HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Gornjoj Makedoniji
PostPostano: 16 lip 2017, 01:00 

Nebitan lik je napisao/la:
s one strane dinare je napisao/la:
Po toj mapi nije 50:50 nego negdje 80:20, ako ne i vise

Naravno... mislio sam generalno-susret starih komšija na novoj zajedničkoj granici...

Zanimljivo da ova mapa i dan danas tačno obuhvata predeo gde su Albanci većina i kada bi se po tom kriterijumu danas delilo makedoniju-bila bi u skladu sa Stvarnošću....

nece biti nikakve podjelle.Ili cijella ili nece postojati vise u google maps

Vrh

PostPostano: 17 lip 2017, 21:50 

Divlja svinja5 je napisao/la:
blablablablablabla

Jebote koja si ti papčina :sega Izvadi prste iz dupeta i uključi malo taj zakržljali mozak :001_cool

Vrh

PostPostano: 22 lip 2017, 20:14 

sokoli je napisao/la:
s one strane dinare je napisao/la:
A krvi ti, koliko je to, pola makedonije. Sokoli pa vi ste onda ko i nasi sugradjani dobri bosnjani. Nece vam to na dobro :D

Opet vi polla cetvrtina i sta ti ja znam procente.nema ni polla ni cetvrtine.cella makedonija i samo cella.Ili cella i komplet u nato i eu ili je nece biti.Necemo dozvoliti da makedonija postane ruski poligon na ballkanu

ti neces dozvoliti siptarcino?

tako sto ces ko poslednja pizda dozivotno kukavicki napadati iz sume i nekim isilovskim akcijama terorisati vecno narod po regionu?

kozojebi neobrazovani su neki bitan faktor da ce nekom nesto dozvoliti?

jebace.mo mi vas sipac upamti to, na suvo , i posteno

i to vase , jednom ce presrati a kad se krene ti ces se pitati kolko i kura.c na biciklu...

usljiva kukavna bagro

budi ubedjen da iduci sukob s vama ici ce do kraja... nece vise biti gerilskih kukvickih upada ima vas poteramo do jadranskog mora te ce sto kaze onaj na plavom jadranu ostati samo bele capice...

previse ste presrali, obice vam se to budi ubedjen...

Vrh

PostPostano: 22 lip 2017, 20:18 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Mene je zapanjilo da je Ohridskim sporazumom uvedeno glasanje kao u Domu naroda u Sobranje.

Mislio sam da su samo uveli dodatne sluzbene jezike na lokalnoj razini. Pa Ohridskim sporazumom de facto drugi makedonski konstitutivni narod uopce ne bi trebao biti nezadovoljan.

Robi meni ne trebaju zakoni u sobranju koji se u stvarnosti ne sprovode.meni ne treba badinterov kriterium da bih bllokiro napredak makedonije.Meni treba u stvarnosti da me neko ne goni sa svog ognjista.Ja zhelim da ne budem opljackan.Ja ne zhelim da pllatim onu struju koju trose makedonci u strumicu.ja ne dam da ja punim kasu ddv-a sa 60% u makedoniju a zauzvrat dobijam nulla posto.meni smeta kada se na makedonski deo skoplja investira cijella miliarda dok na allbansku stranu 300 hiljada evra i to se ne ispllati.jebes ti ohridski sporazum kada ti mene permanentno pokrades.Mislis da je kod nas prazna fraza kada kazemo da hocemo evropsku makedoniju.E pa u evropi kradje je da ima malo ali velike kradje su nemoguce

pa ako ti sta smeta, mrs odakle si dosao

pa da
cuj ti ovaj debilizam

zamisli srbe i hrvate u nemckoj da pricaju kako im nesto smeta...

psce jedno, kolko je to maha uzelo...na kraju ce tu slediti debeli njeb jer prema ovim nem milosti...

polako sipac mnogo si se zaleteo

Vrh

PostPostano: 23 lip 2017, 18:06 

Izbrišite ovaj sramni naziv Gornja Makedonija ... kako god to nije zvanično.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2017, 20:36 

Naslov je privremen i "aktivisticka intervencija", kako bi rekli na http://poskok.info

Bit cete zahvalni naslovu teme jer vas cijepi protiv soka kada stvarno promijene ime, bit cete jedni od rijetkih Balkanaca koji se nece morati sokirati i navikavati na novo ime. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 lip 2017, 20:44 

Muslimani mogu biti sretni sto RH želi sto brzi ulazak BiH u EU, inače bi dobili Donje Bošnjake.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 lip 2017, 16:01 

Koliko vidim, Srbija je zapravo odredila granice granice danasnjeg makedonskog slavenskog etnikuma u Balkanskim ratovima.

slika

"Makedonci" su onaj dio Bugara koje je Srbija oslobodila od Otomana.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2017, 16:34 

Robbie MO je napisao/la:
Sokoli, BiH je 80-90% podijeljena prema kriteriju tko je bio većina u kojoj općini.
Preostalih 10-20% su bile izrazito mješovite općine gdje se pobjednik odredio vojno.

Samo DGG ti je 5%. Bivša muslimanska istočna bosna (koja def. nije mješovita) je negdje oko 10%.
Posavina bi mogla proć pod mješovitu (iako s hr. većinom), ali tu je malen postotak.
Postoci ti nisu ok, ali načelno imaš pravo.
Muslimani su izgubili Podrinje, te mješoviti Prijedor i Doboj Srbima, a od istih dobili Serb-free Sarajevo.
Mi smo izgubili većinu Posavine (u kojoj je bila značajna srpska manjina, danas većina) a dobili smo DGG i zaleđe Dubrovnika.
Muslimansko naše razgraničenje još nije gotovo, ali načelno ima manje Hrvata u srednjoj Bosni, a nešto (iako nije velika razlika) manje muslimana u Hercegovini.
@Sokoli, šanse da ćete dobiti pola Makedonije su jako male. Po mom mišljenju, možda dobijete koje selo više od granice iz ww2 (a i neko manje).

A inače karta gore ima greške.
Međimurje i Prekmurje su držali Mađari (prvo okupirali, drugo aneksirali). Omiš nije bio dio Italije, ali Boka je. Itd...

@Robbie, za Donje Bošnjake, nije loša ideja.
Za Makedonce imaš pravo :D

Vrh

PostPostano: 24 lip 2017, 22:54 

Robbie MO je napisao/la:
Koliko vidim, Srbija je zapravo odredila granice granice danasnjeg makedonskog slavenskog etnikuma u Balkanskim ratovima.

slika

"Makedonci" su onaj dio Bugara koje je Srbija oslobodila od Otomana.

Zapravo, mi smo hteli Solun. Kad već car Dušan nije uspeo.

Problem je što su taj isti Solun hteli i Grci... a i Bugari...

FYRM je jedno od tih nesrećnih područja ukleštenih između 3 sile (sile-u odnosu na njega) gde se preklapaju uticaju, interesi i nasleđe... lično mislim da je očigledno da su Bugari ostavili više traga od nas tamo kao što je očigledno da smo mi ostavili značajan trag zapadno od Drine... ipak, Arčibald Rajs je u "Čujte, Srbi!" napisao svoje lično iskustvo da smo bili dočekani kao oslobodioci a poneli se kao umišljene kabadahije... on piše da je asimilacija bila lako moguća.... ali, naše klasično, uobičajeno srbendisanje nas uvek puno košta...

Recimo, pametni zapadnjaci ta nedefinisana područja reše dajući im da postoje kao nekakve buffer zone (Luksemburg, Andora, i sl)...

Ceha,

da, vi ste baš izmešani u srednjoj Bosni i ne vidim kojom magičnom olovkom bi se iscrtale granice a da se vi spojite sa tim vašim enklavicama... pitanje je samo koliko su one vama važne i koliko su one velike (populaciono)...

Vrh

PostPostano: 24 lip 2017, 23:27 

Važne su nam koliko i muslimanima enklava USK. I obranjene su u ratu tisućama ubijenih.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 11:04 

Hmm... pa, mnogi Bošnjaci/Muslimani vele da su ti tamo "drugorazredni", loši Bošnjaci/Muslimani koje treba "ostaviti Kjafirima"...

Tako da ne verujem da su vam isto važni kao oni njima.

Znam, razumem da vam je svako hrvatsko mesto važno (naročito ona odbranjena krvlju) i da imate emocije prema njemu ali-treba biti jebeni čarobnjak pa tu hrpu Lesota u eventualnom razgraničenju priljubiti uz kompatnu hrvatsku većinsku celinu (Cro ili HB)... realnost i izvodljivost u istoj ne pita za emocije-to sam pokušao da objasnim Cehi koji bi nekako da inkorporira svako jebeno hrvatsko selo a da ne žrtvuje ni jedno...

Elem, nisam skopčao ovo za Donje Bošnjake/Muslimane-mislite oni gore u USK su "Gornji" a ovi u trouglu Zenice, Sarajeva i Tuzle su "Donji", šta?

A šta su onda Raški/Sandžački? I kada već pitah ovo: ima li kod vas Bošnjaka/Muslimana ono kao kod nas "Koji su najbolji Srbi: Ličani, Crnogorci, Moravci, Hercegovci, Bosanci itd" samo što bi kod vas bilo "Sandže, USKovci ili Kotlinaši"?

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 12:14 

Ako će se BiH raspadati, neće biti Lesota, nego će HR uzeti Travnik i sve do njega.
Banovinske granice, a možda i više (Usora, Žepče...).
USK isto neće biti muslimanski u toj priči.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 12:43 

Ceha...

...čekaj da pogledam na mapi to što kažeš... hmm...

Slušaj, razumem ja tebe-ti kažeš šta bi voleo da se dogodi: "Ćapim Srbima Posavinu... uzmem lepo USK... maznem delove centralne Bosne (iako me od njih dele debele, kompaktne celine drugog naroda)... (Crnogorcima Boku, Grbalj i sve do Budve... Srbijancima Srem... itd)"

Ali... moram da te zaprepastim: naime, ne stojiš ispred švedskog stola sa tanjirom i viljuškom pa da trpaš u pjat šta ti je volja.

Ovo sad su megamarketi, nema više Samoposluga...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 13:03 

Nebitan lik, Ceha je stari kartografski megaloman. Misli da je zaposjesti teritorij kao igrati Europa Universalis 4.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 13:29 

Commendatore91 je napisao/la:
Nebitan lik, Ceha je stari kartografski megaloman. Misli da je zaposjesti teritorij kao igrati Europa Universalis 4.

Pa, vidim... on k'o ovi moji što bi Srbiju do Zagreba a to što ni ovo što imamo ne možemo popuniti već nam se prazni-to nema veze...

Nego šta bi, stiša se sve u FYRM? Tamo malo-malo pa se naglo zakuva pa još naglije o'ladi...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 13:48 

Geostrateg i kartograf sere drugom geostrategu i kartografu da je geostrateg i kartograf. Isti si bolid kao Ceha, jedino nisam još uvek siguran da li si Srbin ili se lažno predstavljaš. Mada me ni ne zanima ta informacija previše.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 23:12 

Boka i ostatak Srijema su u drugim državama. BiH se raspada i tu se treba uzeti što više. Ako se može dogovoriti super, ako ne, jbg.
U središnjoj Bosni nemaš debelih & kompaktnih djelova muslimana.
@Šešeljko, NL je Musliman, pogledaj malo bolje gdje stavlja naglaske. Mislim, nije da je velika razlika između vas 2, ali ti si bar iskren u svojoj megalomaniji.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2017, 23:44 

Sto se tice laznog predstavljanja...

Tesko je razaznati Muslimane od Srba Precana po jeziku, skoro nemoguce, zato je jedino pouzdano pogledati sadrzaj teksta kojeg pisu, da bi se odredila nacionalnost. :zubati

S druge strane jezik moze biti dobra metoda za detekciju Hrvata.
Sto se tice "laznih Hrvata" na internetu, kada pomru starije generacije obrazovane na srpsko-hrvatskom, i ostanu samo ovi obrazovani u hrvatskim skolama u BiH, jezik ce biti skoro savrsena razlikovna metoda, biti ce nemoguce fejkati Hrvate.

Vec sada je iznimno lako prepoznati Muslimana koji se pokusava mimikrirati u Hrvata, vec u drugoj recenici nesto zaskripi da se hvatam za glavu od boli :zubati , ili ima cudan govor gdje neprirodno forsira i pretjerano upotrebljava onih par rijeci koje svi na Balkanu znaju da su "hrvatske". Cak i kad takva osoba koristi samo hrvatske rijeci, i dalje zvuci nekako cudno, jebiga ni engleski ne mozes pricat perfektno samo s rijecnikom u ruci. Kada Musliman iz BiH govori hrvatski, to zvuci vise kao karikatura hrvatskog. :zubati .

Ja u pismu (ne i u govornom jeziku) mogu savrseno fejkati "bosanski" jer u bosanskom skoro nema greske, kako god kazes ok je, i oni sami ne znaju je li treba koristiti "hrvatsku ili srpsku rijeci". Postoje neke stvari koje nisu dozvoljene jer su "previse hrvatske", ali one su poprilicno ocite. Recimo "izolirana" i "izolovana" je ok, ali "tijekom sastanka" nije ok. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 00:24 

Robbie MO je napisao/la:
Sto se tice laznog predstavljanja...

Glede lažnog predstavljanja...

"Što se tiče" zvuči nekako srpski, gospodine Robbie :D

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 02:40 

Ceha je napisao/la:
BiH se raspada i tu se treba uzeti što više.

Razumem ja tvoju želju da uzmete što više, i legitimno je da se svako bori za sebe i svoje... to je u redu... samo, ako je ikako moguće:

slika

Ceha je napisao/la:
U središnjoj Bosni nemaš debelih & kompaktnih djelova muslimana.

Kako nema? Čekaj dok vidim na mapi (ja nisam toliko upućen kao vi)... evo, ti si pominjao da bi hteo da dograbite onu Usoru gore-a da li primećuješ koliko vas etnički čistih bošnjačkih/srpskih opština deli od nje bilo gledano sa strane Cro bilo HB? Daj, bre, čoveče, pusti magični kist onog slikara iz legendarne "Magične šume"...

Zabavlja me ova vaša ubeđenost u to da sam Muhamedanac-od prvog posta to traje... :biceovodobro

Evo, reći ću vam: ja sam ono najgore, meni uspe da udružim sve 3 nacije protiv sebe-jer ja sam za Istinu. Ona nema naciju, ona nikome ekskluzivno ne pripada, njene rasute deliće u određenoj količini imaju sve naše strane i od njih smo frankenštajnovski sklopili svako svoj nakardni mozaik (na svaki delić mozaika koji je Istina dolazi 10 lažnih koje smo dodali da bi slika o nama bila lepša), ona je gorka i retko koja nepca su spremna za taj opori ukus.

Da, kad u mešovitom društvu otvoreno kažem da smo mi zgrešili kod nečeg (recimo da je Velika Srbija neostvariva utopija... a čak i da je dobijemo-šta bi mi sa njom?)-odma' skoče moji da viču "izdajnik!", "ljubitelj ******/Ustaša/Šiptara!", "antisrpski autošovinista, NVO razarač srpskog nacionalnog bića i sigurno glasač Čede Praška!"

Tada me prigrle vaši i Bošnjaci/Muslimani no odmah vas i jedne i druge o'ladim sa izjavom da i vama sleduje vaše pošteno zarađeno parče krivice i odgovornosti - čim to kažem eto promena izraza lica i vaših optužbi "ma, ti si ipak Velikosrpska Jugofašistička Agresorska Četničina čim nećeš da pitu Krivice, odvratnu pitu-*** poslužiš samo ispred svog naroda a nama staviš oreol bezgrešnih, besprekornih i nezlobivih Anđela!"

Tako ja postignem nemoguće: udružim i ujedinim smrtno zavađene strane (doduše-protiv sebe ali... bitna je suština)! To smo uspeli samo Tito i ja... :kava

Jebiga, šta ću: "Drag mi je Platon-ali mi je Istina draža" :neznam

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 02:57 

@Robbie, bośńaćkog, ne bosanskog.
@Nebitni, kad se kaže srednja Bosna, onda se obično misli samo na SBŽ. Usora će teško (ne i nemoguće) završiti u RH, a isto vrijedi i za Žepče (iako je tu vjerojatnost malo veća).
Istina =))
Sve od muslimna što se nalazi zapadno i južno od Viteza je enklava, jbg.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 12:05 

M

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 12:11 

Ceha je napisao/la:
@Nebitni, kad se kaže srednja Bosna, onda se obično misli samo na SBŽ. Usora će teško (ne i nemoguće) završiti u RH, a isto vrijedi i za Žepče (iako je tu vjerojatnost malo veća).

Pa, to ja sve vreme govorim. Prosto, te 2 opštine su toliko izolovane i distancirane o bilo čega drugog hrvatskog da se vaše dočepavanje istih graniči sa nemogućim.

Ceha je napisao/la:
Istina =))

Da, Istina. Sva naša 3 naroda tvrde da imaju Monopol nad istom, ali ona je, preciznije rečeno, negde između. Ali, ovde niko nema zrelosti da prizna odgovornost već se svi bore za ulogu Žrtve (zbog silnih pogodnosti).

Pametni, veliki, pragmatični Zapadni narodi rešavaju te i takve probleme (i teritorijalne nesuglasice) te mogu da nastave dalje. A kod nas još traje 1943a... :ucelo

Ceha je napisao/la:
Sve od muslimna što se nalazi zapadno i južno od Viteza je enklava, jbg.

Kako kad su... ček' da vidim na mapi... Travnik, Vakuf i Bugojno čist i kompaktan komad zapadno od tog Viteza-a još imaju i direktnu i lepu vezu sa velikom Zenicom? A južno Konjic i Jablanica gde je ista stvar? :confused1

Ja razumem da bi ti mnogo hteo-to je lepo-ali želje gadno ometa ono što se zove izvodljivost...

Vrh

PostPostano: 26 lip 2017, 17:54 

Nebitan lik je napisao/la:
Evo, reći ću vam: ja sam ono najgore, meni uspe da udružim sve 3 nacije protiv sebe-jer ja sam za Istinu.

Udružio si sve tri nacije protiv sebe, jer broj ljudi na ovom forumu koji voli da gleda kartografske izdrkotine i da čita genijalne geostrateške planove, može da se nabroji prstima na jednoj ruci. Idi igraj strategije na kompjuteru i prestani da smaraš sa zaključcima do kojih si došao igranjem kompjuterskih igara.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: