|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 122 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60261 Lokacija: DAZP HQ
|
nažalost nam je takva. tko je u Hrvatskoj uspio zaraditi ozbiljne novce, a da prve milijune nije opljačkao? to je kod nas nemoguće. postoji jedan dio srednje klase koji su vlastitim znanjem i radom stekli veliko osobno bogatstvo, ali oni su sitne ribe za ovdašnje tajkune.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:51 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: nerealno je očekivati da će ljudi koji su zgrnuli milijune preko noći imati skromnu djecu, u pravilu se radi o seljačinama s natprosječno visokom inteligencijom koji su se snašli kad je trebalo, bili bez ikakvih skrupula i kad se domognu novca ne mogu protiv seljačke prirode u sebi i moraju to nekako pokazivati prema van. čestitam onima koji su u tome ostali normalni, ali takvih je neznatno malo. Prije bih rekao-natprosječno bezobrazni i obraz đon... točno, ali to su i inteligentni ljudi, to im se ne može poreći.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
-ST-
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:53 |
|
|
dudu je napisao/la: nažalost nam je takva. tko je u Hrvatskoj uspio zaraditi ozbiljne novce, a da prve milijune nije opljačkao? to je kod nas nemoguće. postoji jedan dio srednje klase koji su vlastitim znanjem i radom stekli veliko osobno bogatstvo, ali oni su sitne ribe za ovdašnje tajkune. Još mnogo generacija će trebati da dobijemo pravu državotvornu, intelektualnu i kulturnu elitu. Ovo sad što imamo nije doraslo situaciji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:54 |
|
|
dudu je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Prije bih rekao-natprosječno bezobrazni i obraz đon...
točno, ali to su i inteligentni ljudi, to im se ne može poreći. Jesu,slažem se.Većina nije vidjela rata,svi danas dragovoljci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Citat: Još mnogo generacija će trebati da dobijemo pravu državotvornu, intelektualnu i kulturnu elitu. Ovo sad što imamo nije doraslo situaciji. Takvih je uvijek bilo, i uvijek ce biti.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
-ST-
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Prije bih rekao-natprosječno bezobrazni i obraz đon...
točno, ali to su i inteligentni ljudi, to im se ne može poreći. Znam ja tih elitaša dosta, djeca su im malo poglupa, bar za mene ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) , a zar inteligencija nije nasljedna ![aleale :aleale](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a055.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:57 |
|
|
-ST- je napisao/la: dudu je napisao/la: točno, ali to su i inteligentni ljudi, to im se ne može poreći.
Znam ja tih elitaša dosta, djeca su im malo poglupa, bar za mene ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) , a zar inteligencija nije nasljedna ![aleale :aleale](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a055.gif) ako se sustavno zaglupljuješ, a to oni svi rade u velikoj mjeri, uzalud ti svi geni, bit ćeš običan komad budale.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24087 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Većina starih kapitalističkih obitelji po Zapadu je nastalo također na duboko nemoralan način. Nije bila pretvorba i privatizacija, ali je bila korupcija, buržujska iskorištavanja radnika i razne makinacije i prijevare. Samo treba vremena kao i na Zapadu da se izbistri prava elita, a da ostalo padne na dno. U Hrvatskoj i BiH se tek počelo bistriti kod kapitalističkog sloja od onog mulja devedesetih.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ja znam recimo par osoba sto su se obogatili tamo 90 - ih, sto su do rata radilli poslove tipa cistaci i sl. To su glupani i cesto zadrte seljacine. Al ljudi jednostavni vidili i iskoristili priliku, odnosno nisu imali problem da kradu strojeve, krave (Lijan) itd... I danas takvi cobani izigravaju nekakvu elitu.
Ko da ti za lovu treba pamet... Imas pametnih ljudi sirotinje koliko hoces, a i obrnuto.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 13:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: točno, ali to su i inteligentni ljudi, to im se ne može poreći.
Jesu,slažem se.Većina nije vidjela rata,svi danas dragovoljci. čija je to krivica? da smo ih fino ranih 90-tih sve objesili na trgu, stvari se možda tako ne bi razvile, ali je očito da su oni bili u funkciji političkih elita.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
-ST-
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 14:00 |
|
|
dudu je napisao/la: ako se sustavno zaglupljuješ, a to oni svi rade u velikoj mjeri, uzalud ti svi geni, bit ćeš običan komad budale.
Samo da se bolest ne prenese na zdravo tkivo hercegbosanske mladeži. ![HercegBosanac :HercegBosanac](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/HercegBosanac.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 14:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ti ljudi su se legalno i zakonski obogatili u ratu. Nažalost je tako. Bili su oslobođeni carine i poreza dok traju oružane borbe. Sklepaj diskont, kupi jednog šlepera i za 2 godine legalan bogataš.
Nije meni nitko kriv što nisam imao kapital za prvi diskont. A i da sam ga imao, bio bih smotan to iskoristiti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 14:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Ti ljudi su se legalno i zakonski obogatili u ratu. Nažalost je tako. Bili su oslobođeni carine i poreza dok traju oružane borbe. Sklepaj diskont, kupi jednog šlepera i za 2 godine legalan bogataš.
Nije meni nitko kriv što nisam imao kapital za prvi diskont. A i da sam ga imao, bio bih smotan to iskoristiti. Legalno i zakonski u ratu se bogati samo jedan soj.Šljam.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 14:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
-ST- je napisao/la: dudu je napisao/la: ako se sustavno zaglupljuješ, a to oni svi rade u velikoj mjeri, uzalud ti svi geni, bit ćeš običan komad budale.
Samo da se bolest ne prenese na zdravo tkivo hercegbosanske mladeži. ![HercegBosanac :HercegBosanac](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/HercegBosanac.gif) Zar u Hrvatskoj postoji takva mladež? Ovo su ti neki zavičajno-dijasporci, kao što je rečeno, imaju neku apstraktnu ljubav prema rodnom "kraju", a u biti o BiH nemaju pojma - vjerojatno i dalje misle da su nam Srbi problem numero uno. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 14:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: BBC je napisao/la: Ti ljudi su se legalno i zakonski obogatili u ratu. Nažalost je tako. Bili su oslobođeni carine i poreza dok traju oružane borbe. Sklepaj diskont, kupi jednog šlepera i za 2 godine legalan bogataš.
Nije meni nitko kriv što nisam imao kapital za prvi diskont. A i da sam ga imao, bio bih smotan to iskoristiti. Legalno i zakonski u ratu se bogati samo jedan soj.Šljam. A što su trebali. Volonterski plaćati carinu i porez ako ih vlasti toga oslobodili ? Svi ste neki hebeni moralisti u viruali. U stvarnom životu nikad odradili neki posao pa "zaboravili" platiti porez.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 16:32 |
|
|
to je naš najveći problem. Što nemamo elitu. Sposobnu, obrazovanu, kulturnu, domoljubnu. Naravno da u svemu ima kukolja i trolova ali iz te skupine isplivaju i oni koji se bore za narod, a imaju znanja da ta borba i zalaganje ima rezultata. Samo većina hoće prvo jamiti. Elita hoće živjeti na određenom nivou. Svugdje. Samo je Sanader krao sad, a preci britanskog premijera Camerona su to učinili prije par stoljeća pa se on rodio u bogatoj i kulturnoj familiji, a prvi Zdravko Mamić koji je familiji priuštio lovu je sad onaj ekscentrični začetnik naše loze kojeg se sjećaju u anegdotama i pošalicama.
Zapravo nisu bogataši nikad ona korisna elita nego viši srednji sloj. Onih 10-15% stanovništva. Ali i oni moraju imati lovu da su mirni. Ako imaš milijun eura u banci možeš mirno pričati i biti svoj. Ako nemaš si neslobodan, sklon ucjenjivanju i potkupljiv. To su naše "elite". Kokošari koji se prodaju za šaku dolara. Ili tajkuni s priglupom djecom.
Nešto se ipak kreće ali bojim se da nema tu neke volje da se to promjeni. Kod nas se obrazovanost ne cijeni. A svaki narod se upravo s tim uzdigao.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 18:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ma samo jebite (uspjehom, da se razme) perece (malograđane i anacionalne tipove) u usta škrbava i sve za pet. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Tebe peru neki kompleksi prema perecima?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 18:38 |
|
|
Aztec je napisao/la: Znam za JAS. Bilo mi je isprva zao, al s obzirom da nije nasa firma... ko ih hebe. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) A što je sa zaposlenima, s doprinosima i porezima koje su plaćali?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
-ST-
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 18:50 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: -ST- je napisao/la: Samo da se bolest ne prenese na zdravo tkivo hercegbosanske mladeži. ![HercegBosanac :HercegBosanac](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/HercegBosanac.gif) Zar u Hrvatskoj postoji takva mladež? Ovo su ti neki zavičajno-dijasporci, kao što je rečeno, imaju neku apstraktnu ljubav prema rodnom "kraju", a u biti o BiH nemaju pojma - vjerojatno i dalje misle da su nam Srbi problem numero uno. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Nisam mislio na bogatu mladež, nego onu koja se obrazuje po Hrvatskoj, a upućeni su u zbivanja u BiH i jedva čekaju povratak kući.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 19:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24087 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
I upravo nevjerojatno, kako im je sve do jednom Zagreb krajnji životni cilj. A ljetovanje u Makarskoj. Puni k'o brodovi. Mene ni Makarska ni Zagreb ne bi puno viđali s nekoliko milijunčeka Eura.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 03 vel 2012, 19:25 |
|
|
Zato oni imaju milijunčeke, a ti ne. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kad bi živio usred Pariza, a ljetovao na Maldivima, brzo bi se pare istrošile. Svi bogati ljudi paze na što i koliko troše, nitko od njih nije rasipnik.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 04 vel 2012, 00:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ma samo jebite (uspjehom, da se razme) perece (malograđane i anacionalne tipove) u usta škrbava i sve za pet. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Tebe peru neki kompleksi prema perecima? Zna se razlika između Hrvata i Pereca. Pereci su "stoka sitnog zuba". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 04 vel 2012, 00:45 |
|
Pridružen/a: 16 pro 2010, 00:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
Ministry of Sound je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Tebe peru neki kompleksi prema perecima?
Zna se razlika između Hrvata i Pereca. Pereci su "stoka sitnog zuba". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Da, nije kao da mi nemamo mogućnost da izaberevo svoje legitimne predstavnike, i nije da mi živimo u svojoj nacionalnoj državi. ![Bihzastava :bihzastava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/bihzastava.gif)
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 04 vel 2012, 01:11 |
|
|
Očito si mlađi pa se ne sjećaš izjave o "stoci sitnog zuba" i tko je autor te izjave (najveći Hrvat u povijesti).
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zlatna hercegovačka mladež - tko su najpoznatiji i najbogatiji mladi Hercegovci? Postano: 04 vel 2012, 01:16 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Zna se razlika između Hrvata i Pereca. Pereci su "stoka sitnog zuba". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Da, nije kao da mi nemamo mogućnost da izaberevo svoje legitimne predstavnike, i nije da mi živimo u svojoj nacionalnoj državi. ![Bihzastava :bihzastava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/bihzastava.gif) I nikako da skontate da Perec nije sinonim za Hrvata iz RH, nego za nekih 15-35% Hrvata u RH, dakle malograđana, urbanih fašista, ljevičara, glasača Mesića iz pakosti, mrzitelja Tuđmana, mrzitelja Hrvata van sjeverozapadne Hrvatske ili granica RH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], mrnjav, Salivator i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|