HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 srp 2026, 17:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34356 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726 ... 1375  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 14 ožu 2017, 21:38 

Kačamak je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

"Daj na to dete leba da ne place."
Budi sretan sto smo vam ispravili jezik inace bi ostali opancari.
Bugarizovani kao sto Bahamut pise.

Ne mešaj se u ovo.. :001_smile

:aleale

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 21:53 

sidji do sobicka da pricamo viceve

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:10 

slika

Tesla je rekao da su njegovi preci Hrvatski plemići iz okolice Zadra.

A time je rekao, ja sam Hrvat nisam Srbin.

:smajl007 :smajl007 :smajl007 :smajl007

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:19 

Moronu sidji na chat

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:26 

BAN-2020 je napisao/la:
slika

Tesla je Hrvat koliko i Milan Martić ili Simo Dubajić.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:32 

Nikola Tesla je naš jer nam donosi pare, ostale Tesle su u Srbiji since 1995. :kava

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:33 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:
slika

Razlika je u tome što se ova dvojica deklariraju kao Srbi i žele biti samo Srbi, što onda i jesu, bez obzira na njihovo eventualno drugačije etničko porijeklo.
A Tesla je rekao ovo što je rekao.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:41 

BAN-2020 je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Razlika je u tome što se ova dvojica deklariraju kao Srbi i žele biti samo Srbi, što onda i jesu, bez obzira na njihovo eventualno drugačije etničko porijeklo.

Zašto svojatate srbočetnika koji bi se sa najvećim žarom borio protiv vas da je ostao na ovim prostorima? Stvarno mi nije jasno. :neznam

Vrh

Naslov: Re: Događanja u Srbija
PostPostano: 14 ožu 2017, 22:46 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Zašto svojatate srbočetnika koji bi se sa najvećim žarom borio protiv vas da je ostao na ovim prostorima? Stvarno mi nije jasno. :neznam

To je trik bre

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 22:52 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Ne svojatamo četnike, pa lijepo sam ti opisao.
Svatko je ono što želi biti bez obzira na etničko porijeklo.
Šešelj je etnički Hrvat, ali on želi biti Srbin, pa onda i je Srbin.
Dodik je napola Hrvat, ali želi biti Srbin, pa time i je Srbin.
Tesla je bio po vjeri Pravoslavac, rekao je da je Hrvat, pa onda i je Hrvat.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 23:06 

BAN-2020 je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Gospodin Tesla je bio srbočetnik. Odgojen je bio od malih nogu da vam ne želi ništa dobro, kao i sve ostale srpske pravoslavne porodice u Lici.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2017, 23:14 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Gospodin Tesla je bio srbočetnik. Odgojen je bio od malih nogu da vam ne želi ništa dobro, kao i sve ostale srpske pravoslavne porodice u Lici.

Nije bre tacno, mi Krajisnici u Lika mnogo volimo Hrvatska.
A Tesla nije beo turske vere da mrzi sve hriscane, nemoj da brukas coveka.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 12:06 

Općeprihvaćena činjenica je da je Tesla Srbin rođen u Lici, no već se desetljećima prešućuje činjenica da je niz stručnjaka upozorio da je Tesla zapravo izdanak hrvatskih plemićkih obitelji Draganića i Kalinića iz Zadra i Novog Vinodolskog. Skriva li se u Beogradu Teslin dnevnik makar je on izričito rekao da ne želi da ništa njegovo završi u Beogradu?

Nikola Tesla za bivše Jugoslavije držan je pravim primjerom idealnog Jugoslavena koji se ponosio 'srpskim rodom i hrvatskom domovinom'. Takva je bila službena partijaka linija no začuđujuće je što se osamostaljenjem Hrvatske preko punih 20 godina niti jedan hrvatski političar, povjesničar niti znanstvenik nije založio da istraži priču o tajnom Teslinom dnevniku koji se spomenuo jednom 1977. na Dnevniku i potom ponovno potonuo u zaborav.-tvrdi dnevno.hr

Tajni dnevnik u kojem Tesla govori o svojim hrvatskim, plemićkim precima. Nije li došlo vrijeme da se zatraži službeno očitovanje od srpskih instituta o postojanju navodnog dnevnika, kao i zatraži pretraga njihovih arhiva ukoliko već nije uništen prethodnih godina?

Tesla, potomak hrvatskih plemića

'Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (Turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak'.

Ove riječi pišu u tajnom Teslinom dnevniku, neobjavljenom i skrivenom u Beogradu. U središnjoj informativnoj emisiji TV Zagreb objavljene su 1977. i nisu izazvale nikakve službene reakcije. Začuđujuće da se na taj podatak zaboravilo nakon osamostaljenja Hrvatske, a pogotovo nakon normalizacije odnosa sa Srbijom.

Na nju je kasnije upozorio dr. Petar Vučić, pravni i politološki autor. Ovaj zapis iz tajnog dnevnika Nikole Tesle, objavio je na 55. stranici knjige Govor Hrvatima o ispravnom putu.

'Senzacionalno je kako hrvatska javnost ne zna za podatke iz Teslina dnevnika premda se profesorica Ljubica Stefan, autorica brojnih knjiga, pobrinula da mnogi zanimljivi podatci dospiju u Hrvatsku. Ona je, pak, dok je živjela u Beogradu, imala priliku vidjeti Teslin dnevnik i još neke tajne podatke. Mislili su da je ona Srpkinja i tako su joj pokazali neke strogo čuvane tajne'.

Vladimir Njegovan, jedan od starijih Teslinih hrvatskih biografa u knjizi Nikola Tesla 1856-1956 također navodi prezime Draganić. Prema predaji, u obitelji Tesla jedan od predaka te obitelji imao je istaknute prednje zube slične tesli, alatu za obradu drveta po čemu je ta grana Draganića dobila nadimak, a poslije i prezime Tesla. Draganići su u Liku na područje Divosela došli u 17. stoljeću iz sela Ledenica pokraj Novog Vinodolskog, kamo su se doselili iz Dalmacije. Iz rodoslovlja obitelji vidi se da je 1485. sedam muškaraca nosilo ime Nikola. Djed Nikole Tesle, otac njegova oca Milutina, također se zvao Nikola i služio je u Napoleonovoj vojsci.

Hrvatski biografi najprecizniji su kada je u pitanju podrijetlo obitelji Tesla i svi do jednoga se slažu da obitelj Tesla bez obzira na nesumnjivu pravoslavnu vjeroispovjed Teslinog oca i djeda potječe iz Hrvatske i svi do jednoga negiraju tvrdnje nekih Teslinih srpskih biografa koji pišu da su preci Tesline majke rođene Mandić došli u Liku iz Šumadije. Ostaje pitanje zašto se ostalo na neistraživanju starijih predaka Tesline obitelji.

Tesla nije rekao 'Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom'

Teslina slavna izjava: 'Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom' parafraza je čestitke koju je povodom Teslina 80. rođendana velikom pronalazaču 1936. uputio Vlatko Maček, tadašnji predsjednik HSS-a. U čestitki je dr. Vlatko Maček napisao: 'Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine', na što je Tesla ljubazno uzvratio da se ponosi i jednim i drugim. Od tuda se izvukla ova parafraza.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 12:24 

Ponosio se kurac..nije Tesla ti pa da se ponosi takvim glupostima.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 13:25 

A šta reći za ovaj propagandni pamflet?
Osvrnuću se samo na ovu kontradiktornu rečenicu:

BAN-2020 je napisao/la:
Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali.

Ne. Upravo tad u 16. vijeku ste bježali iz Like pred Turcima glavom bez obzira, sve do Bavarske i Češke na sjeveru.

Kakvi "hrvatski plemići" se doseljavaju u Liku, a Lika pod Turcima. =))

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 19:20 

Vujadin je napisao/la:

BAN-2020 je napisao/la:
Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali.

Ne. Upravo tad u 16. vijeku ste bježali iz Like pred Turcima glavom bez obzira, sve do Bavarske i Češke na sjeveru.

Uobičajno za vas, iskrivljuješ i izvrćeš, selili su neki iz Like i u Liku, ali ne isključivo samo zbog Turaka, već iz raznih razloga, zbog ekonomskih razloga itd. Selili su se neki iz Like u Tursku Hrvatsku (kasnije nazvanu Krajina). Nije cijelo vrijeme bio rat, već i jako dugih mirnih razdoblja u vrijeme Turske okupacije.
Lika nije pala pod Tursku vlast, zašto se netko nebi doseljavao u Liku.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 19:33 

Bilic07 je napisao/la:
KiM je napisao/la:

Na primer, Hrvatska je, snažno potpomognuta američkom pomoći, počinile etničko čišćenje i proterivanje više stotina hiljada Srba iz njihovih domova u Krajini.

Alo bre Kim, nemorades tu da siris lazi o Krajiski narod. Krajisnici su planski i organizovani otisli. Umes da citas sa naseg sajberpejdza

http://www.krajinaforce.com/oluja_nared ... cenje.html

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA
VRHOVNI SAVJET ODBRANE

Knin, 4. august 1995. godine
16.45 časova
Broj: 2-3113-1/95.

Zbog novonastale situacije izazvane otvorenom opštom agresijom Republike Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu i nakon prvih početnih uspjeha u odbrani došlo je do ugrožavanja velikog dijela teritorije Sjeverne Dalmacije i dijela Like, zbog toga

ODLUČUJEMO

1. Da se pristupi planskoj evakuaciji sveg za borbu nes - posobnog stanovništva iz opština Knin, Benkovac, Obrovac, Drniš i Gračac.
2. Evakuaciju sprovoditi prema pripremljenim planovi-
ma pravcima koji izvode prema Kninu i dalje preko Otrića prema Srbu i Lapcu.
3. Za evakuaciju zatražiti pomoć od komande UNPROFOR Sektor "Jug" sa sjedištem u Kninu.

Knin, 4.08.1995. godine

OVJERENO U GŠ SVK
U 17,20 sati 04.08.1995. godine
i zavedeno pod gore navedenim brojem.

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
Mile Martić

original naredbu mozes da vidis npr ovde, u cirilicu napisano:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... er1995.jpg

I ne siri vise lazi o Krajini, S'Cuo!

Ne može se ovo ignorirati, to su čiste i jasne činjenice i argumenti.
Sami ste organizirali bežaniju i to je to.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 20:43 

KiM je napisao/la:
Tko je ovaj klaun na konju, i sto zeli da poruci i tkoga predstavlja. Prosim odgovor, unapred zahvalan.

Izmislili su ga deca iz jednog malog šumadijskog mesta koje se zove Mladenovca. Najpre su snimali šaljive spotove i postavljali na youtube a onda su smislili da naprave parodiju na temu politike. Tako je izmišljen lik Ljubiše Preletačevića, preletačević je inače sinonim za čoveka koji radi vlasti menja stranke , preleće iz jedne u drugu da bi se održao na položaju.

Od dolaska deklarisanih nacionalista na čelo Srbije, koji su bili jurišnici u raspirivanju mržnje, pozivanje na rat a sada pričaju neku priču u kojoj eto oni su mirotvorci u Srbiji je život za mlade koji ne žele da se priključe njima postao izuzetno težak. U nemogućnosti da se odupru mehanizmu koji su radikali stvorili, jer radikali su na vlasti promenili su samo ime, osmišljen je pokret koji je svojom satirom trebao da izvrće ruglu vlast.

I tako je počelo, izašli su na lokalne izbore, i ubedljivo procentualno dobili najveći broj glasova, pokret mladih se polako širio i bez problema sakupio i najveći broj pristalica za kandidaturu Ljubiše Preletačevića za predsedničke izbore.

Inače pravo ime Ljubiše preletačevića je Luka Maksimović, rođen je u mešovitom braku, i on je samo lik koji je eksponiran ispred mladih ljudi u Srbiji, koji su završili državne fakultete , stekli visoka obrazovanja ali za koje nema mesta ni budućnosti u Srbiji jer ne žele da budu deo Vučićeve, "mladeži"......

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 21:02 

De našao mešoviti brak u Mladenovcu jebo ga mešoviti brak. Pola Hrvat, a?

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 21:22 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Nemaju nitkog svojega da svojataju. Osiromaseni su kao siromasni uranij.

Moraju da kradu cetnike sa kokardom, sa dna kace.

Razalosti me ponekad, ali samo na tren, ta njina infantilnost i iskomplexiranost.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 21:24 

Zaviša je napisao/la:
KiM je napisao/la:
Tko je ovaj klaun na konju, i sto zeli da poruci i tkoga predstavlja. Prosim odgovor, unapred zahvalan.

Izmislili su ga deca iz jednog malog šumadijskog mesta koje se zove Mladenovca. Najpre su snimali šaljive spotove i postavljali na youtube a onda su smislili da naprave parodiju na temu politike. Tako je izmišljen lik Ljubiše Preletačevića, preletačević je inače sinonim za čoveka koji radi vlasti menja stranke , preleće iz jedne u drugu da bi se održao na položaju.

Od dolaska deklarisanih nacionalista na čelo Srbije, koji su bili jurišnici u raspirivanju mržnje, pozivanje na rat a sada pričaju neku priču u kojoj eto oni su mirotvorci u Srbiji je život za mlade koji ne žele da se priključe njima postao izuzetno težak. U nemogućnosti da se odupru mehanizmu koji su radikali stvorili, jer radikali su na vlasti promenili su samo ime, osmišljen je pokret koji je svojom satirom trebao da izvrće ruglu vlast.

I tako je počelo, izašli su na lokalne izbore, i ubedljivo procentualno dobili najveći broj glasova, pokret mladih se polako širio i bez problema sakupio i najveći broj pristalica za kandidaturu Ljubiše Preletačevića za predsedničke izbore.

Inače pravo ime Ljubiše preletačevića je Luka Maksimović, rođen je u mešovitom braku, i on je samo lik koji je eksponiran ispred mladih ljudi u Srbiji, koji su završili državne fakultete , stekli visoka obrazovanja ali za koje nema mesta ni budućnosti u Srbiji jer ne žele da budu deo Vučićeve, "mladeži"......

Zahvaljujem na iscrpnom i konciznom pojasnjenju. Da li se zna ciju etniiju nosi 1/2 Luke, i je li sa strane oca/majke ?

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 21:27 

Metemma je napisao/la:

Ne...... Slovak, ne znam šta je čudno za mešovite brakove, Mladenovac je nekada bio industrijski vodeći grad u Srbiji otuda toliko mešovitih brakova. Interesantno je da je baš pre nekoliko meseci sklopljen još jedan, u Mladenovcu su dve velike firme iz Hrvatske i nađu se......inače je to po toleranciji verovatno najtolerantnije mesto u Srbiji.

Za razliku od Smedereva gde su mi pretili da će me udaviti u česmi na trgu i gde i dan danas policija mora da čuva našu crkvu u Mladenovcu možete biti bilo ko i odakle.....njima to ne smeta.

Zato nije ni čudno što je pokret baš iz Mladenovca.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 22:03 

BAN-2020 je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Uobičajno za vas, iskrivljuješ i izvrćeš, selili su neki iz Like i u Liku, ali ne isključivo samo zbog Turaka, već iz raznih razloga, zbog ekonomskih razloga itd. Selili su se neki iz Like u Tursku Hrvatsku (kasnije nazvanu Krajina). Nije cijelo vrijeme bio rat, već i jako dugih mirnih razdoblja u vrijeme Turske okupacije.

Čuj Lika nije pala pod tursku vlast. :ucelo
Pa ti ne znaš najosnovnije činjenice iz istorije.

Lika je bila pusta po turskom osvajanju jer su se Hrvati razbježali na sve strane od straha.
Nisu branili svoje domove, ali su zato ovi što su ostali zapadno od linije VKK išli na pohode protiv protestanata u Magdeburg par decenija kasnije.

Iz Like se pri mirnodopskim uslovima stanovništvo iseljavalo, a ne useljavalo iz ekonomskih razloga, agrarne prenaseljenosti (krševita zemlja slabog kvaliteta nije mogla da prehrani brzorastuće stanovništvo).

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 22:50 

Zaviša je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Ne...... Slovak, ne znam šta je čudno za mešovite brakove, Mladenovac je nekada bio industrijski vodeći grad u Srbiji otuda toliko mešovitih brakova. Interesantno je da je baš pre nekoliko meseci sklopljen još jedan, u Mladenovcu su dve velike firme iz Hrvatske i nađu se......inače je to po toleranciji verovatno najtolerantnije mesto u Srbiji.

Za razliku od Smedereva gde su mi pretili da će me udaviti u česmi na trgu i gde i dan danas policija mora da čuva našu crkvu u Mladenovcu možete biti bilo ko i odakle.....njima to ne smeta.

Zato nije ni čudno što je pokret baš iz Mladenovca.

Da je baš bio vodeći, tad je svaki veći grad u Srbiji imao neku industriju. Koliko vidim, najbrojniji neSrbi posle Cigana, Crnogoraca i Jugoslovena su Makedonci sa 63 kom.
Ko se našao?
Inače, i Smederevo je industrijski grad, tek tu su ljudi došli odsvakud... železara.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 13:52 

Vujadin je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:

Čuj Lika nije pala pod tursku vlast. :ucelo
Pa ti ne znaš najosnovnije činjenice iz istorije.

Lika je bila pusta po turskom osvajanju jer su se Hrvati razbježali na sve strane od straha.
Nisu branili svoje domove, ali su zato ovi što su ostali zapadno od linije VKK išli na pohode protiv protestanata u Magdeburg par decenija kasnije.

Iz Like se pri mirnodopskim uslovima stanovništvo iseljavalo, a ne useljavalo iz ekonomskih razloga, agrarne prenaseljenosti (krševita zemlja slabog kvaliteta nije mogla da prehrani brzorastuće stanovništvo).

Imaš ti kakve dokaze, kad je Lika pola pod tursku vlast, koji dio Like je pao i koliko dugo je bio okupiran?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34356 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726 ... 1375  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: