HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 00:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad
PostPostano: 06 ožu 2025, 23:47 

Diplomacija stisnula gas.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2025, 23:57 

MiB je napisao/la:
Diplomacija stisnula gas.

Prvo Kolinda, pa sad ovaj, ne znam što naši izvode s ovim Ankarašima kako ih je nazvao Milanović.
Nakon svake ovakve vijesti i slike, gdje se naša politika dodvorava Bošnjacima, Turcima, sve više imam simpatije prema Srbima (najblaže rečeno)

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:05 

Veliki su poslovi u pitanju, a HR gori pod nogama. Turska je jedina NATO zemlja koja može brzo isporučiti ono što trebamo.

Zanimljiv je taj tvoj avatar u kojemu je Usora, ali ne i Soli i općina Ravne-Brčko. A da ne govorimo o okupiranim naseljima u RS.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:12 

https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvati- ... na-1843465

Hrvati prevareni - neće imati kandidata za ravnatelja FUP-a bez izmjene federalnog zakona

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:16 

MiB je napisao/la:
Veliki su poslovi u pitanju, a HR gori pod nogama. Turska je jedina NATO zemlja koja može brzo isporučiti ono što trebamo.

Zanimljiv je taj tvoj avatar u kojemu je Usora, ali ne i Soli i općina Ravne-Brčko. A da ne govorimo o okupiranim naseljima u RS.

Nema okupiranih naselja u Republici Srpskoj, to su Srbi pošteno osvojili kao što smo mi primjerice Kupres,ja čak ni moj rodni Vareš ne smatram okupiranim, jer su to Muslimani pošteno osvojili.

Što je tko u ratu osvoji i obranio, to je njegovo.

Naš najveći problem i jest ta fragmentacija i karta koja je kao jaguarova koža, jer da nije toga, da je hrvatski prostor jedna cjelina kao što je Republika Srpska, onda uopće ne bi bilo potrebe za pragmatičnom i popustljivom politikom prema Muslimanima.

Hrvatske enklave u Srednjoj BiH su najveći jamac opstojnosti te države, te bi Muslimani trebali te hrvatske enklave čuvat kao oči u glavi, jer da nije njih, BiH bi se kud i kamo lakše raspala.

Ideja humanog preseljenja i zamjene stanovništva je možda bila najbolja i najpragmatičnija za rješenje ovog bosanskog gordijskog čvora.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:32 

MiB je napisao/la:
Rogle, što je izmišljotina? Uvjeti za transfer vojne tehnologije? Investicija vrijedna preko 100 milijuna eura?

Tvoji navodi o jamstvu slobodnog prolaza.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:35 

MiB je napisao/la:
Imaju, sve je privatni kapital. Ovdje se ipak radi o transferu tehnologije za što suglasnost daju vlade. Turci Vučiću nisu htjeli prodati Bayraktare. Vođa Kurda je pozvao na prekid sukoba i polaganje oružja, kaže kako nema smisla prolijevati krv dva bratska naroda.

Radi se o investiciji privatne Turske firme. Oni bi dobili livadu i izgradili tvornicu, a RH bi imala 30ak posto vlasništva. Uostalom, uz Tursku firmu razgovara se s još dvije strane firme.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:40 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Rogle, što je izmišljotina? Uvjeti za transfer vojne tehnologije? Investicija vrijedna preko 100 milijuna eura?

Pitaj Radmana što je danas razgovarao. Turci traže jamstva: 1. Hrvatska će jamčiti miroljubivu politiku prema BiH. 2. Hrvatska neće sprečavati turske OS za prolazak ka BiH u slučaju krize.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:41 

Karabaja je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Ovako otprilike izgledaju ta dva tokarska stroja.

Mi mozemo jednom porukom na viber poslovođama u proj smjeni dignut proizvodnju na 10000 155ica mjesecno.

Pa i mi proizvodimo 155ice...

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:42 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Imaju, sve je privatni kapital. Ovdje se ipak radi o transferu tehnologije za što suglasnost daju vlade. Turci Vučiću nisu htjeli prodati Bayraktare. Vođa Kurda je pozvao na prekid sukoba i polaganje oružja, kaže kako nema smisla prolijevati krv dva bratska naroda.

Radi se o investiciji privatne Turske firme. Oni bi dobili livadu i izgradili tvornicu, a RH bi imala 30ak posto vlasništva. Uostalom, uz Tursku firmu razgovara se s još dvije strane firme.

Nema inozemne investicije u namjensku industriju bez odobrenja obje vlade i uvjeta.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:43 

Rogle je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Mi mozemo jednom porukom na viber poslovođama u proj smjeni dignut proizvodnju na 10000 155ica mjesecno.

Par stotina mjesečno.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:47 

MiB je napisao/la:
Rogle je napisao/la:

Pitaj Radmana što je danas razgovarao. Turci traže jamstva: 1. Hrvatska će jamčiti miroljubivu politiku prema BiH. 2. Hrvatska neće sprečavati turske OS za prolazak ka BiH u slučaju krize.

Eto ti si ga pitao. Što je babi milo, to joj se i snilo. Ja također nisam za preveliko zbližavanje s Turskom kako ne bi došlo do ovisnosti. Izbjegao bi to svakako. Ali čemu ovoliko paničarenje, a pogotovo, čemu izmišljotine? Nitko neće dozvolit paradiranje tuđe vojne sile po svom teritoriju zbog jedne tvornice, odnosno par strojeva. Pogotovo jer nisu jedini koji to nude. Uostalom Milanče ima uvid u sva događanja vezana uz vojsku i vojnu industriju, ako već ne vjerujete Plenkoviću...

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:51 

MiB je napisao/la:
Rogle je napisao/la:

Par stotina mjesečno.

Malo više, ali to je firma spavač. Probudili su se tek nedavno, a proizvodili su i za vrijeme rata pa mogu i sad. Proizvode se i manje količine 9mm, ali znanje imamo, samo treba uložit...

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:52 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Eto ti si ga pitao. Što je babi milo, to joj se i snilo. Ja također nisam za preveliko zbližavanje s Turskom kako ne bi došlo do ovisnosti. Izbjegao bi to svakako. Ali čemu ovoliko paničarenje, a pogotovo, čemu izmišljotine? Nitko neće dozvolit paradiranje tuđe vojne sile po svom teritoriju zbog jedne tvornice, odnosno par strojeva. Pogotovo jer nisu jedini koji to nude. Uostalom Milanče ima uvid u sva događanja vezana uz vojsku i vojnu industriju, ako već ne vjerujete Plenkoviću...

Paradira strana vojska svako malo kroz HR, bez ikakve koristi za HR. Par strojeva nije investicija teška preko 100 milijuna eura i dugoročni ugovori koji jamče rad tih pogona.

Ti si za zbližavanje sa kim?

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:54 

Noname01 je napisao/la:
https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvati-prevareni-nece-imati-kandidata-za-ravnatelja-fup-a-bez-izmjene-federalnog-zakona-1843465

Hrvati prevareni - neće imati kandidata za ravnatelja FUP-a bez izmjene federalnog zakona

Hrvati glupi, uvijek ih prevare na istu foru.

1197 of 2558 - 46.79%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 00:58 

MiB je napisao/la:
Rogle je napisao/la:

Paradira strana vojska svako malo kroz HR, bez ikakve koristi za HR. Par strojeva nije investicija teška preko 100 milijuna eura i dugoročni ugovori koji jamče rad tih pogona.

Vojske saveznika u tranzitu pod dozvolom RH. Kao i apsolutno svaka država na svijetu. Ne u ratnim uvjetima. A RH će do 30ak posto doći kako? Očito nije baš 100 mil od stranog ulagača zar ne? Uostalom, što onda. Ne mogu je odnijet u Tursku sa sobom, tvornica ostaje. Mene brinu druge stvari. Po tebi smo onda Česima poklonili Hvar zbog investicije u ĐĐ?? Kakav je to defetizam, čemu izmišljanje?

Ja sam za povezovanje domaćih firmi u klaster i zajedničku investicije. Aktiviranje firmi poput Končara koji je trenutno najsposobniji i najprofitabilniji u cijeloj svojoj povijesti.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:00 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Par stotina mjesečno.

Malo više, ali to je firma spavač. Probudili su se tek nedavno, a proizvodili su i za vrijeme rata pa mogu i sad. Proizvode se i manje količine 9mm, ali znanje imamo, samo treba uložit...

Malo više?

Tvrtka Elmach je imala 2023 prihod milijun eura. Sve što rade je nabava košuljica iz drugih zemalja, završna obrada, ručno punjenje, bojanje i pakiranje.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:06 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Vojske saveznika u tranzitu pod dozvolom RH. Kao i apsolutno svaka država na svijetu. Ne u ratnim uvjetima. A RH će do 30ak posto doći kako? Očito nije baš 100 mil od stranog ulagača zar ne? Uostalom, što onda. Ne mogu je odnijet u Tursku sa sobom, tvornica ostaje. Mene brinu druge stvari. Po tebi smo onda Česima poklonili Hvar zbog investicije u ĐĐ?? Kakav je to defetizam, čemu izmišljanje?

Ja sam za povezovanje domaćih firmi u klaster i zajedničku investicije. Aktiviranje firmi poput Končara koji je trenutno najsposobniji i najprofitabilniji u cijeloj svojoj povijesti.

Pusti na stranu što si ti za ovo i ono. Razumiješ li kako nemamo znanje za nešto ozbiljno napraviti? Tehnologija i znanje se mora kupiti, a riječ je osjetljivoj tehnologija koja podliježe ugovorima. Ne postoji mogućnost osim ako si Kina, Iran, Rusija raditi proizvode bez licence. Džabe ti pogoni. Hrvatska je krajem rata 90tih nabavila strojeve za kovanje topničkog oružja. Pravilo se i neslavno završilo.

Kakvi ratni uvjeti? Sjećaš li se 90tih i ratnih uvjeta. Kada je sama Hrvatska bila sila, je li neko od nje tražio dozvolu za prolazak EUFOR-a? Srbija 99, došla naredba zatvara se nebo, i ćao miki.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:21 

MiB je napisao/la:
Rogle je napisao/la:

Pusti na stranu što si ti za ovo i ono. Razumiješ li kako nemamo znanje za nešto ozbiljno napraviti? Tehnologija i znanje se mora kupiti, a riječ je osjetljivoj tehnologija koja podliježe ugovorima. Ne postoji mogućnost osim ako si Kina, Iran, Rusija raditi proizvode bez licence. Džabe ti pogoni. Hrvatska je krajem rata 90tih nabavila strojeve za kovanje topničkog oružja. Pravilo se i neslavno završilo.

Kakvi ratni uvjeti? Sjećaš li se 90tih i ratnih uvjeta. Kada je sama Hrvatska bila sila, je li neko od nje tražio dozvolu za prolazak EUFOR-a? Srbija 99, došla nareba zatvara se nebo, i ćao miki.

Da govorimo o raketama i pzo sustavima složio bih se s tobom. Ali nije istina da nemamo znanja za proizvodnju streljiva. Moglo bi se poradit na tome da više komponenti i procesa proizvodnje bude u Hrvatskoj, ali to nije toliki bauk.

Ali uopće to nije glavna tema. Ja sam komentirao da ti tvrdiš da je RH dogovorila s Turskom sigurni prolaz Turskoj vojsci za BiH i odriješene ruke. To je notorna izmišljotina.

Kažeš mi pusti na stranu što si za ovo ili ono. A ti si očito za to da je RH prodala BiH i Hrvate na volju Turskoj i sad već tri stranice sve uvjeravaš u to.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:
https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvati-prevareni-nece-imati-kandidata-za-ravnatelja-fup-a-bez-izmjene-federalnog-zakona-1843465

Hrvati glupi, uvijek ih prevare na istu foru.

Namjerno želimo ostati u ovakvoj Federaciji :sega

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:25 

Rogle je napisao/la:
i tvrdiš da je RH dogovorila s Turskom sigurni prolaz Turskoj vojsci za BiH i odriješene ruke

Mislim kako sam napisao u malo drugačijem kontekstu, koji nije tvrdnja o dogovoru. :neznam

MiB je napisao/la:
Obzirom kako Plenki sa Erdoganom ugovara veliku i stratešku investiciju gradnje tvornice streljiva, koja bi bila pogonjena turskim strojevima REPKON i ATESCI, te kako bi turci jamčili otkup viškova za druga tržišta, a da za uzvrat traže jamstvo slobodnog prolaza kroz luku Ploče i Rijeka ka BiH u slučaju potrebe za intervencijom, onda od trećeg nema ništa.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:27 

Rogle je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Kakvi ratni uvjeti? Sjećaš li se 90tih i ratnih uvjeta. Kada je sama Hrvatska bila sila, je li neko od nje tražio dozvolu za prolazak EUFOR-a? Srbija 99, došla nareba zatvara se nebo, i ćao miki.

Da govorimo o raketama i pzo sustavima složio bih se s tobom. Ali nije istina da nemamo znanja za proizvodnju streljiva. Moglo bi se poradit na tome da više komponenti i procesa proizvodnje bude u Hrvatskoj, ali to nije toliki bauk.

Ali uopće to nije glavna tema. Ja sam komentirao da ti tvrdiš da je RH dogovorila s Turskom sigurni prolaz Turskoj vojsci za BiH i odriješene ruke. To je notorna izmišljotina.

Kažeš mi pusti na stranu što si za ovo ili ono. A ti si očito za to da je RH prodala BiH i Hrvate na volju Turskoj i sad već tri stranice sve uvjeravaš u to.

Istina. Glupi muslimani znaju, a eto kao mi nismo sposobni. Očito će se opet netko ugraditi u deal

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 01:37 

To je znanje koje se godinama gradi, za što se ljudi obrazuju i usavršavaju. Hrvatska npr. ima usvojenu proizvodnju raketa 128mm za RAK, zato što je Hrvat iz Bosne 92 došao u Zagreb i prenio svoje stručno znanje. Isti taj stručnjak nije uspio napraviti kvalitetnu GRAD raketu. Srbija koja ima proizvodnju raznih raketa nije uspjela proizvesti rakete za Orkan kakve su se proizvodile u sarajevskom pretisu.

Ovdje bi završio o vojnim temama, na temi treći entitet.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2025, 14:33 

Svi koriste ovaj vakum,samo mi ne

Vrh

Naslov: Reakcije naših/ BH hrvatskih političara na situaciju u BiH
PostPostano: 07 ožu 2025, 21:45 

Budući da su tako glasni i svakodnevno pršte ideje kako će dalje hrvatski narod u BiH, zaslužili su temu.

Do sada sam primjetio da se pozivaju na europski put i integracije :zubati izuzetno maštovito u ovim neizvjesnim vremenima. :palacgore1

Primjetio sam da mnogi forumaši takav pristup podržavaju, pa me zanima zašto?
Jeli pametnije se tako ponašati glumeći da je sve super i da će ulazak u EU (koji se nikada neće desiti) sve popraviti ili je pametnije nazvati stvari pravim imenom?
Ako tražiš EU (u kojoj već jesi s hrvatskim dokumentima) tko onda misli da ti išta drugo treba u BiH, valjda se podrazumijeva da je to jedini i najveći problem koji muči hrvatskog čovjeka u BiH.

Treba li nam drugi pristup ili je ovo super?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Eminencija, Marko80, MikiNosonja i 363 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: