HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 ruj 2025, 18:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1265 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 51  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: TERORIZAM U BIH: Islamist napao policijsku postaju u Zvorniku!
PostPostano: 03 svi 2015, 02:54 

Metemma je napisao/la:
doc je napisao/la:

Iz Crne Gore. :zubati

:zubati

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 05:48 

BBC je napisao/la:
To je dio za agresiju i okupaciju Slavonije. Nisu vam se ni Srbi osvetili do kraja. Što je seoski Đemosajd u Srebrenici naspram 500 godina terora i okupacije.

Plus 1.i 2.Sv.Rat plus zadnji rat plus 20 godina lazi i pljuvacine.
Sve se to pise i belezi.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 05:55 

korrisnik je napisao/la:
Pa vehabije jedva smiju i pipnuti a ovima zavrću ruke.Ima još tih primjera.

Pa boje ih se.Jel da?
Kazi mi jesi radio ti ikad skener glave,sta imas unutra blesotino??

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 11:40 

doc je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Tako svom jaranu...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 12:12 

Citat:
Objavljeno: 10.11.2011
U Sarajevu izrečene presude terorističkoj skupini iz Bugojna. Trojica osuđenih planirali su i napade na vojnike EUFOR-a i BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je proglasio krivim trojicu pripadnika vehabijskog pokreta iz Bugojna za pripremanje terorističkih napada.

Vođa grupe Rijad Rustempašić osuđen je na četiri i pol godine zatvora, a Abdulah Handžić i Edis Velić na po tri godine i četiri mjeseca. Zbog nedostatka dokaza oslobođeni su optužbi za trgovinu oružjem, a svih optužbi oslobođen je Muhamed Rustempašić.

Grupa je uhićena još 2008. s većom količinom oružja i eksploziva.

Optuženi su da su pripremali terorističke napade na katedralu u Sarajevu, franjevački samostan u Fojnici te na snage EUFOR-a. Meta napada trebali su biti i pripadnici vojske Bosne i Hercegovine zbog njihova angažmana u Iraku i Afganistanu.
Trojica osuđenika će izricanje pravomoćne presude čekati na slobodi. Sa slobode su došli i na izricanje presude jer im je pritvor ukinut prije godinu dana.

Tužiteljstvo BiH grupu je optužilo da je pripremala napade na Hrvate, Srbe i međunarodne predstavnike kako bi izazvala novi rat u BiH. Jedan zaštićeni svjedok tvrdio je da je namjera grupe bila pokrenuti gerilski rat.
Uz zaplijenjene puške, bombe i eksploziv, tužiteljstvo je svoje navode temeljilo na prisluškivanju njihovih telefonskih razgovora, tijekom kojih su razgovarali o mogućim metama napada.

Grupu je organizirao Rijad Rustempašić, bivši pripadnik odreda “El mudžahid”, u čijem su se sastavu u vrijeme rata u BiH borili uvezeni islamski borci.

Rustempašića se još devedesetih sumnjičilo za niz nerazjašnjenih napada na Hrvate povratnike nakon rata u okolici Bugojna, a bio je povezan i s Harisom Čauševićem koji je u ljeto prošle godine postavio automobil-bombu u Bugojnu koja je usmrtila jednog policajca. Kad je uhapšen, Čaušević je rekao policiji da je postavio i aktivirao bombu iza zgrade policije u Bugojnu upravo zbog pritvaranja Rijada Rustempašića.

U sarajevskim medijima Rijad Rustempašić opisan je kao ekspert u rukovanju eksplozivom i demontiranju mina, koji je bio povezan s dizanjem u zrak zvonika na crkvi u selu Humci kod Bugojna, s podmetanjem eksploziva i rušenjem kuća u hrvatskom selu Čurčića Lug na putu od Bugojna prema Donjem Vakufu, te s podmetanjem eksploziva u kapelicu na ulazu u Donji Vakuf.
Prvotno je među optuženima bio i Edis Stroil sa Sandžaka. Rustempašić je od Stroila, koji živi u Njemačkoj, tražio da im nabavi deset optičkih nišana, vojne uniforme i drugu opremu. Stroil je to dostavio Muhamedu Rustempašiću, koji je živio Beču, a on je to odnio u Bugojno.

Suđenje Stroilu odvojeno je od ovoga, a u četvrtak su svi oslobođeni optužbe za neovlašteni promet oružja.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:09 

ISPOVEST BOŠNJAKA Vehabije usred noći došle da me vode

Ranko Pivljanin | 02. 05. 2015. - 21:56h | Foto: D. Milenković | Komentara: 4
Napustio je kuću u okolini Tuzle i sa maloletnim sinom i jezivom pričom došao u Beograd. Pobegao je od vehabija koje su došle po njega da ga vode u rat, verovatno u Siriju.

slika

A onda je stigla i potvrda njegovog svedočenja potpisana mecima mladog vehabije koji je u Zvorniku ubio srpskog policajca:

„Evo, ovo u Zvorniku je ono o čemu vam pričam“, kaže za „Blic” Bošnjak F. B., čije puno ime znamo, ali ga nećemo objaviti iz straha za bezbednost njega i njegove dece.

Policajci nisu hteli da ga zaštite, plaše se i oni
Razgovaramo u sobi jednog beogradskog hotela dok kršeći prste i lomeći se u sebi odsutno gleda kroz prozor. Juče je i zvanično od Srbije zatražio azil, jer ne želi nikad više da se vrati u rodnu kuću u selu pored Tuzle. Razlog za ovako tešku odluku stigao mu je pre desetak dana, u sitne ponoćne sate.

Iz sna su ga probudila deca: „Tata, neko kuca na vrata!” Ustao je i bunovan upitao ko je!?

- Otvori!

- Kome da otvaram?

- Otvaraj ili ćemo razvaliti!

- Nemojte ljudi, nemam ja čime vrata popravljati!

Otvorio je.

- Ispred mene su stajala dvojica, jedan od njih naoružan automatskom puškom. Imali su fantomke ispod kojih su virile dugačke brade. Bili su u kratkim pantalonama. Odmah mi je bilo jasno da su u pitanju vehabije. Jedan je uzviknuo nešto kao „eksedu la ilah hilala“. Musliman sam, ali pojma nemam šta im to znači”. Onaj nenaoružani me je udario pesnicom u lice! Terali su me da pođe s njima - priča naš sagovornik.

Upitao je:

- Gde da idem?

- Znaćeš gde - rekle su mu vehabije.

- Nemojte, šta će mi deca bez mene!?

- Ne sekiraj se, mi ćemo brinuti o njima!

Dečak: Bojim se!

Pričamo i s maloletnim dečakom, želi da uteši oca, ali ne zna kako. Muka i strah se jasno vide u očima ovog dečaka.
- Jesi li se uplašio?
- Jesam, i bojim se!
- Nedostaju li ti brat i sestre?
- Nedostaju!
- A kuća?
- ‘Nako. Malo!
„Počeo sam da plačem i preklinjao ih da nas ne diraju. Rekao sam da sam samohrani otac. Deca su plakala i vrištala od straha držeći mi se za skute. Nekako su me pustili uz preteće reči: ‘Vratićemo se‘.“

F. B. je odlučio da ih ne čeka. Čim je svanulo otišao je u nadležnu policijsku stanicu i prijavio šta se dogodilo. Ono što će tamo čuti od policajca samo ga je dodatno uverilo da mu tu više nema mirnog sna ni opstanka.

- Znaš, ne možemo mi čuvati tvoju kuću! Već je prijavljen nestanak četiri čoveka. Mi im ništa ne možemo, a i zašto bih ja išao da rizikujem život za ovih petsto maraka (250 evra, prim. aut.) plate - rekao mu je policajac.

Posle razgovora s policajcem spremio je sina, sklonio ostalu decu na sigurno i krenuo ka Srbiji. U sobici hotela privija uz sebe uplašenog sina.

- Ako nemam kud, preseliću se u park s onim Sirijcima i Pakistancima. Ali, u Bosnu se ne vraćam. Tamo više nemam kud - kaže F. B., stavlja glavu među šake i počinje da rida.

Novca nema i neće moći još dugo da boravi u smeštaju koji košta 2.000 dinara po danu. Vlasnik mu je, za prvo vreme, dozvolio da boravi bez novca, ali i tome će doći kraj. F. B. čeka odgovor Srbije!

Jednom ratovao, više ne

- Meni su devedesetih stavili pušku u ruke i naterali me da se bijem sa komšijama. E, više neće! Sećam se, doterali su u selo odnekud kamion pun pušaka, svaku prodali po 1.500 maraka, a nama ostaviše dve lovare da njima branimo selo. Kad su počele borbe, ja sam se sa komšijom Srbinom koji je bio s druge strane nalazio na pola puta da se pitamo šta nam sve ovo treba! E, onda su nas pobacali u druga sela, a na naše položaje doveli neke druge. Jer, kakav je to rat, da mi i „neprijatelji“ sedimo zajedno i eglenišemo. Treba da se koljemo - priča F. B.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/555014 ... da-me-vode

Došla braća da ga vode u svetu zemlju proroka, a on pobegao u genocidnu Srbiju. Jbmti zivot.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:20 

Dugo su izdržali, 3 dana.

Citat:
Islamska zajednica za napad u Zvorniku krivi rat a ne radikalni islamizam
Objavljeno 03.05. - 1:46
Poglavar IZ u BiH Husejin ef. Kavazović

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje kriminalni zločinački čin napada na Policijsku postaju u Zvorniku, ubojstvo i ranjavanje policajaca i izražava puno suosjećanje s obiteljima žrtava ovog napada u njihovoj boli i žalosti. Ovaj brutalni napad na institucije države, također, obvezuje da se još odlučnije rasvjetljavaju uzroci ovakvih postupaka, liječe duboke ratne traume, otklanjaju uzroci diskriminacije i beznađa, nezaposlenosti i marginalizacije posebno povratničkih zajednica, stoji u priopćenju u kojem se niti jednom riječju ne spominju oni koji prakticiraju radikalno tumačenje islama, prenosi Dnevnik.ba.

Umjesto toga, za cijeli je događaj okrivljen rat.

”Činjenica da su na području Zvornika počinjeni veliki ratni zločini, a povratnička populacija nerijetko bila suočena s brojnim diskriminirajućim postupcima, ne smije se ni u kom slučaju koristiti za nove zločine i izazivanje nemira. Takvi pojedinci svojim nerazumnim postupcima nanose nesagledivu štetu, prije svega, svome narodu, ali i cijelom društvu”, priopćeno je iz Rijaseta IZ.

Rijaset poziva sve odgovorne subjekte u državi, posebno stranačke i političke lidere, da ovaj slučaj ne uzimaju kao pogonsko gorivo za političku platformu proizvođenja međunacionalnih tenzija, straha i destabilizacije Bosne i Hercegovine.

”Kriminalni zločinački napad u Zvorniku još jednom podsjeća na nužnost jačanja institucija države kako bi ona bila sposobna da pruži što veću sigurnost građanima i prevenira nasilne i zločinačke akte. Rijaset Islamske zajednice, očekujući da će se čim prije utvrditi pravi motivi napada kako on ne bi postao predmet političkih manipulacija, poziva sve nadležne organe da svojim postupcima jačaju ambijent podrške povratnicima i njihovu punu sigurnosti”, kaže se u priopćenju Rijaseta IZ u BiH.

Podsjećamo, Nerdin Ibrić je u ubilačkom pohodu na policiju u Zvorniku ubio jednog policajca, dvojicu ranio, a na kraju je i sam ubijen./HMS/

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:21 

STRAH OD TERORIZMA U Mostaru evakuirali djecu iz tržnog centra zbog informacije o napadu
MOSTAR – Djeca jedne mostarske osnovne škole u četvrtak su doživjela pravu dramu kada su pošla u kino sa svojim nastavnicima, jer je navodno jedna od nastavnica dobila informaciju da će u tržnom centru Mepas Mall gdje je smješteno i kino doći do terorističkog napada. Jedna nastavnica je navodno dobila telefonski poziv od dobro obaviještene osobe koja joj je prenijela informaciju. Zavladala je panika. Djeca su izvođena iz kina, drugi koji su tek trebali doći dobili su informacije da ne dolaze. Dio osnovaca koji je tu bio s roditeljima navodno je ostao i pogledao film jer su shvatili da se radi o običnim glasinama i informacijama “rekla-kazala”. Više informacija o svemu jučer smo pokušali dobiti na info-pultu u Mepasu, ali su kazali da o ovome ne znaju ništa. Da je situacija ipak bila složena, govori i podatak da je cijeli slučaj morala provjeriti i policija.
Uključila se policija
Prema riječima glasnogovornika policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića, policija je dobila informacije da je došlo do panike i informacija o dojavi o bombi u dječjoj igraonici u Mepasu. “Provjerili smo sve i ispostavilo se da je riječ o širenju dezinformacija. Nije bilo nikakve dojave o bombi. Lažne informacije su se proširile od usta do usta, a što je bio motiv, mi nismo ulazili u to”, kazao je Marić.
On je dodao da je u Mostaru, kao i u ostalim gradovima u BiH, nakon terorističkog napada pojačan policijski nadzor.
Zabrinutost
Strah od mogućih terorističkih napada u BiH postao je ogroman nakon posljednjeg napada u Zvorniku gdje je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić prošlog ponedjeljka u napadu na Policijsku postaju uz povike: “Alahu ekber” ubio jednog i ranio dvojicu policajaca te je ubijen.
Sama činjenica da je broj pripadnika radikalnih pokreta u BiH porastao te da policijske i obavještajne strukture ne vladaju situacijom niti ih drže pod nadzorom ulijeva ogromno nepovjerenje i strah kod građana BiH. Podijeljenost policijskih agencija, loša koordinacija i nepostojanje kapaciteta koji će se nositi s ovakvim izazovima razlozi su za dodatnu zabrinutost i strah.
Piše: Sanja Bjelica Šagovnović

http://dnevni-list.ba/web1/strah-od-ter ... -o-napadu/

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:24 

Citat:
Mektić: Dobili smo informaciju da se planira novi teroristički napad u BiH!
Objavljeno 03.05. - 0:57
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su sigurnosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

“Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regije da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”, istakao je Mektić.

On je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da su sve sigurnosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagirale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere vezano za sigurnost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Mektić je rekao da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim sigurnosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad.

On je ocijenio da bi bilo neophodno da svaka sigurnosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali s tim podatkom i jesu li poduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja.

“Nadam se da smo iz svega toga posljednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku vidio sam da sve sigurnosne agencije u BiH izražavaju punu opredijeljenost u vezi sa svim oblicima suradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH”, istakao je Mektić.

Mektić smatra kako treba nešto mijenjati u smislu suradnje i elektronske razmjene podataka između sigurnosnih agencija u BiH i tužiteljstva.

“Moramo policijske i sigurnosne agencije u BiH osloboditi političkih utjecaja, dok u Tužiteljstvu BiH moramo uspostaviti posebno odjeljenje s tužiteljima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH”, zaključio je Mektić. /HMS/

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:25 

2 Hrvata, 2 Srbina i 2 Bošnjaka kao glavni u tužilaštvu za terorizam. Da se muslimanima izbije iz ruke pizdarija da miluju svoje.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:33 

Bosnjaci islamisti ne prijete samo BIH vec i Crnoj Gori.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/555712/PRETNJE-CRNOGORCA-EKSTREMISTE-Islamska-drzava-ce-doci-u-Bar-i-nece-imati-milosti

I ovaj je sigurno bio "normalan momak" pa su ga "zavele vehabije". :osama

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:40 

Prvo moraju Kobane uzeti, sve po redu.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:42 

Što je ovo moj brOto , ovi popizdili skroz :osama

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 13:43 

Daj Doc koji kurac sa tim sereš na ovoj temi. Vrane ti mozak popile.
Imaš drugih tema na tu tematiku pa tamo drkaj.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 14:14 

Izgleda da nije imao djece nažalost...

slika

http://stanjestvari.com/2015/04/30/%D0% ... %82%D0%BE/

Драгослав Пакић: Ко је крив Драгану што се не зове Шарли

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 15:12 

Ctam na klixu...i ne mogu vjerovati. Imas besomucnu trku tko ce vise opravdati onog morona sto je ubio jednog, a ranio dva covjeka. Bolestan narod. Cast izuzecima.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 17:50 

totem je napisao/la:
Ctam na klixu...i ne mogu vjerovati. Imas besomucnu trku tko ce vise opravdati onog morona sto je ubio jednog, a ranio dva covjeka. Bolestan narod. Cast izuzecima.

Baš bolesno. Draganovog oca su ubili Turci, pa nisi vidio Dragana da kolje Muslimane, a imao je svaku priliku u vrijeme rata.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 21:42 

Vehabije nastavljaju teror:
Citat:
U zaseoku Dera u Kozarcu kod Pijedora, danas je oko 13 sati, na podu porodične kuće pored razbacanih stvari pronađeno beživotno tijelo Hasana Alića (74), mještanina ovog zaseoka. Prema prvim i još uvijek nezvaničnim saznanjima Alić je ubijen iz vatrenog oružja. Uviđaju pored policije prisustvuje ljekar mrtvozornik i dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva iz Banjaluke. Alić je u Derama živio sam. Bio je njemački penzioner. Istraga o ovom slučaju je u toku. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/176091/ubijen ... dNklt.dpuf

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 22:35 

Ako su Alića ubili Srbi to onda neće biti terorizam.

Srbi ne mogu i ne smiju biti hrišćanski genocidni teroristi ...
:no

Love USA !

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 22:56 

Bistrik je napisao/la:

Točno, neće.

Stari bespomoćni samac sa Njemačkom penzijom, 99% zločin iz koristoljublja.
Srbi će to brzo riješiti, uhititi i osuditi, neće ga tako lako pustiti na slobodu kao što neki puštaju svoje ubojice ;)

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 23:08 

Citat:
Točno, neće.
Srbi će to brzo riješiti, uhititi i osuditi, neće ga tako lako pustiti na slobodu kao što neki puštaju svoje ubojice ;)

Da - oni i inače samo ubijaju iz koristoljublja, duše drage ...

:zubati :zubati :zubati

Kao u Kozluku sjekirom prošle godine i onim rafalima po povratnici svojevremeno, i u nizu drugih slučajeva.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 23:18 

Bistrik je napisao/la:
Citat:
Točno, neće.

Većina ljudi ubija iz tih "jednostavnih" razloga, to što je vama usađeno u glavu da se samo radi vjere ubija, vaš problem ;)
Moj savjet, odi na Klix pa provjeri što pišu, tamo su uvijek najsvježije nepristrane informacije pa nam dođi javi :palacgore1

Vrh

PostPostano: 04 svi 2015, 00:04 

Bistrik je napisao/la:

Iako je pojam terorizma nejasno definiran, postoje u svim definicijama zajedničke karakteristike, a to je, politički/vjerski cilj kao motiv i zastrašivanje ili stvaranje atmosfere straha u široj populaciji kao željena posljedica, otprilike. Dakle, Nerdin Ibrić je svakako imao vjerski/politički cilj, a i želio je zastrašivanje šire populacije, jer je znao ili je mogao znati da će to biti posljedica njegovog činjenja. Je li ti sada jasnije šta je terorizam?

Vrh

PostPostano: 04 svi 2015, 00:05 

Bistrik je napisao/la:
Citat:
Točno, neće.

Kao u Kozluku sjekirom prošle godine i onim rafalima po povratnici svojevremeno, i u nizu drugih slučajeva.

Znaš, nije kulturno editirati postove nakon što ti netko odgovori ;)

Citat:
Ahmet je navodno bio s društvom u kafani kada je Josić stigao i počeo dijeliti uskršnja jaja. Međutim kada je došao do Ahmeta, navodno su počela vrijeđanja na nacionalnoj osnovi.

Citat:
Ahmet je Josiću rekao da ne želi od njega ništa i počeo mu je govoriti da je Josićev srpski narod protjerao muslimane iz Kozluka za vrijeme rata.

Znači, Josić na Srpski blagdan donese jaja da počasti seljane u kafani, a Ahmet ga napadne i počne vrijeđati.Josić, alkoholičar kako dragi Bošnjački mediji tvrde, reagira kako reagira i počini zločin.Stroga osuda!

Onda prizna zločin, sudac i tužitelj urade sve u svojoj mogućnosti da inkriminiraju dokaze i da ga oslobo... Ah ne, moja greška, tako BiH pravosuđe radi prema ubojici Hrvata :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 04 svi 2015, 00:14 

Ako si govorio o ovom zločinu u Trnopolju, malo manje čitaj SandžakPress, a malo više druge portale ;)

Citat:
Uhićeni Zikrija Krkić, pripadnik vehabijskog pokreta iz Prijedora priznao je ubojstvo Muharema Balića i Almira Redžića. Krkić je jedna od četiri osobe, koje su uhićene i osumnjičene za ovaj zločin. Istragom je utvrđeno da je upravo on izvršio ubojstvo. Zikrija Krkić predat je Okružnom tužiteljstvu u Banja Luci, piše RTRS.

Ovo ne može biti! Vehabija ubio 2 nedužna Bošnjaka!
Dodikove laži, radi se o maskiranim ćetnićkim genocidnim zločincima 100%!

p.s Čini se da govoriš o http://www.minber.ba/index.php/vijesti- ... ka-bonjaka

Par napada u koliko i koliko godina, vi to odradite prema Hrvatima i Srbima za par mjeseci :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1265 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 51  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fullback, Mostarski Gavran, mrnjav, Perun_Velež, Srpsčanin, Tomba17 i 47 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: