|
|
Stranica: 13/14.
|
[ 333 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
burpee
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:19 |
|
|
Imota je napisao/la: burpee je napisao/la: summa summarum.... Daytonsko rjesenje jest rjesenje za sve... Prihvatimo svi Dayton...! Prihvatimo zivot..! Al kad muji islam ne da život...nema suzivota između islama i neislamskih institucija. Bolje šehidit. Trebalo bi ipak uloziti neki trud, pokusati... ako oni nisu sposobni sami doci do ispravnih zakljucaka.. treba im pomoci.... na dobrobit sviju..... ...pronaci neke autoritete koji ce odrzati motivacijske govore....koji ce im objasniti kako stoje stvari..... zivot brzo prodje... starost brzo dodje, a bolesti jos i brze.... Prestanimo s prebrojavanjem... koga ima vise, a koga manje.... posvetimo se osobnom napretku... uredjenju stana, kuce, vikendice, vrta.... nogometu i Ligi prvaka... napretku djece.....izletima i obiteljskim i prijateljskim okupljanjima..... U Bosni ima mjesta za sve.....i srbe i hrvate i bosnjake.... I dalje sam uvjerenja da su hrvati spas za BiH i sve njene narode....gotovo da bih rekao kako BiH treba prepustiti hrvatima..... Srbi i Bosnjaci su ostrasceni, zbog nerealnih ambicija spremni su i na vlastitu propast.... To je suludo......Cini mi se posebno Bosnajci... jer su u zurbi.... Ne mogu sami stvoriti od BiH svoju nacionalnu drzavu!... A nece ni MZ to napraviti za njih... Nece uhapsiti hrv i srb celnike i streljat ih...! Prihvatimo Dayton!... To nije lose rjesenje za nikoga!... Prihvatimo zivot!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:28 |
|
|
burpee je napisao/la: Imota je napisao/la:
Al kad muji islam ne da život...nema suzivota između islama i neislamskih institucija. Bolje šehidit.
Trebalo bi ipak uloziti neki trud, pokusati... ako oni nisu sposobni sami doci do ispravnih zakljucaka.. treba im pomoci.... na dobrobit sviju..... ...pronaci neke autoritete koji ce odrzati motivacijske govore....koji ce im objasniti kako stoje stvari..... zivot brzo prodje... starost brzo dodje, a bolesti jos i brze.... Prestanimo s prebrojavanjem... koga ima vise, a koga manje.... posvetimo se osobnom napretku... uredjenju stana, kuce, vikendice, vrta.... nogometu i Ligi prvaka... napretku djece.....izletima i obiteljskim i prijateljskim okupljanjima..... U Bosni ima mjesta za sve.....i srbe i hrvate i bosnjake.... I dalje sam uvjerenja da su hrvati spas za BiH i sve njene narode....gotovo da bih rekao kako BiH treba prepustiti hrvatima..... Srbi i Bosnjaci su ostrasceni, zbog nerealnih ambicija spremni su i na vlastitu propast.... To je suludo......Cini mi se posebno Bosnajci... jer su u zurbi.... Ne mogu sami stvoriti od BiH svoju nacionalnu drzavu!... A nece ni MZ to napraviti za njih... Nece uhapsiti hrv i srb celnike i streljat ih...! Prihvatimo Dayton!... To nije lose rjesenje za nikoga!... Prihvatimo zivot! Pa prihvatili smo ga 1996. Oni koji ga nisu prihvatili i koji su ga uništili neka gledaju sad šta će sa sobom. Nama Muslimani ne trebaju u životu kao ni Bosna. Imamo mi sebe i svoju braću preko Drine. Ko želio Muslimana da bog da mu Musliman u kući bio.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:40 |
|
|
Nebula je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kakvu vi dobotu vidite u preglasavanju i ubijanju Srba? Možda je to dobro u islamu al u Evropi nije. Imamo presude međunarodnog suda ko je koliko bio dobar. Baš zato da se mi međusobno o tome ne raspravljamo. Jesi li ozbiljan ? Da li misliš da smo kolektivno retardirani pa nam nekakav sud treba predočavati naš karakter, naše osobine i svežanj atributa koji nas čini personama ? Taj sud je osnovan od zločinaca koji su ubili pola miliona iračke djece tvrdeći da se to isplatilo zbog "demokratije". Ti isti zločinci ne priznaju taj sud za procesuiranje svojih zločina. Metanisanjima i mahanjem sa presudama toga suda ste i doveli sebe u opštu beznadežnost.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: burpee je napisao/la:
Trebalo bi ipak uloziti neki trud, pokusati... ako oni nisu sposobni sami doci do ispravnih zakljucaka.. treba im pomoci.... na dobrobit sviju.....
...pronaci neke autoritete koji ce odrzati motivacijske govore....koji ce im objasniti kako stoje stvari..... zivot brzo prodje... starost brzo dodje, a bolesti jos i brze.... Prestanimo s prebrojavanjem... koga ima vise, a koga manje.... posvetimo se osobnom napretku... uredjenju stana, kuce, vikendice, vrta.... nogometu i Ligi prvaka... napretku djece.....izletima i obiteljskim i prijateljskim okupljanjima..... U Bosni ima mjesta za sve.....i srbe i hrvate i bosnjake.... I dalje sam uvjerenja da su hrvati spas za BiH i sve njene narode....gotovo da bih rekao kako BiH treba prepustiti hrvatima..... Srbi i Bosnjaci su ostrasceni, zbog nerealnih ambicija spremni su i na vlastitu propast.... To je suludo......Cini mi se posebno Bosnajci... jer su u zurbi.... Ne mogu sami stvoriti od BiH svoju nacionalnu drzavu!... A nece ni MZ to napraviti za njih... Nece uhapsiti hrv i srb celnike i streljat ih...!
Prihvatimo Dayton!... To nije lose rjesenje za nikoga!... Prihvatimo zivot!
Pa prihvatili smo ga 1996. Oni koji ga nisu prihvatili i koji su ga uništili neka gledaju sad šta će sa sobom. Nama Muslimani ne trebaju u životu kao ni Bosna. Imamo mi sebe i svoju braću preko Drine. Ko želio Muslimana da bog da mu Musliman u kući bio. ... Imate svoju bracu preko Drine?!....Ali, kako ne vidis da dok ti docekas ujedinjenje mogu propasti i srbi u bih i ujedinjenje..... Tko zna kakva ce biti geopoliticka situacija za 30, 40, 50 godina..... Koliko ce biti srba u bih i kakva ce biti njihova snaga... Sta ce biti s rusijom, sta li sa EU... Kakav ce biti odnos snaga i odnosi s hrvatima, albancima, crnogorcima, NATO, USA.... Nema potrebe izlagati se rizicima...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:47 |
|
|
burpee je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Pa prihvatili smo ga 1996. Oni koji ga nisu prihvatili i koji su ga uništili neka gledaju sad šta će sa sobom. Nama Muslimani ne trebaju u životu kao ni Bosna. Imamo mi sebe i svoju braću preko Drine. Ko želio Muslimana da bog da mu Musliman u kući bio.
... Imate svoju bracu preko Drine?!....Ali, kako ne vidis da dok ti docekas ujedinjenje mogu propasti i srbi u bih i ujedinjenje..... Tko zna kakva ce biti geopoliticka situacija za 30, 40, 50 godina..... Koliko ce biti srba u bih i kakva ce biti njihova snaga... Sta ce biti s rusijom, sta li sa EU... Kakav ce biti odnos snaga i odnosi s hrvatima, albancima, crnogorcima, NATO, USA.... Nema potrebe izlagati se rizicima... A ko će nas spasiti od te tvoje propasti? Muslimani i Bosna?  Jel ti nas smatraš debilima? Crni đavo da se pojavi u regiji bolje nam i sigurnije sa njim nego sa islamskim fanaticima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 17:58 |
|
|
... Imate svoju bracu preko Drine?!....Ali, kako ne vidis da dok ti docekas ujedinjenje mogu propasti i srbi u bih i ujedinjenje..... Tko zna kakva ce biti geopoliticka situacija za 30, 40, 50 godina..... Koliko ce biti srba u bih i kakva ce biti njihova snaga... Sta ce biti s rusijom, sta li sa EU... Kakav ce biti odnos snaga i odnosi s hrvatima, albancima, crnogorcima, NATO, USA.... Nema potrebe izlagati se rizicima...
A ko će nas spasiti od te tvoje propasti? Muslimani i Bosna?  Jel ti nas smatraš debilima? Crni đavo da se pojavi u regiji bolje nam i sigurnije sa njim nego sa islamskim fanaticima. Hrvati...!?.... da budem pomalo sarkastican..... Ne smatram vas debilima naravno.... ali, ne razumim kako ne vidis ove rizike koje sam spomenuo,,,, sad mi pada na pamet, kako sam negdje procitao kako srbi misle da hrvati pate od kompleksa manje vrijednosti, a hrvati misle da srbi pate od komplekse viska vrijednosti.... Necu komentirati ovo o hrvatima, ali ovo o srbima mi ima smisla... zbog tolike samouvjerfenosti izgubili ste jugoslaviju, makedoniju, kosovo, a mozde i crnu goru....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 18:13 |
|
|
burpee je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A ko će nas spasiti od te tvoje propasti? Muslimani i Bosna?  Jel ti nas smatraš debilima? Crni đavo da se pojavi u regiji bolje nam i sigurnije sa njim nego sa islamskim fanaticima. Hrvati...!?.... da budem pomalo sarkastican..... Ne smatram vas debilima naravno.... ali, ne razumim kako ne vidis ove rizike koje sam spomenuo,,,, sad mi pada na pamet, kako sam negdje procitao kako srbi misle da hrvati pate od kompleksa manje vrijednosti, a hrvati misle da srbi pate od komplekse viska vrijednosti.... Necu komentirati ovo o hrvatima, ali ovo o srbima mi ima smisla... zbog tolike samouvjerfenosti izgubili ste jugoslaviju, makedoniju, kosovo, a mozde i crnu goru.... A ko će nas sačuvati od tih tvojih rizika? Muslimani i Bosna? Ako imaš rizičnu poziiju valjda zdrav razum nalaže da se izvučeš iz nje? Imaš li još kakvih ispraznih muslimanskih teza? Širok je repertoar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 18:24 |
|
|
Hrvati...!?.... da budem pomalo sarkastican.....
Ne smatram vas debilima naravno.... ali, ne razumim kako ne vidis ove rizike koje sam spomenuo,,,,
sad mi pada na pamet, kako sam negdje procitao kako srbi misle da hrvati pate od kompleksa manje vrijednosti, a hrvati misle da srbi pate od komplekse viska vrijednosti.... Necu komentirati ovo o hrvatima, ali ovo o srbima mi ima smisla... zbog tolike samouvjerfenosti izgubili ste jugoslaviju, makedoniju, kosovo, a mozde i crnu goru....
A ko će nas sačuvati od tih tvojih rizika? Muslimani i Bosna? Ako imaš rizičnu poziiju valjda zdrav razum nalaže da se izvučeš iz nje? Imaš li još kakvih ispraznih muslimanskih teza? Širok je repertoar. vidim da si svadjalacki raspolozen... a nije mi to namjera.... rjesenje je koalicija s hrvatima i daytonsko uredjenje.... Prestanite pricati o otcjepljenju (makar intimno to i prizeljkivali) i onda ce se ispostaviti da je dayton dobar za sve...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 18:35 |
|
|
burpee je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A ko će nas sačuvati od tih tvojih rizika? Muslimani i Bosna? Ako imaš rizičnu poziiju valjda zdrav razum nalaže da se izvučeš iz nje? Imaš li još kakvih ispraznih muslimanskih teza? Širok je repertoar.[/quote vidim da si svadjalacki raspolozen... a nije mi to namjera.... rjesenje je koalicija s hrvatima i daytonsko uredjenje.... Prestanite pricati o otcjepljenju (makar intimno to i prizeljkivali) i onda ce se ispostaviti da je dayton dobar za sve... Koji Dejton? Gdje ti danas vidiš Dejton? Kad su Srbi i Hrvati masakrirani od VP nije vam valjao Dejton a sad kad jebu vas "Kuku majko dobar nam je i Dejton"? Pa hajde da se vratimo na izvorni Dejton. Al islam u vama to ne želi. Nećete da stanete u unjštavanju Srba i Hrvate nego samo pauzu dok vas stranci jebu. Ne može. Vi svoj poso mi svoj, Dejton je mrtav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 18:39 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Pa hajde da se vratimo na izvorni Dejton. Al islam u vama to ne želi. Nećete da stanete u unjštavanju Srba i Hrvate nego samo pauzu dok vas stranci jebu. Ne može. Vi svoj poso mi svoj, Dejton je mrtav.
To je to. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Muslimani traže pauzu, dok ih Ameri mlate toljagom po tikvi. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani traže pauzu, dok ih Ameri mlate toljagom po tikvi.  Kažu super relaksiraju se odnosi, a ostali šokirani kad je Schmidt umetnuo. Nije ni takija kvalitetna kao prije. 
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:24 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10084 Lokacija: since 1878
|
Lijepi Dayton. Najbolji mirovni sporazum svih vremena 
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:26 |
|
|
SDA traži izmjene Ustava FBiH: Na sastanak pozvali HDZ i SDPNakon što je istekao rok za formiranje Vlade Federacije, Kolegij SDA traži od predsjednika Ustavne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da hitno sazove sjednicu i pristupi implementaciji Zaključka Predstavničkog doma", saopćeno je nakon današnje sjednice Kolegija ove stranke. "Zaključkom se obavezuje Ustavna komisija Parlamenta FBiH da u roku od 15 dana predloži izmjene Ustava FBiH koje bi omogućile trajno rješenje za implementaciju izbornih rezultata. Istovremeno, Kolegij SDA poziva rukovodstvo FBiH da organizuju sastanak na koji će pozvati predsjednike stranaka iz kojih dolaze članovi rukovodstva FBiH (SDA, HDZBiH i SDP) kako bi se riješilo pitanje imenovanja Vlade FBiH", navodi se. Uputili su poruku visokom predstavniku Christianu Schmidtu kojeg pozivaju da ne nameće odluke koje su protivne zvaničnim odlukama Parlamenta FBiH. "Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da ne donosi odluke koje su protivne zvaničnim odlukama Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Podsjećamo da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici održanoj 6. aprila 2023. godine usvojio Deklaraciju o neprihvatanju najavljenog prijedloga OHR-a za izmjene Ustava FBiH i drugih zakonskih ili podzakonskih akata s ciljem produbljenja etničkih podjela i diskriminacije kroz izborni proces", saopćeno je iz SDA. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... sdp/491576Prvo kažu da su se pravili da pregovaraju i da će se pregovori nastaviti najranije 2025. A sad žele postati izdajnici ulaskom u vlast sa HDZ-om i mijenjati ustav tzv FBiH. Kojoj verziji vjerovati? Ja bi rekao nijednoj
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:28 |
|
|
|
Zar je već 2025? Kako vrijeme brzo leti to je strašno.
1660 of 2558 - 64.89%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:29 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6502 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Nebula je napisao/la: Lijepi Dayton. Najbolji mirovni sporazum svih vremena  Čari Dejtona su Vas prosvetlile 2.10.2022. Tako kukate i za Kutiljera, za krnju Šugoslaviju, Tita, Antu...kad prođe vlak povjesnih silnica. Mujo i Haso iz vicevi ...nismo ni mi nešto, ali Vi ste sexxi križaljka. @Robbi je ljepo primjetio i komparirao....samo toljaga čvornovata u bosansku tikvu praznu. 
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:32 |
|
|
Imao onaj vic o Muji koji je živa istina. Citat: Uđe Mujo u banku i traži da mu isplate 200 eura. Službenik pripremi pare, pruži mu formular: - Potpišite ovdje... - Neću ja ništa potpisivati. - ?! ... Ali bez potpisa nema isplate. - Ne mere, jel? Odo onda ja u drugu banku.
Pređe ti Mujo preko puta u drugu banku. - Dajte mi 200 e. - Evo, potpišite ovdje... - Neću ti ja ništa potpisivati. Babo mi je rek'o da ništa ne potpisujem. - ?! ... Jeste li vi Bosanac? - Jašta!!! Službenik uzme čekić ispod šaltera i mazne Muju po glavi: - POTPIŠI OVDE, JEBO TE OTAC BLESAVI!!! Potpiše Mujo. Izvolite. 50, 100, 150, 200.
Izađe, sretne službenika iz prve banke. - I? Jeste li dobili pare? - Da. - Bez potpisa??? - Jok, potpis'o. - Pa, što niste kod mene potpisali?! - Eee, pa niste mi objasnili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 19:59 |
|
|
Liberalno nacistički NVO sluga i Soroševac, reče Muslimanima da je Hamerika zijanila Ubosni i da se povlače da ne bi bili totalno poraženi. 1.06.00  SDA i Bosna u slobodnom padu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 20:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Evo još jedna potencijalna teorija:
Nakon Brexita, poremetila se ravnoteža utjecaja USA u EU, Amerika gubi grip nad Europom, i mora to kompenzirati dodatnim EU članicama koje su jako bliske saveznice Amerike, po mogućnosti bliže Americi nego Njemačkoj.
To bi recimo objasnilo podršku Amerike a protivljenje Njemačke Schmidtovim amandmanima.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 20:24 |
|
|
|
Iako, ovo ne objašnjava toliko tretman SDA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 20:55 |
|
|
Globalna energetska teorija: Zapad prelazi na električna auta, nastoji se osloboditi arapske nafte. Kvare se odnosi sa Saudijskom Arabijom i bosanski muslimani više nisu potrebni za pokazivanje. S druge strane već spomenuti LNG terminal, Hrvatska postaje zamjena za Arape. 
1660 of 2558 - 64.89%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 21:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Globalna energetska teorija: Zapad prelazi na električna auta, nastoji se osloboditi arapske nafte. Kvare se odnosi sa Saudijskom Arabijom i bosanski muslimani više nisu potrebni za pokazivanje. S druge strane već spomenuti LNG terminal, Hrvatska postaje zamjena za Arape.  Tak terminal dnabdjeva 2% evropske pozrošnje. Probaj prezivjet 2 dana bez nafte. Idemo dalje, imas li jos tih svojih teorija?:D
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 21:13 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Globalna energetska teorija: Zapad prelazi na električna auta, nastoji se osloboditi arapske nafte. Kvare se odnosi sa Saudijskom Arabijom i bosanski muslimani više nisu potrebni za pokazivanje. S druge strane već spomenuti LNG terminal, Hrvatska postaje zamjena za Arape.  Tak terminal dnabdjeva 2% evropske pozrošnje. Probaj prezivjet 2 dana bez nafte. Idemo dalje, imas li jos tih svojih teorija?:D Trenutno da, ali možda imaju veće planove. Slobodno reci ako imaš neku svoju teoriju? 
1660 of 2558 - 64.89%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 21:25 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Tak terminal dnabdjeva 2% evropske pozrošnje. Probaj prezivjet 2 dana bez nafte. Idemo dalje, imas li jos tih svojih teorija?:D
Trenutno da, ali možda imaju veće planove. Slobodno reci ako imaš neku svoju teoriju?  Moja teorija je da se oni ne bave uopste ovime na tom nivou. Nego opozicija lobira da se izbaci SDA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eradicator
|
Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti? Postano: 10 tra 2023, 21:58 |
|
Pridružen/a: 01 pro 2015, 23:58 Postovi: 541 Lokacija: Opčilište.org
|
Robbie MO je napisao/la: Evo još jedna potencijalna teorija:
Nakon Brexita, poremetila se ravnoteža utjecaja USA u EU, Amerika gubi grip nad Europom, i mora to kompenzirati dodatnim EU članicama koje su jako bliske saveznice Amerike, po mogućnosti bliže Americi nego Njemačkoj.
To bi recimo objasnilo podršku Amerike a protivljenje Njemačke Schmidtovim amandmanima. I onda se meni čude što smatram da Švabama treba jebati mater degeneričnu te što smatram da je bila velika greška dozvoliti ponovno ujedinjenje iste nakon Hladnog rata. Đubrad. Ukenjali su nas momački 1914, 1941 te raznim post-Daytonsikm intervencijama (Petrič, Inzko... )...i još im nije dosta. Moram reći da uživam gledati kako im ekonomija propada zbog visokih cijena energenata.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: novosve i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|