HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 29 svi 2017, 02:04 

Albanci izborili 8 ministara.

Sto reci nego svaka cast.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 29 svi 2017, 16:01 

Robbie MO je napisao/la:

Ništa novo.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2017, 16:38 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Nije to uopšte tako, Milunku je novčano pomagala država i što kaže istoričar Nebojša Damjanović

Ok, moguće, lično ne znam... ja sam u nekom feljtonu (nešto kao "Kako je Srbija zahvalila svojim herojima") čitao da je tako završila...

A za ovo

Leeroy Jenkins je napisao/la:
neko ko nema pare ne može sebi da priušti da usvoji troje dece (plus biološka ćerka) i da živi sa njima u gradu.

mislim da nisi u pravu-bio je i na dnevniku onaj bračni par koji podiže 9oro dece a namaju posao niti primaju pomoć... svako malo takvi članci tako da... pa, pogledaj Rome...

Vrh

PostPostano: 04 lip 2017, 14:48 

Robbie MO je napisao/la:

Šta reći osim - makedoncima će uskoro trebati pasoš da bi prešli sa jedne na drugu stranu vardara :kava

Vrh

PostPostano: 04 lip 2017, 21:19 

Makedonski klub Vardar je 4. lipnja 2017. godine iznenađujuće na svome prvom nastupu na završnom turniru osvojio naslov europskog prvaka u rukometu. U poluzavršnici je pobijedio Barcelonu 26:25, a pobjedonosni pogodak postigao je Hrvat Luka Cindrić u posljednjim sekundama utakmice. U završnici protiv pariškog PSG-a, također debitanta u završnicama, Vardar je slavio 24:23. Odlučujući pogodak postigao je Hrvat Ivan Čupić doslovno u posljednjoj sekundi utakmice.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2017, 11:09 

BahamutNS je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Šta reći osim - makedoncima će uskoro trebati pasoš da bi prešli sa jedne na drugu stranu vardara :kava

Po pisanju sputnika makedonija ce u pocetku 2018 godine aterirati u nato
http://telegrafi.com/sputin-deri-ne-pra ... e-ne-nato/

Vrh

PostPostano: 09 lip 2017, 11:17 

Dogadjaji u makedonskom sobranju po gledanju makedonskih novinara
https://www.youtube.com/watch?v=_nQWBbO7-Lk

Vrh

PostPostano: 09 lip 2017, 15:20 

sokoli je napisao/la:
Po pisanju sputnika makedonija ce u pocetku 2018 godine aterirati u nato
http://telegrafi.com/sputin-deri-ne-pra ... e-ne-nato/

To što tamo neki "analitičar" piše ne znači apsolutno ništa. Koliko će oni vremena provesti u nato čekaonici, zavisi samo i isključivo od amerike, uostalom, sve i da ih danas prime, to probleme neće rešiti, naprotiv :kava

Pogledaj recimo, Rumuniju i Bugarsku, obe su u eu / nato, a konstantno se međusobno jebu zbog Dobrudže, ili Grčku i tursku koje godišnje imaju na stotine "incidenata" od kojih svaki, ali bukvalno svaki može da preraste u sukob / rat :kava

Vrh

PostPostano: 09 lip 2017, 16:40 

Što si bliže NATO to ništa (dobro) ne znači. To se najbolje vidi upravo na primjeru Makedonije. Još će i od Rusa da se udalje dok NATO-u jedna Makedonija ništa ne znači. To se nabolje vidi na primjeru Crne Gore. Pola američke javnosti se smije kada je čulo ko je ušao u NATO dok druga polovina se pita gdje je ta Crna Gora. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 lip 2017, 12:38 

Vladimir RUS je napisao/la:
Što si bliže NATO to ništa (dobro) ne znači. To se najbolje vidi upravo na primjeru Makedonije. Još će i od Rusa da se udalje dok NATO-u jedna Makedonija ništa ne znači. To se nabolje vidi na primjeru Crne Gore. Pola američke javnosti se smije kada je čulo ko je ušao u NATO dok druga polovina se pita gdje je ta Crna Gora. :zubati

Poželjno je imati pod svojim kontrolom korisne idiote i imbecile koji će uvek i u svakom trenutku rado gaziti i pišati po vlastitoj državi s jedne, a s druge strane biti potrošna roba i topovsko meso :biceovodobro Bilo kako bilo, tramp je pokazao planinskim majmunima kolika je njihova uloga i značaj, i još važnije, gde im je mesto u tom tzv. "savezu" :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 lip 2017, 16:19 

BahamutNS je napisao/la:

Poželjno je imati pod svojim kontrolom korisne idiote i imbecile koji će uvek i u svakom trenutku rado gaziti i pišati po vlastitoj državi s jedne, a s druge strane biti potrošna roba i topovsko meso :biceovodobro Bilo kako bilo, tramp je pokazao planinskim majmunima kolika je njihova uloga i značaj, i još važnije, gde im je mesto u tom tzv. "savezu" :biceovodobro

A Tramp je "slobodan čovjek"? Slobodni umjetnik. :zubati

Ako malo bolje pogledaš strukturu nove makedonske vlasti sve su to isti oni (kada su u pitanju Albanci) koji su bili i u prethodnoj vlasti.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2017, 11:27 

Naravno da jeste, treba biti umetnik pa preživeti zamke i klipove koje mu deep state podmeće pod točkove :biceovodobro

Ako malo bolje pogledaš strukturu nove makedonske vlasti sve su to isti oni (kada su u pitanju Albanci) koji su bili i u prethodnoj vlasti.

Svi su oni američke marionete koje će biti aktivirane kada ujka sem naredi :kava

Vrh

PostPostano: 11 lip 2017, 19:33 

BahamutNS je napisao/la:

Naravno da jeste, treba biti umetnik pa preživeti zamke i klipove koje mu deep state podmeće pod točkove :biceovodobro

Svi su oni američke marionete koje će biti aktivirane kada ujka sem naredi :kava

Trampa nažalost ne napadaju samo oni koji nisu prošli na izborima (tačnije kod glasova elektora) već i 90 odsto naroda ako je sudeći po negativnim komentarima na društvenim mrežama, a koji se tiču ocjene njegovog karaktera. Nešto kao što u Srbiji napadaju Vučića. Negativni komentari na društvenim mreža domininiraju, a Vučić Srbiju gradi. Internet zahvaljujući Facebooku više nije relevantan s obzirom da se ispostavilo da je sklon manipulaciji više nego televizija, ustvari ne zna se šta je gore, cenzura sa jedne strane ili sa druge strane sve što čovjeku padne na pamet da kaže u afektu o nekome ili nečemu.

Više ne zna ko je američka marioneta, a ko ruska pošto svi političari za vrijeme svoje političke karijere prođu i jednu i drugu školu prije nego što budu najureni.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2017, 23:43 

Trampa nažalost ne napadaju samo oni koji nisu prošli na izborima (tačnije kod glasova elektora) već i 90 odsto naroda ako je sudeći po negativnim komentarima na društvenim mrežama, a koji se tiču ocjene njegovog karaktera. Nešto kao što u Srbiji napadaju Vučića. Negativni komentari na društvenim mreža domininiraju, a Vučić Srbiju gradi. Internet zahvaljujući Facebooku više nije relevantan s obzirom da se ispostavilo da je sklon manipulaciji više nego televizija, ustvari ne zna se šta je gore, cenzura sa jedne strane ili sa druge strane sve što čovjeku padne na pamet da kaže u afektu o nekome ili nečemu.

Društvene mreže su septička jama i deponija interneta. Svaka debilčina tamo može napraviti zilion naloga i proseravati se maksimalno odatle... trolovanje bez prestanka :biceovodobro Na taj način se kreira lažna slika pa ispada da neko ima manju / veću podršku, kritiku itd. nego što realno ima :kava mada imaju one i svoju dobru stranu, jer za razliku od medija, teže ih je kontrolisati i cenzurisati :palacgore1

Više ne zna ko je američka marioneta, a ko ruska pošto svi političari za vrijeme svoje političke karijere prođu i jednu i drugu školu prije nego što budu najureni.

Itekako se zna ko je čija marioneta, samo prati novac i naravno umesto izjava obrati pažnju na dela :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 12 lip 2017, 23:44 

Društvene mreže su septička jama i deponija interneta. Svaka debilčina tamo može napraviti zilion naloga i proseravati se maksimalno odatle... trolovanje bez prestanka :biceovodobro Na taj način se kreira lažna slika pa ispada da neko ima manju / veću podršku, kritiku itd. nego što realno ima :kava mada imaju one i svoju dobru stranu, jer za razliku od medija, teže ih je kontrolisati i cenzurisati :palacgore1

Itekako se zna ko je čija marioneta, samo prati novac i naravno umesto izjava obrati pažnju na dela :biceovodobro

Vrh

Naslov: Re: Događanja u Gornjoj Makedoniji
PostPostano: 13 lip 2017, 00:32 

Makedonski ustav se po makedonskom ustavu moze mijenjati samo s 2/3 podrskom u parlamentu.

To mozda "stiti" Makedonce od toga da Zaev izmijeni s Albancima ustav, ali mozda jos gore od toga, uskoro Makedonci vise nece vlastiti ustav moci mijenjati i koristiti ga kao orudje za bavljenjem albanskim pitanjem u Makedoniji.

Makedonci ce uskoro biti taoci manjina slicno kao i Kosovo, koje takodjer ne moze mijenjati ustav bez podrske manjina.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 00:42 

Isto tako granice Makedonije se mogu mijenjati samo 2/3 vecinom. Bolje im je da taj clan ustava ukinu, jer poslije nece moci koristiti ga za svoje dobro. A protuustavnim djelovanjem mogu samo dati Albancima povod ko nekada Milosevic drugim republikama. Pa ako Makedonci igraju protuustavno i protiv medjunarodnog prava, onda i Albanci mogu uletiti iz Kosova i Makedonije da "obrane ustavni poredak Makedonije", a brojniji su 4 puta od Makedonaca.

Moje elegantno rjesenje za albansko pitanje u Makedoniji je da Makedonci jednostrano (!!) proglase Makedoniju federalnom drzavom, koja bi se sastojala od oko 5% Makedonije oko Tetova i 95% preostale Makedonije, te da se dvama entitetima daju ovlasti vece od RS, samo vanjska politika, vojska i granice da budu zajednicki.
Poanta ovoga je da na taj nacin Makedonci su ti koji sami crtaju granice kako im pase, i olaksavaju se od pola Albanaca uz minimalnu zrtvu teritorija. Prisilna visoka autonomija za Albance :zubati , ali ne onakva kakvu bi oni zeljeli, samo za one zgurane oko Tetova cime bi se njihov utjecaj na ostatak Makedonije eliminirao. Ako pogledate kartu vidite da preko pola Albanaca zivi na 5% teritorija Makedonije. U biti bi se radilo o rezervatu.

S obzirom da ne znam je li se moze Makedonija tek tako "odreci" Tetova i izbaciti ga iz drzave, pa da taj amputirani dio bogtepitaj hoce li netko priznati ka drzavu (cime bi ti amputirani Albanci postali apatridi, i dobili drzavu koju ni ne zele? jer zele puno vise), onda se moze kroz tu nazor-autonomiju efektivno dati samostalnost Tetovu ali da im granice budu pod kontrolom Makedonaca.

Ovako bi se dobila drzava sa 80% Makedonaca, 10% ostalih manjina i 10% Albanaca, na teritoriju cak 95% Makedonije.

:zubati

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 00:51 

Zašto je promenjen naziv teme ?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 00:53 

Moja privremena (24-48h) sala na najavu Makedonaca da ce radi ulaska u NATO mijenjati si naziv drzave i da je Gornja Makedonija najvjerojantiji naziv. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 00:54 

Zamisli da Hrvatska postavi Srbiji uvjet da mora promijeniti naziv u Raska ili Servia ukoliko zeli u EU, i da Kolinda i Vucic vode pregovore o tome. :D

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 01:48 

Taman sam pomislio da si raspizdio po rakiji i prasetini kad ono debilčine bi da menjaju ime države zbog nato sekte :sega

eu je *** od ovce koji će uskoro biti zamenjen kalifatom, u kome će beli majmuni i ostali nevernički otpad postati stoka za odstrel i gaženje kamionom :palacgore1 zahvalite se angeli merkel :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 08:59 

Robi,

plan ti je odličan. Racionalan, dugoročno rešenje a i eliminiše sve pretnje po ukupnost teritorije FJRM.

No, što su narodi manji-to su veći mitomani, idealizatori svoje istorije i busači u prsa. Tako da-tvoj plan bi verovatno odmah bio proglašen "izdajom" i predlagač bi se našao u nebranom grožđu.

Elem, ovaj tvoj plan je primenjiv na mnoga žarišna područja sveta.

Recimo-Turci bi mogli dati Kurdima tu teritoriju gde su većina. To je trenutko oko 20 % ukupne teritorije. Time bi ubili nekoliko muva jednim udarcem:

- iz zdravog tkiva bi odstranili gangrenozni strani elemenAt i sa sadašnjih 70 % otišli na 90 % etničke čistoće
- potpuno eliminisali predviđenu mogućnost da natalitetom Kurdi za pola veka postanu polovina populacije i posedovaoci polovine teritorije
- nabacili na leđa problem Kurdistana svim konkurentima oko sebe i, dok se ovi rvu sa tim, oni sami bi mogli bez tog tereta da se posvete razvoju i jačanju
- stvorili bi tako i "buffer" zonu prema Iranu te imali amortizacioni jastuk u slučaju konflikta (a to je istorijski jedan od najčešćih konflikta koje su imali od stizanja u Anadoliju)
- eliminisali neki eventualni problem jermenskog traženja teritorija nazad (Jermeni su bili većina tu gde su sada Kurdi)

itd.

Nas sa Kosovom zeza što nam je onolika kulturna imovina tamo-da je samo teritorija amputacija bi bila lako zamisliva...

Ja sam 2012e imao cimera Makedonca... kul lik, dobar... doduše-meni su svi dobri, ja sam baš retko imao probleme i sa kim... dal' zato što sam imao sreće, ili zato što od ljudi ne očekujem previše ili jer sam nekonfliktna ličnost-Bog zna...

Elem, pričamo tako jednom o njegovom narodu i ja mu kažem da je to njihovo verovanje da su oni Antički Makedonci potpuni mit nakon svih kasnijih naseljavanja tog prostora od strane Rimljana, Vizantinaca, Slovena, Turaka, itd.

I kaže on meni tad kako "postoji jedan neoborivi arheološki dokaz koji se krije-a biće otkriven celom svetu 2014. ili 2015.-koji van svake sumnje dokazuje da su Makedonci nekakvi preci svima nama ovde... svi smo lagani, istina će nas iznenaditi... ceo svet će biti zapanjen kada se to obznani!"

Prošle i 2014a i 2015a a ne objaviše ništa...

Ne bi bilo loše da kolega iz Makedonije koji se povremeno javlja kaže da li on ima ikakvih saznanja o tom arheološkom dokazu...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 10:40 

Još jedan klon...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2017, 22:34 

Nebitan lik je napisao/la:
Ne bi bilo loše da kolega iz Makedonije koji se povremeno javlja kaže da li on ima ikakvih saznanja o tom arheološkom dokazu...

čokalija trenutno nije u mogućnosti da se javi jer su mu na kruzeru puna usta sperme i kurčeva :sega

Vrh

PostPostano: 14 lip 2017, 07:01 

BahamutNS je napisao/la:
Taman sam pomislio da si raspizdio po rakiji i prasetini kad ono debilčine bi da menjaju ime države zbog nato sekte :sega

eu je *** od ovce koji će uskoro biti zamenjen kalifatom, u kome će beli majmuni i ostali nevernički otpad postati stoka za odstrel i gaženje kamionom :palacgore1 zahvalite se angeli merkel :biceovodobro

:laugh samo da izjavim da mi se svidja vas stil pisanja gospodine bahamut :palacgore2 :D

Kad se bude raspadala makedonija oce li bit dio kolaca za bracu srbe? Necete valjda sve tamo bugarima dat. Namirite se dole pa nama ostavite banja luku. Ne vodi nigdje. Slijepa ulica. A tamo dole mozete namirisat more. :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: