HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 12:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nizozemska
PostPostano: 15 ožu 2017, 22:57 

kakve veze drugi svjetski rat ima s današnjom situacijom? Europa se prvi put suočava s neeuropskom populacijom u svojim redovima koja ne da se ne želi prilagoditi nego traži prilagodbu domaćina svojoj kulturi.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 22:58 

Tata bice velikog rata, kupujte vodu, solarne panele ugradjivajte, semena autohtona zitarica, voca povrca, napravite plastenik bar od 5 ari za obitelj.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 22:58 

Audrey je napisao/la:
telaad je napisao/la:

Pitanje je gdje zivis. Da zivim u Turskoj naravno da bi mi Erdoan bio veca prijetnja. Ako sam dobro skonto ti si negdje u inostranstvu, zemlje EU, pa te pitam na koji nacin moze Erdoan ista Evropi napraviti osim sto moze lajati radi par izbornih poena i markirati facu? Turska u EU nema apsolutno nikakvih aduta. Stavise, dobar dio Turaka u inozemstvu (tako je barem u Austriji), negdje oko trecine, ga prezire. A ovi drugi koji u njemu vide jakog lidera koji je Tursku iscupo iz ekonomske nazadnosti su isuvise utjelovljeni u sistem u kojem zive da bi ih isti mogao koristiti u nekoj vecoj mjeri.

Zivim u Svedskoj. Svedska je jedina zemlja sto je odobrila ministru iz Turske da vrbuje glasace u dijaspori. Da li ej to dobro ili lose, to je vec druga stvar.

Pa je, trenutno je Erdogan samo usmjeren na Tursku, no mislim da su mu ambicije mnogo vece nego sto se to da naslutiti. Ovo ne mislim samo o Erdoganu, nego i o Trump-u ili o Putin-u. To je taj kalibar i ta sorta. Slozna braca, ili sto. Wilders je za njih kindergarden. Tak ja to dozivljavam.

Jeste ako cemo po uticaju i moci ali sto se samih postulata ideologije tice tu su isti..pseudopatriotizam, nacija, vjera, itd., i prije svega kult jakog vodje "koji obecava jednostavne recepte na racun drugih".

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:00 

dudu je napisao/la:
kakve veze drugi svjetski rat ima s današnjom situacijom? Europa se prvi put suočava s neeuropskom populacijom u svojim redovima koja ne da se ne želi prilagoditi nego traži prilagodbu domaćina svojoj kulturi.

Vidiš da Muslimani iz Bosne isto kao Erdogan i njegova islamska klika razmišljaju.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:01 

dudu je napisao/la:
VVD = 31 - Rutte
PVDA = 9
PVV = 19 - Wilders
SP = 14
CDA = 19
D66 = 19
ChristenUnie = 6
GroenLinks = 16
SGP = 3
PvdD = 5
50Plus = 4
PiratenPartij = 0
Denk = 3
VNL = 0
FvD = 2
GeenPeil = 0

za ove je BIH mila majka.

Sabor sarenolik, disperzivnost velika, lose za demokraciju. Prag bi trebao biti bar 5%. Ovako se lakse kontroliraju od bankstera.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:03 

telaad je napisao/la:
Audrey je napisao/la:

O tome i govorim, pobijedio je desnoLIBERALNI kandidat, a ne ultradesnicarski kandidat. Ne mislim da su nizozemci nesto mnogo dobri ljudi, nego vise da nisu spremni na skroz radikalne promijene. Likovi poput Wilders-a (iako i on ima dosta podrske) jos nisu pronasli podrsku siroke mase, barem ne toliko kako se u Europi ocekivalo. Mislim da ce slicna situacija biti i u Francuskoj i u Njemackoj - hocu reci, ovaj put. No, tko zna u kojem ce smijeru sve to ici za par godina.

I ja se nadam da Europa nije zaboravila sto se desilo u WII. Situacija je uzburkana (blago receno), ali nadajmo se da se polarizacija drustva nece nastaviti u smijeru 30-tih godina.

Da, inace je bolje da nas nema..

Nisi skroz shvatila, mislio sam: Ako je ovaj desnoliberalni kandidat pobijedio tako sto je od ultradesnice preuzeo odredjene ideoloske elemente onda ni to nije dobro jer dugorocno znaci sve vece padanje drustva udesno. To nisu mozda tako radikalne promjene koje se odmah i kratkorocno osjete ali dugorocno gledano je rezultat slican, ako ne i isti. Jer kakve mi koristi sto primjera radi vlada socijaldemokratska ili liberalna stranka ako im je politika "Wilderovska"..?

Nisam skroz upucena, ali ne mislim da je Rutte pobijedio time sto je od ultradesnice preuzeo bilo sto. No, netko vise upucen u politiku VVD-a moze da pojasni mozda.

Sto se politike i Europe generalno tice, mislim da se svijet debelo mijenja. Nove stvari i desavanja zahtjevaju drugaciji pristup tim novonastalim situacijama. Pogotovo u Europi. Pitanje je samo, na koji nacin ce Europa uspjeti da se izbori sa svim tim situacijama i desavanjima a da samim time ne ucini povratak u proslost i da ovdje ne ovlada konzervativno, religiozno, drustvo.

– Bridget of Sweden (1303-1373)

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:06 

telaad je napisao/la:
Audrey je napisao/la:

Zivim u Svedskoj. Svedska je jedina zemlja sto je odobrila ministru iz Turske da vrbuje glasace u dijaspori. Da li ej to dobro ili lose, to je vec druga stvar.

Pa je, trenutno je Erdogan samo usmjeren na Tursku, no mislim da su mu ambicije mnogo vece nego sto se to da naslutiti. Ovo ne mislim samo o Erdoganu, nego i o Trump-u ili o Putin-u. To je taj kalibar i ta sorta. Slozna braca, ili sto. Wilders je za njih kindergarden. Tak ja to dozivljavam.

Jeste ako cemo po uticaju i moci ali sto se samih postulata ideologije tice tu su isti..pseudopatriotizam, nacija, vjera, itd., i prije svega kult jakog vodje "koji obecava jednostavne recepte na racun drugih".

Tu smo se slozili, politika im je ista. No, Wilders nije uopce isti kalibar kao Erdogan. Barem ne meni. I zbog toga se vise plasim Erdogana, nego Wildersa. Ako ih vec usporedjujemo.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:10 

dudu je napisao/la:

U smislu da se nase drustvo vraca u veoma konzervativno, religiozno, zatvoreno, depresivno drustvo. Stotine godina napretka se ugrozava i vodi ka cemu? Oni i mi, pa tko prezivi... Mislim da smo ipak zasluzili bolju buducnost nego krvoprolice u Europi zarad religije.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:31 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
dudu je napisao/la:
VVD = 31 - Rutte
PVDA = 9
PVV = 19 - Wilders
SP = 14
CDA = 19
D66 = 19
ChristenUnie = 6
GroenLinks = 16
SGP = 3
PvdD = 5
50Plus = 4
PiratenPartij = 0
Denk = 3
VNL = 0
FvD = 2
GeenPeil = 0

za ove je BIH mila majka.

Koliko vidim zelena partija je dobila gotovo isto mesta k'o Wilders, mislim da nisu ovako dobro prošli na prošlim izborima.
PvdA spao sa 35 na 9 mesta, oni su sa VVD formirali prošlu vladu.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:38 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Koliko vidim zelena partija je dobila gotovo isto mesta k'o Wilders...

Jesse Klaver je veoma popularan u Nizozemskoj. Karizmatican, slicno kao Justin Trudeau u Kanadi.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:44 

Turci protjerali nizozemske krave. Vraćaju ih u Nizozemsku.

slika

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:47 

Dobro ih namlatila nizozemska policija. Nisu nimalo nježni. A neće im nitko zamjeriti, imaju podršku čitavog naroda.

Erdogan i njegovi opet zaprijetili da će preplaviti Europu muslimanima. Tretiraju svoje kao stoku, vreće krompira, stvar za ucjenjivanje.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:48 

Audrey je napisao/la:
Koliko vidim zelena partija je dobila gotovo isto mesta k'o Wilders...

Jesse Klaver je veoma popularan u Nizozemskoj. Karizmatican, slicno kao Justin Trudeau u Kanadi.

Znate li možda ko ima šanse da formira vladu tamo?

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2017, 23:56 

Za koju partiju su glasali gradjani Nizozemske koji zagovaraju šerijat i bacanje nizozemske gay populacije sa vrha zgrada, po uzoru na ISIS ?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 00:03 

Audrey je napisao/la:

Znate li možda ko ima šanse da formira vladu tamo?

Mislim da je to veoma tesko pretpostaviti, naravno. Navodno su sve politicke partije blokirale formiranje vlade sa PVV. Nizozemci bruje o tome kak bi se vlada mogla formirati izmedju VVD, PVDA, CDA (kao i ranije), i dodatno uz D66 i Groen Links. Uglavnom, bit ce interesantno pratiti.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 00:07 

Šerijatlije nose oko 9 mandata.

Nizozemski parlament ima 150 zastupnika, kao i hrvatski sabor.

Zamislite u hrvatskom saboru 9 bula i džihadista? Hihihi. Teško.

Bilal Bosnic jezičak na vagi i Predsjednik Sabora. :D

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 00:09 

Hrvatski sabor je komedija, cisto zbog Pernara.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 00:33 

Robbie MO je napisao/la:
Šerijatlije nose oko 9 mandata.

Nizozemski parlament ima 150 zastupnika, kao i hrvatski sabor.

Zamislite u hrvatskom saboru 9 bula i džihadista? Hihihi. Teško.

Bilal Bosnic jezičak na vagi i Predsjednik Sabora. :D

Koje su ti međ ovima šerijatlije?
P. S. Audrey znate li zašto je PvdA ovako drastično pala (sa 35 na 9)?

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 01:10 

P. S. Audrey znate li zašto je PvdA ovako drastično pala (sa 35 na 9)?

Ne bih vam znala tocno reci, kolega Jenkins. Muz mi veli (ima djelimicno nizozemsko porijeklo) da su PVDA postali slicno (ako ne i isto) sto i VVD. Dugi niz godina su bili u istoj koaliciji. Navodno su previse pravili kompromise. To glasaci ne prastaju. Sto vise, navodno su ih kaznili, sto danasnji izbori i pokazuju jer su spali sa 29 na 9.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 13:47 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cije ... 56983.aspx

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 13:48 

Käskopp meets käskopp

odvojeni pri rodjenju
slika

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 14:08 

Stigao nam Erdogan boy. I tako se taj pogani osmanski gen i dalje provlači kroz Balkan.

Citat:
Speaking at a rally in Istanbul, Erdoğan said of the Dutch government: “They do not know politics or international diplomacy … these Nazi remnants, they are fascists,

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 15:31 

telaad je napisao/la:
slika

Koja odvratna faca.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 16:10 

Dakle, da rezimiramo:

Nakon ovih izbora tri najače stranke u Nizozemskoj su vladajuća stranka desnog centra, - VVD (33), a druga je stranka desnice - PW Party for Freedom Geerta Wildersa (20) a treća je kršćanska CDA (19).

Najveći gubitnici su ljevičari, socijal-demokratska PvdA koja je sa 38 spala na svega 9 mjesta u parlamentu. Ta stranka je zajedno sa VVD bila na vlasti u Nizozemskoj.

Dakle, očit je određeni pomak u desno, bez obzira na relativne parlamentarne uspjehe zelenih, a karakterističan je uspjeh i drugih manjih nekonvencionalnih stranaka ( Stranka za životinje, Stranka za starce, Antieuropljani, Stranka Turaka)

Dakle, očito su Niskozemci potražili neke druge puteve u odnosu na prošle izbore i oštro kaznili lijevo krilo aktualne vlasti.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 16:13 

Audrey je napisao/la:
telaad je napisao/la:

Tu smo se slozili, politika im je ista. No, Wilders nije uopce isti kalibar kao Erdogan. Barem ne meni. I zbog toga se vise plasim Erdogana, nego Wildersa. Ako ih vec usporedjujemo.

sigurno da je Erdogan opasniji od Wildersa kad Erdogan ima milijune sljedbenika koji bi ga slijedili u svim njegovim ludostima, a Wilders ima jednog neuhranjenog gaya koji u njegovo ime dijeli neke papiriće

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: