|
|
Stranica: 14/14.
|
[ 337 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Revizija
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 13:55 |
|
|
Šta bi na kraju s idejom da se grdi autoput BL-ST? Jel se to devinitivno odustalo .?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 14:06 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto bi mi željeli spasiti USK? Treba Hrvatsku spašavat USK mi ne možemo spasit ni kad bi htjeli Nije pod našom vlašću pa zato ni nemamo odgovornost njegovog spašavanja Kažeš dnevne migracije. Ne treba nam to, bolje neka sele što dalje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 14:06 |
|
|
Forumaši bi napravili više autocesta od Brke po Njemačkoj , na svaka tri metra ide trasa
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 17:10 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Meni je poražavajuće kako mi nismo uspjeli privuć ljude iz USK da migriraju u RH Od Kladuše do Zagreba ili Rijeke otprilike 2 sata Umjesto toga, Slovenci su dobili taj ljudski kapital, a udaljenost je duplo veća Danas odeš neki slovenski kafić ili gradilište, velika je vjerojatnost da ćeš vidit ljude iz USK Stvarno šteta To su ti ljudi koji mrze RH, danas bi bili glasači Možema. Kaj će ti takvi?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 17:17 |
|
|
Revizija je napisao/la: Šta bi na kraju s idejom da se grdi autoput BL-ST? Jel se to devinitivno odustalo .? Nije. Napravio se most kod Okučana, ne znam je li gotova spojnica na AC ZG-BG. Koliko vidim kartu, napravljena je cesta do BL, a planira se i do Mliništa. Ispod toga za sada nema planova. https://autoputevirs.com/en/A drugi krak na Jajce, pa za Sarajevo. FBiH radi sada AC do Tešnja, skretanjem za Okučane i preko BL bi mogao doći autoputom do Sarajeva onda. Alternativa trasa bi mogla biti ova preko Jajca i Lašve. A kada RS napravi do Novog, trebala bi i RH spustiti ac od Siska do Dvora. Pa bi mogao i to. https://www.google.com/maps/dir/Zagreb/ ... ?entry=ttuhttps://www.google.com/maps/dir/Zagreb/ ... ?entry=ttuSamo ta je duža kojih 30 km.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 17:18 |
|
|
weasel je napisao/la: Forumaši bi napravili više autocesta od Brke po Njemačkoj , na svaka tri metra ide trasa Ma dobro, autoceste se moraju i platiti, bolje su brze ceste Kada su bili pregovori u Ženevi, o autocestama se pričalo kao da će ih biti više neg po njemačkom Podrinju, sam nastavljamo tim tempom, jbg
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 18:01 |
|
|
Ceha je napisao/la: weasel je napisao/la: Forumaši bi napravili više autocesta od Brke po Njemačkoj , na svaka tri metra ide trasa Ma dobro, autoceste se moraju i platiti, bolje su brze ceste Kada su bili pregovori u Ženevi, o autocestama se pričalo kao da će ih biti više neg po njemačkom Podrinju, sam nastavljamo tim tempom, jbg Stvarno ne razumijem zašto se rade brze ceste Ajde dobro za prilaze gradovima(Zadar, Šibenik), obilaznice(Rijeka), neke ceste sa zeznutim terenom(Pelješac), neke kraće relacije(Udbina, Karlovac) itd Ali stvarno ne razumijem izgradnju brze ceste na duljim relacijama Najbolji je primjer Podravski ipsilon. To je ogromna brza cesta s ukupno 190km duljine te se održava na isti način kao autocesta. Također ta brza cesta nema nekih pretjeranih objekata Mislim sigurno postoji razlog zašto je to brza cesta, vjerojatno zato što vlast želi razvit taj prostor koji je nažalost dosta ispražnjen
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 18:45 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ma dobro, autoceste se moraju i platiti, bolje su brze ceste Kada su bili pregovori u Ženevi, o autocestama se pričalo kao da će ih biti više neg po njemačkom Podrinju, sam nastavljamo tim tempom, jbg Stvarno ne razumijem zašto se rade brze ceste Ajde dobro za prilaze gradovima(Zadar, Šibenik), obilaznice(Rijeka), neke ceste sa zeznutim terenom(Pelješac), neke kraće relacije(Udbina, Karlovac) itd Ali stvarno ne razumijem izgradnju brze ceste na duljim relacijama Najbolji je primjer Podravski ipsilon. To je ogromna brza cesta s ukupno 190km duljine te se održava na isti način kao autocesta. Također ta brza cesta nema nekih pretjeranih objekata Mislim sigurno postoji razlog zašto je to brza cesta, vjerojatno zato što vlast želi razvit taj prostor koji je nažalost dosta ispražnjen Autocesta ima zaustavnu traku, brza cesta nema. Razlika je što je financiranje drugačije, brza cesta se uz to i ne plaća. Meni je fenomen što imaš npr. dio puta do Trakošćana i brzu cestu i autocestu. I sad ak si domaći, otići ćeš na brzu cestu i nećeš platiti ništa. Ako si stranac, ili ti se ne da zafrkavati oko par eura i skidanja/silaženja s autoputa, putuješ na neku dužu dionicu, potegnut ćeš autocestom...
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 19:06 |
|
|
Ceha je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Stvarno ne razumijem zašto se rade brze ceste Ajde dobro za prilaze gradovima(Zadar, Šibenik), obilaznice(Rijeka), neke ceste sa zeznutim terenom(Pelješac), neke kraće relacije(Udbina, Karlovac) itd
Ali stvarno ne razumijem izgradnju brze ceste na duljim relacijama Najbolji je primjer Podravski ipsilon. To je ogromna brza cesta s ukupno 190km duljine te se održava na isti način kao autocesta. Također ta brza cesta nema nekih pretjeranih objekata Mislim sigurno postoji razlog zašto je to brza cesta, vjerojatno zato što vlast želi razvit taj prostor koji je nažalost dosta ispražnjen Autocesta ima zaustavnu traku, brza cesta nema. Razlika je što je financiranje drugačije, brza cesta se uz to i ne plaća. Meni je fenomen što imaš npr. dio puta do Trakošćana i brzu cestu i autocestu. I sad ak si domaći, otići ćeš na brzu cestu i nećeš platiti ništa. Ako si stranac, ili ti se ne da zafrkavati oko par eura i skidanja/silaženja s autoputa, putuješ na neku dužu dionicu, potegnut ćeš autocestom... Da to ima smisla
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 21:14 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Ceha je napisao/la: Autocesta ima zaustavnu traku, brza cesta nema.
Razlika je što je financiranje drugačije, brza cesta se uz to i ne plaća.
Meni je fenomen što imaš npr. dio puta do Trakošćana i brzu cestu i autocestu. I sad ak si domaći, otići ćeš na brzu cestu i nećeš platiti ništa. Ako si stranac, ili ti se ne da zafrkavati oko par eura i skidanja/silaženja s autoputa, putuješ na neku dužu dionicu, potegnut ćeš autocestom...
Da to ima smisla Domaćima su zapravo brze ceste bolje. I treba još cesta, turistička smo zemlja, a infrastrukutra nam još nije zadovoljavajuća. Zašto nema ACa do Krka ili Baške? Šteta što se neće raditi most na Korčulu ili Pašman. A i trebali bi nešto od željeznica napraviti.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 14 ožu 2024, 21:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neobranjivi resort za 90 000 penzionera.
To će se prirodno integrirat u Hrvatsku, a penzioneri će biti zadovoljni hrvatskim penzijama, putovnicama i domovnicama, besplatnim liječenjem u Zagrebu, te olakšanim ljetovanjem na moru.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 15 ožu 2024, 02:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Neobranjivi resort za 90 000 penzionera.
To će se prirodno integrirat u Hrvatsku, a penzioneri će biti zadovoljni hrvatskim penzijama, putovnicama i domovnicama, besplatnim liječenjem u Zagrebu, te olakšanim ljetovanjem na moru. Porastom standarda i ulaskom u EU.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|