HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 15:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id
PostPostano: 06 lip 2017, 16:07 

@Nebitan, frulica su oni, a ne faktor.
1,5 milijun muslimana koji ide u Anatoliju. Ili misliš da je moguće u BiH napraviti državu za njih ?
Pa da je i cijela BiH njihova (a nije), oni su se uspjeli posvađati sa svima u susjedstvu...
A na koji način ćeš spajati Goražde i Bihać ? Klokanski.
Cijela BiH nije ekonomski samoodrživa, nije niti cijela fBiH, a kamoli trokutistan.
Da nisi imao muslimane u ratu, sam rat bi kraće trajao. Hrvati su se borili, u većini slučajeva su im muslimani bili samo trošak resursa.

Što se tiče ostalog, vi ste dobili Vojvodinu koja je postojala za SFRJ (i gdje su Hrvati bili "konstitutivni"), a mi smo samo izbili na svoje granice.
U SFRJ nije bilo nikakve "krajine", a i ovo što ste zauzeli je imalo više od pola neSrba (koje ste naravno protjerali).
Možda misliš da si fer, ali ti je zapravo dobro ispran mozak.

Vrh

Naslov: Re: NEW YORK OBSERVER: Oronulu pseudodržavu BiH podijeliti između Srbije i Hrvatske, ostatak neka id
PostPostano: 06 lip 2017, 16:14 

Robbie MO je napisao/la:
Hrvati u BiH imaju legalnu i medjunarodno priznatu teritorijalnu autonomiju u vidu kantona, plus institutionalne mehanizme, kao i jedan od tri dijela vojske. Kantoni imaju oko 60% ovlasti RS. Ako se nekome ne da citati ustave, dovoljno je pogledati budzete, pa vidjeti da su budzeti 10 kantona veci od budzeta i RS i Federacije.

Drugi par carapa je sto to nama nije dovoljno, i sto postoje jos uvijek mnogi elementi diskriminacije na raznim razinama.

Ali je sasvim dovoljno da nam nitko ne moze smetati u 70% stvari od zivotnog znacaja. No naravno da cemo izvesti na cistac i tih preostalih 30%.

Sto se tice teritorija, 70% teritorija kojeg je obranio HVO danas se nalazi pod iskljucivom hrvatskom teritorijalnom autonomijom i 100%-nom politickom upravom., u 3 hrvatske zupanije koje su etnicki homogene bar kao RS. Jos 20% HVO teritorija je u mjesovitoj zupaniji u kojoj su Hrvati vecina i u kojoj je glavno urbano srediste Hrvata i sve institucije, a u toj mjesovitoj zupaniji je izmedju ostalog i Medjugorje. 10% teritorija (i oko 30% stanovnistva) su gusto naseljene hrvatske enklave Srednje Bosne koje su se vojno obranile uz ogromne ljudske zrtve, i radi kojih i postoji Federacija. Njima je uravnotezen USK, koji djeluje kao HV poluga u slucaju da muslimanima padne na pamet napraviti ilegalnu paravojsku.

Ti ko onaj iz vica,
Imam kuću u Podgorici, vilu u Budvi, dva sportska auta.
Ništa ne prodajem, samo se hvalim!

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 16:23 

Ceha je napisao/la:
1,5 milijun muslimana koji ide u Anatoliju. Ili misliš da je moguće u BiH napraviti državu za njih ?
Pa da je i cijela BiH njihova (a nije), oni su se uspjeli posvađati sa svima u susjedstvu...
A na koji način ćeš spajati Goražde i Bihać ? Klokanski.
Cijela BiH nije ekonomski samoodrživa, nije niti cijela fBiH, a kamoli trokutistan.
Da nisi imao muslimane u ratu, sam rat bi kraće trajao. Hrvati su se borili, u većini slučajeva su im muslimani bili samo trošak resursa.

Što se tiče ostalog, vi ste dobili Vojvodinu koja je postojala za SFRJ (i gdje su Hrvati bili "konstitutivni"), a mi smo samo izbili na svoje granice.
U SFRJ nije bilo nikakve "krajine", a i ovo što ste zauzeli je imalo više od pola neSrba (koje ste naravno protjerali).
Možda misliš da si fer, ali ti je zapravo dobro ispran mozak.
Pišete kolega gluposti.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 16:51 

Robbie MO je napisao/la:
I "RSK" i HB je hrvatska vojska obranila.

Za razliku od npr. RSK i Kosova, gledano iz srpske perspektive.

Ni "RSK" ni "HB" ne postoje-jedini egzistencijalni prostor im je na nekim prevaziđenim kartama i u svesti naših i vaših pojedinaca "krv & tlo" mentalnog sklopa. Ova prva je potpuno uništena, a ova druga se može opet aktivirati-zakoni verovatnoće to dozvoljavaju. Pazi, možda vam i uspe, ja ne znam. Samo kažem kako mi stvari izgledaju i kuda mi se čini da idu.

Ja prema "RSK" nemam nikakvih osećanja. To je bio apsolutno nemoguć pokušaj "države", smešno svakom iole racionalnom. Države moraju imati kakve-takve realne osnove, a "RSK" nije imala ni jedan. Mi kao ljudska bića smo pristrasni i nekritični prema sebi te "sve može-ako je naše; a tuđe ne može ne zato što ne može već-što je tuđe". Žao mi je jedino tog našeg naroda tamo što je nagrabusio zbog idiota oji su ih naložili i lagali. S druge strane, verovatno mi nećeš verovati, čak mi je do određene mere drago što ste pobedili. Kad vidim na TVu Martića, Babića, Arkana, Legiju & Co. ... zar ti i takvi da pobede i da nas vode? Bolje da nas nema nego to.

"Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem, a da ne bude zločina...pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečovečstvo" - Patrijarh Pavle

S druge strane, vi ste propustili priliku da ispadnete veći Ljudi od nas-da ste samo porazili vojsku, pohvatali dokazane zločince, i ostavili taj narod (koji vam demografski ne predstavlja nikakvu opasnost) da ostane i živi normalno... ispali biste Ljudine. Tu ste me malo razočarali. No, ne mogu da vas osudim, jer pre toga ja uvek pomislim: "da li bi mi na njihovom mestu postupili drugačije"?

KiM? Isto komplikovana priča, ni tamo se kao ljudi nismo proslavili (hladnjače sa leševima Albanaca), divljanje Legije & Co. , proterivanje pola miliona ljudi... no, čini mi se da je tamo Zapad, umesto samo poguravanja stvari u željenom pravcu (kao u vezi "RSK" i BiH), otvoreno i blatantno izveo otimačinu. Naročito kada je, posle dugogodišnjeg verglanja o "KiM kao neotuđivom delu SRJ/SCG" negde 2005. krenuo da okreće ćurak... no, možda smo i to zaslužili... ja uvek tražim krivca najpre u sebi i svojima a tek onda u drugima... i oni su mogli ispasti veći Ljudi da su dozvolili Srbima da ostanu, čuvali crkve stare 800 g (umesto što su ih popalili) i dali Srbima da žive normalno (umesto u getoima) - tada bi me kupili i priznao bih da tu zemlju zaslužuju više od nas i da treba da je dobiju.

RS? Pa... ni ona nije stvorena na najsrećnijim temeljima. I ona je komičan pokušaj države (dovoljno je pogledati oblik) ali-svi smo mi ovde krem-bananica države. I njeno vođstvo tih godina je svakakvo (zapretiti nestankom jednom od naroda u sred parlamenta? U kom svemiru se to može?). Ona je jedino što smo izvukli da ne ispadnemo totalni luzeri (iskorišćeni od svih drugih naroda da dobiju svoje nacionalne države koje inače možda ne bi uspeli izganjati). Ali ti ljudi tamo su mnogo propatili i, kako sam ja osetio u kontaktu sa njima, jebeno su odlučni da se odbrane i sačuvaju to što imaju. Jer su svesni da su verovatno prepušteni samai sebi, ne nadaju se previše (kao '95e) u "majku Srbiju". U se i u svoje kljuse. I u BiH smo se osramotili-ali i vi i Bošnjaci/Muslimani. Jedina razlika između nas je u količini sramote.

Voleo bih da je ijedan od naših naroda ovde na balkanu ispao Ljudi. Da, ako me nekad neko dete pita, mogu mirna srca da kažem: "Znaš one Srbe/Hrvate/Bošnjake/Albance/Klingonce/Romulance/Skarane/Daleke i sl? E - oni su Ljudi. Pokazali su to ove i ovde, ovako i ovako."

Tako da... hmm... stvari su komlikovane, put do Istine je težak i trnovit i zahteva žrtve, Ego je jak i dobro utvrđen u svima nama, Introspekcije je jako malo, Samokritike još manje, te kao rezultat Pravda ne može da dođe do izražaja.

slika

Meni je sve ovo jedna ogromna i bespotrebna tragedija... od onakve države (da, države, ne banana-države niti krem-bananica-države) spadosmo na ovu bedu da nas svak' zapišava kako 'oće... taj nivo svesti koji su naši dedovi imali (uzmeš 10 maraka i stopiraš sa kraja na kraj zemlje i budeš 2 nedelje tamo u novom kraju sa novim licima i hranom i dijalektima, ostavljaš nezaključana i otvorena vrata jer nemaš bojazan, putuješ slobodno po svetu a svi su čuli za tvoju zemlju i iskreno je poštuju, spavaš na klupi bez da te iko išta pita a kamoli maltretira, na vlasti su ljudi koji su završili neke škole a ne đaci ponavljači kojima je i elementarna pismenost nedostižna, milicija je nije kerber lokalnog tajkuna već pravedna sila pred kojom su svi isti, sudovi sude po pravdi a ne ko ih bolje podmaže itd, itd)... ko nam je kriv kad smo stoka sitnoga zuba... sada bi mi ovde četovali o drugim stvarima: kod koga ćemo se skupiti i zezati ovog vikenda, raspravljali o vrhunskoj muzici (umesto cajki koje nam sada caruju), fudbalu (u kome smno imali klubove redovno u polufinalima LŠ), klopi, otvarali jedni drugima nepoznate horizonte i zanimljiva mesta na koja smo slučajno nabasali... za toliko trenutaka za sećanje ćemo ostati uskraćeni,
a to je ono najbitnije u životu.

Jadna deca u kakvim moralnim, etičkim, umetničkim, beščasnim, mitomanskim, ekonomskim, septičkim jamama najnižeg nivoa svesti će se formirati...

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 16:53 

Metemma je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Hrvati u BiH imaju legalnu i medjunarodno priznatu teritorijalnu autonomiju u vidu kantona, plus institutionalne mehanizme, kao i jedan od tri dijela vojske. Kantoni imaju oko 60% ovlasti RS. Ako se nekome ne da citati ustave, dovoljno je pogledati budzete, pa vidjeti da su budzeti 10 kantona veci od budzeta i RS i Federacije.

Drugi par carapa je sto to nama nije dovoljno, i sto postoje jos uvijek mnogi elementi diskriminacije na raznim razinama.

Ali je sasvim dovoljno da nam nitko ne moze smetati u 70% stvari od zivotnog znacaja. No naravno da cemo izvesti na cistac i tih preostalih 30%.

Sto se tice teritorija, 70% teritorija kojeg je obranio HVO danas se nalazi pod iskljucivom hrvatskom teritorijalnom autonomijom i 100%-nom politickom upravom., u 3 hrvatske zupanije koje su etnicki homogene bar kao RS. Jos 20% HVO teritorija je u mjesovitoj zupaniji u kojoj su Hrvati vecina i u kojoj je glavno urbano srediste Hrvata i sve institucije, a u toj mjesovitoj zupaniji je izmedju ostalog i Medjugorje. 10% teritorija (i oko 30% stanovnistva) su gusto naseljene hrvatske enklave Srednje Bosne koje su se vojno obranile uz ogromne ljudske zrtve, i radi kojih i postoji Federacija. Njima je uravnotezen USK, koji djeluje kao HV poluga u slucaju da muslimanima padne na pamet napraviti ilegalnu paravojsku.

Ti ko onaj iz vica,

Za cca. 500 mil. KM je veći proračun županija nego RS-a. :whistling

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 16:53 

Bez ikakve zelje da likujem nad Srbima u Hrvatskoj (prema slabima uvijek imam simpatije o kome god da se radi):

-Kada se Srbi u Hrvatskoj budu vojno obranili (a ne spektakularno izgubili) i natjerali Zagreb za pregovaracki stol, kada se HV ukine poslije toga i Zagreb to potpise, kad se vojska Hrvatske u 2017. bude sastojala od 3 dijela i jedan dio bude legalni i sluzbeni srpski sve sa oznakama, kada Srbi u Hrvatskoj budu imali po ustavu jednak broj ministara kao Hrvati u Hrvatskoj, kada Srbi u Hrvatskoj budu imali svoju postu, elektroprivredu i telefon i ne placaju nijedan racun Zagrebu, kada u Kninu bude srpsko sveuciliste tek 3 puta manje od Zagrebackog na kojem se moze nauciti i kvantna fizika i srpska verzija povijesti, kada policijska auta u Vukovaru budu legalno i po zakonu imala srpski grb od pola metra, kada srpski klubovi u Hrvatskoj redovito osvoje naslov prvaka Hrvatske u nogometu, rukometu ili kosarci, kad budu kontrolirali veci dio financijskog sektora u Hrvatskoj, pola uvoza, sve kladionice, najvecu tvornicu, najvecu hidroelektranu, cijeli izlaz na more ( :) ), kada u manastir Krupa bude dolazilo 2 milijuna pravoslavnih religioznih fanatika iz Rusije godisnje, kada Srbi u Hrvatskoj budu morali dici ruke da bi se izmijenio ustav Hrvatske, kada Hrvatska na 5000 pitanja iz upitnika EU odgovori na gramaticki ispravnom srpskom jeziku jer je to sluzbeni jezik,... i kada Hrvatska bude sa 2/3 strana okruzena Srbijom koja garantira ovakav aranzman i potpisuje Ustav Hrvatske...

... onda neka se jave Hrvatima u BiH.

Do tada molimo da nam se ne dosadjuje s ljudskim i kulturnim pravima manjina iz regije.

Hrvati u BiH su usporedivi samo sa Srbima u BiH, ne sa Srbima u Hrvatskoj.

A mi naravno nastavljamo borbu za nasa puna prava. Ne 80% ili 90%, nego 100%.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:05 

Gledam masa muslimana misli da Dodik plaća ove zapadnjake da pišu ovako.
Mi Hrvati se osjećamo uvrijeđeno. Nije Čović krpa na ulici, zna i on platiti nekoga na zapadu da piše o problemima i raspadu bejha.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:06 

Metemma je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ti ko onaj iz vica,

Smijesno mi je kad dodje netko iz Srbije i misli da Hrvati u BiH imaju samo nekakvu nesluzbenu i djelomicnu kontrolu na terenu nad "nekim dijelom BiH", i da se ni po cemu ne razlikuju od npr. Madjara u Vojvodini. Cisto edukativan post.

Ove geografsko-politicke neznalice, jedino primjecuju razliku Srba u BiH i Hrvata/Bosnjaka u BiH u tome sto su prvi izborili da se dio drzave zove po njima.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:08 

Metemma je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ti ko onaj iz vica,

Pa imamo s cim pohvalit se.

To ko da se vi pravite blentavi nad cinjenicom sta ja znam da je BL za BiH pojmove veliki grad i to mononacionalan srpski ili da vas nasi federalni partneri bezuspjesno ukidaju vec 20 i koju godinu...

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:09 

Robbie MO je napisao/la:
Bez ikakve zelje da likujem nad Srbima u Hrvatskoj (prema slabima uvijek imam simpatije o kome god da se radi):

-Kada se Srbi u Hrvatskoj budu vojno obranili (a ne spektakularno izgubili) i natjerali Zagreb za pregovaracki stol, kada se HV ukine poslije toga i Zagreb to potpise, kad se vojska Hrvatske u 2017. bude sastojala od 3 dijela i jedan dio bude legalni i sluzbeni srpski sve sa oznakama, kada Srbi u Hrvatskoj budu imali po ustavu jednak broj ministara kao Hrvati u Hrvatskoj, kada Srbi u Hrvatskoj budu imali svoju postu, elektroprivredu i telefon i ne placaju nijedan racun Zagrebu, kada u Kninu bude srpsko sveuciliste tek 3 puta manje od Zagrebackog na kojem se moze nauciti i kvantna fizika i srpska verzija povijesti, kada policijska auta u Vukovaru budu legalno i po zakonu imala srpski grb od pola metra, kada srpski klubovi u Hrvatskoj redovito osvoje naslov prvaka Hrvatske u nogometu, rukometu ili kosarci, kad budu kontrolirali veci dio financijskog sektora u Hrvatskoj, pola uvoza, sve kladionice, najvecu tvornicu, najvecu hidroelektranu, cijeli izlaz na more ( :) ), kada u manastir Krupa bude dolazilo 2 milijuna pravoslavnih religioznih fanatika iz Rusije godisnje, kada Srbi u Hrvatskoj budu morali dici ruke da bi se izmijenio ustav Hrvatske, kada Hrvatska na 5000 pitanja iz upitnika EU odgovori na gramaticki ispravnom srpskom jeziku jer je to sluzbeni jezik,... i kada Hrvatska bude sa 2/3 strana okruzena Srbijom koja garantira ovakav aranzman i potpisuje Ustav Hrvatske...

... onda neka se jave Hrvatima u BiH.

Do tada molimo da nam se ne dosadjuje s ljudskim i kulturnim pravima manjina iz regije.

Hrvati u BiH su usporedivi samo sa Srbima u BiH, ne sa Srbima u Hrvatskoj.

A mi naravno nastavljamo borbu za nasa puna prava. Ne 80% ili 90%, nego 100%.

Ovo je Biblija za svakog Hrvata BiH, a ostalima samo na znanje.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:22 

Nebitan lik je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
I "RSK" i HB je hrvatska vojska obranila.

Za razliku od npr. RSK i Kosova, gledano iz srpske perspektive.

Ni "RSK" ni "HB" ne postoje-jedini egzistencijalni prostor im je na nekim prevaziđenim kartama i u svesti naših i vaših pojedinaca

Katastrofalno netocno.

Karte, nazivlje i djelomicno simbolika su upravo jedino podrucje gdje HB ne postoji.

U onom bitnom i materijalnom: ovlastima, i to legalnim ovlastima, HB i dalje postoji, i u najvecem dijelu je ocuvana i zabetonirana u Ustavu. Reformulirana i legalizirana.

Ono sto se u HB dogodilo je da se pored zastave HB podigla i zastava BiH, a vise-manje vecina ovlasti su sacuvane. Otprilike kao povratak Hong Konga Kini, s tim da mi nemamo rok od 50 godina poslije kojeg Kina s nama moze raditi sto hoce. I naravno sarajevska carsija nije Kina nego gradic bez vode.

Dakle nije da mi sebe zavaravamo i da se "sjecamo" necega, kao Srbi krajine, mi zivimo cvrsto u vlastitoj danasnjici, ili da kao Bosnjaci Sandzaka mozemo samo mahati zastavama i nista vise.

Sacuvali smo i sto je najvaznije, medjunarodno i na unutrasnjem planu legalizirali vecinu strukture i organizacije koja je uspostavljena u HB.

Promijenjena je naljepnica na proizvodu, a sami proizvod je malo redizajniran (uostalom kao i RS) i legaliziran, i dobio sve potrebne certifikate koje nije imao, cak i halal oznaku jer su i muslimani potpisali. =))

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:31 

Ceha je napisao/la:

Kakve veze ima koliko ih je, čoveče? I oni imaju pravio da postoje i da imaju svoje legitimne interese. Kako ti to zamišljaš-tu "kartu za Anadoliju u jednom pravcu?" Pa nije sad 1920a

slika

već 21. vek, čoveče božji.

Ceha je napisao/la:
@U SFRJ nije bilo nikakve "krajine", a i ovo što ste zauzeli je imalo više od pola neSrba (koje ste naravno protjerali).

Potpuno tačno.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:33 

Nebitan Lik je zelenko.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:34 

Troll baniran.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:35 

BBC je napisao/la:
Nebitan Lik je zelenko.

Ili retardirani mješanac liberal iz kruga dvojke. Glasač LDPa

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:50 

Robi,

ja nisam negirao vaše u autonomiju i elemente samouprave, kada sam rekao da ne postojite govorio sam o međunarodnom planu, a niste ni jasno i definitvno razgraničeni sa Bošnjacima/Muslimanima.

Meni je jasno da vi priželjkujete da mic po mic povećavate te autonomne procese i sečete vezu sa Sarajevom-ali činjenično govoreći "HB" je amputiran svaki element međunarodne zvaničnosti. Čak i RS koja postoji na većini karata Evrope faktički na međunarodnom planu praktično ne postoji a kamoli "HB". Kakve bi rezultate anketa po evropskim gradovima na pitanje "dali ste čuli za HB?" donela?

Nemoj me pogrešno razumeti-ja nemam nikakvu emociju prema njoj, vi ste je osnovali pa ugasili. Možda je osnujete opet, ko zna? Možda ona bude vaša "Crna Gora", tj. možda ponese državnost vašeg naroda? MOžda postane najčuvenija evropska država?
Svakakva čuda su moguća. Vi vidite šta ćete sa njom, ja nemam ništa sa tim.

Mogao vam je Zapad i dozvoliti njen opstanak da je hteo, zar ne? Ali, procenili su bi bila veća ravnoteža ako svakom od 3 naroda nešto uzmu a nešto daju.

Vi možda iznenadite sve nas i ostvarite čak i Cehine mape, možda čak ih i prevaziđete, stignete do Beograda, šta ja znam šta nosi budućnost. To što vi želite za svoj narod najveću površinu je-potpuno legitimno iako, kao i moje Srbende, ne vidite da tu zemlju treba i napuniti inače je sve badava...

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:53 

S druge strane, verovatno mi nećeš verovati, čak mi je do određene mere drago što ste pobedili
...

KiM priznao bih da tu zemlju zaslužuju više od nas i da treba da je dobiju.
...

RS? Pa... ni ona nije stvorena na najsrećnijim temeljima. I ona je komičan pokušaj države (dovoljno je pogledati oblik) ali-svi smo mi ovde krem-bananica države. I njeno vođstvo tih godina je svakakvo (zapretiti nestankom jednom od naroda u sred parlamenta? U kom svemiru se to može?). Ona je jedino što smo izvukli da ne ispadnemo totalni luzeri (iskorišćeni od svih drugih naroda da dobiju svoje nacionalne države koje inače možda ne bi uspeli izganjati). Ali ti ljudi tamo su mnogo propatili i, kako sam ja osetio u kontaktu sa njima, jebeno su odlučni da se odbrane i sačuvaju to što imaju. Jer su svesni da su verovatno prepušteni samai sebi, ne nadaju se previše (kao '95e) u "majku Srbiju". U se i u svoje kljuse. I u BiH smo se osramotili-ali i vi i Bošnjaci/Muslimani. Jedina razlika između nas je u količini sramote.

.

Mislim da treba da iseliš iz Srbije. :001_smile

Vrh

PostPostano: 06 lip 2017, 17:57 

Vujadin je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nebitan Lik je zelenko.

Ili retardirani mješanac liberal iz kruga dvojke. Glasač LDPa

Eto ti ga sad: čim uzimaš u obzir interese svih odma' si "sumnjiv, petokolonaš, infiltrator, itd"

Ljudi, razumete li da samo realna, razumna i uravnotežena rešenja mogu biti trajna, bez zle krvi i bez večnog kruga osvete?

Riboliki, unjkavi, Čeda Teretana mi je najljigaviji od svih naših političara. U mnogo čemu je u pravu ali pokopa sam sebe podaničkim stavom "ispunimo sve što nam Zapad traži pa ćemo biti mezimci" (naročito jer smo uglavnom upravo to i radili u poslednje vreme pa ne postadosmo nikakvi ljubimci)...

Poslednji put kada sam glasao bilo je to za Brakusa:

slika

Vrh

PostPostano: 07 lip 2017, 01:29 

sivi vuk je napisao/la:
Pišete kolega gluposti.

Ma da, zapravo je RH bila zapadna Srbija, možemo biti sretni što smo i Zagreb dobili =))
Sve što sam napisao stoji, to što Srbi misle da bi im Slovenija za svoju nezavisnost trebala dat Ljubljanu je isključivo srpski problem.
A o usporedbi Hrvata koji su stvorili fBiH i Srba koji su popušili u tkz RSK da ne pričam =))
Kakve veze ima koliko ih je, čoveče? I oni imaju pravio da postoje i da imaju svoje legitimne interese. Kako ti to zamišljaš-tu "kartu za Anadoliju u jednom pravcu?" Pa nije sad 1920a
već 21. vek, čoveče božji.

Da nije bilo rata bilo bi ih za milijun više nego kaj je, a to je skoro pola. Zbroji 2 i 2, pogotovo ako pogledaš islamizam danas.
Gdje oni u BiH mogu dobiti svoj "fildžan" ?
20 km oko Sarajeva?
Da dobe i cijelu BiH, opet im ne bi bilo dosta, u svađi su sa svima...
Ceha je napisao/la:
@U SFRJ nije bilo nikakve "krajine", a i ovo što ste zauzeli je imalo više od pola neSrba (koje ste naravno protjerali).

Potpuno tačno.

Da.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2017, 01:47 

Robbie MO je napisao/la:
Smijesno mi je kad dodje netko iz Srbije i misli da Hrvati u BiH imaju samo nekakvu nesluzbenu i djelomicnu kontrolu na terenu nad "nekim dijelom BiH", i da se ni po cemu ne razlikuju od npr. Madjara u Vojvodini. Cisto edukativan post.

Ove geografsko-politicke neznalice, jedino primjecuju razliku Srba u BiH i Hrvata/Bosnjaka u BiH u tome sto su prvi izborili da se dio drzave zove po njima.

PCM je napisao/la:
Pa imamo s cim pohvalit se.

To ko da se vi pravite blentavi nad cinjenicom sta ja znam da je BL za BiH pojmove veliki grad i to mononacionalan srpski ili da vas nasi federalni partneri bezuspjesno ukidaju vec 20 i koju godinu...

Bio je post ispod mog, pa je izgledalo kao da Robi meni odgovara... a ovog Nebitnog lika ne pratim detaljno, mnogo voli čovjek da piše, nije baš prepametno a razvlači ga ko teraviju...

Vrh

PostPostano: 07 lip 2017, 01:56 

Da, nije bilo upućeno tebi.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2017, 16:27 

BBC je napisao/la:
Gledam masa muslimana misli da Dodik plaća ove zapadnjake da pišu ovako.
Mi Hrvati se osjećamo uvrijeđeno. Nije Čović krpa na ulici, zna i on platiti nekoga na zapadu da piše o problemima i raspadu bejha.

Dodik je izgleda kupio i novine Trumpovog zeta.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2017, 11:17 

ovde na kilometre smrdi kozojeb

nebitan lik

naglabaj mi se brabonjaka , priglupo govece

Vrh

PostPostano: 10 lip 2017, 14:34 

Ceha je napisao/la:
Da nije bilo rata bilo bi ih za milijun više nego kaj je, a to je skoro pola. Zbroji 2 i 2, pogotovo ako pogledaš islamizam danas.
Gdje oni u BiH mogu dobiti svoj "fildžan" ?
20 km oko Sarajeva?

Ne znam ja gde će da ga dobiju, ali 21. je vek i svak' ima pravo da sam sobom upravlja.

Ceha je napisao/la:
Da dobe i cijelu BiH, opet im ne bi bilo dosta

Pa, evo ni tebi ništa nije dosta-osim do Zemuna i Budve pa ništa. Kakve to veze ima?

Ceha je napisao/la:
u svađi su sa svima...

A ko je to u ljubavi sa svima-Albanci? Vi-šta, obožavaju vas Slovenci, mi, Bošnjaci/Muslimani, Madžari? Ko od komšija im voli Makedonce? Navedi jedan narod ovde kojeg komšije vole? Daj, bre, čoveče, vratimo se u relnost...

Ceha je napisao/la:

Potpuno tačno.

Da.

To sam i rekao...

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:12 

Svi se pripremaju za neminovno.

Citat:
Wall Street Journal: Balkan, sljedeća evropska kriza

Ugledni američki list Wall Street Journal objavio je kolumnu akademika Waltera Russella Meada, bivšeg profesora međunarodnoh odnosa na Univerzitetu Yale. Pod naslovom "Sljedeća kriza u Evropi: Balkan", Mead piše da je vrlo vjerovatno da bi se naredna kriza na Starom kontinentu mogla dogoditi na Balkanu.

Na nedavnom zatvorenom sastanku, dobro obaviješteni njemački zvaničnik je odgovorio na pitanje koji je to problem koji ga najviše brine. Njegov odgovor je stigao bez oklijevanja: Zapadni Balkan. Naveo je da se na ovom području miješaju interesu velikih sila kao što su Turska i Rusija.

"U najgorem slučaju, Rusija i Turska bi ohrabrili svoje zastupnike na Balkanu, Srbiju i Albaniju, da im pomognu u prekrajanju granica", napisao je Walter Russell Mead u svom članku "Sljedeća kriza u Evropi: Balkan".

Kako je naveo, vlada Srbije podržana od Rusije bi mogla pripojiti značajan dio Bosne i Hercegovine, naseljen etničkim Srbima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, mrnjav, Tomba17, Vukota i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: