HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 21:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto nitko ne poziva na autonomiju herceg bosne
PostPostano: 04 pro 2017, 15:36 

Ja sam isto tamo i nisam stekao taj dojam.
Druga je priča što imaš par provokatora koji se smiju ljudima u facu, a nisu kažnjeni.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 15:40 

Nisam ni rekao da su svi. Ali meni se čini kao većina. Možda i grešim u svojoj proceni jer su mu ti postovi napravili najveći utisak. Tolika kuknjava da je to neverovatno.

PS, nisam ni mislio na provokatore koji se naslađuju ovom presudom, nego na ljude koji je osuđuju i smatraju to krajem Sveta. Daj saberite se malo, ta presuda u realnom životu ništa neće promeniti.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 16:09 

E jebga svugdje ima paničara, a da mediji vrište i Goebbels bi ih se postidio, tarlahat će ovom presudom i kad neki Hrvat bude isao na wc...
Čudom se čudim da nakon dva dikobraza, pusićke, yusipovića još nisu shafizali koga su izabrali i kakve su posljedice tog nazovi NGO šibicar izbora.
No, jbo njih, dolaze sad pameti pa nek vide sa Orbanom kak se bagra mete.

A ovdje kod nas gdje su stvari odavno jasne i bile predvidljive je sabur mod, ne sto mi to hocemo nego sto partneri tako hoce, misle nastaviti svoj nepresuđeni UZP dok mi sami sebe etnicki ne ocistimo...

Ali, General je poslao svima poruku i neprijateljima i izdajnicima i političarima i sudijama, a posebno nama vojnicima i hrvatskom narodu, ko je ne skonta nikad je nece ni skontat.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 16:52 

Stvari idu dalje.
Oni koji kuknjave, njih se ništa ni ne pita.
Soroševci.

2018. su izbori, kako je krenulo, izgleda da se ide na smrt fBiH.
Ovo muslićima def. nije trebalo.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:05 

Ceha je napisao/la:
Stvari idu dalje.
Oni koji kuknjave, njih se ništa ni ne pita.
Soroševci.

2018. su izbori, kako je krenulo, izgleda da se ide na smrt fBiH.
Ovo muslićima def. nije trebalo.

Nisu soroševci oni što kukaju. Soroševci provociraju i naslađuju se. Kukaju, kako vi kažete, domoljubi, koji u ovom vide apokalipsu i nestanak vašeg naroda iz BiH. Totalni defetizam i beznađe.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:22 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Nisu soroševci oni što kukaju. Soroševci provociraju i naslađuju se. Kukaju, kako vi kažete, domoljubi, koji u ovom vide apokalipsu i nestanak vašeg naroda iz BiH. Totalni defetizam i beznađe.

Ne vidim to, jbg.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:31 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ovo su čavli u lijes Trećeg. Što i nije loše, jer ćemonse konačno toga okanuti i pokušati izborni zakon promijeniti i izvući iz Federacije i države maksimum.

Presuda suda pojedincima nema nikakve veze sa mogućim preuređenjem državnog uređenja BiH. I mi imamo milion presuda, pa se to opet nije odrazilo na status RS.

Inače, čitam ovih dana temu na forum.hr o tome i ne mogu da verujem koliki su Hrvati u RH kukatori, defetisti i fatalisti. To je za jedno ozbiljno sociološko istraživanje.

I većina ih je na fonu ovog tvog zaključka da je hrvatski entitet ovim zauvek pokopan. A realnost je da će se u roku od nekoliko dana sve ovo zaboraviti, i da ta presuda neće biti nikakva prepreka stvaranju entiteta.

Prepreka pripojenja RS Srbiji ili HRHB Hrvatskoj i dalje ostaje nepremostiva, ali to nema veze sa presudama i ta prepreka neće stajati večno.

260 strana ispisaše za 5 dana.
Vidim Džoni BG je još uvek aktivan na internetima.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:32 

Možda grešim, a!i mislim da imam realniju procenu, pošto me se vaš sukob sa muslimanima ne tiče, pa mogu da budem objektivniji. A i ponavljam, ne kukaju svi, nego samo natpolovična većina. A i koliko sam uspeo da shvatiim, među ovima što ne kukaju, veliki broj su Hrvati iz BiH.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:34 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Presuda suda pojedincima nema nikakve veze sa mogućim preuređenjem državnog uređenja BiH. I mi imamo milion presuda, pa se to opet nije odrazilo na status RS.

Inače, čitam ovih dana temu na forum.hr o tome i ne mogu da verujem koliki su Hrvati u RH kukatori, defetisti i fatalisti. To je za jedno ozbiljno sociološko istraživanje.

I većina ih je na fonu ovog tvog zaključka da je hrvatski entitet ovim zauvek pokopan. A realnost je da će se u roku od nekoliko dana sve ovo zaboraviti, i da ta presuda neće biti nikakva prepreka stvaranju entiteta.

Prepreka pripojenja RS Srbiji ili HRHB Hrvatskoj i dalje ostaje nepremostiva, ali to nema veze sa presudama i ta prepreka neće stajati večno.

260 strana ispisaše za 5 dana.
Vidim Džoni BG je još uvek aktivan na internetima.

Ne može Dzoni bez Hrvata, pa ni za karton vinjaka. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 17:59 

Šteta što ne navrati, tamo se nateže s muslimanskim bolidima.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:05 

Ljut je na Ministry-ja.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:08 

Oće Sarajka oči da mu iskopa ako navrati.
Meni je više žao što nema Jagnjeće brigade.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:11 

Pa nema ni nje nešto mnogo više ovde. Prebegla kod svojih na klix.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:17 

Jagnjeća je kralj nad kraljevima, ubedljivo najpametniji i najduhovitiji forumaš koji je ikad bio na ovom forumu, i meni je krivo što se više ne pojavljuje. Dzoni jeste pametan i obrazovan, ali ne mogu da svarim onoliku količinu patetike, pa da me streljaš.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:17 

Nije, fuzUguz na par dana nek joj se gepek ohladi, a počeli ste je i vrijeđati, nije vam to čojstvo za vođeka...

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:19 

Jagnjeća je kralj nad kraljevima, ubedljivo najpametniji i najduhovitiji forumaš koji je ikad bio na ovom forumu, i meni je krivo što se više ne pojavljuje. Dzoni jeste pametan i obrazovan, ali ne mogu da svarim onoliku količinu patetike, pa da me streljaš.

+

Vrh

PostPostano: 04 pro 2017, 18:40 

Ja priznajem da nekad dobijem napadaj patetike i pesimizma ali odmah se sjetim par duduovih postova i dodjem sebi.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2017, 23:40 

pravnik95 je napisao/la:
cbk je napisao/la:
slika https://ibb.co/hUR97w

ovako bi mogla izgledati čisto hrvatska županija

Ne valja. U Glamoču smo mi gazde, najvitalniji smo, cinimo vecinu u samom mjestu i imamo najpovoljniju starosnu strukturu. Dodaj komotno i Glamoč tu. Dodaj i Bosansko Grahovo, mrtvo je totalno, a jedino malo zivlje selo je nase selo Unista. Al i bez svega toga, nebi se tu imao tko pobuniti. Problem je mozda jedino malo Drvar jer ima 30-40 rodjenih godisnje od kojih je 25% nasih. Moramo tu raditi da ojacamo, sto je najsmjesnije DGG podrucje je izuzetno bogato prirodnim resursima i lako bi se izvela neka privreda i bilo bi dovoljno svega par stotina do tisucu-dvije da se to do kraja "poklopi". To nam je vazno, uz prirode resurse i zbog velicine tog prostranstva.

Krivo si opcinu Mostar podijelio... I sto s Kiseljakom, Kresevom, Vitezom i drugima genijalce? Da ne spominjem Zepce Vares i Usoru.

Sto s Posavinom?

Necemu ovakvom bi trebalo teziti

slika

Cijeli ZHŽ, HBŽ + dio Drvara koji je zavrsio u opcini Bihać, PŽ

HNŽ - bez njihovog polupostog dijela opcine Mostar i istocnog dijela grada Mostara, bez njihovog dijela opcine Jablanica koji ukljucuje i mjesto Jablanica i bez Konjica uz iznimku koridora, jer je taj dio pust a mislim da je tu i hr salo tako da... Ovdje se odricemo nasih sela opcine Konjic gdje je prije rata zivio veliki broj Hrvata, a oni se odricu svojih sela opcine Stolac... eventualno ovdje dozvoliti da se samo mjesto Stolac pripoji njima kao produzetak istocnog Mostara... ali kompletni ostatak opcine sa svim selima da ide nama. Oni se takodjer odricu i svojih mjesta u opcini Čapljina jer je to vec duboko u nasem teritoriju a i mi smo oduvijek u Čapljini bili vecina. Eventualno dozvoliti njihovim rubnim selima opcine Rama da se pripoje katastarski Konjicu pa da tu budemo malo tanji

SBŽ - Koridor koji je HVO drzao za rata kroz Donji Vakuf uz granicu s RS + gornji dio opcine Jajce s gradom Jajce + opcina Dobretici, s druge strane dio opcine Uskoplje sa mjestom Uskoplje spojeno sa strane Prozora. Cijela opcina Kresevo, Kiseljak, Busovaca, Vitez, mjesto Novi Travnik sa selima u opcini Novi Travnik izmedju NT-a i Viteza + dio opcine Travnik koji ukljucuje Novu Bilu. Njima dati Kacune iz Busovace i ostala rubna sela koja su njihova, a nama pripojiti sela iz opcina koje ostaju njima, a nasa su i rubna.

ZDŽ - Gornji dio Vareš koji ukljucuje i mjesto Vareš te istocni dio opcine Kakanj koji ukljucuje mjesto Kraljevu Sutjesku = Enklava Bobovac/Vareš kako kome drago... Gornji dio opcine Žepce koji ukljucuje i grad Žepce te Novi Šeher s nasim selima, te cijela opcina Usora

bolje bez drvara , grahova i glamoča tamo ima možda sve skupa 3-4 tisuće hrvata , a dobiva se razlog za neki budući sukob sa srbima , a bošnjaci ne bi nikad dopustili da im se prekine veza s bihaćem.

ne kažem da bi ono što sam označio na mapi trebalo biti konačno , nego početak. treba stvoriti tu jednu hercegovačku županiju , i treba u srednjoj bosni stvoriti posebnu županiju na većinski hrvatskom području od viteza do kreševa . ne možemo tražiti jajce jer su prema zadnjem popisu tamo muslimani u većini koliko se sjećam pa to ne bi prošlo. treba biti realan , a ne postavljati prevelika očekivanja i govoriti ili sve ili ništa. muslimani neće pustiti ono što su u ratu oteli .

Vrh

PostPostano: 06 pro 2017, 00:01 

cbk je napisao/la:
pravnik95 je napisao/la:

Ne valja. U Glamoču smo mi gazde, najvitalniji smo, cinimo vecinu u samom mjestu i imamo najpovoljniju starosnu strukturu. Dodaj komotno i Glamoč tu. Dodaj i Bosansko Grahovo, mrtvo je totalno, a jedino malo zivlje selo je nase selo Unista. Al i bez svega toga, nebi se tu imao tko pobuniti. Problem je mozda jedino malo Drvar jer ima 30-40 rodjenih godisnje od kojih je 25% nasih. Moramo tu raditi da ojacamo, sto je najsmjesnije DGG podrucje je izuzetno bogato prirodnim resursima i lako bi se izvela neka privreda i bilo bi dovoljno svega par stotina do tisucu-dvije da se to do kraja "poklopi". To nam je vazno, uz prirode resurse i zbog velicine tog prostranstva.

Krivo si opcinu Mostar podijelio... I sto s Kiseljakom, Kresevom, Vitezom i drugima genijalce? Da ne spominjem Zepce Vares i Usoru.

Sto s Posavinom?

Necemu ovakvom bi trebalo teziti

slika

Cijeli ZHŽ, HBŽ + dio Drvara koji je zavrsio u opcini Bihać, PŽ

HNŽ - bez njihovog polupostog dijela opcine Mostar i istocnog dijela grada Mostara, bez njihovog dijela opcine Jablanica koji ukljucuje i mjesto Jablanica i bez Konjica uz iznimku koridora, jer je taj dio pust a mislim da je tu i hr salo tako da... Ovdje se odricemo nasih sela opcine Konjic gdje je prije rata zivio veliki broj Hrvata, a oni se odricu svojih sela opcine Stolac... eventualno ovdje dozvoliti da se samo mjesto Stolac pripoji njima kao produzetak istocnog Mostara... ali kompletni ostatak opcine sa svim selima da ide nama. Oni se takodjer odricu i svojih mjesta u opcini Čapljina jer je to vec duboko u nasem teritoriju a i mi smo oduvijek u Čapljini bili vecina. Eventualno dozvoliti njihovim rubnim selima opcine Rama da se pripoje katastarski Konjicu pa da tu budemo malo tanji

SBŽ - Koridor koji je HVO drzao za rata kroz Donji Vakuf uz granicu s RS + gornji dio opcine Jajce s gradom Jajce + opcina Dobretici, s druge strane dio opcine Uskoplje sa mjestom Uskoplje spojeno sa strane Prozora. Cijela opcina Kresevo, Kiseljak, Busovaca, Vitez, mjesto Novi Travnik sa selima u opcini Novi Travnik izmedju NT-a i Viteza + dio opcine Travnik koji ukljucuje Novu Bilu. Njima dati Kacune iz Busovace i ostala rubna sela koja su njihova, a nama pripojiti sela iz opcina koje ostaju njima, a nasa su i rubna.

ZDŽ - Gornji dio Vareš koji ukljucuje i mjesto Vareš te istocni dio opcine Kakanj koji ukljucuje mjesto Kraljevu Sutjesku = Enklava Bobovac/Vareš kako kome drago... Gornji dio opcine Žepce koji ukljucuje i grad Žepce te Novi Šeher s nasim selima, te cijela opcina Usora

bolje bez drvara , grahova i glamoča tamo ima možda sve skupa 3-4 tisuće hrvata , a dobiva se razlog za neki budući sukob sa srbima , a bošnjaci ne bi nikad dopustili da im se prekine veza s bihaćem.

ne kažem da bi ono što sam označio na mapi trebalo biti konačno , nego početak. treba stvoriti tu jednu hercegovačku županiju , i treba u srednjoj bosni stvoriti posebnu županiju na većinski hrvatskom području od viteza do kreševa . ne možemo tražiti jajce jer su prema zadnjem popisu tamo muslimani u većini koliko se sjećam pa to ne bi prošlo. treba biti realan , a ne postavljati prevelika očekivanja i govoriti ili sve ili ništa. muslimani neće pustiti ono što su u ratu oteli .

Vidim da ili trollas ili si jako neupucen. Predati DGG tek tako? Mozes, nek vrate Derventu i Brod i mi cemo njima ove vukojebine. Sad sam ti rekao da je GLAMOČ NAŠ, da u Grahovu nema nikoga, a da je u Drvaru 25% nasih rodjenih od ionako malog broja rodjenih. Oduzeli smo im u ratu, u nasoj je zupaniji i to ide nama, bez ikakve dileme, bilo sto drukcije je cisto poklanjanje teritorija.

Po toj logici im mozes dati i pola opcine Livno jer je sjeverna polovica puna pustih Srpskih sela... A isto vrijedi i za Kupres gdje su Srbi imali vecinu na popisu prije rata... Ma mozes im dati i jedno 10-15% teritorija Hrvatske... krenimo s Donjim Lapcem... a to sto tu nemas nego par stotina Srba starije zivotne dobi... to je druga prica? Ako je pusto i vec u nasim rukama onda je nase.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Robbie MO, Tomba17 i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: