HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 vel 2025, 00:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14061 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 563  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 20 srp 2017, 00:23 

PCM je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

Uz našu povijest emigracije i demografiju??
Zaboravljaš da se naši gastarbajteri nisu vratili.
Znam važnost dotacija, no samo kratkoročno, eventualno srednjoročno. Uvijek je bolje zaposliti ljude da ti razvijaju zemlju i podižu BDP, nego ovisiti od dotacija, koje jesu devizni priljev, no nisu investicije i koriste se za krpanje rupa.
Poljska nije imala krizu i Poljaci su se vraćali u Poljsku.
Ispada da nam je najbolji posao izvoz ljudi, zastalno.
Znat ću da se u HR dobro živi kada to prestane.
U međuvremenu, neki će mi dragi prijatelji postati Nijemci.

Naši gastarbajteri koji su otišli su bili mrtva sirotinja a nije ni istina da se nisu vratili. U mojoj obitelji dio jeste.
Napominjem danas Hrvati prema Nijemcima ili Švicarcima nisu ono što su bili naši gastarbajteri prema Nijemcima i Švicarcima 60-ih...

Kod nas ljudi danas odlaze riješiti kredite, zaraditi ozbiljniju lovu i to u pravilu ovi koji rade za slabe plaće tj.3.000-4.000 kn mjesečno. Oni čine najveći dio odlijeva kako se meni čini, nezaposleni također. E sad znam da u Hrvatskoj 3-4000 kuna nije bomba od love al nije ni konobarit u Irskoj ili Njemačkoj za 1500-2000 eura velika sreća. Ok, malo se skrpaš i živiš sa 5 cimera, trošiš minimalno i ostane 500 eura na kraju mjeseca bolje od nula eura od plaće u Hrvatskoj. Al nije ni dugoročno sreća živjet s 5 arapa u stanu da bi mogao "u čarapu" spremit 500 eura. 80-90% odlazaka su ovakvi tek 10-20% su naši visokoobrazovani inženjeri i liječnici koji odlaze na "jebačke plaće" koje u Hrvatskoj ne mogu ni zamisliti.

Znači ova naša "sirotinja" koja odlazi van i nezaposleni će se vjerujem i vratiti bez problema čim malo financijski prodišu odnosno stanu na noge. Doktori i inženjeri neće nikada sigurno.

Ovo bi tražilo veću analizu od one koju mogu dati ovdje.
Koga brojiš pod povratnike, od mojih dvadeset rođaka vratilo se zastalno ili privremeno njih četvorica, od toga neki na vlastiti sprovod.
A ja sam već prije nekoliko godina zaključila da ne znam nijednu obitelj da joj bar netko nije vani.
Znaš zašto ne mislim da će se vratiti? Ako negdje radiš devet mjeseci u godini i tako godinama i desetljećima, to ti, vremenom, postane dom.
Pa i sami Nijemci su rekli: Tražili smo radnike, dobili smo ljude.
Tko nam je kriv. Malo smo se previše (oprosti na izrazu) zajebavali s ekonomijom. Krajnji rezultat jest: odljev stanovništva samo u Njemačku u godinu dana više je nego pet puta veći od broja žrtava poginulih u četiri godine rata. Ekonomija : rat 5:1.
A suvislih demografsko- ekonomsko-povijesno-socioloških analiza ni za lijek.
Ljudi koje ja znam ne vjeruju u (skoru) bolju budućnost u HR i zato su voljni žrtvovati svoju prošlost, kulturu i jezik da bi im djeca postala stranci, ali da bi imala bolji standard života, a sasvim dovoljno uzora u tome kako to postići imaju u prethodnim generacijama unutar svojih vlastitih obitelji. Oni će biti stranci, njihova djeca već neće. S tom razlikom da su se negdašnji gastarbajteri barem retorički vraćali. Mi smo u ovih dvadeset godina postali posve demoralizirano društvo. Netko bi naučio iz toga i ne bi se više zajebavao s ekonomijom (i sa socijalnom osjetljivošću).
P.S. Moji se prijatelji sigurno neće vratiti, a vrlo su sposobni radnici, znaju nekoliko zanata i onaj su profil radnika koji je Švabiji potreban.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2017, 05:01 

Agathonikos je napisao/la:
Split nakon požara. Jezive fotografije.

http://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatska ... id=6385022

Evo u čemu nam naši 'prijatelji' uživaju!
Gadljivo!

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 11:57 

Klasične nacionalističke priče, isto kažu i ovi iz RS da im Federalci podmeću požare.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 16:52 

Citat:
21.7.2017, PRIOPĆENJE

Sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Izvanredna sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na temu “Stanje na požarištima u priobalju” održana je danas, u petak 21. srpnja 2017. u Divuljama u Splitu.

Domaćin sjednice bio je Državni ured za zaštitu i spašavanje (DUZS), a sjednicu je vodio predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ranko Ostojić. Na sjednici su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici Ministarstva obrane RH te Glavnog stožera Oružanih snaga RH kao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.
Od predstavnika Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH sjednici su nazočili državni tajnik Tomislav Ivić, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH kontraadmiral Robert Hranj i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Oružanih snaga RH brigadni general Krešo Tuškan.

Ovom prilikom državni tajnik Tomislav Ivić je naglasio kako su Oružane snage RH potpuno spremne dočekale protupožarnu sezonu 2017. godine, i kada je riječ o zračnoj komponenti Oružanih snaga RH kao i Hrvatskoj kopnenoj vojsci Oružanih snaga RH.

Državni tajnik Ivić je rekao kako o karakteru protupožarne sezone 2017. godine najbolje govore statistički podatci. Naime, za angažman zračnih snaga u 2016. godini upućen je 271 zahtjev za intervenciju dok su ove godine do 21. srpnja upućena 254 zahtjeva.

Tijekom cijele 2016. godine ostvareno je 937 sati naleta, a ove godine je već ostvareno 945 sati.

Također, u 2016. izbačeno je 34 000 tona vode, a 2017. godine do danas je izbačeno 35 000 tona vode.

Na kraju, 618 852 litara goriva je potrošeno 2016. godine, a ove godine 630 407 litara goriva.

Također, državni tajnik Ivić je istaknuo da su zračne snage temelj protupožarne intervencije. Uz njih se angažira i kopnena vojska kao pomoć, sukladno Ustavu RH i Zakonu o obrani. Odluku o angažiranju snaga donosi ministar obrane, a na temelju zahtjeva središnjeg tijela državne uprave nadležnog za zaštitu i spašavanje.

Ove protupožarne sezone kopnene snage su bile angažirane dva puta od 19. lipnja do 20. lipnja 2017. na požarištu Makarske i Podgore gdje su bila angažirana 184 pripadnika Oružanih snaga RH, a drugi puta prije nekoliko dana, kada je angažirano 547 pripadnika Oružanih snaga RH od kojih je još uvijek 156 pripadnika Oružanih snaga RH u pripravnosti.

Ukoliko bude potrebno Oružane snage RH će, kao i do sada, dati svoj puni doprinos u sanaciji i stavljanju požara pod kontrolu.

https://www.morh.hr/hr/vijesti-najave-i-priopcenja/priopcenja/15104-sjednica-saborskog-odbora-za-unutarnju-politiku-i-nacionalnu-sigurnost.html

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 17:01 

Drugi put ove godine prosječna neto plaća u Hrvatskoj probila 6.000 HRK ilitiga 820 EUR.
Sljedeća stanica - 1.000 EUR.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/prosjecna-neto-placa-za-svibanj-probila-razinu-od-6000-kuna-330280

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 17:24 

Crk'o Maršal! :thumbup

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 19:04 

Ministry of Sound je napisao/la:

A likvidirao ga Hrvat islamske vieroizpoviesti :D

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 19:24 

daramo je napisao/la:
Klasične nacionalističke priče, isto kažu i ovi iz RS da im Federalci podmeću požare.

Daro Bubamaro, anti-nacionalisticki navijacu Zrinjskog, hoces zaista reci da su kriplovi koji po Dalmaciji uriniraju po muralima Torcide, shprdaju se sa tri prstica kad nema Hrvata u okolini od 500 metara, i koji sve to kacu zamaskiranih pravociganskih faca, da ti "ljudi" nisu u stanju podmetnuti pozar....

Pa ti ili si glup, ili cigan ili Srbin.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2017, 22:00 

http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/situacij ... ale-vatru/
Iste priče Liroje ali s vaše strane.

Normalno da je moguće, jednako kao da ga je potpalio neki Ante ili Hans.
Jedino to i mogu, koga briga.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2017, 16:29 

Uspjeh Hrvatske, BiH, Švedske i Finske na matematičkim olimpijadama

http://imo-official.org/country_team_r.aspx?code=HRV
http://imo-official.org/country_team_r.aspx?code=BIH
http://imo-official.org/country_team_r.aspx?code=SWE
http://imo-official.org/country_team_r.aspx?code=FIN

Hrvatska je neusporedivo uspješnija od BiH, Švedske i Finske, premda su se Švedska i Finska u matematičke olimpijade uključile desetljećima prije Hrvatske.

Rezultati:

Zlatne medalje: HRV 5, BiH 0, SWE 5, FIN 1

Srebrne medalje: HRV 18, BiH 6, SWE 29, FIN 8

Brončane medalje: HRV 67, BiH 41, SWE 76, FIN 49

Hrvatska sudjeluje od 1993, do sada je nastupila 25 puta.
BiH sudjeluje od 1993., do sada je nastupila 25 puta
Švedska sudjeluje od 1967., do sada je nastupila 50 puta.
Finska sudjeluje od 1965., do sada je nastupila 44 puta.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2017, 14:05 

Vatrogasci u Gradcu na moru pronašli dokaz (na mjestu gdje pokušaj podmetanja nije uspio) da se požari podmeću.

Gradac, Makarska, Tučepi, tradicionalna odmarališta muslimana iz Bosne, i njihove protiv Hrvata radikalno nabrijane dijaspore.

slika

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 00:57 

Шта ћемо сад?

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 08:44 

Vjerojatno u svim državama ima zlih ljudi koji podmeću požare.

Ali ono što je bitno da ovako izgleda gašenje u državi koja ima 55 000 operativnih vatrogasaca (ukupno prof. i dobrovoljni) . Civili sa ruksacima razvlače cijevi. Za usporedbu Španjolska ili Italija imaju oko 30 000 operativnih vatrogasaca na njihovu veličinu i broj stanovnika.

slika

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:55 

jesi stavio zastavu na pola koplja?

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 08:43 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Vjerojatno u svim državama ima zlih ljudi koji podmeću požare.

Ali ono što je bitno da ovako izgleda gašenje u državi koja ima 55 000 operativnih vatrogasaca (ukupno prof. i dobrovoljni) . Civili sa ruksacima razvlače cijevi. Za usporedbu Španjolska ili Italija imaju oko 30 000 operativnih vatrogasaca na njihovu veličinu i broj stanovnika.

slika

Operativnih? Mislim da se tu treba prvo definirati sta je to operativno. Biti clan DVD-a ne podrazumijeva biti operativnog vatrogasca.

Ne znam na temelju cega HVZ raspodjeljuje ionako nedostan novac, ali ako je to na temelju broja clanova onda je jasno zasto je ta brojka tolika.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 09:58 

Točno kako sam napisao da je u Hrvatskoj 55 000 operativnih, u taj broj nisu uključena djeca od 6 godina članovi DVD_a i ostali članovi ne-vatrogasci, nego oni koji su osposobljeni papirnato i u praksi za gašenje požara. Naravno da se ne možeš pouzdati u DVD ako ti gori stan ili ti gori auto a ti si u autu (makar i tu ima iznimaka, DVD-i na priobalju i otocima uglavnom imaju stalno ili sezonski zaposlene), ali ako požari otvorenog prostora traju danima, DVD koji ne može u 24-48 sati izaći na požar bilo gdje u Hrvatskoj po meni ne treba ni postojati.

Ne raspoređuje novac HVZ, nego lokalne samouprave su dužne izdvajati određeni postotak proračuna za vatrogastvo. U praksi sustav je toliko kompliciran hijerarhijski i upravo zato je paraliziran.

Ali vjeruj mi da je najmanje opremljeni DVD bolje opremljen za gašenje od vojske koju je zvala predsjednica zbog svoje privatne fasciniranosti vojskom. Na televiziji se prosipa patetika o starim vozilima, a 8000 litara vode u staroj željeznoj bačvi na TAM-u istovjetno gasi kao 8000 litara vode u inox spremniku koji nosi novi Mercedes.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 16:41 

ZGabriel je napisao/la:

Ajd ne dipr svega ti, otkad je foruma, kontra sam ovog diktatora i masovnog ubojice. Pogrešno rezoniraš, da ako mrzim vašeg Pavelića, da štujem njihovog Tita. Isti zločinački i psihopatski šljam.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 18:22 

Hrvati prodaju burek u Dubaiju

FOTO: Mlinar caffe otvoren u Dubaiju

slika

Ovo je prva u nizu franšiznih poslovnica koje će s Mlinarom na području UAE razvijati kompanija Alagar Investment LLC, Dubai s partnerima.

Mlinarovi proizvodi od jučer su prisutni u Dubaiu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U sklopu uglednog Nadd Al Hamar Health Centra svoja vrata je otvorio i Mlinar caffe, koji će ondašnjim stanovnicima predstaviti hrvatske pekarske proizvode koji su već prisutni na europskom i australskom tržištu.

Prvi Mlinar caffe u Dubaiu nudi široki asortiman pekarskih delicija certificiranih oznakom Halal kvalitete, te su kao takvi pripremljeni, skladišteni i distribuirani prema svim standardima i zahtjevima Halal kvalitete. Stanovnici Dubaia sada mogu kušati Mlinarove pekarske delicije poput bureka, pizze, lisnatih peciva, kruha i sendviča pripremljenih prema Mlinarovim standardima i recepturama, ali u skladu s Halal standardima.

Ovo je prva u nizu franšiznih poslovnica koje će s Mlinarom na području UAE razvijati kompanija Alagar Investment LLC, Dubai s partnerima gosp.Faisal Mohamed Mejrin Al Marar i gosp.Ahmad Atwi.

http://www.poslovni.hr/domace-kompanije ... iju-330359

Mlinar je nedavno otvorio i prvu pekarnicu u Munchenu, šire se kao KFC. :zubati od ranije imaju u Sydneyu, Luzernu, 6-7 u Budimpešti, Sarajevu i diljem Slovenije.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 18:27 

U Dubaiju lusteri a la davidova zvijezda :zubati

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 22:21 

Jel prodaju burek ili pitu s mesom :zubati
Šta je ovo gotove pite kao od sarajevskog Ovako?

Bošnjaci prodaju Arapima babovinu a Hrvati im uvaljuju bosanski burek kao Made in Croatia :smajl007

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 22:29 

ako Mlinar može razviti franšizu, onda Dubravica može postati novi McDonalds.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2017, 23:41 

slika

3,5% :palacgore1

Vrh

PostPostano: 26 srp 2017, 00:05 

Odlicno, to je ogroman rast pogotovo ako se uzme da je i stanovnistvo opalo, a ovo je podatak za ukupan GDP, ne GDP per capita.

Valjda ce se brzo ispuhati ovaj iseljenicki val.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 srp 2017, 09:10 

ZGabriel je napisao/la:

Ajd ne dipr svega ti, otkad je foruma, kontra sam ovog diktatora i masovnog ubojice. Pogrešno rezoniraš, da ako mrzim vašeg Pavelića, da štujem njihovog Tita. Isti zločinački i psihopatski šljam.

1. tako se obraćaj mahalušama, meni nemoj.
2. tko smo to mi pa je Pavelić naš (moj sigurno nije)?
3. i ti pogrešno rezoniraš, da ako sam za otkrivanje partizanskih zločina automatski podržavam ustaške.
4. s obzirom da si jugović, skroz je neobično da ne ljubiš ljubičicu bijelu. podvojena ličnost?

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2017, 09:32 

ZGabriel je napisao/la:

Nije neka hrabrost iz Australije lupati po Titu. Zašto recimo ne bi pokrenuo inicijativu da je premijer Australije iz 1920-ih godina, kako god se zvao, zločinac jer su sudovi još tada smatrali da je opravdano ubiti iz osvete 60 Aboriđina za jednog bijelca (vidi 1928: Coniston massacre). Između 1928 i 1945. nije neka velika vremenska razlika.

Mislim da bi to bila hvalevrijedna inicijativa da ti kao Hrvat natjeraš Australce da osude sve svoje premijere - ubojice od 1928. unazad.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14061 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 563  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: