|
|
Stranica: 7/55.
|
[ 1364 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
nosferatu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 11:25 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Bobovac je napisao/la: nosferatu je napisao/la: Coviceve sanse su nikakve Oko 140 tisuca je hrvatsko glasacko tijelo,toliko su dobili hrvatske partije na proslim opstim izborima 2014. A jedan broj Hrvata ce glasati za Dijanu Zeleniku Ne pričaj napamet. Na prošlim izborima samo je Čović dobio 130.000. Skoro isto toliko su dobili Raguž i Budimir. Raguž je dobio dio muslimanskih glasova ali su to bili većinom glasovi Hrvata. Sve u svemu, naše glasačko tijelo je oko 200.000. Vecina glasova koje je Raguz osvojio na proslim izborima su glasovi muslimana. Ne moze se odrediti koliko je hrvatsko glasacko tijelo ako se gleda broj glasaca na izborima za hrvatskog clana predsjednistva jer masa muslimana glasa za hrvatske kandidate. Najbolje je uzeti broj glasaca za hrvatske stranke u parlamentarnoj skupstini BIH ili parlament federacije BIH Ja sam uzeo broj glasova koje su HDZ i HDZ1990 HRVATSKI SAVEZ HRAST,HSP itd osvojili za parlamentarnu skupstinu BIH,na brzinu sam sabrao i mislim da je to to ako nisam pogresio oko 144 tisuce http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 11:41 |
|
|
Fascinantna je ta mrznja. Dodik sinoc nema sta im nije izgovorio. Sto bi se reklo otvorio dusu.
Baliye se ne cuju. Ignorisu totalno.
Sa druge strane Hrvati postave obicnu zastavu. Baliye horski arlaucu.
Stice se utisak da vise mrze Hrvate nego nas. Sto opet nema logike jer smo ih mi porokali 90% a Hrvati nesto malo. Jos su ih budale i spasavale. Totalno netipicno ljudsko ponasanje. Razlog moze biti:
1. Smatraju Hrvate opasnijim od Srba pa iz predostoznosti vise laju (malo vjerovatno) 2. Smatraju Hrvate slabijim od Srba pa na njima istresaju mrznju (moguce) 3. Smatraju FBiH svojom muslimanskom drzavom, RS i Srbi ih vise (trenutno) ne zanimaju i reaguju u skladu sa tim (vrlo vjerovatno)
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
ledolomac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 11:47 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ne pričaj napamet. Na prošlim izborima samo je Čović dobio 130.000. Skoro isto toliko su dobili Raguž i Budimir. Raguž je dobio dio muslimanskih glasova ali su to bili većinom glasovi Hrvata. Sve u svemu, naše glasačko tijelo je oko 200.000. Čak i ako uzmemo da hrvatsko biračko tijelo ima 200 tisuća glasova, i taman da svi oni glasuju za Čovića, ja i dalje mislim da Komšić može računati na više od te brojke. Jednostavno je kampanja otišla u tom smjeru gdje je Čović za Bošnjake sotona i u njegovom skidanju su sva sredstva dopuštena. Mislim da bi čak Bećirović mogao izvisiti na bošnjačkoj strani zbog toga. Tulkas je napisao/la: Mislim da će malo smrdljivo derište Komšić pobijediti pomoću poturičkih glasova. No to će svima napokon otvoriti oči i BiH će, ovakva bih , prestati postojati.. Kako da ne. Koga boli briga za Hrvate u BiH? Jesu li se 2010. ikome otvorile oči kad je Komšić osvojio više glasova nego svi hrvatski kandidati zajedno? Bit će malo prigodne kuknjave i to je to.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 11:51 |
|
|
ledolomac je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne pričaj napamet. Na prošlim izborima samo je Čović dobio 130.000. Skoro isto toliko su dobili Raguž i Budimir. Raguž je dobio dio muslimanskih glasova ali su to bili većinom glasovi Hrvata. Sve u svemu, naše glasačko tijelo je oko 200.000. Čak i ako uzmemo da hrvatsko biračko tijelo ima 200 tisuća glasova, i taman da svi oni glasuju za Čovića, ja i dalje mislim da Komšić može računati na više od te brojke. Jednostavno je kampanja otišla u tom smjeru gdje je Čović za Bošnjake sotona i u njegovom skidanju su sva sredstva dopuštena. Mislim da bi čak Bećirović mogao izvisiti na bošnjačkoj strani zbog toga. Tulkas je napisao/la: Mislim da će malo smrdljivo derište Komšić pobijediti pomoću poturičkih glasova. No to će svima napokon otvoriti oči i BiH će, ovakva bih , prestati postojati.. Kako da ne. Koga boli briga za Hrvate u BiH? Jesu li se 2010. ikome otvorile oči kad je Komšić osvojio više glasova nego svi hrvatski kandidati zajedno? Bit će malo prigodne kuknjave i to je to. Pa ako hrvatski politicari predju preko toga kao 2010. onda kapa dole Bosnjacima. Ako se zadovolje sa 4 fotelje u ministarstvima, pozicijama u Domovima naroda i par drzavnih firmi onda ih i treba jebati.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 11:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
novovrijeme je napisao/la: Fascinantna je ta mrznja. Dodik sinoc nema sta im nije izgovorio. Sto bi se reklo otvorio dusu.
Baliye se ne cuju. Ignorisu totalno.
Sa druge strane Hrvati postave obicnu zastavu. Baliye horski arlaucu.
Stice se utisak da vise mrze Hrvate nego nas. Sto opet nema logike jer smo ih mi porokali 90% a Hrvati nesto malo. Jos su ih budale i spasavale. Totalno netipicno ljudsko ponasanje. Razlog moze biti:
1. Smatraju Hrvate opasnijim od Srba pa iz predostoznosti vise laju (malo vjerovatno) 2. Smatraju Hrvate slabijim od Srba pa na njima istresaju mrznju (moguce) 3. Smatraju FBiH svojom muslimanskom drzavom, RS i Srbi ih vise (trenutno) ne zanimaju i reaguju u skladu sa tim (vrlo vjerovatno) Smatraju Hrvate ad actom, tako im je prezentirano, pa im nije jasno što se događa kad se viju hrvatske zastave, a fala bogu toga je bilo jako puno ove godine.  Čoviću na noge im je doći do kraja godine pa kako god.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 12:03 |
|
|
ledolomac je napisao/la: Jednostavno je kampanja otišla u tom smjeru gdje je Čović za Bošnjake sotona i u njegovom skidanju su sva sredstva dopuštena. Mislim da bi čak Bećirović mogao izvisiti na bošnjačkoj strani zbog toga.
Odavno je on za njih satana a ova izborna kampanja je samo nastavak te satanizacije. Veću alergiju dobijaju od gospodin Draganovog pominjanja javnog TV kanala na hrvatskom jeziku nego gospodin Miloradovog pominjanja nezavisnosti Srpske. Pogledajte s kojim užitkom doživljavaju poraze hrvatskog športa a s kojim srpskog. U slučaju hrvatskog to su slavlja na ulicama, u slučaju srpskog niko ni da petardu ispali. Imaju pik na FBiH i to je to.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 12:41 |
|
|
S druge strane, njima je draži jedan Srbin koji je za BiH nego 10 Hrvata. Sjetimo se zlata kadetske košarkaške reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu i mladog Njegoša Sikiraša s Pala kojeg na dočeku športaša pozdraviše kao Boga a zapjenušani Baho Topalbećirević samo što nesvrši u studiju od silnog uzbuđenja kad ga ugleda na terasi, posebno ističući Njegoševe Pale. A dečko je samo igrao za reprezentaciju BiH i športski se trudio da odigra što bolje. Da je kojim slučajem Njegoš Hrvat iz Gruda, sumnjam da bi Baho onoliko urlao i češao mačka po glavi.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 12:46 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: S druge strane, njima je draži jedan Srbin koji je za BiH nego 10 Hrvata. Sjetimo se zlata kadetske košarkaške reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu i mladog Njegoša Sikiraša s Pala kojeg na dočeku športaša pozdraviše kao Boga a zapjenušani Baho Topalbećirević samo što nesvrši u studiju od silnog uzbuđenja kad ga ugleda na terasi, posebno ističući Njegoševe Pale. A dečko je samo igrao za reprezentaciju BiH i športski se trudio da odigra što bolje. Da je kojim slučajem Njegoš Hrvat iz Gruda, sumnjam da bi Baho onoliko urlao i češao mačka po glavi. Možda je i razumljivo, Pale su ih držale u okruženju 3-4 godine, a sad se pojavljuje neki Njegoš koji je njihov. U mašti oni s tim Njegošom pobjeđuju, Pale postaju njihove, sreća, radost, nikad više okupacija. Evo i mene je obuzelo, a di neće Sabahudina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 12:48 |
|
|
Da, svi smo mi Bosanci a Njegoš s Pala najveći među nama. Kako im samo malo treba da budu srećni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 14:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27500 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
nosferatu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne pričaj napamet. Na prošlim izborima samo je Čović dobio 130.000. Skoro isto toliko su dobili Raguž i Budimir. Raguž je dobio dio muslimanskih glasova ali su to bili većinom glasovi Hrvata. Sve u svemu, naše glasačko tijelo je oko 200.000.
Vecina glasova koje je Raguz osvojio na proslim izborima su glasovi muslimana. Ne moze se odrediti koliko je hrvatsko glasacko tijelo ako se gleda broj glasaca na izborima za hrvatskog clana predsjednistva jer masa muslimana glasa za hrvatske kandidate. Najbolje je uzeti broj glasaca za hrvatske stranke u parlamentarnoj skupstini BIH ili parlament federacije BIH Ja sam uzeo broj glasova koje su HDZ i HDZ1990 HRVATSKI SAVEZ HRAST,HSP itd osvojili za parlamentarnu skupstinu BIH,na brzinu sam sabrao i mislim da je to to ako nisam pogresio oko 144 tisucehttp://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspxMeni tu nešto nije jasno, otkud ti toliki manjak. Ja sam isto računao i ispalo mi je oko 170000. I to bez RS-a, bez dijela Lijanovića, neovisnih, onih lista što su dobili manje od 1000 glasova po izbornim jedinicama, te onih koji su dali glas tzv lijevim strankama (a oni nisu za bacanje, meni rođena strina nekad glasuje za SDP nekad za HDZ). IJ 1 - 19 tisuća IJ 2 - 77 tisuća IJ 3 - 5 tisuća IJ 4 - 47 tisuća IJ 5 - 20 tisuća Tako da je nemoguće da hrvatsko glasačko tijelo u Federaciji ima manje od bar 180000-190000 duša.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Sandalj
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 07 ruj 2018, 15:12 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Bobovac je napisao/la: Tako da je nemoguće da hrvatsko glasačko tijelo u Federaciji ima manje od bar 180000-190000 duša. Tu je to negdje. Na izborima 2014 za parlament FBiH bili su sljedeći rezultati: HDZ kaol. = 118375 HDZ1990 = 40125 HKDU - HRAST= 4289 To je već ca. 163.000. Imali smo još Lijanoviće, valjda i koji Hrvat glasa za SDP i DF. Sve u svemu i ja dođem do cifre od oko 180.000 glasača.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 08:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Meni tu nešto nije jasno, otkud ti toliki manjak.
Na brzinu sam preletio vjerovatno sam nesto propustio Ali to je otprilike to 10 ,20 tisuca gore dole Covic ce dobiti maksimalno 160-170 tisuca a Komsic ce sigurno ici preko 200 tisuca Jos nesto mi je zapelo za oko u ovim rezultatima izbora iz 2014.Muslimani osim clana predsjednistva Hrvatima biraju i predstavnike federacije u predstavnickom domu parlamentarne skupstine BIH iz reda Hrvata Ima 28 predstavnika federacije u predstavnickom domu BIH i 14 predstavnika RS ,trebalo bi biti 14 muslimana i 14 Hrvata iz federacije ali vidimo da Hrvati sa ovako nacrtanim izbornim jedinicama dobiju tek 4-5 predstavnika federacije u parlamentarnoj skupstini
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 09:17 |
|
|
Zbog loše izlaznosti na sljedećim izborima Čović neće nagurati ni do 100 000 glasova.Gdje su mu prije bile utvrde tu će doživjet pravi potop. Narod je jednostavno previše razočaran u dotičnoga...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 09:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43701 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Veliki promašaj da nije kandidiran zajednički kandidat, kad su važne fotelje onda nije lako naći nestranačkog čovjeka koji je prihvatljiv svima. Evo opet idu priče o braći Bošnjacima i bratskoj suradnji, kako će ga samo braća bratski pomesti.
Ovo se slažem s Diablom, očekujem manju izlaznost, ako dogura do 100 000 bit će dobro.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:07 |
|
|
Komšić će ga "pošteno" otrest na sljedećim izborima što će mi biti jako drago, ne zbog dotičnoga već zbog novonastalog povoda za druge stvari...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:28 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:30 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43701 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Otresao bi ga Komšić i s odličnom izlaznošću, sve da skupi i 150 000 glasova. Čović o bratskim odnosima a Komšić o ukidanju konstitutivnosti, pa ti vidi šta je slađe čuti biračima jednog i drugog i tko tu bolje homogenizira svoje birače.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:39 |
|
|
Ako je Klix neko mjerilo, čini mi se da su naoštreniji sad nego za vrijeme prethodnih izbora. Nema više onih priča o socijaldemokratiji, vladavini prava itd. koje su znali ranije verglati, ovo je sad čista pakost i želja da se zaćera što dublje.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ako je Klix neko mjerilo, čini mi se da su naoštreniji sad nego za vrijeme prethodnih izbora. Nema više onih priča o socijaldemokratiji, vladavini prava itd. koje su znali ranije verglati, ovo je sad čista pakost i želja da se zaćera što dublje. Svaki dan nešto o Komšiću i sotoniziranju bh Hrvata. Više se ne biraju nikakva sredstva što mi je jako drago za vidjeti. Čemu živjeti u iluziji nekakvog suživota...
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:47 |
|
|
Diablo je napisao/la: Komšić će ga "pošteno" otrest na sljedećim izborima što će mi biti jako drago, ne zbog dotičnoga već zbog novonastalog povoda za druge stvari... Tesko sa Covicem do drugih stvari Covic se boji da kaze jasno i glasno ono sto hrvatski narod zeli u BIH a to je HRHB a kamo da se zrtvuje za tu ideju i pokrene neke procese Hrvatima treba lider kao sto je bio Ante Jelavic koji je imao hrabrosti 2000 god u jako nepovoljnim okolnostima da pokrene hrvatsku samoupravu u federaciji BIH koja je nasiljem ugasena . Jelavic je platio visoku cijenu tog pokusaja.. Ja licno mislim da Hrvatima u BIH treba novi lider,trenutno na politickoj sceni ja ne vidim nikog osim Maria Karamatica ,covjek nema dlake na jeziku
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 10:53 |
|
|
nosferatu je napisao/la: Diablo je napisao/la: Komšić će ga "pošteno" otrest na sljedećim izborima što će mi biti jako drago, ne zbog dotičnoga već zbog novonastalog povoda za druge stvari... Tesko sa Covicem do drugih stvari Covic se boji da kaze jasno i glasno ono sto hrvatski narod zeli u BIH a to je HRHB a kamo da se zrtvuje za tu ideju i pokrene neke procese Hrvatima treba lider kao sto je bio Ante Jelavic koji je imao hrabrosti 2000 god u jako nepovoljnim okolnostima da pokrene hrvatsku samoupravu u federaciji BIH koja je nasiljem ugasena . Jelavic je platio visoku cijenu tog pokusaja.. Ja licno mislim da Hrvatima u BIH treba novi lider,trenutno na politickoj sceni ja ne vidim nikog osim Maria Karamatica ,covjek nema dlake na jeziku Karamatić ti dođe Čoviću nešto kao Dodik predsjedniku srbije Vučiću, nekakav megafon za riječi koje ovaj nesmije izjaviti zbog (MZ). Još kad mu vidiš suradnike u stranci i ako imaš zdrav razum drugo mišljenje jednostavno nemožeš imat...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 11:41 |
|
|
To bi Bošnjaci i voljeli, čak i podržali autobus prosvjednicima iz Zenice i Stoca kao i onda u Mostaru. Nikakvih nereda neće biti u HB, eto vam glavnog grada Sarajeva pa prosvjedujte.
Vjerujem da bi Karamtić i osvojio više glasova kad bi bio kandidat HNS-a.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 12:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sve će ovo biti uzeto u obzir u sljedećem ratu, kad se zarobljenici budu zarobljavali.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 12:49 |
|
|
Trebat će kvalitetno po svakoj mjesnoj zajednici popratiti tko je glasao za Komšića.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 08 ruj 2018, 12:53 |
|
|
daramo je napisao/la: To bi Bošnjaci i voljeli, čak i podržali autobus prosvjednicima iz Zenice i Stoca kao i onda u Mostaru. Nikakvih nereda neće biti u HB, eto vam glavnog grada Sarajeva pa prosvjedujte.
Vjerujem da bi Karamtić i osvojio više glasova kad bi bio kandidat HNS-a. Nije ti HB samo Mostar moj brato pa da budes tako siguran u ishode posle izbora. Neke stvari će se vjerojatno pokrenuti tamo gdje je sve i počelo a to nije zapadni dio Mostara 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: hoblatopla, Majestic-12 [Bot] i 58 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|