|
|
Stranica: 9/31.
|
[ 765 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 00:31 |
|
|
Noname01 je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pišeš gluposti. Iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva nećeš ojačati Središnju Bpsnu. Ako će se netko već iz Sarajeva odseliit, a ima hrvatsko državljanstvo ili ga može dobiti(govorimo o Hrvatima) onda je logičnije da će odseliti negdje van BiH. Zašto bi npr netko ostavio svoj stan i posao u Sarajevu i odselio u Vitez? Bi li ti prvi to napravio? Ili bi ako već seliš odselio negdje gdje će ti biti osigurana egzistencija, ako ništa drugo bolja primanja. Što se tiče više Ivana i Anti u Kiseljaku, Bogu hvala treba ih i tamo, ali isto tako treba ih i u Sarajevu. Koliko Crkva podliježe pritisku muslimana vidjelo se na primjeru mise za žrtve Bleiburga. Puljiću se doslovno prijetilo smrću a ipak je tu misu održao. Mislim da je veći problem od Crkve što se hvatska politika potpuna maknula iz Sarajeva, i samim time prepustila sva veleposlanstva, ured tog visokog predstavnika itd..u ruke muslimana. Možda griješim, no prateći ovaj forum stekla sam takav dojam.
Rekao sam Kiseljak koji ima potencijal širenja i jačanja, a na pola sata je od Sarajeva. Druga stvar, Hrvati koliko ja znam su imali ili imaju stanove na dobrim lokacijama i kao takvi bi lagano te mogli rentati. Stan na dan i imati dodatne prihode. A u isto vrijeme raditi u Sarajevu ili nešto u Kiseljaku jer bi se počeo još više razvijati kao tipa VGorica u RH. Kiseljak je manja sredina i duplo sigurnija za život, a ako se netko osjeća kao Hrvat i ima svijest, valjda bi više volio biti među svojima i da mu se kćer uda za Antu, a ne Muju. Većina Hrvatica u Sarajevu ne rađa Hrvate i ide se ka tom da za 20 godina postoji mogućnost da se nijedan Hrvat ne rodi i da Hrvati budu brojem kao danas Židovi. Netko je gore spomemuo i upliv muslimanskih službi, što je jako dobar argument. I tako dalje i tako dalje. To što mlade dame danas žele biti urbane i viđene je druga stvar i što očito nema prohrvatskog odgoja pa im nije problem se vucarati s muslimanima. Hrvatice iz Sarajeva koje su se udale prošle godine.
Hrvati – 28 (Bošnjaci 15, Srbi 1, Bosanci i Hercegovci 1, Nepoznato 1)64% Hrvatica iz Sarajeva ne rađa Hrvate nego budući SDA-DF kadar. Daj to malo pojasni. Ne razumijem kako si došao do tpg postotka. A i da je postotak točan ipak je bolje 36% Hrvatica koje u Sarajevu rađaju Hrvate nego tih 36% koje u Njemačkoj rađaju Hrvate. Jer shvati, ako se netko već seli iz svog rodnog mjesta gdje ima sve, neće se taj tako blizu zaustaviti. Zazivaš iseljenje Hrvata ne iz Sarajeva nego iz BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 00:42 |
|
|
zalutala je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Rekao sam Kiseljak koji ima potencijal širenja i jačanja, a na pola sata je od Sarajeva. Druga stvar, Hrvati koliko ja znam su imali ili imaju stanove na dobrim lokacijama i kao takvi bi lagano te mogli rentati. Stan na dan i imati dodatne prihode. A u isto vrijeme raditi u Sarajevu ili nešto u Kiseljaku jer bi se počeo još više razvijati kao tipa VGorica u RH. Kiseljak je manja sredina i duplo sigurnija za život, a ako se netko osjeća kao Hrvat i ima svijest, valjda bi više volio biti među svojima i da mu se kćer uda za Antu, a ne Muju. Većina Hrvatica u Sarajevu ne rađa Hrvate i ide se ka tom da za 20 godina postoji mogućnost da se nijedan Hrvat ne rodi i da Hrvati budu brojem kao danas Židovi. Netko je gore spomemuo i upliv muslimanskih službi, što je jako dobar argument. I tako dalje i tako dalje. To što mlade dame danas žele biti urbane i viđene je druga stvar i što očito nema prohrvatskog odgoja pa im nije problem se vucarati s muslimanima.
Hrvatice iz Sarajeva koje su se udale prošle godine.
Hrvati – 28 (Bošnjaci 15, Srbi 1, Bosanci i Hercegovci 1, Nepoznato 1)
64% Hrvatica iz Sarajeva ne rađa Hrvate nego budući SDA-DF kadar.
Daj to malo pojasni. Ne razumijem kako si došao do tpg postotka. A i da je postotak točan ipak je bolje 36% Hrvatica koje u Sarajevu rađaju Hrvate nego tih 36% koje u Njemačkoj rađaju Hrvate. Jer shvati, ako se netko već seli iz svog rodnog mjesta gdje ima sve, neće se taj tako blizu zaustaviti. Zazivaš iseljenje Hrvata ne iz Sarajeva nego iz BiH. U zagradi su ti mladoženje. Podijeli i eto ti postotak. Neminovno je da će Hrvati nestati s tog prostora i asimilirati se. Taj proces već traje. Prošle godine razlika kršteni/umrli je -185 na prostoru dekanata. Što se mene tiče bolje i da se povuku u Hrvatsku nego da se rađaju budući Vikići koji će jurišati na Kiseljak i Vitez. Ovo je takvo područje gdje se ne postavlja pitanje: "Hoće li biti rata, već kada će biti?" Tako da svako razvodnjavanje i asimilacija nikako ne idu nama u korist. Latinska poslovica ‘Si vis pacem, para bellum’ koja načelno znači ‘tko želi mir, mora se pripremiti za rat’
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 00:53 |
|
|
Sidro je bačeno gdje je bačeno.  Napuštat crkve u Bosni a istovremeno dopuštat izgradnju džamija po hrvatskom tlu .. muslimanski te k pravio
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 00:58 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Latinska poslovica ‘Si vis pacem, para bellum’ koja načelno znači ‘tko želi mir, mora se pripremiti za rat’ Kakvo pripremanje, u džihadu su već 35 godina. Povlačenje 35 godina ... dok se ne utopimo u Jadranu?
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 01:48 |
|
|
zalutala je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Jačanje našeg položaja u središnjoj Bosni. Stvaranje jakog centra i osovine Kiseljak-Kreševo. Svake godine bar 30 do 50 više Ivana i Anti, a manje Muhameda, Emira i ostalih. Sva hrvatska pozornost bi bila usmjerena prema našem kraju, a ne 97% muslimanskom Sarajevu. Muslimani iz Sarajeva ne bi mogli vršiti pritisak na crkvu da ide kontra svog naroda. Narod bi se jos više vezao za crkvu jer bi napokon slušala bilo svog naroda i radila 100% u interesu hrvatskog naroda. Pišeš gluposti. Iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva nećeš ojačati Središnju Bpsnu. Ako će se netko već iz Sarajeva odseliit, a ima hrvatsko državljanstvo ili ga može dobiti(govorimo o Hrvatima) onda je logičnije da će odseliti negdje van BiH. Zašto bi npr netko ostavio svoj stan i posao u Sarajevu i odselio u Vitez? Bi li ti prvi to napravio? Ili bi ako već seliš odselio negdje gdje će ti biti osigurana egzistencija, ako ništa drugo bolja primanja. Što se tiče više Ivana i Anti u Kiseljaku, Bogu hvala treba ih i tamo, ali isto tako treba ih i u Sarajevu. Koliko Crkva podliježe pritisku muslimana vidjelo se na primjeru mise za žrtve Bleiburga. Puljiću se doslovno prijetilo smrću a ipak je tu misu održao. Mislim da je veći problem od Crkve što se hvatska politika potpuna maknula iz Sarajeva, i samim time prepustila sva veleposlanstva, ured tog visokog predstavnika itd..u ruke muslimana. Možda griješim, no prateći ovaj forum stekla sam takav dojam. Dobar dio Hrvata iz Sarajeva seli u Lukavicu ( Istočno Sarajevo). Blizu su im poslovi u centru grada,a ovdje ih niko ne gleda poprijeko jesu li Dario ili Mario. Ne tražimo od njih da vole Republiku Srpsku ni ti bilo šta da se dokazuju. Hrvati u Sarajevu kao npr Ivo ili Anto mogu biti prihvaćeni 90% ako se dodvoravaju ili ulizuju muslimanima,a biće prihvaćeni 100% ako počnu klanjati. Ista situacija je i sa Srbima u kantonu Sarajevo ako ne i gora. Da sam Hrvat iz Sarajeva sutra bi odabrao Kiseljak eventualno Lukavicu za život.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 02:04 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Hrvati u Sarajevu kao npr Ivo ili Anto mogu biti prihvaćeni 90% ako se dodvoravaju ili ulizuju muslimanima,a biće prihvaćeni 100% ako počnu klanjati. Slavenski narodi nisu nikad prihvatili islam kao validnu opciju. Ozkan i Farookh mogu biti i budisti, ali ako Anto hoće bit musliman mora postat Ahmed.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 02:16 |
|
|
Noname01 je napisao/la: zalutala je napisao/la: Daj to malo pojasni. Ne razumijem kako si došao do tpg postotka. A i da je postotak točan ipak je bolje 36% Hrvatica koje u Sarajevu rađaju Hrvate nego tih 36% koje u Njemačkoj rađaju Hrvate. Jer shvati, ako se netko već seli iz svog rodnog mjesta gdje ima sve, neće se taj tako blizu zaustaviti. Zazivaš iseljenje Hrvata ne iz Sarajeva nego iz BiH. U zagradi su ti mladoženje. Podijeli i eto ti postotak. Neminovno je da će Hrvati nestati s tog prostora i asimilirati se. Taj proces već traje. Prošle godine razlika kršteni/umrli je -185 na prostoru dekanata. Što se mene tiče bolje i da se povuku u Hrvatsku nego da se rađaju budući Vikići koji će jurišati na Kiseljak i Vitez. Ovo je takvo područje gdje se ne postavlja pitanje: "Hoće li biti rata, već kada će biti?" Tako da svako razvodnjavanje i asimilacija nikako ne idu nama u korist. Latinska poslovica ‘Si vis pacem, para bellum’ koja načelno znači ‘tko želi mir, mora se pripremiti za rat’ Molim te postavi poveznicu na izvor s kojeg uzimaš te podatke. Ovako nema smisla
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 02:32 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pišeš gluposti. Iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva nećeš ojačati Središnju Bpsnu. Ako će se netko već iz Sarajeva odseliit, a ima hrvatsko državljanstvo ili ga može dobiti(govorimo o Hrvatima) onda je logičnije da će odseliti negdje van BiH. Zašto bi npr netko ostavio svoj stan i posao u Sarajevu i odselio u Vitez? Bi li ti prvi to napravio? Ili bi ako već seliš odselio negdje gdje će ti biti osigurana egzistencija, ako ništa drugo bolja primanja. Što se tiče više Ivana i Anti u Kiseljaku, Bogu hvala treba ih i tamo, ali isto tako treba ih i u Sarajevu. Koliko Crkva podliježe pritisku muslimana vidjelo se na primjeru mise za žrtve Bleiburga. Puljiću se doslovno prijetilo smrću a ipak je tu misu održao. Mislim da je veći problem od Crkve što se hvatska politika potpuna maknula iz Sarajeva, i samim time prepustila sva veleposlanstva, ured tog visokog predstavnika itd..u ruke muslimana. Možda griješim, no prateći ovaj forum stekla sam takav dojam.
Dobar dio Hrvata iz Sarajeva seli u Lukavicu ( Istočno Sarajevo). Blizu su im poslovi u centru grada,a ovdje ih niko ne gleda poprijeko jesu li Dario ili Mario. Ne tražimo od njih da vole Republiku Srpsku ni ti bilo šta da se dokazuju. Hrvati u Sarajevu kao npr Ivo ili Anto mogu biti prihvaćeni 90% ako se dodvoravaju ili ulizuju muslimanima,a biće prihvaćeni 100% ako počnu klanjati. Ista situacija je i sa Srbima u kantonu Sarajevo ako ne i gora. Da sam Hrvat iz Sarajeva sutra bi odabrao Kiseljak eventualno Lukavicu za život. Koliko se pojedinci na ovom forumu dodvoravaju i ljube skute Srbima ne bi me iznanadillo da zatražite uz preseljenje u Istočno Sarajevo i bezuvjetnu ljubav sarajevskih Hrvata prema RS. A da ne govorim o vašoj bahatosti, pišete kao da ste vi zakonski skrbnici sarajevskim Hrvatima pa bi im određivali gdje će živjeti, što će činiti sa svojom privatnom imovinom i slično. A ovo za klanjanje je toliko degutantno da nije vrijedno odgovora
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 05:57 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Hrvatice iz Sarajeva koje su se udale prošle godine.
64% Hrvatica iz Sarajeva ne rađa Hrvate nego budući SDA-DF kadar. Ženska bi prodala djecu za glupu zgradu u Sarajevu. Ne mogu se sjetit da je ikad išta normalno napisala.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1339 of 2558 - 52.35%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 06:58 |
|
|
zalutala je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Rekao sam Kiseljak koji ima potencijal širenja i jačanja, a na pola sata je od Sarajeva. Druga stvar, Hrvati koliko ja znam su imali ili imaju stanove na dobrim lokacijama i kao takvi bi lagano te mogli rentati. Stan na dan i imati dodatne prihode. A u isto vrijeme raditi u Sarajevu ili nešto u Kiseljaku jer bi se počeo još više razvijati kao tipa VGorica u RH. Kiseljak je manja sredina i duplo sigurnija za život, a ako se netko osjeća kao Hrvat i ima svijest, valjda bi više volio biti među svojima i da mu se kćer uda za Antu, a ne Muju. Većina Hrvatica u Sarajevu ne rađa Hrvate i ide se ka tom da za 20 godina postoji mogućnost da se nijedan Hrvat ne rodi i da Hrvati budu brojem kao danas Židovi. Netko je gore spomemuo i upliv muslimanskih službi, što je jako dobar argument. I tako dalje i tako dalje. To što mlade dame danas žele biti urbane i viđene je druga stvar i što očito nema prohrvatskog odgoja pa im nije problem se vucarati s muslimanima.
Hrvatice iz Sarajeva koje su se udale prošle godine.
64% Hrvatica iz Sarajeva ne rađa Hrvate nego budući SDA-DF kadar.
Daj to malo pojasni. Ne razumijem kako si došao do tpg postotka. A i da je postotak točan ipak je bolje 36% Hrvatica koje u Sarajevu rađaju Hrvate nego tih 36% koje u Njemačkoj rađaju Hrvate. Jer shvati, ako se netko već seli iz svog rodnog mjesta gdje ima sve, neće se taj tako blizu zaustaviti. Zazivaš iseljenje Hrvata ne iz Sarajeva nego iz BiH. Hrvatice u Sarajevu ne rađaju Hrvate. Rađaju miješance koji će koristiti majčin identitet u komšićevske svrhe. Ili Kiseljak ili Hrvatska ili inozemstvo. Svaka opcija je bolja od potencijala njihovih potomaka.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 08:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43770 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Treba biti realan, rađaju muslimane. U braku gdje je otac musliman u muslimanskoj sredini i djeca će biti muslimani. Zanimljivi bi bili podaci koliko je kršteno djece iz tih brakova. Čak je i Njemačka i udaja za Nijemca bolja opcija od udaje za muslimana. Strašni podaci i ovoj nije jasno, od tih 36% će opet 65% djece biti muslimani.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 08:26 |
|
|
Mario Stanić preselio u Zagreb Dražen Žerić preselio u Zagreb Kemal Monteno preselio u Zagreb (nakon smrti ga Halid i ekipa na silu prevezli i pokopali u Sarajevu iz kojeg je čovjek sam otišao baš zbog tih isti) pa čak i ovi građani su preselili u Zagreb Sandra Bagarić Onaj lik iz GONG-a Razumljivo je da su hrvati vezani emocionalno za svoje djetinjstvo u Sarajevu, ali Sarajevo ne predstavlja ništa za hrvate. Muslimanski pjesnik iz 17 st: Citat: “U Sarajlija nema puno ljubavi, nego samo laskanje… iako su puni znanja, jedan drugog ne voli… puni su zavidnosti… neki od njih su oholi… sami su svoji.”
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 08:43 |
|
|
Brane je napisao/la: Mario Stanić preselio u Zagreb Dražen Žerić preselio u Zagreb Kemal Monteno preselio u Zagreb (nakon smrti ga Halid i ekipa na silu prevezli i pokopali u Sarajevu iz kojeg je čovjek sam otišao baš zbog tih isti) pa čak i ovi građani su preselili u Zagreb Sandra Bagarić Onaj lik iz GONG-a Razumljivo je da su hrvati vezani emocionalno za svoje djetinjstvo u Sarajevu, ali Sarajevo ne predstavlja ništa za hrvate. Muslimanski pjesnik iz 17 st: Citat: “U Sarajlija nema puno ljubavi, nego samo laskanje… iako su puni znanja, jedan drugog ne voli… puni su zavidnosti… neki od njih su oholi… sami su svoji.”
Što je Dražen nacionalno ne znam, njegova stvar. Međutim roditelji su mu Nedžib i Šemsa i mislim da su od Mostara.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 08:48 |
|
|
Kiseljak je već odavno mogao biti Hrvatima ono što je Srbima Istočno Sarajevo. Ovako kako je sad šteta je višestruka: pomažemo demografski muslimane i dajemo im argument za laži o tolerantnom Sarajevu. Radimo sami protiv sebe i demografski i politički.
Ok, ne bi svi Hrvati htjeli živjeti u Kiseljaku kao hrvatskom Zapadnom Sarajevu, ali mnogi bi, posebno ako su tu institucije. Kiseljak bi se razvijao, značajno rastao brojem stanovnika i bio hrvatski.
Pa i taj dio koji bi otišao u Njemačku, kako ostali rekoše, bolje i da ode u Njemačku nego da kasnije juriša na Vitez.
1339 of 2558 - 52.35%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:05 |
|
|
Evo, nek same Sarajlije Hrvati napišu što bi trebalo uraditi. .......................................
_________________ -Agent Provocateur-Astroturf-Paid For Research-Bot-
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:07 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3334 Lokacija: Dridska Župa
|
Realno neće ni ti mješanci jurišati na išta nego će prvom prilikom ispaliti iz smoga za Zapad/Hrvatsku.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43770 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Salivator je napisao/la: Evo, nek same Sarajlije Hrvati napišu što bi trebalo uraditi. ....................................... Podaci sve govore, asimilacija i nestanak su jedina opcija onima koji ostanu u Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:31 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27542 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
A vidiš, meni je Sarajevo (radio sam gore jedno vrijeme), bilo sasvim OK. Mislim na kontakte sa običnim ljudima, osobito moje generacije. Nisam u životu sklopio više prijateljstava u takvom vremenskom roku. Čak sam i hodao sa jednom Amrom. :) Zamisli da smo ostali skupa, da imamo dječicu, Lanu i Damira. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:36 |
|
|
Populacija koja izgubi 65% djece godišnje izumire.
Imam i ja rodbine iz Sarajeva, evo baš se neki dan rođo oženio s Kakanjkom. Ovako da su im roditelji ostali u Sarajevu i Kaknju udala bi se za muslimana.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:43 |
|
|
daramo je napisao/la: Salivator je napisao/la: Evo, nek same Sarajlije Hrvati napišu što bi trebalo uraditi. ....................................... Podaci sve govore, asimilacija i nestanak su jedina opcija onima koji ostanu u Sarajevu. Citat: Uspjeha, međutim, nije bilo. Katolička crkva je toliko oslabila da su katolički biskupi morali prenijeti, polovicom 13. stoljeća svoje sjedište iz Bosne u Đakovo; krivovjerje se učvrstilo osobito među velikašima. Đakovo može, Kiseljak ne može 
_________________ -Agent Provocateur-Astroturf-Paid For Research-Bot-
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 09:46 |
|
|
Može i Đakovo, još bolje. U biti ja bi sav katolički kler u BiH na školovanje u Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 10:05 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A vidiš, meni je Sarajevo (radio sam gore jedno vrijeme), bilo sasvim OK. Mislim na kontakte sa običnim ljudima, osobito moje generacije. Nisam u životu sklopio više prijateljstava u takvom vremenskom roku. Čak sam i hodao sa jednom Amrom. :) Zamisli da smo ostali skupa, da imamo dječicu, Lanu i Damira.  Ti si se izvukao u posljednji trenutak. 
1339 of 2558 - 52.35%
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 10:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38662 Lokacija: Gl. grad regije
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kiseljak je već odavno mogao biti Hrvatima ono što je Srbima Istočno Sarajevo. Ovako kako je sad šteta je višestruka: pomažemo demografski muslimane i dajemo im argument za laži o tolerantnom Sarajevu. Radimo sami protiv sebe i demografski i politički.
Ok, ne bi svi Hrvati htjeli živjeti u Kiseljaku kao hrvatskom Zapadnom Sarajevu, ali mnogi bi, posebno ako su tu institucije. Kiseljak bi se razvijao, značajno rastao brojem stanovnika i bio hrvatski.
Pa i taj dio koji bi otišao u Njemačku, kako ostali rekoše, bolje i da ode u Njemačku nego da kasnije juriša na Vitez. Ne znam kud će više, bilda se na sve strane i infrastrukturno i stambeno. Lokacija je top, kad bude tunel kroz Prenj pa bit ćeš na moru dok si rekao keks. Što više institucija to bolje, pa Vinko Puljić je guzicu smjestio u Kiseljak, zna on gdje je dobro.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 10:20 |
|
|
Normalno, sad kad više nije na funkciji sklonio se na sigurno.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 25 srp 2025, 10:57 |
|
|
Kiseljak treba rebrendirat, to je ime totalno bezveze pretpostavljam po izvoru vode Kiseljak.
Jedan od razloga zašto je Bosna tako "soft" u odnosu na Hercegovinu je i taj sociološki aspekt.
Kad neko pita hercegovca otkalen je, reće iz Livna, iz TG-a, iz Gruda, iz Gabele, iz Mostara Kad neko bosanca pita otkalen je, reće iz Kiseljaka, iz čega ?
Horus je predložio Vitez za sjedište RKC, to uopće nije loš prijedlog jer zvuči moćno, sjedište Rimokatoličke Crkve u Bosni je u Vitezu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|