|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 126 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 03 lip 2017, 19:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76162 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daramo je napisao/la: Joj što volim ovaj sabur, jadni Mujo uložio zadnjeg cenera na kvotu 100 u hrvatskoj kladionici da će Hrvati i Srbi iscuriti iz BiH prije nego što će se ramshackle pseudo-state raspasti. Ima bolan nade, ne brini.
Evo baš Premier izbacio ponudi za ovaj tjedan, kvota da će se BiH raspasti 1.10 A ljepota je u tome i ako se ne raspadne skoro, opet je fino imati 1/3 vlasti i 1/4 teritorija. Razrahatiti se pravo, dok Bosnje idu ka tome da postanu narod sa ispod 1 milijun stanovnika.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 03 lip 2017, 23:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: To bi bilo ovako nešto, međutim s time se ne rješava Brčko; Šališ se... mora da se šališ... Ceha je napisao/la: Nešto ovog tipa bi isto imalo smisla; Auh... znači, ti bi 60% BiH sa 390 000 Hrvata? Hmm... znaš šta? Mislim da kapiram šta ti radiš-koliko se sećam, to se zove "maksimalistička strategija" u pregovorima. Ono kao "zamislim ono ispod čega ne bih išao ali to ne ponudim prvo već najpre istrajavam na maksimalističkim zahtevima pa kad mrvu popustim na kraju ispadne da sam još i skroman i velikodušan"... Ili je to ili se zezaš, nema trećeg objašnjenja... More, tebe bi ja kod mojijeh VelikoSrbendi pa se natežite oko Kamčatke-a to što ni ovo što imamo ni vi ni mi dugoročno ne možemo održati to nije važno...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 03 lip 2017, 23:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76162 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Da se drzave dijete prema postotku stanovnistva onda bi Skotska imala pravo da iznese 1/3 Skotske, ili bi Ukrajinci kod raspada SSSR-a trazili 30% Sibira.
USK ide u Hrvatsku zato sto HV nista drugo nece dopustiti. HB ima svoj put.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 04 lip 2017, 00:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Da se drzave dijete prema postotku stanovnistva onda bi Skotska imala pravo da iznese 1/3 Skotske, ili bi Ukrajinci kod raspada SSSR-a trazili 30% Sibira.
USK ide u Hrvatsku zato sto HV nista drugo nece dopustiti. HB ima svoj put. Ja samo hoću koherentnu diskusiju-dakle ako želi da postavi ovakvu mapu onda neka napravi prigodan uvod tipa "planiramo da vojnički osvojimo..." ili eventualno "onog momenta kad Srbi potpuno i nepovratno skrenu pameću i budu spremni prihvatiti i najluđe naše prohteve zatražićemo...": To bi već bila izjava bez logičkih i zdravorazumskih mana...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 04 lip 2017, 04:25 |
|
|
Ne kužim što ti je nejasno. Hrvata nema 0,6 milijuna u BiH, nego 5 milijuna u BiH i RH. Srba nema 1 milijun u BiH, nego malo više u BiH i SR. Muslimana ima koliko?
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 04 lip 2017, 12:01 |
|
|
Ceha je napisao/la: Hrvata nema 0,6 milijuna u BiH, nego 5 milijuna u BiH i RH. Ne-koliko ja znam, ima vas 380-390 000 u BiH i 10 X toliko u Cro. A to nije 5 miliJona. Niti, gledajući projekcije, uopšte ide ka tom broju u budućnosti... Ceha je napisao/la: Ne kužim što ti je nejasno. Nejasno mi je što "skromno" "ne daš" ni jednu jednu hrvatsku enklavicu, ni jednu hrvatski većinsku opštinu u Srednjoj Bosni a "velikodušno" "uzimaš" cele krupne delove Srbima i Bošnjacima/Muslimanima. Ono kao "ne dam ni selo u posavini a uzeću Srbima celi jugoistok RS." Druže, ne možeš tako. Ne daj Bože, u slučaju rata... motiv će biti neuporedivo veći nego '90ih, jer... Mi više nemamo gde-Krajinu smo izgubili, KiM nam oteli... RS je jedno što nam je ostalo. Mi smo priterani uza zid. "Doteralo cara do duvara!" Poraz nije opcija. Isto tako ni Bošnjaci/Muslimani nemaju kuda, poraz nije zamisliv. U prošlom ratu su uloge bile obrnute (vi i oni ste bili sabijeni uza zid), zato ste se morali udružiti. Niste imali prednost u oružju ali zato ste to nadoknađivali motivom. Motiv najčešće pobedi bolju opremljenost. Sada mi i Bošnjaci/Muslimani imamo minorne nesuglasice (bolje reći, nesuglasic u - Brčko) i njihovim rešavanjem bi postali, ako ne saveznici, ono makar neutralni jedni prema drugima... a vi i oni USK, srednju Bosnu, Hercegovinu, izlaz na more,... puno problema i potencijalnih frontova samo sa njima-gde još da se kačite i sa nama... Sada ste vi jedini koji mogu da si dopuste luksuz poraza. Naravno-možda vi uzmete sve do Save i Zemuna-ko zna? Ja samo kažem kako mi stvari izgledaju, ne mora da znači da će se tako i odvijati... Sve bi bilo drugačije da smo davno, pre nego su Bošnjaci/Muslimani postali Faktor, povukli vertikalnu liniju od mađarske granice do Jadrana i obavili tu bolnu podelu jednom za svagda... vi bi bili kao nekad a mi slični... i ne bi se i dalje razvlačili i mrcvarili jer bi imali rešene geostrategijske prioritete:
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 04 lip 2017, 12:30 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39225 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kad je nas 380 000 koliko je vas?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 04 lip 2017, 12:45 |
|
|
daramo je napisao/la: Kad je nas 380 000 koliko je vas? U BiH? Koliko ja znam- oko miliončeta. Malo ispod ili malo iznad. Mada, možda ja i ne znam, ne tvrdim ja ništa, samo kažem. Nažalost, megalomanija na obe strane nas je u prošlosti sprečila da vertikalnom linijom presečemo ovaj Gordijev čvor i, oslobođeni tog tereta, te rane gde nam curi dragocena energija, tog živog blata koje nas drži u mestu, posvetimo se sebi i sve snage usmerimo na oporavak, samorazvoj i samogradnju...
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 05 lip 2017, 12:15 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8199 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Ceha je napisao/la: Ne kužim što ti je nejasno. Hrvata nema 0,6 milijuna u BiH, nego 5 milijuna u BiH i RH. Srba nema 1 milijun u BiH, nego malo više u BiH i SR. Muslimana ima koliko?
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 05 lip 2017, 22:18 |
|
|
Citat: Ne-koliko ja znam, ima vas 380-390 000 u BiH i 10 X toliko u Cro. A to nije 5 miliJona. Niti, gledajući projekcije, uopšte ide ka tom broju u budućnosti...
3.600.000 u Hrvatskoj sredinom 2017. To je oko 4.000.000 u Hrvatskoj i BiH. A 5 milijuna u wikicehinim snovima.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 05 lip 2017, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59772 Lokacija: DAZP HQ
|
svo stanovništvo u Hrvatskoj=Hrvati. svi su u službi samo i isključivo jednog naroda i jedne države.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 01:55 |
|
|
Kao kaj je rekao Dudu Ispada da bi ste se vi Srbi dogovarali sa muslimanima oko BiH na naš račun. Samo naprijed, pa ćemo vidjeti gdje će to završiti. Pogledaj kartu i gdje je BiH, tko je s druge strane granice. Dao si kartu razgraničenja na rijeci Bosni, a sam se čudiš mojim kartama @Nebula, jbg vi ste u sendviču, nije da imate prevelikog izbora. Ako su vam Srbi draži, "fasovat" ćete.
|
|
Vrh |
|
|
sivi vuk
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 03:07 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kao kaj je rekao Dudu Ispada da bi ste se vi Srbi dogovarali sa muslimanima oko BiH na naš račun. Samo naprijed, pa ćemo vidjeti gdje će to završiti. Pogledaj kartu i gdje je BiH, tko je s druge strane granice. Dao si kartu razgraničenja na rijeci Bosni, a sam se čudiš mojim kartama @Nebula, jbg vi ste u sendviču, nije da imate prevelikog izbora. Ako su vam Srbi draži, "fasovat" ćete. Pa TKO je sa druge strane granice? Prvo se mora utvrditi TKO je sa te druge strane granice. Očigledno niko čim imaš strah od nekakve saradnje Srba i Alahovih svedoka. Kako to da Srbi nemaju strah od saradnje A Sv. i Hrvata dok vi padate na pod i bije vam pena na usta pri samoj pomisli na nekakvu saradnju A Sv. i Srba?Sad mi kaži TKO je to sa druge strane granice? TKO stoji Ceha? Eto smejemo se vama Hrvatima i pišamo po Alahovim svedocima,ako će te i dalje sarađivati sarađujte ako nećete ne morate ako će te s nama možete ako nećete ne morate. To je naša politika. A vama je SF da pomislite tako a ne da se ponašate. Pa TKO stoji s druge strane granice Ceha? Ja znam ko stoji i smejem ti se.
_________________ "Ovdje mjenjamo žive za žive, a mrtve za mrtve".
|
|
Vrh |
|
|
sivi vuk
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 03:26 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ne kužim što ti je nejasno. Hrvata nema 0,6 milijuna u BiH, nego 5 milijuna u BiH i RH. Srba nema 1 milijun u BiH, nego malo više u BiH i SR. Muslimana ima koliko? Što kažu stranci dumb as fuck.
|
|
Vrh |
|
|
sivi vuk
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 03:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Da se drzave dijete prema postotku stanovnistva onda bi Skotska imala pravo da iznese 1/3 Skotske, ili bi Ukrajinci kod raspada SSSR-a trazili 30% Sibira.
USK ide u Hrvatsku zato sto HV nista drugo nece dopustiti. HB ima svoj put. Države se dele na razne načine.Ratom ili mirnim demokratskim putem a Vi poštovani kolega u svom postu bi malo jednim malo drugim putem.Morate se odlučiti.Sve je to zbog više razloga tako da Vas lično ni ne krivim.Glavni problem je da se ustanovi TKO stoji sa druge strane granice pošto je to velika enigma nastala raznim hrvatskim mitovima.
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 11:55 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dao si kartu razgraničenja na rijeci Bosni, a sam se čudiš mojim kartama Ne znam gde je tačno razgraničenje na mapi koju sam postavio, ne vidi se lepo... ne bi čak bilo loše, pošto si maher sa mapama i njihovom doterivanju, da ti onu mapu preneseš na neku detaljnu SFRJ da se lepo vidi kako bi to izgledalo... to je mapa pre nego su Bošnjaci/Muslimani postali Faktor-sada su i oni tu, i oni imaju legitimne interese koji se moraju poštovati... Kao da namerno ignorišeš da sam ja rekao da bi se do te mape došlo poštenim, realnim dogovorom koji bi obezbedio ispunjavanje svih geostrategijiskih i geopolitičkih ciljeva naša oba naroda. A gde je pošten dogovor i ispunjavanje srpskih geostrategijskih ciljeva na ovoj tvojoj mapi: Ceha je napisao/la: Ispada da bi ste se vi Srbi dogovarali sa muslimanima oko BiH na naš račun. Samo naprijed, pa ćemo vidjeti gdje će to završiti. Stvarno? Znači, kada se vi sa Bošnjacima/Muslimanima dogovarate i čak ratujete skupa-to je o.k. a ako mi to slučajno uradimo onda ne može? Ma, nemoj? Ceha je napisao/la: @Nebula, jbg vi ste u sendviču, nije da imate prevelikog izbora. Ako su vam Srbi draži, "fasovat" ćete. Šta, kao vi biste razneli nas i Bošnjake/Muslimane ako bismo se udružili protiv vas? Kažem ti, oni i mi više nemamo kud jer više nemamo luksuz poraza. Vi ste već dobili RSK, vama je eventualni poraz u BiH još i zamisliv... Nemoj da se ljutiš, ali pomalo preteruješ, Ceha... da li ti je ikad iko rekao da si sklon preterivanju?
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 12:23 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Citat: Ne-koliko ja znam, ima vas 380-390 000 u BiH i 10 X toliko u Cro. A to nije 5 miliJona. Niti, gledajući projekcije, uopšte ide ka tom broju u budućnosti...
3.600.000 u Hrvatskoj sredinom 2017. To je oko 4.000.000 u Hrvatskoj i BiH. A 5 milijuna u wikicehinim snovima. Glupost, Hrvata ima 4 i 400 u Hrvatskoj i BiH i oko 5 po cijeloj emigraciji od Australije, Njemačke, Austrje, USA. Hrvati u Australiji su najbolji, mnogi su prodavali domove i dolazili ovdje sa puškama. Hrvati i Irci su najviše razbacani po svijetu i nas ima više od vas Srba
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 13:26 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Vujadin je napisao/la:
3.600.000 u Hrvatskoj sredinom 2017. To je oko 4.000.000 u Hrvatskoj i BiH.
A 5 milijuna u wikicehinim snovima.
Glupost, Hrvata ima 4 i 400 u Hrvatskoj i BiH i oko 5 po cijeloj emigraciji od Australije, Njemačke, Austrje, USA. Hrvati u Australiji su najbolji, mnogi su prodavali domove i dolazili ovdje sa puškama. Hrvati i Irci su najviše razbacani po svijetu i nas ima više od vas Srba Demograf Stjepan Šterc kaže (13.02.2017): 3.600.000 u Hrvatskoj, 400.000 u BiH, 250.000 kao manjine u okolnim zemljama, 3.350.000 iseljenika. Ukupno 7.600.000. http://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatska ... e/5624323/Srba ima oko 8,5-9 miliona, uključujući iseljeništvo.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 13:40 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Što kažu stranci dumb as fuck. To misliš na sebe i na svoje probleme s prostatom? @Nebitan, dogovorili smo se za omjer 51:49, tako bi to i trebalo biti. Zamjena BL za Sarajevo i Tuzlu mi se čini sasvim ok priča. Karta koju sam dao je mijenjanje poprilično pustog područja za Tuzlu, a zeleni su tu više za kasniju raspodjelu teritorija, ali ok. Daj svoj prijedlog, BiH se dijeli popola, muslimane nitko ne *ebe. Za muslimane, to je samo iskustvo. Mi smo, kao što kažeš, ratovali skupa s njima, pa kakva nam je korist od toga bila ? Za "superman" vojsku, opet, ne gledaš sveskupa. BiH nije cjelina za sebe, s 2 od 3 strane je okružena s RH, a na istoku imaš CG i Srbiju otprilike popola granice.
|
|
Vrh |
|
|
Nebitan lik
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 14:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: Daj svoj prijedlog, BiH se dijeli popola Ja sam samo dao predlog kako smo mogli, pre nego što su Bošnjaci/Muslimani postali legitiman Faktor (oni bi to verovatno postali ionako, ali se tada ne bi pitali već samo mi i vi) da rešimo naše geostrateške i geopolitičke ciljeve i završimo s' tim jednom za svagda. Dakle, rekao sam: uzmi kartu SFRJ i povuci vertikalnu liniju od granice Cro sa Mađarskom do Jadrana da vidimo kako smo mogli sve rešiti jednim potezom da smo bili pametni. Jednom za svagda. Vi bi konačno bili Kvadrat a mi opet Mornari. I sada bi bili ko zna gde i ćaskali ovde o ko zna čemu. Sad je gotovo. Ceha je napisao/la: muslimane nitko ne *ebe. Bošnjaci/Muslimani su sada Faktor i moraju se i njihovi legitimni interesi uvažavati. Ne bih išao da zajebem nikog pa ni njih-ne što sam neki naročito dobar čovek već jer bi to isplivalo kao problem kasnije, iskočilo bi kao čupavac iz kutije u najnezgodnijem momentu (Marfijev zakon)... a i Karma je nasty bitch. Ceha je napisao/la: Mi smo, kao što kažeš, ratovali skupa s njima, pa kakva nam je korist od toga bila ? Vi ćete se teško ogrešiti o Bošnjake/Muslimane. Ako ništa, vezivali su nama veliki deo snaga... iscrpljivali... no, njihov doprinos je mnogo veći od toga. Verovatno su oni spasli vaše pozadine te zaslužuju da im budete zahvalni. Samo zamisli da nije njihovog doprinosa bilo... Ceha je napisao/la: Za "superman" vojsku, opet, ne gledaš sveskupa. BiH nije cjelina za sebe, s 2 od 3 strane je okružena s RH, a na istoku imaš CG i Srbiju otprilike popola granice. BiH jeste celina za sebe. Moje mišljenje: ako izbije rat, svet će to tretirati kao građanski rat i samim tim Cro i Srb nemaju šta da traže tu (sem ukoliko nastupi nekakav Holokaust ili nešto ali toga neće biti). Mi imamo RS i, ako dogovorimo neki koridorčić-sa Bošnjacima/Muslimanima nemamo nikakvih problema. Stoga smo mi sa njima na Neutralnom stanovištu a pošto smo i oni i mi doterani do zida i nemamo više gde - čak i savezništvo je lako ostvarivo. Ako RS ne bude napala Cro niti HB Cro nema izgovor da je napadne a ako je napadne odsmo svi u majčinu jer onda ulećemo i mi sa ove strane a šta bi tu bilo to Bog sami zna. Vi, s druge strane, dobili ste RSK i dobijanje još i HB je, narodski rečeno, "preko 'leba pogače". Bili biste jedini Potpuni pobednik ovi balkanskih ratova a mi i Bošnjaci/Muslimani oboje gubitnici. Nemam ništa ni protiv vas ni protiv njih, naprotiv, čak vas na neki način i jedne i druge volim, ali određena vrsta ravnoteže mora postojati. Ja sam, tako mnogi kažu (a možda lažu), prilično uravnotežen i fer lik. Čak sam u društvu znao biti zvan da ja nešto presuđujem jer znaju da ne želim nikoga da oštetim. Možda grešim dušu, ali ti meni stvarno ne deluješ kao neko ko uzima fer odnos i interese drugih u obzir već bi po svom ćefu uzeo sve što ti se prohte. Ostavljam mogućnost da sam te pogrešno procenio.
|
|
Vrh |
|
|
sivi vuk
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 15:35 |
|
|
Hrvati nisu sposobni ni RSK da nasele a ovaj mašta o BL.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 15:39 |
|
|
Nebitan lik je napisao/la: dobili ste RSK i dobijanje još i HB I "RSK" i HB je hrvatska vojska obranila. Za razliku od npr. RSK i Kosova, gledano iz srpske perspektive.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 15:47 |
|
|
Cuj njega "Nije posteno da su Hrvati dobili sve ratove a Srbi sve ratove izgubili." Lol?
Pa dobili smo zato sto smo dobili. Ili ces fakat usporedjivat 3000 Srba u Kninu, sa 51 000 Hrvata u Mostaru koji 80% politicki vladaju sami nad sobom (od udzbenika i vlastitog visokog obrazovanja, preko racuna za struju do policije, te vojnika u BiH koji sluzbeno i legalno nose hrvatski grb na ramenu) a pored toga su i nezaobilazan faktor na visim, saveznim razinama, ukljucujuci i mnoga pitanja koja se direktno ticu RS a za koja morate traziti odobrenje ili podrsku od nas?
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 15:59 |
|
|
Nebitan lik je napisao/la: U prošlom ratu su uloge bile obrnute (vi i oni ste bili sabijeni uza zid), zato ste se morali udružiti. Niste imali prednost u oružju ali zato ste to nadoknađivali motivom. Motiv najčešće pobedi bolju opremljenost. A da malo analiziraš Putina, bolje ti ide? Čuj motiv... pa ovo je gluplje od Cehinih karata.... Robbie MO je napisao/la: a pored toga su i nezaobilazan faktor na visim, saveznim razinama, ukljucujuci i mnoga pitanja koja se direktno ticu RS a za koja morate traziti odobrenje ili podrsku od nas? I vice versa ako ćemo pravo. Mada, dosad je Dodik vama čuvao guzicu u tim saveznim razinama i pomogao i koristio puno više nego vi nama. Al ko se uzda u latinsku zahvalnost
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id Postano: 06 lip 2017, 16:01 |
|
|
Hrvati u BiH imaju legalnu i medjunarodno priznatu teritorijalnu autonomiju u vidu kantona, plus institutionalne mehanizme, kao i jedan od tri dijela vojske. Kantoni imaju oko 60% ovlasti RS. Ako se nekome ne da citati ustave, dovoljno je pogledati budzete, pa vidjeti da su budzeti 10 kantona veci od budzeta i RS i Federacije.
Drugi par carapa je sto to nama nije dovoljno, i sto postoje jos uvijek mnogi elementi diskriminacije na raznim razinama.
Ali je sasvim dovoljno da nam nitko ne moze smetati u 70% stvari od zivotnog znacaja. No naravno da cemo izvesti na cistac i tih preostalih 30%.
Sto se tice teritorija, 70% teritorija kojeg je obranio HVO danas se nalazi pod iskljucivom hrvatskom teritorijalnom autonomijom i 100%-nom politickom upravom., u 3 hrvatske zupanije koje su etnicki homogene bar kao RS. Jos 20% HVO teritorija je u mjesovitoj zupaniji u kojoj su Hrvati vecina i u kojoj je glavno urbano srediste Hrvata i sve institucije, a u toj mjesovitoj zupaniji je izmedju ostalog i Medjugorje. 10% teritorija (i oko 30% stanovnistva) su gusto naseljene hrvatske enklave Srednje Bosne koje su se vojno obranile uz ogromne ljudske zrtve, i radi kojih i postoji Federacija. Njima je uravnotezen USK, koji djeluje kao HV poluga u slucaju da muslimanima padne na pamet napraviti ilegalnu paravojsku.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, korne, Patriota i 40 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|