|
|
Stranica: 196/322.
|
[ 8049 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ako bi u predsjedništvu prouzročio nagli porast vrijednosti Bosnalijek dionica i prodaju u mahali, onda je najbolji čovjek za tu funkciju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:27 |
|
|
storaB je napisao/la: Što se kaže, što naumi to i ostvari...
K'o što kaže ona sokolačka "Nema pjesme, nema rada bez Dodika Milorada". Sto na umu to na drumu pa kud puklo da puklo.  Evo zore, evo dana..  Nema pljacke, nema krada bez Dodika Milorada. 
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:35 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8174 Lokacija: Republic of Srpska
|
Kako ono kažu, nada poslednja umire...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:43 |
|
|
Proleteri svih zemalja ujedinite se, amin. 
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:49 |
|
|
Što bi Plavšićka svojevremeno rekla.... neČe se vama još dugo moČi.... :-D
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 20:51 |
|
|
Ode Dodo u Sarajevo, ako i tu dospije, dok u RS, bez Dodika, bice zanimljivo.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 21:15 |
|
|
Red je bio da ga i obožavatelji iz Sarajeva češće gledaju uživo.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 21:31 |
|
|
Bice im glavna meta za sprdnju, mada i sada jeste.  Kada ukucam na Youtube "Milorad Dodik parodija", u nikovima postavljaca uglavnom bosnjacka imena.  Ne zna se ko je gori, Dodik ili Bosnjaci? Uglavnom nek' se malo zabavlja sa Bosnjacima. Dosta ga je bilo na celu RS. I vise nego previse.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 21:53 |
|
|
Srpdnja Bošnjacima, sprdnja SZP-ai čovjek bez koga se nijedna odluka ne može donijeti... Istina... Oni koji se sprdaju, da mogu, rado bi zamijenili pozicije.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:00 |
|
|
U svakom slucaju, "provjetravanje" je dobrodoslo.
Kako bilo, Dodika ne celu RS od oktobra vise nema.
Mislio sam da ovo necu docekati, a ipak docekao sam.
Ko ceka, doceka.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:00 |
|
|
Ko ceka, doceka.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:04 |
|
|
Ko ceka, doceka.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
|
|
Ko ceka, doceka.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
|
|
Ko ceka, doceka.
|
|
Vrh |
|
 |
Blitz
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:16 |
|
|
Za muslimane je isto pobedio Dodik ili SDS ... zapravo možda će SDS morati da dokaže svoj odavno poljuljani patriotizam, pa možda dobijemo veće islamofobe od Dodika.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:17 |
|
|
Druže moj, potreban je tebi odmor. Pet istih postova je dokaz. ;)
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 03 vel 2018, 22:29 |
|
|
storaB je napisao/la: Druže moj, potreban je tebi odmor. Pet istih postova je dokaz. ;) Prekida mi veza sa internetom pa mi zablokirao. Vise sam puta touchnuo. Prijavio sam da mi obrisu duple postove, ali modova nema ni za lijeka.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 08 vel 2018, 20:54 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 08 vel 2018, 21:46 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 08 vel 2018, 21:49 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Sandalj
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 09 vel 2018, 09:53 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Vladimir RUS je napisao/la: Malo više iskrenosti. RS nije izuzetak, zadužuje se cijeli Balkan.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 09 vel 2018, 14:58 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Malo više iskrenosti. RS nije izuzetak, zadužuje se cijeli Balkan. Da, samo sto u Srbiji jedan investitor zaposli i do nekoliko hiljada radnika. U BiH, a pogotovo u RS, prosle i preprosle godine investicije su bile simbolicne, gotove nikakve, ako i toliko, dok cak i u FBiH je nesto bolje po tom pitanju. O regionu, a narocito Srbiji, da i ne govorim. U Srbiji mnostvo fabrika. Ne prodje malo vremena da se ne pojavi neki investitor u Srbiji. Kako je moguce da slicna zemlja, a sasvim drugacija situacija? Da bi se zaduzivao, a narocito mnogo, potrebno je da imas jaku ekonomiju. U Srbiji su jos pritom manje plate u administraciji. Ocigledno da sve zavisi od pravca koji se zauzme. Dodik je krenuo pravcem zaduzivanja kao jedinom imperativu. Zato nije ni cudo zasto RS lici sablasno kada su u pitanju nove investicije.
|
|
Vrh |
|
 |
Obradjivac
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 09 vel 2018, 15:34 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Sandalj je napisao/la: Malo više iskrenosti. RS nije izuzetak, zadužuje se cijeli Balkan. Da, samo sto u Srbiji jedan investitor zaposli i do nekoliko hiljada radnika. U BiH, a pogotovo u RS, prosle i preprosle godine investicije su bile simbolicne, gotove nikakve, ako i toliko, dok cak i u FBiH je nesto bolje po tom pitanju. O regionu, a narocito Srbiji, da i ne govorim. U Srbiji mnostvo fabrika. Ne prodje malo vremena da se ne pojavi neki investitor u Srbiji. Kako je moguce da slicna zemlja, a sasvim drugacija situacija? Da bi se zaduzivao, a narocito mnogo, potrebno je da imas jaku ekonomiju. U Srbiji su jos pritom manje plate u administraciji. Ocigledno da sve zavisi od pravca koji se zauzme. Dodik je krenuo pravcem zaduzivanja kao jedinom imperativu. Zato nije ni cudo zasto RS lici sablasno kada su u pitanju nove investicije. Ko ti kaze da kod nas nema investicija, BN televizija?  Evo bas je u okolini Bijeljina 2017. godine bila dobra investicija koja je trebala da zaposli oko 3000 ljudi. Jos uvijek nije realizovana u potpunosti samo zato sto tvoj ljubljeni SDS sabotira. Svabo nece popusti pred klosarima i da im plati reket i globu koju su mu nametnuli. Interesantno da BN ne izvjestava o smetnjama oko tog projekta.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 09 vel 2018, 16:01 |
|
|
Obradjivac je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Da, samo sto u Srbiji jedan investitor zaposli i do nekoliko hiljada radnika. U BiH, a pogotovo u RS, prosle i preprosle godine investicije su bile simbolicne, gotove nikakve, ako i toliko, dok cak i u FBiH je nesto bolje po tom pitanju. O regionu, a narocito Srbiji, da i ne govorim. U Srbiji mnostvo fabrika. Ne prodje malo vremena da se ne pojavi neki investitor u Srbiji. Kako je moguce da slicna zemlja, a sasvim drugacija situacija? Da bi se zaduzivao, a narocito mnogo, potrebno je da imas jaku ekonomiju. U Srbiji su jos pritom manje plate u administraciji. Ocigledno da sve zavisi od pravca koji se zauzme. Dodik je krenuo pravcem zaduzivanja kao jedinom imperativu. Zato nije ni cudo zasto RS lici sablasno kada su u pitanju nove investicije. Ko ti kaze da kod nas nema investicija, BN televizija?  Evo bas je u okolini Bijeljina 2017. godine bila dobra investicija koja je trebala da zaposli oko 3000 ljudi. Jos uvijek nije realizovana u potpunosti samo zato sto tvoj ljubljeni SDS sabotira. Svabo nece popusti pred klosarima i da im plati reket i globu koju su mu nametnuli. Interesantno da BN ne izvjestava o smetnjama oko tog projekta. Koja je to grandiozna investicija sto je trebalo da se realizuje, samo nije u potpunosti? Koliko ja znam investicije, a pogotovo velike, u nadleznosti su RS te stoga podlijezu pravilima koji se kreiraju u Banja Luci, osim komunalne politike. Da nisi mozda mislio na ulaganje u bivsi Elvaco koji je zaposljavao 2000 radnika, a koji je, nakon smrti SNSD-ovog Gavrila Bobara, propao, a i prije smrti Elvaco istog bio je u finansijskim problemima. Vlada je pronasla investitora koji je u pogonima te fabrike uposlio nekoliko desetina radnika.  To je do Vlade RS koja rukovodi dovodjenjem tih i takvih investicija i investitora. Dodik pita Micica i opoziciju generalno samo kada je neka svecanost, proslava ili parastos. 
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 09 vel 2018, 17:15 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Vladimir RUS je napisao/la: Da, samo sto u Srbiji jedan investitor zaposli i do nekoliko hiljada radnika. U BiH, a pogotovo u RS, prosle i preprosle godine investicije su bile simbolicne, gotove nikakve, ako i toliko, dok cak i u FBiH je nesto bolje po tom pitanju. O regionu, a narocito Srbiji, da i ne govorim. U Srbiji mnostvo fabrika. Ne prodje malo vremena da se ne pojavi neki investitor u Srbiji. Kako je moguce da slicna zemlja, a sasvim drugacija situacija? Da bi se zaduzivao, a narocito mnogo, potrebno je da imas jaku ekonomiju. U Srbiji su jos pritom manje plate u administraciji. Ocigledno da sve zavisi od pravca koji se zauzme. Dodik je krenuo pravcem zaduzivanja kao jedinom imperativu. Zato nije ni cudo zasto RS lici sablasno kada su u pitanju nove investicije. Da bi imao investicije moras da imas stabilnu zemlju a BH je zemlja gde imamo zaledjen konflikt.Niko nece da ulaze u ovakvu zemlju gde je pitanje vremena kada ce doci ponovo do sukoba.Znaci ako zelimo bolju ekonomiju i ninvesticije moramo prvo rijesiti politicka pitanja i osgurati politicku stabilnost a to se jedino moze postici mirnom disolucijom BH. Srpska ima 25 000 km2 i nesto manje od 1 miliona stanovnika i svi bi mogli ljepo da zivmo ko Svicarci ili Norvezeni uz odredjene reforme smanjenje birokratskog aparata i svodjenje javne uprave na minimum,vladavinu prava ,iskorenjavanje nepotizma i korupcije,stvaranja investicione klime,ukidanjem nameta,razno raznih inspekcija i nerazumnih procedura itd Sto manje drzave sto vise slobode i Srpska bi mogla biti preljepa drzava za zivot i drzava u koju bi investitori iz cjelog svjeta hrlili
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|