Ja verujem u jedinstvo naših Oružanih snaga i njihovu rešenost da se zajednički, rame uz rame, odupru svim oblicima agresije na našu državu Bosnu i Hercegovinu.
Pripadnici Oružanih snaga naše države Bosne i Hercegovine i pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta.
Na Bogojavljenje, Banjaluka, 19.01.2015.
Jesu pjevali "Hej Slaveni" ili nešto drugo?
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Vezano za previse slika, oprostite. Ubuduce cu biti koncizniji. Apropo, narusavanja estetike na forumu, to ste upravo uradili na ovom topicu postajuci post o policiji, iako je tema vojska Bosne i Hercegovine, no meni ne smeta ako ne smeta drugima. I na tu temu imam zanimljivih slicica, ali cu ih postati kasnije. Zavrsio sam s poslom i sada pijem kafu u Seheru(SCC) a priznat cete da je tipkati sa mob. pravi horor. Vezano za posljednju sliku.... U svakom.narodu imas fashista, tako je i sa ravnogorcima u srpskom narodu. To je tako. Promijenit ce se i to. Sretna nam svima 70 godisnjica oslobodjenja od fasizma. lijep pozdrav
2014.
Obilježavanje 12. maja – Dana VRS i 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH
U Bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ i gradskom trgu u Bijeljini svečano je obilježen 12. maj, 22. godišnjica formiranja Vojske Republike Srpske i 9. godišnjica formiranja 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH.
Vjence ispred centralnog spomenika položile su: delegacija Grada Bijeljine, predstavnici udrženja proisteklih iz rata, te predstavnici ratnih jedinica Majevice, Semberije i Posavine. Ispred Komande 3. pješadijskog bataljona 5.pbr vjence su položili komandant bataljona pukovnik Branko Studen, major Sreten Milošević i poručnik Ratko Sarić.
Više hiljada građana Bosne i Hercegovine i Sarajeva danas se oprostilo od, ratnog komandanta Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine Rasima Delića. Dženaza i ukop obavljeni su na Šehidskom mezarju Kovači, uz najviše vojne počasti u kojem je učestvovao Drugi pješadijski puk OSBiH i u prisustvu rodbine, predstavnika javnog, političkog i kulturnog života u BiH, saboraca, prijatelja i građana.
Klanjanje dženaza-namaza predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić. Reis je kazao da svi koji su došli da isprate Delića zasigurno osjećaju dug prema tom čovjeku čija smrt svjedoči o tome da pripadamo jedni drugima i da ničija zasluga za opće dobro neće biti poništena, prenose Vijesti.ba.
- Danas smo ovdje da znamo praviti razliku između istine i laži, da znamo razlikovati između ljubavi i mržnje, da znamo razlikovati između pravde i zuluma - kazao je reis Cerić.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Ne zaboravimo ni njih, gospodine Arči. Specijano obučena vojska za sve moguće vidove odbrane naše države Bosne i Hercegovine. Svaka čast našim Oružanim snagama ali dok je njih, biće i naše države.
Apsolutno se slazem i nisam na njih zaboravio, jer kako vidim ovdje ih je puno. Zato me i zabavlja sve ovo. Volim i sarkazam. Bosne i Hercegovine, kako znamo ima i kad ulazis na granici i kad pogledas u vozacku dozvolu, licnu kartu i kad ti dodje cak i onaj najnizi cinovnicic sa strane, on dolazi u Bosnu i to se zna. Pa evo, gledam derbi Bosansko-Hercegovacke premijer lige.
Snaga OSBiH je u ljudstvu. Previse je primjera kada su mentori, posmatraci i vojna lica sa kojim saradjuju i vjezbaju nasi momci i djevojke ostajali zapanjeni znanjem, spretnoscu, razmisljanjem i improvizacijama sa kojim su tokom izvodjenja vjezbe bili suoceni da ne mogu da vjeruju i pokusavaju se ugledati na pripadnike nasih vojnika. Nasi piloti, lete u nemogucim uslovima, sa nikakvom aparaturom, sto niko nigdje ne bi. Sta ce tek biti kada budu letjeli na novijim masinama? Imamo mi pre-inteligentne vojnike i oficire, koji su iz svih etnija i definitivno imamo sta pruziti i evropi a i nato-u. U BiH je nazalost, ova manjina (glupani)- fashisti, trenutno u fokusu. Toga ima svuda oko nas, pa i na forumu, ali nece vjecno.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.