|
|
Stranica: 23/48.
|
[ 1194 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Najbolji su sa trolanjem ( I Hillary na Twitter) kako je Trump povezan sa ruskim špijunima u ruskoj banci. Njegov server komunicirao sa tom bankom. I onda ti rent a eksperti u tom članku na svojoj WordPress stranici (ne njihova, već ti spremni Blogs gdje svatko može za par minuta naklikati web stranicu) napišu odmah ispod tog članka borba protiv Trumpa je borba protiv invazije Europe od strane Rusa. Majke ti.
A o čemu se u stvari radi. Trump Hotels plaćaju tvrtki koja veze sa Trumpom i kandidaturom nema da rade reklame po svijetu za njegove hotele. I ovi mailom šalju spam po svijetu, spam iako to zovu kulturnijim riječima. Mail server te ruske banke nekoliko puta iz DNS records zatražio tko je taj server koji ih spama mailovima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:20 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nego kako će hrvatska zajednica u USA glasovati? Tradicionalno više naklonjeni republikancima mišljah da se izbor zna, ali me neki rođaci otamo razuvjeriše. Rekoše da će oni koji su došli davno mahom za Hillary glasovati, a oni pak koji su tu došli u zadnjih nekoliko decenija - svi za Trumpa. Hm... Moji rođaci u SŠA, koji nažalost žive u Connecticutu, glasuju za Trumpa. Sumnjam da poznaju Hrvate koji su već treća ili četvrta generacija tamo, tako da ne znam za koga bi taj sloj mogao glasovat. Mada, čitao sam kod Jakovine u nekom esejčiću o Nixonovom dolasku u Zagreb, da su Hrvati tih godina (dakle ranih 1970-ih), bili republikanski orijentirani. Mi smo tamo radnička klasa, relativno konzervativni. Tako da mislim da će ipak glasovat za Trumpa.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:24 |
|
|
Muştuluk!
FBI izvori javili FOX Newsu da je optužnica u slučaju Clinton Foundation vrlo vjerojatna. :) Pet dana prije izbora.
|
|
Vrh |
|
 |
Axolotl
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:38 |
|
|
What a time to be alive 
_________________ Pauca sed matura.
|
|
Vrh |
|
 |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:39 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2015, 17:38 Postovi: 1754 Lokacija: Novi Sad
|
Bobovac je napisao/la: Nego kako će hrvatska zajednica u USA glasovati? Tradicionalno više naklonjeni republikancima mišljah da se izbor zna, ali me neki rođaci otamo razuvjeriše. Rekoše da će oni koji su došli davno mahom za Hillary glasovati, a oni pak koji su tu došli u zadnjih nekoliko decenija - svi za Trumpa. Hm... Dobro pitanje, stariji, koji su po pravilu pragmatičniji, konzervativniji će glasati za republikance, mlađi (od 18 do 35 godina) i oni koji su se doselili u usru tokom 90ih i posle 2000te će svakako podržati smrdokarte, zbog politike koju je ono belo smeće, pseto, kriminalac i silovatelj cunton na Balkanu sprovodio  A što se tiče Srba, ubeđen sam da će preko 95 % podržati Trampa 
_________________ [quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
|
|
Vrh |
|
 |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 10:58 |
|
|
Tuta je napisao/la: Pa stvar je u tome što je ranija istraga o mailovima bila zatvorena u srpnju 2016., da bi je direktor FBI-a James Comey ponovno otvorio 28. listopada. Comey nije budala, jer da bi bio šef FBI-a moraš bit vraški ambiciozan i dobar politički dribler. Njemu je sasvim sigurno jasno šta je stavio na kocku i očito je riješio da mu je profitabilnije oborit Clinton. Zato je vrlo vjerojatno da je našao nešto iznimno inkriminirajuće. Druga je alternativa da je Comey budala. Potom, wikileaks je otkrio da je Peter Kadzik, zaposlenik DOJ-a, bio u dosluhu s Clintoničim šefom kampanje Johnom Podestom, kojem je slao informacije o istragi protiv Clinton. Drugi skandal je što je Donna Brazile, predsjednica Nacionalnog odbora Demokrata, slala pitanja s debate Clinton u vrijeme sučeljavanja sa Sandersom itd. Potom i afera s "Clinton Inc." itd. To se sve dogodilo od 28. listopada.  Gospodin James Comey, novi Edgar Hoover. Nek mu je vječna slava. Ali najjače je to što njega i Trampa na sve moguće načine pokušavaju da povežu sa Putinom  Jebote koja histerija i paranoja. Da je živ džozef makarti bi im pozavideo 
_________________ [quote="joe enter"]Jeo sam sendvič dok sam forumao , a "bacanje pegle" je ako nisi znao sleng za povraćanje.[/quote]
|
|
Vrh |
|
 |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 11:20 |
|
|
lider30 je napisao/la: Je li ovo "ispravljanje" anketa u zadnjem tjednu pred izbore ili ne znam što, meni je malo nemoguće da se 6-7 poena stigne de facto u 4-5 dana. Mislim afera s e-mailovima je već mjesecima u medijima, da može toliko ozbiljno narušiti izglede Hillary. Nema ništa toliko krucijalno u zadnjoj aferi, da netko nije znao za to. Ili su mediji spinali, pa sada se usklađuju sa stvarnim stanjem radi kredibiliteta. Od početka trke Tramp je imao pozamašnu prednost  Samo što nije ko ona kalaštura cuntonka imao kontrolu na mainstream medijima, a samim tim i njihovu podršku Bez interneta, Tramp bi odavno izgubio
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 14:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24507 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
LA Times se raspričao, kaka sva bogata elita i investitori očekuju pobjedu Clinton. Citat: Businesses and investors are betting Clinton will win. What if she doesn't?
Public opinion polls and political pundits suggest a tightening race between Hillary Clinton and Donald Trump, but the way the business community is acting, the election is over.
And Hillary Clinton has won.
Notwithstanding recent Wall Street jitters, most business and financial indicators are betting on a continuation of the current path, with a President Clinton extending Obama administration policies, kept in check by a GOP-controlled House.
The stock market, for example, has been unusually calm for months, especially in light of the ugly campaign and often unpredictable comments and behavior of Trump, who has at various times attacked Federal Reserve Chair Janet L. Yellen, vowed to renegotiate long-standing trade deals and warned of an impending stock market collapse.
In the final week of the campaign, investors may have started to take notice. The last several days have seen consecutive losses in the broad S&P 500 index, although weakness in energy stocks and other factors have also hung over investors. Still, both the S&P and the Dow remain above levels from the start of the year and are down less than 5% from record highs earlier in the summer.
Moreover, an absence of significant financial hedging and stability in other indicators measuring risk and uncertainty suggest that most business leaders and investors are expecting a Clinton victory Tuesday.
Behind shrinking middle-class jobs: A surge in outsourcing »
“What you see almost uniformly is this belief in the continuation of the status quo,” said Andrew Lowenthal, a principle at Monument Policy, a government relations and public affairs firm in Washington.
Given the wild-card nature of Trump’s candidacy, Lowenthal said, one would think company executives might be planning for contingencies and giving shareholders some guidance about the future. “But there’s no discussion, not even lip service to it,” he said.
A few companies, such as Dunkin’ Donuts, have blamed uncertainty over the election for weakness in sales. And some investors overseas appear to be getting nervous about the closeness of the race in the U.S.
But Nicholas Bloom, a Stanford University professor, said that judging by the political uncertainty index that he and fellow economists constructed, “no one is putting much weight in his [Trump’s] winning.”
The index has averaged about 87 in recent days, below the long-term average of around 100. By contrast, after the surprising British vote in June to leave the European Union, the index shot up to more than 300 over several days.
“If Trump were likely to win, there’d be a massive amount of uncertainty” reflected in the index, Bloom said.
Markets also point to a Clinton White House. Clinton, for example, has railed against high drug prices and could take a tougher hand with big pharmaceutical firms – and analysts say that’s reflected in the industry’s 7% stock slide in the last year.
Meanwhile, there’s been a jump in sales recently at gun maker Smith & Wesson, a sign that people expect Clinton will push through tougher rules on gun ownership, said Lowenthal of Monument Policy.
“These are the 2nd Amendment defenders who are the bedrock of Trump’s support,” Lowenthal said. “You don’t do that if you think Trump is going to be president and make it easier to buy a gun.”
What if things don’t turn out the way business leaders expect? Given the lack of stock put in a Trump victory, there’s little doubt that such an outcome would trigger an initial shock to financial markets, just as the so-called Brexit vote did.
Longer term, the surprise over a Trump victory and uncertainty over what it would mean could translate into less investment and innovation in the economy – with negative effects on new jobs and income growth, experts predict.
"It'd be like a successful coup or revolution," Bloom said. "When a new guy storms into the palace, for months nobody knows what's going on."
At the same time, a narrow Clinton win that is contested as illegitimate by Trump could inject a potentially dangerous amount of uncertainty that could roil markets and keep businesses from investing and hiring.
Or conversely, a huge victory by Clinton, including a Democratic takeover of Congress, might worry businesses and investors as that would remove the check provided by Republicans to block more progressive policies.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 16:31 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 17:56 |
|
|
otkrit ću ti tajnu je napisao/la: Hvala za link Jasno mi je zašto meksiko, ukrajina, arabija, japan i ovi skandinavski imbecili podržavaju kurtonku, ali zašto je podržavaju kina, indija, egipat, vijetnam i iran 
Privitak/ci: |

Trump FTW.jpg [ 109.47 KiB | Pogledano 2773 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 19:00 |
|
|
Tuta je napisao/la: Prosjek posljednjih anketa s RealClearPolitics (1.11.16)
Od trenutnih toss-up states, Trump ima vodstvo u:
Ohio (18), Florida (29), Iowa (6), Georgia (16), Maine CD2 (1)
Što mu daje 164 + 70 = 234 elektorska boda.
Clinton ima vodstvo u:
Sjeverna Karolina (15), Nevada (6), Arizona (11), Colorado (9).
S tim da u S. Karolini ima vodstvo od 2.6 poena, i da ni jedna anketa ne uzima u obzir vrijeme od otvaranja FBI istrage, izuzev posljednje ankete koja Trumpu daje 2 postotna poena prednosti. Dakle, vrlo vjerojatno da daljnje ankete preobrnu S. Karolinu u crveno.
U Nevadi Clinton vodi za 1 postotni poen, s tim da jedina post-investigacijska anketa daje Trumpu prednost od 4 postotna poena. Dakle i Nevada vrlo vjerojatno postaje crvena.
Clinton u Arizoni ima 0.6 postotnih poena u prednosti. Posljednje dvije ankete daju Trumpu 1 odnosno 2 poena prednosti, s tim da ni jedna ne uzima u obzir vrijeme od otvaranja istrage. Dakle i Arizona postaje crvena.
Clinton ima 4 postotna poena više od Trumpa u Coloradu. Jedina post-investigacijska anketa daje joj prednost od 1 postotnog poena. Moguće da Colorado ostane plav, ali postoji velika mogućnost da se zacrveni.
Ako izuzmemo Colorado, i S. Karolinu, Nevadu i Arizonu obojimo u crveno, Trump ima 164 + 70+ 32 = 266 elektorskih poena. Veoma dobro. Bit će bolje. :) Kakvo je stanje 3. studenog? RCP sistem daje Trumpu 180, Clinton 226 elektorskih bodova. Od toss-up država, Trump vodi u: Ohio (18) 3.3 pp, Florida (29) 0.7 pp, Nevada (6), 2 pp, Iowa (6), 1.4 pp, Arizona (11), 3 pp. Trump - 180 + 70 = 250. Od toss-up država, Clinton vodi u: Pennsylvania (20) 3.4 pp, Colorado (9) 1.7 pp, New Hampshire (4) 1 pp, Virginia (13) 4.7 pp, Maine CD2 (1) 0.7 pp. Clinton - 226 + 47 = 273 Sjeverna Carolina (15) je izjednačena. Ako ju uzme Trump imat će 265, a ako je uzme Clinton imat će 288 elektorskih bodova. Georgia (16) je ranije bila toss-up, sada je leaning Republican. U Pennsylvaniji je prije 2 dana razlika bila 6, jučer 4.9, a danas 3.4 postotna poena. Vjerojatno će se razlika i dalje smanjivat i postoji mogućnost da Trump uzme Pennsylvaniju. U Coloradu je prije dva dana razlika bila 4, jučer 3.7, a danas 1.7 pp. Posljednja anketa (29.10. - 31.10.), govori da su Trump i Clinton izjednačeni. Velika mogućnost da državu uzme Trump. New Hampshire je prekjučer bilježio razliku od 4.7, jučer 3.3, a danas samo 1 pp. Posljednje dvije ankete daju prednost Trumpu. Ona mjerena od 29.10 - 1.11 daje mu prednost od 1 pp, a druga od 31.10 - 2.11 daje mu prednost od čak 5 pp. Vjerojatno državu preuzima Trump. U Virginiji čvrsto već dva-tri dana stoji razlika od 4.7 pp u korist Clinton. Za Maine CD2 nije bilo novih anketa već duže vremena. Vrlo moguće da tamo pobijedi Trump jer je mjesecima tamo držao zavidnu prednost do od prije 10ak dana.
|
|
Vrh |
|
 |
Axolotl
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 19:24 |
|
|
Tuta je napisao/la: Kakvo je stanje 3. studenog?
RCP sistem daje Trumpu 180, Clinton 226 elektorskih bodova.
Od toss-up država, Trump vodi u:
Ohio (18) 3.3 pp, Florida (29) 0.7 pp, Nevada (6), 2 pp, Iowa (6), 1.4 pp, Arizona (11), 3 pp.
Trump - 180 + 70 = 250.
Od toss-up država, Clinton vodi u:
Pennsylvania (20) 3.4 pp, Colorado (9) 1.7 pp, New Hampshire (4) 1 pp, Virginia (13) 4.7 pp, Maine CD2 (1) 0.7 pp.
Clinton - 226 + 47 = 273
Sjeverna Carolina (15) je izjednačena. Ako ju uzme Trump imat će 265, a ako je uzme Clinton imat će 288 elektorskih bodova.
Georgia (16) je ranije bila toss-up, sada je leaning Republican.
U Pennsylvaniji je prije 2 dana razlika bila 6, jučer 4.9, a danas 3.4 postotna poena. Vjerojatno će se razlika i dalje smanjivat i postoji mogućnost da Trump uzme Pennsylvaniju.
U Coloradu je prije dva dana razlika bila 4, jučer 3.7, a danas 1.7 pp. Posljednja anketa (29.10. - 31.10.), govori da su Trump i Clinton izjednačeni. Velika mogućnost da državu uzme Trump.
New Hampshire je prekjučer bilježio razliku od 4.7, jučer 3.3, a danas samo 1 pp. Posljednje dvije ankete daju prednost Trumpu. Ona mjerena od 29.10 - 1.11 daje mu prednost od 1 pp, a druga od 31.10 - 2.11 daje mu prednost od čak 5 pp. Vjerojatno državu preuzima Trump.
U Virginiji čvrsto već dva-tri dana stoji razlika od 4.7 pp u korist Clinton. Za Maine CD2 nije bilo novih anketa već duže vremena. Vrlo moguće da tamo pobijedi Trump jer je mjesecima tamo držao zavidnu prednost do od prije 10ak dana.  Zanimljiv scenarij.
_________________ Pauca sed matura.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 19:38 |
|
|
otkrit ću ti tajnu je napisao/la: rusi i srbi po 93% za trampa 
|
|
Vrh |
|
 |
BahamutNS
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 19:40 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: rusi i srbi po 93% za trampa  Zeznula nas Sirja, tamo je trenutno 95 % za Trampa 
|
|
Vrh |
|
 |
master_mind_
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 21:02 |
|
|
BahamutNS je napisao/la: otkrit ću ti tajnu je napisao/la: Hvala za link Jasno mi je zašto meksiko, ukrajina, arabija, japan i ovi skandinavski imbecili podržavaju kurtonku, ali zašto je podržavaju kina, indija, egipat, vijetnam i iran  Kinezi znaju dobro da ljevičari u Americi uništavaju utjecaj Amerike u svijetu. To koristi Kini da se pozicionira kao velesila.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 21:39 |
|
|
Gospodin Comey drži presicu u 22:00 o Podestinim mailovima.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 21:44 |
|
|
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 21:59 |
|
|
Tuta je napisao/la: Gospodin Comey drži presicu u 22:00 o Podestinim mailovima. Je li istina da je voditelj istrage molio POdestu da mu zaposli sina? Kakva kaljuža.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 22:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24507 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Tuta, volvoks - šta ima sa današnjima anketama. Već bi mogle izaći u ovo vrijeme ili u narednih satak-dva.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 03 stu 2016, 22:35 |
|
|
Trump još malo porastao u LA times tracking poll, dvije ankete u kojima vodi u NH, jedna u kojoj je izjednačen u Coloradu, samo -3 u Michiganu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 04 stu 2016, 00:08 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: Gospodin Comey drži presicu u 22:00 o Podestinim mailovima. Je li istina da je voditelj istrage molio POdestu da mu zaposli sina? Kakva kaljuža. Hahah. Ja sam pročito samo da mu je žena donator Fondacije... Ako je i to istina. 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 04 stu 2016, 02:00 |
|
|
Kad je ta konferencija? Ne mogu ništa o tome naći
|
|
Vrh |
|
 |
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 04 stu 2016, 02:29 |
|
|
Trump dobija izbore jer se manje ljudi boji njega nego što ih se boji Killary. Strah je najveći motivator IZLASKA na izbore.
S tim da to neće donijeti Bog zna kakvu promjenu. Sve te priče o velikom zaokretu SAD-a pod Trumpom su puka tlapnja.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 04 stu 2016, 06:49 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kad je ta konferencija? Ne mogu ništa o tome naći Ništa. Dezinformacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori u SAD-u 2016. Postano: 04 stu 2016, 06:50 |
|
|
volvoks je napisao/la: http://www.270towin.com/maps/3RDLP Mogla bi ovo biti mapa. Sad sam već siguran da će imat 279... Colorado će bit Trumpov. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Nikolaa338 i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|