|
|
Stranica: 25/460.
|
[ 11497 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Bosnensis je napisao/la: Aztec je napisao/la: Kopile baliysko, opet si ispreskakao postove koje sam napisao. fino odgovori. Rijec je o konst. narodima, a ne o gradjanskom predstavljanju. To je kad se govori o zloupotrebi ustavne nedorecenosti i materijalne povrede Ustava. Dakle, samo spinovi i nista drugo. odlican temelj za gradnu buducnosti. Ma ne da mi se zapravo ponavljati, nek ides na dusu moderatorima... Ja odoh konstruktivno se ponasati i gradtii nasu domovinu, tzv. BiH. Ustav, tacnije izborni zakon kaze slijedece: Ĉlan 8.1 (1) Članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Predsjedništvo BiH), koji se neposredno biraju sa teritorije Federacije Bosne i Hercegovine - jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, biraju birači upisani u Centralni birački spisak da glasaju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Birač upisan u Centralni birački spisak da glasa u Federaciji Bosne i Hercegovine moţe glasati ili za Bošnjaka ili za Hrvata, ali ne za oba. Izabran je bošnjački i hrvatski kandidat koji dobije najveći broj glasova meĎu kandidatima iz istog konstitutivnog naroda. (2) Člana Predsjedništva BiH, koji se neposredno bira sa teritorije Republike Srpske - jednog Srbina, biraju birači upisani u Centralni birački spisak da glasaju u Republici Srpskoj. Izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova. (3) Mandat članova Predsjedništva BiH traje četiri godine. Sta je za tebe ovdje nedoreceno? Idemo redom... prvo mi odgovori ono sam te valjda tri put pitao... Ma mislim, ako ti do sad nije jasno, nece ni biti. Ili je tebi kristalno jasno, samo se pravis budala, sto je vjerovatnije. Dakle, kad u u Federaciji imamo dva. predsjednika, iz dva konst. naroda dolaze, sama logika (koja se korisit u pravu, osim mozda kod vas) nam namece odgovor da su ta dva predsjednika tu da ima prostora da i jedan, al i drugi malobrojniji narod ima svog predstavnika bez da mu ga drugi bira. Dakle, to je ocito nedoreceno, jer iskreno, malo bi kom palo na pamet ovo sto se danas radi. To je cisto materijalna povreda ustava, pa ako hoces i Izbornog zakona u smislu namjernog pogresnog tumacenja istog.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:51 |
|
|
Svarog je napisao/la: Wind je napisao/la: Dok je god važnija "zastava" a ne činjenica da su ispod nje gladni, do tad nema spasa za ovu državu. Jedini izlaz vidim u osnivanju stručne vlade po principu Italije npr. , sastavljene od raznih ekonomskih stručnjaka koji će VLADATI ovom zemljom, a ne rastakati njezine resurse i izgladnjivati ovaj narod.
Na žalost i gladni su upregnuti ..i njima se manipuliše .Budi jasna do kraja , pa reci nije važno ko vlada... Hm,zašto li ti ne vjerujem ? I zašto uopšte (stalno)treba spašavati ovu državu ? Jedino europske integracije mogu izvući BiH iz bijede, a put ka europskim integracijama vodi kroz spašavanje ove države. (znaš ti to...dobro). p.s. Nemoj đoniti moje autore na temi o glazbi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Baš će EU napraviti da se ljudi prestanu mrziti. Ode OHR zaratiti će bili u EU ili ne.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:54 |
|
|
BBC je napisao/la: Irma je napisao/la:
Sto ih onda u Hrvatskoj ne pustise "svojim putem", sa tzv RSK??
Hrvatska je svoj rat dobila. Vi u BiH niste ništa dobili. Ako nastavite na ratobornoj stazi ode i BiH kao država. Pitam ze zasto su Hrvati isli na oslobadjanje svakog pedlja svoje drzave (na sta su imali legalno pravo), a mogli su da "puste ljude njihovim putem", da izvrse secesiju njihove paradrzave tzv RSK?? Kako nismo nista dobili? Mi smo dobili i najdemokratskijim sredstvima nezavisnu, medjunarodno priznatu, suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu, dakle ne ratom, a rat i agresiju su nam nametnuli zna se ko. I ne samo to u jeku onakve agresije smo uspjeli napravit armiju i krenuli u oslobadjanjem dok nam je predsjednik dogavaro podjele, i nekakav njegov begovat, koji sad zapravo i imamo. Ko si ti ili bilo ko da nam kaze da mi nemamo pravo na svaki pedalj sopstvene drzave, pogotovo onog dijela gdje nas nisu nikada vojnicki porazili, nego kukavicki, napadom na civile, kada nikakva odbrana teritorije nije nib postojala, i rezultati toga su vidljivi svakom normalnom covjeku. Uostalom kada si tako velikodusan, daj ti svoju kucu cetnicima, svoj licni grunt, a moju drzavu bogami neces!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:54 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bosnensis je napisao/la: pazi jednu stvar
Komsica je u predsjednistvo odvelo 300 000 glasova, legalno i legitimno je covjek izabran. Da je izabran u parlamentu onda bi se mogao smatrati nametnutim kao recimo Ivo Miro Jovic. Ti ne razumiješ ili ne želiš razumjeti razliku između pripadničke i predstavničke demokracije. Znači, ili si glup, ili zlonamjeran. Ili oboje.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:56 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Aztec je napisao/la: Idemo redom, prvo mi odgovori ono sam te valjda tri put pitao... Ma mislim, ako ti do sad nije jasno, nece ni biti. Ili je tebi kristalno jasno, samo se pravis budala, sto je vjerovatnije. http://www.jevtic.net/bonton.htmlkada ovo savladas baci se na ustav. Kada oboje savladas dodji da razgovaramo Nema to veze s bontonom, to si ti mogao davno postaviti... nego nemas kud pa se vadis na bonton, jer ruku na srece, ja sam tebi rekao da si ti baliya jos od prvih postova, zar ne? A na kraju, sto te ne bih tako zvao, tom vise sto vi naziv fasist dijelite kao dijete bombone.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:56 |
|
|
Irma, da li ti je poznat ovaj video-uradak (made in Sweden by "Golden Lilly" )
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 19:58 |
|
|
Irma je napisao/la:
Pitam ze zasto su Hrvati isli na oslobadjanje svakog pedlja svoje drzave (na sta su imali legalno pravo), a mogli su da "puste ljude njihovim putem", da izvrse secesiju njihove paradrzave tzv RSK?? Kako nismo nista dobili? Mi smo dobili i najdemokratskijim sredstvima nezavisnu, medjunarodno priznatu, suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu, dakle ne ratom, a rat i agresiju su nam nametnuli zna se ko. I ne samo to u jeku onakve agresije smo uspjeli napravit armiju i krenuli u oslobadjanjem dok nam je predsjednik dogavaro podjele, i nekakav njegov begovat, koji sad zapravo i imamo. Ko si ti ili bilo ko da nam kaze da mi nemamo pravo na svaki pedalj sopstvene drzave, pogotovo onog dijela gdje nas nisu nikada vojnicki porazili, nego kukavicki, napadom na civile, kada nikakva odbrana teritorije nije nib postojala, i rezultati toga su vidljivi svakom normalnom covjeku. Uostalom kada si tako velikodusan, daj ti svoju kucu cetnicima, svoj licni grunt, a moju drzavu bogami neces!
Daj ne mlati. Sarajevo 3 godine niste bili u stanju izvući iz okruženja. I danas napadate HVO i Herceg-Bosnu koja je Hrvate spasila. I vas naoružala u početku. Ne možete vojno nikome zapeti jer ste u okruženju. Ako misliš cijelu BiH kako bi je željeli vidjeti imaš Bakira, u juriš. Zato sam to i napisao.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 20:15 |
|
|
Dakle, tvrditi da u jednoj federalnoj drzavi tri konst. naroda, pa onda u jednoj fed. jedinici te (para)drzave, koja je opet federacija dva konst naroda jedan narod ima DVA predsjednika de facto (sto je svjetski fenomen) donekle razlicitih politickih gledista, dok drugi konst. narod ni jednog, i onda jos imati obraz citirati Ustav tzv. BiH, odnosno Izb. zakon i onda govoriti o nekom temelju za nekakvu izgradnju je uistinu udrurno. Ovo sad je najobicnije silovanje ustavne nedorecenosti, krsenje ustava u materijalnom smislu, nedostatak legitimnosti, a ako nista nije logicno a kamo li moralno... Sto bi moja baka rekla, sazeto, - baliyska posla.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 20:18 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bosnensis je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Griješiš. Ksenofobi se Komšićem generiraju. Komšić je ono plodno tle na kojemu se razvija nova ksenofobija. Jer nepravda rađa mržnju, mržnja ksenofobiju. To je ono što ne razumijete vi koji za njega glasujete.
Ksenofobija je postala i prije nego sto se Komsic birao u predsjednistvo. Nije ksenofobija i mrznja postala 2006g Ali je od tada podivljala, i to posebno u trokutu, u biti tamo gdje s dotad smatralo da ima najmanje problema, "jer samo tamo ne žive fašisti"... Komšić (legalan uvjetno, nelegitiman), odbijanje Travanjskog, polarizacija države, dekonstituiranje Hrvata, uz odgodu bilo kakvog napretka, sve je to pratilo razdoblje zadnjih 5 godina, jedino što je raslo je dobit banaka i porast kredita i broja dužnika. Rezime je da je to sve jedan te isti scenarij, kojem je izgleda sada završni čin. Nažalost, mnogi gledaju samo ono što se događa na površini, ili bleje u posljedice. Vidjet ćemo kako će završit. Ovo je, po meni, vrlo opasna igra za Bošnjake, jer, kako sami kažu, druge države nemaju.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 21:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25714 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bosnensis je napisao/la: Zeljko Komsic je legitiman i legalan jer je izabran u skladu sa zakonom i ustavom. Kome se ne svidja neka predlozi promjenu ustava i zakona.
Taj pas u predsjedništvu nije ni legalan ni legitiman. Nije izabran sukladno ustavu jer je izborni zakon protuustavan.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 21:36 |
|
|
Evo jedna za Bošnjake. Sto je meni ovo trebalo-Zeljko Bebek
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:07 |
|
|
BBC je napisao/la: Evo jedna za Bošnjake. Sto je meni ovo trebalo-Zeljko Bebek
Ja ti preporucujem pjesme na temu "zasto li me majko rodi", vise ti lezi.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:09 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: Zeljko Komsic je legitiman i legalan jer je izabran u skladu sa zakonom i ustavom. Kome se ne svidja neka predlozi promjenu ustava i zakona.
Taj pas u predsjedništvu nije ni legalan ni legitiman. Nije izabran sukladno ustavu jer je izborni zakon protuustavan. Sam dejtonski ustav je nelegalan. Zeljko da je pravi patriota pozvao bi se na jedini legalni ustav RBiH, na osnovu kojeg smo i otisli u nezavisnost
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:10 |
|
|
Irma je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Taj pas u predsjedništvu nije ni legalan ni legitiman. Nije izabran sukladno ustavu jer je izborni zakon protuustavan.
Sam dejtonski ustav je nelegalan. Zeljko da je pravi patriota pozvao bi se na jedini legalni ustav RBiH, na osnovu kojeg smo i otisli u nezavisnost šta mu se vrijedi pozivati na nešto što ne postoji, prošlo svršeno vrijeme....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:10 |
|
|
Pa pronađi. Sevdah ako može.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:14 |
|
|
BBC je napisao/la: Pa pronađi. Sevdah ako može. Evo BBC, ja našla, obzirom da ti draga voli Balaša Ova je za tebe.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:16 |
|
|
Može li se dogovoriti neki BiH praznik, ili praznici. 3 dana plakanja nad svime što se dogodilo Bošnjacima u ratu. Pa ostatak godine da ljudi više o tome ne pričaju.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:20 |
|
|
BBC je napisao/la: Može li se dogovoriti neki BiH praznik, ili praznici. 3 dana plakanja nad svime što se dogodilo Bošnjacima u ratu. Pa ostatak godine da ljudi više o tome ne pričaju. Hajde, hajde ne budi zloban.Ako ja počnem otrov da " sijem " skočiće ti na nos gole žene.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:20 |
|
|
osa je napisao/la: Irma je napisao/la:
Sam dejtonski ustav je nelegalan. Zeljko da je pravi patriota pozvao bi se na jedini legalni ustav RBiH, na osnovu kojeg smo i otisli u nezavisnost
šta mu se vrijedi pozivati na nešto što ne postoji, prošlo svršeno vrijeme.... Ustav RBIH nije ukinut, nego samo suspendovan, u ratnim uslovima, zamjenjen mirovnim sporazumom, koji nam se podvalio kao ustav. Dejtonski ustav nikada nije ni prosao pravnu proceduru u skupstini BiH, cak nije ni preveden, mislim da su te stvari dosada svima poznate.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:22 |
|
|
To onaj Ustav kojeg je Alija napisao u okruženom Sarajevu, 1992-e ?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:23 |
|
|
emt je napisao/la: BBC je napisao/la: Može li se dogovoriti neki BiH praznik, ili praznici. 3 dana plakanja nad svime što se dogodilo Bošnjacima u ratu. Pa ostatak godine da ljudi više o tome ne pričaju. Hajde, hajde ne budi zloban.Ako ja počnem otrov da " sijem " skočiće ti na nos gole žene. Nisu ono gole žene, već umjetničke fotografije od nekih poznatih, i nepoznatih, fotografa.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:25 |
|
|
teranova je napisao/la: Irma, da li ti je poznat ovaj video-uradak (made in Sweden by "Golden Lilly" ) Nije. Objasni o cenmu se radi i zasto bi ja trebala poznavati taj uradak? Ja znam sve sto treba da znam vezano za moju drzavu, a Srbija me ne zanima kao tebe BiH, gotovo opsesivno, bolesno.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:25 |
|
|
BBC je napisao/la: emt je napisao/la: Hajde, hajde ne budi zloban.Ako ja počnem otrov da " sijem " skočiće ti na nos gole žene.
Nisu ono gole žene, već umjetničke fotografije od nekih poznatih, i nepoznatih, fotografa. Svejedno, skočiće ti na nos.Mani zlobe.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 20 stu 2011, 22:26 |
|
|
Irma je napisao/la: osa je napisao/la: šta mu se vrijedi pozivati na nešto što ne postoji, prošlo svršeno vrijeme....
Ustav RBIH nije ukinut, nego samo suspendovan, u ratnim uslovima, zamjenjen mirovnim sporazumom, koji nam se podvalio kao ustav. Dejtonski ustav nikada nije ni prosao pravnu proceduru u skupstini BiH, cak nije ni preveden, mislim da su te stvari dosada svima poznate. čuj zamjenjen, daytonom je završen rat, završetak rata omogućili su napadi nato-a i hrvatska vojska, da nije bilo toga i daytona, kao srebrenica bi završili bihać, goražde itd.zato bošnjaci treba više od srba da "ljube" dayton, jer realno, rat ste izgubili, a nakon toga dobiti u miru je jako teško, neću reći nemoguće, jer ipak.....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|