|
|
Stranica: 41/55.
|
[ 1364 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:29 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10243 Lokacija: Banja Luka
|
BBC je napisao/la: Poplava "analitičara "i "geo-političara" na forumu. Evo i moj skromni prilog Svakako da pratim izborna desavanja u bratskoj FBiH  ,drugom od dva entiteta , ovog mrtvorodjenceta od drzave BiH..i evo , iz onog sto vidim, par mojih zapazanja i zakljucaka... Kuvaju vas ko zabu .To je prvi . Zeljko Komsic , part one , pa two , pa three ...i nista... Ne raduje me to , da budem jasan do kraja , bez obzira na istoriju nasih medjusobnih odnosa . Realno , nije ni srpski interes u BiH , da vas Muslimani stave na pladanj. A drugi je ... da Hrvatska , otkad je u EU i NATO , ima manje 'manevra ' da vam pomogne . A sjecam se kad vam Muslimani Komsu izabrase prvi i drugi put...bilo je..strpite se , cim udjemo u EU stize konjica Bar tako meni izgleda .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
suverenist
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:31 |
|
|
Evo Kožul iz HDZ-a najavio da će izmjene izbornog zakona biti....hmm, nije baš rekao uvjet, ali najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti. Pitanje Izbornog zakona bit će najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti - rekao je Kožul.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:39 |
|
|
Svarog je napisao/la: Realno , nije ni srpski interes u BiH , da vas Muslimani stave na pladanj.
Jok, naš je interes da sve pršti od njihove međusobne ljubavi.
|
|
Vrh |
|
 |
suverenist
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:48 |
|
|
suverenist je napisao/la: Evo Kožul iz HDZ-a najavio da će izmjene izbornog zakona biti....hmm, nije baš rekao uvjet, ali najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti. Pitanje Izbornog zakona bit će najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti - rekao je Kožul. Jedna stvar mi ovdje nije jasna... Jel se može uopće sklopiti koalicija bez Doma naroda? Jel to tehnički izvedivo uopće? Jer mislim, koalicija se i radi na temelju odnosa u Domu naroda, jer u predstavničkom domu svi se mogu udružiti protiv HDZ-a, u tome i jest poanta Doma naroda. Kako bi vladala takva koalicija, na temelju čega? Na temelju pretpostavke kako bi bio popunjen Dom naroda da je kojim slučajem popunjen? Pa to bi bilo apsurdno... Ok, može CIK donijeti privremenu mjeru pa onda zakon ne mora nikada ni biti donesen, CIK svaki put rasporedi i to je to. To bi bio još veći apsurd i na takve svinjarije mislim da bi bilo opasno pristati. Sad imamo adute u svojim rukama i sad trebamo stisnuti. Moje skromno mišljenje...
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84287 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
suverenist je napisao/la: suverenist je napisao/la: Evo Kožul iz HDZ-a najavio da će izmjene izbornog zakona biti....hmm, nije baš rekao uvjet, ali najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti. Pitanje Izbornog zakona bit će najbitniji element pri razgovoru oko formiranja vlasti - rekao je Kožul. Jedna stvar mi ovdje nije jasna... Jel se može uopće sklopiti koalicija bez Doma naroda? Jel to tehnički izvedivo uopće? Jer mislim, koalicija se i radi na temelju odnosa u Domu naroda, jer u predstavničkom domu svi se mogu udružiti protiv HDZ-a, u tome i jest poanta Doma naroda. Kako bi vladala takva koalicija, na temelju čega? Na temelju pretpostavke kako bi bio popunjen Dom naroda da je kojim slučajem popunjen? Pa to bi bilo apsurdno... Ok, može CIK donijeti privremenu mjeru pa onda zakon ne mora nikada ni biti donesen, CIK svaki put rasporedi i to je to. To bi bio još veći apsurd i na takve svinjarije mislim da bi bilo opasno pristati. Sad imamo adute u svojim rukama i sad trebamo stisnuti. Moje skromno mišljenje... I parlament Federacije i Parlament BiH su dvodomni. Na federalnoj razini, treba ti trecina ruku Hrvata u hrvatskom klubu Doma naroda, za izabrati Predsjednika Federacije i potpredsjednike, koji onda konsenzusom (sva 3 se moraju sloziti) predlazu vladu, ministre, i eventualno suce u ustavni sud Federacije. Na drzavnoj razini, samo Zastupnicki dom potvrdjuje vladu. No, Dom naroda donosi budzet te vlade i njene zakone. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 22:57 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10243 Lokacija: Banja Luka
|
Agathonikos je napisao/la: Svarog je napisao/la: Realno , nije ni srpski interes u BiH , da vas Muslimani stave na pladanj.
Jok, naš je interes da sve pršti od njihove međusobne ljubavi. Mislim da sam bio dovoljno jasan.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
suverenist
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: suverenist je napisao/la: Jedna stvar mi ovdje nije jasna... Jel se može uopće sklopiti koalicija bez Doma naroda? Jel to tehnički izvedivo uopće? Jer mislim, koalicija se i radi na temelju odnosa u Domu naroda, jer u predstavničkom domu svi se mogu udružiti protiv HDZ-a, u tome i jest poanta Doma naroda. Kako bi vladala takva koalicija, na temelju čega? Na temelju pretpostavke kako bi bio popunjen Dom naroda da je kojim slučajem popunjen? Pa to bi bilo apsurdno...
Ok, može CIK donijeti privremenu mjeru pa onda zakon ne mora nikada ni biti donesen, CIK svaki put rasporedi i to je to. To bi bio još veći apsurd i na takve svinjarije mislim da bi bilo opasno pristati. Sad imamo adute u svojim rukama i sad trebamo stisnuti. Moje skromno mišljenje...
I parlament Federacije i Parlament BiH su dvodomni. Na federalnoj razini, treba ti trecina ruku Hrvata u hrvatskom klubu Doma naroda, za izabrati Predsjednika Federacije i potpredsjednike, koji onda konsenzusom (sva 3 se moraju sloziti) predlazu vladu i ministre. Na drzavnoj razini, samo Zastupnicki dom potvrdjuje vladu. No, Dom naroda donosi budzet te vlade i njene zakone.  Hvala ti na svim odgovorima! Ok, dakle tehnički nije izvediva koalicija bez Doma naroda, dakle ostaje opasnost privremenih rješenja kojima Hrvati kao dobijaju što su tražili, a da se pritom ne živcira muslimane. To bi bio neki prepoznatljiv modus operandi međunarodne zajednice. Sad je na nama da izbjegnemo privremenost, tako ja vidim stvari.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:24 |
|
|
dudu je napisao/la: 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:33 |
|
|
Čovjek sa najjačim smajlom u ovom dijelu svijeta I hajde ne glasaj za njega.
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Postano: 09 lis 2018, 23:39 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:39 |
|
|
Svarog je napisao/la: Mislim da sam bio dovoljno jasan.
Svarog je napisao/la: Ne raduje me to , da budem jasan do kraja , bez obzira na istoriju nasih medjusobnih odnosa . Realno , nije ni srpski interes u BiH , da vas Muslimani stave na pladanj.
Bojim se da se nismo dobro razumjeli.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84287 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Agathonikos je napisao/la: Čovjek sa najjačim smajlom u ovom dijelu svijeta I hajde ne glasaj za njega. Ovaj je smajli napravljen po Dodiku: 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 09 lis 2018, 23:51 |
|
|
Što se gospode Milorada i Dragana tiče, dobro bi bilo da jedan od drugog pokupe neke osobine. Npr. prvi bi trebao smanjiti malo svoju bahatost a drugi malo smanjiti svoju uštogljenost.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 09:18 |
|
|
Konačno smo dočekali "pravi" odgovor HNS-a na izbor Komšića. Zamislite to je prosvjed u Mostaru... hahhahahahhaha
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 09:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27487 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Diablo je napisao/la: Konačno smo dočekali "pravi" odgovor HNS-a na izbor Komšića. Zamislite to je prosvjed u Mostaru... hahhahahahhaha Ne voliš ti baš HDZ i Čovića, vidim ja... :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 09:27 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Diablo je napisao/la: Konačno smo dočekali "pravi" odgovor HNS-a na izbor Komšića. Zamislite to je prosvjed u Mostaru... hahhahahahhaha Ne voliš ti baš HDZ i Čovića, vidim ja... :) Tko god vodi ovakvu mlaku ,jadnu,podanicku tzv "europsku"  politiku ja ga sigurno necu volit. Sve da mi je rođeni otac na celu te stranke a ne Hdz i Čović . I zar smo drustvenog uređenja kao Sjeverna Koreja da ga svi moramo volit?
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 09:34 |
|
|
Valentin Inzko se još nije oglasio povodom izbora Komšića, govori li vam to sta?
|
|
Vrh |
|
 |
useless
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 09:50 |
|
|
Diablo je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne voliš ti baš HDZ i Čovića, vidim ja... :)
Tko god vodi ovakvu mlaku ,jadnu,podanicku tzv "europsku"  politiku ja ga sigurno necu volit. Sve da mi je rođeni otac na celu te stranke a ne Hdz i Čović . I zar smo drustvenog uređenja kao Sjeverna Koreja da ga svi moramo volit? U politici treba dobro promisilt prije povlačenja poteza. Ako počneš ucjenjivati uspostavu vlade promjenom izbornog zakona moraš bit siguran da ti se to neće obiti o glavu. Postoji više varijabli u priči. Ili si ti jedan od ovih još naivnih likova koji misli da trebamo proglasit Herceg Bosnu?
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:03 |
|
|
useless je napisao/la: Diablo je napisao/la: Tko god vodi ovakvu mlaku ,jadnu,podanicku tzv "europsku"  politiku ja ga sigurno necu volit. Sve da mi je rođeni otac na celu te stranke a ne Hdz i Čović . I zar smo drustvenog uređenja kao Sjeverna Koreja da ga svi moramo volit? U politici treba dobro promisilt prije povlačenja poteza. Ako počneš ucjenjivati uspostavu vlade promjenom izbornog zakona moraš bit siguran da ti se to neće obiti o glavu. Postoji više varijabli u priči. Ili si ti jedan od ovih još naivnih likova koji misli da trebamo proglasit Herceg Bosnu? Nisam naivan ali odgovori mi koliko traje to nase promisljanje prije povlacenja poteza? Ponasamo se kao oni Enti iz gospodara prstenova, evo vec 15 godina proslo a mi jos uvije trkeljamo o neustavnom izboru Komsica? Pa jeste li vi zdravi??
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27487 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Diablo je napisao/la: Valentin Inzko se još nije oglasio povodom izbora Komšića, govori li vam to sta? Govori samo da si ti politički naivan ako si u nekom kutku mozga ima malu pomisao da bi on mogao ili trebao nešto posebno izjaviti oko toga.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Diablo je napisao/la: Valentin Inzko se još nije oglasio povodom izbora Komšića, govori li vam to sta? Govori samo da si ti politički naivan ako si u nekom kutku mozga ima malu pomisao da bi on mogao ili trebao nešto posebno izjaviti oko toga. Odkud ti to da sam ja ocekivao neku njegovu izjavu?Davno sam ja procitao doticnoga kao i cijelu MZ. Ovo je upuceno onima koji jos uvijek vjeruju kako se na fin nacin preko raznih europskih institucija moze rjesiti nasa situacija u bih.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:27 |
|
|
Diablo je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Govori samo da si ti politički naivan ako si u nekom kutku mozga ima malu pomisao da bi on mogao ili trebao nešto posebno izjaviti oko toga.
Odkud ti to da sam ja ocekivao neku njegovu izjavu?Davno sam ja procitao doticnoga kao i cijelu MZ. Ovo je upuceno onima koji jos uvijek vjeruju kako se na fin nacin preko raznih europskih institucija moze rjesiti nasa situacija u bih. A koja je nasa situacija? Ja iskreno vise ne znam. Sta je cilj, otjecpit nas granicare i 4-5 SB enklava? Treceg nema, nece ga niko pustit, smijesno je to uopce spominjat, realniji je taj ful raspad nego treci
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:39 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Diablo je napisao/la: Odkud ti to da sam ja ocekivao neku njegovu izjavu?Davno sam ja procitao doticnoga kao i cijelu MZ. Ovo je upuceno onima koji jos uvijek vjeruju kako se na fin nacin preko raznih europskih institucija moze rjesiti nasa situacija u bih. A koja je nasa situacija? Ja iskreno vise ne znam. Sta je cilj, otjecpit nas granicare i 4-5 SB enklava? Treceg nema, nece ga niko pustit, smijesno je to uopce spominjat, realniji je taj ful raspad nego treci Ako 15 godina trkeljas europi da ti pomogne u osnovnim pravima jednog naroda a ona ne pomaze. Jel se treba nastaviti s istom retorikom ili promjeniti drustvo s kojim pricas? Mi njima dođemo isto ono sto Aluminijskom neka privatna prcvara u Sirokom sa godisnjim prometom od 10 000 maraka ( nesto zanemarivo, nesto bezvrijedno oko cega se ne isplati trositi energija...) Oni ce nastaviti davati bezvrijedne deklaracije kao i izjave za medije od kojih mi nemamo nikakve koristi...
|
|
Vrh |
|
 |
useless
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:45 |
|
|
Diablo je napisao/la: useless je napisao/la: U politici treba dobro promisilt prije povlačenja poteza. Ako počneš ucjenjivati uspostavu vlade promjenom izbornog zakona moraš bit siguran da ti se to neće obiti o glavu. Postoji više varijabli u priči.
Ili si ti jedan od ovih još naivnih likova koji misli da trebamo proglasit Herceg Bosnu?
Nisam naivan ali odgovori mi koliko traje to nase promisljanje prije povlacenja poteza? Ponasamo se kao oni Enti iz gospodara prstenova, evo vec 15 godina proslo a mi jos uvije trkeljamo o neustavnom izboru Komsica? Pa jeste li vi zdravi?? Bitan je izborni zakon, ne Komšić. Komšić je simbol i zato treba trkeljat, prodavat priču, dobit podršku Hrvatske, lobirat u EU, pobrinut se da Inzko neće reagirat negativno po nas itd. I na tom svemu se ipak radilo, nije ta odluka US došla od nikud. Dodik i RS imaju luksuz povlačit teške poteze poput referenduma, mi nemamo, u dosta lošijoj smo poziciji.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 10 lis 2018, 10:53 |
|
|
useless je napisao/la: Diablo je napisao/la: Nisam naivan ali odgovori mi koliko traje to nase promisljanje prije povlacenja poteza? Ponasamo se kao oni Enti iz gospodara prstenova, evo vec 15 godina proslo a mi jos uvije trkeljamo o neustavnom izboru Komsica? Pa jeste li vi zdravi?? Bitan je izborni zakon, ne Komšić. Komšić je simbol i zato treba trkeljat, prodavat priču, dobit podršku Hrvatske, lobirat u EU, pobrinut se da Inzko neće reagirat negativno po nas itd. I na tom svemu se ipak radilo, nije ta odluka US došla od nikud. Dodik i RS imaju luksuz povlačit teške poteze poput referenduma, mi nemamo, u dosta lošijoj smo poziciji. Sve je u glavi tj. kolektivnom mentalitetu. Ako stotine hiljada vas misli da ste jadni onda cete biti jadni. Par desetina hiljada Srba trese Kosovo i pola svijeta. Mislim da je krajnje vrijeme da naucite nesto od nas. Ili pukovnik ili pokojnik, nema druge na Balkanu...
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|