|
|
Stranica: 12/16.
|
[ 378 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Reakcije naših/ BH hrvatskih političara na situaciju u BiH Postano: 07 ožu 2025, 22:07 |
|
|
oak je napisao/la: Budući da su tako glasni i svakodnevno pršte ideje kako će dalje hrvatski narod u BiH, zaslužili su temu. Do sada sam primjetio da se pozivaju na europski put i integracije  izuzetno maštovito u ovim neizvjesnim vremenima. Primjetio sam da mnogi forumaši takav pristup podržavaju, pa me zanima zašto? Jeli pametnije se tako ponašati glumeći da je sve super i da će ulazak u EU (koji se nikada neće desiti) sve popraviti ili je pametnije nazvati stvari pravim imenom? Ako tražiš EU (u kojoj već jesi s hrvatskim dokumentima) tko onda misli da ti išta drugo treba u BiH, valjda se podrazumijeva da je to jedini i najveći problem koji muči hrvatskog čovjeka u BiH. Treba li nam drugi pristup ili je ovo super? Ovo je super. Ni sam ne bih drugačije. Bitno da se Hrvatska naoružava koliko može brže, a svakako treba lijepo pričati i ne otkrivati unaprijed karte.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 07 ožu 2025, 22:20 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2002 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Vrijeme je da si uzmem pauzu od foruma na neko vrijeme. Za sada bih napisao još da se ne slažem s ovim pristupom nikako. Bolje bi bilo otvoreno, na sva zvona sa Srbima govoriti da je BiH nemoguća država i tražiti svoje. Tako bi bile veće šanse da se nešto promijeni, ovako djeluje da smo na istoj valnoj duljini s Bošnjacima jer se i naši i njihovi političari pozivaju na iste stvari, tako da nas i MZ tako percipira. Kako god biti će kako smo zaslužili, kada nas utope opet s Bošnjacima u državu možda se sjetite da je bilo i koji su drugačije razmišljali i upozoravali. Srbima puno sreće u nastojanjima da se izvuku iz ludjačke košulje. Lijep pozdrav forumskom življu do neke druge prilike.
|
|
Vrh |
|
 |
Junak
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 07 ožu 2025, 22:40 |
|
|
oak je napisao/la: Vrijeme je da si uzmem pauzu od foruma na neko vrijeme. Za sada bih napisao još da se ne slažem s ovim pristupom nikako. Bolje bi bilo otvoreno, na sva zvona sa Srbima govoriti da je BiH nemoguća država i tražiti svoje. Tako bi bile veće šanse da se nešto promijeni, ovako djeluje da smo na istoj valnoj duljini s Bošnjacima jer se i naši i njihovi političari pozivaju na iste stvari, tako da nas i MZ tako percipira. Kako god biti će kako smo zaslužili, kada nas utope opet s Bošnjacima u državu možda se sjetite da je bilo i koji su drugačije razmišljali i upozoravali. Srbima puno sreće u nastojanjima da se izvuku iz ludjačke košulje. Lijep pozdrav forumskom življu do neke druge prilike. Diplomacija je kljucna u ovo gunguli. Tesko je znati kako ce se stvari razvijati u buducnosti, nadam se da necemo pogrijesiti
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Reakcije naših/ BH hrvatskih političara na situaciju u BiH Postano: 08 ožu 2025, 16:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: oak je napisao/la: Budući da su tako glasni i svakodnevno pršte ideje kako će dalje hrvatski narod u BiH, zaslužili su temu. Do sada sam primjetio da se pozivaju na europski put i integracije  izuzetno maštovito u ovim neizvjesnim vremenima. Primjetio sam da mnogi forumaši takav pristup podržavaju, pa me zanima zašto? Jeli pametnije se tako ponašati glumeći da je sve super i da će ulazak u EU (koji se nikada neće desiti) sve popraviti ili je pametnije nazvati stvari pravim imenom? Ako tražiš EU (u kojoj već jesi s hrvatskim dokumentima) tko onda misli da ti išta drugo treba u BiH, valjda se podrazumijeva da je to jedini i najveći problem koji muči hrvatskog čovjeka u BiH. Treba li nam drugi pristup ili je ovo super? Ovo je super. Ni sam ne bih drugačije. Bitno da se Hrvatska naoružava koliko može brže, a svakako treba lijepo pričati i ne otkrivati unaprijed karte. Treba nam još par godina. A i u Novom Travniku je nađen dobar recept, ne bi bilo loše da preuzmemo Travnik, a možda i Bugojno na sljedećim izborima.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 17:32 |
|
|
smirite se ljudi . U slučaju sranja turci pi bili pometeni iz naših tvornica municije na našem teritoriju samo bi hrvati preuzeli strojeve . Kakav propust Turaka u BIH kroz Hrvatsku jeste li normalni ? To se ne planira . Da išta pokušaju tu su Marinci u pločama puni imoćana i Hercegovaca i naše buduće Korvete te Rafali da potope svaku nadu turaka
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 17:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61191 Lokacija: DAZP HQ
|
Samo nek oni naprave. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 18:42 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18180 Lokacija: Drina je na granici!
|
Srednji Prst je napisao/la: smirite se ljudi . U slučaju sranja turci pi bili pometeni iz naših tvornica municije na našem teritoriju samo bi hrvati preuzeli strojeve . Kakav propust Turaka u BIH kroz Hrvatsku jeste li normalni ? To se ne planira . Da išta pokušaju tu su Marinci u pločama puni imoćana i Hercegovaca i naše buduće Korvete te Rafali da potope svaku nadu turaka Turska je novi strateški partner AP i ekipe. Država koja relativno brzo i povoljno može isporučiti ono što smo davno trebali imati i praviti. U tvornici će raditi turci, nepalci i filipinci.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 20:04 |
|
|
MiB je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: smirite se ljudi . U slučaju sranja turci pi bili pometeni iz naših tvornica municije na našem teritoriju samo bi hrvati preuzeli strojeve . Kakav propust Turaka u BIH kroz Hrvatsku jeste li normalni ? To se ne planira . Da išta pokušaju tu su Marinci u pločama puni imoćana i Hercegovaca i naše buduće Korvete te Rafali da potope svaku nadu turaka Turska je novi strateški partner AP i ekipe. Država koja relativno brzo i povoljno može isporučiti ono što smo davno trebali imati i praviti. U tvornici će raditi turci, nepalci i filipinci. Bošnjaci i turci su novi partneri Anušića i HDZ ekipe... 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 20:42 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6644 Lokacija: Izvan sebe
|
Brane je napisao/la: MiB je napisao/la: Turska je novi strateški partner AP i ekipe. Država koja relativno brzo i povoljno može isporučiti ono što smo davno trebali imati i praviti. U tvornici će raditi turci, nepalci i filipinci.
Bošnjaci i turci su novi partneri Anušića i HDZ ekipe...  Sto ste ih birali?. Nama u bosni za inat, ko i mesica.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 20:49 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Brane je napisao/la: Bošnjaci i turci su novi partneri Anušića i HDZ ekipe...  Sto ste ih birali?. Nama u bosni za inat, ko i mesica. Mesića su birali masovno bosanci/posavljaci u RH, a posavska Udruga Prsten mu je su-financirala kampanju. Također Lijanovići iz Širokog su mu financirali kampanju.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 20:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4834 Lokacija: Herceg-Bosna
|
A gledajte ovako, konsenzus je da kod hrvata nema hrabrosti za treći entitet, niti šta jače. Ako je to tako, a čini se da je, ne zato što mi ne želimo nego jer su nam političari, ili kukavice, ili previše imaju udobne fotelje, što god da je, ne žele to ostvariti - u tom slučaju je i za nas bolje da Dodikov otpor bude nekako slomljen. Mi igramo dugu igru na EU utjecaju, malo po malo. Krah Dodika će se vidjeti kao da međunarodna zajednica radi uslugu muslimanima, a to znači da treba zadovoljiti i drugu stranu, naročito onu kojoj Schmidt prvo trči kad je u problemu 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:44 |
|
|
Pretpostavljam da one Cehine maksimalističke karte, više ne dolaze u obzir. Nedavno kad sam pisao da treba bit svjestan realnosti i stvarnih mogućnosti, pa tako pokušat izborit se barem za što veću autonomiju kantona u okvirima Federacije, pa mi netko napisao s takvim razmišljanjem kao "potencijalni izdajnik" ali želje su jedno, mogućnosti su drugo. Decentralizacija i što veća autonomija županija (kantona) pa i općina, nekako mi se čini jedino što se u ovakvim okolnostima može, kao i možda neko međužupanijsko vijeće.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:47 |
|
|
NE
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:54 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4834 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Eminencija je napisao/la: NE
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista. Naš je plan da živimo u neriješenom stanju. Opet smo bolji od muslimana kojima smo osigurali multietničnost za podjednak pristup vlasti iako nas ima manje, a za EU imamo sve preko HRvatske 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:54 |
|
|
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista. Misliš da ja ne bih volio da imamo neku radikalniju stranku ili pokret koja bi imala potpuno drugačiji pristup od ovog mlakog i popuštanja, ali takve političke opcije koja bi bila radikalnija i nepopustljiva prema Bošnjacima nema na vidiku. Ovi trenutni neće riskirat svoje fotelje i sva ostala materijalna dobra koja sigurno nisu zanemariva. Kamo sreće da imamo neki radikalni pokret koji bi bio spreman i na alternativne metode borbe, kao što smo imali nekad u prošlosti, ali na žalost, mi smo pacifizirali sami sebe.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:57 |
|
|
potocnj je napisao/la: Eminencija je napisao/la: NE
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista. Naš je plan da živimo u neriješenom stanju. Opet smo bolji od muslimana kojima smo osigurali multietničnost za podjednak pristup vlasti iako nas ima manje, a za EU imamo sve preko HRvatske  Pa da nije ni to gubitnicki. Isto bi svi zivili i da se pripoje maticama.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 21:58 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6644 Lokacija: Izvan sebe
|
Perun_Velež je napisao/la: Eminencija je napisao/la: NE
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista. Misliš da ja ne bih volio da imamo neku radikalniju stranku ili pokret koja bi imala potpuno drugačiji pristup od ovog mlakog i popuštanja, ali takve političke opcije koja bi bila radikalnija i nepopustljiva prema Bošnjacima nema na vidiku. Ovi trenutni neće riskirat svoje fotelje i sva ostala materijalna dobra koja sigurno nisu zanemariva. Kamo sreće da imamo neki radikalni pokret koji bi bio spreman i na alternativne metode borbe, kao što smo imali nekad u prošlosti, ali na žalost, mi smo pacifizirali sami sebe. Muslimani ih sve podkupili i dali im od nasih kvota, a ne od svojih.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 22:11 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Pretpostavljam da one Cehine maksimalističke karte, više ne dolaze u obzir. Nedavno kad sam pisao da treba bit svjestan realnosti i stvarnih mogućnosti, pa tako pokušat izborit se barem za što veću autonomiju kantona u okvirima Federacije, pa mi netko napisao s takvim razmišljanjem kao "potencijalni izdajnik" ali želje su jedno, mogućnosti su drugo. Decentralizacija i što veća autonomija županija (kantona) pa i općina, nekako mi se čini jedino što se u ovakvim okolnostima može, kao i možda neko međužupanijsko vijeće. Zašto ne?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 22:12 |
|
|
Tih papira i popustanja,dogovora sa muslimanima nece biti,nefantaziraj. Ili cemo iscupat nase teritorije ili necemo dobit nista. Nefantazirajte o papanskim rjesenjima,slabici nerjesavaju nista. Kakav dogovor s muslimanima? 
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 22:45 |
|
|
Ceha je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Pretpostavljam da one Cehine maksimalističke karte, više ne dolaze u obzir. Nedavno kad sam pisao da treba bit svjestan realnosti i stvarnih mogućnosti, pa tako pokušat izborit se barem za što veću autonomiju kantona u okvirima Federacije, pa mi netko napisao s takvim razmišljanjem kao "potencijalni izdajnik" ali želje su jedno, mogućnosti su drugo. Decentralizacija i što veća autonomija županija (kantona) pa i općina, nekako mi se čini jedino što se u ovakvim okolnostima može, kao i možda neko međužupanijsko vijeće. Zašto ne? Pa u svjetlu ovih događanja, očito ni Srbi ne mogu ništa a već imaju entitet a što mi imamo, jednostavno ne vidim kako je to izvedivo. U Hrvatskoj bi trebala na vlasti bit neka takva politička opcija, koja bi bila ambiciozna a i trebalo bi nam opće narodno jedinstvo kao 90tih. Osim toga, Muslimani iza sebe imaju islamski svijet, ne sumnjam da će Turska, S. Arabija lobirat za njih kad god mogu. Srbi barem načelno imaju nekakvu potporu Orbana i Putina, evo, pokazalo se da od Trumpa ipak nemaju, a čiju potporu imaju Hrvati u BiH ? Osim Hrvatske, mi nemamo niti jedne druge zemlje koja bi imala razumjevanja za Hrvate u BiH, čak i jedna katolička Mađarska je uz Srbe. Možda kad bi smo po uzoru na Muslimane, koji idu plakat islamskim zemljama, isto tako i mi naš problem negdje prikazivali kao vjerski problem, ne znam, možda u Poljskoj, koja je velika i prilično katolički ustrojena država, možda bi nam nekakav pankatolicizam kao Muslimanima panislamizam. Ne znam, jednostavno ne vidim način i mogućnosti kako se nosit protiv brojnijeg neprijatelja, koji ima veću vanjsku podršku, nego što mi imamo.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 23:00 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zašto ne?
Pa u svjetlu ovih događanja, očito ni Srbi ne mogu ništa a već imaju entitet a što mi imamo, jednostavno ne vidim kako je to izvedivo. U Hrvatskoj bi trebala na vlasti bit neka takva politička opcija, koja bi bila ambiciozna a i trebalo bi nam opće narodno jedinstvo kao 90tih. Osim toga, Muslimani iza sebe imaju islamski svijet, ne sumnjam da će Turska, S. Arabija lobirat za njih kad god mogu. Srbi barem načelno imaju nekakvu potporu Orbana i Putina, evo, pokazalo se da od Trumpa ipak nemaju, a čiju potporu imaju Hrvati u BiH ? Osim Hrvatske, mi nemamo niti jedne druge zemlje koja bi imala razumjevanja za Hrvate u BiH, čak i jedna katolička Mađarska je uz Srbe. Možda kad bi smo po uzoru na Muslimane, koji idu plakat islamskim zemljama, isto tako i mi naš problem negdje prikazivali kao vjerski problem, ne znam, možda u Poljskoj, koja je velika i prilično katolički ustrojena država, možda bi nam nekakav pankatolicizam kao Muslimanima panislamizam. Ne znam, jednostavno ne vidim način i mogućnosti kako se nosit protiv brojnijeg neprijatelja, koji ima veću vanjsku podršku, nego što mi imamo. Sa takvim stavovima ima da ti umecu kad oce.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 23:16 |
|
|
daxt je napisao/la: Sa takvim stavovima ima da ti umecu kad oce.
Pa, nije to moja želja, već razočaranost našom politikom u BiH sve od Daytona i ukidanja Herceg-Bosne. Ono što je moj stav, da je ovaj problem treba bit rješen još davno u prošlosti a da su Srbi i Hrvati bili budalsti što su se međusobno kali i ratovali, umjesto kao Česi i Slovaci, neki kompromis. Jako se brzo zaboravilo 500 god. osmanlijskog terora i zajedničkog neprijatelja, te umjesto da se zabavilo tom ostavštinom, Srbi i Hrvati se međusobno klali. Pa i u WW2. da je bilo pragmatičnosti na obje strane i manje ambicije, tad se moga trajno riješit problem dahija ali glupi Pavelić se slikao s fesom na glavi i gradio im džamije.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 23:19 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: daxt je napisao/la: Sa takvim stavovima ima da ti umecu kad oce.
Pa, nije to moja želja, već razočaranost našom politikom u BiH sve od Daytona i ukidanja Herceg-Bosne. Ono što je moj stav, da je ovaj problem treba bit rješen još davno u prošlosti a da su Srbi i Hrvati bili budalsti što su se međusobno kali i ratovali, umjesto kao Česi i Slovaci, neki kompromis. Jako se brzo zaboravilo 500 god. osmanlijskog terora i zajedničkog neprijatelja, te umjesto da se zabavilo tom ostavštinom, Srbi i Hrvati se međusobno klali. Pa i u WW2. da je bilo pragmatičnosti na obje strane i manje ambicije, tad se moga trajno riješit problem dahija ali glupi Pavelić se slikao s fesom na glavi i gradio im džamije. Nije do nas bilo, Srbi su bili ambiciozni.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 08 ožu 2025, 23:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Pa, nije to moja želja, već razočaranost našom politikom u BiH sve od Daytona i ukidanja Herceg-Bosne.
Ono što je moj stav, da je ovaj problem treba bit rješen još davno u prošlosti a da su Srbi i Hrvati bili budalsti što su se međusobno kali i ratovali, umjesto kao Česi i Slovaci, neki kompromis.
Jako se brzo zaboravilo 500 god. osmanlijskog terora i zajedničkog neprijatelja, te umjesto da se zabavilo tom ostavštinom, Srbi i Hrvati se međusobno klali.
Pa i u WW2. da je bilo pragmatičnosti na obje strane i manje ambicije, tad se moga trajno riješit problem dahija ali glupi Pavelić se slikao s fesom na glavi i gradio im džamije.
Nije do nas bilo, Srbi su bili ambiciozni. Preambiciozni su bili a poslije i ovi s naše strane što su maštali o Drini, ali da je uspjelo na tragu dogovora Cvetkovć- Maček, vjerujem da ne bi bilo rata 91 god. Za tadašnje vremenske standarde, ne bi bilo toliko neobično riješit osmanlijsku zaostavštinu, niti bi tko pravio veliku galamu oko toga. Na kraju krajeva, tko danas spočitava Turcima za Armence. Propuštena prilika i istorijska greška, što se nije do kraja privela deturkizacija ovih prostora, sve to deportirat, iselit, onako kao što smo Talijane i Folksdojčere nakon WW2. Španjolci su to pametno napravili s onima koji su okupirali njihovu zemlju.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 00:35 |
|
|
Lijepo li je konstitutivan biti
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|