HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 11:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 18:42 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Ustavni sud BiH odbacio je naš (hrvatski) zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o javnom RTV sistemu u dijelu kojim se predviđaju tri javna RTV servisa, dvije TV i dvije radio-stanice za teritoriju određenog entiteta.

Čudi me da nitko tu temu nije pokrenuo...

Uglavnom, ovo bi trebalo značiti da nema ništa o RTV kanala na hrvatskom jeziku, zar ne? :(


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 18:46 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30428
Zapadni_Mostar je napisao/la:
Uglavnom, ovo bi trebalo značiti da nema ništa o RTV kanala na hrvatskom jeziku, zar ne? :(


Ne znam detalje, ali u tom slučaju će značiti da nema ništa od BiH. :-bicedobro

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

807 of 2558 - 31.55%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: prenosim sa poskoka jedan tekst
PostPostano: 02 lip 2009, 18:49 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Šta će nama Hrvatima medij!?
(prenosim samo dio o medijskom stanju bh. Hrvata, a o politici BHT-a, RTRS-a i FTV-a imate na linku dolje)

http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=221

Hrvati dakle nemaju nikakvu televiziju na nacionalnom nivou. One lokalne su dovoljno slabe (i loše) da imaju manje gledatelja nego Jablanica Hrvata.

* Radio; lokalnih stanica na hrvatskom jeziku zaista ima mnogo. Na žalost, politička snaga ovog medija je vrlo slaba. Radio se uglavnom sluša zbog muzike. Osim toga, lokalne stanice nemaju ni kapaciteta ni interesa da obavljaju ulogu korektora demokracije koji Hrvatima u BiH treba. Radio koji zaslužuje nekoliko rečenica osvrta je Radio Herceg Bosne.

Zajedno sa Šumama HB, Elektroprivredom HB i Šahovskim savezom HB, jedini ima u imenu naziv «Herceg Bosna». I to je otprilike jedina vrijedna stvar kod ovog radija. Potpuno neprofesionalni, neinteresantni, pristrani i dosadni, sa nevjerovatno lošom muzikom (jedini radio gdje još možete čuti Dražena Žanka) i iritantnim temama rijetkih otvorenih programa (uglavnom su gosti anonimni pjesnici i još anonimniji kler). Radio Herceg Bosne ničim ne koristi Hrvatima u BiH. Ne ulazeći u njihovu financijsku situaciju, koja se sigurno odražava na bogatstvo programa, neophodno je napomenuti ovim vrlim novinarima da ih ništa ne košta objektivno prenositi informacije i puštati muziku koju bar netko sluša.

Dakle, radio nije medij u kojem Hrvati mogu utažiti svoju žeđ za medijskim plasmanom.

* Tisak; Od ozbiljnih tiskovina Hrvati imaju Dnevni list, Večernji listi i Republiku. Obzirom na čitanost i utjecajnost, svi zajedno se mogu smatrati beznačajnim. Dnevni list ima problema sa uredničkom dosljednošću, Republika se tek dokazuje na tržištu a Večernji list zagrebačka je tiskovina sa pamfletaškim dodatkom HDZ-a čiji «novinari» profesionalnošću dosljedno probijaju sva dna struke.

* Portali; Posljednji medij izgleda je jedini prozor s dva krila prema medijskom nebu. Po slobodi pisanja i obradi tema u svakom slučaju ispred su SVIH medija u BiH. Naravno, Internet je takav medij da dopušta mnogo više nego ostali mediji, i portali na hrvatskom jeziku to koriste mnogo bolje nego portali na «ostalim» jezicima BiH. Sama interaktivnost Internet info portala daje ovom mediju značajnu prednost pred obrazovanijom i mlađom publikom. Ako skromno procijenimo da portale na hrvatskom jeziku posjeti oko 20.000 različitih osoba dnevno, onda je to više od čitatelja, gledatelja i slušatelja svih ostalih medija zajedno. Portali su nadmoćni i u količini informacija koje nude. Na portalima se dnevno postavi značajno više informacija nego u novinama, o TV i Radiju da se ne govori. Portali postaju nadmoćni i u prezentaciji slike i zvuka, tako da tradicionalne prednosti ostala tri medija lagano gube na težini.Sve to je opet razlog zašto portali iako trenutno najbitniji mediji BH Hrvatima kako domaćim tako i iseljenima još nisu ušli u županijske ni općinske proračune dok se podobni i nebitni mediji financiraju

Portali možda ne nude originalne tekstove, nisu lektorirani i liče na sirovu gomilu riječi, ali njihova interaktivnost (komentari na dnu) daju posjetiteljima osjećaj da utječu na informaciju i da imaju moć da i oni nešto kažu; nešto što je do sad djelomično mogao samo radio.

Ako su istinite prognoze medijskih stručnjaka, onda će Internet u bližoj budućnosti biti glavni diler informacija. Srećom za Hrvate, jer Hrvati imaju dobre medije na Internetu.

Vratimo se na naš televizijski kanal. To što imamo mogućnost da portalima razbijemo medijsko crnilo nad BH Hrvatima ne znači da trebamo odustati od prava za svojim javnim televizijskim medijem; ili još gore prepustiti ga karikaturalnim političarima.

Pravo na medij na materinjem jeziku osnovno je pravo, i ne treba ga posebno objašnjavati. Menadžment BHT i FTV doskočio je pitanju jezika jednostavnim folom (RTRS ni to): Nekoliko novinara zaista govori hrvatskim jezikom! Ali uređivačka politika i dalje je u potpunosti bošnjačka. Hrvati mogu slobodno iznositi svoje stavove o kulturi, religiji, sportu i drugim glupostima, ali kada žele iznijeti politički stav onda moraju proći sito i rešeto Duške Jurišić, Bakira Hadžiomerovića i sličnih, koji će svaki, pa i najbanalniji stav Hrvata uredno proglasiti nacionalističkim. Obzirom da lijepljenje etikete nacionalizma svemu što Hrvati zinu nije dovoljno za ozbiljnu diskreditaciju, onda se stavovima prikače još pridjevi «fašistički» i «secesionistički». Pa se ti onda vadi...

Zahtijevati medij na hrvatskom jeziku nije stvar očuvanja jezika. Hrvatski jezik dobro je predstavljen i za njega nema opasnosti. Uostalom, cijelo govorno područje BiH se ubrzano kroatizira (Djeca u Bileći se pozdravljaju sa «bok» a srpski jezikoslovci na ovo već duže upozoravaju. Bošnjački jezikoslovci tolikom brzinom kroatiziraju jezik da teško i primjećuju). Od hrvatskog jezika mnogo je važnija uređivačka politika medijske kuće koja će se bez uvijanja i pravdanja baviti isključivo pitanjima važnim za Hrvate.

Nepostojanje vlastitog medija Hrvata u BiH nije jedina nesreća za ovu buduću manjinu s papirnatim konstitutivnim pravima. Druga nesreća zove se Nov@ TV. Za upravo završene lokalne izbore u RH, Nov@ TV je imala nove izljeve mržnje prema Hrvatima u BiH, preciznije Hercegovcima. Voditeljica u svom veselom mahanju frizuricom čita kako je njihov snimatelj «fizički napadnut dok je snimao autobuse sa glasačima iz Hercegovine!». Prilog iz dnevnika demantirao je čitačicu vijesti. U prilogu se doduše ponavlja navedena fraza, ali se pred kraj priloga dodaje kako je napad izvršio «vozač kamiona makarskih tablica». Napad dakle nema veze sa Hercegovcima kako nam je voditeljica dala naslutiti. Da stvar bude još gora po Novu TV: Snimaka fantomskih autobusa punih razjarenih Hercegovaca nigdje nema! Što je onda snimao napadnuti snimatelj?! Ili nije ništa snimao, ili nije bilo autobusa za snimiti. U oba slučaja Nov@ laže.

Ipak, voditeljski par se nije dao. Negativne sugestije kako Hercegovci odlučuju o sudbini Hrvata u Hrvatskoj su se nastavile i prilikom link javljanja iz Dubrovnika. Voditeljica pita novinara iz Dubrovnika: «jeste li primijetili kolone autobusa s glasačima iz Hercegovine?». Pitanje je više zvučalo kao konstatacija činjenice. I ovaj put voditeljica je demantirana. Novinar je odgovorio kako takvih saznanja nema.

Ovako zvuči najgledaniji i najutjecajniji medij na hrvatskom jeziku koji Hrvati u BiH gledaju/slušaju.

Teško je procijeniti je li za Hrvate gora HRT koji ih ignorira, NOV@ koja ih blati ili FTV koja ih i ignorira i blati (kada ih ne ignorira). U svakom slučaju, kanal za Hrvate je neophodan. Do tada, uzdajmo se u naše portale.
tvrtko.milovic @ gmail.com


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 18:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69022
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Iskreno, ja uopće nisam razočaran.
To je ustavni sud odlučio za Federaciju.

Jesi siguran da će za 2 godine postojati Federacija?

Ja sam očekivao da će to odbit, jer bi to kompliciralo situaciju oko ustavnih promjena.
Ne možemo počinjat formirat federalnu televiziju na hrvatskom jeziku, i istovremeno suejdlovat u ustavnim promjenama gdje se ista ta Federacija rasformira. Znači ili prihvaćaš ili ne prihvaćaš Federaciju.

Ja cijelu tu priču ipak gledam kroz Prudski proces.
Što misliš zašto je Čović jučer odbio prijedlog Tihića da Hrvat bude premijer Federacija?
Htjeli nam uvalit odgovornost za ekonomsku propast Federacije, s druge strane ispalo bi da nama "nije tako loše" u Federaciji, kad imamo premijera. Čović je to pametno odbio, taj hrvat premijer ionako ne može upravljat sa 11 bošnjačkih ministara u vladi federacije, oni bi glasali i dalje po svome, znači on bi bio samo fikus i mi ništa ne bi dobili, a izgubili bi najvažniji resor, to je onaj financija.

Ne treba na stvari gledat tako površno i kratkoročno.

Imat ćemo kanal kad tad. Polako, i ne se uzrujavati.

U međuvremenu možemo dić u zrak sve odašiljače FTV-a i BHT-a na prostoru hercegbosne, kao što su danas predložili na Poskoku. :-top
To je po meni odličan prijedlog. Ionako ih ne gledamo.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 19:05 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Robbie MO je napisao/la:
U međuvremenu možemo dić u zrak sve odašiljače FTV-a i BHT-a na prostoru hercegbosne, kao što su danas predložili na Poskoku. :-top
To je po meni odličan prijedlog. Ionako ih ne gledamo.


Da to će HERA (Hercegovačka republikanska alternativa) odraditi :lol: :lol:

Pa da Čović je dobro postupio, a čini se da Federaciji uopće neće trebati premijer nego će njjegovu funkciju do idućih izbora ili do njezina kraja (koji možemo očekivati vrlo uskoro) obnašati njegovi zamjenici Hećo i Bevanda, tako sam čuo na vijestima neki dan.

Ali također treba svakako pohvaliti naše hrvatske internet portale, prije svega bljesak i pincom te ostale.

Stvarno imaju dosta čitatelja dnevno za naše prilike, a ta brojka će se povećavati! :-top


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 19:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5890
Robbie MO je napisao/la:
Iskreno, ja uopće nisam razočaran.
To je ustavni sud Federacije odlučio.

Jesi siguran da će za 2 godine postojati Federacija?

Ja sam očekivao da će to odbit, jer bi to kompliciralo situaciju oko ustavnih promjena.
Ne možemo počinjat formirat federalnu televiziju na hrvatskom jeziku, i istovremeno suejdlovat u ustavnim promjenama gdje se ista ta Federacija rasformira. Znači i prihvaćaš i ne prihvaćaš Federaciju.

Ja cijelu tu priču ipak gledam kroz Prudski proces.
Što misliš zašto je Čović jučer odbio prijedlog Tihića da Hrvat bude premijer Federacija?
Htjeli nam uvalit odgovornost za ekonomsku propast Federacije, s druge strane ispalo bi da nama "nije tako loše" u Federaciji, kad imamo premijera. Čović je to pametno odbio, taj hrvat premijer ionako ne može upravljat sa 11 bošnjačkih ministara u vladi federacije, oni bi glasali i dalje po svome, znači on bi bio samo fikus i mi ništa ne bi dobili, a izgubili bi najvažniji resor, to je onaj financija.

Ne treba na stvari gledat tako površno i kratkoročno.

Imat ćemo kanal kad tad. Polako, i ne se uzrujavati.

U međuvremenu možemo dić u zrak sve odašiljače FTV-a i BHT-a na prostoru hercegbosne, kao što su danas predložili na Poskoku. :-top
To je po meni odličan prijedlog. Ionako ih ne gledamo.


Dobro, a sad realna pitanja:

* s kojim je to argumentima taj sud odbio ?

*što je sljedeće- Strasbourg,...?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 19:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69022
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Hroboatos je napisao/la:

Dobro, a sad realna pitanja:

* s kojim je to argumentima taj sud odbio ?

*što je sljedeće- Strasbourg,...?


Da ti pravo kažem ne znam.
Kratkoročno vjerojatno ništa ne možemo napravit.
Treba čekat ustavne promjene, ja imam osjećaj da će one donijet bitne promjene na bolje, a ako se to ipak ne dogodi, nas nitko ne može natjerat da budemo u Federaciji za 5, 10 ili 15 godine.
Već jednom smo proglasili samoupravu, proglasit ćemo je i opet.


P.S.Trebalo bi svarno porušit sve odašiljače FTV-a u Hercegovini, multietnićarske propagandne improvizatorske mašinerije. :-rigam

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 svi 2009, 18:27
Postovi: 1847
Lokacija: Sarajevo
Robbie MO je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Dobro, a sad realna pitanja:

* s kojim je to argumentima taj sud odbio ?

*što je sljedeće- Strasbourg,...?


Da ti pravo kažem ne znam.
Kratkoročno vjerojatno ništa ne možemo napravit.
Treba čekat ustavne promjene, ja stvarno imam osjećaj da će one donijet bitne promjene na bolje, a ako se to ipak ne dogodi, nas nitko ne može natjerat da budemo u Federaciji za 5, 10 ili 15 godine.
Već jednom smo proglasili samoupravu, proglasit ćemo je i opet.


P.S. Trebalo bi svarno skupit ekipu da pouništava sve odašiljače FTV-a u Hercegovini, multietnićarske propagandne improvizatorske mašinerije.


Republiku Srpsku nitko ne može ukinuti bez volje njezinih političkih predstavnika, što je "daytonski i legalistički pristup", izjavio je predjsednik Stranke demokratske akcije, Sulejman Tihić.


On smatra da pitanje teritorijalne organizacije BiH treba ostaviti za neka druga vremena zato što sada nije realno da bude postignut dogovor o tome, prenosi Tanjug.

:|


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 20:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69022
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
I prestanite bit tetkice. :-ucelo
Šta ste mislili, da će ****** glasat za hrvatski tv kanal, ili oni strani suci koji su postavljeni još za vrijeme Ashdowna?
Što kaže inkvizitor, samo im pokazuješ gdje te nešto boli pa da jače stisnu.
Znate i sami koja je to pogan, oni žive za likovanje i razumiju samo jezik sile.
Šta da su Irci odustali od države prvi put kad su naišli na negativan odgovor?

Da smo bili tetke u Hercegovini (umjesto u totalnoj ekonomskoj i demografskoj ofanzivi), mi ne bi od Mostara za 8 godina napravili hrvatski grad.

Sad kad su ****** u totalnom kurcu, i ekonomskom i demografskom, treba ih samo dodatno pogurat nizbrdo. :-ujko
Onaj koji pada, tog treba još i pogurati. (Niče) :mrgreen:

"Ptice umiru pjevajući", a GraDŽani izumiru likujući. :-top

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 20:20 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Ustavni sud Bosne i Hercegovine iz formalnih je razloga u subotu odbacio zahtjev bivšeg člana BiH predsjedništva Ive Mire Jovića za ocjenom ustavnosti zakonskog rješenja o javnom RTV sustavu BiH, koji nije predvidio radio-televizijski program i na hrvatskome jeziku, javili su u nedjelju bosanskohercegovački mediji.

Ivo Miro Jović podnio je zahtjev prije tri godine držeći da su Hrvati u neravnopravnom položaju u odnosu na Srbe i Bošnjake, jer na državnoj televiziji nemaju program na svome jeziku.

Odluka je donesena na temelju Pravila Ustavnog suda BiH, prema kojima se zahtjev odbacuje ako sjednici suda ne nazoči svih devetero sudaca, a pritom njih najmanje petero ne glasuju identično o prijedlogu.

S obzirom na to da predsjednica suda Seada Palavrić i sudac Mirsad Ćeman nisu mogli sudjelovati u radu u ovom predmetu, a podnositelj zahtjeva Ivo Miro Jović nije dobio potporu pet sudaca za usvajanje zahtjeva, niti je pet sudaca glasovalo protiv njegova zahtjeva, smatra se da je zahtjev odbijen”, navodi se u objašnjenju Ustavnoga suda BiH.

Ustavni sud BiH sastavljen je od po dvojice predstavnika Bošnjaka, Hrvata i Srba, te trojice međunarodnih sudaca.

Jović je izjavio da su za njegov prijedlog glasovali hrvatski i srpski suci, a troje međunarodnih bilo je protiv. “Za takvu odluku im je trebalo tri godine”, zaključio je Jović.

“Dio međunarodne zajednice ne želi stabilan mir u BiH, nego stalno potenciraju krizu koju ne žele riješiti.”

Tijekom 2008. u Parlamentarnoj skupštini BiH prihvaćen je prijedlog da se započne uspostava programa na hrvatskome jeziku pri državnom javnom servisu, no osporili su ga bošnjački zastupnici.

Svasta.

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 20:34 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23303
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Aztec je napisao/la:

“Dio međunarodne zajednice ne želi stabilan mir u BiH, nego stalno potenciraju krizu koju ne žele riješiti.”

Ja bih prije rekao Americi ne paše nigdje skroz riješena situacija. EU je više zainteresiran da na svojim budućim granicama ima stabilnost i progres. Pa otkad je Rumunjska, Bugarska, a Grčka je već svakako odavno u EU, BiH postaje okružena sa europskim integracijama.

Amerika će također slično stanje na Kosovu držati desetljećima. Nije im u cilju da se u potpunosti nešto riješi.
Citat:
Tijekom 2008. u Parlamentarnoj skupštini BiH prihvaćen je prijedlog da se započne uspostava programa na hrvatskome jeziku pri državnom javnom servisu, no osporili su ga bošnjački zastupnici.
Svasta.


Ja više i ne znam komu mogu prosipati one svoje multietniĆne priĆe. Moraš stvarno biti benast, pa ne vidjeti njihove prozirne namjere.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 20:39 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Hrvatski zastupnik Ilija Filipović je tijekom zasjedanja Doma naroda Parlamenta BiH, održanog 15. svibnja 2008. godine, kada se raspravljalo o novom zakonu o javnom RTV sustavu i servisu u BiH predložio da se Vijeće ministara te zemlje obveže na poduzimanje mjera kako bi se osnovao RTV kanal koji bi emitirao na hrvatskom jeziku. Bošnjački su zastupnici odmah reagirali vetom ocijenivši kako se na ovaj način "na mala vrata" pokušava progurati zamisao o hrvatskom RTV kanalu iako za to nema ni zakonskih ni materijalnih pretpostavki. Filipovićev je zaključak tada blokiran pozivanjem Bošnjaka na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa o čijoj utemeljenosti, sukladno Poslovniku Parlamenta BiH, odlučuje državni Ustavni sud. Ustavni sud Bosne i Hercegovine objavio je, 9. srpnja 2008. godine, kako se ne smatra nadležnim za ocjenu o tome ugrožava li zahtjev za uspostavom posebnog radijskog i televizijskog programa na hrvatskom jeziku u vitalne nacionalne interese Bošnjaka. Takav zaključak Ustavnog suda rezultat je dvodnevne rasprave na kojoj se odlučivalo o tome jesu li bošnjački zastupnici u Domu naroda Parlamenta BiH imali pravo osporiti usvajanje zaključka kojim je hrvatski zastupnik u tom istom domu Ilija Filipović potaknuo uspostavu posebnog programa na hrvatskom jeziku unutar javnog RTV servisa u BiH. Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatio je 17. rujna 2008. godine zaključak Ilije Filipovića kojim se predlaže da Dom naroda obaveže Vijeće ministara BiH da pokrene postupak osnivanja radiotelevizijskog kanala na hrvatskom jeziku unutar Javnog RTV sustava BiH. Obrazlažući svoju inicijativu, Filipović je istaknuo da se ne radi o nacionalnom kanalu, nego kanalu na službenom hrvatskom jeziku.

To je ta priča oko hrvatskog RTV kanala dosad bila, u međuvremenu po Večernjem, Dnevnom su bili članci kako Ljubićevo ministarstvo (sad već bivše) pravi te zakone i uredbe o tom kanalu. I onda na kraju ova sramotna presuda Ustavnog suda BiH!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 20:50 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Ja mislim da bi trebalo (ako bi se i samo tako) organizirano i masovno bojkotirat placanje pretplate, to mislim da bi ih naj vise pogodilo, pa onda nek se jebu.

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 21:00 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Aztec je napisao/la:
Ja mislim da bi trebalo (ako bi se i samo tako) organizirano i masovno bojkotirat placanje pretplate, to mislim da bi ih naj vise pogodilo, pa onda nek se jebu.


To se provodi već dugi niz godina. :-zubati

Pretplata je 6 KM i dolazi uz telefonski račun i samo kad plaćaš na pošti račun za telefon, samo odbiješ pretplatu tj. ne plaćaš je. :-top


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 21:09 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Zapadni_Mostar je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Ja mislim da bi trebalo (ako bi se i samo tako) organizirano i masovno bojkotirat placanje pretplate, to mislim da bi ih naj vise pogodilo, pa onda nek se jebu.


To se provodi već dugi niz godina. :-zubati

Pretplata je 6 KM i dolazi uz telefonski račun i samo kad plaćaš na pošti račun za telefon, samo odbiješ pretplatu tj. ne plaćaš je. :-top



Aha, ja nemam fiksni telefon, pa ne znam. Ali onda te daju na sud kad je to dosta pojedinacno (mozda i nije, ne znam), kad bi to bilo masovno, eh, tad bi se bosnje mogle samo povuc za kitu.

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 21:14 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 22:02
Postovi: 517
Aztec je napisao/la:
Zapadni_Mostar je napisao/la:

Aha, ja nemam fiksni telefon, pa ne znam. Ali onda te daju na sud kad je to dosta pojedinacno (mozda i nije, ne znam), kad bi to bilo masovno, eh, tad bi se bosnje mogle samo povuc za kitu.


Ja neznam kakvo je stanje u ostatku hrvatskog dijela Federacije, ali u Mostaru i HNŽu to se redovno ne plaća. :-top2


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 21:23 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32
Postovi: 11675
Lokacija: Varta drzava
Zapadni_Mostar je napisao/la:
Aztec je napisao/la:


Ja neznam kakvo je stanje u ostatku hrvatskog dijela Federacije, ali u Mostaru i HNŽu to se redovno ne plaća. :-top2



Ja sam u Seheru :mrgreen: , rijetko sam tamo u zadnje vrijeme pa to slabije znam, al samo tako :)

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 21:27 
Online
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6116
Zapadni_Mostar je napisao/la:
Aztec je napisao/la:


Ja neznam kakvo je stanje u ostatku hrvatskog dijela Federacije, ali u Mostaru i HNŽu to se redovno ne plaća. :-top2


U TG u pošti te nitko i ne pita, nego ti bez pitanja smanji za iznos pretplate!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 22:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5890
Ne znam, no uz neke kanale ne ide.
Potrebna je potpuno slobodna nacionalna TV, a to
se može postići kapitalom, međunarodnim pritiskom itd.
Nešto kao hrvatski Berlusconi. Od sudaca
nikad ništa.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 22:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5890
Htio bih sumirati tu situaciju kakvu ju ja vidim,
na temelju informacija o medijima.

1. najbolje je imati pokrivene sve medije.

2. no, po informacijama kojim raspolažem, ključna su
dva: TV i internet. Tv je glavni. Novinama opada naklada
i eventualno se pročitaju-ako, a radio nije loš, no
nije presudan za formiranje javnoga mnijenja.
Internet je ipak zbog više stvari slabije dostupan
starijim i neškolovanim ljudima, dakle- TV je glavna.

Ostaje da izborimo, svim mogućim sredstvima, nacionalnu TV
koja će obrađivati teme iz našega vidozora. Na elitističnijoj razini,
Hrvatska enciklopedija BiH nikada ne bi bila napravljena
da je bilo do suglasnosti "organa" iz BH.
Ne znam na koji način, no naš fokus jest i mora biti
ustanovljenje hrvatske TV u BH, i ako treba/može više njih.

Ne podcjenjujem novine ni radio, no oni zajedno nisu
ni 20% utjecaja TV.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 22:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5890
Možda će ovo zvučati krajnje cinično ili
nerealno-fantazijski, no trebalo bi vidjeti može
li se napraviti kakav deal s RS oko TV koja će biti
privatno financirana za hrvatske potrebe. I obaviti trgovinu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 22:50 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 01:00
Postovi: 541
Lokacija: HB
to je ono sto bi nam trebalo...

a relanost je da je najveci dogadjaj u pokrivanju medijskog prostora danasnje presjecanje vrpce vrhuske HDZ u Kiseljaku povodom pustanja u rad 5 kW odasiljaca za radio HB---

nije mnogoo..ali eto drago covjeku bar nesto :-kava

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 02 lip 2009, 23:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69022
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Hroboatos je napisao/la:
Možda će ovo zvučati krajnje cinično ili
nerealno-fantazijski, no trebalo bi vidjeti može
li se napraviti kakav deal s RS oko TV koja će biti
privatno financirana za hrvatske potrebe. I obaviti trgovinu.


Uopće nije loša ideja.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 03 lip 2009, 07:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9544
Lokacija: HR HB
Ma jbo kanal,...luđi je onaj ko mu se nadao i da će u ovoj ludari od države biti nešto normalno.
Vrijeme za ukidanje ovakve ludnice je došlo i treba uraditi da se to što prije razjbe i lagano spuštati "gustu maglu", onako "demokratski i u ustavnim okvirima". cpy/pasta sa f.hr vrijedno ban-ki-moona :-oleole


Sami su to tražili,.....bejbe :-pistolj


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH odbacio je hrvatski zahtjev za ocjenu
PostPostano: 03 lip 2009, 08:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 svi 2009, 14:44
Postovi: 2447
Zapadni_Mostar je napisao/la:
Aztec je napisao/la:


Ja neznam kakvo je stanje u ostatku hrvatskog dijela Federacije, ali u Mostaru i HNŽu to se redovno ne plaća. :-top2



Ja neznam niti jednog Hrvata koji placa tih 6 km! :-top2

_________________
Kada vrijeme smrti dođe
Neka nitko ne zaplače za mnom
I sve što od vas u tom času tražim
U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Naša Kvačica i 473 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO