|
|
Stranica: 2/13.
|
[ 301 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Forumašš
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 31 pro 2015, 14:31 |
|
|
Citat: SKANDAL PRED HOLANDSKOM KRALJICOM Dirigent usred božićnog koncerta počeo da propagira islam
Na tradicionalnom božićnjem koncertu u Amsterdamu, u momentu kada je Holandski nacionalni orkestar počeo da izvodi kompoziciju Gustava Malera, dirigent je uzeo mikrofon, okrenuo se prema publici i počeo da propoveda islam. Među poštovaocima ozbiljne muzike, u dvorani je bila i holandska kraljica Beatris, inače redovni posetilac klasičnih koncerata.
Kraljicu su prisutni pozdravili aplauzom, a kada se situacija stišala, dirigent je započeo svoje izlaganje.
- Izvinjavam se, znam da možda nije prikladno. U ime Alaha, najsaosećajnijeg i najmilostivijeg, primoran sam da ovo uradim. Slao sam neke zahteve, ali su oni odbijeni - počeo je dirigent.
On je potom počeo da recituje delove iz Kurana.
- Ja, (Isus) sam sluga Alahu. On mi je pružio otkrovenje i učinio me prorokom. Dao mi je blagoslov gde god da sam... da se molim i budem milosrdan dokle god živim, da budem ljubazan prema svojoj majci, a ne ohol i očajan. Mir je sa mnom od dana kada sam se rodio, do dana kada sam umro i do dana kada ću ponovo ustati u život. Ja sam Mesija, Ješua, Isus Hirst, kako god želite da kažete - nastavio je kada su muzičari odjednom počeli da ustaju i odlaze sa bine pomalo uspaničeno.
- Ovde sam da vas pozovem... Ništa se ne dešava, nema bombe, ostanite na svojim mestima, ja nisam ludak - poručio je muzičarima koji su silazili sa bine i nastavio:
- Ja sam sluga Alahu i pozivam vas da verujete. Zato, verujte u Alaha i uzdižite ga. To je ispravna putanja - završio je.
Odmah potom je stiglo obezbeđenje koje je dirigenta sklonilo sa bine, ali je on ipak uspeo da zaradi jedan aplauz u dvorani.
http://www.blic.rs/vesti/svet/skandal-p ... ra/t92p3x2
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 31 pro 2015, 14:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 26 kol 2016, 14:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77365 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: "Sve džamije i islamske škole zatvoriti, zabraniti Kur'an", navodi se u dokumentu koji otkriva izborni program Wildersova Partije slobode (PVV) uoči parlamentarnih izbora zakazanih za mart 2017, prenosi AFP. PVV u svom programu navodi da će "preokrenuti islamizaciju zemlje sa nizom mjera, uključujući zatvaranje granica, ugasiti centre za azilante, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama da nose maramu u javnosti". Na marginama evropske migrantske krize, ankete pokazuju da Wildersova popularnost raste u odnosu na aktuelnu koaliciju Laburističke partije i Narodne partije za slobodu i Demokrata na čelu sa premijerom Marcom Ruthom.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 26 kol 2016, 16:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60251 Lokacija: DAZP HQ
|
Ovo je na tragu mog rješenja, a to je potpuna zabrana islama i deratizacija svih onih koji se tome protive. Do toga je još par godina, još stotine nepotrebnih žrtava u islamističkim napadima po EU dok se ne presječe i ne nadođe na moj stav.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amiđa
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 26 kol 2016, 18:08 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
wilders. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
cvv35
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 31 kol 2016, 19:19 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2015, 23:50 Postovi: 680 Lokacija: Okupirani teritorij
|
Napokon. Glas razuma dolazi iz Nizozemske. https://www.rt.com/news/357340-geert-wilders-manifesto-islam/Citat: Close all mosques & ban the Koran: Poll-topping Geert Wilders launches ‘de-Islamization’ manifesto
Geert Wilders, the wild-haired head of the right-wing Dutch Freedom Party (PVV), launched a new manifesto that calls for the “de-Islamization" of the Netherlands as he leads in the polls to become the next prime minister. Titled, “The Netherlands is ours again,” Wilders published the one page, 11 point screed on Thursday, highlighting the party’s hard-line positions on Islam.
![slika](https://pbs.twimg.com/media/CqutHmjWAAAy7Bf.jpg)
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=yBEVC-YZTVU pax tibi marce evangelista meus
Non bene pro toto libertas venditur auro!
Srbi RAUS!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Blitz
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ruj 2016, 20:16 |
|
|
DESNIČARI NA PUTU DO VLASTI U HOLANDIJI: Prva odluka - iskoreniti islam! 09/14/2016 18:19 Svet Planeta Holandski ultradesničar Gert Vilders, lider Partije slobode (PPC), obećao je u svom manifestu da će "pozatvarati džamije i zabraniti Kuran". Gert Vilders (Foto: Jutjub) Ono što dodatno zabrinjava evropsku javnost, ali i institucije, jeste to što Vildersova partija vodi u anketama pred parlamentarne izbore u Holandiji, zakazanih za mart 2017, prenosi AFP. Razlog zbog čega je skočila popularnost Vildersa u Holandiji je, pored talasa desnice koji raste širom Evrope, i to što se "holandska vladajuća elita lopše pokazala". PVV u svom programu navodi da će „preokrenuti islamizaciju zemlje sa nizom mera, uključujući zatvaranje granica, ugasiti centre za azilante, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama da nose maramu u javnosti“. Vilders je obećao i održavanje referenduma sa pitanjem ostanka Holandije u Evropskoj uniji. Njegova stranka je takođe obećala i smanjenje stranih uticaja, kao i troškova policije i bezbednosti. Ipak, ovi antiislamski i antievropski stavovi koje Vilders zastupa mogli bi znatno da umanje šanse za formiranje većinske vladajuće koalicije ukoliko pobedi na izborima. Vilders se našao pred sudom još 2010. godine, zbog raspirivanja rasne mržnje prema muslimanima. - Zajedno sa mnom izvedena je na sud i sloboda govora mnogih, mnogih Holanđana. Ja sam rekao sve što sam imao i nemam nameru da povučem ni reč - kazao je tada između ostalog Vilders. U Vildersovoj optužnici pisalo je da je 2007. u autorskom tekstu u holandskim novinama nazvao Kuran fašističkom knjigom, koja je po njegovim rečima slična delu "Majn kampf" Adolfa Hitlera. Godinu dana nakon objavljivanja ovog teksta snimio je film "Fitna" kojim je pozvao muslimane da iz Kurana iscepaju stihove koji „propovedaju mržnju“. Holandsko tužilaštvo je prvobitno 2008. godine odustalo od podizanja optužnice protiv Vildersa, tvrdeći da su komentari o Kuranu koje je on izrekao bili deo javne debate. Na adresu holandske policije stigle su prijave više od 40 ljudi koji su bili povređeni navodima iz Vildersovog autorskog teksta, dok su se drugi žalili na sadržaj filma "Fitna". Vilders je oslobođen svih optužbi, a od tada je pod stalnom policijskom zaštitom. Izvor: Blic http://www.pravda.rs/2016/09/14/desnica ... iti-islam/
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 02:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77365 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Prema anketama vodja najjace nizozemske stranke, salje poruku gradjanima Turske (video na engleskom):
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 18:36 |
|
|
Nista krivo nije rekao i ne znam zasto ga smatraju "kontroverznim i radikalnim". Manje islama = dobar smjer Vise islama = pogresan smjer
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 19:08 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 19:26 |
|
|
Islam je svugdje paralelno drustvo. Integracija nula.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 19:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nije to dovršena misao. Ne samo "paralelno društvo", već aktivno rade da dođu do genocida sviju koji nisu muslimani.
Zapad se nikad nije brinuo što Kinezi ili Vijetnamci žive u paralelnim društvima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 19:33 |
|
|
Biti musliman podrazumijeva borbu dok cijeli svijet ne bude islamski.
Izrazito agresivna, primitivna i netolerantna ideologija.
Muslimani čine oko 15% svjetskog stanovništva, no 90% ratnih sukoba u svijetu, u svim mogućim kombinacijama.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 14 ožu 2017, 19:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60251 Lokacija: DAZP HQ
|
ko normalan prima u svoje društvo muslimane? u svom društvu imam i dobre prijatelje s muslimanskim backgroundom, ali su davno raskrstili s tom pustinjskom sektom (ili još i njihovi roditelji).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 12:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Došao je i taj dan. Sretno Geert. Neka Svevišnji otvori oči zabludjelom nizozemskom narodu pa da guji koju gaje u njedrima zdrobe glavu poganu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 13:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24084 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Problem je, što pobjeda Wildersa znači i vjerojatni kraj EU-a i kraj Eura.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
telaad
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 13:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prema anketama vodja najjace nizozemske stranke, salje poruku gradjanima Turske (video na engleskom):
Koji apsurd..ovaj zuco kritikuje Turke jer biraju desno a on najveci desnicarski isprdak Evrope. jebo lud zbunjenog - danasnji vakt
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 13:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Za nas koji u EU vide zločinačku tvorevinu to nije problem. Ipak, nitko nije rekao da će on pobijediti. U Nizozemskoj je izborni sustav takav da najača stranka ima tek oko 20% glasova. Stoga jedino koalicija ima šansu formirati vladu. Geert sada ima 15 zastupnika od ukupno 150 u parlamentu. Uspjeh će biti ako bude imao znatno više. Dovoljno za početak.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
telaad
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 13:21 |
|
|
Toe ono vrijeme kad se desnicari (Wilders, Erdoan, svejedno) kriju iza pojmova tipa demokratija, ljudske slobode i prava..za poluditi.
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 15:55 |
|
|
Džes ti ba Muslimani. Vidi što mu Turci i Erdogan shebali filozofiju. Ne smije više okolo ljude etiketirati da su "nacisti" i "fašisti", sad kad se Turska etiketirajući druge okolo sramoti po svijetu. Istih ste vi gena kao Turci, Suljagić, ti i slični.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
telaad
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 16:14 |
|
|
Pa dobro, cak i neonacosh poput tebe ima pravo na platformu na kojoj ce ispoljavati mrznju i valjati gluposti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 16:16 |
|
|
Samo ti Muslimani, slobodno etiketiraj. Rezultati su vidljivi. Postali ste najbogatiji narod u Europi, RS samo što nije pala, hrvatsko pitanje riješeno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
telaad
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 16:31 |
|
|
Hajd ne kenjaj bezveze.
Kakvo hrvacko pitanje? To samo u vasim glavama postoji. Hrvatska ti je nezavisna drzava ako se ne varam (i etnicki ociscena genocidom). Rjeseno u Dejtonu a dodatno zakucano 2002. ako se ne varam.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 16:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prema anketama vodja najjace nizozemske stranke, salje poruku gradjanima Turske (video na engleskom):
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Nizozemska Postano: 15 ožu 2017, 17:30 |
|
|
A majke ti, uvijek kasne za nama Hrvatima. Mi to znamo već 25 godina, da su i Turci i Muslimani odvojeni od stvarnosti sa svojim željama da nacionalno prosperiraju etiketirajući druge da su "nacisti" i "rasisti".
EU chiefs on have blasted Turkey's Nazi comparisons with the Netherlands and Germany as 'detached from reality' and incompatible with its ambitions to join the bloc.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|