|
|
Stranica: 17/31.
|
[ 763 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 02:15 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 02:20 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: zalutala je napisao/la: On ima podršku desnice u RH. A da ne govorim o tome da ga Pernar svako malo promovira(sjeti se samo slučaja Zambija) a Pernar ima masu sljedbenika po društvenim mrežama, većinom mladih ljudi. Ne mogu se sjetiti kako se zove urednik Logično.com, gledala sam ga u jednom Podcastu, pun je nekih priča o kršćanstvu(naravno s naglaskom da je RKC u krivu, on bolje zna). Da ne duljim sjećam se da je u podcastu podržavao Franciskovića i rekao da on ne vidi problem u tome što Francisković širi svoju vjeru. p.s našla sam, Ponoš https://www.youtube.com/watch?v=yS7Y_UHkZIcVelimir Ponoš je prije svega Srbin, naravno da je njemu katolička crkva u krivu On Srbin? E ovo mi je novost.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 06:21 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Išao sam to napisati i sad vidim tvoju objavu. Ovo je njen klon 1/1. Ima iste obrasce obmanjivanja, iste stilske figure, a brani Sarajevo ko šehid.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 06:27 |
|
|
Srbi su očuvali/povratili sebe okrupnjivanjem u kompaktan teritorij, bez velikog dodira s drugima u svojim zajednicama. Hrvat Hrvata čini Hrvatom. Ruku na srce, u Mostaru se kritična masa njih svakodnevno halali i ljubaka s komšijama s istočne strane pa se hrvati kad su utakmice, a gdje tek živjeti u političkom Sarajevu u kojem možeš biti katolik i što se tiče hrvatstva reći da imaš putovnicu pa ti je lakše putovati. De probaj prošetati s hrvatskim znamenjem po Sarajevu, sretno! Svi ti iz predomninantno muslimanskih sredina su u sebe usadili društvenu korekciju, ne dišu kao Hrvati nego kao oprezni uškopljeni ha-ja građani. Izrelativiziraju svoj identitet i prče se s muslimanima, djeca će im u najbolju ruku biti patriote koje će se prijezirom gledati na Hercegovinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 08:46 |
|
|
zalutala je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Interes civiliziranog dijela čovječanstva koji je za slobodu i opći ljudski i društveni napredak, je interes prirodno samourušavanje ovog Protektorata. Razlog? Nije Protektorat u stanju obrazložiti svoje postojanje, niti se samoodržati. Interes neciviliziranih sa totalitarističkim idelološkim gledištima - i naravno i osobne financijske koristi - oni koji bi sa svim resursima “rukovodili” u ime drugih ali u korist samih sebe, i puni zabrana u svim sferama društva a posebno umnog, jeste održavanje umjetno i izvana stvaranih nationbuilding projekte diljem svijeta. Što? Kako bi inače “rukovodili” s resursima? Eheto Srbi bi bili jedini u RS. Suniti isto u FildŽaniji A Hrvati žrtveno janje koji bi figurativno do posljednjeg Hrvata bili krinka za održavanje svega na okupu, a u stvarnosti alat za punjenje džepova nationbuildersa. I interese - Islamista - Sunita - Srba - Narcisoidni ego korisnih budala Ista priča 1919 1945 1991 1995 2024 Ali se mjenja.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 09:13 |
|
|
zalutala je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Rezultat bi bio više Hrvata u hrvatskim krajevima i tako ojačani hrvatski krajevi. Jačanje Herceg Bosne, to je rezultat.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1339 of 2558 - 52.35%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 09:47 |
|
|
zalutala je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Gledaj, nakon rata trebalo je po svaku cijenu spriječit povratak izbjeglica, te radit na tome da imamo tri etnički čista tora, tko je što zadržao do kraja rata to je njegovo, sad je na žalost za to prekrasno. Ako se zalažem da nema Hrvata na srpskim i muslimanskim teritorijima, logično da se zalažem da nema ni njih na našem teritoriju, inače to nema svrhe.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 10:18 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Meni se ova "zalutala" čini kao Sarajkin klon koji glumi Hrvaticu i stvara konfuziju.  Išao sam to napisati i sad vidim tvoju objavu. Ovo je njen klon 1/1. Ima iste obrasce obmanjivanja, iste stilske figure, a brani Sarajevo ko šehid. Ja JESAM Hrvatica, volim Thompsona i svaku nedjelju idem na misu 
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 10:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Rezultat bi bio više Hrvata u hrvatskim krajevima i tako ojačani hrvatski krajevi. Jačanje Herceg Bosne, to je rezultat. Ok. U koliko gradova(općina) bi bila hrvatska većina sa hrvatskim institucijama i bošnjačkom i srpskom manjinom sa njihovim institucijama, a u koliko gradova(općina) srpska i bošnjačka većina sa njihovim insitucijama, bez i jednog Hrvata i bez i jedne hrvtaske institucije?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 10:26 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Gledaj, nakon rata trebalo je po svaku cijenu spriječit povratak izbjeglica, te radit na tome da imamo tri etnički čista tora, tko je što zadržao do kraja rata to je njegovo, sad je na žalost za to prekrasno. Ako se zalažem da nema Hrvata na srpskim i muslimanskim teritorijima, logično da se zalažem da nema ni njih na našem teritoriju, inače to nema svrhe. Rat je bio prije 30 godina, pusti što je bilo poslije rata, što se trebalo ili nije trebalo napraviti, govorimo o trenutnoj situaciji. Imate jedan veliki problem(možda griješim neka me bolje upućeni isprave), nisam prijetila da se Srbi i Bošnjai zalažu da se njihovo stanovništvo iseljava i izmještaju njihove institucije iz većinski hrvatskih krajeva. Mislim da je suprotno čine sve da ih ojačaju. Ako griješim neka me bolje upućeni isprave. Pitam se zašto. Možda ti znaš odgovor na to pitanje
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 10:46 |
|
|
zalutala je napisao/la: Imate jedan veliki problem(možda griješim neka me bolje upućeni isprave), nisam prijetila da se Srbi i Bošnjai zalažu da se njihovo stanovništvo iseljava i izmještaju njihove institucije iz većinski hrvatskih krajeva. Mislim da je suprotno čine sve da ih ojačaju. Ako griješim neka me bolje upućeni isprave. Pitam se zašto. Možda ti znaš odgovor na to pitanje Normalno da ih neće pozivati, kad mi nismo dovoljno krvoločni kao oni. Da smo mi njima radili ono što su oni našim povratnicima, pa da i dan danas se ponašamo kao oni, onda bi i oni pozivali svoje da se iseljavaju ali mi hoćemo bit fini, civilizirani tolerantniji a tako se ne gradi država. Hitler je Antiši dao najbolji savjet kako se treba 50 godina vodit politika, da bi imali stabilnu državu. Nadam se da će i kod nas jednog dana doći dovoljno radikalna opcija na vlast, tako da i oni požele selit tamo gdje su oni većina.
|
|
Vrh |
|
 |
Shchepo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 10:54 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 618 Lokacija: Heronville
|
Interes Hrvata broj jedan bi trebao biti smanjivanja kontakta sa muslimanima na minimun. Bilo kakva interakcija sa tom skupinom je negativna za Hrvate. Počevši od ukidanja FBiH i prebacivanja nadležnosti na županije.
Već vidimo koliko brzo broj Hrvata pada u jednoj takvoj toksičnoj atmosferi gdje je mržnja prema Hrvatima element bez kojeg je njihovim političarima nemoguće dobiti izbore.
Poticati migracije prema hrvatskim područjima kao i preseljenje institucija i tvrtki.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:03 |
|
|
zalutala je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Gledaj, nakon rata trebalo je po svaku cijenu spriječit povratak izbjeglica, te radit na tome da imamo tri etnički čista tora, tko je što zadržao do kraja rata to je njegovo, sad je na žalost za to prekrasno.
Ako se zalažem da nema Hrvata na srpskim i muslimanskim teritorijima, logično da se zalažem da nema ni njih na našem teritoriju, inače to nema svrhe. Rat je bio prije 30 godina, pusti što je bilo poslije rata, što se trebalo ili nije trebalo napraviti, govorimo o trenutnoj situaciji. Imate jedan veliki problem(možda griješim neka me bolje upućeni isprave), nisam prijetila da se Srbi i Bošnjai zalažu da se njihovo stanovništvo iseljava i izmještaju njihove institucije iz većinski hrvatskih krajeva. Mislim da je suprotno čine sve da ih ojačaju. Ako griješim neka me bolje upućeni isprave. Pitam se zašto. Možda ti znaš odgovor na to pitanje Koliko si Sarajko zapela za te neke navodne institucije da je smiješno. Koja korist nama iz srednje Bosne od deklarativno hrvatskih institucija podložnih muslimanskom utjecaju? Nikakva, naše je ono što je HVO obranio gdje danas kroči Hrvatska čizma! U središnjoj Bosni od Doca i Kalinske ulice u Novom Travniku do grada Busovace, Lepenicka dolina do ulaza na autoput, Žepce i Usora, to je to od središnje Bosne sto je naše sto mi ikoji zapravo živimo tu smatramo da je naše. Ostalo je izgubljeno i cilj je utvrditi teritorij i spriječiti slučaje kao u Sarajevu gdje se kroz inerciju 60% Hrvatica udaje za muslimaniju.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:23 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6893 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nisam najsigurnija, mislim da sam na ovom forumu jednom ili ni jednom napisala da sam Hrvatica. Hmmmm trebam to podebljati i stalno naglašavati da sam Hrvatica, da slušam Thompsona, svaku nedjelju idem na misu, da me ne bi i drugi kao i ti pročitali Evo da ne bude da stvaram konfuziju, uzet ću u obzir to za šro se ti i pojedinci na ovom forumu zalažete i razgovarati u tom smjeru. Dakle, zalažete se izmještanje Vrhosanske nadbiskupije iz Sarajeva i preseljenje Hrvata iz Sarajeva, Banja Luke i drugih mjesta u kojima su Hrvati manjina u mjesta sa hrvatskom većinom. Od Kiseljaka do Mostara, ako sam dobro shvatila. Hipotetski, želje pojedinaca na ovom forumu se ispune, Vatikan izmjesti Vrhbosansku i Banjalučku nadbiskupiju u neke gradove sa hrvatskom većinom, sve hrvatske institucije iz gradova u kojima nije izrazita hrvatska većina se izmjeste u npr Kiseljak, svi Hrvati iz Sarajeva, Banjaluke i drugih mjesta u kojima nisu većina presele se u; Kiseljak, Kreševo, Mostar itd... Rezultat bi bio što? Etnički stopostotna srpska i etnički stopostotna bošnjačka teritorija bez i jedne hrvatske institucije i bez i jednog Hrvata i teritorij na kojem su Hrvati većina a Srbi i Bošnjaci manjina koji imaju sve svoje institucije. Objasni mi zašto je takav scenarij hrvatski interes? Na koji način bi Hrvati profitirali u takvoj hipotetskoj situaciji? Rezultat bi bio više Hrvata u hrvatskim krajevima i tako ojačani hrvatski krajevi. Jačanje Herceg Bosne, to je rezultat. Sta lupas? Eto hrvatska je skoro kompaktna, pa jel ima hrvata vise sada ili prije 10 goduna? A niste nesto uspjesni ni u z. mostaru. Malo malo pa vas oni drgi izlupaju na vasem terenu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:26 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Rezultat bi bio više Hrvata u hrvatskim krajevima i tako ojačani hrvatski krajevi. Jačanje Herceg Bosne, to je rezultat.
Sta lupas? Eto hrvatska je skoro kompaktna, pa jel ima hrvata vise sada ili prije 10 goduna? A niste nesto uspjesni ni u z. mostaru. Malo malo pa vas oni drgi izlupaju na vasem terenu. Postotak je bitan. Hrvata svake godine više, a Hrvatska politika je uspješnija svake godine u gonjenju neprijatelja hrvatskog naroda kao sto to vidimo u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:29 |
|
|
Iseljavanje u vecinski hrvatske krajeve je samo medustanica za nastavak iseljavanja dalje, recimo austriju, njemacku, holandiju itd. A onda kontakt sa hrvatstvom je obrnuto proporcionalan sa kvadratom udaljenosti. Hrvatima australije, novog zelanda, usa, kanade , argentine je ostala samo nostalgija.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:34 |
|
|
Kontakt imaju oni koji su blizi, austrija, njemacka, slovenija itd. A i oni se gube. Udaja, zenidba, posao, djeca vezu za okolinu gdje su dosli, ne za okolinu iz koje su otisli. To sto neko misli da je drugacije, ne mjenja stvarnost.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:36 |
|
|
I vjerujem da zalutala nije sarajkin klon. To su bezvezne insinuacije.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:49 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: I vjerujem da zalutala nije sarajkin klon. To su bezvezne insinuacije. Jbg priča sa nivoom arogancije koju samo ona iskazuje na forumu, valjda mi i središnje Bosne znamo sto želimo i sto je dobro za nas, dok se njoj sviđa estetika hrvatskog prisustva na muslimanskoj teritoriji gdje se Hrvatice masovno udaju za muslimane i odumiru duplo brže nego sto bi trebali postotkom samo zato sto žive tamo gdje žive.
|
|
Vrh |
|
 |
Shchepo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 11:51 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 618 Lokacija: Heronville
|
Old Fridolin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Rezultat bi bio više Hrvata u hrvatskim krajevima i tako ojačani hrvatski krajevi. Jačanje Herceg Bosne, to je rezultat.
Sta lupas? Eto hrvatska je skoro kompaktna, pa jel ima hrvata vise sada ili prije 10 goduna? A niste nesto uspjesni ni u z. mostaru. Malo malo pa vas oni drgi izlupaju na vasem terenu. Ti lupetaš. Veoma je lako usporediti broj Hrvata iz 1991. i danas na područijima gdje su Hrvati većina i gdje su muslimani većina.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 12:25 |
|
|
Salivator je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Uvijek možeš osnovati odmetnutu župu kako su to radili pojedini u Hercegovini.  Stalno neke hereze u Bosni srebrenoj i Humskoj zemlji  Dodaj i starokatolike. Stvar s (autohtonim) herezama je indikativna. Protestantizam nije uhvatia korinja u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 12:40 |
|
|
macola je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Sta lupas? Eto hrvatska je skoro kompaktna, pa jel ima hrvata vise sada ili prije 10 goduna? A niste nesto uspjesni ni u z. mostaru. Malo malo pa vas oni drgi izlupaju na vasem terenu. Postotak je bitan. Hrvata svake godine više, a Hrvatska politika je uspješnija svake godine u gonjenju neprijatelja hrvatskog naroda kao sto to vidimo u BiH. Imas pravo jedan Hrvat u hrvaskoj kao jedini stanovnik. cistih 100%. procenat se broji. po kvalitetu taj jedan sa QI 45.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 12:43 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: zalutala je napisao/la: Imate jedan veliki problem(možda griješim neka me bolje upućeni isprave), nisam prijetila da se Srbi i Bošnjai zalažu da se njihovo stanovništvo iseljava i izmještaju njihove institucije iz većinski hrvatskih krajeva. Mislim da je suprotno čine sve da ih ojačaju. Ako griješim neka me bolje upućeni isprave. Pitam se zašto. Možda ti znaš odgovor na to pitanje Normalno da ih neće pozivati, kad mi nismo dovoljno krvoločni kao oni. Da smo mi njima radili ono što su oni našim povratnicima, pa da i dan danas se ponašamo kao oni, onda bi i oni pozivali svoje da se iseljavaju ali mi hoćemo bit fini, civilizirani tolerantniji a tako se ne gradi država. Hitler je Antiši dao najbolji savjet kako se treba 50 godina vodit politika, da bi imali stabilnu državu. Nadam se da će i kod nas jednog dana doći dovoljno radikalna opcija na vlast, tako da i oni požele selit tamo gdje su oni većina. Pusti Hitlera, pusti Pavelića, pusti krvoločnost i slične parole. Govorimo o trenutnoj situaciji. Zašto Bošnjaci i Srbi ne pozivaju na iseljavanje svog naroda sa hrvatskog teritorija i zašto rade sve da bi na istim ojačali svoje institucije? Pojednostavljeno: jel to glupa i promašena politika ili pametna i dugoročna?
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 12:44 |
|
|
Shchepo je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Sta lupas? Eto hrvatska je skoro kompaktna, pa jel ima hrvata vise sada ili prije 10 goduna? A niste nesto uspjesni ni u z. mostaru. Malo malo pa vas oni drgi izlupaju na vasem terenu. Ti lupetaš. Veoma je lako usporediti broj Hrvata iz 1991. i danas na područijima gdje su Hrvati većina i gdje su muslimani većina. Pa sta ces dobiti? Svagdje apsolutni broj pada. Mozda procenat raste. Sta imas od toga? Gdje je 20000 predratnih hrvata sarajeva. Gdje su to podebljali nas broj? Ja ovdje u münchenu sigurno nisam, iako imam i unuke.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 12:46 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Pa sta ces dobiti? Svagdje apsolutni broj pada. Mozda procenat raste. Sta imas od toga? Gdje je 20000 predratnih hrvata sarajeva. Gdje su to podebljali nas broj? Ja ovdje u münchenu sigurno nisam, iako imam i unuke. Bar ti unuci neće bit Muslimani, da si ostao u Sarajevu bi bili. A tvoj je izbor što si odbio poboljšat poziciju Hrvata selivši u Njemačku umjesto u Hercegbosnu ili Hrvatsku no svakako i to bolje nego da jačaš Muslimane
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|