|
|
Stranica: 92/180.
|
[ 4485 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 17:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Možda si u pravu Lideru. Europske zemlje su nazidale namete pa zarada ide državama. To se sigurno naftnom lobiju ne sviđa.
No, oni u Franciji izgleda stalno tako. Meni se to ne sviđa...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 17:42 |
|
|
Svi prosvjedi uokolo i kod Arapa, i u BiH i u Ukrajini, Rumunjskoj su uvijek izvana podmetani, odgovor je: Englezi.
Sad kad je krenuo Brexit prvo su u Njemačkoj probali ali ih je Merkelica iznenadila odlučnošću, da bi sad u Francuskoj mišiće pokazivali.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 18:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ko je onda Englezima 2011 napravio najveće riots u Europi ikada ? Ti funkcioniraš kao komunistički komesar. Sve je agenda i propaganda, jebeš činjenice.
Čudi me da nisi rekao da nerede organiziraju Putinovi ruski hackeri. Više bi ličilo na tebe.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 18:18 |
|
|
Izgleda se inteziviralo čim je pao mrak. Logično je, manje šanse da će pojedinci na sudu završiti jer su video snimke mutne.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 18:19 |
|
|
Vidi, vidi... meni se čini da plaćaju razne zgubidane u NVO-ima čiji je zadatak da rade polarizaciju u društvima a po naredbi i militantnije akcije poput prosvjeda. Sve to uz pratnju medija koje ionako drže.
E sad, tko je najveći zgubidan tu na forumu i za što se zalaže?
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 18:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: Dobra slika, danasnje bjelkinje se jako loze na BBC kategoriju.
A ovi mulati su valjda kako bi covjecanstvo trebalo izgledat za par stoljeca po planerima NWO
Baš si odabrao pravu sliku za pokazat nešto negativno. Meni je fotka super pozitivna. Djeca su prekrasna. Seal nije poznat kao neki jebač ali jest kao veliki engleski šarmer i gospodin. Tip je apsolutni super primjer prednosti imigracije i asimilicije. Ne tvrdim da je miješanje samo po sebi recept za bilo što ali nije ni čistoća. I ovo: 'bjelkinje se lože' je glupost. Zapad će propast bez imigracije a to bi civilizaciju vratilo unatrag a ne bi je gurnulo naprijed. Dakle suprotno od onog što bi mi svi željeli. Nije pitanje da ili ne nego kako? Mislim da su naučili na svojim greškama a nemojte bit naivni. Znaju oni što čine. Je u pravu si, crnci i muslimani ce nam omogucit da opstanemo. Sa svojom superiornom genetikom i kulturom. Izmjesat ce se s nama i neces znat ko je veci hrvat, prihvatit ce nasu vjeru, jezik, kulturu, tradiciju, povijest. Hrvati. Hrvatine. I tako opstajemo. Hrvati. Napredna verzija. Nemoguce koliko si izdegenisan.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 18:50 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Baš si odabrao pravu sliku za pokazat nešto negativno.
Meni je fotka super pozitivna. Djeca su prekrasna. Seal nije poznat kao neki jebač ali jest kao veliki engleski šarmer i gospodin. Tip je apsolutni super primjer prednosti imigracije i asimilicije.
Ne tvrdim da je miješanje samo po sebi recept za bilo što ali nije ni čistoća. I ovo: 'bjelkinje se lože' je glupost.
Zapad će propast bez imigracije a to bi civilizaciju vratilo unatrag a ne bi je gurnulo naprijed. Dakle suprotno od onog što bi mi svi željeli.
Nije pitanje da ili ne nego kako? Mislim da su naučili na svojim greškama a nemojte bit naivni. Znaju oni što čine.
Je u pravu si, crnci i muslimani ce nam omogucit da opstanemo. Sa svojom superiornom genetikom i kulturom. Izmjesat ce se s nama i neces znat ko je veci hrvat, prihvatit ce nasu vjeru, jezik, kulturu, tradiciju, povijest. Hrvati. Hrvatine. I tako opstajemo. Hrvati. Napredna verzija. Nemoguce koliko si izdegenisan. Pa, ako bude pameti - da. Osobno ih poznajem dosta. U Zg ih ima više od očekivanja i mislim da su svi ti 'jači' ljudi od tebe a i vrlo hrvatski orijentirani ali ne naš genokamenski način. Mi koji smo podrijetlom s kamenjara s bh. granice smo zadnji koji su postali Hrvati. Čak ne ni tako davno a ubišmo se objašnjavajući drugima što su Hrvati i to isključivo po našoj viziji.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 19:46 |
|
|
Nije stvar samo genetike nego zajednicke kulture, vjere, tradicije, jezika, povijesti, itd, to je ono sto nas veze i cini pripadnicima iste nacije bez obzira sto genetski nismo 100% "cisti" kao sto nije nijedna nacija., a ako ti mislis da mozemo zadrzat to sve navedeno sto imamo zajednicko i sto nas veze, uvozom afroazijskih kozojeba koji su susta suprotnost od nas u svemu navedenom onda imas ozbiljnih problema sa poimanjem realnosti.
No dobro vidim da ste vi u metropoli vec izdegenisani i hrvati ste samo na papiru (ako i to) tako da me ovakvi upisi uopce ne iznenadjuju, stopama zapada, samo jako, daleko ce te.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 20:33 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Nije stvar samo genetike nego zajednicke kulture, vjere, tradicije, jezika, povijesti, itd, to je ono sto nas veze i cini pripadnicima iste nacije bez obzira sto genetski nismo 100% "cisti" kao sto nije nijedna nacija., a ako ti mislis da mozemo zadrzat to sve navedeno sto imamo zajednicko i sto nas veze, uvozom afroazijskih kozojeba koji su susta suprotnost od nas u svemu navedenom onda imas ozbiljnih problema sa poimanjem realnosti.
No dobro vidim da ste vi u metropoli vec izdegenisani i hrvati ste samo na papiru (ako i to) tako da me ovakvi upisi uopce ne iznenadjuju, stopama zapada, samo jako, daleko ce te. Sad već u EU imamo zajedničku kulturu. Po čemu se točno razlikuju moji sinovi i njihova generacija u Češkoj, Španjolskoj, Irskoj. Jezik pričaju engleski, već me znaju pitat kako se nešto kaže na hrvatskom iako žive od rođenja u Zg, i tako je u cijeloj EU, vjera je kulturno-folklorno svojstvo Hrvata sve više i s tendencijom rasta, vjerujemo u shopping centre nedjeljom i u potrošačko društvo. Povijest je predmet u školi a i vrlo subjektivna, i ona postaje samo primjer kako ne trebaju narodi EU se ponašat. Lagano postajemo dio europske nadnacije, ona će bit sve jača kako se migracije budu nastavljale i kako bude više vanjske ugroze poput ove s Afrikancima i Arapima. Imat ćemo mi Hrvati svoj identitet, kao i Bavarci u Njemačkoj. Ono što je bitno je da svatko tko želi u EU se treba prilagoditi nabrojanom iznad a ne žaliti za kozama i polijevat žene kiselinom. To su i rekli da je multikulturalizam mrtav. I Kanađani su nedavno izdali slične smjernice, u stilu: Da taj vaš sustav valja, ne bi bježali iz njega i dolazili k nama. Znači: za imigraciju, za miješanje, za asimilaciju, za integraciju, a tko neće ima zemalja: SA, Sudan, Bangladeš...
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:04 |
|
|
Dobro je June to sve prokljuvio i djecu poucio, pa i to da sto manje znaju hrvatski. Jer ako hoces zadrzati europsku kulturu, demokraciju i standard, a izbjeci Baglades , Sudan i SA, onda moras promovirati i okrenuti se trendovima koji i matematicki nedvojbeno vode ka izumiranju Europljna, (zato i odricanje od europskih jezika, osim jednog )i treba naseliti sto vise Sudanaca , Arapa i slicnih... logicno, za opstanak Europe i europske kulture je nuzno izumiranje europljana i naseljavanje Suadnaca i Pakistanaca.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: Dobra slika, danasnje bjelkinje se jako loze na BBC kategoriju.
A ovi mulati su valjda kako bi covjecanstvo trebalo izgledat za par stoljeca po planerima NWO
Baš si odabrao pravu sliku za pokazat nešto negativno. Meni je fotka super pozitivna. Djeca su prekrasna. Seal nije poznat kao neki jebač ali jest kao veliki engleski šarmer i gospodin. Tip je apsolutni super primjer prednosti imigracije i asimilicije. Ne tvrdim da je miješanje samo po sebi recept za bilo što ali nije ni čistoća. I ovo: 'bjelkinje se lože' je glupost. Zapad će propast bez imigracije a to bi civilizaciju vratilo unatrag a ne bi je gurnulo naprijed. Dakle suprotno od onog što bi mi svi željeli. Nije pitanje da ili ne nego kako? Mislim da su naučili na svojim greškama a nemojte bit naivni. Znaju oni što čine. Lože,lože! Ja dole na moru vidim puno tako mladih plavih germanica i vodaju crnje dok mladi plavi europljani vodaju neke ruzne male zdepaste :) Baš mi je i prijateljica to komentirala kako je vidila puno tih muskih stranaca prezgodnih koji vodaju neke ruzne cure i da joj nije jasno.Kao oni neki lijepi,crni,ubildani u onim bijelim kosuljama ko spanjolci u serijama a vodaju neke grdosije
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:16 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Dobro je June to sve prokljuvio i djecu poucio, pa i to da sto manje znaju hrvatski. Jer ako hoces zadrzati europsku kulturu, demokraciju i standard, a izbjeci Baglades , Sudan i SA, onda moras promovirati i okrenuti se trendovima koji i matematicki nedvojbeno vode ka izumiranju Europljna, (zato i odricanje od europskih jezika, osim jednog )i treba naseliti sto vise Sudanaca , Arapa i slicnih... logicno, za opstanak Europe i europske kulture je nuzno izumiranje europljana i naseljavanje Suadnaca i Pakistanaca. Mislim da nije bitno tko dolazi nego kako se uklapa u društvo. Problem je što u EU ljudi imaju prava a kad imaju prava onda radije drže peseke nego odgajaju djecu. I ti Pakiji i Sudanci kad se asimiliraju držati peseke. Ma ne moraš Zaba, možeš ti po svom drvit ali mislim da će ti bit lakše ako ti kćer dovede kući kakvog garu. Tko zna gdje će nam djeca završit, ja se nadam u EU a ne negdje dalje. Moji vuku na IT a takvi zuje okolo po svijetu kao od šale. I radije bih smeđe unuke nego nikakve.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:21 |
|
|
June moj, ja se bojim da ce mi , zbog takvih suludih ideja, a prije svega zbog odricanja europe od same sebe i svojih korijena, odnosno krscanske tradicije, djeca morati doslovno spasavati zivu glavu, kada ti tvoji dovoljno ojacaju. A da ce oni dovoljno ojacati i dovesti nase potomoke u takvu situaciju u to nema nikakve sumnje ako se nastavi ovako i ne vrati temeljima. Medjutim ja ipak vjerujem u europu i odricanje od ludosti.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:48 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: June moj, ja se bojim da ce mi , zbog takvih suludih ideja, a prije svega zbog odricanja europe od same sebe i svojih korijena, odnosno krscanske tradicije, djeca morati doslovno spasavati zivu glavu, kada ti tvoji dovoljno ojacaju. A da ce oni dovoljno ojacati i dovesti nase potomoke u takvu situaciju u to nema nikakve sumnje ako se nastavi ovako i ne vrati temeljima. Medjutim ja ipak vjerujem u europu i odricanje od ludosti. Zana Nimani, svi znamo za nju, otac joj Džavid te je vjerojatno podrijetlom muslimanka, Albanka. Bila. Danas je Kanađanka. Citat: Have you met Zana Siskin? She is a Senior Property Manager and our Team Leader. One thing you may not know about Zana is that she came to Canada from the former Yugoslavia 21 years ago, escaping the civil war. She now feels like a born Canadian, so it's no surprise that her favourite colour is red. Read more about Zana: http://bit.ly/ZanaSiskinTakvih kao Zana je more, i mislim da su pravilo a mi uvijek upiremo prstom u iznimke. Ona je poznata pa je lakše objasnit s njom nego s nekim nepoznatim. Jesu li Kanađani ugoženi jer im se uselio netko muslimanskih korijena i iz najzaostalijeg naroda u Europi? Ja mislim da su super prošli iako nije ni engleskog a ni francuskog prodrijetla.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 21:59 |
|
|
Daj bogati June jel se pravis lud il si lud. Asimilacija je iznimka, pogotovo je nece biti sto je vise imigranata. Crnci u SADu zive stoljecima, ili ajd uzmi od ww2, nema asimilacije, ne mjesaju se, razlike su ocigledne, od kulturoloskih do ekonomskih, da ne ulazim u statistike pogotovo policijske.
Sve imas pred ocima, jedni su ovakvi, drugi onakvi, i ti sad tvrdis da ce onakvi postati ovakvi, ako ih bude jos vise, ... pa dobro jesi ti ikad cuo za zdrav razum, kad vec ne vjerujes u znanostvene cinjenice .
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 22:21 |
|
|
Ovo je Seal kad je bio mlad. On je nigerijskog podrijetla i to se jasno vidi i na videu.
Puno godina poslije je po manirima, govoru, po svemu osim boje kože, fetivi Englez:
Djeca mu pogotovo iako im majka nije Engleskinja.
Hoću reći da se može ali u pravu si da to ne treba bit masovno getoiziranje svjetske sirotinje jer to loše završi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 22:35 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25658 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Citat: Junuz Djipalo je napisao/la: Takvih kao Zana je more, i mislim da su pravilo a mi uvijek upiremo prstom u iznimke. Ona je poznata pa je lakše objasnit s njom nego s nekim nepoznatim. Jesu li Kanađani ugoženi jer im se uselio netko muslimanskih korijena i iz najzaostalijeg naroda u Europi? Ja mislim da su super prošli iako nije ni engleskog a ni francuskog prodrijetla. [/quote] Kako čovječe možeš porediti Zanu Nimani sa ovim valom muslimanske džihad imigracije??! Jel ti mene zajebavaš? Zana Nimani, rođena Beograđanka, rock zvijezda, odrasla u obitelji komunističkih funkcionara ( otac bio savezni direktor za robne rezerve), majka isto nešto, zaboravih što.... To je isto kao kad bi Đuru iz nadrealista zbog majke muslimanke smatrali tamo nekim islamističkim imigrantom u EU. Nemoj Junuze pobogu. Počeo si se previše družiti sa onom purgerskom biciklističkom škvadrom.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 08 pro 2018, 23:59 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
@ Junuz '' Zapad će propast bez imigracije a to bi civilizaciju vratilo unatrag a ne bi je gurnulo naprijed''Misljenja sam da si ovdje dobro pobrkao loncice . Zasto mislis da ce propast Zapada , vratiti civilizaciju unatrag ? Mislim da je Zapad postao najveci proizvodjac problema na planeti , i upravo je on vodi u propast . Svojim nezajazljivim konzumerizmom , od cijelog je svijeta napravio plasticnu flasu , koju bacis kad popijes sadrzinu (oni ce onda , kad to popiju, teraformirati Mars ) .A to je samo djelic svih sranja koja u svom egoizmi i bahatosti , proizvode , neznajuci vise ni kud su posli , ni gdje dosli . Ipak , propast Zapada je pretjerano za reci , jer Zapad ce i dalje biti zapadno. Ali , nece vise biti na vrhu planetarnog lanca ishrane . Sumnjam da ce proci kao Rimljani od kojih je ostao samo latinski , Rimsko pravo , ''koloseumi'' koji turistima bezobrazno poskupljuju kafu , i jos ponesto . Jednostavno , jedna era je pri kraju , druga dolazi . I neka. Jebo ponizavajuce mrvice , sa njihovog stola za sluzincad , koje su neki od Slovena dobijali za vjernost.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 01:16 |
|
|
Svarog je napisao/la: @ Junuz '' Zapad će propast bez imigracije a to bi civilizaciju vratilo unatrag a ne bi je gurnulo naprijed''Misljenja sam da si ovdje dobro pobrkao loncice . Zasto mislis da ce propast Zapada , vratiti civilizaciju unatrag ? Mislim da je Zapad postao najveci proizvodjac problema na planeti , i upravo je on vodi u propast . Svojim nezajazljivim konzumerizmom , od cijelog je svijeta napravio plasticnu flasu , koju bacis kad popijes sadrzinu (oni ce onda , kad to popiju, teraformirati Mars ) .A to je samo djelic svih sranja koja u svom egoizmi i bahatosti , proizvode , neznajuci vise ni kud su posli , ni gdje dosli . Ipak , propast Zapada je pretjerano za reci , jer Zapad ce i dalje biti zapadno. Ali , nece vise biti na vrhu planetarnog lanca ishrane . Sumnjam da ce proci kao Rimljani od kojih je ostao samo latinski , Rimsko pravo , ''koloseumi'' koji turistima bezobrazno poskupljuju kafu , i jos ponesto . Jednostavno , jedna era je pri kraju , druga dolazi . I neka. Jebo ponizavajuce mrvice , sa njihovog stola za sluzincad , koje su neki od Slovena dobijali za vjernost. A ti Svarože si pretpostavljam moderno duhovno biće i ne zanima te konzumerizam već živiš od duhovnosti i čiste duše(slovenske naravno)?? Ljudska istorija je dokazala da ljudi mogu da se civilizacijski stropoštaju i vrate unazad , a oni koji je vraćaju unazad su uvek puni duše i veliki moralizatori koji naravno nemaju pojma šta će sa tom dušom i tim moralom ali znaju da civilizacija u kojoj gde oni nisu na vrhu piramide je zrela za propast. Zbog zapad svet nikad bolje nije stajao , gladi gotovo da i nema i ratovi su se maskimalno proredili , a da ne govorim o tome koliko je ljudski rod umnožen ne zahvaljajući duši slovenskoj već konzumerističkom zapadu bez duše. Uzmi tu plasičnu bocu i baci je u kantu za smeće a ne na ulicu , i onda je nosi na reciklažu da ne zagađuješ okolinu , e to je duhovni preporod. Citat: Svojim nezajazljivim konzumerizmom , od cijelog je svijeta napravio plasticnu flasu , koju bacis kad popijes sadrzinu (oni ce onda , kad to popiju, teraformirati Mars ) .A to je samo djelic svih sranja koja u svom egoizmi i bahatosti , proizvode , neznajuci vise ni kud su posli , ni gdje dosli . A šta je tvoje rešenje ako je to sve nezajažljivi konzuerizam i da ti bahati zapadnjaci ne znaju šta hoće?? Crkva?? , Islam?? , debeli hrast pa da trčimo duhovno goli oko njega kao pravi Sloveni?? , ili možda levičarski raj gde smo svi bez individualizma jednako tupavi i brutalni ?? Ovo što ti pišeš je klasična spika lenština i kompleksaša , i ovih što su se prejeli hleba pa izvode kerefeke derući se i psujući roditelje , a onda traže elementarnu pravdu za ovaj svet kojeg je pojeo zli konzumerizam. Duše mi nisu u pravu , probaj malo racionalnije razmišljati i probaj biti zahvalan ovim što imaš jer ako zapadna civilziacija se sruši , deca naša će pevati sa prezirom prema nama:"Drumovi će poželeti zapada ali zapada više biti neće".
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 01:18 |
|
|
Francuska, Njemačka, Britanija moraju da nauče da budu multikulturne.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 09:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I ti Pakiji i Sudanci kad se asimiliraju držati peseke.
Ne. Iznosiš laži na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 10:21 |
|
|
Gdje je za EU Army da spasi francuski narod od diktature ?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 11:45 |
|
|
The Sun naravno, Englezi. Treba pokazat Britancima da nisu pogriješili s Brexitom a Francuzima da im mogu zakuhat kad hoće.
Tko zna što je prije tih isječaka bilo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 12:08 |
|
|
To je za otkaza policajcima, kako bilo.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 pro 2018, 12:32 |
|
|
Kroz 10-15 godina automatizacijom i robotizacijom na Zapadu neće faliti radne snage. Neće biti potrebe za migrantima...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|