HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 sij 2025, 15:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeća

Martin Raguž kao novi predsjednik HDZ -a 1990
će biti igrač američke ambasade i međunarodne zajednice 39%  39%  [ 34 ]
će cijelo vrijeme ostati lojalan idejama Hrvatskog narodnog sabora 6%  6%  [ 5 ]
spina Međun. zajedn. dok ne dođe na vlast, a onda vjernost HNS-u 7%  7%  [ 6 ]
konformist, cijelo vrijeme politika malo ovamo, malo tamo 48%  48%  [ 42 ]
Ukupno glasova : 87
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Martin Raguž i novi "američki" HDZ1990
PostPostano: 23 pro 2015, 14:06 

listopad je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Jeste, ima zdravstvenih problema, stalno je u Reumalu u Fojnici. Tu su ga posjećivali razni muslimanski političari, no ni najbolji doktori mu nisu uspjeli ugraditi kralježnicu.

Griješiš. Ako je bio u Reumalu ne znači da ima ozbiljnih problema. U 90ki ih je i prvi put posumnjalo u njegovu glumu još prvi put (kako je moguće da iz bolnice u Sarajevu odeš na teren u Mostar i igraš nogomet), a dva puta su se njegovi najodaniji izlanuli kako je njegovo "zdravstveno stanje" u biti izbjegavanje glasovanja po bitnim temama (prvi put HNS koalicija, drugi put izbor predsjedništva Federacije, treći put smjena ministara DFa). Zato je i nastao rat ovih dana u toj stranci jer ga je onaj Vjeko Bakula provalio članstvu kako glumi (a sve to zato što mu Martin ne vraća pare koje mu je dao još dok je ovaj ganjao kampanju za predsjednika Devedesetke). Zaključak: nije mu ništa specijalno. Sve je isprika.

Nema logike. Lik je žestoki egomanijak, koji je uložio puno truda i novca u dolazak na čelo 90-ke. Dalje, muslimanske političke opcije, te najvjerojatnije i američka ambasada od njega prave projekt za 2018. koji bi mu trebao biti kruna političke karijere u financijskom smislu.

I sada odustaje od svega toga zbog nekakvog Bakule i jednog županijskog odbora.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 14:11 

Možda prelazi u DF. Suljagićevo mjesto je prazno.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 14:17 

listopad je napisao/la:

Griješiš. Ako je bio u Reumalu ne znači da ima ozbiljnih problema. U 90ki ih je i prvi put posumnjalo u njegovu glumu još prvi put (kako je moguće da iz bolnice u Sarajevu odeš na teren u Mostar i igraš nogomet), a dva puta su se njegovi najodaniji izlanuli kako je njegovo "zdravstveno stanje" u biti izbjegavanje glasovanja po bitnim temama (prvi put HNS koalicija, drugi put izbor predsjedništva Federacije, treći put smjena ministara DFa). Zato je i nastao rat ovih dana u toj stranci jer ga je onaj Vjeko Bakula provalio članstvu kako glumi (a sve to zato što mu Martin ne vraća pare koje mu je dao još dok je ovaj ganjao kampanju za predsjednika Devedesetke). Zaključak: nije mu ništa specijalno. Sve je isprika.

Nema logike. Lik je žestoki egomanijak, koji je uložio puno truda i novca u dolazak na čelo 90-ke. Dalje, muslimanske političke opcije, te najvjerojatnije i američka ambasada od njega prave projekt za 2018. koji bi mu trebao biti kruna političke karijere u financijskom smislu.

Na moju žalost bolje ih poznam i znam situaciju iz prve ruke jer sam opet na žalost poslovno vezan (duguju mi novac). Nije nekakav Bakula. To je lik koji je Martinu dao novac za kampanju protiv Slavena Raguža i dao novac za kupovinu mjesta u Domu naroda....Martin mu je morao novac vratiti a nije i sad se ovaj osilio i zaprijetio da će sa svime izići u javnost.

Martin nije ego manijak nego narcisoidna osoba. Da je on uistinu bolestan i napušta svojevoljno on bi to uradio otvorenim pismom, kamere bi bila kraj njegove postelje, zadnjim dahom svoga života bi ostavio BiH i narod u bespućima zvijeri koje on kao heroj nije mogao pobijediti jer je sam, a masa članova i zaljubljenika bi stajala uz njegovu bolesničku postelju govoreći "nemoj Martine i bolestan si jači nego svi oni drugi....držat ćemo te mi uspravno poput Izraelaca kad su Mojsiju držali ruke. Dakle griješiš...ponavljam ti na žalost znam informacije iz prve ruke još od prekjučer i prije tjedan dana šta je bilo i šta se događalo.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 14:24 

listopad je napisao/la:

Na moju žalost bolje ih poznam i znam situaciju iz prve ruke jer sam opet na žalost poslovno vezan (duguju mi novac). Nije nekakav Bakula. To je lik koji je Martinu dao novac za kampanju protiv Slavena Raguža i dao novac za kupovinu mjesta u Domu naroda....Martin mu je morao novac vratiti a nije i sad se ovaj osilio i zaprijetio da će sa svime izići u javnost.

Martin nije ego manijak nego narcisoidna osoba. Da je on uistinu bolestan i napušta svojevoljno on bi to uradio otvorenim pismom, kamere bi bila kraj njegove postelje, zadnjim dahom svoga života bi ostavio BiH i narod u bespućima zvijeri koje on kao heroj nije mogao pobijediti jer je sam, a masa članova i zaljubljenika bi stajala uz njegovu bolesničku postelju govoreći "nemoj Martine i bolestan si jači nego svi oni drugi....držat ćemo te mi uspravno poput Izraelaca kad su Mojsiju držali ruke. Dakle griješiš...ponavljam ti na žalost znam informacije iz prve ruke još od prekjučer i prije tjedan dana šta je bilo i šta se događalo.

Ta "prijetnja" mi zvuči kao prazan pištolj. Ko bi to prenio u BiH (Poskok, HMS, Večernji), i kakav bi uopće utjecaj ili posljedice imalo nekakvo otvoreno pismo, čak i popraćeno dokumentima o posudbi? Nikakve, eto kakve.

Ako nije odstupio zbog zdravstvenih problema, onda bome nije odstupio ni zbog tog lika ili likova. Uostalom, samo kao "projekt Martin" može i zaraditi nešto, kako bi isplatio vjerovnike.

Ili znaš nešto više, samo što ne smiješ ili ne želiš reći - ali ovo i dalje ne pije vode.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 14:57 

Jeste, ima zdravstvenih problema, stalno je u Reumalu u Fojnici. Tu su ga posjećivali razni muslimanski političari, no ni najbolji doktori mu nisu uspjeli ugraditi kralježnicu.

Jako zlobno. ;)

Za zdravlje mu sve najbolje. Iskreno, iznenadio me taj ultimatum zupanijskog odbora ZHZ. Po tome se moglo vidjeti da ovaj vise nema kontrolu.

Mislim da je sada logicno prisajedinjenje sa HRS.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 15:06 

listopad je napisao/la:

Ovo mi se uklapa u martina. Mislim da je istovremeno strasljiv kao osoba i sebe vidi kao mesiju.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2015, 18:39 

Sad već sumnjam da je zdravstveno stanje jedini razlog. Dobre plaće se nitko tako lako ne odriče.

Citat:
Zdravstveno stanje mu, tvrdi, više ne omogućava takav pristup, stoga, se odlučio na povlačenje. I dalje će, pak, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2016, 16:39 

Raguž politički umro, a da ga protektori nisu ni popratili... Tužno. Otišo je Raguž moj polako...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:59 

Možda sad na ljeto sjednem s Martinom na kaFu, sad neće biti baš toliko tražena roba u Stocu. Na Ilindan bi ga nakon mise uvijek okruživala hrpa ljudi (valjda Raguži, ima ih za izvoz) uguravajući se za sinekure valjda. Ove godine će vjerojatno biti popularan ko prdež u liftu, i u potražnji koliko i Biblija u Raqi, pa da vidimo što pametno ima reći.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 15:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Danas u Mostaru se održava izvanredna sjednica Glavnog odbora HDZ 1990 povodom ostavke predsjednika stranke Martina Raguža iz navodno zdravstvenih razloga. Danas bi se trebao imenovati v.d. predsjednika stranke i zakazati datum novog izbornog Sabora HDZ 1990.

Kolegij HDZ 1990 je jednoglasno predložio Iliju Cvitanovića za privremenog vršitelja dužnosti predsjednika stranke.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2016, 00:55 

Odmah velika promjena. Najavio da će i raditi sa HDZ na vraćanju općina u kojima su izgubili načelnička mjesta zbog njihovih svađa.

CVITANOVIĆ: HDZ 1990 i HDZ BiH imaju iste ciljeve i temelje

Vrh

PostPostano: 16 sij 2016, 16:04 

Cemu onda potreba za postojanje dvije stranke?

Vrh

PostPostano: 16 sij 2016, 16:06 

Nema je.
Samo dijele narod bezze.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2016, 22:32 

Amidza je napisao/la:
Cemu onda potreba za postojanje dvije stranke?

Pa i dva trkača na Olimpijadi imaju isti cilj.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2016, 22:34 

Forumašš je napisao/la:
Nema je.
Samo dijele narod bezze.

Ne bih se složio. Nije poanta u višestranačju reda redi, nego u kompeticiji.

HDZ90 je odigrao povjesnu ulogu kada je srušio travanjski paket.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2016, 22:36 

Mmmm da, ali njihovo nadmetanje nam zna stvoriti probleme, pogotovo u Središnjoj Bosni.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2016, 22:51 

Forumašš je napisao/la:
Mmmm da, ali njihovo nadmetanje nam zna stvoriti probleme, pogotovo u Središnjoj Bosni.

Mmmmm... je li ga ti bacaš dok tipkaš? Vazda 'mmmmm'.

=))

Vrh

PostPostano: 18 sij 2016, 22:52 

Tuta je napisao/la:
Forumašš je napisao/la:

Mmmmm... je li ga ti bacaš dok tipkaš? Vazda 'mmmmm'.

=))

Hahaha opet =))
To sam navikao ubaciti u postove pa :zubati

Vrh

PostPostano: 19 sij 2016, 03:27 

Brz oporavak gospodinu Ragužu, velikom Bosancu i katoliku <3

Vrh

PostPostano: 01 vel 2016, 21:57 

Raguž ih izgleda mislio zavaljati. Dajte vi nama vaše birače i funkcionere a mi nećemo ništa dati.

Citat:
HNZ odustaje od ujedinjenja s HDZ 1990.
Objavljeno 30.01. - 12:53

Raguž- Džambas: Nikad provedeni dogovor o ujedinjenju
Predsjednik stranke Hrvatski narodni savez (HNS), koja je nasljednica nekadašnjeg NHI-a, Drago Džambas, uputio je vršitelju dužnosti predsjednika HDZ 1990. Iliji Cvitanoviću pismo u kojem ga izvješćuje da je Predsjedništvo HNS odlučilo razvrgnuti nikada dovršeno ujedinjenje s „devedesetkom”.

-Kao što Vam je poznato, još početkom 2014.godine dogovorili smo udruživanje naše dvije stranke kojim je, između ostalog, predviđeno održavanje Ujediniteljskog sabora, usvajanje novog naziva stranke, programa… sve sukladno važećim zakonskim i statutarnim pravilima. Unatoč našim višestrukim usmenim i pismenim zahtjevima da se dogovor i poštuje, od vas smo dobivali odgovore kako će on biti proveden, a odgađanja su pravdana brojnim razlozima. Nakon provedenih općih izbora gosp.Raguž nam je čvrsto obećavao vrlo brzo realiziranje dogovorenog, što se pokazalo netočnim, ističe se u Džambasovom pismu u koje je Fena imala uvid.

Sve to, kao i događanja unutar HDZ 1990. nakon općih izbora, navodi Džambas, dovode u ozbiljnu sumnju „vašu sposobnost realiziranja dogovorenog”.

-Odlučili smo da kao stranka zadržimo svoj pravni i politički subjektivitet, kako ne bismo ponovno ispustili mogućnost svog nastupa na predstojećim izborima, navodi u pismu predsjednik HNS-a, Drago Džambas, napominjući kako se ovim ne dovodi u pitanje nastavak suradnje, moguće koaliranje ili drugi oblika zajedničkog djelovanja, pa i ujedinjenju kada se za to steknu uvjeti./HMS/

Vrh

PostPostano: 14 vel 2017, 03:20 

Citat:
Ova stranka je angažovala kompaniju „Foley Federal & International Affairs“ u svrhu lobiranja. Opis aktivnosti za koje je firma angažovana uključuje:

Razvijanje razumijevanja za političke stavove ove stranke u Washingtonu kroz brifinge i standardne metode komunikacije sa Kongresom i izvršnom vlašću. U registracijskoj prijavi angažmana Joea Foleya (Joseph Patrick Foley) kao „individualnog stranog agenta“ za HDZ BiH, podnesenoj 05.08.2014, Foley navodi da će u Washingtonu poduzimati sljedeće aktivnosti „predstavljati pitanja od interesa za HDZ 1990 različitim zvaničncima, sa fokusom na potrebi da se revidiraju uspjesi i nedostaci Dejtonskog mirovnog sporazuma i pitanja od značaja za nastavak zapadnih integracija Bosne i Hercegovine.“ U dokumentu se navodi da će njegov mjesečni honorar biti 4.000 dolara, te se može zaključiti da ovaj angažman i nije trajao duže od mjesec dana, budući da je to i jedini iznos koji je, prema FARA prijavama, HDZ 1990 isplatio ovoj firmi.

U dodatku registracijskoj prijavi („Exhibit AB“, od 05.08.2014.) navodi se da je sporazum sa HDZ 90 potpisan 30. jula, te se, pored gore navedenih aktivnosti, navode i sljedeće: „diskusije o reformama administrativnog ustroja BiH kako bi se adresirali prošli i sadašnji uslovi hrvatske zajednice u BiH i pitanja sa tim u vezi“. U dokumentu je priložen i tekst pisma namjere između „Foley Federal & International Affairs“ i HDZ 1990, poslatog 05.06.2014. u kome ova firma predlaže pravce djelovanja u ime HDZ 90, uključujući i niz političkih stavova poput onog da su „Hrvati trenutno jedina veza koja drži na okupu BiH kao naciju“, te da je „Dejtonski mirovni sporazum odavno trebao biti evropeiziran“ ali se to nije desilo zbog ometanja od strane „vođstva druga dva konstitutivna naroda.“ Foley navodi da je za zagovaranje ovakvih promjena potreban svakodnevni pritisak u Washingtonu i da će u te svrhe primjeniti „znanje stečeno radom na sličnim pitanjima u prethodnih 15 godina, na poziciji kontakt-osobe i predstavnika Nacionalne federacije hrvatskih Amerikanaca (National Federation of Croatian Americans) u Washingtonu. Foely dalje navodi svoja ostala iskustva na sličnim pitanjima, te kratkoročne ciljeve svog angažmana u prvih šest mjeseci, poput pisanja kratkih podnesaka o metodama za ustavnu reformu Federacije i BiH u cjelini i promociju tih metoda u Washingtonu, te stvaranje mreže podrške u Senatu i Kongresu i obezbjeđivanje efikasnog pristupa Bijeloj kući i State Departmentu. Pismo su potpisali Foley i Martin Raguž.

Prema pratećoj izjavi uz registraciju („Supplemental Statement“), podnesenoj 25.03.2015, saradnja između Foleya i HDZ 1990 raskinuta je 09.01.2015. godine.

http://istinomjer.ba/lobiranje-u-sad-federacija-bih/

Vrh

PostPostano: 14 vel 2017, 09:47 

Tko nas predstavlja, rano ljuta...

Citat:

Matematika Diane Zelenike

slika

Zastupnica HDZ 1990 u Zastupničkom domu Parlamenta BiH se u sinoćnjoj emisiji “Pošteno” pošteno obrukala. Pokušavajući dokazati da Hrvati nisu glasovali za Čovića, koristeći se samo njoj poznatim, a netočnim podacima, o broju Bošnjaka, Hrvata i Srba u F BiH dr. Zelenika je kazala:

– U Federaciji BiH živi 235 tisuća Hrvata i oko 56.000 Srba. Gledajući četiri člana za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH, pa gosp. Čović ima 128 tisuća glasova, gospodin Martin Raguž ima 94.000 glasova, gospodin Živko Budimir ima 15.000 glasova i gospodin ispred DF-a, ispričavam se što mu ne znam ime, gledala sam malo izborni zakon, ima 7700. Sve to kad zbrojimo to je dobrih 235 tisuća, pa ispade, Bože moj da su svi Hrvati od jednog mjeseca pa do sto godina svi glasali i da svi imaju pravo glasali i da su svi stopostotno izašli na izbore. Hoću reći da ne samo da nije gospodin Komšić izabran od hrvatskog naroda, ni gospodin Čović nije izabran od hrvatskog naroda, isključivo od hrvatskog naroda, kazala je Zelenika i dodala kako je “matematika tu nepobitna”.

http://poskok.info/wp/marilyn-monroe-u- ... pobitnost/

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/193548/13022017

Vrh

PostPostano: 14 vel 2017, 11:27 

Koja tuka u pm, ovu brojku je izvukla iz guzice.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2017, 11:35 

Tako su isto tupavo argumentirali da je Komšićevih 300.000 glasova došlo od Ostalih, a ne Bošnjaka. Zaboravljajući da kad se uzme u obzir polovična izlaznost i da je četvrtina stanovništva mlađa od 18, to bi značilo da ima nekih 800.000 Ostalih.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2017, 12:08 

Inače, tu brojku od 235 tisuća Hrvata je prvi koristio Zvonko Jurišić za vrijeme platforme, ali u smislu ukupnih hrvatskih birača. Pa je tvrdio: - Ukupno je izišlo 235000 hrvatskih glasača a od toga je HDZ dobio samo pola, možda i manje, znači ta stranka ne predstavlja većinu hrvatskog naroda.
A dakako da je brojka hrvatskih glasova manja, manja od 200.000. Rijetka su glasačka mjesta gdje su Hrvati izišli više od 50%. HDZ nema apsolutnu potporu, ali ima dvotrećinsku, plus neke manje stranke s konim je u koaliciji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Majestic-12 [Bot], Patriota, Potrka2.0 i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: