|
|
Stranica: 9/460.
|
[ 11482 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kumanlar
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 16:34 |
|
|
emt je napisao/la: Nebula je napisao/la:
Moj komentar nema veze sa Muhamednom, ajetom ili Kuranom. http://www.youtube.com/watch?v=BkLD1Eu- ... re=relatedOvo gore je onaj vidio o Škorpionima.Stvarno mi nikad neće biti jasno, kako su ljudi ovako pasivno mogli ležati i čekati smrt.Pa onda onaj mimohod bez otpora ili želje da potrče.Shvatam je da su četnici imali oružije, no ne mogu shvatiti ovu pasivnost.A nisu bili toliko ni brojčano nadmočniji.Dobro zarobljenici su bili vezani, ali u svakom slučaju bilo kakav pokušaj bi bio dobrodošao od ove pasivnosti i izgubljenosti.Nema čovjek baterije i traži da se nešto prigodno kaže. Glad, 4 godine su ti ljudi izgladnjivani, jos predali oruzje Holandjanima???????? Nasi u Gorazdu nisu Kanadjanima predali oruzje i zato su uspjeli opstati UZ OGROMNE ZRTVE!10.000 mrtvih!ali je izginulo i dosta Srba i Crnogoraca!Bileca,Gacko,Nevesinje su napadali na Gorazde!
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 16:41 |
|
|
kumanlar je napisao/la: emt je napisao/la: Moj komentar nema veze sa Muhamednom, ajetom ili Kuranom. http://www.youtube.com/watch?v=BkLD1Eu- ... re=relatedOvo gore je onaj vidio o Škorpionima.Stvarno mi nikad neće biti jasno, kako su ljudi ovako pasivno mogli ležati i čekati smrt.Pa onda onaj mimohod bez otpora ili želje da potrče.Shvatam je da su četnici imali oružije, no ne mogu shvatiti ovu pasivnost.A nisu bili toliko ni brojčano nadmočniji.Dobro zarobljenici su bili vezani, ali u svakom slučaju bilo kakav pokušaj bi bio dobrodošao od ove pasivnosti i izgubljenosti.Nema čovjek baterije i traži da se nešto prigodno kaže. Glad, 4 godine su ti ljudi izgladnjivani, jos predali oruzje Holandjanima???????? Nasi u Gorazdu nisu Kanadjanima predali oruzje i zato su uspjeli opstati UZ OGROMNE ZRTVE!10.000 mrtvih!ali je izginulo i dosta Srba i Crnogoraca!Bileca,Gacko,Nevesinje su napadali na Gorazde! Znam, jasno mi je da su bili gladni.Polumrtvi. Jedino humano za te ljude bilo bi puštanje da se domognu slobodne tuzlanske teritorije.Civili su.Ali ova pasivnost mi je nepojmljiva.Nespojiva sa ljudskom psihom .Životinja u zamci, izranjava se sva, pokušavajući da se oslobodi.Otkida dio tijela.A zna biti danima zarobljena.Ovo je izgleda bio onaj poslijednji očaj.Bez ikakve nade.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
kumanlar
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 17:18 |
|
|
emt je napisao/la: kumanlar je napisao/la: Glad, 4 godine su ti ljudi izgladnjivani, jos predali oruzje Holandjanima???????? Nasi u Gorazdu nisu Kanadjanima predali oruzje i zato su uspjeli opstati UZ OGROMNE ZRTVE!10.000 mrtvih!ali je izginulo i dosta Srba i Crnogoraca!Bileca,Gacko,Nevesinje su napadali na Gorazde! Znam, jasno mi je da su bili gladni.Polumrtvi. Jedino humano za te ljude bilo bi puštanje da se domognu slobodne tuzlanske teritorije.Civili su.Ali ova pasivnost mi je nepojmljiva.Nespojiva sa ljudskom psihom .Životinja u zamci, izranjava se sva, pokušavajući da se oslobodi.Otkida dio tijela.A zna biti danima zarobljena.Ovo je izgleda bio onaj poslijednji očaj.Bez ikakve nade. Probaj 4 dana ne jest,a ne 4 godine hljeba nevidjet?
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 17:21 |
|
|
U pravu si."Sit gladnom ne vjeruje" i sad pametujem ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
kumanlar
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 17:23 |
|
|
emt je napisao/la: U pravu si."Sit gladnom ne vjeruje" i sad pametujem ovdje. 4 godine cetnici nisu krusne mrve propustili u Srebrenicu,oni srbi iz podrinja su zasluzili da ih se sve pobije redom!i zenu i djecu sve!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 17:26 |
|
|
kumanlar je napisao/la: 4 godine cetnici nisu krusne mrve propustili u Srebrenicu,oni srbi iz podrinja su zasluzili da ih se sve pobije redom!i zenu i djecu sve!
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 17:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Prkosnaodsna je napisao/la: Ovaj Nebula je izdajnik Bosne, Bosnjaka i Bosnjastva. Ja sam za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu sa 8 ekonomskim regijama i s visokim stepenom autonomije i specijalnim vezom s Sandzakom. Ako to Srbi i Hrvati ne zele onda i ja hocu Bosnjakistan: I ja sam za Carmen Elektra. Ali me nikad nije voljela, pas joj.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 18:11 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
kumanlar je napisao/la: emt je napisao/la: U pravu si."Sit gladnom ne vjeruje" i sad pametujem ovdje. 4 godine cetnici nisu krusne mrve propustili u Srebrenicu,oni srbi iz podrinja su zasluzili da ih se sve pobije redom!i zenu i djecu sve! Tako ...pisite iskreno i bez karakteristicnog uvijanja. Zasto se susprezete , nema smisla , ionako smo vas davno provalili ? Toliko o opstanku BiH u kojoj ovakvi ' multietnicari' preovladjuju. Opet , volio bih da nestane mirno. ako moze ikako . A ako ne moze , jebaji ga...bolje prije neg kasnije, volio bih da dozivim da Banja Luka i Srpska budu integralni dio Srbije.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 18:15 |
|
|
Ma šta se ložiš to je onaj ludjak sa kartama.Čuj žene i djecu ubijati.Pa nismo retardi.To samo bolesni ljudi rade. I ne traži povoda Svarog :) Da ne ulazimo dalje u diskusiju.Znaš da imam inspiracije na tu temu do prekosutra. Idi malo u grad, možda ti se kakva cura svidi
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:02 |
|
|
Svarog je napisao/la: kumanlar je napisao/la: 4 godine cetnici nisu krusne mrve propustili u Srebrenicu,oni srbi iz podrinja su zasluzili da ih se sve pobije redom!i zenu i djecu sve! Tako ...pisite iskreno i bez karakteristicnog uvijanja. Zasto se susprezete , nema smisla , ionako smo vas davno provalili ? Toliko o opstanku BiH u kojoj ovakvi ' multietnicari' preovladjuju. Opet , volio bih da nestane mirno. ako moze ikako . A ako ne moze , jebaji ga...bolje prije neg kasnije, volio bih da dozivim da Banja Luka i Srpska budu integralni dio Srbije. A ko kaze da BiH mora opstati samo kao multietnicna?? Mi mozemo zivit pored drugacijih, nama to nije nikakav problem, ali praviti Srbiju ili Hrvatsku u drzavi BiH i to preko bosnjacke zrtve, ne moze. Probaj tu listu zelja pisati Deda Mrazu, ili fataj zlatnu ribicu, a mozda ti iskoci onaj carobnjak iz lampe
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:07 |
|
|
Irma je napisao/la: Svarog je napisao/la: Tako ...pisite iskreno i bez karakteristicnog uvijanja. Zasto se susprezete , nema smisla , ionako smo vas davno provalili ?
Toliko o opstanku BiH u kojoj ovakvi ' multietnicari' preovladjuju. Opet , volio bih da nestane mirno. ako moze ikako . A ako ne moze , jebaji ga...bolje prije neg kasnije, volio bih da dozivim da Banja Luka i Srpska budu integralni dio Srbije. A ko kaze da BiH mora opstati samo kao multietnicna?? Mi mozemo zivit pored drugacijih, nama to nije nikakav problem, ali praviti Srbiju ili Hrvatsku u drzavi BiH i to preko bosnjacke zrtve, ne moze. Probaj tu listu zelja pisati Deda Mrazu, ili fataj zlatnu ribicu, a mozda ti iskoci onaj carobnjak iz lampe A praviti Saudijsku Arabiju je dozvoljeno?
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:09 |
|
|
teranova je napisao/la: Irma je napisao/la: A ko kaze da BiH mora opstati samo kao multietnicna?? Mi mozemo zivit pored drugacijih, nama to nije nikakav problem, ali praviti Srbiju ili Hrvatsku u drzavi BiH i to preko bosnjacke zrtve, ne moze. Probaj tu listu zelja pisati Deda Mrazu, ili fataj zlatnu ribicu, a mozda ti iskoci onaj carobnjak iz lampe A praviti Saudijsku Arabiju je dozvoljeno? A ko to pravi Saudijsku Arabiju? I ko to vas iz Beograda treba poitati sta je dozvoljeno a sta nije?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Irma je napisao/la:
A ko to pravi Saudijsku Arabiju? I ko to vas iz Beograda treba poitati sta je dozvoljeno a sta nije?
Mi Hrvati joj dajemo pravo da se izjasni. A i Srbi. Dva naroda, hebi ga.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:12 |
|
|
Irma je napisao/la: teranova je napisao/la: A praviti Saudijsku Arabiju je dozvoljeno?
A ko to pravi Saudijsku Arabiju? I ko to vas iz Beograda treba poitati sta je dozvoljeno a sta nije? 1. Vi pravite. 2. Ja sam u Beogradu a ti si u Švedskoj. Izvuci zaključak.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:15 |
|
|
teranova je napisao/la: Irma je napisao/la:
A ko to pravi Saudijsku Arabiju? I ko to vas iz Beograda treba poitati sta je dozvoljeno a sta nije?
1. Vi pravite. 2. Ja sam u Beogradu a ti si u Švedskoj. Izvuci zaključak. 1. Nidze veze 2. Zakljucila sam da si glupa ko k...c. Odkud ja u Svedskoj? Izvuci zakljucak.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:18 |
|
|
Irma je napisao/la: teranova je napisao/la:
1. Vi pravite. 2. Ja sam u Beogradu a ti si u Švedskoj. Izvuci zaključak.
1. Nidze veze 2. Zakljucila sam da si glupa ko k...c. Odkud ja u Svedskoj? Izvuci zakljucak. U Bosni nisi, to znam sigurno. E sad, dal je Švedska ili neka druga severna pripizdina, ja ne znam.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:27 |
|
|
1. Nidze veze 2. Zakljucila sam da si glupa ko k...c. Odkud ja u Svedskoj? Izvuci zakljucak.
U Bosni nisi, to znam sigurno. E sad, dal je Švedska ili neka druga severna pripizdina, ja ne znam. Nisam te pitala da nagadjas u kojoj sam drzavi, nego da probas zakljucit sto sam u drugoj drzavi. Zbog cega? Odkud? Zbog agresije na moju drzavu? Zbog cunamija? I sta si mislila da kazes? Ti iz Srbiije imas nesto sa BiH, a ja koja sam rodjena u BiH, i koja imam BH drzavljanstvo, nemam? Vidi se kakvo je shvatanje savremenog svijeta vas iz beogrdaske metropole.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:35 |
|
|
Irma je napisao/la: teranova je napisao/la: U Bosni nisi, to znam sigurno. E sad, dal je Švedska ili neka druga severna pripizdina, ja ne znam. Nisam te pitala da nagadjas u kojoj sam drzavi, nego da probas zakljucit sto sam u drugoj drzavi. Zbog cega? Odkud? Zbog agresije na moju drzavu? Zbog cunamija? I sta si mislila da kazes? Tio iz Srbiije imas nesto sa BiH, a ja koja sam rodjena u BiH, in koja ima BH drzavljanstvo nemam? Vidi se shvatanje savremenog svijeta vas iz beogrdaske metropole. To nije samo tvoja država i nije bilo nikakve agresije. U inostranstvo je otišlo i puno Srba iz Bosne i Hercegovine, i uostalom iz cele ex-Yu. Vole ljudi da se šećkaju po Kanadi i Australiji, pravi globtroteri jebote.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:43 |
|
|
Irma je napisao/la: teranova je napisao/la: A praviti Saudijsku Arabiju je dozvoljeno?
A ko to pravi Saudijsku Arabiju? I ko to vas iz Beograda treba poitati sta je dozvoljeno a sta nije? Kako, ko ih pita ? Pa Srpkinja je , i naravno da joj je stalo do rodjenog naroda, gdje god bio ... a kamoli odmah tu, preko rijeke .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:43 |
|
|
Nisam te pitala da nagadjas u kojoj sam drzavi, nego da probas zakljucit sto sam u drugoj drzavi. Zbog cega? Odkud? Zbog agresije na moju drzavu? Zbog cunamija? I sta si mislila da kazes? Tio iz Srbiije imas nesto sa BiH, a ja koja sam rodjena u BiH, in koja ima BH drzavljanstvo nemam? Vidi se shvatanje savremenog svijeta vas iz beogrdaske metropole.
To nije samo tvoja država i nije bilo nikakve agresije. U inostranstvo je otišlo i puno Srba iz Bosne i Hercegovine, i uostalom iz cele ex-Yu. Vole ljudi da se šećkaju po Kanadi i Australiji, pravi globtroteri jebote. Nije samo moja, ali tvoja nije nikako. Nije bilo agresije? Stvarno? Da to nije bila fatamorgana? Sta me briga ko je dobrovoljno otisao. Sta to sad pokusavas da kazes, niuje bilo progona, etnickog ciscenja? I ti hoces neki dijalog? Da ja prihvatim vase negiranje cinjenjica i lazi, pa ce mo vodit dijalog s te pozicije, je li? Jesi li ti svjesna da tako mozete samo sa Izetbegovicima i Tihicima?
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:47 |
|
|
Irma je napisao/la: teranova je napisao/la: To nije samo tvoja država i nije bilo nikakve agresije. U inostranstvo je otišlo i puno Srba iz Bosne i Hercegovine, i uostalom iz cele ex-Yu. Vole ljudi da se šećkaju po Kanadi i Australiji, pravi globtroteri jebote.
Nije samo moja, ali tvoja nije nikako. Nije bilo agresije? Stvarno? Da to nije bila fatamorgana? Sta me briga ko je dobrovoljno otisao. Sta to sad pokusavas da kazes, niuje bilo progona, etnickog ciscenja? I ti hoces neki dijalog? Da ja prihvatim vase negiranje cinjenjica i lazi, pa ce mo vodit dijalog s te pozicije, je li? Jesi li ti svjesna da tako mozete samo sa Izetbegovicima i Tihicima? Jel Deda Mraz krenuo, javi mi iz prve ruke!
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:49 |
|
|
Svarog je napisao/la: Tako ...pisite iskreno i bez karakteristicnog uvijanja. Zasto se susprezete , nema smisla , ionako smo vas davno provalili ?
Toliko o opstanku BiH u kojoj ovakvi ' multietnicari' preovladjuju. Opet , volio bih da nestane mirno. ako moze ikako . A ako ne moze , jebaji ga...bolje prije neg kasnije, volio bih da dozivim da Banja Luka i Srpska budu integralni dio Srbije. Jesam li te ja pogresno shvatio ili stvarno mislis da su svi Bosnjaci multietnicari?
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:49 |
|
|
Svarog je napisao/la: Irma je napisao/la:
Kako, ko ih pita ? Pa Srpkinja je , i naravno da joj je stalo do rodjenog naroda, gdje god bio ... a kamoli odmah tu, preko rijeke . Pa ti zaboravio da smo mi 1.Marta 1992 odlucili demokratskim sredstvima da se sami pitamo u svojoj drzavi, a ne da se pitaju oni iz Beograda, i tu nasu odluku vecine ispostovao cijeli svijet. Mogu oni pomagati bosansake Srbe u BiH, u svakom smislu, ali ne mogu pravit Srbiju, zar vam tio jos nije jasno? Eto imate etrnicku cistu genocidnu tvorevinu, pa opet niste Srbija, kako to?
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:53 |
|
|
A ko to pravi Saudijsku Arabiju? Aj pogodi ?
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 19 stu 2011, 19:56 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Svarog je napisao/la: Tako ...pisite iskreno i bez karakteristicnog uvijanja. Zasto se susprezete , nema smisla , ionako smo vas davno provalili ?
Toliko o opstanku BiH u kojoj ovakvi ' multietnicari' preovladjuju. Opet , volio bih da nestane mirno. ako moze ikako . A ako ne moze , jebaji ga...bolje prije neg kasnije, volio bih da dozivim da Banja Luka i Srpska budu integralni dio Srbije. Jesam li te ja pogresno shvatio ili stvarno mislis da su svi Bosnjaci multietnicari? Ja sam donedavno bila, ali na temeljima dejtonske BiH nemoguce je graditi istinsku multietnicnost. Ako oni nece ravnopravnost, necu ni ja torove, i to torove gdje samo u "mom" toru mora postojati "multietnicnost". Ovu perverziji od dejtonske frankenstajn tvorevine da postujem? Nikad.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|