|
|
Stranica: 15/19.
|
[ 467 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 06 svi 2025, 16:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 06 svi 2025, 16:46 |
|
|
|
Taj stručnjak za poljoprivredu valjda shvaća da su Britanci i Nijemci ovčji falus preokupiran svojim unutarnjim, EU i ukrajinskim problemima te da nitko nema vremena za priču staru 30+ godina.
Pozivanje MZ = molba Amerike da doživi protektorat. Ne smije on ništa bez američke ambasade, a ni nitko umjesto nje, jer će osjetiti posljedice iz Washingtona.
Tko je lud u ovim vremenima lobirati za islamiste, taj nek se pozdravi s mandatom u sljedećem izbornom krugu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 12 svi 2025, 09:18 |
|
|
Ganić: Dejton je nabrzinu sklepan i pun je propusta, treba nam jači Ured visokog predstavnikahttps://www.klix.ba/vijesti/bih/ganic-dejton-je-nabrzinu-sklepan-i-pun-je-propusta-treba-nam-jaci-ured-visokog-predstavnika/250512037"Akademik Ejup Ganić govorio je o obrazovanju, za koje smatra da bi moglo spasiti Bosnu i Hercegovinu, ali i o utjecaju političkih dešavanja na ovaj sektor. "Pošto je taj sporazum, hvala Bogu, donio mir, ali je toliko toga ostalo, nemate vi vremena usaglašavati. Međunarodna zajednica treba pojačati Ured visokog predstavnika. Trebamo što je više moguće sami, ali treba odčepiti neke stvari jer sporazum nije predvidio da svaka stvar ne bude nacionalni interes", rekao je on.
Naveo je kako je Dejton "na brzinu sklepan" te je istakao kako nije učestvovao u njegovom stvaranju jer je bio povrijeđen.
"Ali, učestvovao sam u arbitraži za Brčko, tri godine smo je radili da bi imali ovo rješenje. Distrikt je dobro rješenje, a ovi su imali dvije nedjelje za državu tako da je tu puno propusta. Znate kako, kada velike sile odluče nešto - one to mogu nabrzinu i mogu sistematski", smatra Ganić.
Navodi i kako se u trenutnoj političkoj situaciji treba jačati uloga visokog predstavnika jer je Dejton "nedovršen posao".
"Mislim da bi uredi visokog predstavnika trebali da ojačaju, još više eksperata i savjetnika da nam pomognu, čak i u ekonomiji", rekao je on za BHRT."
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 12 svi 2025, 13:00 |
|
|
|
Dina K, unuk srbijanskih migranta.
A. Pod Trebamo: "Nemamo baš neku vrhunsku komunikaciju, dnevnu sa HDZ-om, a trebali bi."
NOVINA B. Pod prestali sada Suniti odredjivati sto drugi ne mogu, vec sto oni sami ne mogu
"Ne može neustavni zakon."
"ne možemo rješavati samo problem HDZ-a"
C. Pod daj Sadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"Schmidt ima rješenja"
https://www.vijesti.ba/clanak/696086/konakovic-o-imenovanju-vukanovic-schmidt-ima-rjesenja
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 12 svi 2025, 13:24 |
|
|
|
Jasno je podcrtao kako visoki predstavnik ima mehanizme deblokirati procese, govoreći o imenovanju državnog ministra sigurnosti.
"Visoki predstavnik ima rješenje u svojim rukama", istakao je on te naveo kako bi trebala postojati ta svijest u krugovima međunarodne zajednice.
Poručio je kako će se upravo za to lobirati ukoliko ne bude dogovora.
Ipak, nije optimističan kada je riječ o političkom dogovoru te smatra kako Christian Schmidt "mora preuzeti odgovornost".
Na pitanje o odnosu sa HDZ-om, naveo je da apeluje da se ponašaju na državnom nivou jednako kao i na federalnom.
S obzirom da sutra putuje, poručio je kako će se pri povratku javiti Draganu Čoviću da što prije organizuju sastanak. Ipak, za "neustavni Izborni zakon" neće glasati, poručio je Konaković.
"Prihvatit ćemo ako može riješiti i problem implementacije presuda, ako imaju rješenje za to glasat ćemo", naveo je Konaković.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 13 svi 2025, 18:12 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirovic-prvi-put-od-1995-postoji-opasnost-od-oruzanog-sukoba-legalnih-i-odmetnutih-elemenata/250513145Citat: Upozorio je Evropsku uniju da kriza u BiH može utjecati na cijelu Evropu zbog Dodikovog podaničkog položaja prema Rusiji, kao i da trenutno, kako kaže, postoji opasnost od oružanog sukoba.
"Ovo nije jedna od kriznih situacija s kakvim smo se suočili ranije. Prvi put od 1995. postoji ozbiljan opasnost od oružanog sukoba legalnih državnih institucija s odmetnutim elementima na nižem entitetskom nivou. Toga su svjesni i u EU, zato su i uvedene sankcije", kazao je Bećirović, navodeći da su poruke Coste bile ohrabrujuće.
On je dodao da "EU mora pokazati kapacitet i snagu da zaustavi rušitelje mira". Također je kazao kako je neistina da neko pokušava ugroziti srpski narod. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 13 svi 2025, 22:11 |
|
|
Schmidt na sastanku u Evropskom parlamentu izvijestio o zastoju BiH na EU putu, ali kaže da je kriza rješiva
Na sastanku Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta o Zapadnom Balkanu prisustvovao je i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt. Schmidt je izvijestio Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta o uzrocima zastoja u evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, na sastanku ističući političke i finansijske izazove s kojima se naša zemlja suočava. Visoki predstavnik je naglasio da je kriza rješiva, ali da zahtijeva da određeni akteri daju prednost dobrobiti zemlje u odnosu na stranačku politiku: Moramo raditi u interesu građana BiH, moramo raditi zajedno na uspostavljanju funkcionalne države koja brzo napreduje na putu evropskih integracija.", izjavio je Schmidt. https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /250513185Ja bi ako smijem dodao i treba uz mora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 14 svi 2025, 12:19 |
|
|
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 24 svi 2025, 07:25 |
|
|
Ovo je pitanje za Nobelovu nagradu!!! Zahiragić: “ Da li su to uradili? Sumnjam. Pitat ćemo ih, pitajte i vi. Morat će odgovoriti, a i odgovarati ako ima ikakve vladavine prava u ovoj Državi"Ta će drugo već MORATI. https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/zahiragic-prosle-godine-upozorio-na-epidemiju-u-ks-morat-ce-odgovarati-za-ovo/590651Znakovito je kako je počeo prelazak sa Hrvata i Srba na svoje Sunite sa moranjem. Primjetite i veliko slovo D iznad…. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 24 svi 2025, 07:31 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Primjetite i veliko slovo D iznad….  Koji paćenici. Kako se uopće izgovara veliko D. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 27 svi 2025, 04:42 |
|
|
Predrag Kojović: Citat: Evropa mora postati ekonomska i vojna supersila. Konsenzus nije način donošenja odluka, već njihovog izbjegavanja. EU mora preći na sistem odlučivanja kvalificiranom većinom. To će koristiti i BiH.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 27 svi 2025, 06:27 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Predrag Kojović: Citat: Evropa mora postati ekonomska i vojna supersila. Konsenzus nije način donošenja odluka, već njihovog izbjegavanja. EU mora preći na sistem odlučivanja kvalificiranom većinom. To će koristiti i BiH. Inače vrlo uticajan lik u EU krugovima...
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 29 svi 2025, 12:15 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 29 svi 2025, 12:17 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 29 svi 2025, 12:22 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7433 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Sruše kvorum i kmeče o okovima 
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 29 svi 2025, 13:08 |
|
|
potocnj je napisao/la: Sruše kvorum i kmeče o okovima  Kunta-Kinte muslimani. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 03 lip 2025, 12:32 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 06 lip 2025, 13:20 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 06 lip 2025, 13:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88384 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tomba17 je napisao/la: Kjafiri, raportirajte. IGK naređuje. Ovi Srbi Suniti svakodnevno karaju filđaniju, dok filđanija isto toliko puta pada na foru. Eheto, khao nešto se igk pita, ba. “Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) zatražio je od premijera, Vlade i Parlamenta Kanade očitovanje na izjave visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o "trećem entitetu". https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/izjava-schmidta-o-tri-federalne-jedinice-izazvala-buru-i-van-granica-bih-oglasio-se-igk/592495Zamisli da u Hrvatskoj imaš neku udrugu Čeha koja od premijera Plenkovića zahtijeva očitovanje o nekoj izjavi njemačkog diplomata u Češkoj, izrečenoj za češke medije! 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 06 lip 2025, 13:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63560 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Ova tema treba biti uvezana s onom o godišnjem bombardiranju kao održavanju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 08 lip 2025, 07:01 |
|
|
Nova riječ: ima li, jer iza nje po automatizmu dolazi: trebalo bi moralo bi itd. ” Ima li BiH plan za Trgovsku goru?” https://politicki.ba/vijesti/ekoloska-bomba-na-granici-ima-li-bih-plan-za-trgovsku-goru/78070Mada je sama rečenica u potpunosti nelogična i dezinformirajuća. Pravo pitanje je: “Ima li BiH plan?” Nema. O tempora o mores….čuj, bih i plan skupa…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 09 lip 2025, 18:20 |
|
|
Hadžidedić za NAP: Dužni smo se vratiti na Ustav RBiH jer Dayton više ne funkcionira https://nap.ba/qpost/405462
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 09 lip 2025, 18:36 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Hadžidedić za NAP: Dužni smo se vratiti na Ustav RBiH jer Dayton više ne funkcionira https://nap.ba/qpost/405462Mislim, hvata me susramlje kad čitam i slušam te muslimanske mentalne akrobacije, toliko su se spetljali u te svoje mentalne vratolomije, da svaka njihova tvrdnja pobija onu prethodnu. Kako to da u BiH ne postoje konstitutivni narodi, pa sam otac bošnjačke nacije se izborio za konstitutivnost sva tri naroda na prostoru cijele BiH, Hrvata i Bošnjaka u Republici Srpskoj, te konstitutivnost Srba u Federaciji, tako neka se žale Aliji na konstitutivnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 11 lip 2025, 19:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88384 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
 Iz defanzive moramo preći u ofanzivu https://nap.ba/qpost/406827 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: “Treba”, “Mora…” : skupna tema Postano: 11 lip 2025, 20:24 |
|
|
Adil Kulenović, heminencija ba, predsjednik Kruga 99.-te rupe na našoj svirali 
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|