|
|
Stranica: 43/52.
|
[ 1285 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 19:22 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: DrMag je napisao/la: Odmah izvrsiti razmjenu pucanstva, normalne afganistance u BiH, ove poslati braci talibanima. Imam par poznanika koji su pobjegli iz Afganistana od talibana, sasvim normalni ljudi, zene im nisu zamotane, jedan mi starac koji je ovdje vec 40 godina, kaze kako su imali lijep i moderan zivot prije nego su amerikanci stvorili talibane! i googlajuci ostadoh zapanjen. Živa istina, dobar prijatelj mi je Paštun iz Afganistana, doduše postao je ateist (pravi, ne lažni), i oženio Indijku. Uglavnom, dobri ljudi, imali su tu sekularnu elitu koja se razbježala diljem svijeta. Odlična ideja za razmjenu. Interesantna tema. Imam prijatelja, Austrijanaca, koji su onak hajmo reci blago do ljevicarski nastrojeni, ne vjeruju u boga kad i pitas, ali se opet ide kuci za bozice, uskrse i slicno. Reko, kakakv si ti kurcev ateist, veli da ali to je samo onako reda radi familija ovo ono.. Jedini ja: Slavim iskljucivo rodjendan i Novu Godinu. Kad mi ko cestita bajram, kazem hvala srecno i tebi, a ako nije musliman onda samo hvala. Malo ljudi su do kraja doslijedni. A to za Afganistance sto kazete: Cista istina. Koliko god da ima kretena nafuranih fundamentalista, toliko ima i normalnih ljudi koji pate zbog stereotipa. Pitanje je samo, da li smo od onih koji sire i podrzavaju stereotipe, ili se borimo protiv istih.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 19:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Od tih 300 - 100 iz svijeta, 150 iz Regiona. Haha i ja kad sam slike vidio reko onako trista cirka. Odoka. Samo, ovih protivnika je bilo jos manje. Ogromnu vecinu raje to uopce vise ne interesira. Prhujalo s vihorom, izjalovilo se.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
NSOS je napisao/la: Tursko kolo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 20:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hagresor je napisao/la: Hambasade i NGO-i se stvarno dobro zabavljaju u Sarajlabadu. Može im se. Barem jedan dan u godini taj simpatični gradić ima tu “različitost”… Rade barem oko nečega dobar posao.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 20:46 |
|
|
Sarajevska vlast je posebno interesantna, crveni zeleni odnosno SDP i Nasa Stranka pridruzili su se koloni, Kojevic i Forto i jos neka meni nepoznata lica.
Dok je njihov koalicijski partner, zeleni zeleni Konakovic odnosno njegov ministar, potrudio se da dobro operu ulice nakon parade ponosa. Cim su se lgbt razisli, NiP je poslao cisterne da operu ulice.
Ko da su sugavci setali.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 21:30 |
|
|
Koje hinjsko dodvoravanje talibanskom glasačkom tijelu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 21:44 |
|
|
Kad su došli na domak one džamije prema trgu diktatora, odjednom ezan na maksimum zvučnika. Ko u Teheranu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: NSOS je napisao/la: Tursko kolo. Osmanlije su bili naslijednici grcko-bizantskih vladara, tako da se to odrazilo i kulturoloski. Ovakve scene su poznate jos iz antickog doba.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:24 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39030 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Je nasljednici ko i vi bosanskih vladara. Kakve veze helenistički antički vladari imaju s kršćanskim bizantskim vladarima.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Je nasljednici ko i vi bosanskih vladara. . Što, da niste vi možda.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:31 |
|
|
daramo je napisao/la: Je nasljednici ko i vi bosanskih vladara. Kakve veze helenistički antički vladari imaju s kršćanskim bizantskim vladarima. Pa nisu Osmanlije ovo donijele sa sobom iz azijske stepe. Logicno je da su preuzeli kao dio grcko-vizantskog naslijedja koje je preko Rima pak naslijedilo Stare Grke. Ne mislis valjda da su te imperije potpuno zasebne cjeline nastale same od sebe..iz niceg.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:33 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: daramo je napisao/la: Je nasljednici ko i vi bosanskih vladara. . Što, da niste vi možda. Pa vi niste ništa ni znali o srednjovijekovnim bosanskim kraljevima, do 20. stoljeća kada su vas srpski i hrvatski arheolozi i povjesničari podučili, a onda ste obrazovali i svoje da tu temu drugačije obrade. Navedi mi jedan povijesni muslimanski izvor u BiH iz turskog doba, koji uopće spominje srednjovijekovno kršćanstvo kraljevstvo, spomen imena bilo kojeg kralja, čak i u negativnom tonu koji bi se prirodno očekivao. A Hrvati su i danas jedini slavenski narod koji ima ime Tvrtko, nemaju ga ni Česi ni Rusi ni Bugari ni Slovenci, u Kraljevoj Sutjesci žene imaju posebne običaje vezane za spomen Kraljice Katarine itd.
|
|
Vrh |
|
|
Prolaznik
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:34 |
|
|
Odakle silni vicevi o Muji i Hasi ********? Da nisu i taj dio kulture Turci na njih prenosili?
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:38 |
|
|
Mi njegujemo ideju bosanske državnosti dok ste je vi i ovi drugi davno napustili. Zato polažemo pravo na 100 % BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Prolaznik
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:41 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Mi njegujemo ideju bosanske državnosti dok ste je vi i ovi drugi davno napustili. Zato polažemo pravo na 100 % BiH. Napustili privremeno. Bit će opet Herceg-Bosna, autentična sljednica kraljevine Bosne.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:42 |
|
|
Prolaznik je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Mi njegujemo ideju bosanske državnosti dok ste je vi i ovi drugi davno napustili. Zato polažemo pravo na 100 % BiH. Napustili privremeno. Bit će opet Herceg-Bosna, autentična sljednica kraljevine Bosne. Kakva Herceg Bosna, vi bi je drugi dan ukinuli i utopili u Hrvatsku. Isto i genocidaši sa rs.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:43 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Mi njegujemo ideju bosanske državnosti dok ste je vi i ovi drugi davno napustili. Zato polažemo pravo na 100 % BiH. Mujo kakve veze ti imaš s kraljevinom Bosnom? Ne budi smiješan
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37783 Lokacija: Gl. grad regije
|
Njegivao je i Gavrilo Princip. Ne treba svakoj budali dat da ostvaruje ideje pogotovo što Bosna kao Bosna vas i ne zanima nego muslimanija. Sve drugo je samo muljaža.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:44 |
|
|
To je na razini da Turci tvrde da oni njeguju ideju antičke Grčke Ili Amerikanci da njeguju ideju indijanaca
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
Navedi mi jedan povijesni muslimanski izvor u BiH iz turskog doba, koji uopće spominje srednjovijekovno kršćanstvo kraljevstvo, spomen imena bilo kojeg kralja, čak i u negativnom tonu koji bi se prirodno očekivao.
Neka navedu bilo kakav pisani izvor napisan na bosnjackom jeziku i pismu. Ne racuna se neko jevandjelje sto su preci sacuvali na tavanu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:46 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Mi njegujemo ideju bosanske državnosti dok ste je vi i ovi drugi davno napustili. Zato polažemo pravo na 100 % BiH. Vi ste prihvatili ono što vam je bilo neprijateljsko i strano, kao politički potez da pokušate osigurati više teritorija za muslimansko stanovništvo. Vi njegujete islam. A definirani ste originalno u 20. stoljeću kao jugoslavenski Muslimani, nevezano za Bosnu. U Bosni vas je sasvim slučajno samo najviše. Da su Turci uspjeli malo više islamizirati Srbiju bili bi Srbi i pokušali bi taj identitet kidnapirati umjesto bosanskog. Vas zanima teritorij, ne zanima vas kultura srednjovijekovne bosanske države. Da vas zanima kultura davali bi djeli imena po bosanskim kraljevima, kao što Albanci rade. Do 1990 godine u inozemstvu niste imali čak ni jednu udrugu, ili objekt, koji se nazivao po bošnjačkom imenu. U Kanadi npr. džamija nosila naziv hrvatska.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Osmanlije su bili naslijednici grcko-bizantskih vladara, tako da se to odrazilo i kulturoloski. Ovakve scene su poznate jos iz antickog doba.
Pa istina. https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexua ... ent_Greecehttps://en.wikipedia.org/wiki/Homosexua ... ent_GreeceMeni se cini da je ta "seksualna opustenost" onako vise stvar azijskih naroda. Najbolji primjer za to je Tajland i njihova tolerancija naspram travestita, ******** i svega toga. Tako da se ta vrsta tolerancije vise mogla naci u "istocnom Rimu" nego u zapadnom. Ali to su samo moja nagadjanja.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37783 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baš lijepo što im hambasadori pokazuju u što će ih pretvorit ako zasluže.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. povorka ponosa Postano: 14 kol 2021, 22:47 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Kakva Herceg Bosna, vi bi je drugi dan ukinuli i utopili u Hrvatsku. Isto i genocidaši sa rs. Genocid se nastavlja, samo drugim sredstvima. Sajber genocid npr. Poslije toga Hrvati i Srbi ce se dogovoriti sta kome ide.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|