HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 14:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 918 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Igrate li PC igrice???
PostPostano: 07 tra 2017, 16:53 

Agathonikos je napisao/la:
Meni većina tih igara starijih od 2000. godine izazivaju mučninu i vrtoglavicu. Kao kad se autobusom mućkam 6 sati pa onda izađem iz njega na pauzu i zapalim cigaru, isti osjećaj. Tzv. Motion Sickness na koji skoro niko nije obraćao pažnju u to vrijeme jer se mislilo da je to normalna pojava u igrama. Ima ga i u nekim najnovijim igrama, posebno u animacijama gdje se npr. penjete uz nešto a neki kurčevi proizvođači igara baš forsiraju to jer misle da su eto kao vjerno dočarali pokrete glave dok se penjete uz nešto ili dok se s poda podižete na noge i sl. Kad imam tu animaciju u igri, skoro redovno zažmirim jer mi baš smeta.

Naprotiv, meni su odlične, što strije, to bolje :palacgore1 Pre par dana sam instlirao Thief trilogiju (Thief - The Dark Project, Thief 2 - The Metal Age, Thief 3 - Deadly Shadows) i prezadovoljan sam :palacgore1 Proizvođaći igara danas najviše greše što furaju i forsiraju grafiku, a zanemaruju priču i atmosferu. Jednostavno, ljudima daju gomilu ničega a za uzvrat traže gomilu novca... pohlepna, samoživa gamad :biceovodobro

Imam gomilu starih igara koje jedva čekam da odigram: system shock + system shock 2, starcraf + broodwar + insurection + retribution, diablo + diablo hellfire, diablo 2 + lord of destruction, half life + oposite force + blue shift itditditd.

Klinci danas ne znaju šta su prave igre, ne znaju šta je kvalitet, oni hoće sve sada i odmah... daće silne pare za smeće koje će im se zgaditi posle dva - tri sata igranja a pravi kvalitet neće primetiti... tužno, jako, jako tužno...

Vrh

PostPostano: 07 tra 2017, 16:58 

Amerikanizacija i poglupljivanje igara sa svakim nastavkom.
Imaš i novije odlične naslove koji baš žele zadržati stari filing tipa Pillars of Eternity, Divinity: Original Sin itd.

Uskoro bi mogao i remaster starcrafta ali se šuška i za Diablo 2.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2017, 17:15 

BahamutNS je napisao/la:
Naprotiv, meni su odlične, što strije, to bolje :palacgore1

Pogrešno ste me shvatili. I ja volim starije igre a ovde sam mislio na Motion Sickness u igrama i mučninu koju osjećam igrajući igre napravljene prije 2000. godine.

Tu imate dva posta u kojima upravo govorim o igrama koje volim, što ne znači da mi se i neke novijeg datuma nisu svidile.

Ni meni ove nove igre ne sedaju, skoro nikako, uz neke izuzetke. Moji favoriti su u rasponu od 2002. do maksimalno 2008. Akcenat je na 2002-2005. Valjda i zato što ih danas ima i previše pa igrate jednu a na lageru vas čeka još njih 10, nema više onog osećaja da poznajete svaki kamen i grm u igri jer ste je odigrali više puta i svaki put sa užitkom. Pre je to bilo drugačije, sad je sve ubrzano pa se i izgubila volja za novim igrama. Sećam se Medal of Honor: Allied Assault iz 2002, najpre sam imao demo s jednom misijom, koliko sam ga samo puta odigrao. Nema više tog osećaja, odigraš igru a onda za par meseci se nateraš da odigraš neku drugu.

Da ponovo odigram ove spomenike starog kova iz svijeta PC igara, podstakle su me recenzije tih igara, upravo iz vremena njihove pojave, dakle iz 2001. i 2002. godine.

No One Lives Forever: The Operative

http://www.sk.rs/2001/01/siop02.html

No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.’s Way

http://www.sk.rs/2002/11/siop01.html

Što se recenzija starih igara tiče, skoro sa istim užitkim ih čitam kao što igram te igre, pa ako neko ko dijeli tu moju impresiju želi osjetiti isto, samo neka klikne na link "Opis igara" u gornjem lijevom uglu i neka uživa u doživljajima tih igara u vremenu u kojem su izašle, a tu je skoro sve što je izašlo od januara 1998. do danas, uz ogradu da se vaš doživljaj neke igre svakako može ili se mogao razlikovati od doživljaja autora recenzije.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 02:11 

Europu univetsalis 3 sam nedavno instalirao. Lako se uzivi covjek u tu igricu a jos teze prestane igrati.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 07:04 

Pogrešno ste me shvatili. I ja volim starije igre a ovde sam mislio na Motion Sickness u igrama i mučninu koju osjećam igrajući igre napravljene prije 2000. godine.

Ja dosad nisam imao problem sa tim, mada mi se dešavalo da me ukoče šake i da me zabole prsti od silnog kliktanja i drndanja tastature :kava

Inače, svet kompjutera je odličan sajt, pratim ga s vremena na vreme, ljudi rade sjajne recenzije, postavljaju kvalitetan sadržaj, a i dobar im je forum :zivili

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 07:37 

daramo je napisao/la:
Amerikanizacija i poglupljivanje igara sa svakim nastavkom.
Imaš i novije odlične naslove koji baš žele zadržati stari filing tipa Pillars of Eternity, Divinity: Original Sin itd.

Uskoro bi mogao i remaster starcrafta ali se šuška i za Diablo 2.

Najavili su ga za leto samo što jebiga, Blizzard je to, daće neku divljačku cenu 40-50 evra sigurno :kava Dobro je što će StarCraft Remastered doći u paketu sa Starcraft - Brood War :palacgore1

Mislim da će ići redom, što znači da će remastered verzije prvo dobiti Diablo, pa onda Diablo 2 i za kraj će ostaviti Diablo 2 - Lord of Destruction :palacgore1 Bilo bi lepo kada bi odradili i Diablo - Hellfire koji je kratka ali jako zabavna ekspanzija, ali pošto je tu igru radila druga firma, verovatno neće biti ništa od toga, a možda i bude, videćemo :biceovodobro

Kako su krenuli, verovatno će i WarCraft doći na red za koju godinu jer oni uglavnom izbacuju na tržište jednu do dve igre godišnje. Inače, prve tri WarCraft igre WarCraft - Orcs & Humans, WarCraft 2 - Tides of Darkness i WarCraft 2 - Beyond the Dark Portal su klasici koji se još uvek igraju :palacgore1

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 08:56 

Nisam baš siguran da će sve remasterizirati jer se šuška i o Diablo MMO igri.

Meni je jedina igra koju svake godine igram Football Manager, užitak uzeti niželigaša pa ga dovesti u prvu ligu.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 09:57 

daramo je napisao/la:
Nisam baš siguran da će sve remasterizirati jer se šuška i o Diablo MMO igri.

Meni je jedina igra koju svake godine igram Football Manager, užitak uzeti niželigaša pa ga dovesti u prvu ligu.

Tako su pričali i za StarCraft da će biti MMORPG koji će zameniti WOW pa smo na kraju dobili StarCraft 2 :palacgore1

Ja uglavnom igram Doom i neke od njegovih modova tipa valiant, scythe itd. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 11:14 

BahamutNS je napisao/la:
Ja dosad nisam imao problem sa tim, mada mi se dešavalo da me ukoče šake i da me zabole prsti od silnog kliktanja i drndanja tastature :kava

Možda niste naišli na takve igre.
Nedavno sam instalirao neku vožnju automobila iz 98. godine. Au brate, minut i deinstalacija. A žao mi bilo jer su mi se njena grafika i ponašanje auta baš svidjeli.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 12:03 

Asseto Corsa, najbolji, najrealniji i najkompletniji simulator vožnje ikada napravljen. Mada, poželjno je imati kvalitetan volan. Logitech G29, na primer. Sa tom spravom ste kao u pravom autu, bez preterivanja. Ultra realno ponašanje automobila i laserski snimane staze.

Project Cars je isto odličan što se tiče fizike automobila, ali je samo nekoliko staza laserski snimano. I ima mnogo manje opcija za podešavanje. Takođe je poželjan kvalitetan volan (ne žalim ni dinara što sam kupio G29, iako je skup u pm).

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 13:23 

Jedan detalj u igrama a koji mi se nikako ne sviđa. To su oni bossovi u igrama koje moraš pola sata ubijati i 20 puta biti ubijen pri čemu si s municijom tanji nego na najobičnijem nivou u igri a koji prelaziš sa 20 metaka u oružju. A i kad imam dovoljno municije, to samo preskačem. Možda da mi je 17 godina da bi se i palio na tu besmislicu ali nije.

Znači skinem trainer, upalim god mode i infinity ammunition i skenjam besmislenog za 10 sec.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 16:35 

Jel igrao neko Dark Souls serijal? Ili njegov spinnof Bloodborne na PS4? Neverovatno genijalne igre, svaka preporuka. Sati i sati konstantnog poginuća i želje da se džojstik baci kroz prozor od muke, ali vredi živaca, jedne od najboljih, ako ne i najbolje igre koje sam ikad igrao.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2017, 20:58 

Igrao ali nijednu iz serijala završio, jednostavno čovjek pogubi živce, igra jeste vrh ali treba imati debele živce, brzo se užitak pretvori u frustraciju.
Jedino sam završio Lords of Fallen isti žanr ali dosta lakša.

Za Asseto Corsu i Project Cars je volan gotovo obavezan, ja se držim trenutno najbolje racing arkade Forza Horizon 3 i xbox gamepada.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2017, 00:50 

Možda niste naišli na takve igre.
Nedavno sam instalirao neku vožnju automobila iz 98. godine. Au brate, minut i deinstalacija. A žao mi bilo jer su mi se njena grafika i ponašanje auta baš svidjeli.

Biće da je to. Mada da budem iskren nikada nisam voleo sportske igre, fudbal, košarka, formule, automobili, sve je to meni manje - više isto i dosadno. Više volim igre gde moraš debelo da se namučiš, da konstantno kalkulišeš i planiraš sledeći potez da bi stigao do kraja :palacgore1 Recimo System Shock 2 :palacgore1 To je jedna od onih igara koja ni najmanje ne štedi igrača, već ga konstantno drži u neizvesnosti i tera na taktiziranje, a i glavni negativac je toliko dobro odrađen, da predstavlja dodatni motiv da se igra odigra do kraja :palacgore1

Privitak/ci:
Shodan.jpg
Shodan.jpg [ 372.01 KiB | Pogledano 5111 put/a. ]

PostPostano: 10 tra 2017, 09:25 

daramo je napisao/la:
Igrao ali nijednu iz serijala završio, jednostavno čovjek pogubi živce, igra jeste vrh ali treba imati debele živce, brzo se užitak pretvori u frustraciju.

Nisam ni ja nijednu završio. Ali ne odustajem. Trenutno napucavam karaktera u Bloodborne, pa ću da krenem dalje kada budem prejak. Posle toga idem sa istom taktikom u Dark Souls 2. Dark souls 1 nisam ni igrao, PC verzija je očajno optimizovana, radi na 20 FPS, a imam i5 6600k overclockovan na 4,5Ghz i AMD RX480 8Gb grafiku, trebala bi da leti na tome, s obzirom koliko je stara, ali je praktično neigriva. Dark Souls 3 imam instaliran, ali ne počinjem da ga igram dok ne završim ove dve. Japanci su stvarno kraljevi što se tiče video igara, ove igre su neopisivo genijalne.

Citat:
Jedino sam završio Lords of Fallen isti žanr ali dosta lakša.

Hvala na preporuci, skinuću to.

Citat:
Za Asseto Corsu i Project Cars je volan gotovo obavezan, ja se držim trenutno najbolje racing arkade Forza Horizon 3 i xbox gamepada.

Može i sa gamepadom, i to prilično dobro. Ali volan je ipak sasvim druga priča. Naravno, ne volan od 50 eura (bolji je gamepad od toga), nego Logitech G29 ili Thrustmaster T300. Jesu skupi (oko 450-500 eura), ali se posle minut vožnje vidi zašto su toliko skupi.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2017, 12:38 

Prvi sam probao igrati kad je izašao, znam to je bio brutala težak za ondašnje pojmove, onda je bila cijela graja pa su se ljudi žalili da su zaboravili postavke težine :zubati
Tricu sam isto probao po izlasku igrao neko vrijeme onda jednostavno prešao na nešto drugo.

Japanske igre jesu neobične, zanimljivo da su dvije i ove godine najbolje ocjenjene do sada Nier: Automata i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2017, 14:56 

Planira li se ko pozabaviti Nintendo Switchem? Kažu Zelda Breath of the Wild najbolja igrica svih vremena. Skup sport, treba pljunut 300 ojra za konzolu, a igrica još 60. Nevjerojatno mi je kako su uspjeli sa lansiranjem konzole koja praktički ima samo jednu igricu vrijednu spomena, uz to je bilo hardverskih problema.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2017, 18:07 

Možeš igrati na PC preko emulatora.
Imaš na netu verziju za PC, samo treba dosta dobar komp, ni meni nije jasno što hvale to čudo, morat ću probati.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2017, 19:24 

https://www.fokus.ba/magazin/mladi-brcak-od-igranja-igrica-zaraduje-kao-ministri/447778/

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija/bh-gamer-niko-je-najbolji-igrac-counter-strikea-na-svijetu/160823021

http://www.dnevno.ba/tehnologija/nikola-kovac-iz-bih-postao-najskuplji-gamer-u-povijesti-75531/

:klanjam

Vrh

PostPostano: 18 tra 2017, 11:42 

daramo je napisao/la:
Možeš igrati na PC preko emulatora.

Switch!? Jel si siguran? Mislim da ni za Wii U još nisu napravili emulator koji radi kako treba. Ima neki za Wii U, ali baguje ko lud, treba tu još dosta posla. Jedini stabilan Nintendo emulator je Dolphin, za Wii i Gamecube.

Kako se zove taj emulator za Switch? Čisto da vidim da li moja mašina može da ga tera bez mnogo problema.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2017, 11:48 

master_mind_ je napisao/la:
Europu univetsalis 3 sam nedavno instalirao. Lako se uzivi covjek u tu igricu a jos teze prestane igrati.

:ucelo

https://www.skidrowreloaded.com/europa- ... man-codex/

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 20:02 

Može li me neko uputiti kako da instaliram igru tetris?
Hvala unapred. :D

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 20:11 

Ksenija je napisao/la:
Može li me neko uputiti kako da instaliram igru tetris?
Hvala unapred. :D

Izvolte, gospođice.

http://tetris-1.soft32.com

Inače, sa grafičkom u kompu koji sam ti prodao, možeš da igraš daleko zahtevnije igre od tetrisa.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 21:36 

Jao, pa ti si divan. :D

Sada ću da instaliram tetris, obožavam ga, kažu da regeneriše moždane ćelije. :D Čim se malo uhodam odoh na viši nivo ali tu ćeš mi već ti morati biti instruktor. :)

Vrh

PostPostano: 19 tra 2017, 21:53 

Za tetris nisu potrebna objašnjenja ni obuke, sve je savršeno logično i samoobjašnjivo. A tačno je da je dobar za mozak. Nažalost, zadnji put sam ga igrao pre više od 15 godina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 918 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: