HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2025, 10:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34011 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 03 pro 2017, 12:28 

Citat:
DNS-ov plan udara na SNSD: Smjena Stevandića, a potom rušenje Vlade RS
piše: Slobodan Vasković

Obračun SNSD-a i DNS-a će tek da eskalira, uprkos izjavama čelnika tih stranaka Milorada Dodika i Marka Pavića da je u vladajućoj koaliciji, koju čine te partije, sve u najboljem redu.

SNSD je, nakon obaranja prodaje rudnika “Ljubija” (zajedničkim glasovima Opozicije i DNS-a), krenuo svim silama na rušenje DNS-a i ti napadi ne prestaju, niti će prestati.

Dodik želi oslabiti Pavića do mjere da mu DNS ne bude potreban u koaliciji nakon oktobarskih izbora iduće godine i smatra da ima snage da napravi vlast i bez decenijskog partnera.

“SNSD je svojim akcijama već zaustavio rast DNS-a, koji je bio vrlo progresivan. Čak je došlo i do pada rejtinga te stranke, ali je Pavić u poslednjih mjesec dana uspio stabilizovati poziciju partije. SNSD će nastaviti sa akcijom slabljenja DNS-a”, tvrde moji izvori iz vrha te stranke.

Dodaju da im je partija Nenada Stevandića jedno od glavnih oruđa u toj borbi, a druga su sadržana u istragama MUP-a RS protiv nekolicine visokih funkcionera Pavićeve stranke.

Ističu da Dodik “ni po koju cijenu ne želi dati Paviću nijednu predsjedničku nominaciju”, a lider DNS-a je uporan u zahtjevima da dobije, ispred koalicije, kandidata za predsjednika RS.

Paviću je sve ovo poznato; Uspio je spriječiti prelazak četiri odbornika DNS-a iz Skupštine grada Prijedor u redove Stevandićeve stranke; Pavić je potvrdio da je postojala namjera preuzimanja tih odbornika, kako sam to i najavio, krajem oktobra o.g.; Uzvratio je osmišljavanjem projekta smjene Stevandića sa pozicije potpredsjednika Narodne skupštine RS i sve to dogovorio sa strankama Saveza za promjene.

Nakon što sam objavio da DNS namjerava ukinuti Stevandića iz skupštinskog rukovodstva, Pavić je izjavio da će “DNS na organima stranke donijeti odluku ukoliko neko pokrene tu inicijativu”.

SDS je već najavio pokretanje inicijative za Stevandićevom smjenom, “ukoliko Pavić to podrži”.

Nije ovdje riječ ni o kakvom adhok djelovanju, već brižljivo pripremljenoj igri.

Na sve to Dodik je odgovorio sastankom sa Stevandićem i vraćanjem “rukavice u lice” Paviću, što lider DNS-a nije baš dobro prihvatio.

Sam taj sastanak bio je direktna potvrda njegovih saznanja o Dodikovim namjerama da uruši DNS.

Drugi korak koji Pavić namjerava povući, nakon što smijeni Stevandića sa pozicije potpredsjednika Skupštine RS, jeste uskraćivanje podrške Vladi RS.
“DNS će uskratiti podršku Vladi RS i do izbora djelovati van vladajuće koalicije”, tvrde moji izvori iz vrha te stranke.

“Sigurno je da će biti uskraćivanja podrške. Pavić sve drži u svojim rukama i on diktira tempo i vrijeme udara na SNSD u oba slučaja”, kažu moji sagovornici.

Oni smatraju da su pomenuta dva poteza dovoljna Paviću da ponovo DNS-u vrati povjerenje birača i da značajno uveća rejting stranke.

Na moje pitanje da li će se potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, koji je bliži Dodiku nego Paviću, suprotstaviti takvim potezima, moji izvori kažu da “Čubrilović nema podršku unutar stranke po dubini” i da neće predstavljati nikakvu prepreku za planirane političke akcije.

Dodik je upoznat sa Pavićevim namjerama i pokušava obezbijediti podršku aktuelnoj Vladi RS u skupštini i bez DNS-a, što je prilično teško.

“Dodik još uvijek otvorenom drži i mogućnost izbora potpuno nove Vlade RS; U to će ići samo ukoliko se osjeti potpuno politički ugroženim ili procijeni da bi moglo doći do socijalnih nemira. U toj situaciji mandatar bi bio Dragan Lukač”, tvrde moji izvori iz SNSD-a.

Sagovornici i iz jedne i iz druge stranke ubjeđenja su da je ključna politička bitka, koja će odlučiti o novoj vlasti, nakon oktobra 2018., ona koja se trenutno vodi između SNSD-a i DNS-a, a ne između vladajuće koalicije u RS i Saveza za promjene!

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 13:12 

=)) Muslimani jos citaju Vaskovica.

slika

Nema glupljeg naroda...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 13:37 

novovrijeme je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Imaju oni para (300 miliona KM je godisnji budzet OSBiH ako se ne varam), samo nemaju pameti sto im dodje na isto. :zubati

Da se ja pitam, ja bih ukinuo OSBiH i finansirao nova radna mjesta s tim parama. 30000 novih radnih mjesta svake godine moze da se dobije kad bi doslo do ukidanja OSBiH. To znaci da za 15 godina bi imali stopu nezaposlenosti kao Zapad, cak i manju, a i prije s obzirom da neki ce uposliti i nekoliko radnika, a neki ce ostati na 1-2 radnika. To znaci.i mnogo prije 15 godina, cak za duplo manje vremena moze da se iz korjena promjeni sadasnje ekonomske stanje, ali hajde, vec znam, Bosnje u OSBiH vide stvari od kojih ni Bosnjaci nemaju koristi i ne da nemaju koristi, vec stete. OSBiH je stetocinska "firma".

Tih 300 miliona ne moze pokriti ni plate + hrana.
A i taj OS BiH nije njihov nego zajednicki, dakle ne mogu ni prnuti dok se ne dogovore sa Srbima i Hrvatima = nemaju vojsku.

Sa tim novcem mogu da kupe najmanje 30 kanadera svake godine da hoce. Posto je njihovo pametno raspolaganje novcem veoma upitno, nije ni cudo zasto OSBiH propadaju uprkos godisnjem budzetu koji je sve samo ne mali.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 13:40 

Kačamak je napisao/la:
To da nema bolji je izvakana fraza koja se povremeno poteze, nekad rijedje, a nekad cesce. Naravno da ima bolji. Ima njih nekoliko boljih od Dodika, ali otom potom. Treba takodje vidjeti ko je glasao za Dodika na izborima 2014 da bi se znalo koja kategorija stanovnistva najvise odlazi u inostranstvo. Kada npr. sludjeni penzioneri, koje Dodik "zavlaci" sa povecanjem od 2-3 odsto, glasaju za Dodika onda i ne cudi zasto mladi odlaze.
Pusti praznu priču.Ime prezime biografija.
1.
2.
3.

Izvoli.

Pisao sam vec i to u dva navrata o tome.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 13:46 

A i taj OS BiH nije njihov nego zajednicki, dakle ne mogu ni prnuti dok se ne dogovore sa Srbima i Hrvatima = nemaju vojsku.

Sa tim novcem mogu da kupe najmanje 30 kanadera svake godine da hoce. Posto je njihovo pametno raspolaganje novcem veoma upitno, nije ni cudo zasto OSBiH propadaju uprkos godisnjem budzetu koji je sve samo ne mali.

Ja na znam kako ti racunas ali za platu 10.000 vojnika godisnje treba 200 miliona maraka (ako im je prosjecna plata npr. 1.000 km). Kad na to dodas hranu, gorivo, sapun, toletni papir, struju, vodi i sl. ne znam kako se i pokriju sa tih kako kazes 300 miliona.
Dakle to nije vojska nego socijalni fond za 10.000 sposobnih momaka + uhljebi. Al eto ako Muslimani to hoce, neka im. Bolje i to nego da imaju pravu vojsku.
Mi svoju trecinu svakako dajemo svojim vojnicima a oni to opet potrose u RS tako da nismo u gubitku ali i ne stvaramo nista.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 14:44 

Ja na znam kako ti racunas ali za platu 10.000 vojnika godisnje treba 200 miliona maraka (ako im je prosjecna plata npr. 1.000 km). Kad na to dodas hranu, gorivo, sapun, toletni papir, struju, vodi i sl. ne znam kako se i pokriju sa tih kako kazes 300 miliona.
Dakle to nije vojska nego socijalni fond za 10.000 sposobnih momaka + uhljebi. Al eto ako Muslimani to hoce, neka im. Bolje i to nego da imaju pravu vojsku.
Mi svoju trecinu svakako dajemo svojim vojnicima a oni to opet potrose u RS tako da nismo u gubitku ali i ne stvaramo nista.

Bas zato i treba ukinuti tu "vojsku", da bi tih 10000 ljudi od otpremnina zivjelo, a ne zivotarilo od plate koja je dobra samo ako ne planiras imati djece do 40 godine zivota. Ti ljudi 40-oj godini idu u penziju, a druge poslove ne znaju. Drzava eksperimentise sa zivotima 10000 ljudi pritom ne nudeci alternativu sta poslije, a i tokom zaposljenja vojnici muce se i bore sa ludom drzavom koja jedva da moze da im obezbjedi ono najosnovnije, a kamoli vojne avione i drugu logistiku po kojoj su poznate mnoge iole ozbiljne vojske. Imati vojsku skupa je stvar. Treba ih ukinuti.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 14:49 

Da sam musliman sabur bi mi počeo pjeniti na usta. Hvala Bogu da nisam.

Poreska uprava RS prikupila 2,13 milijardi KM, osam posto više nego 2016. godine

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 15:33 

Bas zato i treba ukinuti tu "vojsku", da bi tih 10000 ljudi od otpremnina zivjelo, a ne zivotarilo od plate koja je dobra samo ako ne planiras imati djece do 40 godine zivota. Ti ljudi 40-oj godini idu u penziju, a druge poslove ne znaju. Drzava eksperimentise sa zivotima 10000 ljudi pritom ne nudeci alternativu sta poslije, a i tokom zaposljenja vojnici muce se i bore sa ludom drzavom koja jedva da moze da im obezbjedi ono najosnovnije, a kamoli vojne avione i drugu logistiku po kojoj su poznate mnoge iole ozbiljne vojske. Imati vojsku skupa je stvar. Treba ih ukinuti.

Ne, ne treba i već sam ti ranije objasnio zašto. U slučaju ukidanja OS BiH, svi bi pravili svoje vojske, krenula bi trka u naoružanju i na kraju bi trošio deset puta veće pare nego sad. Ovako mi kontrolišemo OS BiH, i svojim subverzivnim delovanjem je svodimo na dobrovoljno vatrogasno društvo koje mora da čeka odobrenje svojih neprijatelja da bi legalno mogli da deluju. Ostavi OS BiH na miru i pusti ih da umru prirodnom smrću, kao što smo i zamislili. I nemoj da mi odgovaraš na ovo jer znam da se ne slažeš, pošto je tebe nemoguće ubediti ni da je voda mokra.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 15:45 

Citat:
I nemoj da mi odgovaraš na ovo jer znam da se ne slažeš, pošto je tebe nemoguće ubediti ni da je voda mokra.
:sega

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 15:54 

Zajednicke institucije su uglavnom pretvorene u muslimanske ,muslimani tamo imaju paralelne strukture,srbi i hrvati koji rade tamo su uhljebi kojima je jedino bitno da ide plata svakog mjeseca i ne pada im napamet da se suprostave .Ako neko i pokusa da nesto uradi brzo ga paralelna muslimanska tajna sluzba AID koja djeluje unutar OSE slomi,zastrasi ili vrbuje.

Evo ti jedan primjer za koga su saznale srbijanske sluzbe o muslimanskim paralelnim strukturama i naoruzanju ,skladistima unutar OS BIH

U kasarni „Adil Bešić” u Bihaću, pored stacioniranog 2. pešadijskog bataljona oružanih snaga BiH, koja je sastavljena isključivo od lica bošnjačke nacionalnosti, a ta je jedinica inače operativno pod komandom 6. pešadijske brigade sa sedištem u Banjaluci, nalazi se jedna četa tenkova, to jest deset tenkova. Ti tenkovi formacijski ne pripadaju 2. pešadijskom bataljonu jer pešadijske brigade i nemaju u formaciji tenkove, dok u bataljonima postoje minobacači od 60 i 120 mm i protivoklopni lanseri „osa” i „fagot”. Dakle, zvanično ti tenkovi ne pripadaju niti jednoj jedinici oružanih snaga BiH . No, ti tenkovi se godinama intenzivno održavaju u stanju pune bojeve gotovosti, to jest pripravnosti, redovno se servisiraju, pale im se motori tačno prema tehničkim propisima. U blizini lokacije gde su tenkovi nalazi se i veliko skladište municije Grabež, koje obezbeđuju isključivo pripadnici 2. pešadijskog bataljona, svi Bošnjaci. U skladištu Grabež imate šta god hoćete, prava Ali-babina pećina sa municijom: od 5,56 mm za puške do 100 i 125 mm za tenkovske topove, od kalibra 105, 122 i 155 za artiljeriju do raketa od 107 mm za višecevne raketne bacače. Niko od pripadnika srpske komponente 6. pešadijske brigade iz Banjaluke, niko od Srba iz Oružanih snaga BiH, nije radno angažovan u skladištu municije Grabež kod Bihaća, tako da se sve potrebno za dejstvo tenkova, koji zvanično ne pripadaju niti jednoj jedinici, a koji imaju svoje rezervne posade među lokalnim stanovništvom, može obaviti u tišini i na opšte iznenađenje Srba u Banjaluci.

http://www.politika.rs/sr/clanak/333561 ... ica-sokaku

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 16:02 

Evo još jednog bisera. Daj prestani da se plašiš od muslimanske gologuzije koji nisu sposobni ni da naprave vodovod u svom glavnom gradu i koji su toliko servilni prema nama i Hrvatima, da prekrivaju natpis na većnici i kojima se Bakir Hrvatima ulizuje nakon ove zadnje presude. Oni su iskompleksirani, imaju robovski mentalitet i nisu pretnja nikome. Prestani više da sereš budalaštine, kad već moram tako da te častim.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 20:40 

Ako vam se ne sviđa preselite kod svojih.

Salkić: Bošnjaci su isključeni iz skoro svih društvenih procesa u RS-u

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 21:01 

BBC je napisao/la:
Ako vam se ne sviđa preselite kod svojih.

Salkić: Bošnjaci su isključeni iz skoro svih društvenih procesa u RS-u

Kako iskljuceni kad su glavni u paljenju vlastite imovine?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 21:06 

Sretno je društvo u kojem muslimani nisu uključeni u društvene procese.
Pogledajte što su uradili od Švedske, Njemačke, Francuske i nekih drugih država. Pa na kraju krajeva i "federacije".

To se mora reći jer je istina.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:06 

slika
ХВАЛА ТИ ГЕНЕРАЛЕ

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:09 

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:13 

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:19 

slika
Ovi su iz Centra za razvoj civilnog društva. :aleale

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:38 

slika
Војска Србије

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:41 

slika
Pripadnici Pokreta za kulturnu dekontaminaciju.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:48 

slika
Predstavnici mulietničarskog pokreta,NGO "Turkinjo đe su ti dimije?"

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 01:54 

slika
Udruženje:Očevi Kravica i Bratunca.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 14:13 

Suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni Republike Srpske

Republika Srpska je za 10 mjeseci ostvarila ukupnu vrijednost izvoza robe u zemlje EU od 1,184 milijardi dolara ili 20,7 posto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/suf ... /171204068

slika

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 14:18 

Hapsi govna.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 19:07 

Bravo Srbi. Tako se to radi.

Citat:
Ustavni sud RS odbio zahtjev bošnjačkom klubu o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa

pro 04, 2017
dnevnik.ba
Radi se o Rezoluciji koju je Narodna skupština RS donijela na sjednici održanoj 18. listopada 2017. godine.
Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske danas je odlučilo da nije prihvatljiv zahtjeva Kluba zastupnika bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u vezi sa Rezolucijom o zaštiti ustavnog pretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Radi se o Rezoluciji koju je Narodna skupština RS donijela na sjednici održanoj 18. listopada 2017. godine.

"Ovakvu odluku Vijeće je donijelo, jer je ocijenjeno da osporena Rezolucija Narodne skupštine RS ne sadrži opće pravne norme i da, shodno tome, nema obvezujući karakter, tako da po svojoj pravnoj prirodi ne predstavlja pravni već politički akt kojim se izražavaju politički stavovi Narodne skupštine RS", navodi se u priopćenju iz Ustavnog suda RS.

Kako se dodaje, Vijeće je utvrdilo da nije u njegovoj nadležnosti da ocjenjuje saglasnost osporene Rezolucije sa odredbama Ustava kojima se štite vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u RS.

Dnevnik.ba

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34011 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Dr. Van Nostrand, Karabaja i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: