HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 ožu 2024, 10:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1561 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 02 tra 2019, 15:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Tema za postavljanje i komentiranje zanimljivih citata iz Kurana i hadisa.


Zapovijed o ubijanju nevjernika:

I ubijajte ih gdje god ih stignete, i progonite ih odakle su oni vas prognali! A smutnja je teža od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Hrama časnog dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas tu napadnu, onda ih ubijajte! Takva je kazna za nevjernike.

Sura El-Bekara. 2, ajet 191


Sezona lova na nevjernike poslije Ramazana:

Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 5


Islamska "Ženevska konvencija":

Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika,

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 33


Djevojčice koje još nisu imale mjesečnicu čekaju 3 mjeseca na novi brak nakon muževe smrti ili razvoda:

A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. – A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim.

Sura Et-Talak. 65, ajet 4


Dozvola uzimanja žena kao ratnog plijena:

O Vjerovjesniče, Mi smo ti dopustili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena...

Sura El-Ahzab. 33, ajet 50


Naredba o udaranju žena čije se neposlušnosti muslimani pribojavaju:

A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!

Sura En-Nisa. 4, ajet 37


Bičevanje bez milosti onih koji se upuštaju u izvanbračne veze:

Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!

Sura En-Nur. 24, ajet 2


Islamsko kazneno pravo, par svjedoka i ode ruka na panj:

Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha! A Allah je silan i mudar.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 38


Odsijecanje glave nevjernicima, udarite ih po šijama = odsijecite im glavu:

Kada je Gospodar tvoj nadahnuo meleke: 'Ja sam s vama, pa učvrstite one koji vjeruju!' U srca nevjernika Ja ću strah uliti, pa ih vi po šijama udarite, i udarite ih po prstima

Sura El-Enfal. 8, ajet 12


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 02 tra 2019, 17:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Džihad:

I borite se na Allahovom putu i znajte da Allah sve čuje i sve zna.

Sura El-Bekara. 2, ajet 244


Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! – Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate.

Sura El-Bekara. 2, ajet 216


I neka se zato na Allahovu putu bore oni koji ne žale žrtvovati život na ovome svijetu za onaj svijet. A onoga ko se bori na Allahovu putu, pa pogine ili pobijedi, Mi ćemo, sigurno, obilno nagraditi.

Sura En-Nisa. 4, ajet 74


Vjernici koji se ne bore – osim onih koji su za borbu nesposobni – nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu,

Sura En-Nisa. 4, ajet 95


I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane – pa, Allah dobro vidi šta oni rade;

Sura El-Enfal. 8, ajet 39


Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti

Sura Et-Tevba. 9, ajet 14


Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Poslanik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 29


Krećite u boj, bili slabi ili snažni, i borite se na Allahovu putu zalažući imetke svoje i živote svoje! To vam je, da znate, bolje!

Sura Et-Tevba. 9, ajet 41


O vjernici, borite se protiv nevjernika koji su u blizini vašoj i neka oni osjete vašu strogost! I znajte da je Allah na strani čestitih.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 123


Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati – oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 111


Zabrana prijateljstva sa nevjernicima:

Oni bi jedva čekali da i vi budete nevjernici kao što su i oni nevjernici, pa da budete jednaki. Zato ih ne prihvaćajte kao prijatelje dok se radi Allaha ne isele. A ako okrenu leđa, onda ih hvatajte i ubijajte gdje god ih nađete, i nijednog od njih kao prijatelja i pomagača ne prihvaćajte,

Sura En-Nisa. 4, ajet 89


Nije vam grijeh da molitvu na putovanju skratite, i kada se bojite da će vam nevjernici neko zlo nanijeti. Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji.

Sura En-Nisa. 4, ajet 101


Proklinjanje kršćana i židova:

Jevreji govore: 'Uzejr je – Allahov sin', a kršćani kažu: 'Mesih je – Allahov sin.' To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih – ubio ih Allah! Kuda se odmeću?

Sura Et-Tevba. 9, ajet 30


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 02 tra 2019, 17:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Konačna pobjeda muslimana nad Židovima prije Sudnjeg Dana:

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: “Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne savladaju Jevreje, kada će se jevrejin skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)


Hadisi o džihadu:

Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je rekao:”Allahov Poslanik,s.a.v.s je rekao:” Ko umre, a da nije isao u borbu (dzihad), niti sebi govorio da ide u borbu, taj je umro sa jednim ogrankom munafikluka (licemjerstva).” (Muslim)

Od Ebu Musaa,r.a. se prenosi da je neki beduin dosao Vjerovjesniku s.a.v.s. i rekao:”O Allahov Poslanice: Neki se, covjek, bori radi plijena, a u drugom rivajetu stoji: Neki iz srdzbe,- pa ko je od njih na Allahovom putu?!” Na to je Allahov Poslanik ,s.a.v.s. rekao: “Ko se bori da Allahova rijec bude najuzvisenija, on je na Allahovom putu. “ (Muttefekun alejhi)

Ebu Umame, r.a.prenosi da je jedan covjek rekao:”Allahov Poslanice, dozvoli mi putovanje.” Poslanik s.a.v.s. rece: ”Putovanje moga Ummeta je dzihad na putu Uzvisenog Allaha.” (Ebu Davud sa dobrim senedom)

Ebu Umame,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik .s.a.v.s. rekao:”Ko se ne bude borio na Allahovom putu, ili ko ne spremi borca, ili ne bude ostao da se brine o porodici boraca na najbolji nacin, kaznice ga Allah prije kijametskog dana (karija).”

Prenosi se od Seleme ibn-Nufejl el-Kindi da je rekao: “Sjedio sam kod Resulullaha salallahu alejhi ve sellem,pa je rekao neki čovjek: “O Resulullah,ljudi su raspregli konje i ostavili oružje i rekli: “Nema džihada,rat je prestao!” Okrenuo se Resulullah salallahu alejhi ve sellem prema njemu i rekao: “Slagali su! Sada, sada je došla borba i još će se moj ummet boriti za istinu. Allah će nevjerničkom narodu udaljiti srca od Istine i s njima će opskrbiti vjernike,sve do Sudnjeg Dana,dok se ne ispuni Allahovo obećanje, a u grivi (posjedovanju) konja je obećana dobrobit do Sudnjeg dana.” (En-Nesai,br.3333)

“Allah podstiće onoga koji izađe na njegovom putu, da izađe isključivo radi borbe na Allahovom putu, vjerujuči u Njega Njegovog Poslanika, Allah subhanehu we te ala garantira da će ga uvesti u džennet (ako pogine) ili će mu se smilovati da se vrati ondje odakle je izašao na boj, postižuči Allahovu nagradu i plijen.”

“Ko bude iskreno tražio šehadet (pogibiju na Allahovom putu) Allah dž.š. će ga postaviti na stepene šehida pa makar umro u postelji.” (Prenosi Muslim i Bejheki od Ebu Hurejreta r.a.)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 15:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6205
Lokacija: Izvan sebe
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Konačna pobjeda muslimana nad Židovima prije Sudnjeg Dana:

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: “Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne savladaju Jevreje, kada će se jevrejin skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)


Hadisi o džihadu:

Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je rekao:”Allahov Poslanik,s.a.v.s je rekao:” Ko umre, a da nije isao u borbu (dzihad), niti sebi govorio da ide u borbu, taj je umro sa jednim ogrankom munafikluka (licemjerstva).” (Muslim)

Od Ebu Musaa,r.a. se prenosi da je neki beduin dosao Vjerovjesniku s.a.v.s. i rekao:”O Allahov Poslanice: Neki se, covjek, bori radi plijena, a u drugom rivajetu stoji: Neki iz srdzbe,- pa ko je od njih na Allahovom putu?!” Na to je Allahov Poslanik ,s.a.v.s. rekao: “Ko se bori da Allahova rijec bude najuzvisenija, on je na Allahovom putu. “ (Muttefekun alejhi)

Ebu Umame, r.a.prenosi da je jedan covjek rekao:”Allahov Poslanice, dozvoli mi putovanje.” Poslanik s.a.v.s. rece: ”Putovanje moga Ummeta je dzihad na putu Uzvisenog Allaha.” (Ebu Davud sa dobrim senedom)

Ebu Umame,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik .s.a.v.s. rekao:”Ko se ne bude borio na Allahovom putu, ili ko ne spremi borca, ili ne bude ostao da se brine o porodici boraca na najbolji nacin, kaznice ga Allah prije kijametskog dana (karija).”

Prenosi se od Seleme ibn-Nufejl el-Kindi da je rekao: “Sjedio sam kod Resulullaha salallahu alejhi ve sellem,pa je rekao neki čovjek: “O Resulullah,ljudi su raspregli konje i ostavili oružje i rekli: “Nema džihada,rat je prestao!” Okrenuo se Resulullah salallahu alejhi ve sellem prema njemu i rekao: “Slagali su! Sada, sada je došla borba i još će se moj ummet boriti za istinu. Allah će nevjerničkom narodu udaljiti srca od Istine i s njima će opskrbiti vjernike,sve do Sudnjeg Dana,dok se ne ispuni Allahovo obećanje, a u grivi (posjedovanju) konja je obećana dobrobit do Sudnjeg dana.” (En-Nesai,br.3333)

“Allah podstiće onoga koji izađe na njegovom putu, da izađe isključivo radi borbe na Allahovom putu, vjerujuči u Njega Njegovog Poslanika, Allah subhanehu we te ala garantira da će ga uvesti u džennet (ako pogine) ili će mu se smilovati da se vrati ondje odakle je izašao na boj, postižuči Allahovu nagradu i plijen.”

“Ko bude iskreno tražio šehadet (pogibiju na Allahovom putu) Allah dž.š. će ga postaviti na stepene šehida pa makar umro u postelji.” (Prenosi Muslim i Bejheki od Ebu Hurejreta r.a.)

Kada ovaj gore iskaz procitas o jevrejima, onda je jasno da medu njima nikada ne moze doci do mira.
S druge strane treba jevreje podrzati materijalno i politicki, pa neka se makljaju do iznemoglosti.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 15:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Nevjernici su najgora stvorenja:


Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora stvorenja.

Sura El-Bejjine 98:6


Najgora bića kod Allaha su oni koji poriču, oni koji neće da vjeruju,

Sura El-Enfal. 8, ajet 55


Zabranjeni odnosi sa udanim ženama, osim ako ih zarobite:


Zabranjuju vam se … i udate žene, osim onih koje zarobite; to su vam Allahovi propisi – a ostale su vam dozvoljene…

Sura En-Nisa. 4, ajet 23


Kuranski savjeti za sretan brak, robinja muslimanka je bolja od slobodne nevjernice:


Ne ženite se mnogoboškinjama dok ne postanu vjernice; uistinu je robinja-vjernica bolja od mnogoboškinje, makar vam se i sviđala. Ne udavajte vjernice za mnogobošce dok ne postanu vjernici; uistinu je rob-vjernik bolji od mnogobošca, makar vam se i dopadao. Oni zovu u Džehennem, a Allah, voljom Svojom, nudi Džennet i oprost, i objašnjava ljudima dokaze Svoje, da bi razmislili.

Sura El-Bekara. 2, ajet 221


Ako se bojite da prema ženama sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri.

Sura En-Nisa. 4, ajet 3


Savjet ženama:


U kućama svojim boravite i ljepotu svoju, kao u davno pagansko doba, ne pokazujte, i molitvu obavljajte i zekat dajite, i Allaha i Poslanika Njegova slušajte!

Sura El-Ahzab. 33, ajet 33


Glumite prijateljstvo sa nevjernicima jedino kad je korisno muslimanima:


Neka vjernici ne uzimaju za prijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to čini – Allah neće štititi. To učinite jedino da biste se od njih sačuvali. Allah vas podsjeća na Sebe i Allahu se vraća sve!

Sura Ali Imran. 3, ajet 28


O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast žele: jedva čekaju da muka dopadnete, mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate.

Sura Ali Imran. 3, ajet 118


O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 51


O vjernici, ne prijateljujte s onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili bili mnogobošci – i Allaha se bojte ako ste vjernici –

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 57


Četiri svjedoka dovoljno da žena ide pod ključ do kraja života:


Kada neke od žena vaših blud počine, zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče, pa ako posvjedoče, držite ih u kućama sve dok ih smrt ne umori ili dok im Allah ne nađe izlaz neki.

Sura En-Nisa. 4, ajet 15


Kuranski odgovor na takiju da se kršćani ne ubrajaju u nevjernike:


Nevjernici su oni koji govore: 'Allah je jedan od trojice!' A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 73


Oni koji u Allaha i poslanike Njegove ne vjeruju i žele da između Allaha i poslanika Njegovih u vjerovanju naprave razliku, i govore: 'U neke vjerujemo, a u neke ne vjerujemo', i žele da između toga nekakav stav zauzmu – oni su zbilja pravi nevjernici; a Mi smo nevjernicima pripremili sramnu patnju.

Sura En-Nisa. 4, ajet 150


Nevjernici su oni koji govore: 'Bog je – Mesih, sin Merjemin!' Reci: 'Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji?' Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 17


Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: 'Mi smo kršćani' – ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 14


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 15:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Old Fridolin je napisao/la:
Kada ovaj gore iskaz procitas o jevrejima, onda je jasno da medu njima nikada ne moze doci do mira.
S druge strane treba jevreje podrzati materijalno i politicki, pa neka se makljaju do iznemoglosti.


Kod muslimana je problem što Kuran i jake hadise shvaćaju doslovno i smatraju mjerodavnim kao uputu za život, što nije slučaj kod većine ostalih religija. Da je to samo neki tekst u vjerskoj knjizi koji ne znači mnogo, onda ne bi bio problem.

Ali meni je kod tog napisanog smiješno, što i sam hadis obećava pobjedu nad Židovima tek pred Sudnji Dan. I prema islamskom vjerovanju, moraju se puno načekati...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 16:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Prokletstvo kršćana i židova:


A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!

Sura El-Bekara. 2, ajet 89


O šerijatu:

Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 45


Islamski merhametluk:

Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom

Sura El-Feth. 48, ajet 29


Još malo o džihadu:


O Vjerovjesniče, bodri vjernike na borbu! Ako vas bude dvadesetak izdržljivih, pobijediće dvije stotine; a ako vas bude stotina, pobijediće hiljadu onih koji ne vjeruju, zato što su oni ljudi koji ne shvaćaju.

Sura El-Enfal. 8, ajet 65


I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.

Sura El-Enfal. 8, ajet 60


Nemojte malaksati tražeći neprijatelja; ako vi trpite bol, trpe i oni bol kao i vi, a vi se još od Allaha nadate onome čemu se oni ne nadaju.

Sura En-Nisa. 4, ajet 104


O Vjerovjesniče, bori se protiv nevjernika i licemjera i budi prema njima strog! Prebivalište njihovo biće Džehennem, a grozno je on boravište.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 73


Ima ljudi koji se žrtvuju da bi Allaha umilostivili – a Allah je milostiv robovima Svojim.

Sura El-Bekara. 2, ajet 207


Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide – a Allah ne voli nevjernike –

Sura Ali Imran. 3, ajet 140


Sijecite im glave, zarobljavajte i tražite otkupninu:


Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane.

Sura Muhammed. 47, ajet 4


Ne ubijajte ženu i djecu, osim kad "pravda zahtijeva":


I ne ubijajte nikoga koga je Allah zabranio ubiti, osim kad pravda zahtijeva!

Sura El-Isra. 17, ajet 33


Allah dao Židovima Izrael, a po hadisima muslimani će ih pobjedit tek pred Sudnji Dan:


i poslije toga rekosmo sinovima Israilovim: 'Naselite se u zemlji...

Sura El-Isra. 17, ajet 104


Allah je prihvatio zavjet sinova Israilovih – a između njih bili smo postavili dvanaest starješina – i Allah je rekao: 'Ja sam s vama!

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 12


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 17:14 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29912
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Konačna pobjeda muslimana nad Židovima prije Sudnjeg Dana:

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: “Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne savladaju Jevreje, kada će se jevrejin skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)


Sad židovi sade garkad masovno. :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

776 of 2558 - 30.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 17:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68095
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Naša Kvačica je napisao/la:
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Konačna pobjeda muslimana nad Židovima prije Sudnjeg Dana:

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: “Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne savladaju Jevreje, kada će se jevrejin skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)


Sad židovi sade garkad masovno. :zubati


slika

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 18:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Za svaki slučaj. Neki od njih kažu da sve što nije u suprotnosti sa učenjem Tore se može svatit kao pouka od Boga. Pa se tako i ovo o garkadu može shvatit kao hint od Boga koji ne treba zanemarit, neovisno o izvoru informacije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 19:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Još malo hadisa o džihadu:


"Borite se sa svakim na Allahovom putu i ubijte one koji ne vjeruju u Allaha" (Ibn Ishaq/Hisham 992)

"Ubijanje nevjernika je mala stvar za nas" (Al-Tabari 9, 69)

„Zaista je učestvovanje nekog od vas u borbi na Allahovom putu vrjednije nego da u svojoj kući klanja sedamdeset godina. Zar ne želite da vas Allah uvede u Džennet?! Borite se na Allahovu putu! Ko se bude borio na Allahovom putu koliko se može pomusti deva, zagarantovan mu je Džennet.“ (Tirmizi, sahih)

„Jedan odlazak u boj na Allahovu putu i jedan povratak sa njega je bolji od cijelog dunjaluka i svega što se na njemu nalazi.“ (Buharija i Muslim)

Poslaniku, sallallahu alejhi we sellem, je došao čovjek i upitao ga: „Koji čovjek je najbolji?“On odgovori: „Mu'min (vjernik) koji i svoj život i svoj imetak žrtvuje u borbi na Allahovom putu.“ (Buharija i Muslim)

Došao je neki čovjek Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i upitao: ''Ko je najbolji čovjek?“ Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovorio je: ''Čovjek koji se bori na Allahovom putu zalažući svoj život i svoj imetak!“ (Muhtesaru Sahih Muslim, br. 1072)


Zabrana oponašanja nevjernika:


bilježi Ebu Davud u Sunenu, br.4031., od Abdullaha b. Omera r.a.: „Ko oponaša neki narod – on pripada njima!“

Allahov Poslanik s.a.w.s., kaže: „Ne pripada nama onaj koji oponaša druge! Nemojte se poistovjećivati sa Jevrejima i Kršćanima!“ (Tirmizi, br.2965.)

U drugoj predaji od Ebu Se’ida r.a., stoji da je Poslanik s.a.w.s., rekao: „Oponašaćete običaje i praksu prijašnjih naroda, pedlju po pedlju, lakat po lakat, pa i kad bi u gušterovu rupu se zavukli – vi bi ste tamo otišli za njima. Rekosmo: O Allahov Poslaniče, jesu li u pitanju jevreji i kršćani? Poslanik s.a.w.s., reče: Ko bi drugi do oni!?“ (Buhari, br.7320.)

Bilježe Ahmed i Taberani od Ibn Omera da je Poslanik rekao: ''Poslan sam pred Sudnji Dan sa sabljom da samo Allah bude obožavan i da Mu se širk ne čini. Moja opskrba mi je data pod sjenkom moga koplja; ponižen je i bezvrijedan ko se suprotstavi mojoj vjeri, a ko oponaša jedan narod, njima i pripada.“ (Hadis sahih, Sahihul-Džami', br. 2828)


Muslimani će se podijelit na 73 grupe, a samo jedna od njih neće u pakao:


Od Abdullaha b. Amra r.a., stoji da je Poslanik s.a.w.s., rekao: „Moj ummet će snaći ono što je snašlo jevreje – sinove Israilove, stopu po stopu, pa ako se među nemuslimanima nađe neko ko će javno počiniti blud sa svojom majkom – naći će se neko iz moga ummeta ko će učiniti isto to. Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“ (Hasen. Sunen Tirmizi, br.2641.)


Nemojte gledat lijepe žene:


"Gresno je svako oko koje gleda sto je zabranjeno, jer time vrsi cin bluda. Zena koja se namirise i lijepo nakiti u namjeri da zavede grupu ljudi kraj kojih prodje, grijesna je zbog takvog postupka, kojim moze izazvati pobudu i odvesti u blud." (Ahmed, Tirmizi)


Žena ne smije sama na putovanje:


"Zeni nije dozvoljeno da putuje ni koliko iznose dva dana hoda bez muza ili najblizeg rodjaka (mahrema – sa kojim ne moze stupiti u brak)." (Buhari)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 19:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Smije se lagati u nuždi:


“Kada se čovjek zakune u laži, to mu neće naštetiti, ako na to bude prisiljen i prinuđen” i rekao je: “Nema ničega što je Bog zabranio, a da ga nije dozvolio onome ko prinuđen na to bude.”(Vesa'ilu-š-ši'a, sv. 16, predaja 18, str. 137)


Hadisi o Ajši:


Hisham ibn Urwe prenosi da je hazreti Aiša r.a. rekla: ” Ja sam se udala za Poslanika kada sam imala sest godina.” (Buhari)

"Moja majka je došla do mene dok sam bila na ljuljašci i spustila me dole. Moja dadilja je obrisala moje lice sa vodom i povela me. Kada sam bila kod vrata ona se je zaustavila da bih mogla povratiti dah. Dovedena sam unutra dok je Muhamed sjedio na krevetu u našoj kući. Majka me je postavila da sjedim u njegovom krilu. Ostali žene i ljudi su ostali i otišli. Poslanik je izvršio seksualni bračni snošaj sa mnom u mojoj kući kada sam imala 9 godina."(Tabari)

"Alahov poslanik je rekao Ajši, 'Pokazana si mi dva puta u snovima. Posmatrao sam čovjeka ili anđela koji te je nosio u svilenoj tkanini. On mi je rekao, "Ona je tvoja, otkrij je." I to si bila ti. Onda bih rekao sebi, "Ako je ovo od Alaha, onda se mora dogoditi." '" (Buhari)

"Poslanik je rekao, 'Djevica ne smije biti oženjena dok se ne upita za dozvolu.' 'O poslaniče! Kako će djevica pokazati svoje odobravanje?' On kaže, 'Tako što će ćutati.' "


Hadisi o šehidima:


"Šehid će se kod Allaha odlikovati po šest stvari; oprostit će mu se grijesi pri prolijevanju prve kapi krvi, vidjet će svoje mjesto u Džennetu, bit će pošteđen kaburske kazne, neće osjetiti strah Sudnjeg dana, stavit će mu se na glavu kruna dostojanstva čiji će jedan dragulj biti vrijedniji od cijeloga dunjaluka i svega što se na njemu nalazi, oženit će ga sa sedamdeset hurija (džennetskih djevojaka), i dozvolit će mu se šefa'at (zagovorništvo) za sedamdeset osoba iz svoje porodice." (Tirmizi, hasen)

Enes, r.a., prenosi od Allahovog Poslanika, s.a.v.s.: ,, Nece niko, od onih koji udu u Dzennet, zeljeti da se vrati na dunjaluk pa makar bilo njegovo sve sto je na Zemlji osim sehida. On ce zeljeti da se vrati na dunjaluk, pa da pogine deset puta zbog pocasti koju ce vidjeti ( u Dzennetu).,, (Muslim)

Vjerovjesniku, s.a.v.s., je dosao naoruzan covjek i rekao mu:,, O Allahov Poslanice! Hocu li se prvo boriti ili cu prvo Islam primiti?,, Poslanik, s.a.v.s., mu rece:,, Primi Islam a zatim se bori ,,. Prihvatio je Islam, borio se i poginuo, pa je Allahov Poslanik, s.a.v.s., za njega rekao: ,, Malo je radio, ali je njegova nagrada ogromna,,. (Buharija)

Taberani bilježi od Ibn Mes'uda, radijallahu anhu, da je rekao: ''Allah je učinio da duše osamnaestorice ashaba Allahovog Poslanika, koji su poginuli na dan Bedra, budu u zelenim pticama i da lete po Džennetu. Dok tako budu letjeli, Allah će ih pogledati i reći: 'O robovi Moji, šta biste željeli?' Odgovorit će: 'Gospodaru naš, šta ima bolje od ovoga!?' Nakon što ih Allah četvrti put upita, odgovorit će: 'Želimo da nam vratiš duše u tijela pa da poginemo kao što smo poginuli prvi put.“' (Sahihu-sire, str. 251)


Iskrivljenje žena:


U Muslimovoj predaji stoji: ”Žena je stvorena od rebra i nema načina da se ispravi; zato ako želite da uživate sa njom, možete uživati uz njenu iskrivljenost. A ako pokušate da je ispravite, slomit ćete je, a slomiti je znači razvesti je.”


Većina patnje u grobu zbog mokraće:


Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: „Većina kaburske patnje je zbog mokraće.“


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 21:40 
Offline

Pridružen/a: 12 lis 2012, 21:38
Postovi: 2005
Kako je sebi Muhamed naštimao ex (Zejneb) od posinaka Zejda:

33:37
A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti.*

Allah „odredio“ i gotovo.

_________________
Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 03 tra 2019, 21:56 
Offline

Pridružen/a: 12 lis 2012, 21:38
Postovi: 2005
Sura 3 Imranova (u Bibliji Amran)porodica
Otac Imran, njegova žena
sin Mojsije
sin Aron
i kći Mirijam

3:45
A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

Po toj suri je Mojsije Isusov ujak.

Netko je jedne pustinjske večeri, sjedeći uz vatru, slušajući priče karavana, dalekih zemalja i vjera, se malo zeznuo što se tiče Mirijam i Marije.

_________________
Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 11 tra 2019, 21:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68095
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Meni je smiješan onaj dio kad je Allah poslao Zidovima kamilu koja govori, da im propovijeda islam.

Sto se s kamilom dogodilo govori slijedeća sura:

Citat:
I zaklaše onu kamilu, i zapovijed Gospodara svoga ne poslušaše i rekoše: 'O Salih, učini da nas snađe to čime prijetiš, ako si poslanik.'


:smijeh

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 11 tra 2019, 21:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68095
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Bilic07 je napisao/la:
Sura 3 Imranova (u Bibliji Amran)porodica
Otac Imran, njegova žena
sin Mojsije
sin Aron
i kći Mirijam

3:45
A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

Po toj suri je Mojsije Isusov ujak.

Netko je jedne pustinjske večeri, sjedeći uz vatru, slušajući priče karavana, dalekih zemalja i vjera, se malo zeznuo što se tiče Mirijam i Marije.


Igra gluhog telefona u “savršenom i nepogrešivom Kuranu”.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 11 tra 2019, 21:37 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29912
Robbie MO je napisao/la:
Meni je smiješan onaj dio kad je Allah poslao Zidovima kamilu koja govori, da im propovijeda islam.

Sto se s kamilom dogodilo govori slijedeća sura:

Citat:
I zaklaše onu kamilu, i zapovijed Gospodara svoga ne poslušaše i rekoše: 'O Salih, učini da nas snađe to čime prijetiš, ako si poslanik.'


:smijeh


Brutalno, jadna kamila. :w00t

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

776 of 2558 - 30.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 11 tra 2019, 21:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68095
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Deva nije košer, tako da vjerojatno nije bilo za prehranu.

Arapi piju mlijeko od kamila, ne znam je li jedu meso, vjerojatno ne, deva im je kao na zapadu pas, produžena familija.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 01:15 
Online
Avatar

Pridružen/a: 30 lip 2009, 17:35
Postovi: 10741
Mnogo ste puta čuli od muslimana od zanata da takija se ne odnosi na sve nevernike već da je to samo u slučaju smrtne opasnosti i da se najviše praktikovala kod šija u odnosu na sunite u određenim istorijskim kontekstima , i da ona kao deo hadisa nije čista božja reč i zapovest jer se hadisi moraju poklapati sa kuranom tj.hadisi nisu valjani ako ih ne potvrđuje kuran.

Međutim to je ili neznanje ili upravo takija , jer kuran potvrđuje takiju i taj ajet se nalazi u uvodonom postu:

Citat:
Neka vjernici ne uzimaju za prijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to čini – Allah neće štititi. To učinite jedino da biste se od njih sačuvali. Allah vas podsjeća na Sebe i Allahu se vraća sve!

Sura Ali Imran. 3, ajet 28


Ovo je po meni najodvratniji deo islama , jer sama pomisao da se time neko bavi je zastrašujuća.

Svi znamo da po prirodi čoveka je prosto nemoguće ne lagati nikada , kao što znamo da nekada laž ima pozitivan efekat , u smislu npr.dolaze nacisti i pitaju čoveka gde se nalaze njegove komšije Jevreji , i on kaže da nema pojma a u stvari ih čuva na tavanu kuće.
Dakle on je SLAGAO zarad spasenja tih Jevreja.

Takvo šta nikad niko u porodici ne uči decu već je to uvek nenadana situacija kad čovek reaguje po sopstvenoj savesti i hrabrosti.
Kad bi roditelji učili decu da je loše lagati ali da za određenu dobrobit sebe i svoje grupacije nekada možeš slagati , takvo šta po defoltu ima loše posledice po samu osobu jer automatski relativizuje samo istinu kao pokretača svakog ljudskog morala u dotičnoj osobi , a da ne govorim da svi drugi i drugačiji mu neće nikad verovati ako znaju da mu je to deo porodičnog vaspitanja i etike bez obzira što i oni sami ponekad lažu zarad sebe i svoje grupacije.

Zašto je ovo Muhamed prorokovao zapravo?? , pa zato što je mislio da islam nema alternativu i da su svi nevernici večni neprijatelji.

_________________
O turčine za nevolju kume
A ti vlaše silom pobratime


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 05:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Robbie MO je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:
Sura 3 Imranova (u Bibliji Amran)porodica
Otac Imran, njegova žena
sin Mojsije
sin Aron
i kći Mirijam

3:45
A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

Po toj suri je Mojsije Isusov ujak.

Netko je jedne pustinjske večeri, sjedeći uz vatru, slušajući priče karavana, dalekih zemalja i vjera, se malo zeznuo što se tiče Mirijam i Marije.


Igra gluhog telefona u “savršenom i nepogrešivom Kuranu”.

Knjiga koju je Bog lično izdiktirao meša Mojsijevu sestru i Isusovu majku. To bi bio skandal i da neki profesor istorije napiše knjigu i napravi takvu grešku, a ovima se Bog zbunio pa pomešao dve žene sa istim imenom koje od kojih je jedna živela 1400 godina pre druge i nikom ništa.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 08:00 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29912
Carmello Šešelj je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Igra gluhog telefona u “savršenom i nepogrešivom Kuranu”.

Knjiga koju je Bog lično izdiktirao meša Mojsijevu sestru i Isusovu majku. To bi bio skandal i da neki profesor istorije napiše knjigu i napravi takvu grešku, a ovima se Bog zbunio pa pomešao dve žene sa istim imenom koje od kojih je jedna živela 1400 godina pre druge i nikom ništa.


Zanimljivo, to nisam znao. Jesi pitao Sarajliju na onoj temi kako to objašnjava? :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

776 of 2558 - 30.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 08:05 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29912
joe enter je napisao/la:
Mnogo ste puta čuli od muslimana od zanata da takija se ne odnosi na sve nevernike već da je to samo u slučaju smrtne opasnosti i da se najviše praktikovala kod šija u odnosu na sunite u određenim istorijskim kontekstima , i da ona kao deo hadisa nije čista božja reč i zapovest jer se hadisi moraju poklapati sa kuranom tj.hadisi nisu valjani ako ih ne potvrđuje kuran.

Međutim to je ili neznanje ili upravo takija , jer kuran potvrđuje takiju i taj ajet se nalazi u uvodonom postu:

Citat:
Neka vjernici ne uzimaju za prijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to čini – Allah neće štititi. To učinite jedino da biste se od njih sačuvali. Allah vas podsjeća na Sebe i Allahu se vraća sve!

Sura Ali Imran. 3, ajet 28



Ili je neznanje ili takija, koja je šansa da ti bolje poznaješ Kuran nego "musliman od zanata". :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

776 of 2558 - 30.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 08:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Naša Kvačica je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Knjiga koju je Bog lično izdiktirao meša Mojsijevu sestru i Isusovu majku. To bi bio skandal i da neki profesor istorije napiše knjigu i napravi takvu grešku, a ovima se Bog zbunio pa pomešao dve žene sa istim imenom koje od kojih je jedna živela 1400 godina pre druge i nikom ništa.


Zanimljivo, to nisam znao. Jesi pitao Sarajliju na onoj temi kako to objašnjava? :zubati

Zar je moguće da želiš da reaktiviraš onu temu taman kada je prestao da dosađuje. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 08:49 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 29912
Carmello Šešelj je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Zanimljivo, to nisam znao. Jesi pitao Sarajliju na onoj temi kako to objašnjava? :zubati

Zar je moguće da želiš da reaktiviraš onu temu taman kada je prestao da dosađuje. :zubati


Mislio sam ako si ga slučajno već pitao. Pustimo čovjeka neka malo propovijeda i na drugim mjestima, veliki je svijet a poslanika je malo. :rolleyes

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

776 of 2558 - 30.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 12 tra 2019, 09:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Legao sam u tri, a vidiš kada sam napisao prvi post danas na ovoj temi, tako da mi se nisu popalile sve lampe u mozgu, ne moraš odmah da kolutaš očima što sam te pogrešno razumeo jbg. :D


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1561 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO