HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2026, 18:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća

Kako se to SDA zamjerila SAD?
Anketa je završila: 09 svi 2023, 09:06.
1. Bakir se doista pripremao za rat 14%  14%  [ 5 ]
2. Veze sa Iranom 14%  14%  [ 5 ]
3. Veze sa Turskom 5%  5%  [ 2 ]
4. Osmica i AID pratili ili prisluškivali američke diplomate 11%  11%  [ 4 ]
5. Priznanje da je varao tijekom pregovora 43%  43%  [ 16 ]
6. Korupcija i bogatstvo je višestruko veće nego što se može zamisliti 14%  14%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 37
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti?
PostPostano: 10 tra 2023, 11:00 

Rutinerr je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Ne znam za tu BiH ali Republika Srpska pripada svojim građanima koji se u većini deklarišu kao vjernici jedne pravoslavne crkve.

I onda je entitet RS neka vjerska država?

Možete vi vjerovati i u Supermena i kriptonit, al geopolitičke prilike će biti imune na to.

Pazi, tvoj politički predstavnik reče da su BiH i RS jedno:

slika

Naravno, tu je i dokazni materijal za krivično gonjenje, no u ovom slučaju nebitno.

Nije vjerska nego sekularna država s za te "geopolitičke prilike" ja ipak vjerujem da će o Srpskoj odlučivati i odlučiti građani Srpske a neko iz Federacije ili nekog drugog inostranstva.
Jeste Srpska u sastavu BiH ali Srpska ima svoj subjektivitet i bez BiH.BiH je udruženje,ortakluk,zajednica .NESREĆNA ZAJEDNICA_

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:01 

Ministar će popizditi. Shebaste temu. Čovjek je uložio trud u uvodni post.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:01 

Srpsčanin je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Ajde?
Dosta mi je četaljskog merhametluka takodjer. I pozitive. Poklali ste i pobili sve sto vam je pod ruku došlo. Bez ikakve potrebe.

Zamisli da je odistinski tako kako kažeš to jeste da smo ubili sve Muslimane koje smo mogli ubiti ?

Koliko su Muslimani vjerovali u humanost VRS prema civilima dovoljno govori to što su Naserovi harmijaši ostavili žene i djecu VRS i pobjegli u šumu.
Istorija se ne piše nekoliko godina nakon rata Muslimani, džaba ste lagali. Istorija će tek da se piše.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:04 

Karabaja je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Nemam ja što predlagati, islam je agresivna ideologija kojoj je cilj pokoriti svijet.

Ja ne predlažem, samo konstatiram činjenice. A činjenica je da si sa islamom uvijek u neprestanom ratu, nekad je otvoreni rat, nekad pritajeni rat, ali uvijek je rat. To je potvrdio čak i hateist Nebula. Nemusliman htio ili ne htio, prihvatio to ili ignorirao, sa islamom je u ratu. Čak i ako on nije u ratu sa islamom, islam jeste s njim.

Ako islam sa nemuslimanima po definiciji islama ne ide, onda jedine preostale opcije su ili da nema islama ili da nema nemuslimana. I to ne tvrdim ja, nego najosnovnija logika i matematika.

Ovakvog upisa se ni Hitler ne bi postidio

Kažu Hitler jeo jaja za doručak.

Jesi ti ikad pojeo jaja za doručak? Ako jesi isti si kao Hitler. :nono

1472 of 2558 - 57.54%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:04 

Možda sam ja lud, ali zar ne bi bilo bolje da normalno živimo i ne gledamo tko će koga kad zajebat? :rolleyes

Nisi lud ali se praviš lud. Mi smo protektorat međunarodne zajednice a ustav nam je dio mirovnog sporazuma kojim je većinskom narodu nametnuta dupla kontrola od strane 2 manje brojna naroda plus 3 strana suca u US i OHR i to zato što su većinski muslimani.

Ja se slažem da bi većinski narod do sada trebao skontati šta se dešava i prihvatiti realnost. Ali isto tako razumijem zašto se bori i ne prihvata realnost. Ljudski je to.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:05 

Nebula je napisao/la:
To nije točno. Normalni narodi se drže ugovora.

Naravno. Ali u našem ugovoru postoji nešto što se zove Visoki predstavnik i ima ovlasti da mijenja ugovor. Zar onda nije legalno pokušati uticati na to da promjeni u tvoju korist? Ne kršiš ugovor ako se trudiš da se ugovor mijenja na način predviđen samim ugovorom (VP).

I mijenjao je u korist Bošnjaka puno puta. Zadnji put je promjenio u korist Hrvata i sad Bošnje kmeče. Patetično ako mene pitaš ali možda je i to dio strategije da se utiče da drugi put promjeni u našu korist.

Pa eto vi onda pravite državu sa vašim Visokim predstavnikom.
Alahova kazna za nepoštene i lažne ljude. :zivili

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:06 

Nebula je napisao/la:
Možda sam ja lud, ali zar ne bi bilo bolje da normalno živimo i ne gledamo tko će koga kad zajebat? :rolleyes

Nisi lud ali se praviš lud. Mi smo protektorat međunarodne zajednice a ustav nam je dio mirovnog sporazuma kojim je većinskom narodu nametnuta dupla kontrola od strane 2 manje brojna naroda plus 3 strana suca u US i OHR i to zato što su većinski muslimani.

Ja se slažem da bi većinski narod do sada trebao skontati šta se dešava i prihvatiti realnost. Ali isto tako razumijem zašto se bori i ne prihvata realnost. Ljudski je to.

Gdje je OHR u DMS ?

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:07 

Nebula je napisao/la:

Vi jeste.
Al mi nismo. I tu nam se putevi razilaze.
Podanici i poguzne muve ne mogu živiti sa državotvornim i slobodoljubivim narodima.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:07 

Nebula je napisao/la:

Onda je "ljudski" ako Hrvati i Srbi iskoriste sličnu priliku i pokušaju zgaziti muslimane?

1472 of 2558 - 57.54%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:09 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ministar će popizditi. Shebaste temu. Čovjek je uložio trud u uvodni post.

A što ti kažeš, zašto SAD žele istjerati SDA?

1472 of 2558 - 57.54%

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:10 

Srpsčanin je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Gdje je OHR u DMS ?

Lažovčina Nebula.
Nema nikavog OHRa, PICa ni Bonskih ovlaštenja u Dejtonu.
To su Muslimani iskmečali pred Hambasadama ulogom Jadne žrtve. Sad kad im se sve ruši "Kuku majko nismo mi krivi što smo mislili da vas ha možemo zajebati i što smo ha vidili priliku".

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:13 

novovrijeme je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Gdje je OHR u DMS ?

Lažovčina Nebula.
Nema nikavog OHRa, PICa ni Bonskih ovlaštenja u Dejtonu.
To su Muslimani iskmečali pred Hambasadama ulogom Jadne žrtve. Sad kad im se sve ruši "Kuku majko nismo mi krivi što smo mislili da vas ha možemo zajebati i što smo ha vidili priliku".

Pravda bi bila da je ovo što im je Šmit umetnIo tek početak sve bolnijeg umetanja.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:16 

Pazi ti nje kako spominje Schmidta.

HVO je tenkovima ugradio ravnopravnost Hrvata, tenkovima i haubicama u Federaciji.

Petrich, Ashdown i Inzko su mijenjali Ustav zbog vas, jedan Mostar nema građanske izbore nego posebne. Nakon dolaska Rafala vi idete na koljena, platit ćemo vam sve s kamatama

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:21 

mirusvijetu je napisao/la:
Trećina većinskom 50% + narodu dok druga dva već imaju svoje 100 % nacionalne države?

Nije vas bilo 50% do rata. Tek nakon rata i to vrlo nategnuto ste nastimali da vas je 50%.
U biti nije ni bitno jel vas 10% ili 70%. Bitne su teritorije gdje ste vecina. A vecina ste na neki kazu 23%, dok vi kazete da je vasih 32%.

Nekim cudom se sutra udruze Slovenija, BIH, CG i RH i RH pocne polagati pravo da je kompletna Slovenija, BIH i CG hrv teritorija i da tu svi ostali narodi nemaju nikakva prava, osim pravo da odsele ili da ih Hrvati politicki i na sve druge nacine podcine.

Previse ste zinuli. Jedva vas ima 1 mil, a utuvili ste sebi u glavu da necete biti sretni u zivotu dok ne protjerate ili podcinite bh Srbe, bh Hrvate koji su vecina na preko 70% i vise teritorija BIH. O kakvom se tu ludilu radi, pojma nemam. Umjesto da se bavite sami sa sobom, vi konstantno patite i cvilite sto vam ne polazi za rukom unistiti druga dva naroda, opljackati ih i oteti njihove gradove i sela. Umjesto da ste prihvatili sto vam je MZ nudila, pa da na tom dijelu napravite svoju drzavu... vi ste se doveli u situaiciju da cete vjecno morati slusati Hrvate i Srbe i zivjeti sa njima u gradzanskoj multi-kulti BIH.
A imali ste priliku da napravite svoju 100% nacionalno cistu drzavu na tih 23%. Ili kako vam je Kutiljer nudio cak 44%. I to vam je bilo malo, pa izabrali rat i izvukli 23% i drzavu u kojoj cete imati 1/3 vlasti.

A kako vrijeme ide, sve gore i gore po vas. Uskoro cete skliznuti ispod 1 mil sirotinje.
Vise vam ne damo niti tih 23% krscanske zemlje na kojoj ste trenutno vecina, da je odvojite od BIH.

Kakvu priliku ste imali pred pocetak rata, sto vam je sve MZ nudila... a vi sve prokockali.
Cudo jedno od naroda, cudo od destruktive.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:26 

Nebula je napisao/la:

Onda je "ljudski" ako Hrvati i Srbi iskoriste sličnu priliku i pokušaju zgaziti muslimane?

Po muslimanskoj logici i svjetonazoru izgleda da jest.
Zato bi se trebali prema Muslimanima odnositi na taj nacin koji je njima prirodan.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:35 

Lud narod skroz, i sad kmeče ajde imate vi svoje nacionalne države dajte nama stogod. Nudilo vam se al vi hocete 100% bih, e pa jebiga sad uzivajte. Ne smijes 3/4 drzave nosom promolit sa svojom zastavom.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:43 

Ljudski je kad oni žele uništiti Hrvate i Srbe, kad su njih htjeli Srbi u državi u kojoj su bili većinski narod to onda nije ljudski nego genocidno.

Kao što su Hrvati koji ne žive u BiH s vremenom dhvatili njihove namjere tako je dio MZ shvatio da imaju ideje kao Srbi devedestih i da građanska država ne moze reklamirati preglasavanjem i nazivanjem malobrojnijih zajednica manjinom.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:10 

Srpsčanin je napisao/la:
Gdje je OHR u DMS ?

Mandat visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu preciziran je u Aneksu 10 Daytonskog sporazuma.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:11 

Nebula je napisao/la:
Marko80 je napisao/la:
Potpisali Dayton, odnosno kapitulaciju i sad govore da treba ukinuti Dayton i od BIH napraviti muslimanski drzavu.

Dayton definitivno nije kapitulacija već kompromis. Jedini mogući.

E sad, sasvim je normalno da svaka strana nakon Daytona pokušava ispod stola izvući više. Bošnjačka težnja da potpuno ovladaju sa FBiH (pa možda kasnije i cijelom BiH) je potpuno logična. ALI samo ako za to imaju podršku GAZDE (USA). Ako trenutno nemaju podršku GAZDE jedino logično ponašanje je da se Bošnjaci uhinje i pritaje dok ne budu eventualno imali podršku GAZDE. A ne da napadaju GAZDU kao što to rade nesretne SDA i DF.

Ali ono što mnogi ne vide (ni Bošnjaci ni Hrvati) je da ova politika USA i posljednje nametanje Visokog predstavnika samo Hrvatima osigurava da se bez njih ne može napraviti vlast u FBiH. A to su svakako imali po Daytonu. Bošnjaci plaću što su Hrvati ponovo dobili ono što su svakako imali Daytonom a Hrvati skaču od veselja što su samo vratili ono što su svakako imali po Daytonu. Ludilo :zubati

Hrvati će i nakon ove "velike pobjede" imati samo 6 uglavnom nebitnih ministarstava u Vladi FBiH. Jedino iole bitno je ministarstvo Finansija jer je kao neki osigurač/kontrola. Ostalo su manje više nebitna ministarstva. Dakle, minimum minimuma. I opet Bošnje plaću.

I da, u ovom procesu, svojim antizapadnim stavovima, SDA i DF bratija definitivno su potvrdili da postoji potreba da Hrvati kontrolišu FBiH. Makar preko ministarstva Finansija. I da, biće potrebno da Hrvati imaju i svog člana predsjedništva. Bošnjacima definitivno nije vjerovati i ne smiju biti bez političke kontrole. To se sada najbolje vidjelo.

Covjek u kratko objasnio zlo Islama i takiju !
Zasto je logicno da tezis tome da ovladaš nekim ? To je logicno samo vama Muslimanima. Ne vidim da u svicarskoj jedan od tri naroda oce da ovlada sa druga dva. A ima još primjera.
To da varate gazdu i sve oko sebe dok ste slabi pa onda izbrisat sve kad ojacate ne treba ni komentirat. Ukratko, kome nije jasno, to je Islam.

A to je je taj razlog zasto su in i Ameri pustili niz vodu, skontali i oni da Musliman samo ceka kad ti nabit noz u ledja.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:23 

VUKsaJUGA je napisao/la:
zasto je logicno da tezis tome da ovladaš nekim ? To je logicno samo vama Muslimanima.

Svaki narod teži da sam upravlja svojom sudbinom. Ako može. Ako ne može onda mora dijeliti vlast. Ali će i dalje težiti ako ikada mogne da sam upravlja svojom sudbinom.

Bošnjaci sticajem istorijskih okolnosti koje su ih dovele u situaciju da žive na području na kojem žive i da budu okruženi sa kim su već okruženi, i da budu vjere koje već jesu, i da nemaju izlaz na more ili plovne rijeke, itd., nažalost ne mogu sami upravljati svojom sudbinom. Ali naravno da će i dalje težiti tome.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:24 

Nebula je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Gdje je OHR u DMS ?

Mandat visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu preciziran je u Aneksu 10 Daytonskog sporazuma.

Ko te to pitao? :neznam
Gdje ti je u Dejtonu OHR, PIC, Bonska ovlaštenja?

Doći će dan kad ćete na koljenina moliti Srbe i Hrvate da ostanu sa vama i da se vratimo na Dejtonski sporazum.
Prevaranti islamizirani.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:26 

Nebula je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:
zasto je logicno da tezis tome da ovladaš nekim ? To je logicno samo vama Muslimanima.

Svaki narod teži da sam upravlja svojom sudbinom. Ako može. Ako ne može onda mora dijeliti vlast. Ali će i dalje težiti ako ikada mogne da sam upravlja svojom sudbinom.

Bošnjaci sticajem istorijskih okolnosti koje su ih dovele u situaciju da žive na području na kojem žive i da budu okruženi sa kim su već okruženi, i da budu vjere koje već jesu, i da nemaju izlaz na more ili plovne rijeke, itd., nažalost ne mogu sami upravljati svojom sudbinom. Ali naravno da će i dalje težiti tome.

Jel vama neko brani da odvojite svojih 24% i vladate sami sobom?
Ne.
Vi hoćete da ovladate srpskom i hrvatskom teritorijom. Veliko je zlo u vama.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:29 

Nebula je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Po toj logici ni Mađari ne mogu upravljati svojom sudbinom jer su sa svim narodima u okruženju u jednom trenutku bili u ratu i nalaze se u okruženju.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:30 

Nebula je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Gdje je OHR u DMS ?

Annex 10
Agreement on Civilian Implementation
The Republic of Bosnia and Herzegovina, the Republic of Croatia, the Federal Republic of Yugoslavia, the Federation of Bosnia and Herzegovina, and the Republika Srpska (the “Parties”) have agreed as follows:

Article I: High Representative
The Parties agree that the implementation of the civilian aspects of the peace settlement will entail a wide range of activities including continuation of the humanitarian aid effort for as long as necessary; rehabilitation of infrastructure and economic reconstruction; the establishment of political and constitutional institutions in Bosnia and Herzegovina; promotion of respect for human rights and the return of displaced persons and refugees; and the holding of free and fair elections according to the timetable in Annex 3 to the General Framework Agreement. A considerable number of international organizations and agencies will be called upon to assist.
In view of the complexities facing them, the Parties request the designation of a High Representative, to be appointed consistent with relevant United Nations Security Council resolutions, to facilitate the Parties’ own efforts and to mobilize and, as appropriate, coordinate the activities of the organizations and agencies involved in the civilian aspects of the peace settlement by carrying out, as entrusted by a U.N. Security Council resolution, the tasks set out below.

Article II: Mandate and Methods of Coordination and Liaison
The High Representative shall:
Monitor the implementation of the peace settlement;
Maintain close contact with the Parties to promote their full compliance with all civilian aspects of the peace settlement and a high level of cooperation between them and the organizations and agencies participating in those aspects.
Coordinate the activities of the civilian organizations and agencies in Bosnia and Herzegovina to ensure the efficient implementation of the civilian aspects of the peace settlement. The High Representative shall respect their autonomy within their spheres of operation while as necessary giving general guidance to them about the impact of their activities on the implementation of the peace settlement. The civilian organizations and agencies are requested to assist the High Representative in the execution of his or her responsibilities by providing all information relevant to their operations in Bosnia- Herzegovina.
Facilitate, as the High Representative judges necessary, the resolution of any difficulties arising in connection with civilian implementation.
Participate in meetings of donor organizations, particularly on issues of rehabilitation and reconstruction.
Report periodically on progress in implementation of the peace agreement concerning the tasks set forth in this Agreement to the United Nations, European Union, United States, Russian Federation, and other interested governments, parties, and organizations.
Provide guidance to, and receive reports from, the Commissioner of the International Police Task Force established in Annex 11 to the General Framework Agreement.
In pursuit of his or her mandate, the High Representative shall convene and chair a commission (the “Joint Civilian Commission”) in Bosnia and Herzegovina. It will comprise senior political representatives of the Parties, the IFOR Commander or his representative, and representatives of those civilian organizations and agencies the High Representative deems necessary.
The High Representative shall, as necessary, establish subordinate Joint Civilian Commissions at local levels in Bosnia and Herzegovina.
A Joint Consultative Committee will meet from time to time or as agreed between the High Representative and the IFOR Commander.
The High Representative or his designated representative shall remain in close contact with the IFOR Commander or his designated representatives and establish appropriate liaison arrangements with the IFOR Commander to facilitate the discharge of their respective responsibilities.
The High Representative shall exchange information and maintain liaison on a regular basis with IFOR, as agreed with the IFOR Commander, and through the commissions described in this Article.
The High Representative shall attend or be represented at meetings of the Joint Military Commission and offer advice particularly on matters of a political-military nature. Representatives of the High Representative will also attend subordinate commissions of the Joint Military Commission as set out in Article VIII(8) of Annex 1A to the General Framework Agreement.
The High Representative may also establish other civilian commissions within or outside Bosnia and Herzegovina to facilitate the execution of his or her mandate.
The High Representative shall have no authority over the IFOR and shall not in any way interfere in the conduct of military operations or the IFOR chain of command.

Article III: Staffing
The High Representative shall appoint staff, as he or she deems necessary, to provide assistance in carrying out the tasks herein.
The Parties shall facilitate the operations of the High Representative in Bosnia and Herzegovina, including by the provision of appropriate assistance as requested with regard to transportation, subsistence, accommodations, communications, and other facilities at rates equivalent to those provided for the IFOR under applicable agreements.
The High Representative shall enjoy, under the laws of Bosnia and Herzegovina, such legal capacity as may be necessary for the exercise of his or her functions, including the capacity to contract and to acquire and dispose of real and personal property.
Privileges and immunities shall be accorded as follows:
The Parties shall accord the office of the High Representative and its premises, archives, and other property the same privileges and immunities as are enjoyed by a diplomatic mission and its premises, archives, and other property under the Vienna Convention on Diplomatic Relations.
The Parties shall accord the High Representative and professional members of his or her staff and their families the same privileges and immunities as are enjoyed by diplomatic agents and their families under the Vienna Convention on Diplomatic Relations.
The Parties shall accord other members of the High Representative staff and their families the same privileges and immunities as are enjoyed by members of the administrative and technical staff and their families under the Vienna Convention on Diplomatic Relations.

Article IV: Cooperation
The Parties shall fully cooperate with the High Representative and his or her staff, as well as with the international organizations and agencies as provided for in Article IX of the General Framework Agreement.

Article V: Final Authority to Interpret
The High Representative is the final authority in theater regarding interpretation of this Agreement on the civilian implementation of the peace settlement.

Article VI: Entry into Force
This Agreement shall enter into force upon signature.
For the Republic of Bosnia and Herzegovina

For the Republic of Croatia

For the Federal Republic of Yugoslavia

For the Federation of Bosnia and Herzegovina

For the Republika Srpska

Pitanje se odnosi na OHR kakav je u stvarnosti već decenijama.Gdje su tačno u ovom aneksu VP data ustavotvorna,zakonodavna ili kakva druga ovlašćenje institucije vlasti ?

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:32 

1986 je napisao/la:
Po toj logici ni Mađari ne mogu upravljati svojom sudbinom jer su sa svim narodima u okruženju u jednom trenutku bili u ratu i nalaze se u okruženju.

Mađari imaju izlaz na plovnu rijeku a time i na međunarodne vode. Nisu u okruženju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Inkvizitor, Patriota, Perun_Velež, sejdo.komsoglu, Teuton i 85 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: