HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 ruj 2025, 22:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Kako se to SDA zamjerila SAD?
Anketa je završila: 09 svi 2023, 10:06.
1. Bakir se doista pripremao za rat 14%  14%  [ 5 ]
2. Veze sa Iranom 14%  14%  [ 5 ]
3. Veze sa Turskom 5%  5%  [ 2 ]
4. Osmica i AID pratili ili prisluškivali američke diplomate 11%  11%  [ 4 ]
5. Priznanje da je varao tijekom pregovora 43%  43%  [ 16 ]
6. Korupcija i bogatstvo je višestruko veće nego što se može zamisliti 14%  14%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 37
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti?
PostPostano: 09 tra 2023, 10:06 

Mislim da ovo zaslužuje zasebnu temu, sa anketom. Provlači se ovo sa SDA na ostalim temama, ali nekako upakirano u poziciju Hrvata, poteze Schmidta i sl.

Evidentno je da se radi o dvije različite stvari, pa da prokomentiramo specifično ovu. Evo što znamo:

- Hrvatska je izlobirala zaštitu Hrvata u FBiH, ali ne i udaljavanje SDA, to uopće nije bio dio paketa
- HDZ bi vrlo rado uletio u koaliciju sa SDA kada bi smjeli, to su stari talovi. Iako su se Čović i Izetbegović udaljili, predpostavljam da bi se progurao neki narativ da su oni "legitimni predstavnici". No, po raznim informacijama, izgleda da su SAD i HDZ-u zabranili koaliranje sa SDA.
- Aktivnosti SAD, očito obavještajaca i ambasadora su vrlo glasne, počevši od okupljanja anti-SDA koalicije, do vjerojatnog utjecaja na pravosudne procese, pa sve do izvjesne nove intervencije Schmidta kojom će se zaobići SDA, a bez da se našteti Hrvatima od 2026. Iako nema protivljenja unutar EU, predpostavljam da je ovo uglavnom soliranje, i nema baš 1000% potporu zemalja poput Njemačke. Dakle, za SAD je izbacivanje SDA od tolikog značaja da možda idu i kontra određenog broja puno većih saveznika (o Turskoj da ne govorimo).

Evidentno je da je nešto krupno posrijedi, bazirano na obavještajnim podacima, ali ne i nešto što se može obznaniti ili za što se može recimo Bakira smjestiti ekspresno u zatvor? O čemu je riječ? Što kada SDA ne bude dijelom vlasti u FBiH? Je li SAD očekuje da će se raspasti, ili će nastaviti nekakav rat protiv njih? Žele li se samo riješiti Bakira?

Na pamet mi je palo šest objašnjenja, od kojih svako ima svoju manjkavost.

1. Bakir se doista pripremao za rat - neke tajne pošiljke nečega, tajna skladišta
2. Veze sa Iranom (za javni dio znamo, no što ako je imao nekog posla s njihovom obavještajnom agencijom)
3. Veze sa Turskom (možda se Tursku, iako je NATO članica, polako izgurava iz Europe i drugdje)
4. Osmica i AID pratili ili prisluškivali američke diplomate
5. Priznanje da je varao tijekom pregovora
6. Korupcija i bogatstvo je višestruko veće nego što se može zamisliti (ne vjerujem da bi im ovo bio povod, a vjerojatno bi već plasirali neke info u javnosti)

Vrh

Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti?
PostPostano: 09 tra 2023, 10:11 

Mislim da je presudna 2. točka,a točke 4 i 5 samo služe kao paravan za intervenciju MZ

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 10:36 

Mislim da Amerikanci žele opstanak BiH pod svaku cijenu i da su nakon 30 godina iskustva jednostavno prepoznali SDA kao glavnog krivca za sve lošije odnose u FBiH i posljedično BiH.

SAD je već jednom išao batinom na Hrvate i Srbe što se donekle pokazalo kao uspjehom iz njihove perspektive. Stvorene su zajedničke institucije i državni dio je ojačan. To je međutim samo osokolilo SDA i priljepke koji su to shvatili kao međufazu u stvaranju nacionalne države Bošnjaka.

Kao država s 18 obavještajnih agencija netko je vjerojatno sračunao da vrijeme ne radi za Bošnjake i posljedično opstanak BiH za koji su oni najzainteresiraniji narod. Logika je jednostavna nek se svatko bavi svojom avlijom, neke reforme će se sprovesti, euroatlantske integracije nastaviti i pokušati stvoriti koliko toliko funkcionalna država bazirana na konsocijaciji naroda.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 10:47 

Mislim da je upravo varanje.
Npr. Muslimani Hamere decenijama ubjeđuju da su za građansku i multietnićku a onda Hameri upregnu golemu diplomatiju da im naprave multietnićku i građansku u Haprilskom ili Neumu a onda se Muje ipak predomisle da su za konstitutivnost i tako ih vrte u krug a Hameri se brukaju neuspjesima u jednom sranju zvanom BiH.
Jer kakva je to velesila ako se jedan kozojeb javno hvali kako ih je vrtio u krug. :neznam Muslimanima svaka čast što su tako izjebali Hamere jer nije mala stvar prevariti ozbiljnu velesilu, to zaista pokazuje da su vrhunski lažovi i prevaranti al problem im je što im sudbina zavisi upravo od tih koje varaju i lažu. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 10:56 

Ronaldinho je napisao/la:
Mislim da Amerikanci žele opstanak BiH pod svaku cijenu i da su nakon 30 godina iskustva jednostavno prepoznali SDA kao glavnog krivca za sve lošije odnose u FBiH i posljedično BiH.

SAD je već jednom išao batinom na Hrvate i Srbe što se donekle pokazalo kao uspjehom iz njihove perspektive. Stvorene su zajedničke institucije i državni dio je ojačan. To je međutim samo osokolilo SDA i priljepke koji su to shvatili kao međufazu u stvaranju nacionalne države Bošnjaka.

Kao država s 18 obavještajnih agencija netko je vjerojatno sračunao da vrijeme ne radi za Bošnjake i posljedično opstanak BiH za koji su oni najzainteresiraniji narod. Logika je jednostavna nek se svatko bavi svojom avlijom, neke reforme će se sprovesti, euroatlantske integracije nastaviti i pokušati stvoriti koliko toliko funkcionalna država bazirana na konsocijaciji naroda.

Zbog čega?
Ako su pustili niz vodu jedan Afganistan u koji su uložili trilione, zašto misliš da im je BiH bitna?
Ja baš mislim suprotno da im je totalno nebitna i da se nad Muslimanima iživljavaju trećerazredni hamerički predstavnici. Da im je na vrh kurca i BiH i Muslimana i da samo gledaju kako da se riješe i BiH i Kosova.

Dolaze neki novi, ozbiljni igrači kojima se Hamerika mora baviti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 10:58 

Logično je da će pustiti Ruse i Kineze ovdje pa se onda ozbiljno baviti njima jel.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:02 

Varanje je glavni razlog ali ima ih više, dosta toga se nakupilo. Bane Živković je dugo tu i jednostavno je prestao da im bude koristan i počeo da bude štetan. Umešan je u previše afera, muljaža, izgubio je svaki kredibilitet, a još im je preko toga i neposlušan i laže ih. Došlo je vreme da ga zamene nekim manje ukaljanog obraza.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:05 

Lebowski je napisao/la:
Logično je da će pustiti Ruse i Kineze ovdje pa se onda ozbiljno baviti njima jel.

Šta znači "pustiti Ruse i Kineze ovdje"?
Vi Muslimani ste prepuni nekih ispraznih teza koje ne znače ništa. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:16 

novovrijeme je napisao/la:

Zbog čega?
Ako su pustili niz vodu jedan Afganistan u koji su uložili trilione, zašto misliš da im je BiH bitna?
Ja baš mislim suprotno da im je totalno nebitna i da se nad Muslimanima iživljavaju trećerazredni hamerički predstavnici. Da im je na vrh kurca i BiH i Muslimana i da samo gledaju kako da se riješe i BiH i Kosova.

Zato što se u BiH sijeku interesi EU, SAD-a, Rusije, Turske. Nije to nikakvo vitalno geopolitičko pitanje, ali je kamenčić u cipeli. Recimo da se BiH podijeli, ne postoji scenarij u kojem će sva tri naroda bit zadovoljna i posljedice su nesagledive.

Hrvatskoj i Srbiji podjela BiH po principu uzmi što želiš ne odgovara jer bi Bošnjaci drugi dan u svoj ostatak instalirali Tursku vojsku. To bi imalo nesagledive sigurnosne posljedice za obje države.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:18 

Lebowski je napisao/la:

Pa Kinezi i Rusi ovdje mogu imati utjecaj, štetan i za Amere i za region, preko Srba ili njihovih entiteta i vođa. To je preočito i za vas i strance i nas, to mislim niko ne spori. Ti si spomenuo ozbiljnije igrače kojima se Ameri moraju baviti a mislim da nema ozbiljnijih od Kineza i Rusa i sad ne znam što bi njima bilo u interesu da baš sada "puštaju niz vodu" BiH ili Kosovo koje si spomenuo. To bi možda i radili da se vi odreknete prokineskih i proruskih ambicija i okrenete se 100% Americi i na riječima i na dijelima, a ovako nemaju nikakvog razloga.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:22 

Čini mi se da pored navedenih teorija još dvije su možebitne:

1. Sa SDA Amerika ne zna na čemu je. Ovo je vrijeme preslagivanja svijeta i ukopavanja rovova. USA gdje god to može stavlja političke faktore pod svoju šapu i preferira "svoje ljude."

2. Kontroliranjem muslimana olakšava se pozicija USA prema Srbima. Bilo kroz potencijalne usklađenije pritiske bilo za neke bolne rezove na štetu BiH a u korist Srba i RS (u svrhu pridobijanja Srba).

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:28 

Koliko ja znam stranka SAD se zalaže protiv korupcije a za poštenje i vladavinu prava dok se stranka SDA zalaže za korupciju a protiv vladavine prava.
Stoga je sasvim razumljivo što su te dvije stranke sukobljene.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:28 

Zbog čega?

Zato što se u BiH sijeku interesi EU, SAD-a, Rusije, Turske. Nije to nikakvo vitalno geopolitičko pitanje, ali je kamenčić u cipeli. Recimo da se BiH podijeli, ne postoji scenarij u kojem će sva tri naroda bit zadovoljna i posljedice su nesagledive.

Hrvatskoj i Srbiji podjela BiH po principu uzmi što želiš ne odgovara jer bi Bošnjaci drugi dan u svoj ostatak instalirali Tursku vojsku. To bi imalo nesagledive sigurnosne posljedice za obje države.

Pa već je podjeljena.
Sad da se RS odvoji ništa novo se ne bi desilo što se već ne dešava na terenu.

Odakle ti ideja da Turci hoće da instaliraju vojsku kod Muslimana? Pa neće ni da investiraju kod njih a kamoli vojsku da im šalju. Jebe se Turima za Muslimanima.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:31 

Lebowski je napisao/la:

Pa Kinezi i Rusi ovdje mogu imati utjecaj, štetan i za Amere i za region, preko Srba ili njihovih entiteta i vođa. To je preočito i za vas i strance i nas, to mislim niko ne spori. Ti si spomenuo ozbiljnije igrače kojima se Ameri moraju baviti a mislim da nema ozbiljnijih od Kineza i Rusa i sad ne znam što bi njima bilo u interesu da baš sada "puštaju niz vodu" BiH ili Kosovo koje si spomenuo. To bi možda i radili da se vi odreknete prokineskih i proruskih ambicija i okrenete se 100% Americi i na riječima i na dijelima, a ovako nemaju nikakvog razloga.

Pa već imaju uticaj.
Kina trenutno valja 2 milijarde u RS. Kina je prestigla EU sa investicijama u Srbiju.
I kako će to Ameri spriječiti? :neznam I da li uopšte mogu/žele to da spriječe?

Citat:
Višković: Sa kineskim kompanijama projekti vrijedni više od dvije milijarde KM
https://www.nezavisne.com/ekonomija/pri ... -KM/766419

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:42 

Cijela priča oko „deinstaliranja“ SDA „smrdi“. Ne vidim uopće koju svrhu će polučiti izbacivanje samo SDA iz vlasti, dok joj braća po materi SNSD i HDZ ostaju. I to HDZ pojačan sa dobitkom IZ. Ovaj IZ cementira vladavinu HDZ i ujedno izbacuje iz jednadzbe mogucnost stvaranja bilo kakve oporbe kod Hrvata. U dogledno vrijeme. Demokratski procesi u Šumskoj su misaona imenica. Dodik pokrade izbore i prije odrzavanja. Ako je MZ zeljela bilo sto pozitivno napraviti u BiH trebalo je da dozvole da se prvo „neutralizira HDZ“ na ovim izborima. A ne uvoditi dodatni mehanizam zastite kriminalnoj hrvatskoj hobotnici.
Da li je MZ sagledale sve manjkavosti svojih skorašnjih poteza pitanje je za milion KM. Ja prosto ne vjerujem da USA bilo sto radi na svoju ruku. Niti vjerujem da neko u Hrvatskoj vidi nekakvog političkog ili strateškog partnera. Meni cijeli ovaj proces oko nametanja lici na neki probni balon. Plenković je MZ vjerovatno dao neke garancije. Koketiranje sa ruskom stranom u ratu u Ukrajini je svejedno na Minimum. Čak se ni ludi Milanović vise ne oglasava po tim pitanjima.

Ako je MZ zeljela uvesti zbilja neke pozitivne demokratske procese trebala je skinuti sve tri kriminalne hobotnice. I bošnjacku, i srpsku i hrvatsku. Ovako je dodatno otezavajuca okolnost uvedena u politicke procese, jer su interesi SDA zbog nametanja IZ ujedno postali i interesi bošnjačkog naroda. Ko tvrdi drugacije mora biti lud. Pa shodno tome ja zbilja ne vidim da MZ odmaze Bakiru i SDA. Naprotiv! Čak i anti SDA-ovci se slazu u procjenama da IZ ide na dugoročnu štetu Bošnjaka u FBiH. Dino i Nermin su politicki mrtvi nakon ovog izbornog ciklusa. Shodno tome SDA moze samo jacati. Pa ako to MZ nije proracunala, onda su totalne budale.

Dakle i SDA i HDZ će iz ove ujdurme izaci kao pobjednici. Dozvoliti da interesi kriminalne hobotnice SDA poklope se sa interesima bošnjačkog naroda je medvjedji usupak. I to u rangu ustupka HDZ-u za IZ.

Pa meni ovo izgleda da MZ pozicionira i HDZ i SDA kao nezaobilazne politicke čimbenike u buducnosti. :neznam

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:47 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Cijela priča oko „deinstaliranja“ SDA „smrdi“. Ne vidim uopće koju svrhu će polučiti izbacivanje samo SDA iz vlasti, dok joj braća po materi SNSD i HDZ ostaju. I to HDZ pojačan sa dobitkom IZ. Ovaj IZ cementira vladavinu HDZ i ujedno izbacuje iz jednadzbe mogucnost stvaranja bilo kakve oporbe kod Hrvata. U dogledno vrijeme. Demokratski procesi u Šumskoj su misaona imenica. Dodik pokrade izbore i prije odrzavanja. Ako je MZ zeljela bilo sto pozitivno napraviti u BiH trebalo je da dozvole da se prvo „neutralizira HDZ“ na ovim izborima. A ne uvoditi dodatni mehanizam zastite kriminalnoj hrvatskoj hobotnici.
Da li je MZ sagledale sve manjkavosti svojih skorašnjih poteza pitanje je za milion KM. Ja prosto ne vjerujem da USA bilo sto radi na svoju ruku. Niti vjerujem da neko u Hrvatskoj vidi nekakvog političkog ili strateškog partnera. Meni cijeli ovaj proces oko nametanja lici na neki probni balon. Plenković je MZ vjerovatno dao neke garancije. Koketiranje sa ruskom stranom u ratu u Ukrajini je svejedno na Minimum. Čak se ni ludi Milanović vise ne oglasava po tim pitanjima.

Ako je MZ zeljela uvesti zbilja neke pozitivne demokratske procese trebala je skinuti sve tri kriminalne hobotnice. I bošnjacku, i srpsku i hrvatsku. Ovako je dodatno otezavajuca okolnost uvedena u politicke procese, jer su interesi SDA zbog nametanja IZ ujedno postali i interesi bošnjačkog naroda. Ko tvrdi drugacije mora biti lud. Pa shodno tome ja zbilja ne vidim da MZ odmaze Bakiru i SDA. Naprotiv! Čak i anti SDA-ovci se slazu u procjenama da IZ ide na dugoročnu štetu Bošnjaka u FBiH. Dino i Nermin su politicki mrtvi nakon ovog izbornog ciklusa. Shodno tome SDA moze samo jacati. Pa ako to MZ nije proracunala, onda su totalne budale.

Dakle i SDA i HDZ će iz ove ujdurme izaci kao pobjednici. Dozvoliti da interesi kriminalne hobotnice SDA poklope se sa interesima bošnjačkog naroda je medvjedji usupak. I to u rangu ustupka HDZ-u za IZ.

Pa meni ovo izgleda da MZ pozicionira i HDZ i SDA kao nezaobilazne politicke čimbenike u buducnosti. :neznam

Ne vidiš jer je to budalašina i još jedna isprazna muslimanska teza.
SDA, HDZ i SNSD nisu nikakva braća nego neprijatelji.
SDA izgubila, HDZ i SNSD pobjedili. :zivili

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:49 

Jedi govna debilu i ne kaci mi se za postove. Glup si.

Kratkoročno gledano Ovo je poraz SDA. Dugorocno nakon „Dininog i Nerkinog“ debakla bice pobjeda.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:56 

Vremena kad je nekoga zanimala demokratizacija BiH su prošla, vaša strana je nasilničkom politikom prema Hrvatima uništila svaku podršku u istom. SDA počiva na masovnoj klijentelističkoj strukturi i podršci IZ čijem razmontiranju svjedočimo svaki dan.

Te vlažne snove da će vam bit isporučena dominacija pod krinkom demokracije možete zaboraviti. Profučkali ste 20 godina koje su druga dva naroda iskoristila, jednostavno je nezamislivo da se Srbe i Hrvate kao saveznike antagonizira radi vas koji ništa osim glavobolje ne donosite na stol.

Hrvatska i Srbija geografski donose Jadran i kontrolu nad Dunavom dok Bošnjaci nemaju ništa za ponudit.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 11:59 

Kratkoročno gledano Ovo je poraz SDA. Dugorocno nakon „Dininog i Nerkinog“ debakla bice pobjeda.

Pa dobro to je istina.
Osmorka je prevarila svoje birače i radi sve suprotno od onog što su pričali u predizbornoj kampanji.
Al kao pripadnik naroda koji je prošao torturu Liberalnih nacista mogu ti reći da imaju jako širok raspon ubijanja deokratije i volje većine. Ako si slab kao što smo mi nekad bili ili kao što ste vi sada očekujte razne smicalice pa čak i sankcije SDA kao što je imala SDS. To uništava stranke slabih naroda.
Niste vi u stanju da se borite protiv Srba, Hrvata i Hamerike. Ne možete ni protiv Hrvata a kamoli da širite sukobe.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:02 

Vremena kad je nekoga zanimala demokratizacija BiH su prošla, vaša strana je nasilničkom politikom prema Hrvatima uništila svaku podršku u istom. SDA počiva na masovnoj klijentelističkoj strukturi i podršci IZ čijem razmontiranju svjedočimo svaki dan.

Te vlažne snove da će vam bit isporučena dominacija pod krinkom demokracije možete zaboraviti. Profučkali ste 20 godina koje su druga dva naroda iskoristila, jednostavno je nezamislivo da se Srbe i Hrvate kao saveznike antagonizira radi vas koji ništa osim glavobolje ne donosite na stol.

Hrvatska i Srbija geografski donose Jadran i kontrolu nad Dunavom dok Bošnjaci nemaju ništa za ponudit.

Ovaj proces nasilnog nametanja IZ i Nerkinog i Dininog servilnog ponašanja prema HDZ, je potez propasti. Ljevica ce biti sahranjena u iducem izbornom ciklusu. Jer su njih obojca politicki i intelektualno potkapacitireni. Dakle, sve ovo dugorocno samo moze pogodavati SDA. I pogodavaće. Nikakva neutralizacija ili dugoročni hendikep neće se dogoditi. Ispašće kao glavni branioci bošnjackog nacionalnog interesa. A podkapatireni Dino i Nerko ako dobiju fotelje, to ce im u iducih 20 godina biti politicki ostvaren maksimum.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:08 

Sam ulazak u pregovore nakon nametanja IZ je čin izdaje. A servilnost od strane Nerke i Dine, bez ikakvog uvjetovanja HDZ-u i MZ je krajnja propast. Ni najveci antiSDA fanovi nece im zaboraviti taj nedostatak patriotizma. Izgledaju debilno obojca. Poput klauna koje HDZ „politicki guzi“.

Da su pametni Kao sto nisu, trazili bi prije bilo kakvih pregovora oko formiranja vlasti sa HDZ-om nesto strateski vazno. Bjanko pristupnicu NATO paktu recimo. Ovako ispada da rade isto ono sto je i SDA radila godinama. Koaliraju s strankom koja je milion puta zabila prst u oko nam.

To se debelo kaznjava. Zato ce Dini i Nerki ove fotelje (Ako ih dobiju) biti zadnje 100%. Pa neka gustaju.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:10 

To sam se i ja pitao na temi o formiranju vlasti, baš čudno da je SDA odjednom postala toliko neprihvatljiva.

SDA će se morati reformirati kao HDZ nakon rata ili će ih Ameri razbiti i snažno gurati oporbu.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:11 

Sam ulazak u pregovore nakon nametanja IZ je čin izdaje. A servilnost od strane Nerke i Dine, bez ikakvog uvjetovanja HDZ-u i MZ je krajnja propast. Ni najveci antiSDA fanovi nece im zaboraviti taj nedostatak patriotizma. Izgledaju debilno obojca. Poput klauna koje HDZ „politicki guzi“.

Pa dobro ne znam samo što nama konstatuješ ono što je očigledno.
To je isto kao da se ubijaš ovdje objašnjavajući kako je sada dan i sa koje strane polulopte se nalazi Sunce. :neznam

Imaš li ti nešto novo da nama kažeš? Kako se osjećaš tako poražena i haparthejdisana? Kako se osjećeš nakon pobjede Srba i Hrvata a totalnog kraha muslimanske politike? :palacgore2

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:15 

Jako dobar post, odličan zaključak. :palacgore1

Jedino što ovo "pod svaku cijenu" zvuči malo predramatično, ali to si pojasnio ispod. Nije opstanak BiH neki sveti cilj, nego ne žele otvarati pandorinu kutinju prekrajanja granica koja bi dovela do rata vjerojatno.

Plus mislim da SDA veze s Turskom također ruše odnos Bošnjaka i Amerike, barem otkako je Erdogan na vlasti

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:16 

Da su pametni Kao sto nisu, trazili bi prije bilo kakvih pregovora oko formiranja vlasti sa HDZ-om nesto strateski vazno. Bjanko pristupnicu NATO paktu recimo. Ovako ispada da rade isto ono sto je i SDA radila godinama. Koaliraju s strankom koja je milion puta zabila prst u oko nam.

To se debelo kaznjava. Zato ce Dini i Nerki ove fotelje (Ako ih dobiju) biti zadnje 100%. Pa neka gustaju.

=)) =)) =))

Šta se vama treba desiti pa da se otrijeznite?
De se malo mokrom čarapom opali po glavi.

Nevjerovatan je vaš nivo samozavaravanja i operisanosti od stvarnosti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Dompa92, mrnjav, Srpsčanin i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: