HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 07:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 119  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Praljak i šestorka
PostPostano: 01 pro 2017, 23:27 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Na stranu što su zaboravili Drezden i ruska silovanja...

Da ste vi meni živi i zdravi, ali avaj.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... na/482389/

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 23:50 

Čik pogodite koji postotak vaših federalnih partnera dijeli mišljenje gospodina 512.

slika

https://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=1 ... #p14101095

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 23:51 

Agathonikos je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Na stranu što su zaboravili Drezden i ruska silovanja...

Da ste vi meni živi i zdravi, ali avaj.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... na/482389/

O.K. to samo pokazuje da krive stvarnu sliku i kroje kako im paše. I da kad si im na suprotnoj strani te gaze. A mi smo im na suprotnoj strani jer smo im pobrkali Jaltu. Posebno ovaj najtvrđi dio Hrvata koji se nije mogao kupiti kao ovi sjevernjaci.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 00:01 

Hrvatska jeste agresor u bih, a njihova sranja o agresoru srbiji su njihove *** ... U martu 1992 , hv , iz rijeke i osjeka su usle u posavinu i brutalno ubijali srbe...jedan od koljaca je i azra dva noza, pripadnik hv rjeka, koja je nedavno isporucena iz usa...

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 00:08 

Za to ih hag ne naziva agresorima vec za zlocine protiv obrezanih koji su hrvate klali ko pilice po srednjoj bosni...
Ovo je sve igra usa, iz rata koja je placena arapskim parama... Ko ih ebe eto im njihovi obrezani partneri, ovo treba da posluzi nama da niko srbe ne zali i zrtve ne spominje jer se agresija u martu 1992 ni ne pominje...boli me kur za praljka...

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 00:21 

Znači, generalu Praljku, koji kad je došao na Baniju počeo skidati ustaška obilježja i zabranjivati nasilje nad Srbima, koji je prilikom preuzimanja vojarni u Hercegovini nastojao da prilikom napuštanja nikom ne padne dlaka s glave, koji je u Hercegovini nastojao zavesti red koliko je moguće i zbog toga došao u sukob s Tutom i praktično smijenjen, iako je on svojevoljno napustio funciju... da se njemu sudi zato što nije spriječio nekoliko ubojstava nedužnih civila. To je jednako kretenski kao kad bi Plenkoviću sudili zbog ovih sada ubojstava u Zagrebu. Nije ih spriječio, a bilo mu stoput lakše nego Praljku u ratnom stanju.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 00:58 

kolubara je napisao/la:
Hrvatska jeste agresor u bih, a njihova sranja o agresoru srbiji su njihove *** ... U martu 1992 , hv , iz rijeke i osjeka su usle u posavinu i brutalno ubijali srbe...jedan od koljaca je i azra dva noza, pripadnik hv rjeka, koja je nedavno isporucena iz usa...

Krvava Azra je bila pripadnik iz 111 brigade HV.
Inace po izvorima iz VRS u Posavini 1992 su bile komplet brigade HV 108, 139, 157 iz Slavonskog Broda i 3. gardijska HV, i djelovi 111. rijecke, 105. bjelovarske, 2. gardijske

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 01:59 

Ministry of Sound je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Dobar dio sadašnje elite ti i ne zna previše o tim stvarima. Većina ih je iz područja diplomacije pa znaju isključivo diplomatsku stranu priče, ne i povijesnu. Plenković i Kolinda zato imaju savjetnike koji ih brifiraju o ostatku tako da popunjuju rupe u znanju. Zadnjih dana brže nego inače.

Također bi i službena hrvatska politika trebala prestati govoriti o agresiji Srbije na BiH. O gluposti i nelogičnosti te konstrukcije govorim već više od desetljeća. Ne znam zašto su mislili da će se održati neka asimetrična verzija povijesti (Srbi iz BiH agresori, a Hrvati iz BiH nisu). Uvijek bio i ostao građanski rat, uz razne "pomagače" sa strane i povremena uletanja određenih jedinica.

Bingo.
Bilo je takvih uletača i na ovom forumu, ne malo.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 02:01 

Ministry of Sound je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Hrvatska to radi da trosi manje energije objasnjavati da u Hrvatkoj nije bio gradjanski rat.

Povijesno gledano, u BiH cisti gradjanski rat. Mada bih ja termin gradjanski rat rezervirao za vojne sukobe unutar istog naroda, tijekom borbe za vlast ili ideoloske sukobe unutar istog naroda. Ovo u BiH je bio medju-etnicki sukob, u kojem je svatko imao naravno saveznike koji su bili jace (Hrvatska, Srbija) ili slabije (arapske zemlje, Iran, USA) involvirani. Srbi su imali samostalniju politiku, Srbija je u jednom trenutku uvela i stvarne sankcije RS (dva razloga: da pokupi bodove kod MZ ali i da kazni neposlusne Srbe u BiH).

I upravo je zbog toga bilo lakše Hrvatskoj presuditi UZP nego Srbiji. Srbi iz BiH su bili neovisniji (izuzev financija) u odnosu na maticu jer su bili brojniji i bolje naoružani. A HVO kao formacija je bio više integriran u zapovjedništvo HV-a, nego VRS u VJ. Kad tome dodaš oblik BiH, te boravke dijelova HV-a u BiH od 1992-1995, ne znam što se čude što se Srbiji puno teže mogla presuditi neka involviranost.

Nije baš tako. Najviše zbog činjenice da Haag nije sudio konzistentno. Bilo je već presuda Srbima iz Srbije i kako je sud presudio da nije kažnjivo vojno pomagati svom narodu u BiH.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 02:28 

slika

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 03:36 

nosferatu je napisao/la:
Vojvoda Seselj objansio zasto Hrvati tesko prihvataju presude Haskog suda

Nije točno objasnio. Istina je slijedeća: Hrvati rat 1991-95 u Hrvatskoj i BiH vjeruju da je vođen pravednički i moralnim motivima (domoljublje i preko toga humanizam), i stoga nastoje inzistirati na tome koliko god je moguće tu sliku pravednog viteza održati. Na rat ultimativno gledaju kao na borbu dobrog i zla. Dobri smo bili mi, Srbi su bili strana zla i Sotone, dok Muslimani zavedeni svojom glupošću što su napali HVO. Stoga da, duboko ih pogađa kada neki strani sud osudi nekog našega, ili kada domaći NGOvci optužuju neke branitelje za zločine.

To je razlog zašto naši političari (čak i ovi desničarski) kada kontriraju Muslimanima ne govore kako su oni pobili Hrvate već da ih su ih Hrvati i Hrvatska spašavali od daljnjeg pokolja. Žele poručiti "pa dobro, koji je vama ***? Mi smo bili moralni i principijelni, spašavali smo vam živote". Ili kada je bio Gotovina osuđen, bio je onaj čovjek u Zadru što se ritualno prerezao staklom. Hrvati drže do kulta viteštva, makar sami to ne primjećuju.

Srbi i Muslimani ne gledaju taj rat kao borbu dobra i zla, oni više promatraju iz perspektive real-politike i činjenica na terenu. Dakle, opravadavaju svoje vojna djelovanja mogućim kobnijim posljedicama po njih koja bi eventualno bila prouzrokovana od strane neprijateljske vojske.

Zašto je to tako? Dalo bi se raspravljati, ali po mojem skromnom mišljenju reklo bi se da ima veze sa katoličkom etikom. Katolici vjeruju da se Bog može kazniti u obliku nesreća ako se ne držiš moralnih principa. To se isto objašnjava zašto Hrvati naivno prihvaćaju sugestije stranaca, osobito ovih sa Zapada. Misle čuj ako Haagu samo pokažemo naše činjenice i viđenje, da će kao racionalni ljudi to prihvatiti.

E sada, ljevičari i srpski NGOvci kao Savo Štrbac primjetili su tu tendenciju među Hrvatima i stoga su se odlučili na taktiku osporavanja pravednosti DR. To je u jednu ruku i demoraliziralo Hrvate u zadnjih 10ak godina. Srbe i razumijem zašto to rade, žele skinuti ljagu sa sebe. Međutim, domaći ljevičari rade to iz čiste pakosti, jer im se draga domovina Jugoslavija raspala.

Isto tako to objašnjava zašto se Praljak ubio. Praljak je vjerovao da je vodio pravednički rat, da je pri odlučivanju se vodio moralnim principima. Kada je dobio osudu, radije se ubio nego li ju prihvatio.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 08:55 

BBC je napisao/la:
slika

Zna li mozda netko tko je ova zenska osoba koja sjedi lijevo od Covica?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 09:34 

Neka koja je svjedok, da jedan ili drugi nisu slagali.
To je politika kurva, nista u cetiri oka, samo pred svjedocima.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 10:06 

master_mind_ je napisao/la:
nosferatu je napisao/la:
Vojvoda Seselj objansio zasto Hrvati tesko prihvataju presude Haskog suda
[youtube]http://wCHRA[/youtube]

Hrvati drže do kulta viteštva, makar sami to ne primjećuju.

Da li su se Nemci držali kulta viteštva u dr.sv. ratu ?

I da li misliš na Hrvate iz 40ih, 90ih ili sada ?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:06 

Citat:
Srbe i razumijem zašto to rade, žele skinuti ljagu sa sebe.
Ne.Koju ljagu???Srbi imaju najiskreniji i najpošteniji pogled na bivše ratove.Mi ne osećamo da je na nas bačena nekakva ljaga već da su nam učinjene strahovite nepravde.Mi nismo tražili niti pokušavali da zauzmemo 100%Bih ili 100% Hr.Nismo težili istrebljenju bilo koga.Srbi su samo hteli da povežu teritorije na kojima živi većinski srpski narod a ostali neka se otcepljuju i rade šta hoće.Ovo nije priča za ovde ali eto.
Težina koju osećate zbog presuda je zato što vam se lomi vaš narativ borca za pravdu koji ste sami sebi izgradili jer vam je tako odgovaralo.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:24 

Agathonikos je napisao/la:
Novinar BBC-a Jeremy Bowen: Civili u Mostaru su umirali jer je Praljak želio etnički čistu državu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novinar ... /171201079

E ovako su nas handrili 25 godina, samo što smo mi oguglali i te stvari ne jebemo ni 2%. Izgleda da ste sad vi došli na red.

Jel vjeruje jos neko zapadnim medijima? :)

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:27 

master_mind_ je napisao/la:

Isto tako to objašnjava zašto se Praljak ubio. Praljak je vjerovao da je vodio pravednički rat, da je pri odlučivanju se vodio moralnim principima. Kada je dobio osudu, radije se ubio nego li ju prihvatio.

Praljak se ubio jer nije mogao podnijeti da bude osudjen za ono za sta iskreno misli da nije kriv. Nisam vidio ni da je i za sta konkretno osudjen.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:28 

Nama nije trebao rat sa Hrvatskom, ali opet sa druge strane šta sa tolikim Srbima koji su živeli tamo.
Čak i bez antisrpske politike koja i dalje postoji u nekim krugovima, oni bi se asimilovali, dakle prirodnim putem, jer smo previše slični narodi.

Ostali ratovi su bili opravdani, a bez fronta u Hrvatskoj sigurno bi uspeo plan Tudjman-Milošević o podeli Bosne.

Prošlost ne možemo ulepšati, ali u budućnosti ne treba praviti iste greške.
p.s. za šiptarsko pitanje postoji rešenje, ali nije za forum i javnost.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:39 

kolubara je napisao/la:

Iz Srbije je bilo barem 50 puta više vojnika u Posavini 92. no iz Hrvatske i ne seri bez veze

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 11:54 

Ja sam stalno govorio mojim dragim Hrvatima na forumu da se ne naslađuju presudama Srbima u Haagu.
A oni mislisli to ja zlonamjerno.

Ako im već sa Gotovinom i ostalima nije bilo jasno kakav je to sud onda im ni dragi Bog ne može pomoći.
Sud je dozvolio tužiteljima nakaradu nebeskih proporcija, kao jel granata iz haubice pala 5 metara tamo ili ovamo i samo na tome ljudima uzmu godinu dana života kroz besmisleno natezanje na sudu.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 12:09 

Videa na Praljkovoj stranici vise ne rade, odnosno linkovi za ta videa ne postoje, ne znam otkad.
Zna li se tko odrzava tu stranicu?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 12:13 

Blitz je napisao/la:
Nama nije trebao rat sa Hrvatskom, ali opet sa druge strane šta sa tolikim Srbima koji su živeli tamo.
Čak i bez antisrpske politike koja i dalje postoji u nekim krugovima, oni bi se asimilovali, dakle prirodnim putem, jer smo previše slični narodi.

Ostali ratovi su bili opravdani, a bez fronta u Hrvatskoj sigurno bi uspeo plan Tudjman-Milošević o podeli Bosne.

Prošlost ne možemo ulepšati, ali u budućnosti ne treba praviti iste greške.
p.s. za šiptarsko pitanje postoji rešenje, ali nije za forum i javnost.

Ma milosevic i tudman nisu nikada dijelili bosnu, ili ako su je dijelili djelio ju je i alija postoje dokazi da je nudio odcjepljenje z. hercegovine.
Na taj nacin je mislio da nas ostale moze lako otjerati.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 12:14 

Nisam gledao. Pretpostavljam da je u pitanju neki daidža.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 12:14 

Cuj te neke price o salvetama i dijeljenju su bez veze i ja na salveti nesto podjelim kada nemam papira.
Npr. 12,456 / sa pi.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2017, 12:19 

s@lko dinamita$ je napisao/la:
Videa na Praljkovoj stranici vise ne rade, odnosno linkovi za ta videa ne postoje, ne znam otkad.
Zna li se tko odrzava tu stranicu?

Vjerovatno vec ove multinacionalke iFB, Google & Co. implementiraju hasku presudu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 119  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: