HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 11:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11522 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 461  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti
PostPostano: 17 ožu 2022, 10:25 

Graničar18 je napisao/la:
Kozojeb je napisao/la:
Znam sve. Zato ga temeljno i ispravljam.
Ne postoji slavenski jezik. Kao takav. Bar ja nisam čuo.
Postoji grupa ili porodica slavenskih jezika.
Dakle omašio je.
Nismo došli sa Karpata. Možda mali procenat i je. Ali ne onako kako on želi predstaviti.
Dakle opet je omašio.
I td i td.

Čovjek ti predoči dokaze na tzv.bosanskom tj.bosanska Wikipedia,i ti opet da tvoji nisu sa Karpata.
Eto vidiš da nemaš pojma.

Dokazi na bosanskoj Wiki.? I šta onda. Evo ja kažem vi ste Bošnjaci katolici. Ne postoje Hrvati u BiH do 19 stoljeća. I šta onda? To što je neko napisao da je Bosanski jezik u grupi Slavenskih jezik(iako nisam osporio uopće tu tezu) ne znači da time dokazuje da smo došli sa Karpata.
Na koji način, gdje su čvrsti materijalni dokazi, vjerodostoji spisi i td. Dakle lupetanje.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:28 

novovrijeme je napisao/la:
Kozojeb je napisao/la:
Naciju su ti pravili age i begovi i ti opet dođeš da pričaš mitomaniju. Sjeti se ko je jebavao srpske snaše nakon vašeg potopa na Kosovu polju.

Turci.
Turci silovali sprske snaše i tako se od Srba stvorila masa potturica koja se u Holidej inu nazvala Bošnjacima.
To ti je bila prababa. Kako se zvala sjećaš li se?

Turci su ti naguzili sve ženskinja što u Srbiji ima i stvorili nove Nemanje, Miloše, Jovane.
Bošnjaci su na Islam prelazili bez prisile. Ono što su oni dankom u krvi Muslimani završilo je u Stmbolu.
Znači vučeš porijeklo od Turaka čedo.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:29 

Kozojeb je napisao/la:
Graničar18 je napisao/la:
Čovjek ti predoči dokaze na tzv.bosanskom tj.bosanska Wikipedia,i ti opet da tvoji nisu sa Karpata.
Eto vidiš da nemaš pojma.

Dokazi na bosanskoj Wiki.? I šta onda. Evo ja kažem vi ste Bošnjaci katolici. Ne postoje Hrvati u BiH do 19 stoljeća. I šta onda? To što je neko napisao da je Bosanski jezik u grupi Slavenskih jezik(iako nisam osporio uopće tu tezu) ne znači da time dokazuje da smo došli sa Karpata.
Na koji način, gdje su čvrsti materijalni dokazi, vjerodostoji spisi i td. Dakle lupetanje.

Definitivno nema dokaza da su Bošnjaci došli sa Karpata.
Pa nema ni logike, Bosna kao geografski pojama postoji još iz rimskog carstva.
Vi ste se zvali Srbi i Hrvati kad ste došli sa Karpata. Tek poslije ste se potturčili a onda sebi za naziv uzeli geografsku odrednicu.
Da ste se potturčili u Dalmaciji bili bi Dalmatišnjaci.
Vi ste lažni ljudi Mujo.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:31 

Naša Kvačica je napisao/la:
Kozojeb je napisao/la:
Znam sve. Zato ga temeljno i ispravljam.
Ne postoji slavenski jezik. Kao takav. Bar ja nisam čuo.
Postoji grupa ili porodica slavenskih jezika.
Dakle omašio je.
Nismo došli sa Karpata. Možda mali procenat i je. Ali ne onako kako on želi predstaviti.
Dakle opet je omašio.
I td i td.

Kako ne, naravno da postoji. Hrvatski je npr slavenski jezik.

A jesi tvrdoglav ja ću ti opet ponavljati ne postoji naziv slavenski jezik. Postoji grupa slavenskih jezika. Dakle porodica.
I opet nisi naveo dokaze, relevantne dokaze našeg navodnog dolaska sa Karpata?
Lupetaš i navodiš mi wikipediu za stvari koje te ne pitam.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:32 

Kozojeb je napisao/la:

Turci.
Turci silovali sprske snaše i tako se od Srba stvorila masa potturica koja se u Holidej inu nazvala Bošnjacima.
To ti je bila prababa. Kako se zvala sjećaš li se?

Turci su ti naguzili sve ženskinja što u Srbiji ima i stvorili nove Nemanje, Miloše, Jovane.
Bošnjaci su na Islam prelazili bez prisile. Ono što su oni dankom u krvi Muslimani završilo je u Stmbolu.

Ne Muki.
Stvorili su od Žike Živkovića čovjeka koji se zove Alija Jahić pa kasnije Alija Izetbegović.
Vaš izdajnički obraz nikad neće biti opran. Vječno ćete nositi žig izdaje. Proklela vas je ona vaša prababa koju su Turci silovali.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:33 

Kozojeb je napisao/la:

Vi ste se zvali Srbi i Hrvati kad ste došli sa Karpata. Tek poslije ste se potturčili a onda sebi za naziv uzeli geografsku odrednicu.
Vi ste lažni ljudi Mujo.

40% stanovništva ima haplogrupu koja vodi porijeklo od Ilira.
Živio je neko čedo na ovim prostorima prije Srba ili Slavena ako ti je drže. Ili se ovdje historija računa od Nemanjića? :smijeh

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:37 

Kozojeb je napisao/la:

Vi ste lažni ljudi Mujo.

40% stanovništva ima haplogrupu koja vodi porijeklo od Ilira.
Živio je neko čedo na ovim prostorima prije Srba ili Slavena ako ti je drže. Ili se ovdje historija računa od Nemanjića? :smijeh

Ne trebate vi nama objašnjavati da niste Slaveni.
Izvolite, promjenite svjetsku istoriju, objasnite svijetu da niste Slaveni nego da ćete od sad biti nešto drugo. Iliri ili Goti, cool vam je da budete Goti, džamija u Bihaću je gotski stil. :palacgore2
*** Mujo.
Vaše laži dopiru do Kozije ćuprije, ni metra dalje.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 10:46 

Ne postoji ilirska haplogrupa, ako se ijedna može povezati s Ilirima to su ove starije J2 i E1 haplogrupe koje su zastupljene kod Albanaca i Grka i kojih u BiH ima samo u tragovima.
Ta koja tu ti spominješ ima isto koncentraciju od 40% i u delti Dunava, 20% Ukrajinaca ima tu haplogrupu, bit će da i oni potječu od Bošnjoilira.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 11:07 

Kozojeb je napisao/la:

Ne Muki.
Stvorili su od Žike Živkovića čovjeka koji se zove Alija Jahić pa kasnije Alija Izetbegović.
Vaš izdajnički obraz nikad neće biti opran. Vječno ćete nositi žig izdaje. Proklela vas je ona vaša prababa koju su Turci silovali.

Znam to đed pričao a on slušao Šešelja i Vuka. Hahshahhaha. Mitovi i legende.
U to ni sami ne vjeruje čedo. Nastao si kao plod jebačine srpske snaše i nekog age. :smijeh

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 11:20 

daramo je napisao/la:
Ne postoji ilirska haplogrupa, ako se ijedna može povezati s Ilirima to su ove starije J2 i E1 haplogrupe koje su zastupljene kod Albanaca i Grka i kojih u BiH ima samo u tragovima.
Ta koja tu ti spominješ ima isto koncentraciju od 40% i u delti Dunava, 20% Ukrajinaca ima tu haplogrupu, bit će da i oni potječu od Bošnjoilira.

I1b ?

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 11:27 

Kozojeb je napisao/la:
daramo je napisao/la:

I1b ?

Kozojeb je napisao/la:
:crying
I1b.
Valjal I1b?
Možda sad nisam potturica? Morel I1b oprati obraz Bosne i Bošnjaka?
Molim vas... :crying

Mrš Ture. :smijeh

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 11:54 

Dje ces kozojebu protiv nebeskog naroda, pa keopsu salovali piramide srbi bili jedini narod na tlu Europe. Svjetlost ih spustila na danasnje Kosovo i od tuda su poceli siriti svoju drevnu civilizaciju.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 11:59 

slika

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 12:00 

Kozojeb je napisao/la:

Kako ne, naravno da postoji. Hrvatski je npr slavenski jezik.

A jesi tvrdoglav ja ću ti opet ponavljati ne postoji naziv slavenski jezik. Postoji grupa slavenskih jezika. Dakle porodica.

Trolaš bezveze, i braniš neobranjivo, zato i jest zabavno neka mi oprosti @elit star. :zubati

Porodica kažeš, na primjer ti se zoveš Mahmut iz obitelji Hadžihafizmulibegović. Ti si onda i sam Hadžihafizmulibegović. Nećeš reći nisam ja Hadžihafizmulibegović, to je samo moja porodica. :zubati

Ja sam npr član grupe Hrvata, slijedi da sam Hrvat. Neću reći nisam Hrvat nego postoji grupa Hrvata koje sam član haha. Kužiš ti to sve, samo si se malo zapetljao, ok.

1073 of 2558 - 41.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 12:05 

aiwprton je napisao/la:
Dje ces kozojebu protiv nebeskog naroda, pa keopsu salovali piramide srbi bili jedini narod na tlu Europe. Svjetlost ih spustila na danasnje Kosovo i od tuda su poceli siriti svoju drevnu civilizaciju.

Sve razumijem ali nikako ne i zašto Holidej in sa onako drečavim bojama i uopšte što je objektat čija je estetska vrijednost vrlo sumnjiva.Neki kažu da je riječ o šundu,kičeraju od arhitekture.Zašto niste za mjesto rodjenja nacije uzeli hotel Bristol ili hotel Evropa ? Jesu to skromniji hoteli ali više starinski i mogli da su posluže svrsi.
Da ste uzeli hotel Evropu sad vas ne bi mogli zabavati da ste Holidej in Bošnjaci jer kovanica Evropa Bošnjaci ne bi imala taj efekat.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 12:28 

Kozojeb je napisao/la:

Trolaš bezveze, i braniš neobranjivo, zato i jest zabavno neka mi oprosti @elit star. :zubati

Porodica kažeš, na primjer ti se zoveš Mahmut iz obitelji Hadžihafizmulibegović. Ti si onda i sam Hadžihafizmulibegović. Nećeš reći nisam ja Hadžihafizmulibegović, to je samo moja porodica. :zubati

Ja sam npr član grupe Hrvata, slijedi da sam Hrvat. Neću reći nisam Hrvat nego postoji grupa Hrvata koje sam član haha. Kužiš ti to sve, samo si se malo zapetljao, ok.

I dalje mi nisi rekao gdje su dokazi da smo došli sa Karpata? Wiki? Neko relevantan?
Nisam ni rekao da Bosanski jezik nije grupa slavenskih jezika, rekao sam da ne postoji slavenski jezik, kao takav. Tim imenom dakle. Al evo ako smatraš da trolam, nek bude tako.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 12:29 

Kozojeb je napisao/la:
I1b ?

Kozojeb je napisao/la:
:crying
I1b.
Valjal I1b?
Možda sad nisam potturica? Morel I1b oprati obraz Bosne i Bošnjaka?
Molim vas... :crying

Mrš Ture. :smijeh

Nije to krmence za tebe. Ta naučna istraživanja nisu tvoj nivo. To si za pojest, popit, zapjevat pod šatorom. Ovako malo se zezat po forumu i tako.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 17:26 

Šta ovi Turci muhamedanci objašnjavaju ?

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 18:42 

Kozojeb je napisao/la:

Zašto govorite slavenskim jezikom kad niste stigli sa Karpata? :zubati

Ne postoji slavenski jezik. Postoji pravi, čisti bosanski jezik. Hrvatski jezik je kopija, plagijat Bosanskog jezika.
Nije ni čudno da izmišljate nove riječi. :smijeh

Ajde kopile idi u anatoliju proucavat jesul vam slali vise hrvatskih ili srbskih kanjicara da vas jebu!

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 18:45 

Kozojeb je napisao/la:

A jesi nedokazan. Uopćeno wikipedija. To svako edituje i lupeta. Ne sporim da pripada Slavenskim jezicima. Sporim da smo došli sa Karpata. Možda manji procenat Bošnjaka uslijed miješanja i vodi porijeklo ali haplogrupe pokazuju da samo manji procenat je od Slavena.
Slaveni su ratoborni, dominanti, zato su i asimilirali sve narode koje su tu zatekli. E sad kako su ti procesi tekli ne može niko precizno reći jer se dešavalo u dalekoj prošlosti i svako ko sere da sve zna i da je jedino njegovo stajalište ispravno obični je retard.

Odakle vam slav. jezik u tintarama?
Ko vas je to naucio?

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2022, 21:39 

BBC je napisao/la:
Šta ovi Turci muhamedanci objašnjavaju ?

Turci muhamedanci su ti utjelovljenje objašnjenja zasto je muslimanski svijet jedna velika septicka jama.Valjda to :neznam

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 12:48 

Eminencija je napisao/la:
Kozojeb je napisao/la:
Sinak imali smo rječnik kad došljaci sva slova nisu imali

misliš Muslimani beg je napisao rijecnik turskog jezika i lokalni prijevod?

********* debilni hrvati se u 15. stoljecu vec gomilaju knjizevna djela koja cijela europa zna!

Sinak pričataj mi šta piše?

slika
Bosnian dictionary by Muhamed Hevaji Uskufi Bosnevi in 1631
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhamed_H ... fi_Bosnevi

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 18:40 

Erdogan svečano otvorio most "Čanakale 1915": Okupljeni uzvikivali "Bosna"

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas je povodom 18. marta Dana sjećanja na šehide i 107 godina od pomorske pobjede u Čanakale, svečano otvorio most "Čanakale 1915.".

Turski predsjednik je naglasio da je turski narod u Canakkaleu promijenio tok historije.

"Bitka kod Canakkalea je veliki herojski ep u kojem su prikazane visoke vrline naše nacije kao što su patriotizam, požrtvovanost i hrabrost. Narod zaljubljen u nezavisnost, koji je vjerovao i riskirao smrt za svoju vjeru, promijenio je tok historije ovdje prije 107 godina. Najjače vojske svijeta doživjele su razočarenje u Čanakale, a vjera je pobijedila okupaciju", poručio je Erdogan.

Prilikom pozdravljanja predsjednika Turske sa okupljenim građanima, nekolicina je pozdravila predsjednika Turske i uzvikivala "Bosna".

Kako je danas bilo na svečanosti pogledajte u galeriji slika, ali i na snimku u nastavku.

https://m.youtube.com/watch?time_contin ... e=emb_logo

https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... sna/450806

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 22:21 

slika

svecano otvorenje granapa u Bugojnu

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2022, 19:33 

crni_bombarder je napisao/la:
slika

svecano otvorenje granapa u Bugojnu

Jel ovo prose? :crying

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11522 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 461  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: zrtvasvihrezimaa i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: