|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MRSHO
|
Naslov: Vozački Postano: 24 ožu 2010, 17:43 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Morao sam s nekim podjeli... danas sam treći put pao na vozačkom. :(. Bruka, ko da sam retardiran... Kako ste vi prolazili, u kojem pokušaju? Ajde nek me netko utješi, da čujem ima li gorih...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 24 ožu 2010, 18:36 |
|
|
Polagao sam u Yugi45, oni nekadašnji/prepisani testovi iz exdržave, otreso na testovima jednom i to na propisima. Trik je bio čini mi se da se nauče "raskrsnice" one su bile najbodovanije, malo logike "samo desno", drot uvjek u prednosti, malo bubanja napamet i prolaz, a vožnju od prve, onda je bilo kao lakše gradivo... Danas je teže, ima više štiva i zahtjevnije je, tako bar kažu, ako se uvale ovi zakoni o ponavljanju testova, ne znam kako ću, kad nešto pođem napamet bubat odma me proljev safata Ima u svemu logike i probaj tako naučiti,...ako ćeš "pošteno".
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 24 ožu 2010, 20:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25740 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pa čekaj @bumbar92, on nije napisao da je pao iz testova. Možda iz vožnje, poligona, noćne.. Nije jednostavan poligon i oni štapovi između kojih se treba parkirati. I ja sam pao prvi put, a drugi put sam ovoj dvojici iz komisije rekao da imam grip pa su oni jedva čekali da iziđu iz auta - bilo je ono, izađi iz poligona uđi u prvu garažu, i nazad na poligon - sve gotovo za 2 minute. Ah da, imao sam i tremu pred nastup pa sam prije polaganja trgnuo 3-4 ljute za samopouzdanje, probaj i to. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 24 ožu 2010, 21:20 |
|
|
Teorija, znači testovi, tu nije problem. Ali vožnja. Mi imamo sistem znači nakon što odvoziš nekih 30ak sati (u prosjeku) po gradu ili "gradu", odradiš noćnu vožnju i relaciju (2 sata vožnje) možeš se prijavit na "glavnu" vožnju. I na toj glavnoj sam sad treći put pao.
Nemamo nikakvih poligona i sl. Ali i ovako te uvale u najgora *** koja se mogu nać u prometu...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 24 ožu 2010, 21:25 |
|
|
E, da bumbar. Kod nas su sad čak ti testovi lakši nego ranije, sva pitanja su sad samo a) b) c).. i bez onih lažnjaka, mogućih više odgovora, ovo-ono...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 10:55 |
|
|
Onda ti nema druge Mrsho,...trenaža i vježba do iznemoglosti po sistemu "ponavljanje je majka znanja". Odeš na ravnu livadu, zabodi štapove i vježbaj dok ne smrkne po mogućnosti sa autom u kojem polažeš ispit, a na ispitu ne paniči nego koncentracija i fokus na vožnju. Fora je kao u svemu gdje se traži vještina, predviđanje i projekcija situacije,...ono ako dolaziš na raskrsnicu već sebi stavi na task-listu "žmigavac", kočnica/kvačilo, osmatranje, prva, start, skretanje, kvačilo, druga...itd. Rad nogu i ruku sa kvačilom/kočnicom/žmigavcima treba biti rutina, zato vrijedi ravna livada, može i roštilj usput i opleti...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 11:07 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Onda ti nema druge Mrsho,...trenaža i vježba do iznemoglosti po sistemu "ponavljanje je majka znanja". Odeš na ravnu livadu, zabodi štapove i vježbaj dok ne smrkne po mogućnosti sa autom u kojem polažeš ispit, a na ispitu ne paniči nego koncentracija i fokus na vožnju. Fora je kao u svemu gdje se traži vještina, predviđanje i projekcija situacije,...ono ako dolaziš na raskrsnicu već sebi stavi na task-listu "žmigavac", kočnica/kvačilo, osmatranje, prva, start, skretanje, kvačilo, druga...itd. Rad nogu i ruku sa kvačilom/kočnicom/žmigavcima treba biti rutina, zato vrijedi ravna livada, može i roštilj usput i opleti... E tako mi je i stari reko ;). Ma najvažnije je da mi ove osnovne stvari postanu rutina, kao što ti kažeš, retrovizor, žmigavac, kočenje, mjenjanje brzine. Poslje se lakše fokusiraš na promatranje samog prometa. Jbg, po stare dane počeo to pravit pa je valjda malo teže koncetrirat se heheh. Trebo sam krenut već sa 18 al hrpa nekih obaveza pored škole... kad ono, nikako se riješit obaveza, sve mi se jedna za drugom natovarile. A sad mi je sila za vozački pa još zbog toga veća nervoza.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 11:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25740 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Hajde bolan, moj otac je položio vozački u 54-oj godini života i sad je bolji vozač od mene (doduše ja sam loš vozač pa to i nije teško biti). ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 12:46 |
|
|
Nije da se hvalim ali sam položio iz prve , polako položit ćeš čemu žurba, bolje je dok nemaš vozačku, poslije samo problemi "de vamo de tamo"
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 12:49 |
|
Pridružen/a: 04 lis 2009, 21:15 Postovi: 903 Lokacija: Dobretići
|
ja prije 3 tjedna vec jednom pao, sad u subotu izlazim opet na ispit....nadam se prolasku, jer sam sve savlado, vozim ko sumaher Mrso jarane, pjeske bos na Kondzilo, i vices sto ces proc
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 13:01 |
|
|
Ma unknown, baš to je što bi ja malo vamo-tamo. Da mogu otić ašikovat na duže relacije. . Cakara, i mama mi rekla, ponesi sine sa sebom šal (sa likom Gospe Kondžilske). Sretno i tebi u subotu!
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 13:41 |
|
|
isprve položio. doduše, bilo je baš zanimljivo kao prvo, taj dan nas je na polaganju nekih 50-60 kandidata, 6.mjesec zvizdan peče a mi na onom ogromnom poligonu, sami asfalt nigdje hlada, jedini bijeg od vrućine auto i klima do kraja. oko 16.30 dolazim na red za poligon i bez problema to odradim, a oko 18.30 idem na gradsku (a poša od kuće u 12 da bi s instruktorom još odradio zadnja dva sata vožnje, u 14 je počinjao ispit). zapadne me jedan instruktor kojega su svi htjeli izbjeć, neki malo deblji čovjek, mučan do bola. al ajd, sve fino, bez problema ide, poneka greškica možda al ja kontam stvar riješena. vraćamo se na poligon i preko ceste mi preleti neki malac, ja jedva zakočio, doslovno 30cm od njega. al ne *ebe on 2%, nit je pogledo ima li auta, nit je tu pješački ni išta. no dobro, vratimo se na poligon, i pita me ovaj debeli što je pozadi sidio "da ste vi nedajBože udarili onog malog bi li bili vi krivi ili on?" ja kontam nekki je trik pa kažem "obojica, ja normalno jer sam udario pješaka a on jer nije pratio stanje na cesti i tu nema pješački". a onda se on razvezao "ne možeš ti tako, pješak kad zgazi na cestu on je kralj, mi mu se pokoravamo, bla bla bla..." broji dobrih 7-8min. ja se već mislim u sebi "daj obori me samo me pusti da idem kući" kad ga prekida njegov kolega što je naprijed sjedio i pita me u stilu vozim li ja otprije, ja rekoh znam vozit od 7. razreda "vidimm ja da ti imaš dobre reflekse i znaš pratit situaciju na cesti, pa ako se kolega slaže ja bi te pustio" a onaj pozadi se zacrvenio kako ga je ovaj prekinio i jedva izusti "dobro, al da znaš da ti je dvica s poklonom" "hvala, doviđenja" odvede me instruktor kući (nudio je mene da vozim al nisam moga od živaca ) kod kuće drmenm tri loze s nogu da se smirim, pa onda 4. da nazdravim s instruktorom i starcima. mrsho ne daj se, samo budi skuliran, grešku ćeš negdje napravit sigurno samo ne daj da te ona omete na napraviš ih još nepotrebnih. živci
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 25 ožu 2010, 23:58 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Ma unknown, baš to je što bi ja malo vamo-tamo. Da mogu otić ašikovat na duže relacije. . Cakara, i mama mi rekla, ponesi sine sa sebom šal (sa likom Gospe Kondžilske). Sretno i tebi u subotu! Dopizdit će ti "de vamo de tamo" viruj naj bi volio da neznan vozit nikako
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 26 ožu 2010, 15:25 |
|
|
Hvala kikx unknown, imam ja susjeda koji zbog roditelja ne pravi vozački... zna da će sa "papirom" postat njihov osobni taksist
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 26 ožu 2010, 16:10 |
|
|
fala mrsho, takodjer ajmo forumasi, veceras prije spavanja svako po jedan ocenas za moj sutrasnji ispit
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 26 ožu 2010, 23:12 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Hvala kikx unknown, imam ja susjeda koji zbog roditelja ne pravi vozački... zna da će sa "papirom" postat njihov osobni taksist Ma nisam ja taxist nikome nego nekada je bolje da ne znaš voziti, netko jednostavno voli vožnju netko ne , doduše više je prednosti u svakom slučaju.
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 27 ožu 2010, 17:28 |
|
|
ahahaha, a ma mars
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 27 ožu 2010, 20:02 |
|
|
MRSHO - pitanje samo jedno.
Zašto ne položiš na ljeto u BiH (ako imaš BiH osobnu) cijena je (ako se nešto nije mijenjalo) oko 1000KM, u Sloveniji je pretpostavljam puno više. Dodouše kada sam ja polagao bilo je sve skupa oko 600KM. Odradio 7 sati vožnje, ostalo se dogovorio da mi upiše da sam vozio - jer smo samo trošili gorivo bezveze ;) . Kada je bilo polaganje, ostavio me instruktor na parkingu od jednog restorana što je u sklopu poligona i rekao evo ključeve čekaj tamo gdje su druga auta dok te ne prozovu (auto je bio Golf 4). Poligon odradio bez problema (parkiranje, ručna i to), i gradska vožnja ciganluk žešći: Ulazim ja ova dva se prepiru nešto. Ugl. jedan ima neku prodavnicu i oborio drama cijene i prijete mu ostale gazde u selu da će mu minirati prodavnicu. I ono usput mi kažu, tu lijevo, tu desno. Ja ga dovezao ponovo na poligon oni rekli prošao si i to je to.
Doduše dok sam čekao da me prozovu neki lik od 35-40 godina ćelav mrčav (malo vuče na cigana), pita mene koji mi je put da polažem. Ja mu kažem da je prvi. Kaže on meni: Ma ja sam ti s lijeve strane tamo sam pao 8 puta pa došao ovdje da vidim mogu li proći na ovoj strani. I uglavnom pao je na parkiranju...
A samo polako položiti ćeš, u mene prijatelja oborili zato što je zaboravio davati žmigavce kad je skretao, drugog jer mu se vratilo auto nazad na strmini (ručna). A eno ih sada šaltaju kao veliki.
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 27 ožu 2010, 21:31 |
|
|
a mrsho ti u Dezeli zivis? ahahahah...a ja bruke ;))) sala sala... moj jedan susjed polozio iz nedje 15. puta, poslje viko, ja ga jebem ko ne more polozit
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 28 ožu 2010, 14:03 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: MRSHO - pitanje samo jedno.
Zašto ne položiš na ljeto u BiH (ako imaš BiH osobnu) cijena je (ako se nešto nije mijenjalo) oko 1000KM, u Sloveniji je pretpostavljam puno više. Dodouše kada sam ja polagao bilo je sve skupa oko 600KM. Odradio 7 sati vožnje, ostalo se dogovorio da mi upiše da sam vozio - jer smo samo trošili gorivo bezveze ;) . Kada je bilo polaganje, ostavio me instruktor na parkingu od jednog restorana što je u sklopu poligona i rekao evo ključeve čekaj tamo gdje su druga auta dok te ne prozovu (auto je bio Golf 4). Poligon odradio bez problema (parkiranje, ručna i to), i gradska vožnja ciganluk žešći: Ulazim ja ova dva se prepiru nešto. Ugl. jedan ima neku prodavnicu i oborio drama cijene i prijete mu ostale gazde u selu da će mu minirati prodavnicu. I ono usput mi kažu, tu lijevo, tu desno. Ja ga dovezao ponovo na poligon oni rekli prošao si i to je to.
Doduše dok sam čekao da me prozovu neki lik od 35-40 godina ćelav mrčav (malo vuče na cigana), pita mene koji mi je put da polažem. Ja mu kažem da je prvi. Kaže on meni: Ma ja sam ti s lijeve strane tamo sam pao 8 puta pa došao ovdje da vidim mogu li proći na ovoj strani. I uglavnom pao je na parkiranju...
A samo polako položiti ćeš, u mene prijatelja oborili zato što je zaboravio davati žmigavce kad je skretao, drugog jer mu se vratilo auto nazad na strmini (ručna). A eno ih sada šaltaju kao veliki. Baš sam neki dan razmišljao o tome, da bi u BiH završio. Ali sad kad sam već potrošio 800 € u Sloveniji nema druge nego da do kraja sredim ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 29 ožu 2010, 15:51 |
|
|
Kod mene ima jedan koji je doslovno iz 27,28 pokušaja položio!!! E ako to nije rekorder, ja ne znam tko je! A ja sam vožnju baš roknuo jednom, jebat' ga, ter mi ovaj izleti te onaj, ali dobro, iz druge je bilo lako, 45-50 minuta vozanja po gradu, isto mi jedan auto izletio ko da je cijela cesta njegova, ali sam na vrijeme zakočio i propustio budalu. A testove i prvu pomoć od prve :)
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 02 tra 2010, 14:20 |
|
|
Mrsho brate dragi pa sta ti je, kako ces pasti tri puta he he aaaaaaaaaaaaa ne znas voziti auto....shaaalaa mala ma bice haj kad vidim koliko puta je jedna zenska kod nas pukla u auto (ko joj dade volan) pa polozi nakon 4 udesa i ti ces.
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 13 tra 2010, 08:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Od prve.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 13 tra 2010, 09:03 |
|
|
Aztec je napisao/la: Od prve. ko bi reko za babu sa avatara da je takva vidra
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vozački Postano: 13 tra 2010, 09:55 |
|
|
A ja sve vreme mislim da je on baba. Nek menja tu sliku.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|