|
|
Stranica: 10/14.
|
[ 337 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 17:29 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Rim i Madrid su 1900 bili gradovi od po pola milijuna, po četvrtina Beča.
1900 je London bio najveći u Europi s 6 milijuna, Pariz i Rim oko 3, Beč 2, Moskva i St.Petersburg nešto iznad milijuna, Istanbul i Budimpešta su bili blizu, ali još nisu dosegli milijun... Govorim o kasnom 19. veku, ne o 1900.- toj. Inače, London je 1800.-e postao milionski grad. Prvi posle antičkog Rima. 20 ili 30 godina ranije poredak bi bio isti, osim što bi Istanbul bio ispred Moskve i St. Petersburga. Još ranije, eto i lista iz 1854: 
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:14 |
|
|
divizija je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Jel ti mene bilo što razumiješ, jel barem sebe razumiješ? U pisanju imaš velikih kontradiktornosti.
Hrvatska ravnica je pala u Slavoniji, ali trokut Sisak-Zagreb- Karlovac i okolica je isto tako velika ravnica. A pala je Lika, Bosna, Hercegovina i dio Dalmacije a nisu ravni već brdoviti.
Upravo u hrvatskom slučaju se može zaključiti da nije bilo previše bitno je li bio brdovitog ili ravni dio?
Dao sam ti primjer Kisega zato što je u ravnici a nebitno koliko je snaga na njega išlo, to što ga je napadala brojna vojska još više je pogubno za tvoju teoriju. trokut sisak-Zagreb-Karlovac niti je u cjelosti ravničarski, ali nije to poanta, nego to što čitav taj pravac nije ravničarski. Znači, nije stvar strategije gledati jedan segment, nego čitav pravac. A pravac npr. Carigrad-Sarajevo-Zagreb-Ljubljana-Trst NIJE pravac koji geografski odgovara Osmanlijama. Nikada Turci tim putem nisu poveli vojsku od 100 000 ljudi. A kroz Panoniju bogme jesu. Jer im pravac preko doline Morave i Dunava ODGOVARA. K tome, glavni politički centri njihovih neprijatelja, prvo Ugarske, poput Habsburgovaca, su na tom pravcu. nije stvar u tome da se ništa ravničarsko nije moglo obraniti, niti da se ništa brdovito nije moglo osvojiti (uostalom, Turci su osvojili čitav brdoviti Balkan), nego u tome da će preferirati glavne smjerove napada kroz ravnicu, i to su i radili. Sve što ja tebi govorim da glavne, najveće osmanske vojske nisu nikada išle direktno na Hrvatsku, nego na Ugarsku. I to je jednostavno povijesna činjenica koju ne možeš promijeniti da se na trepavice postaviš. Nema jednog slučaja "Siget" u Hrvatskoj. da neki grad opsjedaju desetci i desetci tisuća Turaka. Razlozi za to su geografija i politika. Uostalom, tako su i Habsburgovci u 17. stoljeću oslobađali, od Beča su prodrli do Beograda, ušli čak i u Srbiju i držali je do 1730., a istovremeno im iza leđa ostaje Bosna, Liku praktički sami vraćamo ustankom. Jednostavno i najlogičnije je zabiti klin dolinom Dunava, Morav i Vardara, a onda se čiste bokovi. Sve po malo izvrneš i dobiješ tvoju teoriju. Trokut (prostor unutar njega) Zagreb-Karlovac-Sisak je potpuno ravan, i pravac iz Slavonije prema njemu isto tako. Trokut Zagreb-Karlovac-Sisak je ravniji nego Mađarska. Nastavak tvojih nebuloza neću niti čitati. Što je tebi? Smatrao sam te puno ozbiljnijih i normalnijim.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:14 |
|
|
Dobro, misli šta hoćeš, tvrdoglava neznalice.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:19 |
|
|
BAN2020 je napisao/la: divizija je napisao/la: trokut sisak-Zagreb-Karlovac niti je u cjelosti ravničarski, ali nije to poanta, nego to što čitav taj pravac nije ravničarski.
Znači, nije stvar strategije gledati jedan segment, nego čitav pravac. A pravac npr. Carigrad-Sarajevo-Zagreb-Ljubljana-Trst NIJE pravac koji geografski odgovara Osmanlijama. Nikada Turci tim putem nisu poveli vojsku od 100 000 ljudi. A kroz Panoniju bogme jesu.
Jer im pravac preko doline Morave i Dunava ODGOVARA. K tome, glavni politički centri njihovih neprijatelja, prvo Ugarske, poput Habsburgovaca, su na tom pravcu.
nije stvar u tome da se ništa ravničarsko nije moglo obraniti, niti da se ništa brdovito nije moglo osvojiti (uostalom, Turci su osvojili čitav brdoviti Balkan), nego u tome da će preferirati glavne smjerove napada kroz ravnicu, i to su i radili.
Sve što ja tebi govorim da glavne, najveće osmanske vojske nisu nikada išle direktno na Hrvatsku, nego na Ugarsku. I to je jednostavno povijesna činjenica koju ne možeš promijeniti da se na trepavice postaviš. Nema jednog slučaja "Siget" u Hrvatskoj. da neki grad opsjedaju desetci i desetci tisuća Turaka. Razlozi za to su geografija i politika.
Uostalom, tako su i Habsburgovci u 17. stoljeću oslobađali, od Beča su prodrli do Beograda, ušli čak i u Srbiju i držali je do 1730., a istovremeno im iza leđa ostaje Bosna, Liku praktički sami vraćamo ustankom. Jednostavno i najlogičnije je zabiti klin dolinom Dunava, Morav i Vardara, a onda se čiste bokovi.
Sve po malo izvrneš i dobiješ tvoju teoriju. Trokut (prostor unutar njega) Zagreb-Karlovac-Sisak je potpuno ravan, i pravac iz Slavonije prema njemu isto tako. Trokut Zagreb-Karlovac-Sisak je ravniji nego Mađarska. Nastavak tvojih nebuloza neću niti čitati. Što je tebi? Smatrao sam te puno ozbiljnijih i normalnijim. Mitomanu, pogledaj geografsku kartu. Beč je bliži preko Mađarske i lakše dostupan zbog konfiguracije terena. Zato su Turci svaki put tim pravcem išli na Beč. Zato što je logično ići tim pravcem. Ja kad iz Beograda putujem u Beč, preko Mađarske stignem duplo brže, nego da idem kroz Hrvatsku i Sloveniju. Baci pogled na kartu, pa ćeš prestati da sereš.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:24 |
|
|
divizija je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Jel ti mene bilo što razumiješ, jel barem sebe razumiješ? U pisanju imaš velikih kontradiktornosti.
Hrvatska ravnica je pala u Slavoniji, ali trokut Sisak-Zagreb- Karlovac i okolica je isto tako velika ravnica. A pala je Lika, Bosna, Hercegovina i dio Dalmacije a nisu ravni već brdoviti.
Upravo u hrvatskom slučaju se može zaključiti da nije bilo previše bitno je li bio brdovitog ili ravni dio?
Dao sam ti primjer Kisega zato što je u ravnici a nebitno koliko je snaga na njega išlo, to što ga je napadala brojna vojska još više je pogubno za tvoju teoriju. trokut sisak-Zagreb-Karlovac niti je u cjelosti ravničarski, ali nije to poanta, nego to što čitav taj pravac nije ravničarski. Znači, nije stvar strategije gledati jedan segment, nego čitav pravac. A pravac npr. Carigrad-Sarajevo-Zagreb-Ljubljana-Trst NIJE pravac koji geografski odgovara Osmanlijama. Nikada Turci tim putem nisu poveli vojsku od 100 000 ljudi. A kroz Panoniju bogme jesu. Jer im pravac preko doline Morave i Dunava ODGOVARA. K tome, glavni politički centri njihovih neprijatelja, prvo Ugarske, poput Habsburgovaca, su na tom pravcu. nije stvar u tome da se ništa ravničarsko nije moglo obraniti, niti da se ništa brdovito nije moglo osvojiti (uostalom, Turci su osvojili čitav brdoviti Balkan), nego u tome da će preferirati glavne smjerove napada kroz ravnicu, i to su i radili. Sve što ja tebi govorim da glavne, najveće osmanske vojske nisu nikada išle direktno na Hrvatsku, nego na Ugarsku. I to je jednostavno povijesna činjenica koju ne možeš promijeniti da se na trepavice postaviš. Nema jednog slučaja "Siget" u Hrvatskoj. da neki grad opsjedaju desetci i desetci tisuća Turaka. Razlozi za to su geografija i politika. Uostalom, tako su i Habsburgovci u 17. stoljeću oslobađali, od Beča su prodrli do Beograda, ušli čak i u Srbiju i držali je do 1730., a istovremeno im iza leđa ostaje Bosna, Liku praktički sami vraćamo ustankom. Jednostavno i najlogičnije je zabiti klin dolinom Dunava, Morav i Vardara, a onda se čiste bokovi. Tvoj drugi stavak, nikad preko Hrvatske nisu poveli vojsku od 100 tis? A zašto nisu? Zato što nisu uspjeli osvojiti prostor niti točke sa kojih bi imalo smisla krenuti na np Veneciju. Vojske prema Mađarskoj od 100 tis su dva puta zaustavljali Nikola i Nikola u dvije utvrde, a takvih prepreka preko Hrvatske bi ih dočekalo i više. A sa koliko vojnika su napadali Sinj?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:32 |
|
|
Inače, ovaj lik je svojevremeno tvrdio da Hrvatska poseduje artiljerijske granate dometa 400km (!). Takođe je tvrdio da je bio komandant u HVO, iako se iz svemira vidi da ne zna ni osnovne stvari o vojsci. Čisto da, onima koji ne znaju ili se ne sećaju shvate o kakvoj budaletini se radi.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 18:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Sve po malo izvrneš i dobiješ tvoju teoriju. Trokut (prostor unutar njega) Zagreb-Karlovac-Sisak je potpuno ravan, i pravac iz Slavonije prema njemu isto tako.
Trokut Zagreb-Karlovac-Sisak je ravniji nego Mađarska. Nastavak tvojih nebuloza neću niti čitati. Što je tebi? Smatrao sam te puno ozbiljnijih i normalnijim.
Mitomanu, pogledaj geografsku kartu. Beč je bliži preko Mađarske i lakše dostupan zbog konfiguracije terena. Zato su Turci svaki put tim pravcem išli na Beč. Zato što je logično ići tim pravcem. Ja kad iz Beograda putujem u Beč, preko Mađarske stignem duplo brže, nego da idem kroz Hrvatsku i Sloveniju. Baci pogled na kartu, pa ćeš prestati da sereš. Mitoman si ti i to glup ko kupac. Beč je bliži kroz Mađarsku, naravno, gdje sam ja rekao da nije? Seri mami i tati doma, tko ti se obraća smeće glupo.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 19:31 |
|
|
K..M je napisao/la: @ Ceha troleru stari, Jelacic nije smijo nista bez odobrenje svojih gospodara i POSLODAVACA.
Sto ste ga vi turili na centralni trg u Zg, je vas i samo vas problem....jer nije bilo zncajnije licnosti. A po čemu? Mogao je on svašta, pogledaj Mađare, samo je pitanje posljedica. Drugu državu nije smio osvojiti bez dozvole cara, to je valjda jasno.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 19:40 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Carmello Šešelj je napisao/la: K..M je napisao/la: Gospon, ne psuje se mati....to je taj odgoj i uljudba od stoljeca 7.gaaaaa.
@ Ceha troleru stari, Jelacic nije smijo nista bez odobrenje svojih gospodara i POSLODAVACA.
Sto ste ga vi turili na centralni trg u Zg, je vas i samo vas problem....jer nije bilo zncajnije licnosti. Inače, originalno je bio okrenut sa onim isukanim mačem prema Budimpešti, što je i logično jer je ratovao protiv Mađara. 1991. , kada su ga opet postavili, okrenuli su ga prema Beogradu. Nese 4 vojvode su 3 x povjesnije i znacajnije licnosti od Jelacica.....pa se ne puftamo. Vec samo monumentalne spomenike knjazeve, kraljeve, a uskoro i cara Dula negde da turimo.... ipak je Hrv bila VAZALNA, porobljena drzava....zamisli mi nekog Putnika, Misica, Stepu da glorificiramo. Ban Jelacic je namerno okrenut ka Bgd da se dodvore Madjarima, i nesto se khurce....pogled ka Zemunu i Petrovaradinu.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 19:42 |
|
|
Car Dule je bio megaloman i jedan je od razloga što nam se država raspala posle njegove smrti. Njegovo carstvo Srba i Grka je bilo srednjevekovna verzija Jugoslavije. Čovek sanjao da osvoji Carigrad i postane vizantijski car.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 19:46 |
|
|
Ceha je napisao/la: K..M je napisao/la: @ Ceha troleru stari, Jelacic nije smijo nista bez odobrenje svojih gospodara i POSLODAVACA.
Sto ste ga vi turili na centralni trg u Zg, je vas i samo vas problem....jer nije bilo zncajnije licnosti. A po čemu? Mogao je on svašta, pogledaj Mađare, samo je pitanje posljedica. Drugu državu nije smio osvojiti bez dozvole cara, to je valjda jasno. Kakvih sve debila na ovom forumu. Možeš li se složiti sa ovom mojom mojom tvrdnjom? Kad se povuče trokut Zagreb-Karlovac-Sisak da je unutar trokuta potpuno ravno osim brda oko Kravarskog. Da su veća brda na potezu Pečuh-Kapošvar iznad Nove Kaniže i sl. Što nije naj bitnije za raspravu, ali neznalice koje nemaju pojma govorile bi nešto o Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 19:57 |
|
|
BAN2020 je napisao/la: Ceha je napisao/la: A po čemu? Mogao je on svašta, pogledaj Mađare, samo je pitanje posljedica.
Drugu državu nije smio osvojiti bez dozvole cara, to je valjda jasno.
Kakvih sve debila na ovom forumu. Možeš li se složiti sa ovom mojom mojom tvrdnjom? Kad se povuče trokut Zagreb-Karlovac-Sisak da je unutar trokuta potpuno ravno osim brda oko Kravarskog. Da su veća brda na potezu Pečuh-Kapošvar iznad Nove Kaniže i sl. Što nije naj bitnije za raspravu, ali neznalice koje nemaju pojma govorile bi nešto o Zagrebu. Moronu, Turke nije zanimao Zagreb, jer se iza Zagreba nalaze neprohodni Alpi. Zanimao ih je Beč.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:02 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Kakvih sve debila na ovom forumu.
Možeš li se složiti sa ovom mojom mojom tvrdnjom? Kad se povuče trokut Zagreb-Karlovac-Sisak da je unutar trokuta potpuno ravno osim brda oko Kravarskog. Da su veća brda na potezu Pečuh-Kapošvar iznad Nove Kaniže i sl. Što nije naj bitnije za raspravu, ali neznalice koje nemaju pojma govorile bi nešto o Zagrebu.
Moronu, Turke nije zanimao Zagreb, jer se iza Zagreba nalaze neprohodni Alpi. Zanimao ih je Beč. A iza alpi se nalazi Švicarska i Francuska, daj malo detaljnije objasni?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:02 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: 1991. , kada su ga opet postavili, okrenuli su ga prema Beogradu. Ti ne da nikad nisi bio u Zagrebu, nisi ga vidio niti na razglednici. Sto samo po sebi nije nista strasno, ali bi onda barem trebao sutiti o onome o cemu pojma nemas. Smijes se forumasu zbog granate dometa 400km, a nisi sposoban razlikovati cetiri osnovne strane svijeta. Pa nisam bio u ZG, ali sam pročitao da je okrenut prema Srbiji. Jel sam pročitao laž?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:03 |
|
|
BAN2020 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Moronu, Turke nije zanimao Zagreb, jer se iza Zagreba nalaze neprohodni Alpi. Zanimao ih je Beč. A iza alpi se nalazi Švicarska i Francuska, daj malo detaljnije objasni? Idi prepešači preko Alpa, pa se vrati da ponoviš pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Moronu, Turke nije zanimao Zagreb, jer se iza Zagreba nalaze neprohodni Alpi. Zanimao ih je Beč. Dakle zelis reci da ih nije zanimao Zagreb, ali ih je zanimao recimo Bihac, koji je juznije i zapadnije i od Zagreba, a kamoli Beca. Posebne potrebe.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: alh84001 je napisao/la: Ti ne da nikad nisi bio u Zagrebu, nisi ga vidio niti na razglednici. Sto samo po sebi nije nista strasno, ali bi onda barem trebao sutiti o onome o cemu pojma nemas. Smijes se forumasu zbog granate dometa 400km, a nisi sposoban razlikovati cetiri osnovne strane svijeta.
Pa nisam bio u ZG, ali sam pročitao da je okrenut prema Srbiji. Jel sam pročitao laž? Jesi, okrenut je na J/JI otprilike. Suprotno od strane di je prvotno bio. Okrenut je na BejHa USK 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa nisam bio u ZG, ali sam pročitao da je okrenut prema Srbiji. Jel sam pročitao laž? Ovisi. Ako mislis kako su Bihac, Knin i Sibenik Srbija, onda nisi.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:10 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
BAN2020 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Moronu, Turke nije zanimao Zagreb, jer se iza Zagreba nalaze neprohodni Alpi. Zanimao ih je Beč. Majke ti se najebem još jednom. Opsutnut sam ovim neciviliziranim ponasanjem, ka Carmelu.... 2 x mu psujes majku....dobices TRAJNI BAN>>>>>
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To je tTurcima bilo skroz sporedno bojište. Nisu nikad slali ozbiljne snage u tom pravcu. Glavnu vojsku su slali preko Mađarske na Beč. Ali neću da se borim sa tobom za bolju prošlost, em je glupo, em si glup. Misli da ste bili glavni cilj Turaka, neću te ometati. Ajde da pokusamo kao s malim djetetom - jesu li Hrvati morali biti u Hrvatskoj da bi se borili protiv Turaka? Nevezano uz to, kakve veze ima jesu li Turci slali glavnu vojsku ili ne - jesu li slali nekakvu vojsku i jesu li se Hrvati protiv nje borili? Forumas je ustvrdio kako Hrvati zive u zabludi da su se borili s Turcima. I onda pogledas granicu Hrvatske i povijest npr Bihaca ili Pozege. I pitas se, kako netko moze izjaviti takvu idiotariju. A ti se nastavi sekirati i ispravljati krive Drine.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:19 |
|
|
K..M je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Majke ti se najebem još jednom.
Opsutnut sam ovim neciviliziranim ponasanjem, ka Carmelu.... 2 x mu psujes majku....dobices TRAJNI BAN>>>>> Ne apeluj na moderaciju, još jednom molim da ga ne kažnjavaju. Samo neko ko ne ume da sastavi prosto proširenu rečenicu psuje majku kao uvredu. Umesto da smisli nešto daleko inventivnije od toga. Gluperda, pusti neka psuje, kad više od toga ne ume.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:21 |
|
|
K..M je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ne svi, ali ovaj debil od 400km najozbiljnije veruje u to. Tko smo mi, da 90% mitomana razuvjeravamo da su oni antemurale kristianitates=predzidje krscanstva. Time ih sopaju svecenici na misama stoljecima.....to je njin MIT (tko Amerima Alamo)...nama Kosovo.... Ne moraš slušat što govore svećenici, ali bar pročitaj nešto u vikipediji, ili nekom drugom dostupnom izvoru, pa ako ti nešto nije logično potraži dodatnu info za potvrdu. Vaša rasprava je sam komentiranje nadahnuto trenutnim raspoženjemi u svakom trenutku ste spremni i raspoloženi za svađu, ito na svakoj temi isto.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:24 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: K..M je napisao/la: Opsutnut sam ovim neciviliziranim ponasanjem, ka Carmelu.... 2 x mu psujes majku....dobices TRAJNI BAN>>>>> Ne apeluj na moderaciju, još jednom molim da ga ne kažnjavaju. Samo neko ko ne ume da sastavi prosto proširenu rečenicu psuje majku kao uvredu. Umesto da smisli nešto daleko inventivnije od toga. Gluperda, pusti neka psuje, kad više od toga ne ume.  moderacijo kazni me ili neću prestati, odnosno nagradite ovog zečića. P.s. Gdje su Alpe?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:24 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To je tTurcima bilo skroz sporedno bojište. Nisu nikad slali ozbiljne snage u tom pravcu. Glavnu vojsku su slali preko Mađarske na Beč. Ali neću da se borim sa tobom za bolju prošlost, em je glupo, em si glup. Misli da ste bili glavni cilj Turaka, neću te ometati. Ajde da pokusamo kao s malim djetetom - jesu li Hrvati morali biti u Hrvatskoj da bi se borili protiv Turaka? Nevezano uz to, kakve veze ima jesu li Turci slali glavnu vojsku ili ne - jesu li slali nekakvu vojsku i jesu li se Hrvati protiv nje borili? Forumas je ustvrdio kako Hrvati zive u zabludi da su se borili s Turcima. I onda pogledas granicu Hrvatske i povijest npr Bihaca ili Pozege. I pitas se, kako netko moze izjaviti takvu idiotariju. A ti se nastavi sekirati i ispravljati krive Drine. Pa slali su sporedne snage da štite bok glavnoj vojsci koja je išla uzvodno uz Dunav. Vi ste bili sporedna priča. Što pokazuje i broj i kvalitet vojske koji je poslat na vas i broj i kvalitet vojske koji je kroz Mađarsku marširaju prema Beču. Mislim, svaka čast na otporu, ali ne zanosite se, vi ste bili totalni side show.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USK - Ahilova peta (geostrategija i položaj) Postano: 05 sij 2022, 20:29 |
|
|
Beograd nije bio u sastavu srednjevekovne Srbije. Bitka za Beograd je bila između Turaka i Mađara.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|