Naslov: Re: Politički kompas: koja je vaša politička pozicija?
Postano: 23 sij 2017, 19:37
Nedostaju nam još lider30, chat nick, Old Fridolin, useless, novem, Metemma, Agathonikos, zaba1111, PCM, daramo, ledolomac ... pa da kompletiramo sliku foruma.
otkrit ću ti tajnu je napisao/la:
Odgovorite na pitanja iz možda ne najboljeg, ali sigurno najpopularnijeg političkog kviza na web-u OVDJE. I zatim postajte link/sliku svog rezultata.
Koji je zaključak ? Da su ovi lijevo u stvarnom životu više agresivniji i radikalniji od desno. Ne mora značiti, ali može biti. Sve opcije su otvorene. Ja vam stalno govorim da su te podjele glupost i baš ništa ne znače.
Moron, ne možeš biti lijevo samo zato jer si ateist. Potrebno je puno toga, razni faktori su u igri.
I ne postoji statistika lijevo-desno. To je ono što ljudi kažu o sebi kad ih netko upita, ne znanstvena metoda. Ja za sebe mogu reći da sam reinkarnacija Bude, ali ne znači da jesam samo zato što ja to mislim i osjećam o sebi.
Podigla bi se statistika reinkarniranih Buda u svijetu.
Hebo te, za tipa koji se ubi ovdje da pokažeš da si moderniji, pametniji i napredniji od ostatka forumaša stvarno si previše naložen na trenutni populizam i mainstream.
100% tačno. I ja sam nespojiv sa islamom. Ali ja bošnjaštvo ne vežem samo za islam. Ubijeđen sam da smo postojali i prije dolaska islama na ovo područje, kao nešto (crkva bosanska) između katolicizma i pravoslavlja.
No svakako da sam izrazita manjina u svom korpusu. Svjestan sam toga ali svega što vrijedi ima malo dok onoga što ne vrijedi ima puno
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
Postano: 24 sij 2017, 15:18
Nema bošnjaštva bez islama. Bez islama Bošnjak = Hrvat ili Srbin. Ovisno o regiji. Ako se pozivaš na tradiciju srednjovjekovne predosmanske Bosne, pozivaš se na tradiciju današnje Herceg-Bosne.
Jedino Herceg-Bosna baštini tradiciju i kulturu te srednjovjekovne Bosne, uključujući CB - polu-heretički pokret unutar Katoličke crkve kojega su danas baštinici pojedini hercegovački franjevci.
Srednjovjekovna Bosna s današnjim modernim ublehaškim bošnjaštvom nema apsolutno nikakve veze.
Onog trenutka kada bi Bošnjakistan dobio nezavisnost, čime bi nestalo potrebe za mazanjem očiju, srednjovjekovna Bosna bi završila na smetlištu povijesti u bošnjačkim udžbenicima. A ti bi bio prezren više od bilo kojeg ćafira katolika/pravoslavca.
Postano: 24 sij 2017, 18:01
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
BBC je napisao/la:
Pa se ljudi čude zašto su komunjare pale na plodno tlo.
Ako te ta tema interesira, preporučam francuskog demografa i znanstvenika Emmanuela Todda, ovo je njegov model kako se formiraju obitelji u zajednicama:
– cohabitation of married sons and their parents – no marriage between the children of two brothers – russia, yugoslavia, slovakia, bulgaria, hungary, finland, albania, central italy, china, vietnam, cuba, north india (note that many of these countries, the eastern european ones, also have a tradition of marrying young) – communism
Egzogamna zajednička obitelj, zajednice u kojima dominira taj tip tradicionalne obitelji "pod istim krovom" imaju predispoziciju za socijalistčki pogled na uređenje društva i ekonomije. Popis zemalja na ovoj listi sve govori.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.