|
|
Stranica: 43/63.
|
[ 1559 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 24 pro 2016, 19:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59960 Lokacija: DAZP HQ
|
Kum Bečo je napisao/la: Osobina svih jako razvijenih gradova jeste zagadjenost. Po vukojebini nema zagadjenosti. Eresovci se rumene. kakve ovo veze ima sa Sarajevom? ili se smrad o ćumura i lože računa kao jaka razvijenost?!
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 24 pro 2016, 20:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76713 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Griju se na drva, ugljen i stare gume.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 25 pro 2016, 14:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39386 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 25 pro 2016, 22:29 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
daramo je napisao/la: Šerijatska zabrana kretanja za katolike na Božić Puljić kritizirao vlasti: Šteta što su na Božić uveli mjere zbog aerozagađenja u Sarajevu http://www.bljesak.info/rubrika/kultura ... evu/181060Šerijatska zabrana? Mislim da i Isilovci zavide nivou vaših laži.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 26 pro 2016, 13:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39386 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Da 4% katolika zagađuje Sarajevo pa se ne mogu kretati za Božić. Sarajevo smrdi već 15 dana a islamisti uvode zabranu kretanja na Božić, koja usput nije dala nikakve rezultate jer Sarajevo i danas bazdi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 26 pro 2016, 13:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Zanimljiv način borbe protiv terorizma.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 26 pro 2016, 17:15 |
|
|
Džamijašima treba za Bajram uzvratiti. Citat: Ukinut režim saobraćaja par-nepar u Kantonu Sarajevo
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 26 pro 2016, 18:26 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Sandalj je napisao/la: daramo je napisao/la: Šerijatska zabrana kretanja za katolike na Božić Puljić kritizirao vlasti: Šteta što su na Božić uveli mjere zbog aerozagađenja u Sarajevu http://www.bljesak.info/rubrika/kultura ... evu/181060Šerijatska zabrana? Mislim da i Isilovci zavide nivou vaših laži. I ja mislim.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 00:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59960 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 03:35 |
|
|
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 09:30 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
dudu je napisao/la: Koliko se ja sjećam, išao je SO2 i > 2 000 za YU.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 09:43 |
|
|
Izlazi Sarajlija iz busa u Mostaru i odmah se izvrne kad udahnu zrak. Na to će Mostarac, de gurnite ga pod auspuh da dođe sebi Zbog sumnjivih investicija zrak ne može da prolazi kroz Sarajevo? Citat: “Sarajevo je planiran grad i u urbanističkom planu grada Sarajeva koji je rađen 1986. godine. U jednom stavu stoji preporuka da se u kotlini ne grade visoki objekti, a mi smo uradili skroz suprotno. Počeli smo graditi visoke objekte upravo tamo gdje nismo trebali i zapušili smo kotlinu, zatvorili smo proces provjetravanja grada koji je bio i sada kad dolazi do smjena, pritiska zraka kakav jeste zimi onda se sve čestice iz individualnih ložišta koja su na padini ne mogu podići iz grada jer se zaustavljaju tim visokim zgradama koje su izgrađene u kotlini”, rekla je za Source Nasiha Pozder, arhitektica iz Sarajeva. “Mi ćemo vjerovatno početi da iseljavamo iz ovog grada, samo ne znam hoćemo li imati gdje da iselimo.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 09:57 |
|
|
Kakvo je došlo vrijeme muslimani u BiH 1874. mogli čekati uz rakiju a ne mogu 2017. Pater Franz Pranner, razlednica iz Bosne 1873. “Ovdje svi piju, i Turci i kmetovi i pravoslavni i katolici, a i svećenici sve tri vjere”
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 11:48 |
|
|
Sele se muslimani sa kompl. obitelji. Prodao srebrnog medveda za 4 tisuce ojra, Kusta mu nudio 5 i dosao pola sata kasnije. Ovom bila hica, obitelj gladna. Tuga i muka, a obecanih 100.000 radnih mjesta nema, niti zlatnih zlica. http://www.klix.ba/vijesti/bih/nazif-mu ... /161226112Nazif Mujić je početkom 2013. godine na prestižnom Berlinale Film Festivalu dobio nagradu, odnosno Srebrenog medvjeda za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza", kojeg je na osnovu istinite priče snimio poznati bh. reditelj Danis Tanović. Međutim, kako je kazao u razgovoru za Klix.ba, slavnog kipića je danas morao prodati zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao. "Svog Srebrenog medvjeda danas sam u 14 sati prodao za 4.000 eura jednom čovjeku iz Srebrenika. Ponudu sam imao i od reditelja Emira Kusturice koji mi je nudio hiljadu eura više, međutim on se na mojim vratima pojavio pola sata nakon što sam završio sa prodajom. Ovo sam, vjerujte mi, morao učiniti. Moja djeca nisu imala šta da jedu i to me najviše boljelo", kazao nam je Mujić. Film "Epizoda u životu berača željeza" nastao je prema istinitoj priči koju je supruga Nazifa Mujića Senada Alimanović proživjela prije pet godina, a kada joj ljekari nisu željeli pomoći i tako joj ugrozili život jer nije imala zdravstvenu knjižicu. O Senadi i njenom suprugu Nazifu snimljen je spomenuti film koji je probudio interesovanje svjetskih medija.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 27 pro 2016, 14:12 |
|
|
MUP KS-a / Opljačkali apoteku na Grbavici uz prijetnju sjekirom
27. 12. 2016. u 11:52:00 Fena
Dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad zaposlenicama u apoteci "Grbavica" u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo u ponedjeljak, 26. decembra u 19.00 sati.
Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju sjekirom otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Baron
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 02 sij 2017, 06:02 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1440 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Citat: Sele se muslimani sa kompl. obitelji. Prodao srebrnog medveda za 4 tisuce ojra, Kusta mu nudio 5 i dosao pola sata kasnije. Ovom bila hica, obitelj gladna. Tuga i muka, a obecanih 100.000 radnih mjesta nema, niti zlatnih zlica. http://www.klix.ba/vijesti/bih/nazif-mu ... /161226112 Nazif Mujić je početkom 2013. godine na prestižnom Berlinale Film Festivalu dobio nagradu, odnosno Srebrenog medvjeda za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza", kojeg je na osnovu istinite priče snimio poznati bh. reditelj Danis Tanović. Međutim, kako je kazao u razgovoru za Klix.ba, slavnog kipića je danas morao prodati zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao. "Svog Srebrenog medvjeda danas sam u 14 sati prodao za 4.000 eura jednom čovjeku iz Srebrenika. Ponudu sam imao i od reditelja Emira Kusturice koji mi je nudio hiljadu eura više, međutim on se na mojim vratima pojavio pola sata nakon što sam završio sa prodajom. Ovo sam, vjerujte mi, morao učiniti. Moja djeca nisu imala šta da jedu i to me najviše boljelo", kazao nam je Mujić. Film "Epizoda u životu berača željeza" nastao je prema istinitoj priči koju je supruga Nazifa Mujića Senada Alimanović proživjela prije pet godina, a kada joj ljekari nisu željeli pomoći i tako joj ugrozili život jer nije imala zdravstvenu knjižicu. O Senadi i njenom suprugu Nazifu snimljen je spomenuti film koji je probudio interesovanje svjetskih medija. Nazif Mujić je pripadnik romske nacionalne manjine. Dobio je 2 posla nakon medvjeda : na Tuzlanskim bazenima i u održavanju gradskih parkova. Oba je odbio, jer ne voli rano ustaje, bole ga leđa nakon pol sata rada, a i malo mu je bila plaća 700 KM + osiguranje + mirovina + topli obrok 100 KM. Ne bole ga leđa kad pravi djecu. Žena i djeca mu ne djeluju izgladnjelo. Već mu je u Njemačkoj odbijen azil par puta.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 03 sij 2017, 13:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 04 sij 2017, 14:25 |
|
|
KiM je napisao/la: Sele se muslimani sa kompl. obitelji. Prodao srebrnog medveda za 4 tisuce ojra, Kusta mu nudio 5 i dosao pola sata kasnije. Ovom bila hica, obitelj gladna. Tuga i muka, a obecanih 100.000 radnih mjesta nema, niti zlatnih zlica. http://www.klix.ba/vijesti/bih/nazif-mu ... /161226112Nazif Mujić je početkom 2013. godine na prestižnom Berlinale Film Festivalu dobio nagradu, odnosno Srebrenog medvjeda za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza", kojeg je na osnovu istinite priče snimio poznati bh. reditelj Danis Tanović. Međutim, kako je kazao u razgovoru za Klix.ba, slavnog kipića je danas morao prodati zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao. "Svog Srebrenog medvjeda danas sam u 14 sati prodao za 4.000 eura jednom čovjeku iz Srebrenika. Ponudu sam imao i od reditelja Emira Kusturice koji mi je nudio hiljadu eura više, međutim on se na mojim vratima pojavio pola sata nakon što sam završio sa prodajom. Ovo sam, vjerujte mi, morao učiniti. Moja djeca nisu imala šta da jedu i to me najviše boljelo", kazao nam je Mujić. Film "Epizoda u životu berača željeza" nastao je prema istinitoj priči koju je supruga Nazifa Mujića Senada Alimanović proživjela prije pet godina, a kada joj ljekari nisu željeli pomoći i tako joj ugrozili život jer nije imala zdravstvenu knjižicu. O Senadi i njenom suprugu Nazifu snimljen je spomenuti film koji je probudio interesovanje svjetskih medija. Cigani.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 05 sij 2017, 00:30 |
|
|
@Amidza.To su tvoja braća.Moraš ih voleti.Alllaaaahh џђш tako kaže a on najbolje zna!
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 sij 2017, 20:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 sij 2017, 20:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Možda su ti otrovni plinovi uglavnom uzrok bošnjačkog ludila i čudnog ponašanja. Ali ne, dijaspora im luđa od domaćih. Pa je nešto drugo u pitanju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 sij 2017, 20:38 |
|
|
Allah ih kažnjava jer su takfiri i nevjernici. Bitno da braći Arapima prodaju izvore pitke vode, direktno iz zemlje i brda. Citat: ViK ne mari za minuse: Redukcije vode u Sarajevu od ponoći do jutra
Uprkos iznimno niskim temperaturama, Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo tokom noćnih sati ponovo vrši obustave isporuke vode.
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo kazali su nam da ovo preduzeće od ponoći vrši obaranje pritiska vode na prostoru cijelog Sarajeva, koje traje do pet sati ujutro.
Posebno je zabrinjavajuće što se ovo dešava u trenucima dok temperatura u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada i do -22 stepena Celzija, zbog čega građani Sarajeva strahuju da će im u toku noćnih sati pući vodovodne cijevi.
Iz ViK-a ističu kako su primorani da obustavljaju isporuku zbog nedostatka vode te da su im vrela zimi slabija, zbog čega su prinuđeni vršiti redukciju.
Objasnili su nam da se voda pušta u pet sati, što u prijevodu znači da u domaćinstva dolazi mnogo kasnije. Tako je naprimjer u sarajevskom naselju Pofalići voda došla jutros tek oko 6:30 sati, dok je u Nedžarićima vodosnabdijevanje omogućeno mnogo ranije.
|
|
Vrh |
|
|
Korda
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 10 sij 2017, 21:37 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 23 sij 2017, 13:19 |
|
|
Kakve su ovo provokacije u Sarajevu ? Sara-Đorđevo. Citat: SARAJEVO: Molitva i zajednički koncert za jedinstvo kršćana
Objavljeno 22.01. - 23:42
Predstavnici katoličke i pravoslavne crkve pozvali su u sarajevskoj katedrali na jedinstvo dviju crkava na prigodnom ekumenskom koncertu kršćana grada Sarajeva, izvijestili su u nedjelju iz Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije BiH.
“Danas Katolička Crkva prema svom kalendaru obilježava blagdan svete Janje a Pravoslavna Crkva svetoga Julijana, dvoje mučenika iz prvih stoljeća kršćanstva. To je prigoda da, po njihovu zagovoru, ovaj koncert prikažemo kao molitvu za naše dvije Crkve, za izgradnju još većega povezivanja među njima te za blagoslov svih nas, a posebice članova ovih dvaju zborova“, rekao je u obraćanju vojni biskup Tomo Vukšić.
Pri tome je pozvao vjernike da se mole za ”mir i jedinstvo svetoj Crkvi kršćanskoj”.
Upozorio je kako je širom svijeta veliki broj kršćana progonjen i mučen, a u 2016. u svijetu je iz mržnje prema kršćanskoj vjeri ubijeno oko 90 tisuća kršćana, a istodobno od 500 do 600 milijuna kršćana ne može sasvim slobodno ispovijedati svoju vjeru.
Biskup Vukšić je istaknuo kako su kršćani više godina zaredom najprogonjenija vjerska zajednica u svijetu.
Na koncertu u sarajevskoj katedrali nastupili su zajedno katedralni mješoviti zbor Josip Stadler te Srpsko pjevačko društvo Sloga./HMS/
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Novosti iz Sarajeva Postano: 23 sij 2017, 14:21 |
|
|
Pa je li moguçe, i to u sred Teherana?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|