|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 28 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sotto voce
|
Naslov: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 16:07 |
|
|
nevjerojatno mi je da ova tema nema jer se ovdje većina predstavlja velikim inteletualcima pa me zanima što čitate (koje knjige....) 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 16:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ko će pored gugleta čitat knjige.
Baš sam se neki dan razmišljao otkad nisam pročitao knjigu.
Jednostavno prespor unos informacija...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 17:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ko će pored gugleta čitat knjige.
Jednostavno prespor unos informacija... slažem se ali ne može se samo oslanjati na internet u knjgama se mogu naći puno bolje i kvalitetnije informacije a i ja sam bome zbog interneta izgubio koncetntraciju a trebalo bi i nešto čitati....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 17:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29104 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Od publicistike ponajviše povijest, modernu i vojnu povijest. Od književnosti isto povijesne i ratne romane a-la Remark, znanstvenu fantastiku... Dakako, najbolje od najboljeg - ruske klasike, prvenstveno Dostojevskog. Čehov mi je dobar, Gogolj, Turgenjev... i tako to. Solidan mi je i Marquez od južnoameričkih... Eto...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 17:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ko će pored gugleta čitat knjige.
Jednostavno prespor unos informacija... Pa jeste, što će ti knjige pored Dnevnog Lista. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 21:38 |
|
|
sotto voce je napisao/la: nevjerojatno mi je da ova tema nema jer se ovdje većina predstavlja velikim inteletualcima pa me zanima što čitate (koje knjige....)  Sada Domazet-Lošo: Strategija vučjeg čopora Ruelle: The mathematician's brain Susskind: The cosmic landscape ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 01 tra 2010, 21:49 |
|
|
despot, tito tajne vladara kupio na kiosku 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perpetua
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 03 tra 2010, 00:20 |
|
|
|
Aforisticko djelo Nicolas Gomez Davile (vjerojatno taj genijalac jos nije preveden na hrvatski) citam uvijek pred spavanjem jer mi obitelj priko dana ne da mira za debelu lektiru (stoga citajte, ljudi, dok ste jos samci - cim dodu dica nema vise rahata uz dobru knjigu a pogotovo ne uz knjizevnost malo sirih dimenzija.
Ne da, dakle, samo internet knjizi disat nego ponekad i potribe obiteljske svakodnevnice. Stoga se drzim spomenutog Gomez Davile ili citam pjesme (da, ozbiljno) jer u najskucenijem prostoru tu mozes naci citav svijet (zvuci kicasto ali je zbilja tako).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sicani
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 03 tra 2010, 00:36 |
|
|
|
George Orwell : Zasto pisem i drugi eseji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 03 tra 2010, 11:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 03 tra 2010, 21:22 |
|
|
|
Tekstove pametnih ljudi, ma gde se nalazili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 03 tra 2010, 22:21 |
|
|
|
odavno već nisam pročitao knjigu...al većinom volim krimiće. christie, conan doyle, ludlum..
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sicani
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 10:49 |
|
|
KRSCANSTVO KASNE ANTIKE U ZALEDJU SALONE I NARONE Arheoloska istrazivanja kasnoantickog krscanstva u Bosni i Hercegovini Autor: Veljko Paskvalin (danas kupio na buvljaku. cijena: 2 konvertibilne marke!!  )
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Beton
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:02 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Beton je napisao/la: Islamska Deklaracija zatim dzepni prirucnik za dzihad ratnika... Znaš da se humor nekad slabo prenese na pisanom mediju. Ajmo sad ovo proslijediti pajkanima, pa da se malo svi smijemo 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Beton
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:07 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Beton je napisao/la: Islamska Deklaracija zatim dzepni prirucnik za dzihad ratnika... Znaš da se humor nekad slabo prenese na pisanom mediju. Ajmo sad ovo proslijediti pajkanima, pa da se malo svi smijemo  Jarane zaboravio si izgleda da ne zivimo na Kubi ,a i Titovina je rahmetli odavno 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Beton je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Znaš da se humor nekad slabo prenese na pisanom mediju. Ajmo sad ovo proslijediti pajkanima, pa da se malo svi smijemo  Jarane zaboravio si izgleda da ne zivimo na Kubi ,a i Titovina je rahmetli odavno  Ma šalio sam se malo, Bišćani su "naši ljudi" Samo sam htio općenito reći da se na internetu treba pripaziti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Beton
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:12 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Beton je napisao/la: Jarane zaboravio si izgleda da ne zivimo na Kubi ,a i Titovina je rahmetli odavno  Ma šalio sam se malo, Bišćani su "naši ljudi" Samo sam htio općenito reći da se na internetu treba pripaziti. Imas pravo ,eno onaj sin brcanskog hodze zaglavi sto je pravio plan presijecanja koridora ili na nas jezik prevedeno mlatio praznu slamu...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=GLusVOAzJ0c
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 18 tra 2010, 15:13 |
|
|
Beton je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ma šalio sam se malo, Bišćani su "naši ljudi" Samo sam htio općenito reći da se na internetu treba pripaziti. Imas pravo ,eno onaj sin brcanskog hodze zaglavi sto je pravio plan presijecanja koridora ili na nas jezik prevedeno mlatio praznu slamu... Ne mogu reći da mi ga je žao. Ontopic: čitam novine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 19 tra 2010, 08:40 |
|
|
|
kikx_sb je napisao/la: odavno već nisam pročitao knjigu...al većinom volim krimiće. christie, conan doyle, ludlum.. ja se moram dokopati tvoje biblioteke. još ako voliš SF, kao clarck, sagan, asimov... ili horore poput brama stokera ili stephena kinga... jooj... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 20 tra 2010, 10:57 |
|
|
|
Netom sam zavrsio sa Kingovim "Mobitelom" , poceo sam s povjescu Sl. Broda, da malo odmorim od horora, a zatim se planiram "baciti" na jos jedan Kingov - "Bjuik 8"...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 20 tra 2010, 11:37 |
|
|
Ilirka je napisao/la: kikx_sb je napisao/la: odavno već nisam pročitao knjigu...al većinom volim krimiće. christie, conan doyle, ludlum.. ja se moram dokopati tvoje biblioteke. još ako voliš SF, kao clarck, sagan, asimov... ili horore poput brama stokera ili stephena kinga... jooj...  Ilirka, a Edgar Allan Poe? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 20 tra 2010, 11:43 |
|
|
|
on mi je prva ljubav. sjećam se da nisam mogla zaspati nakon čitanja gavrana, a onda, nemalo zatim, usljedio je serijal filmova po njegovim djelima. ako se tko sjeća, legendarni vincent price je glumio naslovne uloge. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
džudžan
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 21 tra 2010, 10:30 |
|
|
|
Sun Tzu- Umijeće ratovanja, i zadnji roman što sam pročitao, pustolovni za dušu Frederick Maryat- Ukleti Holandez
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sicani
|
Naslov: Re: Što čitate? Postano: 24 tra 2010, 20:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|