HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 05:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 24 lis 2016, 01:43 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Mislim da je u neku ruku i dobro što je šumski četalj pobijedio u Srebrenica. Taman se može nastaviti haranga na djikane jer oči medjunarodne javnosti su koliko toliko još uvijek uperene prema tom gradu. Zato opstruiranje i negativne tenzije samo nastaviti dizati dok četnička zgadija ne poludi. ... a onda će idući put i srebreničani pametnije. Ćamil je američki djak. Dizati i dizati Ćamke :D

Bečka baba sera. Mala nuzda 1 a Velka 2 pa se nakupi. Jedan po jedan 101. Možeš li toliko postići primiti obrisati i zadovoljne ispražnjene mušterije islratit. Netkom se požaliti na djemosajd. Jad tuga nemoć mukica.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 24 lis 2016, 02:22 

Mislim da je u neku ruku i dobro što je šumski četalj pobijedio u Srebrenica. Taman se može nastaviti haranga na djikane jer oči medjunarodne javnosti su koliko toliko još uvijek uperene prema tom gradu. Zato opstruiranje i negativne tenzije samo nastaviti dizati dok četnička zgadija ne poludi. ... a onda će idući put i srebreničani pametnije. Ćamil je američki djak. Dizati i dizati Ćamke :D

Šta ti je život u Beču, njoj je sve pozitivno i sve gleda sa pozitivne strane.
Jer, objektivno, ona Srebrenicu za života neće triput vidjet, baš je briga.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2016, 11:42 

Što optimizam? Pa treba četniku zagorčati političku karijeru.. obzirom na dosadašnje gafove to neće biti teško.

Mentalni sklop Vujadina. Samo što Vujo četu glumi iz okolice BG a ovaj ipak iz BiH.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 lis 2016, 12:51 

Tako ćete vi raditi i kad se RS spoji sa Srbijom, jelde ? Pisati pisma UN-u i kočiti razvoj Srbije.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2016, 16:32 

Što optimizam? Pa treba četniku zagorčati političku karijeru.. obzirom na dosadašnje gafove to neće biti teško.

Mentalni sklop Vujadina. Samo što Vujo četu glumi iz okolice BG a ovaj ipak iz BiH.

Pazi, ne da mi je nešto stalo ili da mi se negdje žuri, ali mislim da je ovime pitanje Srebrenice stavljeno ad akta.

To što si ti veselo stvorenje koje živi u Beču i nema veze sa Šrebrenicom ti omogućava da u ovome vidiš nešto korisno za Bošnjake, ali teško ćeš tim svojim stavom uticati na stvarnost.

Još ako bude pameti pa se ne bude išlo đonom već lijepim od strane Grujičića pa se ne izazove kakav otpor (kratkotrajan i slab, za drugi nema kapaciteta), eto nama još jedne opštine u RS bez problema sa SDA fanaticima.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2016, 17:48 

Od selice se 2/3 za mandata ovog mladog četničkog vojvode.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 25 lis 2016, 01:13 

KiM je napisao/la:
Od selice se 2/3 za mandata ovog mladog četničkog vojvode.

Ne verujem da će baš toliko ali da će se seliti,to sigurno hoće.Ne prija im kafirski vazduh.Nema loja u vazduhu.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2016, 01:16 

Amiđa je napisao/la:
s one strane dinare je napisao/la:
Muslimani mrze podjednako i srbe i hrvate
Samo sad su popusili srbima na svim frontovima
I onda naravno po starom obicaju ide okretanje na slabijeg neprijatelja hrvate

Sa muslimanima nema suzivota, ko to dosad nije shvatio je dobrano zakinut

Upravo je obrnuto. Hrvati u svojoj nemoći da na bilo koji način napakoste Bošnjacima, podržavaju srpske pizdarije. Pogledati samo bbc i njevovo naslađivanje. Najočitije u slučaju bošnjačkih učenika u manjem bh. entitetu. Ali kada isto bude primjenjeno na hrvatskim učenicima (najrecentniji slučaj u Pelagićevu) onda šuti k'o ona čkapi koja i jeste.
Citat:
Amiđa je napisao/la:
Mi mozemo si dozvoliti eksperimentiranje. Dok vi uvijek morate glasati za hdz. I cak kada to svi zdusno uradite, nije sigurno da vam Bosnjaci slijedeci put nece uvaliti obrezanog do krajnika.

I sad reci da nisi pseto. :kava

Vrh

PostPostano: 25 lis 2016, 19:06 

Apelaciono veće suda BiH odbilo zalbu Ćamila Durakovića o poništenju izbora i ponovnom prebrojavanju glasova.Rezultati CIK-a pravosnazni.Kako li će Ćamil ovo preziveti?

Vrh

PostPostano: 25 lis 2016, 19:18 

Uskoro će muslimani praviti referendum da se OHR izbaci iz države. Dobro tu se radi o sucima, ali ista je to stvar kad njima ne ispunjavaju političke želje.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2016, 22:26 

Grujičić: Sa Bošnjacima u Srebrenici slaviću Bajram

N.N. 26.10.2016 19:50 6 Dijeljenje SARAJEVO - Mladen Grujičić, novoizabrani načelnik Srebrenice, rekao je kako su ljudi u tom gradu svjesni da treba da žive zajedno i da treba stvoriti ambijent u kojem će se svi osjećati prijatno i živjeti u boljim uslovima. "Ljudi su svjesni da ovdje treba da živimo zajedno. Ne možemo jedni druge eliminisati niti to treba da radimo. Trebamo stvoriti ambijent da se svi ovdje prijatno osjećamo i da naša djeca ovdje zajedno idu u školu kao što to već i rade, ali u nekim boljim okolnostima, odnosno u nekim boljim uslovima. Ja ću se potruditi da to stvorim", poručio je Grujičić. Poručio je kako će zajedno sa Bošnjacima slaviti Bajram i druge praznike, a očekuje da će to biti zajedničke proslave i za srpske praznike. "Naravno da ću slaviti sa Bošnjacima. Zašto bih ja zabranio neki vjerski običaj. To je apsurd. Meni ne smeta ni džamija ni Bošnjak, ni njihovi obredi ni slave. Gdje god budem pozvan, ja ću se odazvati. A, isto tako, nikome ne treba da smeta ni slava crkve, ni crkva ni Srbin. Ovdje treba da se prihvati onaj onakav kakav jeste i sve će biti u redu. A, svi zajedno da radimo na poboljšanju uslova u Srebrenici”, rekao je u Grujičić. Grujičić je komentirajući izjavu advokata njegovog protukandidata na izborima Ćamila Durakovića, Nedima Ademovića, o podnošenju apelacije Ustavnom sudu BiH te zahtjeva za donošenje privremene mjere o prolongiranju potvrđivanja rezultata lokalnih izbora u Srebrenici, nakon što su Apelacioni odjel Suda BiH i Centralna izborna komisija BiH odbacili njihove žalbe na izborne nepravilnosti, rekao kako ne vidi šta se želi time postići. "Ali, eto, vjerovatno će vrijeme pokazati koji je njegov krajnji cilj. Svjestan je on da nema nikakvog načina niti osnova za bilo kakvom presudom u njegovu korist, ali ipak se trudi da nešto proizvede. Šta je cilj, zaista ne znam, ali vjerovatno će vrijeme pokazati šta je pozadina svega što on radi", rekao je Grujičić. Ipak, naveo je kako smatra ukoliko je zakon dozvolio da Duraković upućuje pritužbe i žalbe "neka on to uradi u skladu sa zakonom" dodavši kako će "i sljedeća njegova žalba proći kao i ovo do sada". Grujičić je stava da sve što se dešava u vezi sa lokalnim izborima u Srebrenici neće proizvesti ekscese i sukobe. Rekao je kako smatra da je narod u Srebrenici dovoljno svjestan i dovoljno pametan da neće nasjesti na provokacije i huškanje. "Ljudi u Srebrenici su dovedeni do ivice egzistencije i pod hitno se mora učiniti sve da se život u toj opštini poboljša", kazao je Grujičić. Grujičić je rekao kako se ne boji da će mu biti onemogućeno da preuzme ulogu načelnika opštine Srebrenica nakon što Centralna izborna komisija BiH potvrdi rezultate lokalnih izbora. ”Zaista se ne bojim. Sve što je demokratski, ja sam to odradio, sve po zakonu. Nikakve malverzacije nisam činio tako da imaju organi koji će vjerovatno to ispratiti i koji neće dozvoliti da se bilo šta desi neželjeno i što nije u skladu sa zakonom”, stava je Grujičić. Otkriva kako intenzivno razgovara o ulaganjima u Srebrenicu nakon što preuzme mandat načelnika. ”Već ja to radim i u ovom peridu. Razgovaram sa mnogim ljudima koji bi bili potencijalni investitori, neki ljudi koji su i prije željeli da pomognu Srebrenici, ali jednostavno nisu imali sa kim da razgovaraju, nisu imali kontakta. Razgovaram sa njima, pripremam taj neki plan koji bi eventualno mogao da krene kada se sve smiri, a da jednostavno narod odmah u prvih par mjeseci osjeti neki boljitak, odnosno da primijeti moju iskrenu želju da pomognem svima koji žive u Srebrenici bez obzira na nacionalnost. To ću učiniti sa postojećim budžetom koji imamo, ali imam i neke potvrde i obećanja koja idu u smislu da će Srebrenica dobiti još novca”, kaže Grujičić. Taj novac, navodi Grujičić, će se moći iskoristiti za izgradnju kuća onim ljudima koji nisu situirani po selima, osposobljavanje u neko dogledno vrijeme banje Guber... Ima projekata, kaže, koji će biti usmjereni samo na ekonomski razvoj Srebrenice, jer to je sada prioritet. "Sve ostalo će doći na svoje kada mi osnažimo stanovništvo, odnosno kada ih dovedemo na jedan nivo da ne razmišljaju da se sele iz Srebrenice, jer do sada ljudi su se održavali u Srebrenici samo zato što nisu imali gdje da odu. Oni koji su imali, oni su i otišli", kaže Grujičić. Njegova poruka Bošnjacima Srebrenice je "da ne nasjedaju na huškanja i neistine koje se svakodnevno povlače po medijima u FBiH”. ”U Srebrenici mora biti bolje svima koji žive ovdje. To što sam ja Srbin ne znači da ja želim da protjeram bilo koga iz Srebrenice. Ja želim da zadržim sve ljude u Srebrenici i da stvorimo uslove da bi se neko eventualno i vratio. Jer, ako nema građana bilo koje nacionalnosti u Srebrenici, ovdje je onda život besmislen. Ne mogu živjeti ni jedni ni drugi ukoliko nema dovoljno stanovništva. Dakle, poruka Bošnjacima jeste da ostanu. Oni koji razmišljaju da idu, a ja nisam zaista ni primijetio to, ne treba to da čine. Opet su to neke špekulacije medijske da bi se jednostavno to stanovništvo uplašilo, zastrašilo. Zašto bi neko selio iz Srebrenice ukoliko mu se stvore uslovi za bolji život. Vjerovatno bih i ja odselio iz Srebrenice da sam imao gdje, ali ne zato što je Ćamil Duraković bio na vlasti ili Bošnjak, nego zato što jednostavno nemamo uslove ovdje za život i za egzistenciju naše djece. Dakle, učinit ću sve, a imat će svi to prilike i da vide, da svima bude bolje. Ja živim u Srebrenici, ja ne živim u Beogradu pa da ovamo dolazim povremeno da vodim Srebrenicu. Živim tu i učinit ću sve, prije svega, da moje dijete bolje živi, a onda i sva druga djeca koja su na teritoriji opštine Srebrenica”, poručio je Grujičić. On kaže kako će se nakon preuzimanja mandata načelnika opštine Srebrenica susresti sa predstavnicima svih udruženja žrtava sa područja opštine Srebrenica. "Naravno, da ću kada se sve to stabilizuje, kada preuzmem vlast, kada počne to da funkcioniše, da ću pozvati sve organizacije koje se bave pitanjima žrtava. Naravno da su vrata uvijek otvorena kako za Bošnjake tako i za Srbe. Tu neće biti nikakvih problema. Pomoći ću sve ono što bi pomogao sam sebi. Pomoći ću i tim porodicama, jer zaista saosjećam sa svakim ko je izgubio nekoga. Sve što budem u mogućnosti, da opština pomaže tim porodicama, vjerovatno ćemo se truditi više da imamo sluha prema majkama poginulih. Vjerovatno do sada one nisu ni bile toliko primijećene same, te majke koje su izgubile nekoga i ja ću učiniti sve da njima poklonim pažnju, odnosno da one u meni vide nekoga ko je isto doživio kao oni, na sličan način, ko zaista poštuje što su oni pretrpili u toku rata. Nikakve bojazni nema i ne treba da bude što je Mladen Grujičić načelnik, pogotovo kada su u pitanju te kategorije, jer zaista imam osjećaja prema tome. Mislim samo da politika ne treba da ulazi u te organizacije, odnosno politika koja je usmjerena protiv nekoga ili nečega", stava je Grujičić. Grujičić je rekao i kako mu "ne pada na pamet da osveštava zgradu opštine Srebrenica", te navodi da se i u tom slučaju iznose neistine. Komentarisao je i nedavnu vjersku povorku ulicama Srebrenice navodeći da nije bilo nikakvog osveštavanja ulica Srebrenice. (Anadolija)

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... ram/394539

Vrh

PostPostano: 27 lis 2016, 11:34 

Šta ti je država svih njenih građana...

"Majke Srebrenice" ne žele kancelariju u opštini Srebrenici
M. Lingo-Demirović 26.10.2016 22:01
SARAJEVO - Ne treba nam kancelarija u toj opštini, niti ćemo ikada priznati načelnika koji dolazi iz stranke Milorada Dodika, predsjednika RS. Izjavila je ovo "Nezavisnim" Munira Subašić, predstavnica Udruženja "Majke Srebrenice", komentarišući Dodikovu najavu da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarije u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike ovog udruženja. "Moj predsjednik Milorad Dodik 21 godinu svojim izjavama sipa so po živoj rani i od njega nama ne treba nikakva pomoć", kazala je Subašićeva. Dodik, koji je tom prilikom izrazio poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, rekao je da će sada nakon lokalnih izbora biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković "imao selektivan odnos prema razvoju određenih dijelova ove lokalne zajednice". "Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira na to da li je riječ o srpskim ili muslimanskim selima", rekao je Dodik. Safet Softić (SDA), predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da će vidjeti da li će ostati samo na riječima ili će ta kancelarija zaista biti otvorena.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ini/394520

Vrh

PostPostano: 27 lis 2016, 11:53 

Vozi Dodik ove isfrustrirane muslimane. Sami se razotkrivaju.
Srbi žele suživot oni neće. Oce da beguju. Može ali u Dijarbakiru ako odsele.

Pametno ih navlače na tanak led da se samoutope. Od selice sami i pod pritiskom Sa.
Žrtvovao ih Ilija zrtvovace ih i sin mu Bane Zivkovic sorta je to. Smederevci.

Njima je do ovih stalo ko do lanjskog snijega. Ako skijaju snijeg im je draži.
Žalim ih ponekad kako žive bez mozga. Mi nismo opaki da uzmemo njihovo.

Što bi moglo sa malo boljom strategijom i taktikom.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2016, 21:30 

Budale.Slobodno neka se sele.Ako misle da će time izvršiti pritisak na vlasti u opštini kompletni su idioti.Samo neka idu.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2016, 22:11 

Mislim da je dobro , sto ona balyetina Camil , sto smrdi na loj , nije pobjedio u Srbrenici .
Tako ce se makar umanjiti kmek i demek Muslimani , kojeg je vise pun qurac svima , pa i medjunarodnoj javnosti .
Zato ih treba ladno odyebavati , i od Srbrenice opet napraviti mjesto za zive , a ne groblje , na kojem ce jednom godisnje pravi bizarni vasar , na koje kotlinski velikobalijski smradovi , izmedjuostalih i Bakir sin ratnog zlocinca Alije ''kome je Klinton trazio 5.000 mrtvih Srebrenicana " , dolaze da se slikaju .

slika

slika

slika

slika

slika
( '' za tebe parking mukte , a nacemo ti i curu da ti popusi ...'' )

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 18:42 

---
Munira Subašić: Ubiću se ako budem morala moliti Dodika
28.10.2016.Klix.ba

Munira Subašić
Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Udruženju Majke Srebrenice ponudio kancelariju u zgradi Opštine Srebrenica, predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić je kazala kako im ne treba nikakva pomoć od negatora genocida koji vrijeđa Srebreničane.

Subašić kaže kako ih Milorad Dodik vrijeđa svake godine, a posebno pred 11. juli i dženazu u Potočarima te da uvijek kada mu trebaju poeni postaje mirotvorac.

"Nama od Dodika ne treba ništa. Kada budem u situaciji da ga moram moliti, neću raditi, ni biti u Udruženju – ubiću se. Kada mu je 2006. godine trebala pomoć, majke Srebrenice su mu je pružile, jer je i tada glumio mirotvorca i priznao genocid", kazala je Munira te se osvrnula na Lokalne izbore 2016. godine za čiji proces smatra da je bio nekorektan kada je riječ o Srebrenici.

"Ukoliko Ustavni i Sud Bosne i Hercegovine ne uvaži naše žalbe, ići ćemo i do Strazbura, jer svi moraju znati da izbori u Srebrenici nisu adekvatno provedeni", izjavila je.

Predsjednica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa negoduje zbog izjave šefa Misije Evropske unije (EU) u BiH Lars-Gunara Vigemarka koji je prethodno ocijenio da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te opštine te ga pohvalio za to.

"Šef Misije EU u BiH je rekao da je Grujičić budućnost Srebrenice, a ja to nikada neću prihvatiti. On neće biti moj načelnik niti načelnik mojih nišana. Za vrijeme dženaze neće moći ući u Potočare, jer ću ja spriječiti njega i njegove saradnike", izjavila je Munira Subašić.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 19:05 

Koju nogetinu su od zapada dobili i kite kuže.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 20:00 

BBC je napisao/la:

Saće Sarajka da objasni kako je to dobro za njih

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 20:04 

Inteligencijska rezerva se okupila na temi.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 20:29 

Metemma je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Saće Sarajka da objasni kako je to dobro za njih :smijeh

Taktika dobrih muslimana se razoblicava. Što nemocniji to ludji i neoprezniji
Semsudin i njegova graDZanska država.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 22:00 

Ovi izbori u Srebrenici mi priuštili najveće političko uživanje od kraja rata. Lijepo ih vidjeti onako utučene i sjebane.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2016, 00:09 

Demoralizirani Suljaga (ponovno) o padu Srebrenice po drugi put.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2016, 00:53 

Prekodrinaši će na slijedeće izbore, sad kad su vidili da funkcionira, dećerati u autobusima i 120godišnjake, mislim njihove osobne. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 lis 2016, 19:06 

Đe je Munira? Nešto je zadnjih tjedana slabo viđamo. :zubati Nekoliko dobro plaćenih srebreničkih udruga ("Majke Srebrenice", "Majke enklava Srebrenica i Žepa" i "Žene Srebrenice"), 20 tis. ih ima oko Sarajeva, Tuzle..., a skupili jedva 683 glasa poštom! Ima li itko od uglednijih muslimanskih političara da onim svojim jadnicima u Srebrenici napokon kaže istinu?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2016, 00:27 

Protestiraju svakog mjeseca jednom u Tuzli. Zašto, ni one same ne znaju. Mislim da će sad izgubiti volju za tim. I zbog ovog i jer im zapad ništa ne udovoljava a toliko kukaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: