|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 38 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 18:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45504 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Bolje pitanje bi bilo zašto u ZHŽ nema kvalitetne oporbe s obzirom da za to postoje svi uvjeti.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 18:58 |
|
|
Tuta je napisao/la: Mislio sam šipak zbog rezultata.
Tu se slažem s tobom. Ali ponavljam ti, izborni uspjeh je u našem izbornom sustavu je krajnje relativan po ovim pravilima. Imam toliko izbornih ciklusa iza sebe i rada na njima da ti kažem da bez novaca i ljudi u svakom biračkom odboru možeš biti najbolji, imati krajnje dobru perspektivu i podršku svih medija, bez toga ništa. Kad bratija iza 19.00 krene nadobacivat, ubacivat, poništavat, tu ti nema pomoći. Ja sam bio svjedokom kako se to baš HRSu radilo u Turčinovićima, poslao im dokaze, oni se žalili CIK-u, na kraju ništa. Na tom izbornom mjestu je brat bratu bilo oko 30ak njihovih poništenih listića. I to u režiji odbora HDZ-a i 90tke. Uzmi koliko je biračkih mjesta gdje nije bilo svjedoka, a isto to se radilo.... Bez elektroničkog glasovanja ili makar kamera na biračkim mjestima, nema ni kvalitetne oporbe. Tuta je napisao/la: Internet mediji su mnogo jači nego tiskani. Gurali ga poskok, dnevnik.ba i šta ja znam... Jesu nama jači, ali nisu onima koji izlaze na izbore. Pa Ivan Šušnjar je bio na listi HSS-a i dobio 100njak glasova. Raguža je tada Poskok gurao, dnevnik.ba nije toliko jer je to tada bio otvoreno hdzovski portal. Govorimo o 2014. godini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 19:05 |
|
|
daramo je napisao/la: Bolje pitanje bi bilo zašto u ZHŽ nema kvalitetne oporbe s obzirom da za to postoje svi uvjeti. Varaš se. Ne postoje uvjeti. Kad se izborni proces promijeni tek onda će postojati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 19:26 |
|
|
listopad je napisao/la: daramo je napisao/la: Bolje pitanje bi bilo zašto u ZHŽ nema kvalitetne oporbe s obzirom da za to postoje svi uvjeti. Varaš se. Ne postoje uvjeti. Kad se izborni proces promijeni tek onda će postojati. A kako izborni procesi u ZHŽ-u smetaju da se uspostavi snažna oporba?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 19:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45504 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
30 glasova je lako smuljati ali 3000 nije. Kako oporbu sa stotinjak glasova i bez svoje logistike možemo smatrati kvalitetnom.
Mislim da ni elektronsko glasovanje ne bi promijenilo puno ishod. Naš narod će rađe ostati kući nego glasati iz inata kao što je slučaj tipa u Hrvatskoj sa Živim zidim i sličnim opcijama. Drugačiji mentalitet.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 20:45 |
|
|
|
U nas nema oporbe jer smo mali i nemamo kapaciteta, sve sto se pojavilo na oporbi je potpuno promaseno, bezidejno, naivno i bez ikakve tezine. S druge strane HDZ je jedina ozbiljna stranka u kojoj su skoncentrirani politicki kapaciteti koje imamo i HDZ je stranka koja dobro pliva kroz BH scile i haribde , tako da narod jednostavno bira onako kako je najbolje. To naravno nije dobro, ali je opet bolje da je tako nego mjenjati samo da se mjenja, mislim imali smo i to , ali se pokazalo kao tolika katastrofa da vise nitko, osim ovih " genetskih", ni ne vjeruje niti spominje alternative, npr . prije katastrofalnih pojava alternativa na vlasti, barem su mladi i nadobudni naivci ponosno zagovarali promjene, medjutim nestalo je i toga, cak se i hb.org okrenuo vjekovnom neprijatelji HDZu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 20:59 |
|
|
daramo je napisao/la: 30 glasova je lako smuljati ali 3000 nije. Kako oporbu sa stotinjak glasova i bez svoje logistike možemo smatrati kvalitetnom.
Mislim da ni elektronsko glasovanje ne bi promijenilo puno ishod. Naš narod će rađe ostati kući nego glasati iz inata kao što je slučaj tipa u Hrvatskoj sa Živim zidim i sličnim opcijama. Drugačiji mentalitet. Pazi, radim baš na efektivnosti dužnosnika i kontroli izbornog procesa za jednu NGO i garantiram ti smuvati 3000 glasova na razini jedne županije nije nikakav problem. To ti je oko 30 glasova na 100 biračkih mjesta. HRS sigurno ne bi imao ni približno 3000 glasova, ali bi imali sigurno oko 1100 potrebnih za jednog mandata u skupštini ŽZH. Jedan jaki glas u skupštini bi mogao značiti jednoj maloj stranci mnogo. Ovo što rade u vijeću Širokog je po meni izvrsno. Već u dvije sjednice, po podacima koje imam, aktivniji su za 600% od svih drugih stranaka (HDZ BiH uključujući). Da se razumijemo, vijećnici drugih stranaka nisu do sada uputili niti jednu inicijativu ili prijedlog uredbe, oni su ih uputili već 6. Da ne idem off topic. Želim pokazati kako jedan glasni zastupnik u županiji bi značila pozornica za jednu stranku, koja je onemogućena izbornim inžinjeringom. Elektroničko glasovanje bi onemogućilo izborni inžinjering na biračkim odborima. Bilo kakav način onemogućavanja inžinjeringa na biračkim mjestima iza 19.00 bi bio kolosalan korak za demokratizaciju. Ja osobno znam i bio bih u stanju provesti jedno 10ak malverzacija na biračkim mjestima. Vjeruješ li mi da sam za ove lokalne izbore kao predsjednik biračkog odbora u kući imao kutiju sa biračkim popisima i praznim glasačkim listovima, za svoje biračko mjesto. Naš narod prvo misli da onaj hadezenjara što upošljava po općini i svim institucijama ima neke skrivene kamere i zna za koga glasuje, pa ga se plaši kao nekad milicije. Drugo, radi nepostojanja iole neovisnih i kvalitetnih masmedija uopće ne pozna neku alternativu HDZu, jer je upoznatiji sa stanjem u Hrvatskoj nego u svojoj općini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:03 |
|
|
|
A i to sto kazes, kad predsjednik birackog odbora dozvoljava da se glasovi ubacuju za stranku koju ne podrzava i ponistavaju stranci koju podrzava onda je zaista sve moguce.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:14 |
|
|
Tuta je napisao/la: A kako izborni procesi u ZHŽ-u smetaju da se uspostavi snažna oporba?
Nije jedini razlog, ali je primarni i esencijalni. Mogao bih ti rad cijeli napisati o tome. Cjelokupni izborni proces je u rukama općinskih izbornih povjerenstava, a ta povjerenstva imenuje stranka koja vodi općinu. Na stranačkim tijelima se unaprijed prvo dogovori koji zastupnici ulaze. Onda se ode u druge stranke kao što su to zajednički uradili HDZ jedan, drugi i Pepijev Hrast recimo na ovim i prošlim izborima, i dogovori ishod ždrijeba za biračke odbore, ovisno o broju glasača. Krajnji korak je da se ovisno o izlasku odrade preferencije i to je to. Ideje, program i ljudi mogu biti najbolji, ali za jednu malu stranku bez novaca da se probiješ do masa i bez plaćenih ljudi u biračkim odborima svaki iole značajniji uspjeh je utopija. Kad bi se izborni proces izvukao iz ruku biračkih odbora, onda bi ideje i programi bili ti odlučujući.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:17 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: U nas nema oporbe jer smo mali i nemamo kapaciteta, sve sto se pojavilo na oporbi je potpuno promaseno, bezidejno, naivno i bez ikakve tezine. S druge strane HDZ je jedina ozbiljna stranka u kojoj su skoncentrirani politicki kapaciteti koje imamo i HDZ je stranka koja dobro pliva kroz BH scile i haribde , tako da narod jednostavno bira onako kako je najbolje. To naravno nije dobro, ali je opet bolje da je tako nego mjenjati samo da se mjenja, mislim imali smo i to , ali se pokazalo kao tolika katastrofa da vise nitko, osim ovih " genetskih", ni ne vjeruje niti spominje alternative, npr . prije katastrofalnih pojava alternativa na vlasti, barem su mladi i nadobudni naivci ponosno zagovarali promjene, medjutim nestalo je i toga, cak se i hb.org okrenuo vjekovnom neprijatelji HDZu.  Tito partija, omladina akcija!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:20 |
|
|
|
Uvjeren sam da HRSu fali kvalitetna ljudstva i to je najveci problem. Nesto se uspilo isprofilirati u Sirokom i to je to. U ostale tri opcine nista. Toga da ZHŽ vapi za nekakvom kvalitetnom oporbom su svjesni i neki u HDZu. Znaju da ZHŽ mora biti reprezent treceg, a ovako bez pritiska izvana ce se tesko stvari i u samom HDZu isfiltrirati glede nekih tvrdokornih starih komunjarskih kadrova kojih bi se najradje rijesili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:21 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: A i to sto kazes, kad predsjednik birackog odbora dozvoljava da se glasovi ubacuju za stranku koju ne podrzava i ponistavaju stranci koju podrzava onda je zaista sve moguce. Hajde pročitaj ponovo i vidi šta sam napisao dragi komunisto. BTW na ovim lokalnim sam bio predsjednik ispred tvog HDZ-a  tko zna možda se i poznajemo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Zašto u ZH nema oporbe? Postano: 08 sij 2017, 21:25 |
|
|
useless je napisao/la: Uvjeren sam da HRSu fali kvalitetna ljudstva i to je najveci problem. Nesto se uspilo isprofilirati u Sirokom i to je to. U ostale tri opcine nista. Toga da ZHŽ vapi za nekakvom kvalitetnom oporbom su svjesni i neki u HDZu. Znaju da ZHŽ mora biti reprezent treceg, a ovako bez pritiska izvana ce se tesko stvari i u samom HDZu isfiltrirati glede nekih tvrdokornih starih komunjarskih kadrova kojih bi se najradje rijesili. Potpisujem! Stranka koja djeluje u Širokom i Mostaru samo ne može biti ozbiljna oporba. Ja sam govorio o Ragužu kojeg smatram budućnošću hrvatske politike kojoj se možemo samo radovati kao perspektivi i kojeg moj  HDZ BiH može samo sanjati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|