HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 30 tra 2017, 14:32 

sokoli je napisao/la:
O kakvom fijasku govoris covece.Sirija koja je do juce billa ruski satelit ne postoji vishe.U cemu je razlika izmedju sirije i libije.Da nije zapad poneo pustinjsku prasinu sa sobom iz libije dok sa sirije ne.Sirija je danas jedna velika rusevina koja putinu ne sluzi ni za kurec.Sirija nema mogucnosti prezhivljavanja u ovakvom stanju a ne da rusija nesto iz nje izcedi.Zapad je postigao svoj cilj.Njima ne treba nista vise

Naprotiv sokole, zapad, kada je u pitanju Sirija je žestoko podbacio :palacgore1 Bašar al Asad je još uvek živ i zdrav, dok uz podršku Rusije njegova armija i kurdi uspešno tamane treorističku bagru i bandite :palacgore1 Sirija jeste devastirana, ali kada se rat završi, postaće najveće gradilište na bliskom istoku :palacgore1

I kad već spominješ Libiju :kava

A onda su odlučili da im uvedu demokratiju :kava

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 14:50 

sokoli je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Ja sam uvijek bio za pravo na samoodređenje. Neka Albanci formiraju jednu kompaktnu cjelinu sa općinama i dijelovima općina gdje su sada većina i odcjepe se ako to hoće. Bolje je tako i za same Makedonce.

Ne moze to tako bobovac.Ostace makedonci u tim allbanskim sredinama.sa druge strane ostace allbanci u makedonske sredine.Sta da uradimo? masovna preseljavanja naroda sa jednih u druge teritorije?To nema llogike.Jedino llogicno je zatvor za llopove i zivot za obicne narode.Trenutno mi nemamo nikakav medjunacionallni problem.Naprotiv allbanci uvijek su imalli u makedoniju izmedju 25-30 pratenika u makedonski parllament.Partija koja je izasla iz konflikta 2001 godine DUI preterpjella najveci poraz izgubivshi deset pratenika.Znaci allbanci oduzelli gllasove svjim uçk-ama i dali makedoncu zaevu.
Tu ne postoji medjunacionallni problem.Tu je partijski problem.A neko da bi spasio sebi insistira da zapali medjunacionallne konflikte. Mi treba na svaki nacin da to izbegnemo.Nek divljaju divljaci aktuellne vllasti.Ionako su pri kraju

Siptari imaju manje pratenika, jer mlogo begaju u Svicu i EU, plus vas ne jebu ni 4% Turci, 3% Romi, 1% Bosnjaci kojih je jos min. 8% muslimana.

Zato ste dobili partija "Besa", koji je Erdogan formirao, sa isil platformom, koja zemala 5 pratenika. Plus nema kod vas cenzus od npr 4 do 5%. Onda bi mlogi siptari izvisili i izgubili jos 5 pratenika. U ove 2 patuljaste kombi stranke. DUI 10 + 5 Besa + 3 + 2 DPA.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 15:53 

KiM je napisao/la:
sokoli je napisao/la:
Ne moze to tako bobovac.Ostace makedonci u tim allbanskim sredinama.sa druge strane ostace allbanci u makedonske sredine.Sta da uradimo? masovna preseljavanja naroda sa jednih u druge teritorije?To nema llogike.Jedino llogicno je zatvor za llopove i zivot za obicne narode.Trenutno mi nemamo nikakav medjunacionallni problem.Naprotiv allbanci uvijek su imalli u makedoniju izmedju 25-30 pratenika u makedonski parllament.Partija koja je izasla iz konflikta 2001 godine DUI preterpjella najveci poraz izgubivshi deset pratenika.Znaci allbanci oduzelli gllasove svjim uçk-ama i dali makedoncu zaevu.
Tu ne postoji medjunacionallni problem.Tu je partijski problem.A neko da bi spasio sebi insistira da zapali medjunacionallne konflikte. Mi treba na svaki nacin da to izbegnemo.Nek divljaju divljaci aktuellne vllasti.Ionako su pri kraju

Siptari imaju manje pratenika, jer mlogo begaju u Svicu i EU, plus vas ne jebu ni 4% Turci, 3% Romi, 1% Bosnjaci kojih je jos min. 8% muslimana.

Zato ste dobili partija "Besa", koji je Erdogan formirao, sa isil platformom, koja zemala 5 pratenika. Plus nema kod vas cenzus od npr 4 do 5%. Onda bi mlogi siptari izvisili i izgubili jos 5 pratenika. U ove 2 patuljaste kombi stranke. DUI 10 + 5 Besa + 3 + 2 DPA.

Kim ako nemas jasne informacije o situaciji pitaj ja cu ti reci sve.Nije sve istina ono sta se pise u stampi.Kao prvo besu nije formiro erdogan.Da je erdogan formiro besu svi turci bi gllasalli za besu.Naprotiv turske sredine su gllasalle za tdp koja je u koaliciji sa vmro.Besu su formiralli zejd i adnan ismaili.Besu su formiralli licno saso mijallkov i menduh taci.Htjelli su da zajebu dui.Oni su se nadali 55 pratenika VMRO-a 8 pratenika bese i 4 pratenika dpa.Al racunica nije izasla.Haracinovo cisto etnicko allbansko sello gllasa preko 700 njih za sdsm.Cegrane i forino dva etnicka cista sella u gostivar preko hiljadu gllasova za sdsm.Nije billo allbanskog sella ili naselja gde nije bilo 200-300 i vishe gllasova za sdsm.
Ako sada padne vmro iz vllasti u roku godinu dana besa ce da se raspadne.Prvo ce sad da se uhvate bilal kasami i arianit hoxha.To ce da iskoristi adnan ismaili i on ce postati vodja bese.Adnan ismaili je taj koji je krao fondove arapskih humanitarnih organizacija namenjenih za ballkan.On ce doci na vllast sampo da pokupi ono sta je potrosio na besi.Na sledecim izborima allbanci daju 250 hiljada gllasova zaevu i 70 hiljada ziadinu seli.Dui ce nestati kao partija.Menduh taci ce u zatvor a samim tim raspada se i dpa.Buduci da dpa finansira menduh taci kriminalnim novcem zaradjenim u doslluhu sa vmro i gruevskim.Nema para nema partije
Ne znam o kakvom cenzusu govorish.Makedonija je podeljena u 6 izborne jedinice.Svaka izborna jedinica ima 300 hiljada gllasaca.U svaku izbornu jedinicu su dozvoljene tolerancije od +- 5% cijellokupnog broja gllasaca.
Simptomaticno je to da u te jedinice gde su allbanci vecina uvijek ima 5% vise gllasaca.Dok u makedonske izborne jedinice 5-10% manje gllasaca.Tako da makedonske izborne jedinice uvijek imaju 285-290 hiljada gllasaca (jedna cak 270 hiljada gllasaca) dok allbanske izborne jedinice 305-310 hiljada gllasaca.To u startu allbancima se pokradu u svaku izbornu jedinicu 2-3 pratenika.
Albanci idu u schwizi? zajebo si se za ballkance nema vise vishe u schwizi.Dok makedonci i bosanski hrvati masovno dollaze sa hrvatskim i bugarskim pasoshima

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 16:13 

slika

Usporedba pucanstvsa Bugarske i Srbije po spolu, dobnoj strukturi...

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 16:26 

Ako bi bila Mkd 1 izborna jedinica, kao Srbija ili KiM, vi ne biste imali ni 15 pratenika, jer bi izvislle bar 2 male stranke ispod cenzus.

slika

Srbima je bilo malo ovo, a vi ce se zajebete na Presevo i 1/2 opcine Bujanovac. Kao i Ulcinj, Tuzi...i boooommmm.

slika

Ortodoxi su vam mnogo dali. Vi ste se zatrcali kao Srbi 1912/ 1913 i mnogo ce izgubite. To je usud sa mali nerazvijeni narodi.
Da ih napumpaju demografski, nabiju nacionalizmom i posle bace u klanicu i ZAJEBU IH DO KOSKE. Sad je red na vas.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 21:14 

Због овог документа пала је крв у Скопљу

slika

Скопље – Политичкој драми у Македонији не назире се крај. Опозиција је након изгласавања Талата Џаферија за председника Собрања најавила формирање нове владе, а присталице ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског нове протесте. У сржи проблема је документ назван „Тиранска платформа“.

Платформу су усвојиле Демократска унија за интеграцију (ДУИ), покрет „Беса“ и Алијанса за Албанце у јануару ове године, месец дана након избора и управо овај документ постављен је као услов СДСМ-у Зорана Заева за подршку формирање владе, пише „Блиц“.

Документ је брзо подигао буру у региону. Већи део јавнсоти оценио га је као корак ка оснивању Велике Албаније са јасним границама и поделу и распарчавање Македоније. За Србију посебно је био проблематичан захтев за усвајање резолуције у Собрању којиом би Срби и Србија били оптужени за наводни геноцид почињен над Албанцима у тој земљи у периоду између два рата.

Демократска партија Срба у Македонији тврдила да се у тој резолуцији „изричито тражи да српски народ буде проглашен геноцидним“, али из СДМС то је демантовано и лоптица је пребачена на другу страну. Заевје тврдио да је реч о пропаганди ВМРО ДПНМЕ и покушају да се „Македонци посвађају са братским српским народом“.

Већина аналитичара оценила је да би покушај да се донесе таква пресуда био узалудан јер не постоји правно утемељење за тако нешто, као и да је реч о класичној провокацији.

„Није Тиранска платформа, него платформа Албанаца из Македоније“

Спорна платформа усвојена је у јануару, према речима лидера ДУИ, под покровитељством албанског премијера Едија Раме који се брзо оградио од „покровитељства“ и изјавио да спорни документ није „Тиранска платформа“, већ „платформа Албанаца из Македоније“.

Иако је Рама тврдио да је Албанија пружила помоћ кроз дијалог, односно, како је рекао, руководство Албаније „имало је одвојене састанке са лидерима албанских партија у Македонији и на тим састанцима су вођене белешке, а онда су те белешке обједињене на једном папиру“.

Шта још садржи Тиранска платформа?

* Позива се и на усвајање резолуције у Собрању којом се, како се тврди, осуђује „геноцид над албанским народом у Македонији“ у периоду 1912. до 1956. године,

* Албанци би требало да буду сматрани конститутивним народом Македоније,

* Увођење албанског као службеног језика. Захтева се и употреба албанског језика на свим државним нивоима, као и да у Уставу треба да стоји да су званични језици Македоније „македонски са својим ћириличним писмом и албански са својим алфабетом“,

* Решавање спора око имена Македонија,

* Отварање дебате о застави, химни и грбу Македоније. Албанаци тврде да се овај захтев односи на потребу да државни симболи „одражавају мултиетничност друштва и ентичку једнакост“, док се са друге стране тумачи као „албанизација“ Македоније,

* Стварање „интегрисаног граничног управљања“ на границама са Косовом и Албанијом (што је већем делу јавности окарактерисано као успоставаљање граница Велике Албаније).

Деманти је стигао од самог Заева, који је, бранећи Тиранску платформу, потврдио да је документ састављен у албанској престоници.

„Декларација је потписана у Тирани. Састављена је у Македонији као део њихових предизборних програма, али су се састали у Албанији како би се све странке албанског блока окупиле на једном месту „, рекао је тада Заев.

Платформа је била на столу и у неуспешним преговорима с првим мандатаром, лидером ВМРО-ДПМНЕ Николом Груевским, који је касније овај документ назовао „кораком ка оснивању Велике Албаније“.

:biceovodobro

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 23:11 

BahamutNS je napisao/la:
Због овог документа пала је крв у Скопљу

slika

Скопље – Политичкој драми у Македонији не назире се крај. Опозиција је након изгласавања Талата Џаферија за председника Собрања најавила формирање нове владе, а присталице ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског нове протесте. У сржи проблема је документ назван „Тиранска платформа“.

Платформу су усвојиле Демократска унија за интеграцију (ДУИ), покрет „Беса“ и Алијанса за Албанце у јануару ове године, месец дана након избора и управо овај документ постављен је као услов СДСМ-у Зорана Заева за подршку формирање владе, пише „Блиц“.

Документ је брзо подигао буру у региону. Већи део јавнсоти оценио га је као корак ка оснивању Велике Албаније са јасним границама и поделу и распарчавање Македоније. За Србију посебно је био проблематичан захтев за усвајање резолуције у Собрању којиом би Срби и Србија били оптужени за наводни геноцид почињен над Албанцима у тој земљи у периоду између два рата.

Демократска партија Срба у Македонији тврдила да се у тој резолуцији „изричито тражи да српски народ буде проглашен геноцидним“, али из СДМС то је демантовано и лоптица је пребачена на другу страну. Заевје тврдио да је реч о пропаганди ВМРО ДПНМЕ и покушају да се „Македонци посвађају са братским српским народом“.

Већина аналитичара оценила је да би покушај да се донесе таква пресуда био узалудан јер не постоји правно утемељење за тако нешто, као и да је реч о класичној провокацији.

„Није Тиранска платформа, него платформа Албанаца из Македоније“

Спорна платформа усвојена је у јануару, према речима лидера ДУИ, под покровитељством албанског премијера Едија Раме који се брзо оградио од „покровитељства“ и изјавио да спорни документ није „Тиранска платформа“, већ „платформа Албанаца из Македоније“.

Иако је Рама тврдио да је Албанија пружила помоћ кроз дијалог, односно, како је рекао, руководство Албаније „имало је одвојене састанке са лидерима албанских партија у Македонији и на тим састанцима су вођене белешке, а онда су те белешке обједињене на једном папиру“.

Шта још садржи Тиранска платформа?

* Позива се и на усвајање резолуције у Собрању којом се, како се тврди, осуђује „геноцид над албанским народом у Македонији“ у периоду 1912. до 1956. године,

* Албанци би требало да буду сматрани конститутивним народом Македоније,

* Увођење албанског као службеног језика. Захтева се и употреба албанског језика на свим државним нивоима, као и да у Уставу треба да стоји да су званични језици Македоније „македонски са својим ћириличним писмом и албански са својим алфабетом“,

* Решавање спора око имена Македонија,

* Отварање дебате о застави, химни и грбу Македоније. Албанаци тврде да се овај захтев односи на потребу да државни симболи „одражавају мултиетничност друштва и ентичку једнакост“, док се са друге стране тумачи као „албанизација“ Македоније,

* Стварање „интегрисаног граничног управљања“ на границама са Косовом и Албанијом (што је већем делу јавности окарактерисано као успоставаљање граница Велике Албаније).

Деманти је стигао од самог Заева, који је, бранећи Тиранску платформу, потврдио да је документ састављен у албанској престоници.

„Декларација је потписана у Тирани. Састављена је у Македонији као део њихових предизборних програма, али су се састали у Албанији како би се све странке албанског блока окупиле на једном месту „, рекао је тада Заев.

Платформа је била на столу и у неуспешним преговорима с првим мандатаром, лидером ВМРО-ДПМНЕ Николом Груевским, који је касније овај документ назовао „кораком ка оснивању Велике Албаније“.

:biceovodobro

Bahamut sa ovakvom platformom se ni ja kao allbanac ne sllazhem.Neke dellove da ali vecinom ne.onokoje si spomenuo u crvenim tackicama cu da ti spominjem.

Rezolucija o genocidu nad nesrbima od 1912 do pada rankovica je ok.Treba jednom zauvjek da se stane na kraju llazhiranje istorije.I to makedoncima ne treba da smeta.Ipak makedonija nije srpska guberina.
-konstituivnost allbanaca u makedoniju to je ok.To stoji i u ohridskom dogovoru.Znaci ne dozvoljavam da ne postojim u makedoniju jer ce poznavajuci sllavensku logiku sutra ce reci da meni tu nije billo da sam doso sa kosova ili albanije.To nece vise proci.21 je vijek i ne damo neko da llazhira nasu situaciju.
-Tacno necu pristati da pisem dokumente cirilicom i tim svajciranim slovima dok cijelli civilizirani svijet pise llatinicom.Makedonci nek pishu i arapskom azbukom meni ne smeta ja pisem llatinicom kao cijeli normalni i civilizirani svijet.
-Da resavanje spora oko imena makedonija cime ce se uci u nato i EU.Ne mozhemo radi imena da budemo van vazhnih svetskih struktura. Ulazak u nato znaci garancija cjellovitosti makedonije.A to nekome smeta.
-Otvaranje debate oko himne zastave i grba to je gllupo.Jer ako ta zastava postane multietnicka ja se ondak trebam odreci svoje zastave.To nama ne odgovara.Gde su makedonci nek bude njihova zastava.Tamo gde su allbanci drzhavna i allbanska nacionallna.Mi se ne smijemo odreci dvogllavog orlla za tu zastavu smo robijalli i krvi lilli.Znaci ova tacka je gllupa za nas allbance.

-Stvaranje integrisanog granicnog upravljanja? to je gllupost i to ne stoji na deklaraciji.
Na deklaraciji stoji nesto drugo.Izgradnja autoputa gostivar debar i povezivanje sa autoputem jon adrija koji treba poceti sa izgradnjom.Izgradnja 15 killometara autoputa iz skoplja do general jankovica i povezivanje sa autoputem koji dollazi iz prishtine.
To su nasi zahtevi.Znaci treba se poceti sa investicijama istok zapad a ne kao do sada sever jug.To nekome ne odgovara ali to je njihov problem.
I GLLAVNI PROBLEM U DEKLARACIJI JE SPECIJALLNO JAVNO OBVINITELJSTVO.
Mi insistiramo da to javno tuzhitelstvo postane ustavna kategorija.Da se ustavom istim tuzhiteljima obezbede usllovi za normallan rad i gonjenje.
Gruevski trazhi nove izbore.I mi smo za nove izbore.Prvo cemo da gllasamo promene ustava gde se ustavom garantira specijallno javno tuzhiteljstvo.
Posle toga idemo na izbore pa ko pobedi nek pobedi.A ja ti kazhem da zaev sada ima 300 hiljada allbanskih gllasova bllanko.
Jos i dodatno bombe koje nisu objavljene radi medjunacionalnih tenzija vmro sledecih 20 godina moze sllobodno vllast da sanja

Vrh

PostPostano: 01 svi 2017, 08:09 

sokoli je napisao/la:
Bahamut sa ovakvom platformom se ni ja kao allbanac ne sllazhem.Neke dellove da ali vecinom ne.onokoje si spomenuo u crvenim tackicama cu da ti spominjem.

Rezolucija o genocidu nad nesrbima od 1912 do pada rankovica je ok.Treba jednom zauvjek da se stane na kraju llazhiranje istorije.I to makedoncima ne treba da smeta.Ipak makedonija nije srpska guberina.
-konstituivnost allbanaca u makedoniju to je ok.To stoji i u ohridskom dogovoru.Znaci ne dozvoljavam da ne postojim u makedoniju jer ce poznavajuci sllavensku logiku sutra ce reci da meni tu nije billo da sam doso sa kosova ili albanije.To nece vise proci.21 je vijek i ne damo neko da llazhira nasu situaciju.
-Tacno necu pristati da pisem dokumente cirilicom i tim svajciranim slovima dok cijelli civilizirani svijet pise llatinicom.Makedonci nek pishu i arapskom azbukom meni ne smeta ja pisem llatinicom kao cijeli normalni i civilizirani svijet.
-Da resavanje spora oko imena makedonija cime ce se uci u nato i EU.Ne mozhemo radi imena da budemo van vazhnih svetskih struktura. Ulazak u nato znaci garancija cjellovitosti makedonije.A to nekome smeta.
-Otvaranje debate oko himne zastave i grba to je gllupo.Jer ako ta zastava postane multietnicka ja se ondak trebam odreci svoje zastave.To nama ne odgovara.Gde su makedonci nek bude njihova zastava.Tamo gde su allbanci drzhavna i allbanska nacionallna.Mi se ne smijemo odreci dvogllavog orlla za tu zastavu smo robijalli i krvi lilli.Znaci ova tacka je gllupa za nas allbance.

-Stvaranje integrisanog granicnog upravljanja? to je gllupost i to ne stoji na deklaraciji.
Na deklaraciji stoji nesto drugo.Izgradnja autoputa gostivar debar i povezivanje sa autoputem jon adrija koji treba poceti sa izgradnjom.Izgradnja 15 killometara autoputa iz skoplja do general jankovica i povezivanje sa autoputem koji dollazi iz prishtine.
To su nasi zahtevi.Znaci treba se poceti sa investicijama istok zapad a ne kao do sada sever jug.To nekome ne odgovara ali to je njihov problem.
Mi insistiramo da to javno tuzhitelstvo postane ustavna kategorija.Da se ustavom istim tuzhiteljima obezbede usllovi za normallan rad i gonjenje.
Gruevski trazhi nove izbore.I mi smo za nove izbore.Prvo cemo da gllasamo promene ustava gde se ustavom garantira specijallno javno tuzhiteljstvo.
Posle toga idemo na izbore pa ko pobedi nek pobedi.A ja ti kazhem da zaev sada ima 300 hiljada allbanskih gllasova bllanko.
Jos i dodatno bombe koje nisu objavljene radi medjunacionalnih tenzija vmro sledecih 20 godina moze sllobodno vllast da sanja

Pazi sokole, problem makedonije nije samo Srbija, tu su takođe i bugarska i grčka i albanija, ali sve to skupa je najmanji problem. Ovde se radi on nečem mnogo, mnogo ozbiljnijem. Verujem da bi se svi balkanski narodi vrlo brzo i lako međusobno dogovorili, ali, uvek postoji ono ali koje sreću kvari. To što mi mislimo i želimo velikim igračima poput usa, engleske, nemačke, francuske, rusije, turske itd. ne znači apsolutno ništa, oni žele da balkan bude njihov i oni na tome rade po dobrom starom receptu zavadi pa vladaj :kava I to je ono što najviše smrdi u celoj toj farsi od "krize". To što pojedini sa zapada otvoreno podržavaju formiranje paralelne vlasti i institucija u makedoniji, što će na kraju neminovno rezultirati sukobom u kome će najviše najebati običan čovek. Jednostavno, političko nasilje će uvek kao krajnji ishod imati fizičko nasilje. Iskreno se nadam da grešim, ali nažalost, vesti koje u poslednjih nekoliko dana stižu iz makedonije, jako, jako liče i podsećaju na početak sranja u ukrajini :kava

Vrh

PostPostano: 01 svi 2017, 11:33 

BahamutNS je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

Pazi sokole, problem makedonije nije samo Srbija, tu su takođe i bugarska i grčka i albanija, ali sve to skupa je najmanji problem. Ovde se radi on nečem mnogo, mnogo ozbiljnijem. Verujem da bi se svi balkanski narodi vrlo brzo i lako međusobno dogovorili, ali, uvek postoji ono ali koje sreću kvari. To što mi mislimo i želimo velikim igračima poput usa, engleske, nemačke, francuske, rusije, turske itd. ne znači apsolutno ništa, oni žele da balkan bude njihov i oni na tome rade po dobrom starom receptu zavadi pa vladaj :kava I to je ono što najviše smrdi u celoj toj farsi od "krize". To što pojedini sa zapada otvoreno podržavaju formiranje paralelne vlasti i institucija u makedoniji, što će na kraju neminovno rezultirati sukobom u kome će najviše najebati običan čovek. Jednostavno, političko nasilje će uvek kao krajnji ishod imati fizičko nasilje. Iskreno se nadam da grešim, ali nažalost, vesti koje u poslednjih nekoliko dana stižu iz makedonije, jako, jako liče i podsećaju na početak sranja u ukrajini :kava

U ovome se potpuno sllazem.Ako nikolla gruevski ne popusti u makedoniju ce biti gradjanskog rata.Nikolla gruevski ovako ili onako morace u zatvor.To su odredilli drugi i to je gotovo.Na kosovu ce hashim taci u roku od 12 mjeseci biti u zatvoru.
Ramush haradinaj je bio za vrijeme evropskog prvenstva cijello vrijeme u francusku.Nisu ga zatvorilli.Nijednog allbanskog politicara nisu pozvali na inaguracijua trampa samo je haradinaj imao taj poziv.
I ondak ga odjednom uhapse i prikazuju ga kao naj tlacenijeg allbanca.
pa to nije sllucajno.Hashimova zvijezda kod allbanaca tamni dok haradinova sija sve vishe i vishe.On daje jake deklaracije da treba sve srbe ubiti.Srpska zhuta shtampa napada haradinaja sa svih orudija.To nije sllucajno.Oni njemu dizhu rejting.
Kod gllupih allbanaca koji fizicku velicinu patriotizma smatraju mrzhnju prema srbima haradinaj dobija poene.I eto allbanci kad imaju tako jednog velikog patriota kao haradinaja mogu hashima i da pokllone.
Jedina moguca sollucija je da gruevski popusti i se dogovara.Bitcu konstruktivna i posllushna opozicija ako budem poshtedjen zatvora.
Dok kod tacija bi valjalla ostavka povlacenje sa svih funkcija i izmisljena bolest srca ili neceg drugog koja bi njega otjeralla u penziju.
Svaka druga sollucija donosi zhrtve i prolivanje krvi u makedoniju i dozhivotnu robiju za hashima

Vrh

PostPostano: 02 svi 2017, 16:31 

Koliki retardinjo treba da budeš da srpski jezik pišeš sa dva l non stop?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2017, 20:02 

Citat:
ČETIRI DANA STREPNJE Sudbonosna prekretnica: Šta će biti s MAKEDONIJOM?

Toplo prvomajsko poslepodne, kako stvari stoje, označilo je kraj perioda povišenih strasti u Makedoniji, pošto se diplomatska misija Brajana Hojta Jija vremenski podudarila sa odlukom predsednika Đorđa Ivanova da mandat za sastav nove vlade, ukoliko obeća da će poštovati Ustav, ipak preda lideru SDSM-a Zoranu Zaevu i njegovoj koaliciji.

slika

Četiri dana ranije, akcije Makedonije nisu stajale nimalo obećavajuće, pošto je nakon izbora Talata Džaferija za šefa parlamenta, grupa maskiranih izgrednika, posle, ispostavilo se, listom pristalica VMRO-DPMNE-a, upala u Sobranje i napravila pravi rusvaj, ostavljajući iza sebe stotinak razbijenih glava i zemlju na ivici vanrednog stanja, piše specijalni dopisnik RTS-a iz Skoplja.

Među povređenima su bili i Zoran Zaev, njegova desna ruka Radmila Šećerinska, ali i lider Alijanse za Albance Zijadin Sela, koga su okrvavljene glave vukli po holovima Sobranja. Politički problem, koji je već dugo mučio Makedoniju, pretio je da postane etnički, a ispred parlamenta okupile su se pristalice VMRO-DPMNE-a.

Rivalske makedonske partije optuživale su se međusobno za pokušaj državnog udara, glasine su potisnule vesti, a ulice grada su, što zbog praznika što zbog opreza, opustele.

Predsednik Ivanov, mudro, nije proglasio vanredno stanje, već građane pozvao na razum, a političare na poštovanje Ustava, što je, uz sveopšte osude nasilja, doprinelo smirivanju situacije, ali i otvorilo brojne spekulacije oko ishoda krize, koja nesmanjenom žestinom traje bezmalo dve godine.

Zaev je najavio da će Džaferi, odmah nakon prvomajskih praznika i bez obzira na stav VMRO-DPMNE-a, preuzeti kancelariju predsednika parlamenta od Trajka Veljanoskog, kao i da će Makedonija u narednih deset dana dobiti novu vladu.

slika

Lider VMRO-DPMNE-a Nikola Gruevski, suočen sa najnepovoljnijim položajem u kojem se njegova partija nalazila u poslednjih desetak godina, pokušao je da mobiliše pristalice i, nekako, primora Zaeva i tri albanske partije da pristanu na nove izbore.

"Govor tela" Gruevskog i lidera koalicije "Za bolju Makedoniju" u subotu posle podne, rečnikom sportskih komentatora, navodio je na zaključak da su čelnici do juče vladajuće stranke shvatili da će, pre ili kasnije, morati da se isele iz ministarskih kabineta i vlast predaju Zaevu.

slika

Suštinski, liderima VMRO-DPMNE-a, neposredno posle nereda u Sobranju i odluke tužilaštva da pohapsi vinovnike, postalo je jasno da nikakve izjave i politička gimnastika neće privoleti albanske stranke da raskinu dogovor sa Zaevim i pređu na stranu Gruevskog, sa kojim su neki od njih, rame uz rame, vladali u prethodnih osam godina.

Njihovu odlučnost dodatno je oslabila odluka skopskog tužilaštva da krivično goni petnaestak najistaknutijih vinovnika nasilja u Sobranju, od kojih se četvorica već nalaze iza rešetaka, trojica su ispraćena u kućni pritvor, dok se za preostalih sedam traga.

Ispostavilo se, kako se čini, da su glasovi 70.000 Albanaca za SDSM najznačajniji politički kapital koji je proistekao iz decembarskih vanrednih parlamentarnih izbora, pa je izbor Zaeva za lidera nove koalicije ujedno bio i jedini način da Ali Ahmeti, Zijadin Sela i pokret Besa sačuvaju osipajuću podršku sunarodnika.

slika

U takvoj situaciji, u subotu je u Skoplje stigao izaslanik Stejt departmenta Hojt Brajan Ji, od kojeg se, posle neuspešnih pokušaja najviših zvaničnika Evropske unije, poput Federike Mogerini i Johanesa Hana, očekivalo da pomeri situaciju sa mrtve tačke i Makedoniju usmeri putem rešavanja političkog zamešateljstva.

Jijev zadatak bio je unekoliko lakši nego zadatak njegovih evropskih kolega, jer su Amerikanci neposredno posle sukoba 2001. godine, kada se Makedonija u poslednji čas izmakla sa ivice sveopšteg građanskog rata, odigrali ključnu ulogu, pre svega zahvaljujući veteranima rešavanja zaštite američkih interesa u balkanskim krizama – Kristoferom Hilom i njegovim pomoćnikom i naslednikom Filipom Rikerom.

slika

Izaslanik Stejt departmenta se, odmah po doslasku u Skoplje, sastao sa nekadašnjim komandantom pobunjenika i liderom najuticajnije albanske stranke Alijem Ahmetijem i podržao izbor Talata Džaferija za novog predsednika parlamenta, čime su dileme oko ishoda najnovijeg poglavlja u beskrajnoj sagi o makedonskim krizama, čini se, razrešene.

U nedelju, dok je nekoliko desetina sindikalista mahalo zastavama sa likom Če Gevare ispred sedišta makedonskih sindikata, predsednik Đorđe Ivanov, koji je svega nekoliko nedelja ranije čvrsto najavljivao da ni za jotu neće odstupiti od odluke da ne preda mandat Zaevu dok se lider SDSM-a ne odrekne "Tiranske platforme", znatno je ublažio retoriku i zatražio pomoć "strateškog saveznika" za izlazak iz krize.

slika

Suštinska razmimoilaženja, koja je nedeljama ponavljao Ivanov, pretvorila su se u "premostive razlike", ukoliko Zaev "zajedno sa koalicionim partnerima obezbedi garancije za jačanje unitarnosti države u saglasnosti sa Ustavom".

Na taj način, kako stvari stoje, odlučnost Ivanova trajala je jednako dugo kao njegova odluka o aboliciji, koju je pre nekoliko meseci povukao posle serije uličnih protesta opozicije u Skoplju i još nekoliko makedonskih gradova.

- Postoji program nove reformske vlade koji garantuje unitarnost države i poštovanje Ustava, kao i evroatlantsku perspektivu Makedonije... Time su iscrpljeni nerazumni zahtevi Ivanova... Parlamentarna većina ima obavezu da ispuni volju 700.000 građana i tu obavezu će ispuniti - rekao je Zaev posle susreta sa američkim diplomatom, objavljujući, suštinski, da će Makedonija u narednih desetak dana dobiti novu vladu.

Zaev je najavio i da će nova vlada sarađivati sa opozicijom u interesu reformskih procesa, ali da je, u ovom trenutku, najvažnije da VMRO-DPMNE "shvati da je opozicija i okonča tenzije".

Da li će tenzije zaista i nestati postaće jasno posle serije iskušenja pred kojima će se Makedonija naći u narednim danima, jer je Zaev već za utorak najavio da će se Džaferi useliti u kancelariju predsednika parlamenta, dok polako ističe rok od deset dana koji je lider SDSM-a ispostavio Ivanovu da mu preda mandat za sastav nove vlade.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/svet/cetiri-dana-strepnje-sudbonosna-prekretnica-sta-ce-biti-s-makedonijom/9qyt8l6

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 09:37 

Lepa je ova medijska žvaka koju ovde prosipa sokoli a zastupljena je i na aljaziri i sličnim tv huškačima oko hapšenja kriminalaca iz Vlade Makedonije
samo jedna mala činjenica im promiče a to je da su u toj Vladi zanačajan udeo imali i Albanci tj partija njihovog glavnog bosa Ahmetija od selo Zajas. Ovaj špijun Džaferi je bio ministar u toj Vladi a sad se kao bori protiv kriminal i korupcije i naravno za suživot. Možda sokoli i može da prihvati priču da je samo Gruevski krao ali svako normalan zna da i Ahemti i Džaferi imaju puno afera iza sebe. Kad su već pomenuti albanski političari iz MaKedonije ima među njima i dobrih i poštenih likova poput Zijadina Sele i Rufi Osmanija i Teute Arifi.

Neko spomenu da Makedonija nije srpska gubernija što naravno i ne treba da bude ali ne treba zaboraviti da su ovu Makedoniju ipak formirali srpski vojnici kad su rasterali bašibozluk početkom XX veka

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 12:45 

ko ih jebe, podeljeni su, prevrtjivi, podrzali su neki i albance, ne bi imali siptari toliko

da podsetimo vmro, *** prevrtacka, koja surovala sa ustaskim pokretom pavelica, sa fasistima , bugarima..

sad da ih zalimo?

ko ih jebe

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 14:00 

Srbija mora da gleda svoj interes a interes je da ima kakvu takvu povezanost sa Grčkom. Ko to ne kapira jebiga neka živi u iluziji da je bolje da komšiji crkne krava pa da se mi sa bezbedne daljine naslađujemo.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 16:26 

Metemma je napisao/la:
Koliki retardinjo treba da budeš da srpski jezik pišeš sa dva l non stop?

Du arschloch nije cijeli svet srbija pa dea i kinezi i arapi govore i pisu srpski.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 17:12 

Divanjol je napisao/la:
Lepa je ova medijska žvaka koju ovde prosipa sokoli a zastupljena je i na aljaziri i sličnim tv huškačima oko hapšenja kriminalaca iz Vlade Makedonije
samo jedna mala činjenica im promiče a to je da su u toj Vladi zanačajan udeo imali i Albanci tj partija njihovog glavnog bosa Ahmetija od selo Zajas. Ovaj špijun Džaferi je bio ministar u toj Vladi a sad se kao bori protiv kriminal i korupcije i naravno za suživot. Možda sokoli i može da prihvati priču da je samo Gruevski krao ali svako normalan zna da i Ahemti i Džaferi imaju puno afera iza sebe. Kad su već pomenuti albanski političari iz MaKedonije ima među njima i dobrih i poštenih likova poput Zijadina Sele i Rufi Osmanija i Teute Arifi.

Neko spomenu da Makedonija nije srpska gubernija što naravno i ne treba da bude ali ne treba zaboraviti da su ovu Makedoniju ipak formirali srpski vojnici kad su rasterali bašibozluk početkom XX veka

Ako retrogradno procitas moje postove od pocetka kada sam napiso u ovaj forum potenciro sam da je ali ahmeti:homoseksualac (za ovo posjeduju dosije i hrvatska tajna sluzhba);pedofil;saradnik UDB-e i srpske tajne sluzbe;kriminalac i ubica;Diler sa tenderima itd itd
Kontabilistu svoje partije likvidirali su ali ahmeti i musa dzaferi.U dilu je bila podela 5 miliona evra od madzhar telekoma.
Telat dzaferi u UCK je otiso iz gostivara.Dva mijeseca prije toga on je bio u stanu u gostivaru koji je vazio za operativni centar vojske makedonije.Znaci on u uck je otiso kao obavestajac makedonske vojske.Do prizrena su ga ispratilli clanovi DPa sa opstinskim soferom i mercedesom.Vozac bio neki afrim, imena se sjecam jos uvijek i tadasnji gradonacalnik redzepi.Likvidiran je komandant 116 brigade tahir sinani i na njegovo celo dolazi talat dzaferi.Od njegovog dollaska od 1600 vojnika u korabu napravljene su dvije akcije u koje je ubijeno jedna mazga i jedno magare.To je uspijeh telata dzaferija.
Inace telat dzaferi je trenutno VMRO-vski zet.Jebe silvanu bonevu pratenicku vmro-a.
Amerikanci to sve znaju.Ali ahmeti nikad ne bi pristao da okrene ledja gruevskom.Ali su pukli iznutra.Sa 61 pratenikom oni bi stvorili koaliciju.Ali cetiri pratenika okrenulli im ledja.Jos i ucena amerikanaca da ce da teraju u zatvor nekoliko njih iz afere telekom preovlladallo je.A Duistima pllace srce za koalicijom sa car nikollom.Narocito grubiju i qimo ademiju.
Teuta arifi dok nije ateriralla u dui presla je sve makedonske vlladine i nevlladine organizacije.Njoj ne vjerujem uopste.
Rufi osmani je cist ali za svoje ljude je dvolican.Mislim za najbliske saradnike.Evo ovdje licno priznajem moze sllobodno da procitaju i policija iz gostivara.Placenog ubicu, onog torbesa iz prilepa, koga su posllali menduh taci i makedonska policija da likvidira osmanija, ja sam ga kidnapiro.Ako zele detalje nek znaju da smo mu ruke i noge sllomili kod kamenolloma u suvu goru na istoku gostivara.I busem smo ga oterali ispred policije i bacili na asfalt.
Kad je rufi osmani izasao iz zatvora pitao je za stanje.Rekli smo mu da smo radili i da iz allbanije smo uveli vishe od hiljada kallasnikova.Rekao je nastavite tezhe naoruzhanje.Poceli smo da nosimo gulinove i rucne bacace.pa cak i minobacace vecih kalibara.On kad je izaso iz zatvora je reko.Ja se povllacim iz politike.Izdao nas je.To je meni licno dovoljno da mu nikad ne verujem.
Zijadin sela potice iz patriotske familije.Do sada nema mrlje.Dalje cemo tek da vidimo.

Kad spominjes srpsku vojsku i basi bozuk.Niko od vas to nije trazio da dodjete u makedoniju.Za allbance i bugare odllazak basibuzuka i dollazak srpske vojske oznacava najcrniji deo nase istorije.Bas taj period do pada rankovica mi smatramo periodom genocida nad allbancima.I to ce i da se progllasi u buduce.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 17:31 

Divanjol je napisao/la:
Srbija mora da gleda svoj interes a interes je da ima kakvu takvu povezanost sa Grčkom. Ko to ne kapira jebiga neka živi u iluziji da je bolje da komšiji crkne krava pa da se mi sa bezbedne daljine naslađujemo.

Ovo si dobro napiso.Srbima se u makedoniju deklarisu tek 40 000 gradjana.Ostali se deklarisu makedoncima.Ako se ne deklarishu makedoncima ondak makedonci prestaju da budu vecina u makedoniju pa tako i nosioci suvereniteta makedonije.Sada vi ste u velikim mukama hocete da budete srbi a ne mozete radi nas.Jer tada makedonci gube primat.Znaci vi se zhrtvujete za makedoniju.Ok idemo na interes.
Svakome je jasno da je gruevski korumpiran do srzi da je krao da je ubijao.Ok to je ok to svi znamo.Pa znala je i medjunarodna zajednica cijello vreme.Zasto ga je hranila i tovila.Dovoljno je billo samo da mu uskrate kredite i nikolla bi pao.Pa ti medjunarodni znaju veoma dobro da je ali ahmeti pa cak i telat dzaferi brat nikoille gruevskom.Zasto dozvoljavaju da telat dzaferi bude u funksiji.
Jednostavno zapad hoce da zaokruzi ballkansko pitanje.Makedonija ce morati u nato.Nikolla gruevski ce morati u zatvor.Treba se staviti do znanje sledecima da ko koketira sa rusima, jenkima iza ledja oni ga nagrabuse.
Znaci talat je pristao na njihovu igru da spase dupe.Treba se promeniti ime.A time se automatski otvore vrata makedonije u nato.Za promenu imena treba 81 pratenik.To zaev nema.Ali postoji druga mogucnost a to je narodni referendum.Ako se isti organizuje krajem jula i pocetkom augusta, ili za novu godinu, ondak udeo allbanaca na gllasanju ce biti 35%.Josh 5% turci bosnjaci torbesi cigani to je 40% za promenu imena.I medju makedonce ima tih kojima ne boli djon za ime hoce u dobrobit i evropu ondak referendum prodje.
E ameri su reshilli do kraja 2018 godine da makedonija bude u nato.Vas je interes da funksionise osovina atina beograd moskva.Dok zapad zeli da se ta osovina prekine.Ako nece mirom uz pomoc zaeva.Bit ce sillom uz pomoc allbanaca i gradjanskog rata.Trece varijante nema.Makedonija ili u nato ili nece postojati

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 18:52 

Citat:
Gruevski: Džaferi prekršio ustav, ovo je početak diktature u Makedoniji (FOTO)

slika

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski napisao je danas na svom Fejbuk profilu da je ulazak Talata Džaferija u kabinet predsednika skupštine je kršenje ustava, prava i procedura.

Ukoliko se vlast većine u demokratiji ne zasniva na vladavini prava, onda takvo društvo predstavlja diktaturu, ocenjuje Gruevski.

"Nijedna demokratska vlada u svetu ne može biti izabrana kršenjem principa vladavine prava. Takvi prekršaji su počeci diktature", napisao je Gruevski, prenose makedonski mediji.

"Dobijena podrška za formiranje vlade, novi predsednik Sobranja izabran je legalno i legitimno"

Po stupanju na funkciju Džaferija, na društvenim mrežama je danas pokrenuta lavina komentara nezadvoljnih građana koji od bivšeg premijera Nikole Gruevskog, traže da poslanici te stranke podnesu ostavke i optužuju ih za izdaju.

slika

Talat Džaferi iz albanske partije DUI jutros je preuzeo dužnost predsednika Sobranja u Makedoniji. a po ulasku u svoj kabinet uneo je i zastavu Albanije, što su mediji protumačili da je time jasno pokazao svoje namere.

On je 27. aprila parlamentarnom većinom izabran za predsednika Sobranja, što je te večeri rezultiralo neredima u samom parlamentu, kada su predstavnici Građanske inicijativa “Za jedinstvenu Makedoniju” upali u zgradu Sobranja.

U prvoj izjavi za javnost, Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI i novoizabrani predsednik Sobranja, poručio je da će biti predsednik svih poslanika.

Izvor: Tanjug

Izvor: http://www.bktvnews.com/info/region/gruevski-dzaferi-prekrsio-ustav-ovo-je-pocetak-diktature-u-makedoniji-foto/106830

Vrh

PostPostano: 03 svi 2017, 22:49 

sokoli je napisao/la:
U ovome se potpuno sllazem.Ako nikolla gruevski ne popusti u makedoniju ce biti gradjanskog rata.Nikolla gruevski ovako ili onako morace u zatvor.To su odredilli drugi i to je gotovo.Na kosovu ce hashim taci u roku od 12 mjeseci biti u zatvoru.
Ramush haradinaj je bio za vrijeme evropskog prvenstva cijello vrijeme u francusku.Nisu ga zatvorilli.Nijednog allbanskog politicara nisu pozvali na inaguracijua trampa samo je haradinaj imao taj poziv.
I ondak ga odjednom uhapse i prikazuju ga kao naj tlacenijeg allbanca.
pa to nije sllucajno.Hashimova zvijezda kod allbanaca tamni dok haradinova sija sve vishe i vishe.On daje jake deklaracije da treba sve srbe ubiti.Srpska zhuta shtampa napada haradinaja sa svih orudija.To nije sllucajno.Oni njemu dizhu rejting.
Kod gllupih allbanaca koji fizicku velicinu patriotizma smatraju mrzhnju prema srbima haradinaj dobija poene.I eto allbanci kad imaju tako jednog velikog patriota kao haradinaja mogu hashima i da pokllone.
Jedina moguca sollucija je da gruevski popusti i se dogovara.Bitcu konstruktivna i posllushna opozicija ako budem poshtedjen zatvora.
Dok kod tacija bi valjalla ostavka povlacenje sa svih funkcija i izmisljena bolest srca ili neceg drugog koja bi njega otjeralla u penziju.
Svaka druga sollucija donosi zhrtve i prolivanje krvi u makedoniju i dozhivotnu robiju za hashima

Pazi sokole, situacija postaje mnogo, mnogo jasnija kada se posmatra sa strane. Dakle, jasno je da su gruevski, zaev, džaferi itd. nebitni, oni su samo lutke na konopcu koje samo igraju onako kako im se naredi. Dobili su zadatke / uloge koje moraju da realizuju svidelo se to njima ili ne, o običnom čoveku da ne govorim :kava Odmah posle izbora u usa, postalo je jasno ko na balkanu ima poslednju reč :kava

slika

Šta misliš, zašto je dotični odmah posle izbora posetio gruziju, bugarsku, gde je kenjao o novim sankcijama protiv Rusije, evo pre neki dan je bio u Srbiji i gle čuda, usa ambasadori u Beogradu, podgorici, tirani i skoplju itd. orkestrirano počinju da kenjaju kako je situacija u makedoniji "kritična", a za njima se odmah oglašavaju oni briselski ******** i štetpčine sa dobro poznatim frazama tipa demokratija, ljudska prava blablablablablabla :kava Sve je to odavno pripremljeno i sada je na red došla realizacija, a plan je jednostavan, jednim potezom zajebati ruse, kineze i turke :kava Merkelova je već rekla da od proširenja eu nema ništa do 2020 i neke, zato su joj englezi i uvalili *** sa bregzitom :biceovodobro Ono što dotična namerno nije rekla je da je balkanska izbeglička ruta još uvek otvorena, još uvek stotine tzv. "izbeglica" svakodnevno prelaze granice bez ikakvih problema. Dakle novi rat na balkanu bi svima i nemcima, i englezima i amerikancima itd. odgovarao, samo ne običnim ljudima koji na balkanu žive. Oni bi prvi najebali :kava

Vrh

PostPostano: 04 svi 2017, 15:21 

Citat:
Blic: Tajna akcija VBA, zaplenjeno oružje na putu za MKD

Beograd -- Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koja je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju.
Pretpostavlja se da je oružje bilo namenjeno stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskh partija čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM, piše "Blic", pozivajući se na izbore iz VBA.

Prema tim izvorima, prošle nedelje zaplenjeno je nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi, koje su pripadnici VBA otkrili u blizini Preševa i Bujanovca, dok su jedan strani državljanin i dva državljanina Srbije albanske nacionalnosti pokušavali da ih ilegalnim kanalima prebace u Makedoniju.

"Reč je o velikom tovaru oružja koje je očigledno bilo namenjeno za upotrebu ako dođe do rasplamsavanja sukoba u Makedoniji ili možda upravo da bi se izazvali incidenti", navodi izvor "Blica" i dodaje da je pešadijsko naoružanje trebalo da posluži čak i za eventualno preuzimanje vlasti.

On dodaje da je ova akcija bila sastavni deo aktivnosti VBA, ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednosti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najviši nivo.

Akcija je obavljena u najvećoj tajnosti, ali su o njoj obavešteni načelnih VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor "Blica", procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom.

"Premijer Vučić je smatrao da bi spekulacije o zapleni tolike količine oružja mogle da posluže nekima da doliju ulje na vatru u ionako rovite političke prilike u Makedoniji", kaže izvor "Blica".

On dodaje da su o celokupnoj aktivnosti obaveštene i nadležne makedonske službe.

"Istovremeno, VBA je primetila i pojačano kretnje pripadnika albanske nacionalne manjine sa područja Preševa i Bujanovca prema Makedoniji prethodnih dana. Slično je i sa Albancima sa Kosova i to pre svega onima koji su poznati kao nekadašnji pripadnici OVK", dodaje sagovornik "Blica".

Vrh

PostPostano: 04 svi 2017, 17:31 

http://srbin.info/2017/05/04/vba-zaplen ... akedoniji/

Zaplenjeno oružje,poreklom iz BiH namenjeno izazivanju rata u MK.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2017, 19:15 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Zanimljivo je da su Albanci od svih država našli da tajno transportuju oružje za rušenje države preko Srbije, jer hvala bogu nisu imali gde da ga nabave u Albaniji ili na Kosovu i tako bezbedno doture do Makedonije.
Ili su oni zaglupeli ili naša vlast misli da smo mi zaglupeli, ja mislim da je ovo drugo.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2017, 08:55 

Da nismo glupi i mi i Albanci ne bi ni ratovali ali to je već viša matematika.
Oružja ima svuda pa tako i u okolini Preševa pa je samo pitanje kad političari daju znak snagama bezbednosti da nešto obelodane.
Naravno da Albanci imajuu mnogo bolje naoružanje od nekih zastarelih m48 i papovki i zato talasaju. Makedonska služba je vrlo podmitljiva i za šaku dolara žmuri na očigledno naoružavanje a u pojedine delove i ne sme da uđe poodavno.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2017, 17:21 

slika

Vrh

PostPostano: 06 svi 2017, 11:37 

Kačamak je napisao/la:
http://srbin.info/2017/05/04/vba-zaplenjene-hiljade-pusaka-mitraljeza-i-bombi-pripremanih-za-sukob-u-makedoniji/

Zaplenjeno oružje,poreklom iz BiH namenjeno izazivanju rata u MK.

muhamadova pascad bratski saradjuju, bakir im pomaze a usput se i omasti

samo sta mi tu imamo?
zbog netrpeljivosti prema siptarima makedoniju pomagati i gledati blagonklono?
NE

zaev jeste siptarski saradnik ali rekao je ono sto je tacno. vmro je za vreme vlasti priznao kosovo glasao u unesko za siptare i ako nemaju veze sa pravoslavnim svetinjama.

srbija je priznala ime makedonija i svesno se zamerila grckoj. grcka ne progovni srpsku crkvu a vmro da. vmro je vekovni dusman srbije, koketirali su sa ustasama pavelica, bugarima, fasistima..

Zato ne truditi se uopste. Eto im drzava eto im amerika koja ih kao zapad ne priznaje pod imenom makedonija. prkno drzava koja ce nestati. I nas ni malo ne treba da bude briga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: