Pridružen/a: ned stu 22, 2009 11:36 am Postovi: 22318 Lokacija: СРПСКА
Ja verujem u jedinstvo naših Oružanih snaga i njihovu rešenost da se zajednički, rame uz rame, odupru svim oblicima agresije na našu državu Bosnu i Hercegovinu.
Vezano za previse slika, oprostite. Ubuduce cu biti koncizniji. Apropo, narusavanja estetike na forumu, to ste upravo uradili na ovom topicu postajuci post o policiji, iako je tema vojska Bosne i Hercegovine, no meni ne smeta ako ne smeta drugima. I na tu temu imam zanimljivih slicica, ali cu ih postati kasnije. Zavrsio sam s poslom i sada pijem kafu u Seheru(SCC) a priznat cete da je tipkati sa mob. pravi horor. Vezano za posljednju sliku.... U svakom.narodu imas fashista, tako je i sa ravnogorcima u srpskom narodu. To je tako. Promijenit ce se i to. Sretna nam svima 70 godisnjica oslobodjenja od fasizma. lijep pozdrav
2014.
Obilježavanje 12. maja – Dana VRS i 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH
U Bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ i gradskom trgu u Bijeljini svečano je obilježen 12. maj, 22. godišnjica formiranja Vojske Republike Srpske i 9. godišnjica formiranja 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH.
Vjence ispred centralnog spomenika položile su: delegacija Grada Bijeljine, predstavnici udrženja proisteklih iz rata, te predstavnici ratnih jedinica Majevice, Semberije i Posavine. Ispred Komande 3. pješadijskog bataljona 5.pbr vjence su položili komandant bataljona pukovnik Branko Studen, major Sreten Milošević i poručnik Ratko Sarić.
Više hiljada građana Bosne i Hercegovine i Sarajeva danas se oprostilo od, ratnog komandanta Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine Rasima Delića. Dženaza i ukop obavljeni su na Šehidskom mezarju Kovači, uz najviše vojne počasti u kojem je učestvovao Drugi pješadijski puk OSBiH i u prisustvu rodbine, predstavnika javnog, političkog i kulturnog života u BiH, saboraca, prijatelja i građana.
Klanjanje dženaza-namaza predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić. Reis je kazao da svi koji su došli da isprate Delića zasigurno osjećaju dug prema tom čovjeku čija smrt svjedoči o tome da pripadamo jedni drugima i da ničija zasluga za opće dobro neće biti poništena, prenose Vijesti.ba.
- Danas smo ovdje da znamo praviti razliku između istine i laži, da znamo razlikovati između ljubavi i mržnje, da znamo razlikovati između pravde i zuluma - kazao je reis Cerić.
Ne zaboravimo ni njih, gospodine Arči. Specijano obučena vojska za sve moguće vidove odbrane naše države Bosne i Hercegovine. Svaka čast našim Oružanim snagama ali dok je njih, biće i naše države.
Apsolutno se slazem i nisam na njih zaboravio, jer kako vidim ovdje ih je puno. Zato me i zabavlja sve ovo. Volim i sarkazam. Bosne i Hercegovine, kako znamo ima i kad ulazis na granici i kad pogledas u vozacku dozvolu, licnu kartu i kad ti dodje cak i onaj najnizi cinovnicic sa strane, on dolazi u Bosnu i to se zna. Pa evo, gledam derbi Bosansko-Hercegovacke premijer lige.
Pridružen/a: ned svi 03, 2009 9:11 pm Postovi: 18635 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Vojska BiH, tzv. složna braća. NATO ih moli, da uđu u njihov savez. Veliki pozdrav za vojsku, koja ulijeva strahopoštovanje.
_________________ Šeherzada Gdje god postoji postojanje cirilice ili neke od njenih varijanti kakva je recimo glagoljica ili bosancica, tu je postojala dominacija bugarske iliti pravoslavne crkve, slavenskog krscanstva
Snaga OSBiH je u ljudstvu. Previse je primjera kada su mentori, posmatraci i vojna lica sa kojim saradjuju i vjezbaju nasi momci i djevojke ostajali zapanjeni znanjem, spretnoscu, razmisljanjem i improvizacijama sa kojim su tokom izvodjenja vjezbe bili suoceni da ne mogu da vjeruju i pokusavaju se ugledati na pripadnike nasih vojnika. Nasi piloti, lete u nemogucim uslovima, sa nikakvom aparaturom, sto niko nigdje ne bi. Sta ce tek biti kada budu letjeli na novijim masinama? Imamo mi pre-inteligentne vojnike i oficire, koji su iz svih etnija i definitivno imamo sta pruziti i evropi a i nato-u. U BiH je nazalost, ova manjina (glupani)- fashisti, trenutno u fokusu. Toga ima svuda oko nas, pa i na forumu, ali nece vjecno.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.