HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 12:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5021 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 201  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 16 svi 2017, 18:49 

Ima ko može

slika

Baš su domaće "vehabije" najveći problem LMAO

slika

Vrh

PostPostano: 16 svi 2017, 19:23 

slika

Uzbekistan traži hiljadu vozača autobusa da ih pošalje u Moskvu. Ako hoćete možete se prijavit. Moskvi fali ljudi, ne znam šta braća Srbi čekaju.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2017, 21:42 

Da svi Srbi kompletno nestanu preko noći i odu za Rusiju vama ništa ne bi bilo bolje.Isto ko ni Hrvatima.
Eto jeli se ispraznila Hrvatska od Srba?I?Ostala prazna zemlja.Divljina.Jeli Hr nešto bitno prosperirala?
Sutra da svi Srbi i Hrvati nestanu iz BiH.Vi bi bili ista beda ko i sad.Verovatno još i gora.Šta ti misliš zašto?

Vrh

PostPostano: 17 svi 2017, 11:00 

KiM je napisao/la:
http://www.balkanmagazin.net/novosti-i-politika/cid128-159847/putin-posetio-svog-bivseg-sefa-i-poklonio-mu-sat

PUTIN POSETIO SVOG BIVŠEG ŠEFA I POKLONIO MU SAT
M.L.

slika

ljak, 08. maj 2017 16:18
Povod – 90. rođendan Putinovog nekadašnjeg šefa u KGB i čestitanje Dana pobede
(foto, 08.05.2017 - Vladimir Putin uručuje Lazaru Matvejevu predsednički sat)

slika
Kako jednostavan jedinstven i krepki djedica. Kakvu moć i vlast i imao a živi u običnom stanu.
Shvata suštinu da svi kamo idemo da nam ništa ne treba.

Osim poštenja časti dostojanstva digniteta. I vernog služenja otadžbini. Rodini.
Podseća me na mog pokojnog oca.

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je danas, kako javlja agencija TASS, svog bivšeg pretpostavljenog u sovjetskoj tajnoj sluzbi (KGB) da bi mu čestitao Dan pobede i 90. rođendan. Bivši šef KGB u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj (NDR) Lazar Matvejev dobio je tom prilikom na dar od Putina ručni sat.

putin-prijatelji-matvejev-

Putin čestita Matvejevu rođendan u društvu Čemezeva (desno) i Tokareva

Ruskog lidera su tom prilikom, u poseti Matvejevu, pratila još dva bivša sovjetska agenta u NDR - Nikolaj Tokarev i Sergej Čemezov, dodaje TASS. Obojica, kao i ne malo bivših kolega Putina iz KGB-a, nalaze se danas na visokim državnim i privrednim funkcijama. Tokarev je, na primer, šef državnog preduzeća za transport nafte Transnjeft, a Čemezev je na čelu koproracije Rosteh koju čine državna preduzeća iz vojne i civilne industrije.

Putin je, prema zvaničnoj biografiji, radio kao agent KGB u istočno-nemačkom Drezdenu 1985-1990. Iz službe je otišao u činu potpukovnika. Svog tadašnjeg rada seća se, kako kaže, po dobrom. "Bila je to svakodnevna obaveštajna aktivnost, vrbovanje izvora, obrada i slanje informacija u SSSR", izjavio je Putin 2000. Godine. U Drezdenu je bio zadužen i za informacije o političkim strukturama i događanjima u Zapadnoj Nemačkoj (SRN).

Iz tajne službe Putin je otišao 1991, a za sef države je prvi put izabran 2000. godine.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 17 svi 2017, 18:00 

Novi je napisao/la:
slika

Uzbekistan traži hiljadu vozača autobusa da ih pošalje u Moskvu. Ako hoćete možete se prijavit. Moskvi fali ljudi, ne znam šta braća Srbi čekaju.

Nema toliko vozača autobusa koliko njima treba, a kamoli nezaposlenih vozača autobusa. Ljudi iz te struke, kao i vozači kamiona, ne ostaju dugo na birou (jer stalno se traže u oglasima ili sami voze), a i zajedno ih ima neuporedivo manje negoli vozača sa B kategorijom.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2017, 22:37 

Američki marinci se smrzli na ruskoj granici, čizme im ispadale iz skija

Vežba „Džoint Viking 2017“ u Norveškoj pokazala je nedostatke zimske opreme američke vojske i dala povod za podsmevanje dok su odeća cepala na hladnoći

slika

Tokom nedavnih vojnih vežbi „Džoint Viking 2017“ u Norveškoj, američke marince je izneverila njihova arktička oprema, piše "Difens njuz".

Manevri su održani pored norveško-ruske granice početkom marta, učestvovalo je oko 200 američkih marinaca, a pokazalo se da njihova oprema ne može da izdrži temperaturu od minus 45 stepeni Celzijusa, preneo je Sputnjik.

Predstavnik švedskog proizvođača zimske vojne opreme "Toraka" Jonas Rajdem kritikovao je vojnu odeću marinaca i sa ironijom je primetio da u svojim jaknama oni izgledaju kao maskota kompanije za proizvodnju guma "Mišlen".

Navedeno je i da se gornja odeća Amerikanaca cepa na velikoj hladnoći, rajsferšlus se ne otvara, a čizme ispadaju sa skija.

Komentarišući tu informaciju, general-major Nil Nelson je saopštio da će svi nedostaci biti uzeti u obzir.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... e-iz-skija

Privitak/ci:
9dahuw54ge54664ertaf7461443g5ey543612172ey37.jpg
9dahuw54ge54664ertaf7461443g5ey543612172ey37.jpg [ 77.53 KiB | Pogledano 4950 put/a. ]

PostPostano: 27 svi 2017, 22:01 

Ruski patrijarh: Krst i polumjesec moćna oružja protiv terorizma. Kaže da ispitivanja terorista pokazuju da se radi o neznalicama o vjeri. Ispod članka filmić sa naslovom: "ne postoji islamski teorizam".

Citat:
Russian Patriarch: Cross and Crescent are powerful weapons to combat terrorism

slika

Efforts to raise religious literacy of the population will play an important role in the struggle against terrorism, Patriarch of Moscow and All Russia Kirill believes.

He noted that interrogations of terrorists testify to their religious ignorance.

"Among these people, not a single Muslim thinker was found, who would proceed from a religious concept," the patriarch said, adding that terrorists "are obviously guided by ideological, rather than material considerations."

Teaching religion at schools is a way to restrict the proliferation of terrorism, the head of the Russian Orthodox Church said.

http://www.pravdareport.com/news/societ ... rrorism-0/

Vrh

PostPostano: 28 svi 2017, 00:41 

Nema taj blage veze isto ko i onaj što pere i žvalavi migrantske prljave noge.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2017, 00:59 

Zna taj šta radi. To isto kaže i gospodin Vladimir.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 00:10 

Kako matorim, postajem sve veći skeptik i pobornik uzdržavanja od idealizacije.

Zbog toga sam sve manje omiljen u krugovima u kojima sam se ranije visoko kotirao-krugovima veličača Rusije. Uživao sam i ja sa njima da aktivacijom mašte čak i ruske najteže poraze transmutiram u pobede. Mi Srbi smo zaljubljeni u ovog čoveka i to ne sme ići u toliku krajnost.

Smatram da je Istina iznad svega i da se njoj mora težiti ma koliko bolno bilo. No, Istina ruši slatku, opojnu Iluziju u kojoj ljudi uživaju i onda se oni ljute.

Rusija nema opravdanja što:

- ima BDP samo 2 puta veći od Holandije (od koje ima 10 puta više stanovnika, 50 puta veću teritoriju koju ne moraju da kradu od mora a o količinama resursa da i ne govorim)

- ima prosečnu platu manju od Hrvatske (poređenje površine, broja stanovnika, resursne baze, tehničko-tehnološke razvijenosti i ostalih elemenata su nesuvisla a i oko trećine teritorije Hrvatske je bilo izloženo ratnim dejstvima što se za Rusiju ne može reći)

- ima ulogu benzinske stanice i nosi posprdan nadimak "Resource Federation"

- joj "najvažnijeg saveznika" na BI čerupaju i sprovode vukovarizaciju nad njim (aj' da vidim tog majčinog sina da mu samo na pamet padne takva ideja za američkog "najvažnijeg saveznika" u toj regiji a kamoli da pokuša da to učini... da ne imenujemo istog, znamo svi ko je)

- se svaka šuša sprda sa njom pa tako i jedna Crna Gora pred očima celog sveta osuđuje Rusiju i udara joj sankcije a kosovski diplomati izvrgavaju ruglu

- pred početak rata protiv Napoleona, Rusa je bilo oko 5 puta više od Engleza (39 M prema 7,7 M) a od tada se populacija Engleza uosmostručila a Rusa jedva utrostručila; posledica tih je da je Rusa, od prvobitnih 5 sada samo 1,5 put više (ukupno 150 M prema 100 M).

itd, itd.

Putin deluje sposobno no čak i da jeste onakav kakvim ga većina Srba vidi (Ubermensch), pitanje je-šta posle Putina? Uostalom, neki već sad teoretišu da ovo i nije "oriđinalni" Puśo:

slika

I meni se ponekad učini da je ovaj "sadašnji" Puki azijatskiji od onog ranije:

slika

slika

ako vidite na šta mislim?

Uostalom, ako je samo 5% od ovih "teorija zavere" tačno:

Koliko sam upućen, Rusija ulaže silne milijarde u razvoj regije oko Vladivostoka-idealno da Ameri aktiviraju neko njesra sa S.Korejom i unazade taj region po potrebi te im jednim lakim potezom upropaste sve urađeno... ili nahuškaju Balte na rusku manjinu ili čak na provokaciju same Rusije-koliko čujem mržnja Balta je velika i ne bi im puno trebalo... Kavkaz je uvek lako aktivirati i to na više nivoa... rasplamsaju Ukrajinu... Muslimana je u Rusiji 25 M - znam, reći ćete "oni su odani Rusiji i nisu islamističko gnezdo" ali nije bila ni Bosna pre 30 g , zar ne?... Centralna azija se u poslednje vreme pominje kao sledeće žarište (ISIS, Talibansko prelivanje,...)... tu je i mogućnost pravljenja kakve zvrčke u Pridnjestrovlju... guranje EU u jaču konfrontaciju... mogu da razvuku Ruse na 9 strana i čereče ih bilo kad i sa minimumom utroška truda... toliki spektar alata i mogućnosti da nateraju Rusiju da krvari...

Iz istorije sam naučio da kad god ostrvo čajopija dođe u ozbiljnu opasnost od invazije (1812. & 1940.), Rusi budu Muslimani da krvare umesto njih.
Elem, da vam ispričam i šta sam ja naučio na kursu ruskog:

1. u Rusiji postoji tradicija da se pije čaj u 17h :ohmy

2. na pitanje profesorice "šta mislimo, kako se na ruskom kaže Vaskrs?" mi smo, znajući istovetnost mnogih reči, jednoglasno povikali: "isto!" . Profesorica se nasmejala i rekla blago:"Ne. Kaže se pasha."

Tako da... razumeli smo se...

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 00:16 

Pišeš li još negde, da te čitam češće?

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 00:25 

Metemma je napisao/la:

=))

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 01:01 

Metemma je napisao/la:

Pa, na jednom domaćem vojnom forumu (verovatno nije dozvoljeno reklamiranje) i jednom crnogorskom. Ali nemam preterano mnogo postova ni na jednom kao dečurlija koja dominira svim forumima i gomila postove upuštajući se u beskrvna, infantilna prepucavanja, vređanje i seirenje unedogled-što je, sve zajedno, po meni obično traćenje dragocenog vremena...

Elem, on topic: imam drugara koji, sve i da Putin pred kamerama celog sveta legne četvoronoške a Tramp ga tradicionalno za sve predsednike USA da imaju "čovekovog najboljeg prijatelja" na povocu prošeta sa ogrlicom na kojoj piše "my little bitch"... da Putin zalaje pred objektivima... da mu Tramp baci neku oglodanu kosku koju ovaj zgrabi i oliže - taj moj drug bi digao kažiprst uvis i potpuno ubeđeno rekao: "Ali, to je sve Putinov 'cunning plan' koji mi nismo u stanju da pojmimo a kojim će ih sve zajebati na kraju..." :smajl006

Ja ljublju Ruuusskije i Rassssiijjjssku Federaciu... no, dok je u pitoresknim kokni baštama uz smeh klokotao čaj, po ruskim stepama je klokotala krv... Moskva je spaljivana toliko puta za protekli milenijum...

A Napoleon je u Tilzitu nudio Aleksandru "ceo Balkan, istok Evrope, Konstantinopolj, zajedničku invaziju Porte i podelu Indije..." (a onda možda zajedno preko Aljaske invaziju i u američki kontinent i dalje...) ..."samo mi pomozi da uništim Englesku... samo to..." ...no, Aleksandar prekrši dogovor i prekide tzv. "kontinentalnu blokadu" kojom je London doveden na rub bankrota... nikad više takva prilika za Ruse...

Samo 42 godine kasnije (1854.) ta ista Britanija koju su spasli, zajedno sa Francuskom i Turskom vrši invaziju, poražava rusku vojsku i otima Krim Rusiji... valjda u znak zahvalnosti... istorija je puna bolnih lekcija a ruska istorija je enciklopedija mazohizma... jednom je jedan čovek rekao za Ruse da su oni "navikli da pate, da za drugo ne znaju"...

Moram da budem grub i uvredljiv: mislim da je to jedini gluplji narod od našeg-a to nije lako biti...

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 09:06 

Nemoj tako, nismo mi glup narod, nemoj da sudiš po sebi.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 11:49 

Metemma je napisao/la:
Nemoj tako, nismo mi glup narod

Voleo bih da si u pravu ali bojim se da nisi

Metemma je napisao/la:
nemoj da sudiš po sebi.

Dobro, ni ja u svojim deprimirajućim ocenama svog naroda baš ne idem dotle-kad bih sudio po sebi mogao bih reći da srećom nismo baš toliko glupi kao ja koji sam

Carmello Šešelj je napisao/la:
Izvini na grubim rečima, ali ti si idiot.

Elem, setih se još nečeg u vezi Rusije i mnogim tema o Islamu u Evropi-nakon konačne pobede nad Napoloeonom 1815, počeli su pregovori o preustrojenju Evrope kojima je briljirao Meternih. Tada je Aleksandar predložio da se povede "zajednička operacija protiv Porte, sruši muslimanska imperija koja toliko dugo preti Evropi i donese sloboda brojnim narodima".

Aleksandar je očekivao, pošto su se ti pregovori vodili u Beču koji je više puta bio ozbiljno ugrožen od Turske, da će njegov predlog biti prihvaćen sa oduševljenjem.

Ali, bio je skoro otvoreno ismejan... :neznam

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 13:15 

I?

Vrh

PostPostano: 30 svi 2017, 13:40 

Metemma je napisao/la:
I?

:confused1

Vrh

PostPostano: 02 lip 2017, 10:09 

Dagestan 2015.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2017, 11:36 

Iz snova o islamizaciji Rusije se valja vratiti u stvarnost i stvoriti 98 milijuna $.
Srbi su to maherski odradili.

Citat:
Hoće li nas klirinški novac skupo koštati: Rusi žele naplatu ratnog duga za gas, sav teret na FBiH

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja bivše Jugoslavije koja nije regulisala pitanje duga za isporučeni prirodni gas tokom rata. Isto tako, mi smo jedina zemlja bivše Jugoslavije koja će klirinški dug naplatiti u novcu. Taj novac je i prije nego što je došao već podijeljen između dva entiteta i isplanirano je kako će biti potrošen. Ipak, ne treba zaboraviti da Rusija neće odustati od naplate ratnog duga za gas.
BiH ruskoj kompaniji Gazprom trenutno duguje blizu 98 miliona dolara za ratni gas koji je BiH isporučen od 1991. do 1995. godine. Ovaj dug iznosio je ukupno 104,8 miliona dolara, a od 2009. godine, kada je počela otplata, Federacija BiH vratila je svega 5,9 miliona KM.

Kompanija Gas-Res iz Banje Luke nedavno je s Gazpromom potpisala ugovor u kojem nema obaveze plaćanja ratnog duga, što znači da preostalih 98 miliona dolara treba platiti FBiH.

"BH-Gas je odavno upozoravao na mogućnost da će nakon rješenja pitanja klirinškog duga Ruska Federacija, odnosno Gazprom, tražiti regulisanje ratnog duga za gas. Na kraju se to i dogodilo i našli smo se pred ozbiljnim problemom koji, koliko ja vidim, trenutno svi pokušavaju minimalizirati. Govori se o izgradnji cesta, pomoći poljoprivrednicima i tako dalje. Ni marka nije određena za regulisanje obaveza koje će nam vrlo brzo doći na naplatu. Ovo je kratkovidna politika koju građani mogu vrlo brzo osjetiti na sopstvenoj koži", upozorava direktor BH-Gasa Jasmin Salkić u razgovoru za Klix.ba.

BiH će već tokom jeseni ove godine morati započeti pregovore s Gaspromom o produženju ugovora za isporuku gasa slijedeće godine. Ipak, postavlja se pitanje šta će se desiti ukoliko Rusija počne insistirati na naplati ratnog duga za gas koji BiH ima.

"Šta ako naši partneri kažu da neće biti produženja ugovora dok se ne regulišu obaveze vezane za ratni dug? S obzirom na to da Republika Srpska koristi neuporedivo manje gasa, ovo je prije svega problem Federacije, a pogotovo Sarajeva. Ako se dogodi ovaj crni scenarij već od početka naredne godine imali bismo znatno smanjenu isporuku gasa u glavni grad", naglašava Salkić.

Dodatni problem je odnos Republike Srpske prema rješavanju pitanja ratnog duga za gas. Vlasti RS-a smatraju da ovo nije njihov dug te da ga mora riješiti Federacija. Uprkos tome, RS je planom raspodjele novca dobio trećinu od klirinškog duga, a da niko pri tome nije pokrenuo pitanje učešća u otplati ratnih dugovanja.

Salkić smatra da je velika greška što prije raspodjele sredstava od klirinškog duga nije razgovarano o problemu otplate ratnog duga za gas, koji bi BiH u jednom trenutku, kada to požele Rusi, mogao predstavljati nepremostiv problem.

"Moramo imati na umu još jednu stvar. Gas u Federaciju stiže preko RS-a, konkretno preko ulaza gasovoda u Zvorniku. Naša pregovaračka pozicija s RS-om je dakle veoma loša jer smo de facto zavisni od njihove odluke koliko će nam gasa isporučiti i po kojoj cijeni. Nimalo slučajno vlasti RS-a opstruišu izgradnju Južnoevropskog gasnog prstena, dakle južnog gasovoda, da Sarajevo ne dobije alternativni pravac snabdijevanja gasom. Nedavni dogovor da se iz Hrvatske izgradi gasovod niskog pritiska isključivo za potrebe snabdijevanja Rafinerije nafte u Brodu, umjesto transportnog gasovoda Brod-Zenica koji je predlagao BH-Gas, samo dokazuje namjere RS-a, a to je stopiranje izgradnje svih alternativnih puteva snabdijevanja gasom i ostavljanje Sarajeva na milost i nemilost Banje Luke", poručuje Salkić.

On dodaje da je, dok postoje otvorena pitanja vezana za gas, moguće sve pa i povećanje cijena i smanjenje isporuke gasa za BiH.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2017, 11:43 

Vidim po komentarima da im na ovakvim vijestima prisjedne i Bakir, i SDA i patriJotizam. Nek ne brinu, već će im njihovi mediji servirati zaborav tablete. Funkcionira ima 20 godina.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2017, 11:47 

Čitam da su poslali Rusima i Gazprom-u pismo:

Poštovani

Republika Genocidna....Dragan Čović....velikosrpska kuhinja sa srpskim specijalitetima....poselamite...

Vaši Bogumili

Vrh

PostPostano: 04 lip 2017, 14:40 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-hypersonic-zircon-missile-system-testing-successful-putin-sputnik-defence-obsolete-a7770641.html

Citat:
Russia claims it has successfully tested hypersonic missile ‘which makes Western defences obsolete’

The hypersonic missiles are a “quantum leap in technology,” defence analyst Tim Ripley’s told DW.

Mr Ripley explained that this effectively rendered Western defences, such as the anti-missile systems aboard new Royal Navy carriers the HMS Prince of Wales and the HMS Queen Elizabeth, “obsolete”.

slika

Vrh

PostPostano: 21 lip 2017, 22:12 

Danas.

Nad neutralnim vodama Baltika NATO lovac F-16 se približio avionu ruskog ministra odbrane gospodina Sergeja (Šojgu) na letu za Kalinjingrad a onda se pojavio ruski Su-27. IZ NATO su rekli da nisu znali o kome je reč.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2017, 07:25 

To su rutinske stvari i dešavaju se skoro svaki dan. Ali ih mediji u zadnjih par godina neuobičajeno dramatično prenose.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 16:19 

Bajram-namaz u Moskvi, čestitali Putin i Medvedev
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/sv ... dev/266692

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5021 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 201  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: