HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 16:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 858 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 19 kol 2018, 16:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04
Postovi: 1885
Lokacija: Stara Hercegovina
BBC je napisao/la:
Zar im nije Alija oslobodio dovoljno da se mogu raširiti. Uporno provociraju i izazivaju među-nacionalne i među-vjerske tenzije.

Ne odustajemo sve dok se i po Širokom ne bude ponovo čuo glas slobode. :smajl025

_________________
Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 19 kol 2018, 18:39 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35613
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
BBC je napisao/la:

Citat:
Muslimani Mostara ne žele odustati od izgradnje Islamskog centra

Muslimani Mostara nemaju odgovarajući prostor za klanjanje bajram-namaza, prostor koji lokacijski i kapacitetom odgovara potrebama vjernika u gradu na Neretvi.

Prije prošlog bajrama Medžlis Islamske zajednice Mostar imao je ideju da bajram-namaz bude klanjan u centru grada, na lokalitetu nekadašnjeg Lakišića harema, iza bivše Robne kuće "Hit". Gradske vlasti nisu odobrile taj zahtjev, a centralna bajramska svečanost održana je u sportskoj dvorani USRC "Midhat Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru.

Razočarenje tom odlukom u Islamskoj zajednici nije skrivano, a glavni imam Dino ef. Maksumić je u svojoj bajramskoj hutbi tada kazao kako bi mnogo sretniji bili da se bajram klanjao na željenom mjestu.

"To je vakufska zemlja i pripada nama Muslimanima ovog grada. Taj zahtjev je grubo odbijen i time nam je praktično zabranjeno obavljanje bajram-namaza na lokalitetu Lakišića harema. Medžlis IZ Mostar ne smije biti ostavljen sam u borbi za naše vakufe, isto tako ne smije biti ostavljen sam u borbi da gradimo Islamski centar kako bismo dostojanstveno obavljali obrede gdje nam objektivno trebaju veće površine, a ne da naše namaze klanjamo po sportskim terenima", kazao je tada.
..............................
Centralna bajramska svečanost za Mostar i ovog bajrama održat će se u u Sjevernom logoru, na neuglednom malonogometnom igralištu.


Vakufska zemlja iz turskog vakta, kažu lokalni Turci to nekada bila zemlja Ahmed-age Lakišića.
I partizansko je izgrađeno na biskupijskoj zemlji, ako ćemo tako onda i mi možemo poravnati partizansko i napraviti katolički centar.

Nek se tuže Austrijancima i Inzku, njegovi preorali harem.
AU nacionalizirala zemlju turskih aga koji su sprašili u majčicu Tursku i Mostar uvela u Europu.

Dolaskom Austrougarske, za potrebe izgradnje uskotračne pruge 1884, harem odnosno kompletan plato su prekopani, te su na njemu izgrađeni pruga, stanične zgrade, ložiona, skladišta, rampe i ostali pomoćni objakti.
Tom prilikom dosta posmrtnih ostataka i nišana prebačeno je u harem Kantarevac u Liska ulici, gdje su se zadržali do 1954, kada je i taj harem sravnjen za potrebe proširenja gradskih ulica.

To su naši krivi, kakav parking, fino započet stambenu zgradu s podzemnim garažama pa nek klanjaju u njoj.
Muslimani se ugledale na Arape, to bi klanjalo gdje god vidi malo čistine.

Antifašistima što klanjaju na partizanskom se ne sviđa Titovo ravnanje ali opet mu mole fatihe na istom.
Ta vjerska zajednica stvarno nema obraza.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 24 kol 2018, 19:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bošnjački nacionalistički tor vs pravi Ostali. Koga će podržati Emir Suljagić i Reuf Bajrović ?

Citat:
Građani Mostara žele sigurnost: Sami ćemo se organizovati ako vlast ne reaguje

"Dajemo sedam dana roka nadležnima da nešto urade, ako se to ne desi građani će se sami organizovati", jedna je od poruka koja se mogla čuti na sastanku koji je organizovan oko sigurnosne situacije u Mostaru, a posebno u južnim predgrađima i naselju Opine.

Esmir Živojević, koordinator privrednika Industrijske zone Bišće polje izrazio je žaljenje što na sastanku nema mnogo onih koji su pozvani, a nadležni su za rješavanje problema.

"Nema šta se ne radi, galame, tučnjave, stalne paljevine. Meni se dešavalo da mi hotel napusti cijeli autobus gostiju, možete zamisliti koju štetu trpim sam, a koliko kolege ugostitelji i hotelijeri u južnom dijelu grada. Fasadu sam nedavno platio sedamdeset hiljada KM, sada ne vrijedi ni marku. Kompletan interijer na dva sprata mi je uništen. Pitam se ko će to meni platiti", kazao je Živojević.

Problem je adresiran ponajviše na stranu policije, a Živojević kaže kako na njegove pozive za regovanjem, policija odgovara da je dosadan.

"Mi privrednici smo se dogovorili s udruženjima građana sa svih područja Mostara, ako za sedam dana se ne riješi problem, mi od petka sljedećeg preuzimamo stvar u svoje ruke. Odlično poznajemo zakon i znamo koju su nam prava. Ovo je problem istočnog dijela Mostara, nije zapadnog. Na zapadnoj strani nema nigdje ni šatora ni pružene ruke. Ako nadležni neće, mi ćemo riješiti problem", kazao je Esmir Živojević, naglasivši kolike dadžbine plaćaju privrednici svim nivoima vlasti, a kako ona ne reaguje kad su ugrožena njihova osnovna prava.

Na sastanku je bio prisutan i Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNK, koji je isto na početku svog izlaganja kazao da nedostaju oni najodgovorniji, te da se bez njih teško može planirati konretna djelovanja.

"Ne bih želio da govorimo o nekim rokovima, jer ćemo ući u nešto što nećemo moći ispuniti. Ovo je ozbiljan problem koji sve nadležne institucije trebaju koordinirano krenuti rješavati. Mislim da u ovom roku treba da se napravi određeni akcijski plan, da nije odgovornost samo na MUP-u, da treba uključiti sve predstavnike nadležnih institucija", kazao je Špago.

Špago je pozvao policiju i druge nadležne službe kao što je Služba za strance da izvrše identifikaciju onih koji su naselili napuštena "Velmosova" skladišta.

"Ako policija može obezbijediti da u jednom dijelu grada nema prosjačenja, onda to može prenijeti i u drugi dio Mostara. Mislim da problem ima i političku pozadinu. Policija i nama često kaže da nema ljudi, ali sigurno može obezbijediti da jedna patrola stalo bude u južnom dijelu grada", kazao je na kraju.

Ranko Aničin, iz PS Mostar–Centar je odbacio tvrdnje da policija ne želi djelovati te kazao kako je problem prosjačenja isti u oba dijela grada. Ta tvrdnja izazvala je negodovanje kod većine prisutnih.

"Kod prosjačenja su najviše eksploatisana djeca, a tu policija ne može skoro ništa da poduzme. Centar za socijali rad radi od 8 do 16, koga da policija izvjesti poslije toga. Ne može policija tek tako da zgrabi dijete i dovede ga u stanicu. Maloljetniku ne možete ni prekršajni nalog napisati. Ovo je mnogo širi problem, policija će uvijek dati asistenciju svakoj instituciji koja to zatraži", kazao je predstavnik PS Mostar–Centar.

Sastanku je prisustvovao i Ćazim Lulić, predsjednik Udruženja Roma "Neretva" iz Mostara, koji je kazao da članovi udruženja imaju iste probleme kao i ostali građani Mostara te podržao zahtjeve koji su adresirani nadležnima.

Podsjećamo, građani južnih mostarskih naselja već duže vrijeme ističu problem narušene sigurnosti zbog novopridošlih osoba koje su nastanile napuštena skladišta firme Velmos. Situacija je eskalirala nakon napada na njihovog sugrađanina Mehu Volodera, a formirana je i koordinacija udruženja koja od vlasti traži institucionalno djelovanje.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 24 kol 2018, 19:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Lijanović je vlasnik te tvrtke. Ili bar nekretnine, tvrtka je ugašena.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 24 kol 2018, 20:40 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35613
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Normalno da nije naš problem, oni skupljali i naseljavali Rome muslimane iz cijele BiH i Srbije da ostvare muslimansku većinu u Mostaru sad nek uživaju u gradžanskom suživotu s istima.
Planski pravljeni stambeni objekti za Rome da ih zadrže tu uz obećanje da će imati šta prositi po starom od turista.

Plansko naselje za Rome, pogledajte samo komentare muslimana domorodaca, ništa drugačije nego u Bihaću.


_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 02 ruj 2018, 16:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Poliklinika Vitalis u novoj poslovnoj zgradi

https://www.bljesak.info/promo/gospodar ... car/246239

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 22 ruj 2018, 16:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
SUKOB NAVIJAČA Potukli se fanovi Veleža i Zrinjskog, pomoć ljekara zatražilo SEDAM OSOBA

Hronika Autor: Srna 22.09.2018. 13:53

Foto: Klix/RAS Srbija

Više osoba povrijeđeno je u sukobu navijača fudbalskih klubova “Velež” i “Zrinjski” iz Mostara, koji se dogodio danas u mjestu Drežnica kod Mostara, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Iz policije su naveli da su navijači, koji su se sukobili oko 11.30 časova, krenuli na utakmice svojih klubova.

– Jedna grupa je sačekala drugu u Drežnici i došlo je do tuče. Saobraćaj je privremeno bio zaustavljen, ali je sve brzo stavljeno pod kontrolu. U Hitnu pomoć u Jablanici do sada se javilo sedam ili osam povrijeđenih – kažu u kantonalnom MUP-u.

Niko od navijača koji su učestvovali u tuči nije priveden.
Fudbalski klub “Zrinjski” danas igra u Bijeljini protiv “Radnika”, a “Velež” u Živinicama.

Prije ovog sukoba u naselju Potoci došlo je do zastoja saobraćaja, jer je jedan od automobila iz navijačke kolone imao sudar sa drugim vozilom.

Navijačke grupe sukobile su se u mostarskom naselju Zalik i u noći između četvrtka i petka. Tom prilikom povrijeđene su dvije osobe.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 29 stu 2018, 20:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Kakva propaganda i zloupotreba jednog kulturno historijskog spomenika od strane b**** ... :rigam

slika

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 29 stu 2018, 20:26 
Offline

Pridružen/a: 07 stu 2009, 10:11
Postovi: 61
LakePlacid je napisao/la:
Kakva propaganda i zloupotreba jednog kulturno historijskog spomenika od strane b**** ... :rigam

isključivo u režiji safeta oručevića i njegovog centra za....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 15 pro 2018, 13:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Hrvati opet dobili novac i proračun da ga raspoređuju kako žele. A muslimani nek bojkotiraju presude Ustavnog suda.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 21 pro 2018, 15:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6217
Lokacija: Izvan sebe
Sta je ovo covjece, malo sam pogledao cijene stanova u mostaru, pa one su vise nego u sarajevu. To je nepravda ili sam slucajno naletio na period kada se prodaju samo skuplji stanovi.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 23 pro 2018, 17:08 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35613
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
To u čast onog političkog suda što je taj most proglasio vojnim objektom muslimanske armije i legalnom vojnom metom.
Baš su Muje iz vica, ne vide ništa koliko su se zavukli u guzicu MZ.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 23 pro 2018, 17:10 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35613
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Old Fridolin je napisao/la:
Sta je ovo covjece, malo sam pogledao cijene stanova u mostaru, pa one su vise nego u sarajevu. To je nepravda ili sam slucajno naletio na period kada se prodaju samo skuplji stanovi.


Pa već su odavno, cijena novogradnje je već godinama 2200KM.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 23 pro 2018, 17:11 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35613
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Svijeće u Mostaru za žrtve Križančeva Sela

U Mostaru su paljenje svijeće za žrtve zločina u Križančevom selu nadomak Viteza i ubijenog vozača konvoja Bijeli put, Antu Vlaića.

slika

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 06 tra 2019, 13:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Vesela muslimanska dječica, doduše Istoćno Mostarska ...

Citat:
Savez izviđača Grada Mostara organizirao je ove subote "Mostarske susrete 2019", 21. tradicionalni skup izviđača u gradu na Neretvi.


slika

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 06 tra 2019, 14:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 lip 2009, 17:35
Postovi: 10744
Detinjstvo sam proveo kao izviđač, i to su moji najlepši dani dečačke slobode i druženja.

Ali kad videh zamotane devojčice izviđačice dođe mi da rigam , ali ne zbog njih jer šta one znaju , nego zbog tog oca i majke koji su tako mladu devojčicu zamotali.

Hrvatski očevi i majke iz Mostara bi trebali povući svoju decu iz ovog islamističkog izviđačkog kampa koji se eto bori protiv nacionalizma zamotanim devojčicama koje primer za tu "borbu".

Ovo je slično kao ona zamotana mlada balerina iz Švedske.

_________________
O turčine za nevolju kume
A ti vlaše silom pobratime


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 06 tra 2019, 15:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Bile marame na glavi ili ne, opet ih tucemo po natalitetu u Mostaru.

Nista ne pomaze.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 07 tra 2019, 13:18 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Nema sta, tucete sve u sesnaest. I pored silnog ulaganja matice i naseljavanja iz Bosne i okolne Hercegovine, rada vas se i ima marginalno vise od Bosnjaka.

Imajuci u vidu toliki trud i zalaganje, trebali biste vec biti u Tarcinu, a ne s one strane Bulevara, ne Neretve, vec Bulevara. Da ne govorim o 70% opstine Mostar.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 07 tra 2019, 13:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
Robbie MO je napisao/la:
Bile marame na glavi ili ne, opet ih tucemo po natalitetu u Mostaru.

Nista ne pomaze.


Jedina islamistička skupina koju autohtoni europski kršćanski narod tuče natalitetom.

Koliko smo dominantni, što je to u našim venama?!

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 01:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
daramo je napisao/la:
Pogled iz zraka na jednu od najstarijih građevina u Mostaru

Jedna od najstarijih, ali slabije poznatih povijesnih znamenitosti Mostara jest drevna kršćanska bazilik koja se nalazi u Cimu.
Postojanje starijih dijelova datira od IV. ili prve polovice V. stoljeća, a mlađi od kraja V. do prve polovice VI. stoljeća.
Osim narteksa, glavne lađe i prezbiterija, na sjevernoj strani bazilike nalazi se i krstionica. - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/flash/kultura/ ... est/238728

Moguće je da je bazilika bila sjedište biskupije Sarsenterum koja se spominje u dokumentima sinode održane u Saloni, 533. godine.
Po uzoru na drevnu baziliku u Crkvinama - u obliku latinskog križa i s tri lađe, izgrađena je današnja župna crkva Krista Dobrog Pastira na lokalitetu Đoluša, na granici Cima i Ilića.


Kasnoantička Bazilika u Cimu - Mostar iz lV - V stoljeća, spomenik nulte kategorije.

Veliki je propust kako se vrlo malo zna i pridaje važnst ovom, jednom od najstarijih spomenika ranokršćanske kulture na ovim prostorima, a i šire.
Volimo i čuvajmo svoju povijest, nedajmno da nam ju drugi zatiru i uništavaju!



https://www.youtube.com/watch?v=GgQwM5cIx1k

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 17:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Gospodin Mamić. :pepam
slika

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 17:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Zdravko Mamić se susreo s Aleksandrom Vučićem i srdačno rukovao


​Bivši čelnik GNK Dinama Zdravko Mamić u Mostaru se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Mamić i Vučić srdačno su se rukovali.

Susret se dogodio na Međunarodnom sajmu privrede/gospodarstva u Mostaru, javlja vecernji.hr.

Mamić, koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH, ranije je izjavljivao da mu je velika želja upoznati predsjednika Srbije.

"Znam da je Vučić hvalio mene i moj rad. To mi je kompliment. On je navijač Crvene zvezde i očito se razumije u nogomet", ranije je izjavljivao Mamić.

S njima je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je sa smiješkom popratio rukovanje.
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... cem/532383

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 17:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
U Hrvatskom Saboru u toku masovno samopovređivanje i grebanje lica.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 17:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
MOSTARSKI SAJAM GOSPODARSTVA
Potpisan Ugovor o suradnji između mostarskoga sveučilišta i Huaweia
VIJESTI
tra 09, 2019
Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweia.

U okviru 22. međunarodnoga gospodarskoga sajma u Mostaru u utorak je potpisan Ugovor o suradnji u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija između Sveučilišta u Mostaru i renomirane kineske tvrtke Huawei Technologies.

Ugovor su potpisali rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i direktor Huaweia u BiH Mr. Chenchen.

Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweia, priopćeno je iz Ureda za informiranje Sveučilišta u Mostaru, prenosi Fena.

Iz Uprave Huaweia ističu kako će za najbolje studente s prakse biti ponuđeni i odgovarajući poslovi što pruža izvrsnu mogućnost za početak međunarodne karijere.

Potpisani ugovor a još je jedan u nizu uspješnih ugovora i suradnji Sveučilišta u Mostaru i gospodarskog sektora kojim se nastavni planovi i programi nastoje prilagoditi potrebama gospodarskog sektora.

Ovakvi oblici suradnje donose brojne pogodnosti i za gospodarstvenike pružajući im stručna znanja sa SUM-a, potom pomoć pri znanstvenim i stručnim istraživanjima. Navedene aktivnosti dio su Strategije Sveučilišta koja je usmjerena ka izgradnji "sveučilišta budućnosti" kao društvenog pokretača i pomagača, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 09 tra 2019, 19:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
BBC je napisao/la:
Citat:
MOSTARSKI SAJAM GOSPODARSTVA
Potpisan Ugovor o suradnji između mostarskoga sveučilišta i Huaweia
VIJESTI
tra 09, 2019
Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweia.

U okviru 22. međunarodnoga gospodarskoga sajma u Mostaru u utorak je potpisan Ugovor o suradnji u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija između Sveučilišta u Mostaru i renomirane kineske tvrtke Huawei Technologies.

Ugovor su potpisali rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i direktor Huaweia u BiH Mr. Chenchen.

Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweia, priopćeno je iz Ureda za informiranje Sveučilišta u Mostaru, prenosi Fena.

Iz Uprave Huaweia ističu kako će za najbolje studente s prakse biti ponuđeni i odgovarajući poslovi što pruža izvrsnu mogućnost za početak međunarodne karijere.

Potpisani ugovor a još je jedan u nizu uspješnih ugovora i suradnji Sveučilišta u Mostaru i gospodarskog sektora kojim se nastavni planovi i programi nastoje prilagoditi potrebama gospodarskog sektora.

Ovakvi oblici suradnje donose brojne pogodnosti i za gospodarstvenike pružajući im stručna znanja sa SUM-a, potom pomoć pri znanstvenim i stručnim istraživanjima. Navedene aktivnosti dio su Strategije Sveučilišta koja je usmjerena ka izgradnji "sveučilišta budućnosti" kao društvenog pokretača i pomagača, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba


Dobra vijest. Nek se barem minimalno povezu s Kinezima, taman par studenta godisnje da nesto s njima radi.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 858 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO