HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2026, 22:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dokle HT Eronet planira pljačkati ovaj napaceni narod ?
PostPostano: 04 stu 2017, 08:59 

Od 2005. HT ERONET nije promjenio opremu.Tehnalogija se razvila u zadnjih desetak godina i za stvari koje se danas internet koristi potrebno je jaci internet nego s kojim se mi mucimo ima 12 godina.S obzirom da su oni jedina opcija nama u Hercegovini ne brinite , oni to jako dobro koriste maltretirajuci narod sa svojim '' SUPER TARIFAMA'' za mobitele i za internet.O tarifama za mobitele necu ni pricati koliko su jadne i naravno sa prevelikom cijenom s obzirom na kvalitetu tarife i s obzirom na susjednu Hrvatsku.O usluzi zaposlenika takodjer necu da pricam puno jer izgleda da oni prvi dan kada se zaposlis u svetome HT ERONETU , nauce te lagati narodu,dok su se vrsili neki radovi prosle godine cini mi se ,upitao sam ih kakve za sto kablove stavljaju ,odgovorili su mi za internet i telefon,ja sam bio presretan jer sam mislio da je Eronet ustvari neka nemarna i lopovska korporacija...Sjecam se da sam ih iskljucivo pitao ''Hoce li Internet biti bar malo bolji '' i naravno dobio sam odgovor ''Naravno da hoce''.Kasnije sam saznao da uopce nisu stavljali nikakve kablove za internet vec kao neke za telefon.Nekoliko puta mi je grom sprzio modem i ja nazovem svoj dragi eronet i oni kazu da ce poslati zaposlenika svoga da mi zamjeni modem.Zaposlenik je dosao u toku dana i dok je ukljucivao modem ja sam ga upitao jeli postoji nacin da se rijesi ovaj problem sa mojim nestabilnim internetom ,jer moj problem nije brzina interneta ( Toliko ) vec stabilnost interneta.Ping se krece od 70 ms - 10 000 ms , sto za one koji ne znaju je nenormalno po bilo kojem standardu ikada.
Normalan ping je od 60 - 100 , vise od toga zapocinju se osjecati bitne promjene.Mozete zamisliti kakvo je na 3000ms,izbaci vas odmah.Ali to nije to jer ima jos , internet se takoder bar 6 puta na dan samo isljuci onako , bezveze te izbaci tako ako nekim cudom nije uhvatilo zastajanje zbog uzasnog pinga , definitivno ce te izbacit na druge nacine.Mogao bi se ja tuziti ovako sto godina o losem internetu , nadajuci se da ce oni ustvari nesto poduzeti no evo price jedne kratke : Isao sam kupiti mobitel u Eronetu preko pretplate i naravno mobitel koji oni ljudima govore da je na ponudi na njihovoj stranici nije na ponudi kada dodjes u njih u trgovinu.I zaposlenica je trebala kontaktirat prakticki sve trgovine u Hercegovini u potrazi za tim mobitelom,i takodjer je zaposlenica koristila program neki koji vidi ima li taj mobitel po skladistu igdje u njih i za taj program je potreban internet , i dobro ,dok ona trazi samo se namršti , ja sam je upitao sto je problem , ona mi je rekla '' A evo opet mi je internet crko'' , u zgradi od HT ERONETA , crko im je vlastiti internet. Onda sam izgubio svu nadu da ce oni ikad ista poduzeti.

Jadno je jos sto oni ne daju niti jednoj drugoj tvrtki da prosiri svoj internet jer te druge tvrtke nemaju svoju mrezu tu napravljenu , a eronet ima onu staru iz 2005.Tako da smo zarobljeni s njima sa jedne strane srusenoga mosta dok druge tvrtke kao Telemach probaju nam dati ruku sa druge strane mosta.

Sramite se do groba lopovi jedni , da sam na vasem mjestu bojao bi se Boga.

Vrh

Naslov: Re: Dokle HT Eronet planira pljačkati ovaj napaceni narod ?
PostPostano: 04 stu 2017, 15:36 

Ako ce ti biti ista lakse, ni kod drugih monopolistickih kompanija tog tipa nije nista bolje. M:Tel je prvi poceo sa optikom i to jos prije godinu-dvije dana. Sa ovim tempom optika ce doci do mene za nekoliko godina. :zubati

Bolje da nisu ni krenuli sa time ako ce toliko trajati i to u vremenu sve brzih tehnoloskih promjena.

Tenutno, samo oni koji su blizu centrale mogu da se pohvale Telekomovom optikom, mada i tu ima onih koji jos uvijek ne mogu. S druge strane kablovski operatori vec uveliko brze napreduju sa optickim internetom. Dok se drzava sjeti da uvede digitalnu zemaljsku televiziju i LTE mrezu do tada ce svi preci na iptv i kabl-operatere koji su vec sada sa brzinama "jedu" Telekom operatore za dorucak. U RS postoji Elta Kabel koji ima brzinu optickog interneta do 300 megabita, a u FBiH Telemach, dok u Brckom i jedan i drugi, a uskoro i Telrad. Usli su i u moje mjesto tako da za kojih nekoliko mjeseci ima da bude cijelo selo veselo kad se navuce na optiku. :dragobojic :zubati

A do tada, tako blizu, a tako daleko. Doduse sada imaju Telekomi i wireless operateri, ali to nije neka alternativa. Telekom bi bio dobar kada bi u osnovnom paketu imao 10 megabita i kada bi cijena bila recimo ne veca od 20 KM mjesecno. Tad bi ADSL bio milina (iako je rijec o tehnologiji na zalasku).

Vrh

PostPostano: 05 stu 2017, 16:26 

Ma ja bih trideset maraka dao za stabilan internet i neke srednje brzine,samo da je stabilan.Zaboravio sam spomenuti jednu anomaliju kod Eronetova interneta..
Ja sam te jako jako rijetke dane poceo slaviti kao blagdane.U suštini evo sta se dogodi:
Cijeli dan internet bude savršen,znam da nevjerojatno zvuci ali ni ja nisam mogao vjerovati sta se događa.Tocno se sjecam 16.4.2017 ,cijeli dan, jednom me ujutro izbacilo i ostatak dana internet je bio apsolutno savršen ping i niti jednom me nije izbacilo..Kako je ovo moguce???Zar toga dana nitko nije koristio internet pa sav promet je dospio do mene???

Vrh

PostPostano: 05 stu 2017, 17:19 

Sreća ja sam se tog sranja davno riješio, nemaš se sta čuditi kad imaju jednog inženjera koji zna posao ostalih 20 uhljeba igraju crash sagu na fb.
Zaostali u svemu.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2017, 22:51 

Uzas zivi. Upload je meni najveci problem. Ne mozes stavit sliku na google disk kamo li nesto ozbiljnije od toga. Jednostavno nemaju nikoga tamo da zna nesto radit. Mogu samo sanjat da cu dobit optiku. U danasnje vrijeme bi standard bar trebao bit 20mbits download i 5 mbits upload. Sumnjam da postavljanje optike puno kosta, pogotovo uz nove tehnologije poput microtrenchinga, nego su u banani teskoj.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 09:01 

Ne znam čemu žalopojke MojaTV fercera perfektno, ali dotična pojedinim nije poželjna. ;)

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 10:41 

Jašta a internet leti =))
Isto govno drugo pakiranje.

Ja se preporodio od kada sam na američkom Telemachu i sa zadovoljstvom sam nabio naše parazite u guzicu.
Ti moj kolega uživaj u Tvojoj TV nama ostalima Ameri nedavno pustili EON.

Prednost Zapadnog svijeta, uskoro prelazim na 120 :biceovodobro
slika

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 16:52 

daramo je napisao/la:
Jašta a internet leti =))
Isto govno drugo pakiranje.

Ja se preporodio od kada sam na američkom Telemachu i sa zadovoljstvom sam nabio naše parazite u guzicu.
Ti moj kolega uživaj u Tvojoj TV nama ostalima Ameri nedavno pustili EON.

Prednost Zapadnog svijeta, uskoro prelazim na 120 :biceovodobro
slika

Ukucaj u Google "Elta kabel" pa da vidis koliki je u jedne firme iz Doboja. :D

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 19:06 

Eronet još koristi 2G, ponegdje pomalo 3G, a 5G u svijet dolazi...
One 4 platformaške godine jedan su od krivaca. Umjesto u razvoj lova išla u pranje, uhljebljavanja i u multikulti festivale i unitarističke portale.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 19:51 

Vladimir RUS je napisao/la:

Optika, veći upload, dobra ponuda, samo treba čitati malim slovima, čuj fair use, to nije onda pravi flat internet.
Nakon određenog prometa smanje ti brzinu.

Ja koristim vanjski iptv, kodi za stream serija i filmova, windows kaže 350gb prometa u zadnjih 30 dana.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 22:31 

daramo je napisao/la:

Optika, veći upload, dobra ponuda, samo treba čitati malim slovima, čuj fair use, to nije onda pravi flat internet.
Nakon određenog prometa smanje ti brzinu.

Ja koristim vanjski iptv, kodi za stream serija i filmova, windows kaže 350gb prometa u zadnjih 30 dana.

Fair use i flat ti je isto ukoliko ne pise koliko GB paket ima. Fair use bez te informacije ti je flat sa ogranicenjem tipa minimalno garantovana brzina od brzine datog paketa (najcesce 50 odsto).

Vrh

PostPostano: 07 stu 2017, 23:49 

neretvanin je napisao/la:
Eronet još koristi 2G, ponegdje pomalo 3G, a 5G u svijet dolazi...
One 4 platformaške godine jedan su od krivaca. Umjesto u razvoj lova išla u pranje, uhljebljavanja i u multikulti festivale i unitarističke portale.

potvrđujem, jebeni 2G, 3G kad uhvati tučem se nogom u guzicu, a evo 2018. ide. šta reći. zemlja trećeg svijeta

Vrh

PostPostano: 08 stu 2017, 08:42 

Ja sam te jako jako rijetke dane poceo slaviti kao blagdane.
Gclub

Vrh

PostPostano: 08 stu 2017, 12:29 

Fair use i flat ti je isto ukoliko ne pise koliko GB paket ima. Fair use bez te informacije ti je flat sa ogranicenjem tipa minimalno garantovana brzina od brzine datog paketa (najcesce 50 odsto).

Fair use je obično vezan za promet, čim ima ta napomena kad se pređe neki limit smanjuju brzinu.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2017, 17:58 

daramo je napisao/la:

Fair use je obično vezan za promet, čim ima ta napomena kad se pređe neki limit smanjuju brzinu.

Kod mobilnog interneta to znaci limit u kolicini podataka u skladu sa datom kolicinom nakon koje se spusta brzina dok kod ADSL-a to je donji limit (50 odsto od brzine paketa) ispod kojeg brzina interneta ne ide dok je paketom definisana ujedno i najvisa brzina koju data internet konekcija moze da razvije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, VUKsaJUGA i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: