HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 sij 2026, 10:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 12171 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450 ... 487  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 17 lis 2024, 13:09 

Robbie MO je napisao/la:
Imota je napisao/la:
Da, iam i toga-stres. Muslimani su 365 dana u godini napeti-stalno su neke drame i borba za bih. Nema opuštanja stalno je neka kmeka i neuroza. U medijima je konstatno crnilo i mobilizacija. Sve se to odražava na čovika.

Takozvani “100% Bosna podočnjaci”

Hhahaha to to =))

UZP-ovci snivaju snovima pravednika.

Posebno ovi koji su naslonjeni na mediteranski dio Hrvatske uljudbe. Mediteranski način života i prehrana omogućavaju dug život, mladolikost i vitalnost. Još spoji s genima kamenima i to je to.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 13:10 

U skandinavskim zemljama obično izganjaju lažnu invalidsku mirovinu prije pedesete i nije im teško u životu, opet sve živi leševi kao ova dvojica.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 13:12 

Imota je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Hhahaha to to =))

UZP-ovci snivaju snovima pravednika.

Posebno ovi koji su naslonjeni na mediteranski dio Hrvatske uljudbe. Mediteranski način života i prehrana omogućavaju dug život, mladolikost i vitalnost. Još spoji s genima kamenima i to je to.

Kako je lijepo zaspat sa čistom kurcoboljom hoće li ujutro kad se probudiš biti Bosne ili ne.

Nije da smo protiv BiH, ima tu i naših interesa, ali plusevi i minusi se otprilike poništavaju tako nema nekog stresiranja nijednom opcijom. :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 13:16 

Robbie MO je napisao/la:
Imota je napisao/la:
Da, iam i toga-stres. Muslimani su 365 dana u godini napeti-stalno su neke drame i borba za bih. Nema opuštanja stalno je neka kmeka i neuroza. U medijima je konstatno crnilo i mobilizacija. Sve se to odražava na čovika.

:zubati

1451 of 2558 - 56.72%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 09:15 

Ah ta bistra i zorna srž neokaljane istine po sunitskoj vjeri (a može i po šhitskoj vjeri, ismailitskoj, selafistkoj itd.)

“Bakir Izetbegović: Čitav Alijin život je poruka, smatrao je da je porodica najveća vrijednost”

Usput je 1981g. Živković Sr sklopio šerijatski brak sa Melika Salihbegović, što se naravno ne spominje. Niti da je Halida njega, ili on nju, odbacila.

Vjerojatno su to te, kako Živković Jr opisuje, “crnogorske centrale” zbog kojih je “Alija često bio odsutan”

O psihološkim umoskretnicama prouzrokovani, zbog ovog, na Živković Jr ne treba mnogo razglabati.

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/aktuelno/bakir-izetbegovic-citav-alijin-zivot-je-poruka-smatrao-je-da-je-porodica-najveca-vrijednost/200771

https://www.dnevno.ba/vijesti/zivot-alije-izetbegovica-i-njegove-ljubavne-avanture-103829/

Da je bilo pameti u smislu ljudskosti i etike kod udbe, što nikada nije bilo, trebalo se ga osuditi za poligamiju i nemoralan život, pa u Domanoviće. Međutim, nije to bio njihov obostrani srpski plan.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 07:19 

Učiteljica povijesti!

Na današnji dan, odnosno 19. oktobra 2009. godine, izvučeni su parovi za utakmice baraža za svjetsko prvenstvo 2010. Odlučeno je da će Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine 14. i 18. novembra 2009. godine, odmjeriti snage protiv selekcije Portugala u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 10:50 

Zuko opet o dronovima.
Nema većeg šupljatora i promotora rata od njega. (Izuzev: reufa, sabahudiniceg partnera, bakira, reisa, muje sulje fate nene itd.)

Ne bi ni nekadašnja top lista ovo smislila

https://www.klix.ba/

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 10:51 

Zamišljaju da su Azeri ali nisu. :D

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 12:29 

slika

na grobu "prvog predsjednika"

koja zastava nedostaje, pogodi iz prvog pokusaja, i osvoji put u Gazu

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 12:33 

Tomba17 je napisao/la:
Ah ta bistra i zorna srž neokaljane istine po sunitskoj vjeri (a može i po šhitskoj vjeri, ismailitskoj, selafistkoj itd.)

“Bakir Izetbegović: Čitav Alijin život je poruka, smatrao je da je porodica najveća vrijednost”

Usput je 1981g. Živković Sr sklopio šerijatski brak sa Melika Salihbegović, što se naravno ne spominje. Niti da je Halida njega, ili on nju, odbacila.

Vjerojatno su to te, kako Živković Jr opisuje, “crnogorske centrale” zbog kojih je “Alija često bio odsutan”

O psihološkim umoskretnicama prouzrokovani, zbog ovog, na Živković Jr ne treba mnogo razglabati.

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/aktuelno/bakir-izetbegovic-citav-alijin-zivot-je-poruka-smatrao-je-da-je-porodica-najveca-vrijednost/200771

https://www.dnevno.ba/vijesti/zivot-alije-izetbegovica-i-njegove-ljubavne-avanture-103829/

Da je bilo pameti u smislu ljudskosti i etike kod udbe, što nikada nije bilo, trebalo se ga osuditi za poligamiju i nemoralan život, pa u Domanoviće. Međutim, nije to bio njihov obostrani srpski plan.

Nije jedini, svi njegovi partneri iz Mladih Muslimana imali su po dvije tri zene, vjerojatno pravdali "islamskim pravom". Po gradjanskom zakonu sekularne drzave, to je naravno krivicno djelo.

Sijali djecu okolo, Behmeni naprijer, oba brata. Po dvije zene, tri. Nelegalno, kriminalno.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 13:31 

crni_bombarder je napisao/la:
slika

To je to.

Proeuropski bošnjački političari će se nakon ovog morat distancirat od Alije.

A nema ih? To je već nešto drugo. :kava

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 13:37 

slika

Sad već Sifet mora polagat vijenac u ime hrvatskog člana. :sega

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 13:40 

slika

https://www.klix.ba/biznis/investicije/medjugorje-je-srce-vjerskog-turizma-u-bih-ali-kad-pitate-za-boravisnu-taksu-vlada-zavjet-sutnje/241001093

Pod kategorijom: Biznis. :osama

Vrh

PostPostano: 19 lis 2024, 14:26 

crni_bombarder je napisao/la:
slika

na grobu "prvog predsjednika"

koja zastava nedostaje, pogodi iz prvog pokusaja, i osvoji put u Gazu

Vidi graDŽana =))

Sve sami islamisti i teroristi.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2024, 18:23 

Da li na Otoci još traje rat protiv Hrvata?!

"Predratni sam stanovnik Otoke. Nekad sam živio u Ulici socijalističke revolucije na broju 1, sada živim u istoj ulici koja je zahvaljući poslijeratnoj vlasti dobila novo ime Brčanska. Nema više predratnih stanara, mnogi se raselili po svijetu i balkanskim državama. Jedino moja zgrada još uvijek nosi broj jedan", započeo je svoje obraćanje javnosti putem društevnih mreža bosanski novinar, publicista i istraživač Ahmed Bosnić, inače otac proslavljenog bh. košarkaškog trenera Vedrana Bosnića.

"Posljednjih godina zasadio sam svojim novcem ispred naše zgrade tridesetak ruža i bijeli bor da bi ambijent bio ljepši i humaniji. Čak sam od Mjesne zajednice Otoka dobio Zahvalnicu za te aktivnosti. Ali imam jedan veliki problem – vozim auto sa hrvatskim tablicama!

Za posljednjih pet godina doživljavam prečesto neugodnosti: prvo su mi sa auta skinuli sva četiri točka, pa dva puta retrovize, pa su mi onda fekalijama nekoliko puta razmazivali stakla na autu, potom su mi razbili šoferšajbnu, pa šarali po njemu ekserima, a jutros mi osvane auto sa razbijenim desnim bočnim staklom. Nikakve krađe nije bilo – samo grubo razbijeno staklo! Sva ta iskustva u meni bude dvojake zaključke.

Da li na Otoci jos traje rat protiv Hrvata, pa je koleteralna steta moja 'Astra', ili sam ja sa porodicom postao višak u ovom naselju i gradu u kome sam bio novinar šesdeset godina, u kome sam obnašao funkciju glavnog i odgovornog urednika u najtiražnijim i najuglenijim sarajevskim magazinima, dnevnim i dječijim novinama", piše Bosnić.

Napominje da je član Udruženja novinara od 1964. godine.

Zahvaljujući tome nagrađivan sam najvišim novinarskim nagradama, napisao sam 56 knjiga i snimio brojne radio i TV dokumentarce sa svojih novinarsko-istraživačkih ekspedicija. Ne, ne bavim se politikom, nisam član nijedne političke stranke, a penzionerske dane provodim tiho, ka mrav, uz računalo završavajući svoju najnovu knjigu "'Tajne Tibeta'. Dakle, kome smetam?!... Svojim komšijama ili nekim mračnim silama koje vladaju ovim navodno slobodarskim gradom?!

Da li mi se to putem mog auta sa hrvatskim tablicama šalju poruke da nisam vise poželjan u Gradu na Miljacki, čija gradonačelnica dijeli gostima baklave i čevapčiće i na sav glad priča o tolerantnom Sarajevu kao multietničkom gradu, u kome za svakog ima mjesta, ma kako se zvao i kakvu registraciju imalo njegovo vozilo", piše Bosnić.

On se pita da li treba zaista da odseli iz ovog grada "kao što su neki posljednjih godina odselili iz istih razloga"?! "

"Sticajem novinarskih poslova posljednjih godina boravio sa u Beogradu i različitim mjestima Srbije, špartao po Crnoj Gori, boravio na Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, gdje su čak mojih deset knjiga bile izložene na makedonskom jeziku, proputovao sam Kosovo i nikad, baš nikad, nisam imao nikakav neugodnosti, a moja kola nikakva oštećenja.

Živim svakodnevno sa svojim vjernim citaocima i želim da čujem njihovo mišljenje na moju dilemu: Da li me to neko organizirano tjera iz Sarajeva ili na Otoci još traje rat protiv Hrvata?! Volio bih da čujem vaše misljenje, dragi moji, jer jedino imam vas i jedino vas iskreno cijenim!", zaključio je Bosnić.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/38 ... blice.html

Kakav mazohist. Ako već ne misli promijeniti tablice u bosanske, zašto ne napiše dvije cedulje tipa “vozilo u vlasništvu muslimana” ili “ne diraj-muslimanski vlasnik”.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 12:09 

Benjamin Šehić na vaganje u Francuskoj stigao s obilježjima Armije RBiH i najavio novu pobjedu

slika

Citat:
Uz zelenu majicu i šorc s logom Armije RBiH, na glavi je imao beretku i tako izazvao oduševljenje brojnih fanova. U takvom raspoloženju najavio je novu pobjedu i sigurno je da protiv Švicarca ima svoje šanse.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 21:33 

Citat:
Bosanska Krupa. Maloljetnik nožem napao policijsku stanicu: Jedan pripadnik MUP-a USK ubijen, drugi teško povrijeđen!

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 21:46 

Hagresor je napisao/la:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/38 ... blice.html

Kakav mazohist. Ako već ne misli promijeniti tablice u bosanske, zašto ne napiše dvije cedulje tipa “vozilo u vlasništvu muslimana” ili “ne diraj-muslimanski vlasnik”.

Zna se, treba staviti tespih na retrovizor da se zna da nije kjafir.

Mlađe generacije ne znaju tko je bio Ahmed Bosnič. Neka vrsta ex Yugoslavenskog Martina Misterije iliti pak Eriha Fon Denikena.

slika

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 21:58 

Nije valjda to taj. Bio sam pretplaćen i na neki njegov časopis.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:11 

novem je napisao/la:
Citat:
Bosanska Krupa. Maloljetnik nožem napao policijsku stanicu: Jedan pripadnik MUP-a USK ubijen, drugi teško povrijeđen!

Terorizam im je u krvi.

https://www.slobodnaevropa.org/a/causev ... 07651.html

https://net.hr/danas/svijet/procurio-po ... 42ac14002d

politika/obilje-eno-14-godina-od-zlo-ina-nad-hrvatima-povratnicima-u-travnik-t7955.html

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:16 

Sigurnosna situacija u manjem dijelu Federacije se polako ali sigurno izmiče kontroli. Nije sramota tražiti međunarodnu pomoć, uspostaviti nekakve sigurnosne zone. I eufor bi mogao uletiti za prvu ruku dok se bašibozuk malo ne smiri.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:18 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Benjamin Šehić na vaganje u Francuskoj stigao s obilježjima Armije RBiH i najavio novu pobjedu

slika

Citat:
Uz zelenu majicu i šorc s logom Armije RBiH, na glavi je imao beretku i tako izazvao oduševljenje brojnih fanova. U takvom raspoloženju najavio je novu pobjedu i sigurno je da protiv Švicarca ima svoje šanse.

https://www.klix.ba/sport/borilacki-spo ... /241024206

Podlegao kao sunarodnjaci 90-ih.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:26 

Noname01 je napisao/la:

Ovo je bilo ružno za gledati, skoro je šehidio u ringu, leži u fetalnom položaju i prima udarce dok sudcu ne dosadi i ne prekine to mučenje.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:41 

Rezultat borbe odgovara “uniformi”. Sad samo treba pripaziti da i njega ne stave na listu šehida

Vrh

PostPostano: 24 lis 2024, 22:47 

Inače ovaj drugi "Švicarac" ima sandžačko prezime Kačapor.

Brendira se kao pravi Švicarac pod imenom Moreno, možda su ga roditelji nazvali Moamer, a to je danas malo nezgodno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12171 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450 ... 487  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Bobovac, Majestic-12 [Bot], mrnjav i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: