HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 kol 2026, 22:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 193 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Washington i Bruxelles su oko Bosne i Hercegovine promijenili strane. Ime visokog predstavnika j
PostPostano: 13 srp 2026, 16:24 

Robbie MO je napisao/la:
Ni hambasadora ni Visokog Predstavnika, USAID ukinut.

Ne znaju na koju stranu svijeta da klanjaju, niti pred kojim hramom da se mole. Tko je najnoviji bog?

Kome hram da podignu?

Nama. Mi smo im bogovi.

Vrh

Naslov: Re: Washington i Bruxelles su oko Bosne i Hercegovine promijenili strane. Ime visokog predstavnika j
PostPostano: 13 srp 2026, 17:19 

Ako stvarno oćete ozbiljno, ja sam u sisačkom kraju doživio mnogo prezira za muslimane.

Ako netko mrzi neki dio grada, onda vrlo vjerojatno mrzi dio gdje su muslimani.

Tamo su i srbići, i onda zanimljivo je kolikom ljudi više smetaju muslići

:neznam

Vrh

PostPostano: 13 srp 2026, 18:13 

Da ne bi bilo previše vjerojatno i logično
Jedan rođo daljnji psuje mater svojim zemama, jer nisu se oni borili za RH ko njegov ćaća, izjednačava ih s muslimanima

Viče majstor u 100% hrvatskom selu, hebem vama džamiju i hodžu

:laugh

A ja iskreno, samo neka zasmeta nekome nekrstu, razveseli mi život

Lik hebe mater i domaćima i našima iz Bosne, veli bolje da se Srbi vratili lmao

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:16 

Citat:
Sjednica PIC-a brzo završena bez dogovora: U EU još uvijek razmatraju ko će biti treći kandidat za visokog predstavnika

Još jedan dogovor da će se dogovarati a vrijeme teče, v.d. Visoki predstavnik je tu ali svi znamo da to nije to.

Umjesto da se proces pojednostavljuje i da se odluči između dva kandidata dolazi se i do nekog trećeg, još ne predloženog imena.

Možda će i ovo kao i s Ambasadorom SAD-a u Sarajevu, ostati v.d. kao i otpravnik poslova :001_smile

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sjednic ... /260714062

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:17 

Upozorenja: 1
I? Poenta?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:19 

SAD-u odgovara da ostane privremeni VP koji je Amer.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:19 

Machak je napisao/la:
I? Poenta?

Ostaje se bez tutorstva. A bez tutora nema se komu trčati s idejama i plakati da nešto nametne, mora se tražiti dogovor tri strane.

A ako se tri ne dogovore bude uglavnom onako kako se dvije dogovore. Ili da svatko na svom području odlučuje kako on to hoće.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:20 

daramo je napisao/la:
SAD-u odgovara da ostane privremeni VP koji je Amer.

I da ne radi ništa.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:21 

Ovaj Amer je rekao da će intervenirati samo u krajnjem slučaju narušavanja mira i naravno ako je američki interes u pitanju.
Njegov jedini posao je da štiti trenutna američka ulaganja.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:24 

Ako se projekt Južne interkonekcije otegne intervenirat će! :D

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:25 

potocnj je napisao/la:
dogovor da će se dogovarati a vrijeme teče

Slijede online sjednice, pa slanje avatara na iste :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:39 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:
I? Poenta?

Ostaje se bez tutorstva. A bez tutora nema se komu trčati s idejama i plakati da nešto nametne, mora se tražiti dogovor tri strane.

A ako se tri ne dogovore bude uglavnom onako kako se dvije dogovore. Ili da svatko na svom području odlučuje kako on to hoće.

Dobro, kako će to pogodovati vašem pitanju?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:43 

Machak je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Kaže Dodik da nam ne treba Visoki predstavnik i da treba ukinuti njihove odluke.

Kaže Čović da nam ne treba Visoki predstavnik i da treba ukinutu sve odluke koje su donosili.

To bi ujedno i značilo da smo riješili ogromnu prepreku na putu ka EU.

Pojasni ti meni, jer jedino tvoj narod stišće instituciju OHR-a i ne želi ispustiti, zašto? :neznam

Čemu ga toliko čuvate ako ne njegovo ostajanje ne proizvodi benefit bošnjacima, ni hrvatima, ni srbima?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:45 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Kaže Dodik da nam ne treba Visoki predstavnik i da treba ukinuti njihove odluke.

Kaže Čović da nam ne treba Visoki predstavnik i da treba ukinutu sve odluke koje su donosili.

To bi ujedno i značilo da smo riješili ogromnu prepreku na putu ka EU.

Pojasni ti meni, jer jedino tvoj narod stišće instituciju OHR-a i ne želi ispustiti, zašto? :neznam

Čemu ga toliko čuvate ako ne njegovo ostajanje ne proizvodi benefit bošnjacima, ni hrvatima, ni srbima?

Kaže USA da treba. Šta sad?!
Jasno je da o tome ne odlučuje niko iz BiH.
Eno i Rusija protestvuje, a i oni se isto ne pitaju.

Vi ste ko za ukidanje, mi protiv, a ne zavisi to ni od vas ni od nas.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:48 

Machak je napisao/la:

Neznam odakle ti to ali USA hoće da ograniči mandat i da ovo bude posljedni VP.

Znači još dvije godine veoma ograničenog tutorstva. U biti, da se osigura projekt Južne interkonekcije u njihovom vlasništvu, što mogu i sa ovim privremenim Visokim predstavnikom jer je njihov.

Da smo mi svi za ukidanje, pa ukinuli bi ga. Pa i afričkim su nacijama povukli kolonijalne upravitelje kada su svi bili za to da oni odu.

Znaš ti dobro da bošnjaci zazivaju OHR da ostane, ali nećeš da mi kažeš zašto to?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:51 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Neznam odakle ti to ali USA hoće da ograniči mandat i da ovo bude posljedni VP.

Znači još dvije godine veoma ograničenog tutorstva. U biti, da se osigura projekt Južne interkonekcije u njihovom vlasništvu, što mogu i sa ovim privremenim Visokim predstavnikom jer je njihov.

Da smo mi svi za ukidanje, pa ukinuli bi ga. Pa i afričkim su nacijama povukli kolonijalne upravitelje kada su svi bili za to da oni odu.

Znaš ti dobro da bošnjaci zazivaju OHR da ostane, ali nećeš da mi kažeš zašto to?

Jel ovo negdje zvanično?

Pa ima donekle smisla, kad se implementira projekat JI, onda i ne treba niko. Tamo gdje su njihove investicije svakako oni diktiraju pravila.
Znači opet nemaš slobodu da radiš šta si naumio.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:53 

Robbie MO je napisao/la:
Ni hambasadora ni Visokog Predstavnika, USAID ukinut.

Ne znaju na koju stranu svijeta da klanjaju, niti pred kojim hramom da se mole. Tko je najnoviji bog?

Kome hram da podignu?

I opet nema trećeg nema izborne nema čega nema :zubati

Simpatični Robi se i dalje nada :D

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 12:55 

Machak je napisao/la:

Jel ovo negdje zvanično?

Pa ima donekle smisla, kad se implementira projekat JI, onda i ne treba niko. Tamo gdje su njihove investicije svakako oni diktiraju pravila.

Bit će ti zvanično kada ode :smijeh

Znaš dobro da su sve vijesti prenijele, pa i bošnjačke, da je SAD za ograničenje mandata.

Sada se praviš glup.

Nećeš da odgovoriš na prosto pitanje, zašto su bošnjaci za ostanak OHR-a?

Zašto Nikšić i Izetbegović ne izađu s istom tezom koju su iznijeli i Dodik i Čović pa ne kažu da hoće ukidanje OHR-a?

Eto Južna interkonekcija će se napraviti i s njim i bez njega, nitko nema muda da stane na put Americi, ni naši ni vaši, to se slažemo.

Ali općenito za OHR, zašto ga vaši predstavnici, oni za koje ti glasuješ, hoće zadržati, a moji i srpski, opozicija i pozicija, svi hoće da ide što prije?

Ne pitam te nuklearnu fiziku nego jednostavno pitanje.

S ovim eskiviranjima si jako iritantan, i zapravo ne želiš odgovoriti jer vjerojatno si sam ne želiš priznati, a to je da je OHR kao i sigurne zone u toku rata, tu isključivo da pazi na vas bošnjake jer ste komparativno slabiji u odnosu na hrvate i srbe.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 13:27 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Jel ovo negdje zvanično?

Bit će ti zvanično kada ode :smijeh

Znaš dobro da su sve vijesti prenijele, pa i bošnjačke, da je SAD za ograničenje mandata.

Sada se praviš glup.

Nećeš da odgovoriš na prosto pitanje, zašto su bošnjaci za ostanak OHR-a?

Zašto Nikšić i Izetbegović ne izađu s istom tezom koju su iznijeli i Dodik i Čović pa ne kažu da hoće ukidanje OHR-a?

Eto Južna interkonekcija će se napraviti i s njim i bez njega, nitko nema muda da stane na put Americi, ni naši ni vaši, to se slažemo.

Ali općenito za OHR, zašto ga vaši predstavnici, oni za koje ti glasuješ, hoće zadržati, a moji i srpski, opozicija i pozicija, svi hoće da ide što prije?

Ne pitam te nuklearnu fiziku nego jednostavno pitanje.

S ovim eskiviranjima si jako iritantan, i zapravo ne želiš odgovoriti jer vjerojatno si sam ne želiš priznati, a to je da je OHR kao i sigurne zone u toku rata, tu isključivo da pazi na vas bošnjake jer ste komparativno slabiji u odnosu na hrvate i srbe.

I dalje nije jasno odakle crpiš optimizam.
I sam pominješ JI kao bitan projekat, ako je bitan, baš će vama i Srbima Ameri dopustiti da se zajebaju tamo gdje je njihov interes.
Joj tebe, zašto ovo, zašto ono?
Zašto Dodik godinama vrti isti spin?
Zašto Čović godinama maže vama oči?
To su pitanja na koja su jednostavni odgovorni.
To su nesposobni političari. Nisu ništa bolji ni bošnjački.
A nije ih toliko ni kriviti, oni svakako nemaju tu moć da donesu neke ključne odluke.
Nego tako mogu ti prodavati maglu i da ti dijeliš na naše i njihove.

Šta ne želim odgovoriti?
Jebo ba OHR. Ti misliš kad ode OHR da ćeš moći raditi šta hoćeš.
Jašta, treba paziti na nas, a vi i Srbi čekate ko zapete puške da vam se otvori :zubati

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 13:56 

Machak je napisao/la:
ž
I sam pominješ JI kao bitan projekat, ako je bitan, baš će vama i Srbima Ameri dopustiti da se zajebaju tamo gdje je njihov interes.
A nije ih toliko ni kriviti, oni svakako nemaju tu moć da donesu neke ključne odluke.

Šta ne želim odgovoriti?
Jašta, treba paziti na nas, a vi i Srbi čekate ko zapete puške da vam se otvori :zubati

Iz povjerenja u Čovića. Valjda on ima pristup konkretnijim informacijama nego ja, pa ako je on optimističan što ja ne bih bio? :001_smile

To skretanje s teme na kritiku naših političara slobodno zaboravi, nitko ne spori da su svi korumpirani i na poziciji iz prvenstveno svog interesa.

Vratimo se na temu Visokog predstavnika, kada njega ne bi bilo domaći političari bi imali kudikamo veći utjecaj. Naravno ne širi izvan BiH ali svakako unutar BiH bi samostalno donosili zakone.

Jedino bošnjaci kažu da se do dogovora ne može doći, a hrvati i srbi kažu da kompromis može. Jedino ste vi nakačeni na Visokog predstavnika i očekujete da sve možete zablokirati a ako dođe do točke pucanja on će intervenirat da sačuva satus quo. I sam si neki dan zazivao status quo, kao da živiš u Švicarskoj a ne u BiH.

Ako je jebo OHR pa što ga tvoji političari ne odjebu?

Nisi mi odgovorio ali nisi mi ni proturječio na konstataciju da je OHR tu da pomaže muslimane i nizašta drugo.

Da njega nije muslimani bi se morali dogovarati s druga dva naroda a to onda znači samo trećinu utjecaja u državi, nešto malo jače od polovine utjecaja u Federaciji, zbog brojnosti. I to je to.

Ovako je on najčešće prelamao vama u korist. I naravno da sam optimističan što će se stvari vratiti bliže Daytonskim okvirima koji su pogaženi od strane Visokih predstavnika.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 14:06 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:
ž

Šta ne želim odgovoriti?

Iz povjerenja u Čovića. Valjda on ima pristup konkretnijim informacijama nego ja, pa ako je on optimističan što ja ne bih bio? :001_smile

To skretanje s teme na kritiku naših političara slobodno zaboravi, nitko ne spori da su svi korumpirani i na poziciji iz prvenstveno svog interesa.

Vratimo se na temu Visokog predstavnika, kada njega ne bi bilo domaći političari bi imali kudikamo veći utjecaj. Naravno ne širi izvan BiH ali svakako unutar BiH bi samostalno donosili zakone.

Jedino bošnjaci kažu da se do dogovora ne može doći, a hrvati i srbi kažu da kompromis može. Jedino ste vi nakačeni na Visokog predstavnika i očekujete da sve možete zablokirati a ako dođe do točke pucanja on će intervenirat da sačuva satus quo. I sam si neki dan zazivao status quo, kao da živiš u Švicarskoj a ne u BiH.

Ako je jebo OHR pa što ga tvoji političari ne odjebu?

Nisi mi odgovorio ali nisi mi ni proturječio na konstataciju da je OHR tu da pomaže muslimane i nizašta drugo.

Da njega nije muslimani bi se morali dogovarati s druga dva naroda a to onda znači samo trećinu utjecaja u državi, nešto malo jače od polovine utjecaja u Federaciji, zbog brojnosti. I to je to.

Ovako je on najčešće prelamao vama u korist. I naravno da sam optimističan što će se stvari vratiti bliže Daytonskim okvirima koji su pogaženi od strane Visokih predstavnika.

Pročitana knjiga :kava
Ima on pristup informacijama, ali nema instrumente da uradi bilo šta konkretno.
Zapravo, nisam siguran da uopšte više i želi da uradi nešto konkretno.
Njemu je dobro ovako.

Ja kritikujem sve političare. Svi su oni nedorečeni. Nije bitno zastupa li tvoju ili moju stvar, rezultat je isti.
Svi se oni bore za svoje fotelje. Politika u BiH je izuzetno unosan biznis. Svi političari su prekomjerno bogati.

Na temu VP - to je samo figura, zna se ko ima stvarni uticaj.
Pa jesu li baš sve odluke u korist Bošnjaka kad je u pitanju OHR?
Ne bih rekao.
Sljedeća rečenica ti je odgovor zašto mi ne možemo pristati na neke stvari. U svemu bi bilo 2:1.
Sami kažete da su vam Srbi partneri. Znači da smo mi tu jebena stranka.

Bliže Dejtonskim okvirima, šta tačno Dejtonski sporazum garantuje od vaših želja?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 14:14 

Machak je napisao/la:

Njemu je dobro ovako.

Ja kritikujem sve političare. Svi su oni nedorečeni. Nije bitno zastupa li tvoju ili moju stvar, rezultat je isti.
Svi se oni bore za svoje fotelje. Politika u BiH je izuzetno unosan biznis. Svi političari su prekomjerno bogati.

Ne bih rekao.
Sljedeća rečenica ti je odgovor zašto mi ne možemo pristati na neke stvari. U svemu bi bilo 2:1.

Bliže Dejtonskim okvirima, šta tačno Dejtonski sporazum garantuje od vaših želja?

Tko kaže da bi u svemu bilo 2:1? Zašto nekada ne bi bilo 3:0, ili zašto nekada vi ne bi bili među onima koji su preglasali u situaciji 2:1?

Ako ste samo vi onaj faktor koji će se naći na drugoj strani u odnosu na druga dva naroda, zašto je onda problem u nama?

A vaš pristanak se ni ne traži. Stvari će prirodno doći u svoje tokove kada skužite da vas međunarodna zajednica ne čuva više.

Naravno da je VP figura stranih utjecaja, pa nije on svojom osobnom silom uradio ništa kao neki kralj, ali nekada je imao EUFOR s 50 tisuća vojnika i tenkovima, sada nema ni te figure, dogovaraju se, dali će se dogovoriti ili neće. Ostaje da se vidi.

Kada njega povuku, pa makar i kao figuru, to je znak da odustaju i od tutorstva, naročito od favoriziranja jednog naroda. Imali ste 30 godina tutorstva da izrastete u narod koji može samostalno dogovarati i pregovarati u situaciji kada je 1 od 3, a vi ste došli do zaključka da se nikako nemožete dogovoriti s druga dva naroda.

Ostaje vam da skužite da vam treba vaša vlastita državica, prema karti koju je u UN odnio Lagumdžija.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 14:23 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Njemu je dobro ovako.

Ne bih rekao.

Tko kaže da bi u svemu bilo 2:1? Zašto nekada ne bi bilo 3:0, ili zašto nekada vi ne bi bili među onima koji su preglasali u situaciji 2:1?

Ako ste samo vi onaj faktor koji će se naći na drugoj strani u odnosu na druga dva naroda, zašto je onda problem u nama?

A vaš pristanak se ni ne traži. Stvari će prirodno doći u svoje tokove kada skužite da vas međunarodna zajednica ne čuva više.

Naravno da je VP figura stranih utjecaja, pa nije on svojom osobnom silom uradio ništa kao neki kralj, ali nekada je imao EUFOR s 50 tisuća vojnika i tenkovima, sada nema ni te figure, dogovaraju se, dali će se dogovoriti ili neće. Ostaje da se vidi.

Kada njega povuku, pa makar i kao figuru, to je znak da odustaju i od tutorstva, naročito od favoriziranja jednog naroda. Imali ste 30 godina tutorstva da izrastete u narod koji može samostalno dogovarati i pregovarati u situaciji kada je 1 od 3, a vi ste došli do zaključka da se nikako nemožete dogovoriti s druga dva naroda.

Ostaje vam da skužite da vam treba vaša vlastita državica, prema karti koju je u UN odnio Lagumdžija.

Pa eto, zašto sad nije nikad 3:0?
Ima doduše jedna stvar, al to će uvijek biti 3:0. Znaš i sam šta je.
Pa ne znam, mogu i ja reći da je problem u vama i Srbima što imate separatističke aspiracije.
A ne traži se naš pristanak? Pa de bujrum sami onda da vidimo na šta će to izaći.
Al čuj mi izašli do zaključka, a vi ste ko za dogovor, al je jedina opcija kako vama odgovara.

Ovo što na kraju ponavljate, to je još jedna vaša želja. To vam nećemo ispuniti.
Danas se Lagumdžija ne pita ništa kao ni Bakir.
Ima li još neki pijun koji bi vam to mogao završiti?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 14:50 

Separatizam ne ovisi samo o našoj ili srpskoj želji i vašoj nemoći da ga sprječavate, ovisi najviše o međunarodnim faktorima koji ne vole tu priču.

Nije uopće da bi mi vas preglasali 2:1 u cijepanju države, nego u načinu funkcioniranja države, najprije državne imovine.

Mi bi to riješili drugačije nego što vi želite i tu ste preglasani.

Makar bi bilo moguće rješenje za tu imovinu u kojem vi i srbi preglasavate nas, dajući entitetima više nego županijama i lokalnoj samoupravi, ali je problem što vi to ne želite. Vi ste trčali Ustavnom sudu i napravili oko toga pitanje gdje nema dogovora sa srbima. I naravno, i dalje svi stojite da "Država mora, država mora...".

U tom je problem, niste sposobni za kompromis kada bi i vama odgovarao.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2026, 15:02 

potocnj je napisao/la:
Separatizam ne ovisi samo o našoj ili srpskoj želji i vašoj nemoći da ga sprječavate, ovisi najviše o međunarodnim faktorima koji ne vole tu priču.

Nije uopće da bi mi vas preglasali 2:1 u cijepanju države, nego u načinu funkcioniranja države, najprije državne imovine.

Mi bi to riješili drugačije nego što vi želite i tu ste preglasani.

Makar bi bilo moguće rješenje za tu imovinu u kojem vi i srbi preglasavate nas, dajući entitetima više nego županijama i lokalnoj samoupravi, ali je problem što vi to ne želite. Vi ste trčali Ustavnom sudu i napravili oko toga pitanje gdje nema dogovora sa srbima. I naravno, i dalje svi stojite da "Država mora, država mora...".

U tom je problem, niste sposobni za kompromis kada bi i vama odgovarao.

Hvala lijepo.
Ja to cijelo vrijeme pričam.
Vi bi to...čekaj, ne ovisi o vama. I sam to kažeš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 193 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: